przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 09:50   #4561
lovebird
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Ja jeszcze tylko dodam, bo jedno pytanie nhung pozostało bez odpowiedzi: odżywkę nakłada się tylko na długość włosów. Genralnie szampon jest do skalpu, odżywka na dłogość
Chociaż zastanawia mnie, jak używać odżywek, na których pisze, żeby wetrzeć w we włosy na długości i w skalp. Dziś właśnie pierwszy raz używałam takiej z BioSilk i zaczęłam się zastanawiać.

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:14   #4562
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tylko dodam, bo jedno pytanie nhung pozostało bez odpowiedzi: odżywkę nakłada się tylko na długość włosów. Genralnie szampon jest do skalpu, odżywka na dłogość
Chociaż zastanawia mnie, jak używać odżywek, na których pisze, żeby wetrzeć w we włosy na długości i w skalp. Dziś właśnie pierwszy raz używałam takiej z BioSilk i zaczęłam się zastanawiać.
Ja nakładam na skalp odżywki ziołowe, albo np. maskę Biovaxa
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:52   #4563
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez nhung Pokaż wiadomość
A jak powinno nakładać się odżywkę? Na całe włosy i skalp też?
Możesz nałożyć tylko na same włosy, w pewnej odległości od skóry głowy.

Cytat:
A czy mogłabyś mi, proszę, podać nazwę jakiegoś szamponu mocnego bez silikonów? Bez silikonów bym może sama znalazła, ale nie wiem jaki jest mocny
Spróbuj jakiegoś Evy Natury albo Polleny-Savony

Cytat:
Nie stosuję żadnej specjalnej diety, jem "normalnie" (czyli pewnie nie za dobrze ). Kiedyś przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne, później przez rok nie brałam i teraz od miesiąca znów biorę, ale nie widzę żadnej różnicy, jeśli chodzi o włosy... Może są jakieś minimalne, dlatego nie widzę...
A badałaś kiedyś TSH? Masz jakieś problemy z tarczycą?
Męskie hormony też warto byłoby zbadać.

Cytat:
Jako ten szampon mocny bez silikonów na początek czy jako słaby bez silikonów?
Wiesz co, dzisiaj popatrzyłam na składy szamponów Radical Farmona i niektóre mają w składzie pq czyli składniki powłokotwórcze, podobne do sylikonów.
Z tych, które widziałam, to tylko szałwiowy nie miał.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
nhung kup sobie szampon z SLeS bez silikonów, aby oczyścić włoski np. Barwa, Joanna Rzepa, Joanna Naturia, Farmona, Malwa, Eva Natura
Joanna Naturia i niektóre Farmony mają pq w składzie. A niektóre Barwy mają lanolinę w składzie, też pewnie może obciążyć.

Cytat:
Chociaż zastanawia mnie, jak używać odżywek, na których pisze, żeby wetrzeć w we włosy na długości i w skalp.
Ale to zależy od osobistych preferencji. Jak ktoś woli kłaść na skalp, to niech kładzie.

Cytat:
Dziś właśnie pierwszy raz używałam takiej z BioSilk i zaczęłam się zastanawiać.
To jakaś odżywka unosząca u nasady? Jak tak, to lepiej kłaść też na skalp.
Ale tak ogólnie to odżywki BioSilk to same sylikony + jedwab, więc mogą obciążać i przetłuszczać.
Stary 2012-04-22, 18:08   #4564
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To jakaś odżywka unosząca u nasady? Jak tak, to lepiej kłaść też na skalp.
Ale tak ogólnie to odżywki BioSilk to same sylikony + jedwab, więc mogą obciążać i przetłuszczać.
Regenerująca, na skalp nie nakładałam, właśnie dlatego, żeby mi się włosy za bardzo nie przetłuściły. Raz na jakiś czas planuję używać tą odżywkę, więc te silikony aż tak mi nie przeszkadzają

