Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-03, 07:23   #4591
pat111
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
No tak, ale to się tak nie da wszędzie je wrzucić ^^
były i jajka i ryby i drób. to troche było
E tam wszystko się da Ale jak na W to ok

Cytat:
Napisane przez kolorowesloncee Pokaż wiadomość
To bardzo dziekuje. A czy na tej diecie* pozbede sie zbednych kilogramow ?
Sądzę, że tak, ale musisz też ćwiczyć i nie podjadać

No i śniadanie-węgle, kolacja-białko
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 07:48   #4592
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
Baby14- dziekuje tak ogolnie to na konkretnej diecie nie bylam.., ale za malo jednak jadlam...i to przez dlugo(pare miesiecy) , czasem moze nie siegało 1000 (jak mialam duzo lekcji) ale najczesciej to ledwo ponad tysiąc, ale najbardziej chodzilo mi o to zeby nie jesc kolacji. A od jakiegos czasu tak staram sie zwiekszac kalorie bo od tych 7 miesiecy schudłam(wszyscy mi mowią ze niepotrzebnie bo i tak przed dieta nie mialam nadwagi..) i teraz chcę tylko utrzymac Jem narazie jakies ponad 1500 kcal, do tego cwiczę , chodze na spacery itp (wtedy tez cwiczylam :/ )

Mój wczorajszy jadłospis: Utrzymanie :

ok 8-szklanka mleka 2%, 7 łyżek musli, 1 łyżka otrąb, 1 łyżeczka ziaren słonecznika, banan ( 500kcal)

po 11- serek wiejski ze szczypiorkiem(150g),kromk a chleba z 2 łyżeczkami dżemu,pomidor (295kcal)

14:30- 160g makaronu (100%pszenicy durum) wymieszane z 2 jajkami i i troche posypane serem bialym (15g), sałatka z piersi kurczaka (pierś, kapusta pekińska, ogórki,ketchup) (445kcal)

po 17- kiwi,marchewka (65kcal)

19:30- 100g sera bialego poltlustego,zmieszane z pomidorem,szczypiorkiem,c ebulką,odrobiną kapusty pekińskiej i łyżką ziaren słonecznika (205kcal)

Może być jak na utrzymanie? Czy za mało? Coś źle śpie odkąd sie odchudzam..:/ tzn w nocy bardzo dobrze ,ale budzę sie wczesnie (7 czesem po 6 ), bo z zasypianiem zadnego problemu nie mam-może ktoras wie dlaczego? Moja mama mowi ze dlatego, bo za malo jem wieczorkiem.
A ile godzin śpisz (kiedy budzisz się 6-7)? A budzisz się wyspana? Ja też tak się budzę, ale mi to bardzo pasuje. A na noc nie ma co przeciążać żołądka i jeść za dużo. Jednak jesteś na U, więc spokojnie możesz zjeść węglowodany jeśli masz ochotę.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 07:53   #4593
funky87
Zakorzenienie

ehh moje wczorajsze pseudo R

ś: 2 kromki razowca z wieśniakiem lekkim i 3 plastrami polędwicy z indyka, duża miseczka sałatki wielo warzywnej (cukinia, ogórek, pomidor, papryka, cebula skropione oliwą z oliwek).

II: jogurt naturalny 200g z 2 łyżkami otrąb pszennych, 4 brzoskwinki, jabłko, parę malin.

O: filet z kurczaka na parze, duży brokuł i miseczka sałatki j.w,

P: homo naturalny 180g, 2 łyżeczki siemienia, 3 małe jabłuszka, parę śliwek.

K: 2 kromki razowca posmarowane grubo homo nat, 2 plastry polędwicy drobiowej, pomidor, 4 ogórki kiszone, a po kolacji 4 małe brzoskwinki .
Stary 2008-08-03, 08:04   #4594
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
A ile godzin śpisz (kiedy budzisz się 6-7)? A budzisz się wyspana? Ja też tak się budzę, ale mi to bardzo pasuje. A na noc nie ma co przeciążać żołądka i jeść za dużo. Jednak jesteś na U, więc spokojnie możesz zjeść węglowodany jeśli masz ochotę.

