|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Cytat:
Pozwolę sobie załączyć zdjęcia moich policzków, żeby może było bardziej jasne co mam na myśli ![]() ![]() ![]() Chciałabym, żeby mi ten kremik (ten, albo inny specyfik) te pory zmniejszył. Wiem, że to trudna walka, nie każdemu się udaje, ale znalazłam wczoraj bloga, gdzie dziewczyna pokazywała zdjęcie policzków i okolic nosa zrobione przed kuracją i po kuracji (akurat acnedermem o ile się nie mylę) - i to co zobaczyłam przeszło moje oczekiwania ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna czy mogę tu takie linki zamieszczać, ale proszę - poniżej link do tego wpisu, pod koniec są zdjęcia porównawcze. Cera nie była jakaś mega brzydka, ale uważam, że efekt super
![]() http://www.idaliablog.com/2012/09/bu...rm-kontra.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci szczerze, ze mnie jakies tam pory czy kilka wagrow nie strasza i juz nawet nie zwracam az tak na nie uwagi, po tym jak walczylam z tradzikiem i tymi wstretnymi podskornymi golami wielkosci grochu. To taki wagier czy por to nie robi wrazenia. Najbardziej ciesze sie, ze zwalczylam to sama bez zadnych derm i lekow. Wiesz co napisz jaka jest Twoja rutyna w pielegnacji? Jak oczyszczasz skore ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4565 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Również jestem pod ogromnym wrażeniem! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakoś w sierpniu zaczęłam stosować wieczorem OCM (olejek rycynowy i oliwka hipp), z kolei rano micel z Biodermy (ten różowy). OCM było zupełnie obojętne dla mojej skóry, a nawet bardziej na nie - na żuchwie pojawiały mi się grube, podskórne gule, które strasznie długo schodziły ![]() Jak skończyłam z OCM, z braku pieniędzy poszłam do Rossmanna i zakupiłam sobie stosunkowo niedrogie produkty, i jednocześnie takie, których nie miałam, z nadzieją, że może coś innego podziała :P Tak więc obecnie jestem w połowie żelu do mycia twarzy z Nivei Visage dla cery mieszanej i tłustej (taki z granulkami) ![]() Generalnie - nic się nie dzieje. Pory od lat takie same, pryszczy ani mniej, ani więcej - ani w jedną stronę, ani w drugą. Obecne oczyszczanie jest o tyle lepsze od OCM, że nie mam tych dziwnych gul. Poza tym - nic się nie dzieje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
colacoca O! A ja wlasnie chcialam Tobie OCM sprzedac
![]() Mysle, ze byc moze cos w tej oliwce hipp Tobie nie pasowalo. Ja tez dawalam OCM dwie szanse. Sprobuj z jakims jednym olejem i rycyna. Jesli nie to kup nastepnym razem takie mydlo co to sie zwie Alepp ![]() Albo moze olejek myjacy z BU taki z drzewkiem herbacianym ![]()
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
Wiem, że poleca się stosować jeden olej w OCM, ale żadnego nie mam i nie mam też pieniążków, żeby sobie popróbować w ten sposób niestety
![]() Taki jest właśnie plan! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4568 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2012-11-02 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
Uważam, że dobrze, że napisałaś! Myślę, że wiele dziewczyn takich jak ja, dopiero zaczynających chętnie chłonie doświadczenie tych, które już trochę powalczyły
![]() ![]() ![]() Jeśli jesteś chętna żeby odpowiadać na pytania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4570 |
Konto usunięte
|
Przy retinoidach i wrażliwej skórze peeling?a i jeszcze atrederm bez przyzwyczajania skóry wrażliwej?przy chorobie?zatkało mnie
![]() Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2012-11-02 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4572 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2012-11-02 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4573 |
Konto usunięte
|
