|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
Co prawda z ich młodzieżowej kolekcji tj. z ClockHouse ale jednak. W "normalnej" rozmiarówce C&A biorę rozmiar 42, no chyba, że skinny- wtedy nie biorę wcale bo naprawdę nie wiem na czyje łydki oni to szyją. Ile masz w "pępku"? czy talii? no w tym najwęższym miejscu na brzuchu? ![]() ![]() U mnie to ewidentnie widać, że przestałam ćwiczyć. Po prostu się rozlewam. Tak jak kiedyś nawet gruba bylam "zbita" tak teraz jestem po prostu chodzącą galaretą...nic, nie ma co marudzić- trzeba iść poćwiczyć albo chociaż na spacer
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
W pasie 106 (w pępku), w tali 86.
Aż sprawdziłam - rozeszłam się po ciąży... Na początku odchudzania, przy 85 kg (koniec 2012) miałam 105 w pasie i 85 w talii (bez żadnych ćwiczeń, nigdy), Teraz mam 3 kg mniej , ćwiczę w miarę regularnie od roku (ostatnio intensywniej) i jest więcej. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Wczoraj mąż mi komplement strzelił - stwierdził że tłuszczyk dalej mam ale wyraźnie bardziej ubity ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę tak bym chciała mieć wcięcie...kurde mogłabym mieć i szerokie biodra, tylko żeby talia była węższa niż te biodra ![]() ![]()
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to w udzisku mam 65 cm i nic nie ruszyło - a w shredzie jest sporo ćwiczeń w przysiadzie itd W łydce 41 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
zapotrzebowanie liczysz dla obecnej wagi.
Joanna bicki ci rosną ![]() a na brzuchal to moze ponośmy pas neoprenowy albo jakies cos trzymajacego na ten brzuch? samo sie nie zgubi ale podobno taki pas co tam pomaga. do ćwiczen i po domu... La'mbria juz nie narzekaj na nasza figurę. ja tez cegła a nie osa, ale wole miec równo niż dupkę jak osa odwłok. to dopiero wydaje mi sie przykre miec taką dysproporcję.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-02-18 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do brzucha - to pewnie muszę mu dać czas... No i smarować. Nie bardzo wierzę w cudowne przyrządy a i kasy na eksperymenty brak... Jak zejdę do wagi sprzed ciąży i nie spadnie widocznie to się będę martwić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam za to za małą głowę do reszty ciała ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
wiesz, chudnac sobie mozna, ale jak juz teraz zadbasz o brzuch to potem nie powinno byc zaskoczenia, ze skora wisi. ja nie namawiam do zadnych zakupow, sama juz nie mam kasy, bo jem ciagle mięcho a to droższe niz sie zapchać kanapkami, jakie wczesniej, ale pas mam wiec jak ma lezec to ponosze se
![]() ![]() ![]()
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Siema
![]() Ależ mnie wamasował gościu ![]() Laski co lepsze pod roller kwas hialuronowy czy kolagen? Na brzuch i uda... ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Chudnąć to raczej trzeba
![]() Mi się poprzednio ładnie skóra ściągnęła więc liczę na nią ![]() To nad czym się zastanawiam to samo przecięcie i zszycie- ale to już będzie jak ma być ... Aż takiego brzucha nie mam -nawet jak skóra zostanie to ją schowam w majtki wyższe ![]() Moja mama tyje w brzuch - wygląda to fatalnie, chyba gorzej niż duży tyłek (bo i tyłek i nogi ma wręcz szczupłe, biust też nie duży). Ja z kolei mam szerokie boczki - a tyłek raczej płaski i sklapnięty .. Trochę bym mu dodała ![]() Pamiętam że w szczuplejszym okresie robiłam wyzwanie przysiadowe - nie dobrnęłam do konca a tyłek ładnie się podniósł a cellulit zszedł - także zostawiam sobię tę opcję ![]() Generalnie najpierw zrzucić tłuszcz a potem modelować - taką mam strategię ![]() Shred 21/30 ![]() Dzień dietetyczny i to wzorowo ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Insane wywołuję - biegałaś? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | ||||||
