|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Uwielbiam Louise Hay! Obejrzyj sobie jej film - w czesciach mozna znalezc na youtubie - You can heal your life - to cala kwintesencja jej przekonan! Jestes na dobrej drodze!!! Cytat:
Wiec niech to bedzie Twoja kolejna afirmacja "Jestem dumna z siebie i jestem wspaniala kobieta" - nie czekaj na odpowiedni moment, bo taki nigdy moze nie nadejsc! Zacznij juz dzis!!! *** Cytat:
Tak, tez o tym czytalam. Na razie jednak jestem w zalobie po straconych 8 workach ubran. To nic ze zadnego z nich nie mialam na sobie przez dluzszy okres czasu... Cytat:
A ja ostatnio przeczytalam, ze raz - czlowiekowi wystarcza 7-8 godzin snu, dwa - powinno sie wstawac zawsze o tej samej porze, najwyzej klasc sie spac wczesniej lub pozniej, ale wstawac zawsze o tej samej porze.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
||||
|
|
|
#4562 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Ale jedziecie z koskem z tym wątkiem, nie było mnie pare dni, a tu tyle postów
I dobrze, widać ze wątek się rozwija![]() Cytat:
![]() Witamy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz myśle sobie lepiej było powiedzieć coś głupiego niż siedzieć jak milczek i być uważaną za nudziare i zadufaną w sobie. Cytat:
![]() A jaką?
|
|||||
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
"Jestem dumna z siebie i jestem wspaniala kobieta"
Świetny pomysł. Już wprowadziłam w życie. ![]() Mam jeszcze jedną: jestem szczęśliwa i daję szczęście innym. Przed zaśnięciem posłucham sobie przez słuchawki: "101 myśli mocy" L.H. ![]() A dla samej siebie!? ![]() O widzisz, nawet o tym nie pomyślałam Dopiero Ty mi to uświadomiłaś. W ciągu dnia było ok. Potem wrócił TŻ i znowu się pokłóciliśmy. O samochód Najgorsze jest to, że ja nie jestem niczemu winna. A mimo tego zawsze, gdy On jest zły to ja czuję się jakby to wszystko było z mojego powodu. |
|
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia
Poszłam dzisiaj na ten basen, pływałam 2 godziny (10 zł mnie to kosztowało więc szkoda by było z aquaparku nie skorzystać Najbardziej nie lubię w swoim charakterze tego, że wszystko muszę analizować, myśleć 100 razy nad czymś. I dodatkowo większość rzeczy niepotrzebnie przeżywam. Boję się, że w Niemczech sobie nie poradzę, chociaż TŻ cały czas mówi, że nie ma mowy żebym sobie nie dała rady. Ale i tak nie pozwolę swojemu strachowi zrezygnować z wyjazdu. Jak nie wyjadę to wiem, że będę żałować. A żeby codziennie czuć się lepiej to kupiłam dzisiaj tabletki z żeń - szeniem. Nie wiem czy pomogą, ale zawsze to mały krok ku zmianom. A na jutro zaplanowałam: - sprzątanie - ugotowanie obiadu - zakupy - zakończenie sprawy licencjata (poprawki, wydrukowanie) - dokończenie czytania książki
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Afirmacja naprawdę działa!
mi niejedno marzenie, przez 'wmawianie' sobie się spełniło. Poza tym spojrzenie na świat i życie całkiem inne
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Doberek
![]() Spac nie moge. Przejmuje sie tym pakowaniem, przenoszeniem rzeczy i wyjazdem... Z tego wszystkiego planu na dzis jako-takiego nie mam, poza : spakowaniem siebie i przewiezieniem czesci rzeczy do tymczasowej "przechowalni" a reszty rzeczy wraz ze mna do kuzynki. Potem musze przepakowac swoje bagaze, moze cos zostawie, moze cos wysle poczta, a moze mala paczke zostawie u kuzynki... Wiem tylko ze zamiast w dwa bagaze, to co chce zabrac do KZ zmiescilo mi sie w trzy bagaze!!! I na pewno przekraczam wagowe limity! Poza tym, chcialabym dzis usiasc do kursu online - termin mam na 24 sierpnia zaliczania, a ja nawet nie przeszlam jednego testu...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Też się wszystkim przejmuję i do tej pory nie znalazłam metody na te niepotrzebne nerwy. Najgorsze jest to, że przez tkwię w przeszłości, bo myślę, co inni powiedzieli i co źle zrobiłam...