Różnie... Czasem kładę się spać o 22, albo 23 , ale bywa tez o 12. Niby budzę się wyspana taka "rześka",choc czasem tez niewyspana (zalezy kiedy sie poloże- ale najczesciej to kladlam sie w pol do 23 bo bylam spiaca-bo malo jadlam na kolacje) ale mi to jakoś przeszkadza...bo wtedy się denerwuję ze tak wczesnie , tęsknie za czasami gdy wstawałam o 9,10... (taka beztroska ) a teraz czesto jak sie budzę to nie czuje takiego "snu", tylko moglabym od razu wstac... Może cos na podwieczorek dolozyc? moze za malo energii dostarczam zeby dlugo spac...??nie wiem:/ bo na kolacje to wiecej nie chcę jesc bo nie lubię sie klaśc ze zbyt pelnym zolądkiem. Zauwazylam to od razu jak zaczelam sie odchudzac -pamietam wtedy w ferie wstawalam po 7 :/ albo czasem przed 8...
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 08:24   #4595
Baby14
Zakorzenienie

[quote=Tarantulek;8448021]
Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
gratulacje

No z tymi cwiczeniami roznie to jest-ostatnio w ogole się nie ruszałamDopiero od wczoraj
Ja homo kocham Homisio z Inter Marche masz?
A tak z ciekawosci to wiesniaki jesz lekkie czy normalne>
Mam nadzieje ze dolozylas chlebek tylko taki jak na R musi byc
nie jadłam nigdy takiego serka
lekkie
dołozyłam razowy tylko obawiam sie ze to był pszenny ale się nazywał razowy
i/quote]

No ale mimo wszystko cwiczysz
Sprobuj Homisio
E tam. Jak pisało ze razowy to raczej pszenny nie jest. Moze z domieszka pszennego ,ale lepszy to niz czysty pszenny.

Cytat:
Baby14- dziekuje tak ogolnie to na konkretnej diecie nie bylam.., ale za malo jednak jadlam...i to przez dlugo(pare miesiecy) , czasem moze nie siegało 1000 (jak mialam duzo lekcji) ale najczesciej to ledwo ponad tysiąc, ale najbardziej chodzilo mi o to zeby nie jesc kolacji. A od jakiegos czasu tak staram sie zwiekszac kalorie bo od tych 7 miesiecy schudłam(wszyscy mi mowią ze niepotrzebnie bo i tak przed dieta nie mialam nadwagi..) i teraz chcę tylko utrzymac Jem narazie jakies ponad 1500 kcal, do tego cwiczę , chodze na spacery itp (wtedy tez cwiczylam :/ )

ok 8-szklanka mleka 2%, 7 łyżek musli, 1 łyżka otrąb, 1 łyżeczka ziaren słonecznika, banan ( 500kcal)

po 11- serek wiejski ze szczypiorkiem(150g),kromk a chleba z 2 łyżeczkami dżemu,pomidor (295kcal)

14:30- 160g makaronu (100%pszenicy durum) wymieszane z 2 jajkami i i troche posypane serem bialym (15g), sałatka z piersi kurczaka (pierś, kapusta pekińska, ogórki,ketchup) (445kcal)

19:30- 100g sera bialego poltlustego,zmieszane z pomidorem,szczypiorkiem,c ebulką,odrobiną kapusty pekińskiej i łyżką ziaren słonecznika (205kcal)

Może być jak na utrzymanie? Czy za mało? Coś źle śpie odkąd sie odchudzam..:/ tzn w nocy bardzo dobrze ,ale budzę sie wczesnie (7 czesem po 6 ), bo z zasypianiem zadnego problemu nie mam-może ktoras wie dlaczego? Moja mama mowi ze dlatego, bo za malo jem wieczorkiem.
Fajnie ze sie przełamujesz Oby tak dalej
Co do kolacji...wiesz nigdy o takim czyms nie słyszałam ,ale mi tez to doskwiera. Po prostu budze sie odkad zaczelam sie odchudzac baaardzo wczesno No chyba ze zjem solidna kolacje to wtedy nie Dziwne troche ,ale moze faktycznie prawidzwe/? A Twoj jadlospis na U moglby byc bardziej bogatszy zdecydowanie Szczegolnie 2 ostatnie posilki.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 09:09   #4596
sailormoon00011
Raczkowanie

