![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Cytat:
![]() ja lubię zielony ![]() macie linka do 888 przepisów dla dzieci od 6 m-ca do chyba 2 lat http://www.4shared.com/file/25933219...zieci.html?s=1 edit zastanawiam się jeszcze nad takim krzesełkiem, jest ciut droższe ale ma wkladkę redukcyjną dla mniejszego dziecka, tylko czy mi bedzie potrzebna taka wkładka? http://www.allegro.pl/item358552497_...edukcyjna.html edit 2 i z ptakiem też znalazłam ![]() http://www.allegro.pl/item370619005_...model2008.html Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2008-05-30 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
a my mamy takie zwykle.. ktore sprawdza sie znakomicie, ale coraz bardziej mnie kusicie, zeby wymienic
![]() (poza tym moj malpiszon i jej miny) (Edit. oraz siersciuch, ktoremu nie wolno wlazic na lozko...) (Edit.2 Martka, jak chcesz filmik to na maila tylko.. wiec adres poprosze ![]()
#4593 |
Zakorzenienie
|
Szperrr-no jeszcze pytasz-pewno że chcę Hanię!
![]() jest niesamowita Yoolia-ale to po skończeniu 7 chyba żółtko.chyba,że się mylę sto lat dla półroczniaka ![]() i dla Oskarka ![]() Prima-na pewno nie ma tego złego... ![]() ![]() ![]() edit-mnie się antylopa z ikea podoba,ale Zu jeszcze nie siedzi ![]() ![]() Hania jest cudna-dawaj to zdjecie z ava |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sierściuch to megasierściuch ![]() i gdzie on leży? ![]() no włąsnie nie wiem czy od 7, czy po 7-mym ![]() bo z żółtkiem to chyab chodzi o zelazo. Do 6 m-ca dziecko jest karmione piersią i w nim ma zelazo, choc też wyczytałam, że dziecko rodzi sie z zapasem żelaza na 4-5 m-cy a potem konieczne jest jego dostarczenie w odpowiednich ilościach wraz z dietą. Ten obiadek co Gosia dziś jadła Krem dyniowy z żółtkiem był własnie po 6 m-cu, wiec to mnie zastanowiło czy aby to żółtko nie teraz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, cudny dzień mamy dzisiaj.
Aż miło ![]() ![]() Mały pospał 2 godziny ![]() ![]() Potem tż zaczął rozpakowywać krzesełko, mały patrzy i śmieje się w głos. Normalnie rzadko tak bywa a szkoda, tak się śmiesznie chichotał ![]() Szperrr zaraz wysyłam maila, Hanulek małpka cudnie śmieszna. Fajne minki szczela. Yoolia fajne te fotele poszukałaś ![]() Wklejam młodego na nowym tronie.
#4596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Królewicz na tronie śliczny ![]() Cytat:
![]() Skoczka widziałąm w Auchan po 40 zł - ale tż nie chciał kupić, nie spodobała mu się ta zabawka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Hania to mnie rozwala - za jakiś miesiąc pokażesz nam, jak w rowerku jeździ ![]() A dlaczego filmiku nie dasz tutaj? Ja też cchcę zobaczyć ![]() cos jeszcze miałam, ale już nie pamiętam.... aha - mąż koleżanki miał dziś pierwsza chemię, trzymam za nich kciuki mocno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Nie dam rady się odnieść co która pisała ale napiszę ogólnie, mam nadzieję że mi wybaczycie, ale ostatnio jestem tak przybita że nie daje rady pisać.
Szperr Hania robi nieziemskie minki ![]() Ann usta Zu są po prostu powalające ![]() Martko Marcelek się ślicznie prezentuje w swoim tronie. A właśnie skoro o krzesełkach mowa, mam pytanie używacie tych tacek?? Bo my ją zdemontowaliśmy i wcale jej nie używamy. Uszek ma krzesełko identyczne jak Blanka z jesiennych nawet kolor ten sam ![]() Co do żółtka to też mnie się wydaje że tak jak pisze Ann po skończonym siódmym miesiącu. Aha czy wszystkie już stosujecie gluten??? Bo my jak byliśmy u lekarza to pytałam o ten gluten i powiedział, że skoro Uszek skończył już 6 miesiąc czyli wg nowego schematu minął już czas na wprowadzenie glutenu to żeby zaczekać do 10 m-ca jak to było do tej pory. Uszek też mało je nawet spisuję zjedzony przez niego każdy ml mleka, bo lekarz powiedział żeby spisywać przez tydzień i wtedy zobaczymy czy je wystarczającą ilość mleka i czy można go odzwyczajać od jedzenia w nocy (bo Uszek właśnie w noc zjada najwięcej). A co do badania moczu to jeszcze nie zrobiliśmy bo okazało się że w naszej nowej przychodni laboratorium jest czynne tylko we wtorek ![]()
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
misia - ale jakie drgawki? Jak przy padaczce?