Zakorzenienie
|
uff pierwsze urodziny u syna kolegów zaliczone
![]() jeszcze tylko 4 w ciągu najbliższego tygodnia i po sprawie... możecie być ze mnie dumne- prócz late bez cukru nie wzięłam do pyska nic na urodzinach! Tortu odmówiłam bo wiadomo- gluten...ale były przekąski różne, również słodycze które mogę jeść, ale się powstrzymałam...poproszę o aplauz, żeby mnie duma rozparła aż do śniadania jutro, bo kichy mi się skręcają z głodu....chyba sobie siemię lniane zaparzę i zjem z plaster szynki (nic innego białkowego nie mam). Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie pocieszę cię, że jak się schudnie to i ramiona spadną...u mnie się tak nie stało. Jak schudłam to miałam lepszy brzuch i ładne nogi, ramiona umięśnione więc i tak koszul nie mogłam wcisnąć ![]() o...smarowanie dużo daje...ja się zaniedbałam również z tym Cytat:
A jak schudła tak do 110 kg to wyglądała jakby jej ktoś dół doczepił od innego człowieka. Wyglądała jakby te 30 kg schudła tylko od pasa w górę, a doopsko i wielgachne uda zostały jakie były. Okropne nosić rozmiar bluzek 42 i rozmiar spódnic 54... Ale i tak bym chciała wcięcie mieć, może nie aż takie ale chociaż trochę ![]() Ashya, jak masz małą głowę to zawsze będziesz na buzi szczupła- to ma też plusy. Ja mam wielki łeb, kask na moto- M-ka (męska rozmiarówka) , a czapki damskiej sobie nie kupię. Co najwyżej taką rozciągliwą dokerkę albo krasnala. Cytat:
Jesz nabiał? gdzieś czytałam, że od nabiału "zalewa" tłuszczem. Cytat:
![]() Tak czy inaczej- dodaj koniecznie jakiś olej. Kw.hialuronowy może sam iść pod igłę, ale najlepsze efekty są z użyciem olejów po rollerze. Ja osobiście dałabym pod roller wit.C, kwas hialuronowy i kolagen, a po rollerze- olej macadamia, albo jakiś gotowy olejek na cellulit (można mieszkanki kupić). Cytat:
![]() Zrzucić tłuszcz...ach żeby to było takie łatwe ![]()
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
L'ambria no to
![]() ![]() ![]() Ja dziś zostałam sama i tak siedzę sobie nad ... herbatką... O jeszcze aspirynę wypiję ![]() Żołądek mi się nie skręca, w sumie nawet chyba głodna nie jestem ... tylko... zjadłabym coś... bo 125 g wędzonego fileta z pstrąga (moja kolacja) średnio mnie usatysfakcjonowało:brzyda l: ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ale żeby nie było - niczego już nie ruszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zadomowienie
|
Labria
![]() ![]() Asiu nie biegalam. ![]() Moje zrywy bieganiowe są co poniedziałek ![]() ![]() ![]()
#4575 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() a tak w ogole to ukrecilam wczoraj takie pyszne lody, ze odliczam godz kiedy skoncze prace i je zjem. wegli ilosci dozwolone, bo to kogel mogel ze slodzikiem, smietanka 30% i białko. kiedy je w polowie mrozenia miksowalam, by nie mialy igielek, smakowały nieziemsko. jacek byl w szoku. dokladnie jak sklepowe albo lepiej. La'mbria ja jem mieso tłuste: karkowka głownie, łopatka wieprzowa. Kurczaka tez ale wtedy musze nadganiac tluszcze. Nabiał zalezy jaki. Wszystko zalezy ile wegla.