Cytat:
Bardzo zachwalany jest tez krem z Biedronki do rąk z masłem shea, dużo dziewczyn stosuje go do ujarzmiania niesfornych kłaczków
Niewielką ilość tego kremu do rąk nakładają na włosy i je tak "uklepują"? Dobrze zrozumiałam?
Bo też mam problem ze stojącymi włosami w okolicach przedziałka

Wymianki

Edytowane przez lovebird
Czas edycji: 2012-04-22 o 18:15
Stary 2012-04-22, 20:36   #4565
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Joanna Naturia i niektóre Farmony mają pq w składzie. A niektóre Barwy mają lanolinę w składzie, też pewnie może obciążyć.
To fakt Trzeba zwracać uwagę na skład przy wyborze

Cytat:
Niewielką ilość tego kremu do rąk nakładają na włosy i je tak "uklepują"? Dobrze zrozumiałam?
Bo też mam problem ze stojącymi włosami w okolicach przedziałka
Rozsmarowują krem w dłoni i takimi natłuszczonymi ujarzmiają te odstające włoski
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-04-22, 20:43   #4566
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Rozsmarowują krem w dłoni i takimi natłuszczonymi ujarzmiają te odstające włoski
Muszę wypróbować ja używam jakiejś pasty do włosów, efekt jako-taki, choć szału nie ma. A nie będzie to powodować dodatkowego przetłuszczania?

Wymianki
Stary 2012-04-22, 20:51   #4567
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę wypróbować ja używam jakiejś pasty do włosów, efekt jako-taki, choć szału nie ma. A nie będzie to powodować dodatkowego przetłuszczania?
Ja nigdy nie próbowałam, ale dziewczyny sobie chwalą
Spróbuj, najwyżej jeden dzień się przemęczysz
To chyba lepsze od jakiejś pasty, bo akurat ten krem ma wysoko w składzie masło shea i może dodatkowo fajnie wpływać na włoski
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-04-23, 11:00   #4568
nhung
Zadomowienie

Cytat:
A badałaś kiedyś TSH? Masz jakieś problemy z tarczycą?
Męskie hormony też warto byłoby zbadać.
Z tarczycą u mnie w porządku, męskich hormonów nie badałam

Cytat:
Spróbuj jakiegoś Evy Natury albo Polleny-Savony
Tylko ten przykuł moją uwagę: Pollena-Savona, Czarna Rzepa
Szałwiowego Farmony na KWC nie znalazłam, ale jak nie będzie tego z Polleny w sklepie, to poszukam szałwiowego Farmony
A jak żadnego z tych dwóch nie będzie, to nie wiem Z Polleny-Ewy (Eva Natura) nie ma nic ciekawego...

Umyłam wczoraj - tak jak mi radziłyście - skalp Babydreamem i potem włosy odżywką Isana, ale niestety to nie to... Włosy nie były aż tak lśniące i puszyste jak po head&shoulders, dodatkowo mnóstwo włosków takich krótszych od moich najdłuższych odstawało od głowy (pionowo) i od włosów (poziomo). A dziś już mam trochę tłuste, czyli wytrzymały krócej niż po head&shoulders. I skalp mnie trochę swędzi
nhung jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:42   #4569
201607040946
Konto usunięte

zaczynałam pisać już kilka razy, ale.. to bez sensu...

ja mam hormony w normie (sprawdzam co 2 lata, gin zawsze mówi, że taka moja uroda, że jestem owłosiona i mocno sie poce, a lekarz "od głowy" - że jestem bardzo emocjonalna), zawsze mam lodowate ręce i nogi i to też "taka moja uroda", cóz,.. da się z tym żyć...

skarpetki zmieniam 3 razy dziennie

włosy miałam tłuste od zawsze,m gdzieś od 13 roku życia, odkąd zaczęła dojrzewac... cerę tęż... jakoś żyję...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:21   #4570
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
zaczynałam pisać już kilka razy, ale.. to bez sensu...

ja mam hormony w normie (sprawdzam co 2 lata, gin zawsze mówi, że taka moja uroda, że jestem owłosiona i mocno sie poce, a lekarz "od głowy" - że jestem bardzo emocjonalna), zawsze mam lodowate ręce i nogi i to też "taka moja uroda", cóz,.. da się z tym żyć...

