|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
poczytałam was zajadając danonka z bananem, bo oczywiście na nic innego nie mam ochoty
![]() Cytat:
matko boska, czarna na pół filiżanki!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a co z tym mężem, czego on nie rozumie? może powinniście małego oddać babci na chwile i wybrać się razem na kolację i na neutralnym gruncie pogadać o wszystkim, co? ja w każdym razie wysyłam ci wirtualne uściski ![]() ![]() ![]() Cytat:
martwiłaś się tak bardzo o ten wyjazd o popatrz jak czas szybko leci...
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zadomowienie
|
Wstałam dzisiaj z przeświadczeniem, że to nie będzie udany dzień. Mam bojowy nastrój-niech mi tylko ktoś podskoczy to normalnie ręka, noga, mózg na ścianie... Małż zwiał z zasięgu wzroku i poszedł auto sprzątać.
W ramach odstresowania jem drugą porcję lodów zamiast normalnego śniadania nie zmienia to faktu, że i tak wyglądam jak chmura gradowa. Mogłam wczoraj nie czytać tych wszystkich śmiesznych porodów a teraz to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko nie wiem jak przygotować się do tego pomiaru glukozy, czego nie jeść i nie pić w niedzielę ![]()
![]() |
#4594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zaraz Ci tu na pewno dziewczyny powiedzą co i jak z tym badaniem ale chyba od 18 dnia poprzedniego należy unikać cukrów również tych w owocach- tyle pamiętam z tego co mówiły. może zaraz się Malinka pojawi to Ci powie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z kosmetyków to mam tylko Oilatum, biały jeleń, Płyn dą kąpieli Johnsona i szampon do włosków Johnsona i mydełko w kostce Johnsona (ale tych kosmetyków będę używać bardzo rzadko od czasu do czasu, żeby skóra odetchnęła troche od Oilatum), krem do całego ciałka Johnsona na dobranoc fioletowy, i zielony kremik też Johnsona na odparzenia i zapalenia skóry pieluszkowe, Bephanten i oczywiście Sudocrem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko niech dzidzia będzie grzeczna ![]() Idę jeść drugie śniadanko ... bo pierwsze było mało sycące ![]()
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
witam kochane
![]() ostatnio nie chce mi sie w ogole udzielac na forum- nawet nie wiem dlaczego, ostatnio nic mi sie w ogole nie chce- mam jakies doly, jestem niezadowolona, rozdrazniona i czuje sie tak nieswojo ![]() ![]() nie moge doczekac sie juz kiedy synek bedzie z nami- licze ze te wszystkie smutasy odejda na zawsze ![]() echhhhhh nawet nie moge wyjsc normalnie pochodzic po sklepach bo juz dawno nie mam odpowiedniej do tego kondycji, a ponadto od razu mam uklucia podbrzusza,... a wiecie ze ostatnio codziennie mam ewidentne skurcze (ktorkie i dosc intensywne) albo bole jak na okres (dluzsze i takie dreczące)- oczywiscie nie sa regularne. mowilam o tym lekarzowi i twierdzi poki nie sa regularne to nic zlego sie nie dzieje. a Wy tak macie???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wstaję co noc dwa razy ![]() Cytat:
![]() ja właśnie wczoraj miałam troszkę przerażającą przygodę - nie wiem czy to były skurcze, ale bolało bardzo no i było dość regularne, to znaczy przez około godzinę, półtorej ból przychodzi z odstepach 5-10 minut... posiedziałam na czworakach i wzięłam ciepłą kąpiel i przeszło. dziś jest ok. na pewno powiem o tym położnej, ale wiem, że mnie uspokoi, skoro przeszło i nic się nie dzieje to najwidoczniej macica ćwiczy przed wielkim dniem. ale zawsze lepiej zapytać.... uciekam na kawkę z koleżankami!
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do skurczy, to i mi się zdarzają ... bezbolesne mam właściwie całe dnie, a te z okresowym bólem to zazwyczaj jak chodze, albo coś robię ... Dzisiaj na obiad kopytka ![]() Cytat:
a co do hormonow ... sa straszne, czasami mam takie dni, ze ehhh szkoda gadać ... ale robie sobie chlodna kapiel, jakies maseczki, pelingi, manicury i takie tam inne rzeczy i po tych zabiegach czuje sie jakas taka ładna ![]() ![]() pisałyście, ze mozecie obejsc sie bez wedlinki u mnie to nie przejdzie ![]() ![]()
![]() |
#4600 | |||||||||
Rozeznanie
|
Zostawić na jeden dzień i już 4 strony do nadrobienia, szalone
![]() Pochwalę się, że byłam wczoraj u lekarza. Mały waży już ponad 2700 ![]() ![]() ![]() ![]() Jedyną negatywną informacją jaką usłyszałam jest to, że w dniach 16-19 wrzesień w Lublinie jest konferencja ginekologów, na którą jedzie prawie cały szpital, w którym mam rodzić, tak więc dziewczyny w Lublinie, zazdroszczę Wam ![]() ![]() Będę odpisywać po kilka postów, żeby mi wizaż nie pożarł. Cytat:
Cytat:
![]() Teraz właśnie śniadaniujemy z synusiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Genialne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko, że wcale po Tobie nie widać, że tyle wcinasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję nieporozumień z mężem, faceci często nie potrafią nas zrozumieć, oni myślą zbyt racjonalnie a my zbyt uczuciowo. Może spróbuj napisać do niego list o tym co czujesz i czego oczekujesz od niego? Jak przeczyta go kilka razy na spokojnie to może sam zrozumie co robi źle? Cytat:
![]() ![]() Co do kosmetyków to do kąpieli chcę kupić emolium, krem i oliwkę mam hippa (oliwkę chcę używać do masażu), zasypkę babydream. Nie będę używała tych wszystkich kosmetyków na raz, więc myślę, że nie trudno będzie wyeliminować alergen. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja prałam wszystko w jelpie i ubranka wcale nie pachną. Może dlatego, że włączyłam podwójne płukanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mzam pytanie odnosnie znieczulenia.... dzisiaj rozmawialam z kolega ktory twierdzi ze jego zona przy porodzie dostala 3 razy znieczulenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Dlatego taka jestem wdzięczna mamie, bo dla małego kupiła wszytsko, całą wyprawkę łącznie z meblami ( w sumie chyba ze 4000zł), a tata dał 1200zł na wózek. Ja chciałam znieczulenie, ale jak się dowiedziałam, że u mnie w szpitalu nie ma przestałam się interesować tym tematem.
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
cześć
ja po wizycie u gina od dziś już mam L4 - został w sumie miesiąc i mój gin uznał, ze to juz pora nie chodzić do pracy powiedział, ze skurcze teraz to już normalne będzie i teraz już nie ma się co bardzo stresowac, bo po 35 tygodniu Maleństwo ma już płucka ukształtowane, wiec jak się urodzi teraz to nie będzie dramatu Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
pytalam moje 2 kolezanki ktore rodzily ze znieczuleniem i twierdza ze tylko raz dostaly znieczulenie- czy to oznacza ze porod u nich szybko przebiegl i nie potrzebowaly wiecej, czy moze sie tez tak zdarzyc ze lekarz nie chce dac wiecej niz raz???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw przed ZZO dostaje się kroplówki z elektrolitami, żeby w razie czego za bardzo ciśnienie krwi nie spadło. Potem przychodzi anestezjolog - znieczula skórę i wkłuwa się w kręgosłup, zakłada cewnik. Przez cewnik podawane są kolejne dawki znieczulenia - bo nie wiadomo jak długo poród potrwa. Po każdej dawce trzeba chwilę na wznak poleżec, coby się zakończenia nerwowe dobrze "wykąpały" w znieczulaczu. Nie znieczula się do końca, żeby kobieta mogła chodzic i wiedziała kiedy ma skurcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
Leżę jeszcze w łóżku, bo ledwo co oczy otworzyłam. Ostatnio mam problemy z zaśnięciem. Wczoraj do 3 leżałam i czekałam na sen. Jak już udało mi się przysnąć, to przebudziło mnie poczucie, że mojego pierścionka nie mam na palcu, zerwałam się na równe nogi i zaczęłam go szukać, nawet worek od odkurzacza rozbebeszyłam
![]() Wieczorem byli u nas znajomi. Kumpel ma aptekę, więc ja mu cap do rączki całą moją aptekową wyprawkę wepchnęłam. Wszystko wiedział, nawet to, że wkładki laktacyjne bella przeciekają ![]() ![]() Zmykam na śnaidanko bo już mnie ssie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dopiero jak dostala boli partych to juz zaczaila ze byc moze zaczal sie porod. dobrze ze szpital byl 5 minut samochodem bo sie okazalo ze porod zaczal sie na dobre- po 15minutach urodzil sie synek. ta moja znajoma mowi ze jak powiedzieli juz za chwile urodzi to ona zaniepokojona dopytywala sie dlaczego jej wody nie odeszly, a jak odeszly to dlaczego ona nie zauwazyla? polozna powiedziala ze wody jeszcze nie odeszly, ale to bardzo dobrze bo bedzie lzej. no i jak jej przebila pecherz to przy parciu maly szybko wyplynal z wodami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w razie jakby co to do szpitala też nei mam daleko ![]() ![]() ale dziś w nocy to było to o czym pani na szkole rodzenia mówiła, wiec wiedziałam, ze nie ma co jechać do szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
hym, a mnie jeszcze żaden skurcz nie złapał, więc nawet nie wiem jakie to uczucie ... ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też tydzień temu miałam jakiegoś doła, nic mi się nie chciało, ale szybko przeszło. Tobie też minie zobaczysz ![]() Co do skurczy to w tamtym miesiącu zawsze rano czułam takie kręcenie jajników jak na okres, ale ostatnio cisza i nie czuję żadnych skurczy. Nie wiem czy to dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - Cytat:
Chyba zdecyduję się na te, o których wczoraj mówiła Sorejna -Fresh. Jakby kogoś interesowało to w Kauflandzie są teraz w promocji po 11,99 zł za 2 x 73 szt. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tym rumiankiem to nie wiedziałam, te są z aloesem i pachną tak pudrowo, choć są zamknięte w dodatkowym woreczku, to czuć - miły zapach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak już będziesz wiedziała coś wiecej o tych termometrach to daj znać, bo ja akurat z zakupem tego zwlekam - ciągle nie wiem jaki kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
A ja zabrałam sie troszkę za sprzatanie i stwierdziłam że moja kondycjia już jest do du.... a jeszcze dwa miesiące, jak chcę sie po cos schylić od razu mi brzuch twardnieje, od rana posprzatałam jeden pokój i jeszcze w pizamie chcodzę bo nawet nie chce mi sie przebrać.
Kikunia faktycznie czas szybko leci, ale jeszcze troszke zanim wróci, zdziwi sie na pewno jak mnie zobaczy bo dla ciężarnej 3 miesiące to gigantyczne zmiany. Sweetpinky przed badaniem nie jedz nic słodkiego, białego pieczywa i nic mącznego. Chciałam dzisiaj nagrać jak mała się rusza ale oczywiście jak ja z kamerką na brzuch to siedzi jak myszka jak wyłącze to zaczyna szaleć, udało mi się raz nagrać 2 min.filmik .
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O termometrze też nie zapomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i udało mi się nagrać kilka filmików z wygibasami ![]() Cytat:
![]() Najgorsze, że u mnie w sklepach i aptekach dostępne są tylko Bella, J&J i Avent. Innych nie ma. Jakby co mam fajną aptekę i zawsze jak czegoś nie mają to bez problemu zamawiają. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z kawki
![]() ![]() Cytat:
![]() dżem porzeczkowy- uwielbiam!!!! Fasoleczko i bardzo dobrze, upiekszaj się , dogadzaj sobie, rozpieszczaj się ![]() Cytat:
![]() mi też sie wydaje, że to normalne ale dopytam położną w piątek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.