#4576 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Marta zazdroszczę karkówki ![]() ![]() ![]() ![]() Jem płatki jaglane w tym tygodniu - i nie wiem może je źle robię ale średnio mi smakują ![]() Moja waga pokazała że ciągle mam za mało wody w organiźmie. A już i tak ostatnio więcej piję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
La'Mbria wielkie brawa
![]() Mi właśnie płatki jaglane smakują. Z czym jej jesz Asiu? Marta a waga leci na tej karkówce? |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |||
Zakorzenienie
|
Laski dziękuję
![]() wiecie to troszkę głupie, ale pomaga...a serio wczoraj mi po kichach już jeździło z głodu. Ale jest też miła niespodzianka na wadze- 82,2 kg wiem, ze to woda, albo inny glikogen/puste kiszki/czy co tam...ale i tak cieszy niezmiernie. Zapomniałam jaką radochę może dać wejście na wagę., bo ostatnio to wchodziłam tylko żeby sprawdzić ile przybrałam ![]() Niestety przede mną urodziny syna...i tu się nie wykpię- tort jest bezglutenowy, w sumie zamówiony bardziej pode mnie, niż pod syna, bo młody już gluten je. A tort ma być mocno truskawkowy, bezglutenowy, bez laktozy, bez mąki kukurydzianej...zobaczymy czy zjadliwy, bo cena taka, że ehm...choćby był najobrzydliwszy to go zjemy! Właśnie jestem w trakcie śniadania. No i liczę sobie na "po treningu" kaloryczność...masakra jakie ja kaloryczne śniadania robię ![]() Dziś kawa z mlekiem, dwa super-cienkie wafle ryżowe, dwa plasterki sera koziego z Biedronki, szczypiorek, pomidor (pacz Tamlin- jem pomidora!) i dwa jajka na miękko. "po treningu" mi wyliczyło, że to prawie 400kcal, 28,5 g białka i 28,6 g tłuszczu. Węgli całe 5 g (bo dwóch plasterków pomidora i szczypiorku nie wliczam). A ja bym chętnie jeszcze coś oszamała... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Ja też nie jem prawie wcale wieprzowiny, mój TŻ mówi, że to przez "żydowski żołądek" ![]() ![]() A wracając do wieprzowiny- serio brzuch mnie boli po śwince. No schab jeszcze ujdzie taki mega-wypieczony na wiór. Ale w sosie jakimś czy np. z tłustymi kawałkami- boli po zjedzeniu (to samo z tłustą wołowiną). Ale karkówą z grilla to i ja bym nie pogardziła...a najbardziej mi się marzy kaszanka ![]() Cytat:
![]() Te lody to w specjalnej maszynie trzeba robić, czy jakimś robotem kuchennym? Pytam bo u nas sami lodziarze w domu...jakby tak dało radę robić samemu, zamiast wydawać krocie na Grycany ![]() Nabiał np. tłuste mleko, ser żółty, twaróg. Cytat:
![]()
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za spadek ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
La`mbria
![]() ![]() Marta lody!!! ![]() Dziewczyny nie mam pojęcia co się ze mną dzieje, waga stoi jak zaklęta na 68kg czyli 1 kg wiecej niż było, centymetry stoją w miejscu nic kompletnie nie spada. Ćwiczę codziennie, w niedziele robię odpoczynki, dietkę trzymam pięknie, nie jem ani za mało ani za dużo a to dalej nic nie daje.. Jeszcze wieczorami już rzygam na myśl o serku wiejskim czy jajkach, mam ochotę rzucić to w cholerę i zjeść frytki, pizze cokolwiek na co mam ochotę ![]() nie mam pojęcia o co chodzi a wagę i centymetr to po każdym sprawdzaniu mam ochote wywalić przez okno no bo bez jaj. miesiąc minał piękny a ja mam 2 kg bo jeden jakoś wrócił ![]()
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj się poić ze dwa dni na maxa- może coś to da?!