[quote=Baby14;8450015]
Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość

Fajnie ze sie przełamujesz Oby tak dalej
Co do kolacji...wiesz nigdy o takim czyms nie słyszałam ,ale mi tez to doskwiera. Po prostu budze sie odkad zaczelam sie odchudzac baaardzo wczesno No chyba ze zjem solidna kolacje to wtedy nie Dziwne troche ,ale moze faktycznie prawidzwe/? A Twoj jadlospis na U moglby byc bardziej bogatszy zdecydowanie Szczegolnie 2 ostatnie posilki.
Też się cieszę , jak dostarczam więcej kalorii to jakos humor lepszy ,więcej energiia waga wcale się nie powieksza(na szczescie) O, no to mi się wydaje ,że to jednak to Może rano głód nas budzi, albo co innego. to pewnie cos na podwieczorek dolożę albo na kolacje.. tak jakos sie sklada za na wieczor głodna nie jestem
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 10:18   #4597
ryba_22
Raczkowanie

Bardzo proszę o ocenę dzisiejszego jadłospisu Część da się jeszcze zmienić Jestem na Redukcji

Śniadanie 9.00 : 6 łyżek musli + jeden mały jogurt naturalny
Obiad 13.00: tortilla (140 kcal) + kilka kosteczek smażonej na oliwie piersi kurczaka, papryczka czerowna i zielona, sałata, pomidory, ogórki. Wszystkie warzywka i pierść zawinięte oczywiście w tej tortilli
Podwieczorek: gruszka i mała kanapka z szyneczką, sałatą, ogórkiem, papryczką
Kolacja: mała kanapka lub dwie kanapki z tym samym co wyżej.

Pomiędzy posiłkami piję zieloną herbate
ryba_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 10:23   #4598
fhancuzeczka
Raczkowanie

Cytat:
Różnie... Czasem kładę się spać o 22, albo 23 , ale bywa tez o 12. Niby budzę się wyspana taka "rześka",choc czasem tez niewyspana (zalezy kiedy sie poloże- ale najczesciej to kladlam sie w pol do 23 bo bylam spiaca-bo malo jadlam na kolacje) ale mi to jakoś przeszkadza...bo wtedy się denerwuję ze tak wczesnie , tęsknie za czasami gdy wstawałam o 9,10... (taka beztroska ) a teraz czesto jak sie budzę to nie czuje takiego "snu", tylko moglabym od razu wstac... Może cos na podwieczorek dolozyc? moze za malo energii dostarczam zeby dlugo spac...??nie wiem:/ bo na kolacje to wiecej nie chcę jesc bo nie lubię sie klaśc ze zbyt pelnym zolądkiem. Zauwazylam to od razu jak zaczelam sie odchudzac -pamietam wtedy w ferie wstawalam po 7 :/ albo czasem przed 8...
Cytat:
a wiecie co? ja mam znowu problem z zbyt poznym wstawaniem odkad zaczelam jest wiecej na kolacje (znaczy sie... odkad zaczelam JESC kolacje o przyzwoitej porze ), bo klade sie spac o 23, 24 a wstaje ok 10 troche niewyspana. kiedys jak jadlam o 18 ostani posilek () sktory skladal sie tylko z warzyw ( ) to wstawalam ok 8. to mi baaardzo dopowiadalo, bo ja dnia nie lubie tracic ehh...
Stary 2008-08-03, 10:24   #4599
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba_22 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o ocenę dzisiejszego jadłospisu Część da się jeszcze zmienić Jestem na Redukcji

Śniadanie 9.00 : 6 łyżek musli + jeden mały jogurt naturalny ok
a II śniadanie?
Obiad 13.00: tortilla (140 kcal) + kilka kosteczek smażonej na oliwie piersi kurczaka, papryczka czerowna i zielona, sałata, pomidory, ogórki. Wszystkie warzywka i pierść zawinięte oczywiście w tej tortilli ok, ale troszkę więcej tej piersi z kurczaka, niż tylko 'kilka kosteczek'
Podwieczorek: gruszka i mała kanapka z szyneczką, sałatą, ogórkiem, papryczką bez białkowe, lepiej zamiast szyneczki dodać tutaj jakiś twaróg
Kolacja: mała kanapka lub dwie kanapki z tym samym co wyżej. kolacja powinna być raczej białkowa. Tak jak mówiłam jakiś serek wiejski, tuńczyk, twaróg, pierś z kurczaka. Co do kanapek, to jest to oczywiście razowe pieczywo?

Pomiędzy posiłkami piję zieloną herbate
A tak poza tym brak NNKT.

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

ś: 2 kromki razowca z wieśniakiem lekkim i 3 plastrami polędwicy z indyka, duża miseczka sałatki wielo warzywnej (cukinia, ogórek, pomidor, papryka, cebula skropione oliwą z oliwek). ok

II: jogurt naturalny 200g z 2 łyżkami otrąb pszennych, 4 brzoskwinki, jabłko, parę malin. jakby nie to brzoskwińki, to nawet ilość jak na II ś byłaby ok

O: filet z kurczaka na parze, duży brokuł i miseczka sałatki j.w, ok

P: homo naturalny 180g, 2 łyżeczki siemienia, 3 małe jabłuszka, parę śliwek. ok, ale za dużo jak dla mne owoców w ciągu dnia

K: 2 kromki razowca posmarowane grubo homo nat, 2 plastry polędwicy drobiowej, pomidor, 4 ogórki kiszone, a po kolacji 4 małe brzoskwinki .
mało białkowa kolacja i brak nnkt

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 10:27   #4600
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Kochana, Kochana. Nie wiem czy wiesz, ale człowiek z natury jest rannym ptaszkiem (gdzieś czytałam że zgodnie z naturą powinien wstawać ze słońcem i kłaść się zaraz po jego zachodzie ), także z Twoim organizmem jest wszystko w porządku. Cukier osłabia organizm, więc jeśli będziesz jadła więcej słodyczy (a przecież to ani zdrowe, ani pożyteczne) to prawdopodobnie rano nie będziesz rześka i będziesz chciała się trochę dłużej powylegiwać (odczułam bardzo dużą różnicę jeśli chodzi o wstawanie i energię w ciągu dnia w zależności od jadłospisu). Hehe...za mało energii, żeby spać? Na spanie przeznaczasz mniej energii niż na inne czynności W takich godzinach jak śpisz człowiek wysypia się najlepiej Ciesz się tym! Masz dłuższy dzień i możesz go dobrze wykorzystać

Cytat:
Napisane przez fhancuzeczka Pokaż wiadomość
a wiecie co? ja mam znowu problem z zbyt poznym wstawaniem odkad zaczelam jest wiecej na kolacje (znaczy sie... odkad zaczelam JESC kolacje o przyzwoitej porze ), bo klade sie spac o 23, 24 a wstaje ok 10 troche niewyspana. kiedys jak jadlam o 18 ostani posilek () sktory skladal sie tylko z warzyw ( ) to wstawalam ok 8. to mi baaardzo dopowiadalo, bo ja dnia nie lubie tracic ehh...
Moim zdaniem dosyć lekka białkowa kolacja z dodatkiem węgli złożonych i warzyw (np. serek + warzywa + ew. kromka chleba czy dwie) na U na 3h przed snem (chociaż ja właściwie jem na około 4:P) jest w porządku ale to chyba też od każdego indywidualnie zależy Ja sama często (mimo, że jestem na U) jem na kolację jedynie warzywa z białkiem i czuję się ok
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 10:57   #4601
fhancuzeczka
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem dosyć lekka białkowa kolacja z dodatkiem węgli złożonych i warzyw (np. serek + warzywa + ew. kromka chleba czy dwie) na U na 3h przed snem (chociaż ja właściwie jem na około 4:P) jest w porządku ale to chyba też od każdego indywidualnie zależy Ja sama często (mimo, że jestem na U) jem na kolację jedynie warzywa z białkiem i czuję się ok
no wlasnie... juz sama nie wiem... no ja jestem na U i staram sie układac ostatni posilek tak jak sugerujesz a o ktorej Ty wstajesz? bo moze to przez wegle tak dluuugo spie...?
Stary 2008-08-03, 11:09   #4602
DannyDan
Przyczajenie

Cytat:Napisane przez funky87

ś: 2 kromki razowca z wieśniakiem lekkim i 3 plastrami polędwicy z indyka, duża miseczka sałatki wielo warzywnej (cukinia, ogórek, pomidor, papryka, cebula skropione oliwą z oliwek). ok

II: jogurt naturalny 200g z 2 łyżkami otrąb pszennych, 4 brzoskwinki, jabłko, parę malin. jakby nie to brzoskwińki, to nawet ilość jak na II ś byłaby ok

O: filet z kurczaka na parze, duży brokuł i miseczka sałatki j.w, ok

P: homo naturalny 180g, 2 łyżeczki siemienia, 3 małe jabłuszka, parę śliwek. ok, ale za dużo jak dla mne owoców w ciągu dnia

mało białkowa kolacja i brak nnkt

A no właśnie według mnie bardzo dużo osób przecenia rolę owoców w diecie. Maja sporo witamin i mikroelementów, nawadniają organizm <co w lecie jest całkiem przydatne>, niby mało kaloryczne, ale weźcie pod uwagę, że to praktycznie sam cukier <fruktoza>. Jestem zdania, że owoc <i to nieduży> powinno sie jeść tylko do śniadania a do reszty posiłków warzywa...
DannyDan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 11:12   #4603
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DannyDan Pokaż wiadomość
A no właśnie według mnie bardzo dużo osób przecenia rolę owoców w diecie. Maja sporo witamin i mikroelementów, nawadniają organizm <co w lecie jest całkiem przydatne>, niby mało kaloryczne, ale weźcie pod uwagę, że to praktycznie sam cukier <fruktoza>. Jestem zdania, że owoc <i to nieduży> powinno sie jeść tylko do śniadania a do reszty posiłków warzywa...
Dokładnie. Najlepiej sobie owoce zjeść do obiadu, a od obiadu warzywka.

B L O G

Stary 2008-08-03, 11:19   #4604
LaSeniorita
Raczkowanie

dzień doberek ale mnie tu dawno nie było...
wczorajsze U:

Ś: wielka miska platkow ( cheerios, BF, cookie crisps) ze szkl. mleka 0,5%, banan
IIŚ: 1/2 KBW, mandarynka, jabłko
1 h jazdy konnej
O: pizza domowej roboty ( ser zolty, szynka, pieczarki, papryczka, pieczarki, oregano, ketchup)
Deser: rożek jagodowy
P: kromka żytniego chleba z twarożkiem, szczypiorkiem, ogórkiem i pomidorem, garść orzechów włoskich, marchewka
K: grill u cioci - kiełbaska z grilla z ketchupem, kromka białego chleba, kawałek sernika z ananasem

Stary 2008-08-03, 11:22   #4605
funky87
Zakorzenienie

Marzeniatko- dzięki za ocenę, choć tak na prawdę to wiem gdzie popełniam błędy dlatego napisałam pseudo R traktuje moje odchudzanie z przymrużeniem oka aby nie przegiąć w złą stronę.
Stary 2008-08-03, 11:27   #4606
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Marzeniatko- dzięki za ocenę, choć tak na prawdę to wiem gdzie popełniam błędy dlatego napisałam pseudo R traktuje moje odchudzanie z przymrużeniem oka aby nie przegiąć w złą stronę.
I bardzo dobrze. Trzeba dać sobie trochę luzu w diecie, bo inaczej można sfiksować. :brawo:

B L O G

Stary 2008-08-03, 11:39   #4607
7Kocham7Siebie7
Raczkowanie

Smile Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Uprzejmie proszę o ocenę - R .