mam nadzieję, że to nic groźnego - może otrząsnał sie z zimna albo po sikaniu? A swoją drogą - to bez sensu, ze lab tylko raz w tyg...a jak masz dziecko chore i potrzebujesz na cito? |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
hehe ale Hanulka minki strzela
![]() Marcelek swietny chlopak jak dumnie siedzi na swoim tronie ![]() ![]() Jejku takie upalu u was? tylko zazdroscic ![]() Misiu nie przerazaj mnie jejku a moze powinnas prywatnie zrobic badania im szybciej tym lepiej mniej nerwow dla was trzymajcie sie ![]() Yoolia ja juz wprowadzilam zoltko i daje pol zoltka co 2 dzien. Wyczytalam ze w 7 mc ![]() ![]() Szperrr tez myslalam o spirali ale nie jestes jedyna ktora tak na nia reaguje wiec ..... Ide kapusniaczek na jutro robic zeby w dzien sie nie bawic bo ostatnio nie mam wytchnienia Hubis robi sobie drzemki na spacerze a w domu bryka dobrze bo dzis padl o 20 (nawet paznokietki na spika dal sobie obciac ) ![]()
#4600 |
Zakorzenienie
|
Misia-mam nadzieję,że to nic groźnego
![]() ![]() biedny ten nasz Uszek... Prima-3mam kciukasy za kolegę Zu patrzy na ruszające się liście jak zaczarowana ![]() Martko-zięciunio cudny i jak się rozkręcił z jedzonkiem super! ![]() Yoolia-no ja też mam słoiczek z żółtkiem po 6mcu gerbera ![]() edit-sprawdziłam w schemacie,który dała mi lekarka i tam jest żółtko 7-9 m-c 1/2 żółtka co drugi dzień ![]() więc masz rację ![]() a ja jutro jadę sama z Zu 120km od p-nia jakby mnie rano nie było to 3mcie kciukasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Kurcze czasem mam wrażenie, że jedno nieszczęście się od nas odczepi to przyczepuję się coś innego
![]() ![]() Ann trzymam kciuki za jazdę i by Zu była grzeczna ![]() Agi ja też ostatnio mam tylko chwile wytchnienia na spacerze i to też nie na całym ![]() ![]() No to jesteśmy do tyłu z żótkiem bo już 6,5 m-ca a żółtka jeszcze nie dawaliśmy a jak je się daje?
#4602 |
Zakorzenienie
|
misia - może faktycznie to jakaś bakteria znów - Hubert czasem o sikaniu się otrząsa, a może jak Uszek odczuwa jakiś dyskomfort to po prostu otrząsa się bardziej?
Trzymamkciuki a to, żeby dało się szybko zaleczyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
mam taką nadzieję i tego się trzymam
#4604 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam cos ugotować ale jakoś nie mogę, przed południem nie mam czasu, bo sprzątanie, pranie, zmywanie, wizażowanie ![]() ![]() Chyba, ze wieczorkiem ugotuje i cześć schowam do lodówki a część pomrożę albo popasteryzuję, ale wolałabym jej dac takie świezutkie ![]() Marcelek pieknie prezentuje sie na tronie ![]() ![]() Cytat:
![]() i tez myslałam że żółtko to dopiero za miesiąc ale wyhaczyłam te obiadki z żółtkiem po 6 m-cu - czyli w 7 ![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki ![]() ja gdzieś za tydzień sama do pracy bede jezdzić, a najpierw Gosie odwiezc do rodziców, bez męża, same ![]() a ja raczej z tych niedzielnych kierowców jestem w poniedziałek zasuwam do pracy jeszcze z mężema i cały ten tydzień ale od przyszłego już sama ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() albo gotowy sloiczek z żółtkiem ![]() u nas dziiś znowu cieplutko, niedługo zmykamy na działkę, może wreszcie złapię troszkę słońca ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() ![]() Dzieki za mile slowa pod adresem Hani ![]() (i oczekiwalam oburzenia, ze mi sie wlochata bestia na lozku rozklada ![]() TZ z Hania pojechali ogladac samochody ![]() Milego weekendu wszystkim ![]()
![]() |
#4606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No w kazdym razie Hubercik juz dostaje choc zapominam przyznam sie bez bicia. Musze wstawiac jak sobie robie sniadanie bo potem jak czas na obiad to kaplica ![]() Dasz rade z jazda jak malo jezdzisz to poprobuj bedzie dobrze ![]() mi bez samochou ciezko. Jak jade do Polski to odrazu za kierownice siadam i smigam jak ja to lubie ![]() Jejku czemu u nas tak sie pogoda spatolila ![]() ![]() Misia dobrze ze optymistycznie do tego podchodzisz akyszzzzzzzzz ![]() ![]() Ann jasne ze trzymamy kciuki za podroz dacie rade kilka stopow i juz ![]() Moj syncu dzis wstal prawa nozka mam nadzieje ze tak bedzie do konca dnia. TZ dzis pracuje ale licze ze szybciej skonczy bo mi samej z Hubciem troche nudno i trudno ![]() Dziewczyny jak wybarwiacie plamy np od marchwi na kolorowych ubrankach? Chyba Ann cos kiedys pisala, ale nie zakodowałam Cos zaczyna mi mrugac ekran w laptopie mam nadzieje ze sie nie popsuje bo znowu lipa z wizazem bedzie ![]()
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
yoolia - dasz radę
![]() Najgorzej to się przełamać. ja miałam takie obawy dot jazdy po mieście - bo tak to gdyby Hubert marudził, to zatrzymałabym się na poboczu - a w miescie w korku gdzie? W koncu raz pojechaliśmy i od tamtego czasu już spokojnie, nie mam obaw ![]() uff, ja od rana piorę, odkurzam sprzątam i gotuję (zrobiłam rosół i danie meksykańskie w olbrzymich ilosciach - mam nadzieję, że mam z głowy gotowanie na 3 dni ![]() jeszcze mam góóórę prasowania, ale nei chce mi się :p Obrobiłam się z tym wszystkim - a że u nas milion stopni to wyjęłam basenik, żeby nadmuchać Hubertowi - a tu mój małż że nie, że on za malutki, że go zawieje jeszcze, że przecież goły (jakbyśmy normalnie to w ubraniu kąpali?) Nosz kurczę, dziecko 3 m-ce miało jak na basen zaczęło jeździć, woda duża czasami chłodna, czasami po basenie za miasto czy zakupy w wichure i zimno - a ten teraz panikuje i mi mamisynka chce zrobić? To ich olałam i przyszłam na wizaz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pasteryzujesz czy mrozisz? wiecie co Hubert pozera masakrycznie duzą ilosc obiadkow az sama nie wiem czy to nie za duzo 120 ml sloiczka i drugie tyle mojego obiadku w sumie ciesz sie ze ma apetyt ale zebym mu tym krzywdy jakiej nie zrobila JA CHCE UPAŁY!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Oczywiscie dzis o jajku zapomnialam i Hubcio dostanie pol zoltka do deserku mam nadzieje ze rozwolnienia po tym nie dostanie / ![]()
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Dziś akurat na jedno kopyto
![]() Zupa: marchewka, pietruszka, ziemniak, brokuł, groszek, indyk Pomroziłam ![]() No, oprócz tego ugotowałam dwa gary mięsa - jeden z indykiem i jeden z cielęciną i pomroziłam w kulkach ![]() Żeby czasem za dużo nie odpocząć, wzięłam sie za tą moją łązienkę i wkurzające mnie fugi - wyczyściłam papierem ściernym i zaimpregnowałam ![]() ![]() Co do ilości - Hubert po małym słoiczku też najczęściej by dojadł. Jak dawałam kupne, to dojadał mlekiem; teraz daję mu ile chce. U mnie upał, ale chyba będzie burza, bo pies sąsiadów świruje (ona panicznie boi się burzy, wyczuwa ją też wcześniej) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę podczytać co u was.
Zwariowany dzień miałam!!!!!!!!! Misia trzymajcie się. Wierzę że będzie dobrze.
#4611 |
Zakorzenienie
|
Jesteście kochane
![]() Primciu a w czym mrozisz? I jaki groszek? I jak rozmrażasz ? Jejku czasem jak czytam te moje pytania to mam wrażenie że na jakąś mało inteligentną wyjdę ![]() ![]() Agi Uszek zjada słoiczek mały czyli 130ml ale jak daję duży 190ml to też zjada cały więc pewnie jak zacznę mu w końcu gotować to też okaże się że będzie zjadał więcej ![]() Tak piszę o tym gotowaniu, że chcę itd a jutro idziemy z mężem do sklepu pokupować słoiczki ![]() My już dziś rozpoczeliśmy dzień dziecka byliśmy u chrześniaka Tż a jutro my mamy gości a właściwie Uszek ![]()
#4612 |
Zakorzenienie
|
misia - mrożę w słoiczkach po przecierze pom.
Groszek - zielony, miałam mrożonkę "marchewka z groszkiem" ![]() Rozmrażam w kąpieli wodnej (słoiczek do garnka i zalewam gorącą woda) lub w mikrofali. martka - a co to za "wariacje" były? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Ja tez mroze tylko ze ja zakupilam pojemniczki na ktorych napisane jest ze mozna mrozic i wkladac do mikrofali. Misia ja wkladam do mikrofali i juz gotowy obiadek
![]() My dzis caly dzien na dworzu. Poszlam z TZ do bukmachera i wygralismy troche gotowki wiec jutro zakupy ![]() Lece spac milej nocki
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No - dla ścisłości - Hubert. jak wyszlam z nim o 9 rano - tak wrócił dopiero na kąpania (wcześniej tylko na jedzenie). trochę pobawił go Tz, jak spał to podrzucałam wózek mojej mamie (opalała się), brykał na kocu i huśtawce. Dziś też u nas parówa - ja nie lubie upałów. jestem modnie blada ![]() ![]() Na szczęście mamy dwa duze drzewa na ogrodzie i one dają cień - wiec siedzimy z Hubertem z cieniu, unikam odłoniętych przestrzeni (chociaż chyba muszę zacząć się przyzwyczajać, ponieważ moi rodzice planują wymianę dachu, ekipa ma przyjść jakoś za 2 tyg. Z związku z tym, że mieszkamy na jednej działce - to raczej nie będą to warunki do siedzenia na ogrodzie ![]() W czym śpią wasze dzieci? Hubert do tej pory w śpiochach+kaftanik albo pajac (cienki) - no ale przy takiej temp zastanawiam się nad samum body? A z drugiej strony okno jest otwarte - więc może jednak nadal pajac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkim dzieciaczkom ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj pierwszy raz udałam sie gdzieś ez Łukaszka ![]() ![]() Strasznie sie stresowałam tak ich samych zostawić ale wszystko ok nawet sobie TŻ z wielką kupą poradził i nie ufikał nią wszystkiego do koła ![]() Prim moje dziecko śpi w śpiochach i bodziku - u nas w domu mimo upałów jest przyjemnie chłodno więc raczej na noc go ubieram - ma zimne nóżki jak sie odkryje z kocyka to już w ogóle ... Łukaszek płacze dokończę później ![]() Miłego dnia ![]()
#4616 | |||||||||
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIM DZIECIACZKOM żYCZYMY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :CMOK:
no ja też tak się staram pojmować, ale czasem musze chwilkę pomysleć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj bylismy na działce i trochę soobie ramiona spiekłam, bo pieliłam grządki ![]() może robotnicy szybko się uwiną i znowu bedziecie mogli odpoczywac w ogrodzie. A macie tam u siebie gdzie chodzić? kiedyś pokazywałaś zdjęcia z parku? Cytat:
![]() ale my okna nie otwieramy w nocy, bo za duzy hałas Dziś znowu gorąco, popołudniu chcemy się gdzieś wybrać, ale nie mamy pomysłu. Niby jest dzień dziecka, szukaliśmy w necie czy coś ciekawego sie dzieje i nic ![]() imprezy napewno jakies są ale mało rozreklamowane ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() Pamiętacie mnie jeszcze ![]() Moc gorących buziali dla wszystkich naszych dzieciaczków z okazji ich Święta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trochę was podczytywałam, ale zazwyczaj na pisanie już mi nie starczało czasu ![]() ![]() Yoolia powodzenia jutro, bo z tego co zrozumiałam to jutro wracasz do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() misia moc pozytywnych fluidów dla Ciebie i Uszka ![]() Prim jak przeczytałam o twojej koleżance, to aż ![]() ![]() I to tyle, bo mojej marudzie (czyt. Kasi) załączył się wyjec ![]() Miłego popołudnia ![]()
#4618 |
Zadomowienie
|
O Celka widzę wróciła, jak na wakacjach było????
Wszystkiego naj naj naj dla wizażowych dzieciaczków ![]() ![]() My dziś znowu cały dzień w biegu, zakupy, wizyty u nas i u dziadków. Mały zaczyna mi tyłeczek podnosić i macha nim tak śmiesznie jak leży na brzuszku. Chyba Hubercik Primy tak tu kiedyś na filmiku wywijał ![]() Hania cudaśna ![]() Yoolia trochę ci zazdroszczę tego że praca zmotywuje cię do jazdy. Ja trenuję ale tylko wtedy jak się okazja trafi i mam autko. A ty po krótkim czasie będziesz śmigać jak rajdowiec. To co z tym żółtkiem. Już dawać?? Mały dziś skończył 6 miechów ![]() Dopiero gluten 2 razy podałam.
#4619 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane
![]() ![]() Nad morzem bylo CUDOWNIE!!! Piekna pogoda, morze, las, jezioro w jednym ![]() To co sie zmienilo to Adasiek zaczal samodzielnie siedziec (moze nie jakos zupelnie z prostym kregoslupem ale siedzi sam i ma wielka radoche - tylko stanie na wlasnych nozkach i podrzucanie do gory sprawia mu wieksza fajde ![]() Codziennie daje mu deserek i obiadek (130, 150 lub 190 ml - zalezy od sloika choc apetyt to ma na 190ml conajmniej). Czasem banana jeszcze zje (nawet nie miksuje, prosto z reki je ![]() ![]() ![]() ![]() W ogole Adas bardzo sie rozgadal na wyjezdzie. Widac ze mu wakacje sluzyly. Zaczal mowic: tata, dada, tita, bebe, baba itp... (oczywiscie nie zna znaczenia tych slow, tylko tak nawija). No i niestety budzi sie w nocy nadal co 2-3 godziny, ale na to juz chyba nic nie poradze... Zdjecia jakos wkleje na dniach. Na razie mieszkanie przypomina pobojowisko. Oczywiscie nie doczytalam co tam naskrobalyscie. Aha - za 2 tygodnie wracam do pracy na caly etat. Jestem przerazona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
HEEEEELP!!!
![]() ![]() Nie wyrabiam juz.. moj chomik ma jakiegos pms-a chyba, bo juz nic jej nie cieszy, wszystko jest na nie, tylko ryk i zgrzytanie zebow (no z tym ostatnim to tak.. nie do konca, ale jesli mnie oczy nie myla, to nagle strasznie jej dziasla spuchly - po obu stronach na gorze i na dole, jakby 4 zeby na raz mialy isc). Nie moge jej zostawic nigdzie, bo juz za wszystko sie podciaga i stoi.. i puszcza sie.. i po drodze uderza zazwyczaj glowka w cos twardego, chociaz juz staram sie zostawiac ja tam, gdzie miekko. Ryk, ryk, ryk.. Przede wszystkim, to juz samo zostawienie jej gdziekolwiek samej oznacza natychmiastowy ryk. A w zasadzie ,to jest 1 rzecz, ktora ja cieszy.. zwisanie z glowa w dol.. ale to tez tylko na chwile, bo zaraz sie jej nudzi i zaczyna sie wspinac, na mnie oczywiscie, bo przeciez juz boje sie od niej odejsc nawet na moment. Wszystkie miesnie mnie bola, dobrze ze juz spi, ja tez ide.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.