skarpetki zmieniam 3 razy dziennie

włosy miałam tłuste od zawsze,m gdzieś od 13 roku życia, odkąd zaczęła dojrzewac... cerę tęż... jakoś żyję...
Każda z nas JAKOŚ ŻYJE. Ale są i tacy, którzy woleliby sobie to JAKIEŚ życie ułatwić skoro się z tym pogodziłaś - fajnie ja tak właściwie też się pogodziłam, ale fajnie by było, jak by coś się w tym temacie zmieniło, więc czemu nie próbować?

nhung, ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...itaminami.html . Kupiony za śmieszne pieniądze, bo niecałe 8 zł za litr. Z reguły przez 2 dni mam ładne włosy (jak się nimi bawię przy nauce, czego próbuję się oduczyć, to po południu drugiego dnia są już nieciekawe ), więc ogólnie nieźle sobie radzi. Póki co jeden z lepszych, jakie miałam. Więc może spróbować, bo dużo kasy nie wydasz, ale uczulę Cię na 2 rzeczy - niewygodna butelka, bo bardzo miękka i trzeba uważać, żeby nie rozlać szamponu, a 2 - konieczna jest odżywka, bo włosy są bardzo suche i "sianowate" po tym szamponie. Ale polecam spróbować, możesz na początek poszukać mniejszego opakowania

Wymianki
Stary 2012-04-23, 12:31   #4571
nhung
Zadomowienie

Cytat:
nhung, ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...itaminami.html . Kupiony za śmieszne pieniądze, bo niecałe 8 zł za litr. Z reguły przez 2 dni mam ładne włosy (jak się nimi bawię przy nauce, czego próbuję się oduczyć, to po południu drugiego dnia są już nieciekawe ), więc ogólnie nieźle sobie radzi. Póki co jeden z lepszych, jakie miałam. Więc może spróbować, bo dużo kasy nie wydasz, ale uczulę Cię na 2 rzeczy - niewygodna butelka, bo bardzo miękka i trzeba uważać, żeby nie rozlać szamponu, a 2 - konieczna jest odżywka, bo włosy są bardzo suche i "sianowate" po tym szamponie. Ale polecam spróbować, możesz na początek poszukać mniejszego opakowania
Dzięki, a jakiej odżywki używasz aktualnie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 12:37   #4572
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Każda z nas JAKOŚ ŻYJE. Ale są i tacy, którzy woleliby sobie to JAKIEŚ życie ułatwić skoro się z tym pogodziłaś - fajnie ja tak właściwie też się pogodziłam, ale fajnie by było, jak by coś się w tym temacie zmieniło, więc czemu nie próbować?
ależ oczywiście,że próbuje! teraz mam szampon do włosów normalnych, jakiś francuski (siostra mi dała), z aloesem, i jest nawet nieźle, włosy sa po nim takie gładkie, śliskie i nawet lśnią, lepsze to niż siano od razu po umyciu ,a potem łój
kokos daje na skalp i włosy, nie obciąża.
odżywkę co jakiś czas, tylko na włosy.
spray naturalny, tylko na włosy.
Stary 2012-04-23, 12:54   #4573
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To warto zbadać męskie. A co do tarczycy, to warto zwrócić uwagi na poziom TSH, bo polskie normy są trochę zawyżone...

Cytat:
Miałam z tej serii aloesowy i rumiankowy. Jedne z moich ulubionych szamponów

Cytat:
Umyłam wczoraj - tak jak mi radziłyście - skalp Babydreamem i potem włosy odżywką Isana, ale niestety to nie to... Włosy nie były aż tak lśniące i puszyste jak po head&shoulders, dodatkowo mnóstwo włosków takich krótszych od moich najdłuższych odstawało od głowy (pionowo) i od włosów (poziomo). A dziś już mam trochę tłuste, czyli wytrzymały krócej niż po head&shoulders. I skalp mnie trochę swędzi
Możliwe, że nie zmyłaś wszystkich sylikonów z włosów. BD ich nie zmyje.
Do tego jeszcze BD jednym pasuje, a innym robi masakrę na głowie. Sama lubię szampony bez SLeS-a, ale po BD było koszmarnie.

Cytat:
Które hormony masz w normie? Męskie i tarczycy, tak?
Stary 2012-04-23, 13:00   #4574
201607040946
Konto usunięte

Cytat:

Które hormony masz w normie? Męskie i tarczycy, tak?

chyba tarczycy, nie wiem, jak męskie, bo zawsze mnie posyłają na te badania, gdy tylko widzą moje owłosienie i zimne kończyny chociaż typ sylwetki mam mało kobiecy
Stary 2012-04-23, 13:03   #4575
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
chyba tarczycy, nie wiem, jak męskie, bo zawsze mnie posyłają na te badania, gdy tylko widzą moje owłosienie i zimne kończyny chociaż typ sylwetki mam mało kobiecy
Jak nie badałaś tarczycy i/lub hormonów męskich, to zbadaj Najlepiej zacząć od tego.
Ktoś u Ciebie w rodzinie też ma taki problem z poceniem się i przetłuszczającymi się włosami?
Stary 2012-04-23, 13:07   #4576
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, a jakiej odżywki używasz aktualnie?
tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html
Moim zdaniem nie jest to jakaś nie wiadomo jak dobra odżywka (większość komentarzy ma takich, że jest zachwycająca), ale całkiem dobrze sobie radzi Używam, bo kupiłam zachęcona promocją i dobrymi opiniami, a jest bardzo wydajna, więc jeszcze trochę poużywam. Ale nie narzekam, włosy są po niej bardzo fajne, szczególnie w pierwszym dniu Na pewno o wiele lepsze niż bez odżywki
Mam też tą maskę Kallosa Latte, o którą pytałaś w innym wątku, ale jeszcze jej nie używałam. Jak ją otworzę, to dam Ci znać, jak sprawuje się przy przetłuszczających się włosach

Wymianki
Stary 2012-04-23, 13:11   #4577
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Jak nie badałaś tarczycy i/lub hormonów męskich, to zbadaj Najlepiej zacząć od tego.
Ktoś u Ciebie w rodzinie też ma taki problem z poceniem się i przetłuszczającymi się włosami?
to na pewno tarczyca, bo sa tam jakies literki TH- coś tam jakieś 6 lat temu robiłam szczegółowe badania tarczycy (wtedy nie miałam okresu po odchudzaniu), ale wszystko zawsze było w normie

ojciec mocno się poci, w młodości miał mnóóóstwo pryszczy i tłuste włosy.
Stary 2012-04-23, 16:59   #4578
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Szałwiowego Farmony na KWC nie znalazłam, ale jak nie będzie tego z Polleny w sklepie, to poszukam szałwiowego Farmony
A jak żadnego z tych dwóch nie będzie, to nie wiem Z Polleny-Ewy (Eva Natura) nie ma nic ciekawego...

To normalne, że na początku odnosisz wrażenie, że masz ładniejsze włoski po H&S niż po BD, bo H&S ma silikony, które dają taki pozorny efekt
Ja kiedy przechodziłam na pielęgnację bez silikonów, też myślałam, że włosy mi się pogorszyły, ale to było tylko takie wrażenie, bo po prostu zobaczyłam w jakim stanie tak naprawdę mam włoski nie oblepione silikonami

Cytat:
Ten szampon ma pq w składzie
No i ja nie wiem czy mycie takimi silnymi szamponami ziołowymi na co dzień jest dobrym pomysłem Może pomoże na początku, ale w końcu może dojść do wysuszenia skalpu, który w ramach obrony zacznie produkować jeszcze więcej sebum i skalp będzie się przetłuszczać jeszcze bardziej
Wiem, to z własnego doświadczenia
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-04-23, 17:19   #4579
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
No i ja nie wiem czy mycie takimi silnymi szamponami ziołowymi na co dzień jest dobrym pomysłem Może pomoże na początku, ale w końcu może dojść do wysuszenia skalpu, który w ramach obrony zacznie produkować jeszcze więcej sebum i skalp będzie się przetłuszczać jeszcze bardziej
Wiem, to z własnego doświadczenia
w takim razie dzięki za info rozejrzę się zatem za innym szamponem, a tego będę rzadziej używać

Wymianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 17:25   #4580
nhung
Zadomowienie

Nie było Polleny-Savony Czarnej Rzepy, nie znalazłam nigdzie i kupiłam Joannę, Rzepę.. Ujdzie na razie?

Cytat:
Czy pq to Polyquaternium 7?

Cytat:
Mam też tą maskę Kallosa Latte, o którą pytałaś w innym wątku, ale jeszcze jej nie używałam. Jak ją otworzę, to dam Ci znać, jak sprawuje się przy przetłuszczających się włosach
Dzięki
Stary 2012-04-23, 17:33   #4581
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie dzięki za info rozejrzę się zatem za innym szamponem, a tego będę rzadziej używać
No u mnie niestety przy codziennym używaniu szamponów oczyszczających włosy po jakimś czasie zaczęły się bardziej przetłuszczać i pierwszy raz w życiu dostałam łupież
Wszystko to było winą przesuszenia skalpu
U mnie najlepiej sprawdzają się delikatne szampony, ale wymaga to czasu i przyzwyczajenia włosków do nowej pielęgnacji
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-04-23, 23:39   #4582
nhung
Zadomowienie

Dzisiaj nałożę na noc (na same włosy) olej jojoba (akurat mam pod ręką), jutro rano Joanna Rzepa i potem odżywka Isana -zobaczymy, co z tego wyniknie

Zamówiłam też odżywkę Jantar

A dziś wyszłam w miasto w włosami umytymi wczoraj babydreamem i czułam się naprawdę paskudnie jakbym z 4 dni nie myła włosów, takie tłuuste... (Jak wychodziłam z domu to były jeszcze w miarę znośne)

Piecze mnie skóra Chyba od tej Isany, mimo że nie nakładałam na skalp.

Edytowane przez nhung
Czas edycji: 2012-04-23 o 23:43
Stary 2012-04-23, 23:56   #4583
uca
Rozeznanie

Cytat:
cześć!
chce Wam powiedzieć, że zaczęłam używać szamponów bez silikonów, sls itp, głównie naturalnych, pomogło na przetłuszczające się włosy 0 niby wolniej się przetłuszczają, musże myc co 2-3 dni, ale ALE pojawił sie łupież. suchy, nie na skórze, na włosach bardzo mnie to stresuje!!!! to teraz mam robić? jak to pogodzić? włosy mam tłuste, łupież suchy
A nawilzasz jakos skalp? Wiele olejow pomaga na lupiez. Mozesz sprobowac nalozyc jakas bezsilikonowa odzywke na skalp chociaz na jakies 15 min przed myciem. Ja nie mam problemow z lupiezem, ale czesto po myciu mnie glowa swedzi (przesuszenie) i na to pomaga wlasnie nalozenie odzywki na cala glowe, no i na wlosy zeby ten prosty i nieco agresywny szampon mi wlosow nie zrujnowal . A no i wlosy mniej mi sie przetluszczaja jak tak robie.
uca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:32   #4584
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj nałożę na noc (na same włosy) olej jojoba (akurat mam pod ręką), jutro rano Joanna Rzepa i potem odżywka Isana -zobaczymy, co z tego wyniknie

Zamówiłam też odżywkę Jantar

A dziś wyszłam w miasto w włosami umytymi wczoraj babydreamem i czułam się naprawdę paskudnie jakbym z 4 dni nie myła włosów, takie tłuuste... (Jak wychodziłam z domu to były jeszcze w miarę znośne)

Piecze mnie skóra Chyba od tej Isany, mimo że nie nakładałam na skalp.
Skoro nie nakładałaś Isany na skalp, to nie powinna być jej wina