Nie robię min, ani nie jestem niemiła-powątpiewałamm w sens na podstawie tego co napisałaś wcześniej-z tamtego cytowanego postu wynikało, że Atrederm i peling stosujesz równoczesnie, nie napisałas nic o wczesniejszych doswiadczeniach z kwasami czy retinoidami, nie napisałaś rownież nic o rodzaju skóry. Zgadza się, można wiele ale umiejętnie. Teraz jak się rozpisałaś ma to sens, chociaż hardkorem dla mnie jest kontrolowane poparzenie skory...ale to dla mnie. A i oczywiscie Atrederm to nie jest kwas, tylko retinoid
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4574 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet ostatnio mi znow zaczely sie jakies dwie cysty pokazywac to nalozylam ten olejek i od razu na drugi dzien ogasly. Nie ma to jak wziac sprawy w swoje rece ![]() Tez tak zrobilam. Jedno wiem, ze nasze cysty co jakis czas beda nas odwiedzac ![]() Wczoraj szukalam info o czyms na YT i przypadkiem natrafilam na filmik jakiejs laski jak pokazywala swietna maske na tradzik, ktora ona stosuje. Maske robi z tego http://en.wikipedia.org/wiki/Turmeric tj. ostryżu długiego. Poczytalam troche o tym i rzeczywiscie to moze dzialac. Mowila ona, ze dodaje mala lyzeczke tego tez do cieplego mleka i wypija przed snem ![]()
![]() |
![]() |
#4576 |
Konto usunięte
|
Nie stosowalam Atredermu na swojej twarzy, ale inny retinoid Zorac też mi się wydawało, że jest lagodny na początku, ale jak mi sieknął w 3 tygodniu to nawet muśnięcie twarzy ręką było bolesne...Plus, że dzięki niemu odkrylam oleje, tylko one lagodziły-nawet Babydream i wazelina mi wypadły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4577 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2012-11-02 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Tojest take przyprawa. Kurkuma
![]()
![]() |
#4579 |
Konto usunięte
|
Sprobuj z retinoidami mooją sprawdzoną wersję-raz na tydzień przez 2 tygodnie. Potem co 4 dzień, potem co 3 a potem 2 dni pod rząd i 3 dni przerwy. Jest taki blog Kosmetolog-tam dziewczyna robi to kontrolowane poparzenie, ale o ile dobrze zrozumiałam to odradza ten sposób, zna retinoidy z pracy i wyksztalcenia oraz ma zaprzyjaźnionego dermatologa i przede wszystkim hardkorowo to ona luszczy ciało a nie twarz...Tak to mozna robić. W innych sytuacjach ja bym się bala...Retinoidy nie współpracują z większoscią przyjmowanych lekow. Kiedyś najostrzejsze luszczenie pozoracowe mialam w trakcie zwyklego przeziebienia-na nosie skóra zeszła mi makabrycznie, zaczęlo się wydzielać osocze /nos notorycznie podrażnialam chusteczkami higienicznymi/ plynęly mi lzy więc tam, gdzie płynęły tez mialam mocne zluszczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4580 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4581 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa nawet takie tabletki z wyciagiem z tego i krople- ekstrakty. To jest swietne na watrobe i dziala antybakteryjnie. Ona to mieszala z mlekiem i jakas maka,ale nie pamietam z jaka bo tych rodzajow mak w USA jest tyle, ze nie jestem w stanie tego spamietac ![]()
![]() |
![]() |
#4583 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4584 |
Przyczajenie
|
Początkującą :)
Witam
![]() Jak możecie zauważyć jestem całkowitą nowicjuszką zarówno na Wizaż jak i w zabawie z biochemią. Od tygodnia czytam posty, wpisy i oprócz tego że się trochę pogubiłam to muszę przyznać iż widza kobietek jest NIEWIARYGODNA ![]() Wiem iż wielokrotnie już doradzałyście dziewczyną z moimi problemami lecz bardzo proszę ![]() A więc: Cerę mam mieszaną z okropnie przetłuszczającą się strefą T, pory tak rozszerzone że bez problemu ptaszki mogą wić tam sobie gniazdka ![]() Z Bu chciałabym zakupić - olejek myjący pomarańczowy - hydrolaty : oczarowy i z neroli - żel hialuronowy - olej tamanu i arganowy - kwasik BHA + AHA - serum z witaminą C uffff to wszystko, będę wdzięczna za wszelkie rady oraz korekcję listy. Z góry baaaaardzo dziękuję Wam wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4586 |
