|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i śniadanie-węgle, kolacja-białko ![]()
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
ehh moje wczorajsze pseudo R
ś: 2 kromki razowca z wieśniakiem lekkim i 3 plastrami polędwicy z indyka, duża miseczka sałatki wielo warzywnej (cukinia, ogórek, pomidor, papryka, cebula skropione oliwą z oliwek). II: jogurt naturalny 200g z 2 łyżkami otrąb pszennych, 4 brzoskwinki, jabłko, parę malin. O: filet z kurczaka na parze, duży brokuł i miseczka sałatki j.w, P: homo naturalny 180g, 2 łyżeczki siemienia, 3 małe jabłuszka, parę śliwek. K: 2 kromki razowca posmarowane grubo homo nat, 2 plastry polędwicy drobiowej, pomidor, 4 ogórki kiszone, a po kolacji 4 małe brzoskwinki .
#4594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnie... Czasem kładę się spać o 22, albo 23 , ale bywa tez o 12. Niby budzę się wyspana taka "rześka",choc czasem tez niewyspana (zalezy kiedy sie poloże- ale najczesciej to kladlam sie w pol do 23 bo bylam spiaca-bo malo jadlam na kolacje) ale mi to jakoś przeszkadza...bo wtedy się denerwuję ze tak wczesnie , tęsknie za czasami gdy wstawałam o 9,10... (taka beztroska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||
Zakorzenienie
|
[quote=Tarantulek;8448021]
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do kolacji...wiesz nigdy o takim czyms nie słyszałam ,ale mi tez to doskwiera. Po prostu budze sie odkad zaczelam sie odchudzac baaardzo wczesno ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Raczkowanie
|
[quote=Baby14;8450015]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o ocenę dzisiejszego jadłospisu
![]() ![]() Śniadanie 9.00 : 6 łyżek musli + jeden mały jogurt naturalny Obiad 13.00: tortilla (140 kcal) + kilka kosteczek smażonej na oliwie piersi kurczaka, papryczka czerowna i zielona, sałata, pomidory, ogórki. Wszystkie warzywka i pierść zawinięte oczywiście w tej tortilli ![]() Podwieczorek: gruszka i mała kanapka z szyneczką, sałatą, ogórkiem, papryczką Kolacja: mała kanapka lub dwie kanapki z tym samym co wyżej. Pomiędzy posiłkami piję zieloną herbate ![]()
#4598 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Przyczajenie
|
Cytat:Napisane przez funky87
ehh moje wczorajsze pseudo R ś: 2 kromki razowca z wieśniakiem lekkim i 3 plastrami polędwicy z indyka, duża miseczka sałatki wielo warzywnej (cukinia, ogórek, pomidor, papryka, cebula skropione oliwą z oliwek). ok II: jogurt naturalny 200g z 2 łyżkami otrąb pszennych, 4 brzoskwinki, jabłko, parę malin. jakby nie to brzoskwińki, to nawet ilość jak na II ś byłaby ok O: filet z kurczaka na parze, duży brokuł i miseczka sałatki j.w, ok P: homo naturalny 180g, 2 łyżeczki siemienia, 3 małe jabłuszka, parę śliwek. ok, ale za dużo jak dla mne owoców w ciągu dnia K: 2 kromki razowca posmarowane grubo homo nat, 2 plastry polędwicy drobiowej, pomidor, 4 ogórki kiszone, a po kolacji 4 małe brzoskwinki . mało białkowa kolacja i brak nnkt A no właśnie według mnie bardzo dużo osób przecenia rolę owoców w diecie. Maja sporo witamin i mikroelementów, nawadniają organizm <co w lecie jest całkiem przydatne>, niby mało kaloryczne, ale weźcie pod uwagę, że to praktycznie sam cukier <fruktoza>. Jestem zdania, że owoc <i to nieduży> powinno sie jeść tylko do śniadania a do reszty posiłków warzywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
|
dzień doberek
![]() ![]() wczorajsze U: Ś: wielka miska platkow ( cheerios, BF, cookie crisps) ze szkl. mleka 0,5%, banan IIŚ: 1/2 KBW, mandarynka, jabłko 1 h jazdy konnej ![]() O: pizza domowej roboty ( ser zolty, szynka, pieczarki, papryczka, pieczarki, oregano, ketchup) ![]() Deser: rożek jagodowy P: kromka żytniego chleba z twarożkiem, szczypiorkiem, ogórkiem i pomidorem, garść orzechów włoskich, marchewka K: grill u cioci - kiełbaska z grilla z ketchupem, kromka białego ![]() ![]()
#4605 |
Zakorzenienie
|
Marzeniatko- dzięki za ocenę, choć tak na prawdę to wiem gdzie popełniam błędy dlatego napisałam pseudo R
![]()
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
![]()
Uprzejmie proszę o ocenę - R
![]() Śniadanie: - jajecznica z 2 jaj smażona bez tłuszczu, - plaster sera Hochland light, - 3 plasterki polędwicy z indyka, - pół grejpfruta, - 10 migdałów, - pomidor, - sałata II śniadanie: - serek wiejski, - 20 g orzechów, - jabłko, - warzywa Obiad: - mięso z kurczaka (pierś) pieczone, - 2 ziemniaczki, - kalafior Kolacja: - puszka tuńczyka w sosie własnym, - warzywa, - łyżka oliwy z oliwek Przed snem: - koktajl proteinowy (121 kcal)
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko zgubiłas podwieczorek ^^ A i wegle dodaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4610 |
Rozeznanie
|
R
śniadanie : serek nat. homo+ śliwki+ musli 2 śniadanie: 4 morele i garść orzechów laskowych obiad:duszona pierś z kurczaka z chilli + surówka z białej kapusty deser: lody ( wiem wiem, miało ich nie być!) kolacja : pół kostki chudego twarogu z pomidorem i oliwkami 3 kawy 1 l wody niegazowanej kubek maślanki nat. 2 herbaty rumiankowe |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
A więc jednak chleb sojowy posmakował? ![]() Cytat:
Bardzo bardzo ładnie. I nie przybywa nic na wadze nadal? ![]() ![]() Cytat:
Zawsze jesz tak nieduzo tłuszczów? hmm , więc chyba tłuszcze nie sa jakims kluczem na dostanie okresu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
Ja dziś niedzielną R wklejam:
![]() S: poł twarogu z 2 łyżkami otrębów, szklanka jagód i 1 jabłko S2:lód włoski O:rosół z makaronem dwujajecznym robionym w domu-talerz, połowa talerza ziemniaków-na oko było ich tam z5(polane 1 łyzką tłuszczu ![]() P:tunczyk i 2łyzki siemienia plus pomidor K: twarog plus kalarepka
#4613 | |
Zakorzenienie
|
no własnie
![]() Cytat:
W drugim lod? Nie wiem czy to dobre na R. Zalezy jaka diete "wyznajesz" Rosol taki tlusty? Na R odpada. To samo polane tluszczem ziemniaki.Wogole najadłas sie tym obiadem? Podwieczorek moze byc. I kolacja tez. Chociaz nie wiem ile tego twarogu. Brak NNKT [oprocz siemienia] ,bialka nie ma w 2 i obiedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Poproszę o ocenę, Redukcja:
IŚ: 2 jajka na pół twardo, 2 kromki chleba razowego jedna z polędwicą sopocka i ogórkiem, druga z powidłami śliwkowymi, kawa + łyżeczka cukru IIŚ: bułka grachamka z serkiem ze szczypiorkiem "fresek", banan O: zupa ogórkowa niezabielana 300ml, 5 kotlecików sojowych smażonych na łyżeczce oleju, pół ogórka P: Jogurt z musli łyżeczka siemienia lnianego, i łyżeczka otrebów pszennych K: serek homogenizowany waniliowy 150g |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rosół chyba nie tłusty-nie miał ok ![]() Mi zalezy na tym zeby nie schodzić ponizej 1400 kcal i nie wychodzic powyzej 1500.
![]() |
#4616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest dostatecznie dobrze (zaczynasz rozumieć o co chodzi), ale dodaj warzywa i węgle tylko rano do 12godziny, owoce jedz te mniej kaloryczne i tylko do obiadu (powinno ich być max 2x dziennie). No i więcej NNKT, bo samo siemień nic Ci nie daje. Ktoś jeszcze coś na pewno doda ![]()
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DObra bede dopuszczala Cie do lodow ![]() a te ziemniaki duze byly? i jakim tluszczem polane>? Edytuj i daj wszystkiego proporcje to Ci powiem ile tych kalorii zjadlas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Proporcje-tzn ile grammiało wszystko?to tak mniej wiecej Ci powiem jak to wyglądało na talerzu, bo nie wiem ile to mogło miec gram-mama to nakładała więc...
Około 1 szklanki makaronu i 1 chochelka rosołu Hmmm ziemniaki były poszczykane-mniej wiecej mogłybyć takiej wielkosci jak na zdj-i tak 4,5 ich było.No i do tego mizeria-tak połowa szklanki mniej więcej ![]() Mam nadzieje ze jakos mi się udało Ci to zobrazować ![]() Tłuszczem-chyba takim z pod kotleta.-1łyzeczka.
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze R
ś: 3 cienkie kromki razowca, 2 z wieśniakiem lekkim 150g i polędwicą drobiową, 3-cia z serkiem homo naturalnym i polędwicą, do tego 2 zielone papryki i 2 małe pomidorki, kawka z mlekiem. IIś: jogurt naturalny 220g z 2 łyżkami otrąb pszennych, 120g homo nat, 2 małe brzoskwinki, 2 śliwki. O: filet z pangi pieczony z przyprawami w foli, duży brokuł i miseczka buraczków ćwikłowych. w ramach deseru: 2 brzoskwinki, parę malin i truskawek. P: 180g homo naturalnego, 1/2 łyżeczki kakao naturalnego, 4 łyżki pestek dyni, kawka z mlekiem. rower: 1,5h K: 150 serka wiejskiego lekkiego 4 średnie marchewki. w sumie 1700 kcal ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.