Jak zamówiłaś tego Jantara https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html, to obserwuj włoski, bo jednym pomaga na przetłuszczanie, a innym wzmaga, bo ma silikon w składzie, co prawda daleko, ale jednak
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-04-24 o 08:34
Stary 2012-04-24, 09:14   #4585
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uca Pokaż wiadomość
A nawilzasz jakos skalp? Wiele olejow pomaga na lupiez. Mozesz sprobowac nalozyc jakas bezsilikonowa odzywke na skalp chociaz na jakies 15 min przed myciem. Ja nie mam problemow z lupiezem, ale czesto po myciu mnie glowa swedzi (przesuszenie) i na to pomaga wlasnie nalozenie odzywki na cala glowe, no i na wlosy zeby ten prosty i nieco agresywny szampon mi wlosow nie zrujnowal . A no i wlosy mniej mi sie przetluszczaja jak tak robie.
tak zaczęłam robić, raz w tygodniu nakładam na skalp olej kokosowy
Stary 2012-04-25, 18:49   #4586
uca
Rozeznanie

Cytat:
tak zaczęłam robić, raz w tygodniu nakładam na skalp olej kokosowy
I jak, sluzy ci? A i jeszcze mi przyszlo do glowy ze lupiez moze byc spowodowany bakteriami badz infekcja grzybiczna ale kokos wlasnie jest bakterio i grzybobojczy, mozesz dodac tez pare kropelek olejku z drzewa herbacianego albo lawendowego, dla wzmocnienia efektu "dezynfekcji", i dodatkowo pobudza krazenie skory glowy .
uca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:47   #4587
nhung
Zadomowienie

I znów to samo...
Zrobiłam wczoraj tak, jak pisałam - w nocy olej jojoba, wczoraj rano Joanna Rzepa i odżywka Isana... Dziś rano wyglądałam i czułam się już tragicznie Bardzo mnie kusi, żeby znów myć head&shouldersem, przynajmniej w ciągu drugiego dnia mam jeszcze spokój i nie muszę się wstydzić za siebie

Ale pomęczę się jeszcze trochę, może z czasem będzie lepiej

Edytowane przez nhung
Czas edycji: 2012-04-25 o 21:30
Stary 2012-04-26, 08:46   #4588
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uca Pokaż wiadomość
I jak, sluzy ci? A i jeszcze mi przyszlo do glowy ze lupiez moze byc spowodowany bakteriami badz infekcja grzybiczna ale kokos wlasnie jest bakterio i grzybobojczy, mozesz dodac tez pare kropelek olejku z drzewa herbacianego albo lawendowego, dla wzmocnienia efektu "dezynfekcji", i dodatkowo pobudza krazenie skory glowy .
służy rycynowy był za tłusty
jesem pewna, że łupież pojawił się po: a) nowym szamponie b) nowym toniku
Stary 2012-05-01, 20:19   #4589
201708160922
Konto usunięte

Mam problem. Nie wiedziałam, gdzie napisać, bo problem nie jest jednoznaczny.

Nie wiem, czym i jak mam pielęgnować włosy. Przetłuszczają się, plączą się i jeszcze mam łupież, po umyciu skóra swędzi - wydaje się być przesuszona.

Co robić? Przekopałam sporo wątków, ale szukałabym czegoś, co pomoże mi na to wszystko naraz

Będę bardzo wdzięczna za pomoc

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2012-05-01 o 20:29
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:02   #4590
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Mam problem. Nie wiedziałam, gdzie napisać, bo problem nie jest jednoznaczny.

Nie wiem, czym i jak mam pielęgnować włosy. Przetłuszczają się, plączą się i jeszcze mam łupież, po umyciu skóra swędzi - wydaje się być przesuszona.

Co robić? Przekopałam sporo wątków, ale szukałabym czegoś, co pomoże mi na to wszystko naraz

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Może napisz czego używasz
Będzie lepiej ocenić Twoje pielęgnację i coś doradzić

Aha i czy łupież jest tłusty, czy suchy?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości