|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Lista obowiązująca na ten rok i następny
Daty ślubów w 2010r i 2011 r KWIECIEŃ bernadeta85 10 kwietnia godz. 16 Kościół Chrystusa Odkupiciela, wesele w Impulsie w Świdniku Kasia_7 10 kwietnia, wesele w Olimpii w Kocku MAJ izolek 1 maja, Kościół św. A. Boboli, wesele w Akropolu gonia_b 1 maja pastelaa 8 maja Myszulek 8 maja Amelia_23 8 maja lipczonek 15 maja, wesele w Domu Weselnym w Borzechowie gospella 29 maja monaliskaa 29 maja vivik 29 maja CZERWIEC maciejka83 5 czerwca, wesele w Akropolu Quillaja 5 czerwca, wesele w Zajeździe Gościnnym liwaczka 5 czerwca, ślub w Kościele św. Rodziny, wesele w Lachówce potterowna 5 czerwca koniczyna111 5 czerwca ana_01 12 czerwca JanuszAgnieszka 12 czerwca, wesele w Gościńcu Horyzont fragolinka 12 czerwca 0 17.00 w kościela Andrzeja Boboli, wesele w Focusie miamore999 12 czerwca czekoczeko 12 czerwca zaneta_212 12 czerwca adga 19 czerwca, ślub u Sercanów w Dobrym Pasterzu, wesele w Gościńcu abci 19 czerwca, godzina 15 maggie123 26 czerwca, ślub w kościele na Poczekajce, wesele w Zajeździe Gościnnym martitttaaa 26 czerwca LIPIEC telka10 10 lipca MonikaEmilia 10 lipca w kościele Matki Bozej Fatimskiej o godz 17,wesele w domu weselnym u Misiarza w Dominowie Joowita 10 lipca basienka666 10 lipca Makrofonek 10 lipca zrezygnowana_narzeczona 17 lipca aniazlublina 31 lipca Aania.W 31 lipca Ślub w Kościele Miłosierdzia Bożego na Nałkowskich o godzinie 17:00 Wesela: Agroturystyka w Wilczopolu d123 31 lipca SIERPIEŃ ami131 7 sierpnia Onaella 14 sierpnia, Kościół św. Rodziny, wesele w Szalonym Kogucie tancerka212 21 sierpnia kamab22 21 sierpnia, Parafia św. Józefa w Świdniku, wesele Jubilatka Świdnik Wioletaa 21 sierpnia 2010, ślub godz.16 kościół św. Maksymiliana Kolbe, wesele Zajazd Złota Podkowa exceptional697 21 sierpnia Parafia św. Józefa w Świdniku, wesele Impuls, Świdnik carolcia88 28 sierpnia, ślub w kościele pw U.Ledóchowskiej w Lublinie godz 16.00 a wesele Katarzynka II vicky1 28 sierpnia VanillaCafe 28 sierpnia _Maya_ 28 sierpnia asharoken 29 sierpnia WRZESIEŃ 5 Września 1 rocznica ślubu MalgosiaM8 tikida 11 września ślub i wesele w Kraśniku 8mouse3 11 września godz 15, wesele Willa Różana w Lublinie trzykropek 25 września ślub w kościele Matki Bożej Różańcowej w Lublinie a wesele w Wilczopolu chrabaszcz 25 września w Farze w Kazimierzu Dolnym, a wesele mamy w Siwym Dymie w Celejowie PAŹDZIERNIK ona888 9 października bianeczkaa 9 października g. 16.00, w kosciele Urszuli Leduchowskie w Lublinie, wesele sala weselna Dys 300 iwonap79 16 października, wesele "Pod Kasztanami" Daty ślubów 2011r KWIECIEŃ MAJ CZERWIEC LIPIEC Ona911 2 lipca w Parafii Przemienienia Pańskiego w Garbowie, a wesele w Katarzynce SIERPIEŃ tweetek86 13 sierpnia Ewa121 20 sierpnia Mag89 20 sierpnia WRZESIEŃ PAŹDZIERNIK LISTOPAD Chętne do wpisania na wizażową liste lub poprawienie danych proszę na PW lub na forum
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2010-01-29 o 16:36 |
|
|
|
|
#4592 | |
|
Rozeznanie
|
kamab22,3mam kciuki za rozmowę z zespołem.
Cytat:
(tylko niereformowalne klientki by mnie wkurzały)Na chwilę obecną moje ulubione staniki to plunge Effuniakowe - konstrukcja wymiata. Uwielbiam jeszcze Tiffany Bandeau - robi świetny dekolt, a wystając z bluzki wygląda jak top, no i ma taki milusi materiał. CurvyKate bardzo lubiałam w rozmiarze 28F, potem zmigrowałam na 28G i tutaj już fiszbiny są na mnie za szerokie. MalgosiaM8 Napracowałaś się, nawet moją datę ślubu wyszukałaś
|
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Przyczajenie
|
a i te nieroformowalne są... ale usmiech zadowolonej klienti która przyszła z 80B a wychodzi z 65FF jest bezcenny...
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Małgosiu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Bomba )))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie dziewczynki k
ciuki zaraz wyjeżdżam o 11.30 piszę egzamin.... zaczynam się stresować![]()
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Raczkowanie
|
kamab22, nigdy w życiu! Cenię sobie wszystkie opinie, również te mniej pochlebne. Wszak właśnie po to tu jesteśmy, żeby wzajemnie sobie pomóc i wyrazić opinie, posłuchać czyichś sugestii
Za wszystkie opinie jestem Wam wdzięczna. Widzę, że po prostu muszę podejść do tematu podobnie jak reszta PMek- jak poczuję to 'wow', właśnie ta i żadna inna to będzie ok, a na razie bernadeta, W kwestii biustonoszy- ja chętnie oddam się w ręce brafitterki, a już dzięki pomocy tikidy wiem, że mój dotychczasowy rozmiar nie pokrywa się z tym właściwym. I ja już proszę o pomoc zrezygnowana_narzeczono telka, na pewno nie jest Ci łatwo i jesteś w bardzo stresującej sytuacji. Wspieram duchowo jak mogę. Kiedyś tylko listę sprawdzałam ;-) a już się zaczęło, żeby wpisać komuś obecność i tak myślałam jak musi być, kiedy zaczynasz kogoś odpytywać, chcesz być w porządku, ale zarazem nie dać się stłamsić. Daj znać jak było :-* Edytowane przez asharoken Czas edycji: 2010-01-27 o 11:00 |
|
|
|
|
#4596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że falbany opanowały wątek Suknia śliczna! Co do ramiączek -mogłabyś ewentualnie mieć odpinane w razie gdybyś nie czuła się komfortowo, ale nie są konieczne. A welon podwójny do pasa gładziutki. Długi jak dla mnie nie pasuje.Bernadeta, nic się nie martw, bedzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki!!
|
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
Rzadko się udzielam na forum, ale bardzo proszę o dodanie mnie Niestety doskwiera mi brak czasu, ale czytam Was na bierząco - piękne suknie wybieracie, ja jeszcze nie mam wybranej tak na 100%.31.07.2010 Ślub w Kościele Miłosierdzia Bożego na Nałkowskich o godzinie 17:00 Wesela: Agroturystyka w Wilczopolu / wesele 2 dniowe Zespół: Volare Band Fotograf: Marcin Kamiński Kamerzysta: Ron-Art i chyba tyle mamy załatwione na tą chwilę ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję za wpis. |
|
|
|
|
#4598 |
|
Raczkowanie
|
Małgoś, ja też proszę o dopisanie mnie na 5 czerwca 2010
|
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
Telka, dasz rade, ten pierwszy raz jest najtrudniejszy
![]() zrezygnowana narzeczono, ja też proszę już o pomoc stanikową, bardzo chętnie oddam się w ręce specjalistki w tej dziedzinie. |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4601 |
|
Rozeznanie
|
MalgosiaM8 ja tez chcę byc na liście
![]() Ślub 11 wrzesień 2010r. godz 15, wesele Willa Różana w Lublinie
|
|
#4602 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o tych piosenkach na pierwszy taniec?
http://www.youtube.com/watch?v=tyRv7j8mCYI http://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A http://www.youtube.com/watch?v=_80hRxQPf7k Czy dałoby się coś spokojnego do tego zatańczyc? . Ewentualnie "pobujac się" dłuższą chwilę, bo talentem do tańca ja nie grzeszę . Czy zapisujecie się na jakieś kursy taneczne itp.? Czy sami w domu coś ćwiczycie? Ja myślałam o tym,żeby zapisać się na prywatne lekcje do jakiegoś nauczyciela tańca, żeby nauczyc się chociaż dobrze tańczyć ten pierwszy taniec. tylko to chyba nie wyjdzie... Już kiedyś chodziłam na kurs tańca z moim facetem i po 3 lekcjach zrezygnowałam bo miałam ochotę go udusić, liczenie do 10 na uspokojenie nie działało, tak nam to wszystko nie wychodziło ![]() Czy ten pierwszy taniec pary młodej to jakaś tradycja? tak jak np. suknia panny młodej - że nie wypada iść do ślubu kościelnego w czarnej/czerwonej sukni...? Czy można go sobie darować? Jak to z tym jest?
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem na świeżo po mierzeniu sukienek
moja druhna spisała się mistrzowsko i od razu mówiła mi co jest okej a co nie jest mam trzy typy sukni niestety tylko jedna z nich jest w internecie i oczywiście dodaję zdjęcie ten model szczerze aczkolwiek skromnie powiedziawszy wygląda w rzeczywistości o niebo lepiej i to na dziewczynie o krągłych kształtach takich jak ja :P suknia którą ja mierzyłam jest w ecru a nie w bieli Wszystko byłoby pięknie gdyby jedna istotna sprawa - ta suknia jest na zamek... i nie wiem jak to jest z dopasowaniem, bo przecież zamawiają mój rozmiar później dopasowują do sylwetki ale przed samym ślubem jeszcze przecież może wszystko się zmienić... A jak jest wiązana suknia zawsze można więcej ściągnąć a tu nie ma takiej opcji i bałabym się że nie będzie idealnie dopasowana... A decydują się na suknię bez ramiączek muszę mieć pewność, że wszystko będzie dokładnie tam gdzie ma być bo mój biust 80F nie może latać frywolnie w tańcu ![]() Czy któraś z was wybrała suknię z zamkiem? Czy to rzeczywiście taki problem czy tylko moje "widzi mi się"??
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
trzykropek, spokojnie
![]() ja byłam na weselu, gdzie para młoda, nie specjalnie umiała tańczyć, do tego nie chcieli żeby każdy tylko na nich patrzył; i było tak: po pierwszym posiłku zespół ogłosił pierwszy taniec i zaprosił wszystkich na parkiet, żeby Parze Młodej było raźniej i wszyscy tańczyli pierwszy utwór, Para Młoda oczywiście też
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam ta piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=gCadlN8fexk
Zastanawiam sie czy ona wogóle pasuje na pierwszy taniec... czy słowa pasują... Mam do niej sentyment i kojarzy mi się z narzeczonym
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale o kolejne pytanie: wcale nie musi być pierwszego tańca! jasne jest taka tradycja, ale gdyby chcieć wszystkie tradycja zachować... nie będe pisać przykładów bo jest ich za dużo, dobrym rozwiązaniem jest poproszenie zespołu/DJa/Wodzireja żeby był polonez na początek i z głowy!!! tradycyjny taniec na początek wesela:P a np. drugi taniec: walc zostaną tylko pary małżeńskie(ze stażem) i tańczą, niech rozpoczną rodzice/chrzestni. Powiem tak im bardziej rozgarnięty i sympatyczny zespół tym więcej da Wam pomysłów i pomoże przejść ciężkie momenty (np. oczepiny, podziękowania dla rodziców itp.) trzeba rozmawiać z zespołem, wypisać wszystko i szukać pomysłów. ![]() nic się nei bój coś podygacie
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dla bepieczeństwa będę miała ramiaczka dopinane na guzik dodatkowo, tak w razie co żeby sie nie stresowac ze zgubię
|
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, które mają już taką wiedzę Proszę
|
|
|
#4610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też będę miała suknię z zamkiem. Równiez muszę mieć ją baardzo dobrze dopasowaną ze względu na problem z biustem i nie chce miec ramiączek (tzn. one będa ale "schowane" na kościół i pierwsze godziny na sali weselnej, później pod koniec zabawy planuje je wyciągnąć .Zamowiłam ją już dwa miesiące temu, ale mam zaplanowane dwie przymiarki. Jedną gdzięś za 2 miesiące a suknię ostatecznie będę odbierać na tydzien, może dwa przed weselem i podczas tej ostatniej poprawki ma być ona bardzo dobrze i mocno dopasowana, jak gorset. Krawcowa powiedziala,że z tym nie będzie najmniejszego problemu i będzie się dobrze trzymać - i właśnie po to,żeby dobrze się trzymała musi zostać jak najbardziej dopasowana, pościągana itp...
|
|
|
|
#4611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Grunt to zdecydowanie oczywiście jako jedne z pierwszych dowiecie się jakiego wyboru dokonałam
|
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc im zaufałam i niczym sie nie przejmuję dopóki nie zapłącicsz całej kwoty to one bedą sie starać pozatym klient nasz Pan he he Muszą tak robić żeby kobiety były zadowolone bo jakby poszła fama że w jakimś salonie nie przerabiają itd. to by kazdy bał się tam zamawiać a wiadomo ze każdej firmie zalezy na dobrej ocenie klientów bo jak klient będzie zadowolony to poleci dalej
|
|
|
|
|
|
#4613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sobotę idziemy na bal i pomyślałam sobie, że może jakiś fryz próbny sobie strzelę. Pierwotnie zakładałam, że na panieński zrobię (tak samo jak make up). Ale ten bal tak się z nikąd pojawił i w sumie fajna okazja.Ostatni raz i jedyny zresztą czesałam się na studniówkę w Pierre przy Kapucyńskiej (wieki temu to było) i byłam megasnie zadowolona. Poszłam wczoraj i cena zwaliła mnie z nóg - upięcie (czy to próbne czy ślubne czy w ogóle jakiekolwiek) 180 ZŁ I chyba do soboty nie zdąże żadnego sensownego fryzjera + fryzury znaleźć Cytat:
Wiadomo szacunek dla miejsca obowiązuje, ale ja planuje zasłonić ramiona welonem ![]() licząc na to, że pod koniec czerwca bolerko nie będzie mi potrzebne BTW nie mam na nie koncepcji Cytat:
nam się podobają takie piętruski ech.. czas zacząć testować cukiernie ![]() Cytat:
pierwsze koty za płoty i dasz radę
|
|
|
|
#4614 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzieki
Cytat:
Jeśli w tej sukni nie poczułaś tego WOW to szukaj dalej Tez nie znoszę mierzenia, a szczególnie jak tak zimno jest Ja zmierzyłam chyba ze 20 i już zrezygnowana wybrałam taka co prawda podobającą się ale bez tego wow, jednak po długich przemyśleniach, ględzeniu Tz-towi i mamie wybrałam ta jedna jedyna. I teraz jestem bardzo happy ze dałam im się namówić na odwiedzenie jeszcze jednego salonu![]() Cytat:
![]() A z tym liczeniem do 10, ![]() Cytat:
W komentarzach poniżej ktoś pisze ze miała ja jako utwór na pierwszy taniec na swoim weselu. Mi ta piosenka w ucho wpadła dzisiaj, myślę ze jako ta na pierwszy taniec może być http://www.tekstowo.pl/index.php/tek...na_pogodne_dni
|
|
|
#4615 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=asharoken;16744138]Dziewczyny mam dylemat- chodzi o suknie. Cały czas widziałam się wyłącznie w zwiewnych, delikatnych, w józefinkach. Nagle okazuje się, że korzystniej chyba prezentuje się w innych, tyle tylko, że w głowie gdzieś mi się zakodowało coś upartego i nie chce przyjąć do wiadomości, że moja wizja nie do końca się sprawdza. Co myślicie o tej? Tylko myślę, że przy niej zmieniłabym nieco układ ramiączek.
Witam Was dziewczynki, dawno tu nie zaglądałam, a tu tyllle nowości. Suknię też tą wybrałam, i już się szyje Mam nadzeje ze to świtny wybór. Narazie byłam na 2 przymiarkach i wszystko ok.
|
|
|
|
|
#4616 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez wychodzę z założenia, że bez sensu jest przygotowywać układ taneczny, jeśli sie później mamy stresować i ma wyjść sztucznie. Poco dodatkowy stres i liczenie kroczków, jesli w zamian można sie rozluźnić w ramionach ukochanej osoby i popatrzeć sobie w oczy ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Ja zamówię sobie odpinane ramiączka tak na wszelki wypadek, bo nadmiarem cycków to ja nie grzeszę ![]() Cytat:
choć kojarzy mi się bardziej z balami karnawałowymi, ale czemu by nie wprowadzić urozmaicenia? Cytat:
|
|
|
#4617 |
|
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny za wszystkie rady
też macie piękne suknie
|
|
|
|
|
#4618 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli Ty się będziesz źle czuła bez bolerka to oczywiście kup sobie, a jak byś znalazła gdzieś takie świecące, które wklejałaś to daj znać, ja lubię świecidełka- może by mi się kiedyś przydało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też z tych mniejszych Ona tak jest piękna, zresztą powinna się dobrze trzymać. W kwestii welonu nie pomogę, nie mam pomysłu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładną suknie wybrałaś, wydaje się taka lekka i zwiewna. Cytat:
Niby, że się Panie nie przykładają, ale chyba ta Pani już tam nie pracuje, bo moim zdaniem bardzo pomocne są tam dziewczyny.
|
|
|
#4619 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli któraś z Was chciałaby niezłego fryzjera tak z polecenia bo widzę, że się wątek fryzurowy przewija to mogę naprawdę polecić Karola Brzyskiego - szczególnie jeżeli chodzi o fryzury jakieś okolicznościowe robi bardzo fajne i na pewno nie wyjdzie jakis hełmofon
a jeżeli chodzi o wizażystke - to ola szymanek zresztą chyba nadal razem są w jednym lokalu i Karol i Ona - to tak gdyby ktoś potrzebował
|
|
|
|
|
#4620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Koniczynko śliczne te fryzurki. już mi się kilka spodobało tylko tak się zastanawiam - upiecie bardziej praktyczne, ale półupięte i troszkę rozpuszczone - tak romantycznie ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Karol to podpadł nam trochę, jak niewiele przed ślubem olał jedną z wizażanek, która była do niego zapisana na czesanie. nawet sam nie zadzwonił i nie odwołał, tylko się przypadkiem dowiedziała. Zatem Karolowi mówimy zdecydowane NIE ![]() Ola była wychwalana przez ubiegłoroczne Pmki, ale w tym roku mocno zaczęła się cenić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

gdybym mogła komuś pomóc, doradzić piszcie...
Napracowałaś się, nawet moją datę ślubu wyszukałaś
ciuki zaraz wyjeżdżam o 11.30 piszę egzamin.... zaczynam się stresować

. 

i pomyślałam sobie, że może jakiś fryz próbny sobie strzelę. Pierwotnie zakładałam, że na panieński zrobię (tak samo jak make up). Ale ten bal tak się z nikąd pojawił i w sumie fajna okazja.
choć kojarzy mi się bardziej z balami karnawałowymi, ale czemu by nie wprowadzić urozmaicenia?