Konto usunięte
|
Wrzucam linka do bloga laski, ktora stosuje gotowy produkt http://details-of-the-beauty.blogspo...mlekiem-i.html
i przepis Aliny http://www.alinarose.pl/2012/01/natu...y-hidusek.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4587 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Postanowiłam, po przeczytaniu kilkunastu wątków tu, na wizażu, po obejrzeniu kilku filmików na youtube na temat, zapytać Was o radę, co jeszcze mogę zrobić dla swojej cery. Mam 37 lat, moja cera dopiero od niedawna staje się normalna, przedtem była tłusta z dużą tendencją do trądziku na linii szczęki, brodzie, dekoldzie, ramionach i plecach. Taką cerę dostałam w spadku po Tacie ![]() Aktualnie nowe ogniska zapalne pojawiają się sporadycznie, co uważam za całkiem normalne.... (choć pewnie nie jest to normalne, kiedy dobiega się 40-tki) Wybieram się na zabieg oczyszczający do kosmetyczki (zdecyduję się chyba na oczyszczani manualne, gdyż daje najlepsze efekty przy jednorazowym zabiegu). Moja aktualna pielęgnacja wygląda następująco: Rano tonik aloesowy Ziaja i nast. krem pod oczy i krem tonujący BB z Eveline Wieczorem: OCM ale bez parówek jedynie ciepły ręcznik. Moja mieszanka, to 30% olejku rycynowego i 70% olejku sezamowego + kilka kropel olejku tea tree. OCM stosuję już prawie rok. Aktualnie zamierzam zmniejszyć ilość olejku rycynowego do 20%, bo kości policzkowe stają się ciut zbyt ściągnięte. Do zmywania stosuję tetrę, bo odpowiada mi "tarcie" - niemniej z powodu uczucia ściągania na kościach policzkowych, może powinnam jednak na mikrofibrę przejść ?? Następnie przemywam twarz tonikiem Ziaja i stosuję krem zinalfat Raz w tygodniu robię peeling enzymatyczny Ziaja Nuno i po peelingu stosuję serum własnej produkcji ![]() Niemniej, mam kilka potrądzikowych przebarwień, które opierają się peelingowi. Chciałabym zastosować coś z kwasami, myślę nad dołożeniem wymiennie z kremem serum lemon z BU a może powinnam zastosować Acne Derm?? Czy stosowanie preparatów z kwasami nie kłóci się z OCM ?? Nie chciałabym rezygnować z OCM gdyż ładnie zwęził mi pory i unormował cerę - poza wysypem z czerwca, z pozostałościami którego uporać się jeszcze nie zdążyłam. Czy jeszcze macie jakieś propozycje, co jeszcze mogłabym zmienić w swojej pielęgnacji. Mam też zmarszczki mimiczne - bruzdy nosowo wargowe już dość mocno widoczne (od uśmiechania się) które chciałabym wypełnić kwasem oraz poziome zmarszczki na czole gdzie planuję się botoks (no, ale to nie wątek o medycynie esetycznej - nadmieniam tylko że na te 2 zabiegi prawdopodobnie się zdecyduję). Będę wdzięczna za porady w tej dziedzinie ![]() ![]() Edytowane przez aniula31 Czas edycji: 2012-11-02 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4589 |
Raczkowanie
|
Hej,dziewczyny.Zawsze myślałam,że wiem wiele o kosmetykach,ale jak zajrzałam tu...to zagięłyście mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twarz mozesz myc OCM https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723 Mozesz zakupic olejek z BU http://www.biochemiaurody.com/sklep/...j-teatree.html Mozesz zakupic jakies mydelko np. Alep Zamiast smarowania sie jakimis cudami sklepowymi mozesz sama cos ukrecic www.zrobsobiekrem.pl mozesz tez uzywac zamiast kremow olejow, a zamiast tonikow uzywac hydrolatow https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325904 . Jak ogarniesz to wszystko to mozesz sie zaczac wdrazac w kwaszenie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501676 Watki czytaj od pierwszej strony bo na poczatku sa wazne informacje. Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.