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Tamlin jadłam i z mlekiem krowim i z owsianym, z bananem albo z suszonymi śliwkami ... I chyba mi posmak przeszkadza -co dziwne bo ja lubie kaszę jaglaną... No i one się mi w breje rozgotowują
![]() L'ambria no mi właśnie brakowało chleba/wafla do tej ryby, surówka też mogłaby być... W sumie ryby dość ... Taki niedosyt - ale ja jestem przyzwyczajona do lepszych "kolacji" - takich na ciepło, z czymś ekstra, o lampką wina/piwkiem ![]() ![]() Dlaczego ty jesz wafle na śniadanie? Wafle to popołudniu/na kolację - one średnio sycą. Rano porządny chleb/płatki - i tak się strawi. Marynowałam w świeżym imbirze, startym (miałam dosłownie kawałeczek) i soku z cytryny - pierś z indyka ... Wykańczałam resztki - zobaczymy jakie będzie. Generalnie dziś robię curry z tego indyka z ryżem,ciecierzycą, warzywami (resztki z zamrażarki) i mlekiem kokosowym -najwyżej dodam tyle pasty curry że zabije każdy smak ![]() Mi niestety nic nie szkodzi ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Co do zamawianych tortów - to czasem warto (prze)płacić -ja dalej się ślinię na wspomnienie mojego urodzinowego mocnomalinowego z czekoladą ![]() Córce na roczek robiłam sam - dwa razy pina coladę (ostatnia okazja bo mała nie jadła więc mógł byc z alkoholem) - i też wyszedł pyszny. Ale tyle robooooty ![]() ![]() Może już lepiej nie piszmy o tortach tutaj ![]() ![]() ![]() Ashya co jesz na kolacje? Ja normalnie pozwalam sobie na warzywa/wafel ryżowy -jak chcę przycisnąć jem samo białko (mięsko/jaja/ryby lepsze od serków). Może musisz zmienić trening? Jeśli długo ćwiczysz to samo. Na coś zupełnie innego albo bardziej intensywnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Czy uważacie że po treningu właściwym posiłkiem jest ser biały z chlebem ziarnistym i miodem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Joanna z godzinę przed snem jem serek wiejski albo jajka na twardo, tuńczyka, węgli na noc nie ruszam
![]() ![]() ![]()
#4587 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4589 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Przepraszam za chwilową nieobecność. Intensywny tydzień miałam. Dużo spraw do załatwienia i odwiedziny 2 koleżanek. Dziś rodzice mieli przyjechać na weekend ale Mały się rozchorował i klops ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do głowy to ja mam łeb jak arbuz ![]() ![]() Co do rozstępów to ja stosowałam BioOil, rzeczywiście ładnie się zbiegły, są cienkie i no i zblakły. Chociaż moim zdaniem lepsze efekty przynosi olej ze słodkich migdałów, teraz używam-zapłaciłam całe 9,50 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twaróg półtłusty jest ok. jeśli się do niego dorzuci warzywa. Ale twaróg z chlebem i miodem to wg mnie porażka. Powiedzmy, że kromka chleba to 35g i że jest to chleb żytni. Do tego 40g twarogu (dwie łyżki) i łyżeczka miodu. To jest 167 kcal- mało jak na posiłek po treningowy...ale Białko- 9,6g -za mało Tłuszcz-2,9g - może być (jak po treningu) Węglowodany- 29g dużo. W sumie zależy na jakiej się jest diecie i co się chce osiągnąć. Ale ja bym sobie takie przyjemności zostawiła na śniadanie, a po treningu zjadła więcej białka + warzywa ewentualnie owoc (trochę cukru potrzeba, ale może to być cukier który się dłużej trawi niż miód). Wedlug mnie to mało odżywczy posiłek. W sumie- deser. Cytat:
![]() ![]() Płatki jaglane jak budyń? nieee ![]() Wafle u mnie były dwa o takie http://www.goodfood.pl/pl/produkty/p...-extra-cienkie to są takie mega sprasowane, jeden waży niecałe 5g. Nie lubię takich tradycyjnych, ostatecznie takie z Lidla u mnie przejdą, ale też wolę te cieniuśkie. A niestety warzyw nie miałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.