Cytat:
.
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, pomóżcie wymyślić jakaś afirmację na skuteczną naukę (kampania wrześniowa)!
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam metodę! Omawiam wszystko z koleżankami i one przywracają mi równowagę umysłu ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
? Zawsze, ale to zawsze! zasiadać do książek w domu o tej samej porze. I nie o 10 wieczorem, tylko gdzieś ok. 5 powiedzmy Żeby był czas na wzmożoną naukę, gdy się czegoś nie rozumie "Siadać do książek najedzona, ze załatwionymi sprawami żeby nic nie rozpraszało. Wyłączyć telewizor i wizaż to chyba oczywiste Gdy nauki jest dużo zrobić sobie krótki 15 min. spacer Otworzyć okno, żeby weszło świeże powietrze. Z książek robić sobie skróty, tj. kiedy masz przerobic na historię dział to przepisz na kartkę najważniejsze rzeczy, daty, resztę przeczytaj w książce- skojarzysz (tj. "nawymyslasz") na sprawdzianie, a fakty będą prawdziwe
|
||
|
|
|
#4572 |
|
Rozeznanie
|
Ja to już naprawdę zaczęłam z tym walczyć, nawet melissę sobie łykam na noc Normalnie trzeba spiąć pośladki i się zmienić bo cała młodość przeminie. A potem za 20 lat będzie narzekanie z kolei, że się straciło najlepsze lata życia na zamartwianie. No a z zaplanowanych na dzisiaj rzeczy zrobiłam: - sprzątanie - zakupy - dokończenie książki Więc źle nie jest
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydatek nie jest to wielki, bo płacimy 50zł za kajak dwójkę, więc po 25zł na łebka to rozsądny wydatek za cały dzień szaleństwa. Mamy 23km trasę, jako totalni nowicjusze z pewnością będziemy z przepłynięciem 'męczyć się' do późnego wieczora, ale już się nie mogę doczekać! Pewnie będę mokra, tak, jak mówisz, ale wywrotki też (mam nadzieję!) będą mieć swój urok Wczoraj prawie nic nie zrealizowałam ze swoich planów, książka mnie wciągnęła... Ale nie żałuję, mam w planach dużo literatury pochłonąć przed rokiem akademickim. Potem będzie łażenie za bibliografią do magisterki i pewnie braknie czasu na to, co lubię... bardziej ![]() Dziś: - sprzątanie (zrobione!) - ćwiczenia z Tiffany - przynajmniej pół godz. intensywnego rajdziku na rowerze - wieczorem dalej czytam ![]() Udanego dnia
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę zakuwać statystykę opisową, więc ja robię tak, że każdy wzór pisze na osobnej kartce, ale nie wszystkie na raz tylko pierw jeden, skupiam na nim całą swoją uwagę, przeglądam 1-2 zadania z wykorzystaniem tylko tego wzoru, jeśli znam wzór na pamięć i mniej więcej wiem jak go używać przechodzę do następnego
|
|
#4575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musialam Chwilke pomyslec, poza tym bylam lekko zajeta, mam nadzieje ze jeszcze za pozno nie jest. Moja rada na afirmacje jest taka: "Lubie sie uczyc i przyswajam wiedze z latwoscia" albo "Kazda nowa informacja zostaje przeze mnie zapamietana" . Powtarzaj je pod rzad minimum 10 razy jak najczesciej w ciagu dnia. Do tego usiac z wiara, ze Ci sie uda oraz ze wszystko jest w porzadku.
|
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
Dzisiaj wstałam późno, bo o 10, ale z drugiej strony przecież dzisiaj niedziela. No i wczoraj dosyć późno się kładłam. Zjadłam śniadanie i zabrałam się za nadrabianie tego wątku. ![]() W końcu doszłam do wniosku, że od samego czytania jeszcze nikt się nie zmienił i zaczęłam działać. Najpierw zabrałam się za wysprzątanie otoczenia: - cały pokój dzienny razem z myciem podłogi - podłoga w kuchni i umyłam kuchenkę - wyszorowałam blaszkę piekarnika, który idzie na sprzedaż - zrobiłam obiad - nastawiłam pranie, rozwiesiłam Teraz jeszcze trochę nadrobię wątek i idę zająć się sobą. Mam w planach depilację nóg, peeling i nawilżanie stóp ![]() Znajduję też czas na pozytywne myślenie. Kiedy tylko sobie przypomnę to afirmuję Nawet sobie piszę te afirmacje w zeszycie, żeby bardziej się na nich skupić Jakaś weselsza dzisiaj jestem ![]() Miłej niedzieli |
|
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za porady
robię sobie małą przerwę na Wizaż bo uczę się ponad godzinę a potem wracam do nauki |
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Witam na początku nowego tygodnia.
![]() Wczorajszy dzień mógł być lepszy, ale i tak jestem zadowolona ![]() Wszystko to co miałam w planach zrobiłam. Peeling, olejkowanie, itp. Wypiłam też kubeczek świeżo wyciśniętego soku z jabłek, marchewki, gruszek. Tak dla urody. Poszukałam sobie kursu języka angielskiego na super memo. Zrobiłam dwie lekcje próbne. Zabrałam się za odświeżenie rosyjskiego, ale do tego muszę zainstalować sobie odpowiednią klawiaturę. No i napisałam sobie afirmację do nauki programu komputerowego ![]() Dzisiaj już nie śpię od 6:30. Zakupy zrobione, pranie się robi, włosy umyte, odżywka nałożna, głowa zafoliowana ![]() Zaraz zabieram się za owsiankę. A plany na dzisiaj: 1) nauka programu do grafiki - poprawki z tamtego tygodnia 2) nauka programu do grafiki - coś nowego 3) wysprzątanie sypialni - okno też 4) pranie 5) obiad 6) 50 brzuszków, 50 przysiadów - tak na początek, bo kondycja kiepska Na to wszystko czas do 18
|
|
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
Witam na początku nowego tygodnia i kolejnych zmian wprowadzanych w nasze życie
Ja dzisiaj od 7 na nogach. Powiem Wam, że jak wcześniej wstaję to jakoś tak więcej energii mam i humor lepszy Za mną poranne bieganie. Jednak nie wiem czy dam radę na czczo, chyba lekkie śniadanie lub chociaż kawa dla wzmocnienia energii. A Wy biegacie? Do zrobienia pozostało: - zająć się w końcu biologią ![]() - posiedzieć nad angielskim - dokończyć książkę - pojechać do miasta i kupić herbatki ( a właśnie chciałam się zapytać bo mam zamiar kupić sobie zieloną i czerwoną herbatę, żurawinę, miętę oraz melissę. Którą polecacie i może macie jakieś swoje ulubione marki herba? )Póki co kawa i przegladanie wizażu Miłego dnia
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Prosze bardzo, polecam sie na przyszlosc
![]() *** Ja nie mam zadnych planow na dzis. Jestem chyba za bardzo zestresowana przed wyjazde. Postaram sie pouczyc troszke kursu, ale tak to mam zamiar jesc i spac tylko ![]()
||
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego uczysz się w wakacje biologii? Ja nie biegam Także lubię herbatki
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2012-08-26 o 13:46 |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje plany trafił szlak bo jedynie co zrobiłam to byłam w mieście, ale też nie po herbatki tylko po coś innego Mam nadzieję, że jutro uda mi się chociaż część zrealizować Na jutro mam: - bieganie rano (tym razem chociaż po kawie )- Biola - Francuski - Książka tyle do spełnienia, reszta do lenienia Czemu tu ostatnio tak cicho? Nikt planów nie robi?:P |
|
|
|
|
#4583 |
|
Rozeznanie
|
Zyskałam energię do dalszego działania - wszystko dzięki temu, że był u mnie przez 2 dni mój TŻ
A w sobotę znalazłam w domu książkę "Moc pozytywnego myślenia" Normana V. Peale'a I przyznam, że dobrze się ją czyta. Może dzięki temu mój optymizm będzie jeszcze większy i przestanę się bać tego co mnie w najbliższym czasie czeka... Cieszę się, że u Was też wszystko zmierza ku lepszemu
|
#4584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami mnie korci, aby pobiegać z nim, jednak wiem, że szybko bym padła ![]() Wiem, że na pewno "Mój", jeśli zje, to odczekuje jakieś 2 godziny i wtedy biega. A jak rano idzie, to nic nie zjada. Wakacje to najlepszy czas na nauke Ja np. bardzo lubię, choć czasami może nie wychodzi tak jakbym chciała. Teraz szczególnie przez praktyki ( jutro ostatni dzień! Ja malutkimi kroczkami idę do celu. Przez ostatnie dni wstawałam wcześniej i wzięłam się za przygotowywanie do egzaminów plus języki Plany na jutro: -oddać książki do biblioteki -znaleść fryzurę na wesele - przeżyć ostatni dzień praktyk i jak najszybciej ![]() -przerobić dwa tematy do egzaminu - pouczyć się słówek Na razie tyle, żeby nie przesadzić, coś pewnie jeszcze się znajdzie ![]() A jeszcze ostatnie zadania na dziś: -brzuszki -dokończyć książkę - zmyć lakier z paznokci ![]() - zamówić książki - SPAAAĆ )Buuuziaki I kolorowych snów
|
||
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj:
1) nauka programu do grafiki - poprawki z tamtego tygodnia - w połowie zrobione, bo mam nowe poprawki 2) nauka programu do grafiki - coś nowego - zrobione 3) wysprzątanie sypialni - okno też 4) pranie 5) obiad 6) 50 brzuszków, 50 przysiadów - tak na początek, bo kondycja kiepska Dzisiaj za to mam do zrobienia 100 brzuszków i 100 przysiadów, żeby nadrobić za wczoraj. Do tego te poprawki i sypialnia. A potem to już na bieżąco. ![]() Książkę do angielskiego też by wypadało jeszcze dzisiaj odkurzyć. Ale dam radę, dzisiaj już muszę
|
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny,
czy można się dosiąść ? ![]() Przeglądam właśnie Wasze plany i dochodzę do wniosku, że tego właśnie mi trzeba: dodatkowej mobilizacji. Tak więc dziś: 1. Wykład 3 z kursu "Bazy danych" + laboratorium 2. Angielski - myślę, że powtórki z PH + 20 nowych słówek + odc. serialu3. Zrobienie porządku w pokoju + wyrzucenie kilku zbędnych rzeczy 4. Rower lub ewentualnie długi spacer jak na pierwszą spowiedź chyba wystraczy
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
Jakiego programu do grafiki się uczysz? Kiedyś dużo robiłam z informatycznych rzyczy: HTML, grafika. Bardzo to lubiłam, jakoś ostatnio kompletnie to zaniedbałam
![]() Nie zauważyłam wcześniej tego pytania ![]() Co do programu to siedzę nad 3d Max. Później jeszcze będę chciała złapać chociaż podstawy programu ZBrush. Masz zamiar wrócić jeszcze kiedyś do grafiki? |
|
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczelam swoje miesieczne wakacje - przeprowadzka do nowego kraju, odpoczynek po poprzedniej pracy, rozeznanie sie w nowym kraju itp. Niby plan dzialania jakis mama, ale sie boje ze rozleniwie sie w ogladaniu seriali, lezeniu do poludnia itp. Z jednej strony uwazam, ze mi sie nalezy bo jestem naprawde zmeczona po swojej bylej pracy i w ogole. Z drugiej strony boje sie ze jak zaczne "odpoczywac" to sie rozleniwie, wypadne z toru i bedzie mi ciezko na niego wrocic... Macie tak czasem?
|
|
|
#4589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja na Twoim miejscu poszłabym zwiedzać nowe miasto, koniecznie z aparatem. Pamiętaj, że nowe miejsce= nowe życie. Możesz zacząć wszystko od nowa. To zawsze jakaś dodatkowa motywacja
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
witam wizażanki
U mnie dziś do zrobienia: - biologia - hiszpański (wczoraj zakupione książki i nic tylko się uczyć) - bieganie wieczorkiem - książka - nałożyć maseczkę na włosy i twarz ![]() A wam jak układają się plany na dziś? ;p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Gdzieś czytałam, że trzeba wstawać wtedy, kiedy ma się dobry humor
(pewnie przekręciłam słowa, ale sens był taki).

?
"

Wydatek nie jest to wielki, bo płacimy 50zł za kajak dwójkę, więc po 25zł na łebka to rozsądny wydatek za cały dzień szaleństwa. Mamy 23km trasę, jako totalni nowicjusze z pewnością będziemy z przepłynięciem 'męczyć się' do późnego wieczora, ale już się nie mogę doczekać!