Śniadanie:

- jajecznica z 2 jaj smażona bez tłuszczu,
- plaster sera Hochland light,
- 3 plasterki polędwicy z indyka,
- pół grejpfruta,
- 10 migdałów,
- pomidor,
- sałata

II śniadanie:
- serek wiejski,
- 20 g orzechów,
- jabłko,
- warzywa

Obiad:
- mięso z kurczaka (pierś) pieczone,
- 2 ziemniaczki,
- kalafior

Kolacja:
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- warzywa,
- łyżka oliwy z oliwek

Przed snem:
- koktajl proteinowy (121 kcal)
Stary 2008-08-03, 11:45   #4608
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7Kocham7Siebie7 Pokaż wiadomość
Uprzejmie proszę o ocenę - R .

Śniadanie:

- jajecznica z 2 jaj smażona bez tłuszczu,
- plaster sera Hochland light,
- 3 plasterki polędwicy z indyka,
- pół grejpfruta,
- 10 migdałów,
- pomidor,
- sałata

II śniadanie:
- serek wiejski,
- 20 g orzechów,
- jabłko,
- warzywa

Obiad:
- mięso z kurczaka (pierś) pieczone,
- 2 ziemniaczki,
- kalafior

Kolacja:
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- warzywa,
- łyżka oliwy z oliwek

Przed snem:
- koktajl proteinowy (121 kcal)
Według mnie bardzo ładnie
Tylko zgubiłas podwieczorek ^^
A i wegle dodaj
Stary 2008-08-03, 12:09   #4609
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Według mnie bardzo ładnie
Tylko zgubiłas podwieczorek ^^
A i wegle dodaj
Wg mnie także, ale śniadanie mogłoby być lepsze-węglowodanowe
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 13:44   #4610
katka.c
Rozeznanie

GG do katka.c

R

śniadanie : serek nat. homo+ śliwki+ musli

2 śniadanie: 4 morele i garść orzechów laskowych

obiad:duszona pierś z kurczaka z chilli + surówka z białej kapusty

deser: lody ( wiem wiem, miało ich nie być!)

kolacja : pół kostki chudego twarogu z pomidorem i oliwkami

3 kawy 1 l wody niegazowanej kubek maślanki nat. 2 herbaty rumiankowe
katka.c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 15:23   #4611
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
W
1. Jajecznica z 2 jajek ; 2 kromki chlebka sojowego z plasterkiem pomidora ; jabłko
2. Średni talerzyk gotowanych brokułów ; filiżanka rosołu
3. 3 małe ziemniaki, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym ; jabłko
4. 3 plasterki arbuza
5. 3 kromki pieczywa chrupkiego: 1 ze szprortką w sosie pomidorowym, 2 z jajkiem na twardo; 3 plasterki arbuza ; jabłko

A więc jednak chleb sojowy posmakował?

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
ja tak szybciutko moje W:

Iśn- 1,5 grahamki z polędwicą sopocką, pomidoremi i masełkiem oczywiście, jabłko

IIśn- 3 kanapki z dżemem jagodowym, kakao, nektarynka

O: zupa grzybowa zabielana z ziemniakami (duuużą porcja), gotowane udko z warzywami (mieszanka warzyw)

3 pieguski i 2 jakieś inne ciastka, rożek czekoladowy

p i ktakie dziwne trochę bo byłam na chrzcinach) kawałek tortu, pieczone udka, kawałek ciasta, ajerkoniak:P:P, kanapki z wędliną i pomidorem wcześniej były, zapomniałam o nich

Bardzo bardzo ładnie. I nie przybywa nic na wadze nadal?

Cytat:
Moim skromnym zdaniem było zupełnie wystarczająco.

Cytat:

Zawsze jesz tak nieduzo tłuszczów? hmm , więc chyba tłuszcze nie sa jakims kluczem na dostanie okresu.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 15:31   #4612
Tarantulek
Rozeznanie

Ja dziś niedzielną R wklejam:

S: poł twarogu z 2 łyżkami otrębów, szklanka jagód i 1 jabłko
S2:lód włoski
O:rosół z makaronem dwujajecznym robionym w domu-talerz, połowa talerza ziemniaków-na oko było ich tam z5(polane 1 łyzką tłuszczu i mizeria-3 łyzki nałozyłam -ile taki obiad będzie miał kcal mniej więcej?

P:tunczyk i 2łyzki siemienia plus pomidor

K: twarog plus kalarepka

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 17:34   #4613
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Wg mnie także, ale śniadanie mogłoby być lepsze-węglowodanowe
no własnie

Cytat:
Ja dziś niedzielną R wklejam:

S: poł twarogu z 2 łyżkami otrębów, szklanka jagód i 1 jabłko
S2:lód włoski
O:rosół z makaronem dwujajecznym robionym w domu-talerz, połowa talerza ziemniaków-na oko było ich tam z5(polane 1 łyzką tłuszczu i mizeria-3 łyzki nałozyłam -ile taki obiad będzie miał kcal mniej więcej?

P:tunczyk i 2łyzki siemienia plus pomidor

K: twarog plus kalarepka
Mercy... W sniadaniu dodaj te wegle jak np. chleb wkoncu
W drugim lod? Nie wiem czy to dobre na R. Zalezy jaka diete "wyznajesz"
Rosol taki tlusty? Na R odpada. To samo polane tluszczem ziemniaki.Wogole najadłas sie tym obiadem?
Podwieczorek moze byc.
I kolacja tez. Chociaz nie wiem ile tego twarogu.
Brak NNKT [oprocz siemienia] ,bialka nie ma w 2 i obiedzie.
Stary 2008-08-03, 17:41   #4614
Smutna_Myszka
Raczkowanie

Poproszę o ocenę, Redukcja:

IŚ:
2 jajka na pół twardo, 2 kromki chleba razowego jedna z polędwicą sopocka i ogórkiem, druga z powidłami śliwkowymi, kawa + łyżeczka cukru

IIŚ: bułka grachamka z serkiem ze szczypiorkiem "fresek", banan

O: zupa ogórkowa niezabielana 300ml, 5 kotlecików sojowych smażonych na łyżeczce oleju, pół ogórka

P: Jogurt z musli łyżeczka siemienia lnianego, i łyżeczka otrebów pszennych

K: serek homogenizowany waniliowy 150g
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 17:52   #4615
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
no własnie

Mercy... W sniadaniu dodaj te wegle jak np. chleb wkoncu
W drugim lod? Nie wiem czy to dobre na R. Zalezy jaka diete "wyznajesz"
Rosol taki tlusty? Na R odpada. To samo polane tluszczem ziemniaki.Wogole najadłas sie tym obiadem?
Podwieczorek moze byc.
I kolacja tez. Chociaz nie wiem ile tego twarogu.
Brak NNKT [oprocz siemienia] ,bialka nie ma w 2 i obiedzie.
Baby ja zapominam o tym chlebie ciągle, loda zjadłam bo nie chce być az na takiej bardzo przepisowej redukcji-to tylko pare cm wiec wiesz...obiad -taki jak zwylke w niedziele ugotowany przez mame-najadłam sięMyslałam ze az za duzo zjadłam-a ile mniej wiecej taki obiad ma kcal, nie wiesz?
Rosół chyba nie tłusty-nie miał ok

Mi zalezy na tym zeby nie schodzić ponizej 1400 kcal i nie wychodzic powyzej 1500.

To ja Mercy!
Stary 2008-08-03, 17:56   #4616
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smutna_Myszka Pokaż wiadomość
Poproszę o ocenę, Redukcja:

IŚ:
2 jajka na pół twardo, 2 kromki chleba razowego jedna z polędwicą sopocka i ogórkiem, druga z powidłami śliwkowymi, kawa + łyżeczka cukru Ok.

IIŚ: bułka grahamka z serkiem ze szczypiorkiem "fresek", banan Ok, ale banan mi tutaj nie pasuje na R-teraz sezon na truskawki, maliny, borówki je możesz jeść dowoli

O: zupa ogórkowa niezabielana 300ml, 5 kotlecików sojowych smażonych na łyżeczce oleju, pół ogórka Ok, chociaż mogłaś sobie zupę np.jogurtem zabielić jak chcesz Trochę mało warzyw, ale ok.

P: Jogurt z musli łyżeczka siemienia lnianego, i łyżeczka otrebów pszennych To musli i otręby.. nie bardzo, pewnie jadłaś koło 17-18 a to już nie pora na węgle, dobrze je spalasz tylko rano. Tutaj bardziej bym widziała jakiś białkowy deserek np. jogurt z orzechami i siemieniem

K: serek homogenizowany waniliowy 150g Mało. A gdzie warzywa W ogóle jak już jesz serek homo to nie waniliowy, ale naturalny bez cukru

Jest dostatecznie dobrze (zaczynasz rozumieć o co chodzi), ale dodaj warzywa i węgle tylko rano do 12godziny, owoce jedz te mniej kaloryczne i tylko do obiadu (powinno ich być max 2x dziennie). No i więcej NNKT, bo samo siemień nic Ci nie daje.
Ktoś jeszcze coś na pewno doda

Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-08-03, 18:05   #4617
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Baby ja zapominam o tym chlebie ciągle, loda zjadłam bo nie chce być az na takiej bardzo przepisowej redukcji-to tylko pare cm wiec wiesz...obiad -taki jak zwylke w niedziele ugotowany przez mame-najadłam sięMyslałam ze az za duzo zjadłam-a ile mniej wiecej taki obiad ma kcal, nie wiesz?
Rosół chyba nie tłusty-nie miał ok

Mi zalezy na tym zeby nie schodzić ponizej 1400 kcal i nie wychodzic powyzej 1500.
To nie zapominaj o chleb ie
DObra bede dopuszczala Cie do lodow
a te ziemniaki duze byly? i jakim tluszczem polane>? Edytuj i daj wszystkiego proporcje to Ci powiem ile tych kalorii zjadlas.
Stary 2008-08-03, 18:19   #4618
Tarantulek
Rozeznanie

Proporcje-tzn ile grammiało wszystko?to tak mniej wiecej Ci powiem jak to wyglądało na talerzu, bo nie wiem ile to mogło miec gram-mama to nakładała więc...

Około 1 szklanki makaronu i 1 chochelka rosołu
Hmmm ziemniaki były poszczykane-mniej wiecej mogłybyć takiej wielkosci jak na zdj-i tak 4,5 ich było.No i do tego mizeria-tak połowa szklanki mniej więcej

Mam nadzieje ze jakos mi się udało Ci to zobrazować

Tłuszczem-chyba takim z pod kotleta.-1łyzeczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ziemniaki.jpg (17,9 KB, 15 załadowań)

To ja Mercy!
Stary 2008-08-03, 18:38   #4619
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Proporcje-tzn ile grammiało wszystko?to tak mniej wiecej Ci powiem jak to wyglądało na talerzu, bo nie wiem ile to mogło miec gram-mama to nakładała więc...

Około 1 szklanki makaronu i 1 chochelka rosołu
Hmmm ziemniaki były poszczykane-mniej wiecej mogłybyć takiej wielkosci jak na zdj-i tak 4,5 ich było.No i do tego mizeria-tak połowa szklanki mniej więcej

Mam nadzieje ze jakos mi się udało Ci to zobrazować

Tłuszczem-chyba takim z pod kotleta.-1łyzeczka.
wiesz co? Wyszlo mi ok.1400
Stary 2008-08-03, 18:52   #4620
funky87
Zakorzenienie

dzisiejsze R

ś: 3 cienkie kromki razowca, 2 z wieśniakiem lekkim 150g i polędwicą drobiową, 3-cia z serkiem homo naturalnym i polędwicą,
do tego 2 zielone papryki i 2 małe pomidorki,
kawka z mlekiem.

IIś: jogurt naturalny 220g z 2 łyżkami otrąb pszennych,
120g homo nat,
2 małe brzoskwinki, 2 śliwki.

O:
filet z pangi pieczony z przyprawami w foli,
duży brokuł i miseczka buraczków ćwikłowych.
w ramach deseru: 2 brzoskwinki, parę malin i truskawek.

P: 180g homo naturalnego,
1/2 łyżeczki kakao naturalnego,
4 łyżki pestek dyni, kawka z mlekiem.

rower: 1,5h

K: 150 serka wiejskiego lekkiego
4 średnie marchewki.

w sumie 1700 kcal

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości