WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-03-09, 14:08   #4591
misiaaak
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Witam,
Niestety mnie tez spotkal problem wypadania wloso Przez ostatnie 10 lat mialam krociutkie wloski i kazdy fryzjer chwalil ze choc sa cienkie (mam wlosy blad) to jednak jest ich bardzo duzo. Ponad rok temu postanowilam ze jednak zapuszcze wlosy. W miedzyczasie zareczylam sie i slub ustalony jest na werzesien. Niestety od dluzszego czasu (wrzesien zeszlego roku) wlosy mi wypadaja. Zaczelo sie niewinnie, dlatego pomyslalam ze po prostu pewnie mam tylko takie wrazenie przez to ze wlosy sa dluzsze. Ale kiedy w grudniu fryzjerka zwrocila mi na to uwage, ze koniecznie cos z tym musze zrobic, naprawde mnie to zmartwilo.
Od tamtej pory biore witaminy i szukam ciagle nowego szamponu. Od Stycznia stosuje ampulki Vichy i musze powiedziec ze chyba wypadanie przystopowalo (aczkolwiek dalej wypadaja). Stosuje tez szampon i odzywke przeciwko wypadaniu wlosow o nazwie ktora mi umknela (jak sprawdze to dopisze, szampon i odzywka kupiona w Irlandii gdzie obecnie mieszkam). Najgorsze jest to ze slub juz tuz tuz a tu takie przezedzone wlosy i dosc spore zakola, ktore najbardziej mnie doluja. Tak wiec bede sledzic watek i mam nadzieje ze znajde sposob na moja udreke.
misiaaak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-09, 22:43   #4592
aniaamelia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 223

Cze¶æ
Mam do oddania albo do wymiany szampon i ¿el Dermena . Jest kto¶ zainteresowany? Produkty s± nowe i nieu¿ywane.

Edytowane przez aniaamelia
Czas edycji: 2012-03-09 o 22:46
aniaamelia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:14   #4593
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 340

Zrobi³am zdjêcia na pami±tkê ... resztka moich w³osów
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0150.jpg (87,5 KB, 71 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 100_0151.jpg (78,8 KB, 81 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 100_0152.jpg (113,0 KB, 84 za³adowañ)
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-13, 17:35   #4594
Cathless
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 553
GG do Cathless

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
Zrobi³am zdjêcia na pami±tkê ... resztka moich w³osów
Od kiedy wypadaj± ci w³osy?
Cathless jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-14, 06:17   #4595
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cathless Poka¿ wiadomo¶æ
Od kiedy wypadaj± ci w³osy?
Wszystko zaczê³o siê rok temu w styczniu, ale nie bra³am tego a¿ tak na powa¿nie. W marcu fryzjerka pokaza³a mi jeden placek wielko¶ci z³otówki ... Do pocz±tku listopada mia³am tylko ten jeden placek - z ka¿dym dniem by³ coraz wiêkszy. Niby wypada³o mi ich mniej podczas mycia, bo prowadzi³am ju¿ wtedy PUVA-terapiê, ale niestety codziennie nowy placek na g³owie widzia³am.
Stary 2012-03-14, 08:23   #4596
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 324

Cytat:
Wszystko zaczê³o siê rok temu w styczniu, ale nie bra³am tego a¿ tak na powa¿nie. W marcu fryzjerka pokaza³a mi jeden placek wielko¶ci z³otówki ... Do pocz±tku listopada mia³am tylko ten jeden placek - z ka¿dym dniem by³ coraz wiêkszy. Niby wypada³o mi ich mniej podczas mycia, bo prowadzi³am ju¿ wtedy PUVA-terapiê, ale niestety codziennie nowy placek na g³owie widzia³am.
próbowa³a¶ mo¿e takiego szamponu Revita na ³ysienie? http://www.szamponrevita.pl/ mo¿e on ci pomo¿e warto ratowaæ swoje w³osy i my¶l pozytywnie

PanzerKitty jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:04   #4597
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Poka¿ wiadomo¶æ
próbowa³a¶ mo¿e takiego szamponu Revita na ³ysienie? http://www.szamponrevita.pl/ mo¿e on ci pomo¿e warto ratowaæ swoje w³osy i my¶l pozytywnie
Nie, nie próbowa³am .... nie wiem czy jest sens wydawaæ tyle pieniêdzy na szampon. Dermatolog mówi ¿e przy ³ysieniu plackowatym w³osy nie s± nadwra¿liwe na DHT...

Nawet siê zaczê³am zastanawiaæ czy nie napisaæ do firm farmaceutycznych w sprawie testowania jaki¶ ¶rodków na ³ysienie.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 09:07   #4598
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 324

Cytat:
Nie, nie próbowa³am .... nie wiem czy jest sens wydawaæ tyle pieniêdzy na szampon. Dermatolog mówi ¿e przy ³ysieniu plackowatym w³osy nie s± nadwra¿liwe na DHT...

Nawet siê zaczê³am zastanawiaæ czy nie napisaæ do firm farmaceutycznych w sprawie testowania jaki¶ ¶rodków na ³ysienie.
Wydaje mi siê,¿e to dobry pomys³ mo¿e bloga za³ó¿ o walce z ³ysieniem, wiem ¿e firmy ¶ledz± blogowiczów i nie raz sami oferuj± produkty do testów ¿eby im robiæ reklamê

PanzerKitty jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-17, 10:54   #4599
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 654

Teraz zmieni³am szampon, stosujê maseczkê i stan moich w³osów siê poprawi³. Nie wypadaj± nadmiernie, oczywi¶cie raczej sposób nie sprawdzi siê w przypadku ekstremów, ale:

- owoce/soki - witaminy s± w³osom potrzebne, nie trzeba je¶æ wtedy tabletek tak w dzisiejszych czasach promowanych,
- u¿ywam szamponu jajecznego z kolagenem z BingoSPA - kosztuje 5 z³otych, jest lany, ale ogólnie i tak siê op³aca, koniecznie jednak trzeba do niego u¿yæ maseczki bo bardzo pl±cze w³osy,
- maseczka do w³osów z zielonej glinki - taka zielona - z Bingo - kosztowa³a mnie nieca³e 7 z³otych, a po regularnym stosowaniu zobaczycie ogromn± ró¿nicê, w³osy naprawdê s± zregenerowane. I nie u¿ywajcie jej te 15 minut, a przynajmniej z godzinê.

Wcze¶niej mia³am w³osy przyklapniête, przet³uszczaj±ce siê i w dodatku wybitnie wypadaj±ce, obecnie w³osy myjê 4 dnia o poranku, ewentualnie 3 dnia, s± mocne, b³yszcz±ce i widaæ, ¿e zdrowe. W³osów nie wypada mi ju¿ du¿o, jedynie przy myciu parê w³osów, pó¼niej nie muszê zbieraæ w³osków z ubrañ
Usmiechnietazakrecona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-17, 11:35   #4600
vanilia1985
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936

Mi ju¿ wypada o po³owê mniej, ale nie potrafiê dok³adnie stwierdziæ co mi pomog³o.Teraz jak liczê, jest co¶ ko³o 100 a bywa³o po 250-300, wiêc to sukces.
Pijê skrzyp polny, pokrzywê, biorê ¿elazo i cynk. Przechodzi³am ju¿ przez kilka wcierek-seboradin, radical, saponics, joanna...Ostatnio naby³am tonik garniera, straszny wysuszacz w³osów, du¿o alkoholu w sk³adzie, ale wydaje mi siê, ¿e to chyba on mi trochê pomóg³. Jestemw po³owie butelki, stosujê go 3 tygodnie, nie zauwa¿y³am tego przej¶ciowego wypadania w³osów, wrêcz przeciwnie-jakby mniej ich leci. Pou¿ywam go 3 miesi±ce, tak jak zalecaj±. Choæ z drugiej strony wydaje mi siê, ¿e to koniec zimy i w³osy te¿ jakby to poczu³y i im siê lepiej zrobi³o. Poza tym dbam o w³osy, maski, oleje, ¿ó³tko, od¿ywki, czeszê tylko na mokro, nie myjê codziennie, nie u¿ywam gumek do w³osów.
Jestem dobrej my¶li, choæ wiem, ¿e ³ysienie i mnie dopadnie, bo to dotknê³o wszystkich cz³onków mojej rodziny.
vanilia1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:08   #4601
201706121151
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 228

Dziewczyny, b³agam o pomoc! Jestem za³amana . W³osy mi tak strasznie wypadaj±, ¿e ju¿ nie weim co robiæ. Mam proste w³osy, do których nie u¿ywam prostownicy/ suszarki ani ¿adnych specyfików (pianek, lakierów itd). W³osy myjê codziennie, bo do¶æ szybko mi siê przet³uszczaj±. Od kiedy pamiêtam, strasznie mi wypada³y, ale ostatnio odnios³am wra¿enie ¿e jest coraz gorzej . Nie wiem ju¿ co mam robiæ, skrzypu nie biorê, kiedy¶ bra³am ale mi nie pomog³o. Mam do¶æ swoich cienkich w³osów, nie wiem co mam zrobiæ ¿eby by³o ich chocia¿ trochê wiêcej

Czy jest tu kto¶ kto by³ w takiej sytuacji i jako¶ poradzi³ sobie z tym problemem? Proszê o rady, cokolwiek, bo naprawdê ja jestem ju¿ bezradna
201706121151 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:33   #4602
vanilia1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, b³agam o pomoc! Jestem za³amana . W³osy mi tak strasznie wypadaj±, ¿e ju¿ nie weim co robiæ. Mam proste w³osy, do których nie u¿ywam prostownicy/ suszarki ani ¿adnych specyfików (pianek, lakierów itd). W³osy myjê codziennie, bo do¶æ szybko mi siê przet³uszczaj±. Od kiedy pamiêtam, strasznie mi wypada³y, ale ostatnio odnios³am wra¿enie ¿e jest coraz gorzej . Nie wiem ju¿ co mam robiæ, skrzypu nie biorê, kiedy¶ bra³am ale mi nie pomog³o. Mam do¶æ swoich cienkich w³osów, nie wiem co mam zrobiæ ¿eby by³o ich chocia¿ trochê wiêcej

Czy jest tu kto¶ kto by³ w takiej sytuacji i jako¶ poradzi³ sobie z tym problemem? Proszê o rady, cokolwiek, bo naprawdê ja jestem ju¿ bezradna
Witaj mo¿e nie powinnam Ci radziæ, ale tez przez to przechodzê, niestety pewnie najmniej do¶wiadczenia mam tu na w±tku, ale moge powiedzieæ Ci od czego powinna¶ zacz±æ, to co mi radzi³y dziewczyny. A wiêc przede wszystkim od badañ, to chyba podstawa, bo ¿adne suplementy, wcierki i inne cuda nie pomog±, je¶li problem tkwi wewn±trz. Powinna¶ zrobic podstawowe badania krwi, badania hormonów, krzyw± cukrow± i insulinow±, zbadaæ tarczycê. Przyczyn± mo¿e byæ równie¿ niedobór jakich¶ witamin.
Mozesz zacz±c piæ dro¿d¿e, wielu dziewczynom pomog³o, braæ suplementy( z polecanych m.in. vitapil z biotyn±), piæ pokrzywê i skrzyp polny. Ponoæ dobry jest olej lniany, ja jako¶ nie mog³am siê przemóc, spo¿ywaæ pestki dyni (smaczne ), no i warto spróbowaæ jakie¶ wcierki, np. saponics, joanna, seboradin niger. Ja obecnie stosujê tonik garniera. Warto siê przyjrzeæ równie¿ pielêgnacji w³osów: ograniczyæ u¿ywanie szamponów z sls, rozczesywaæ w³osy najlepiej na mokro, kiedy masz od¿ywkê na nich,u¿ywaæ do tego grzebienia z szerokimi zêbami.
Niestety nie ma leku cud, który pomo¿e od razu, wszystkiemu trzeba daæ czas.
Warto równie¿ siê przyjrzeæ diecie, stres równie¿ ma ogromny wp³yw na wypadanie w³osów i ogóln± ich kondycjê. Mo¿na te¿ je podci±æ.

Swoj± drog± w wolnej chwili mo¿esz przeczytaæ w±tek, jest on skarbnic± wiedzy. Jest jeszcze inny w±tek po¶wiêcony wypadaniu w³osów: znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów-tak siê nazywa.

Najwa¿niejsze jest jednak znalezienie przyczyny, czyli badania

Powodzenia
Stary 2012-03-18, 13:31   #4603
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

Cytat:
Co prawda ja jeszcze nie poradzi³am sobie z tym problemem, ale mam ju¿ ma³e do¶wiadczenie z przeró¿nymi wcierkami, ampu³kami itp.
Ja zaczê³am od brania cynku, nie pomóg³ mi, ale mo¿e u ciebie siê sprawdzi. Na pewno powinna¶ zrobiæ podstawowe badania krwi, wykluczyæ braki w organizmie i badania tarczycy je¶li oprócz wypadania w³osów masz jeszcze inne objawy.
Mo¿esz pój¶æ tak¿e do dermatologa. Mój przepisa³ mi wcierki (zawieraj± chyba witaminê b6 i s± robione na miejscu w aptece).
Moja fryzjerka poleci³a mi mycie w³osów szamponem z rzepy.
I tabletki Revalid nie s± tanie, ale niektóre osoby zauwa¿y³ efekty. Ja jestem w trakcie ich brania.
Stary 2012-03-18, 14:37   #4604
Jelly Bean
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 436

Dziewczyny, czy mo¿na przedobrzyæ je¶li chodzi o ró¿ne sposoby ratowania w³osów? Obecnie za¿ywam Prostenal, magnez, Vitaral (witaminy), pijê skrzyp na zmianê z pokrzyw±, dro¿d¿e, zielon± herbatê, wcieram w skalp preparat przepisany przez dermatologa no i szampon do wypadaj±cych w³osów te¿. A my¶la³am jeszcze o olejku, dok³adnie tym -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...il.html&next=1 tylko bojê siê, ¿eby nie przekarmiæ w³osów która¶ z Was mo¿e te¿ stosuje wiele sposobów naraz?

Jelly Bean jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:36   #4605
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

Nadmiar równie¿ szkodzi Najbardziej niebezpieczne mo¿e byæ branie razem równych tabletek. Tak naprawdê ka¿de tabletki wzmacniaj±ce w³osy i paznokcie maj podobny sk³ad. Nie jestem lekarzem i nie bêdê pisa³a o skutkach ubocznych, ale niedawno kilka osó pyta³o o ³±czenie kuracji i raczej nie uzyska³y one pozytywnych odpowiedzi. Nadmiar jakiego¶ sk³adnika mo¿e uszkodziæ w±trobê, czy nerki. By³abym w dawkowaniu tych suplementów bardzo ostro¿na.
Stary 2012-03-18, 19:51   #4606
inverso
Wtajemniczenie

W³a¶nie wyczyta³am ciekaw± informacjê, otó¿ nie wiem czy wiecie ale celiakia (nietolerancja glutenu) powoduje choroby tarczycy i nadmierne wypadanie w³osów.
Stary 2012-03-18, 21:44   #4607
201706121151
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 228

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj mo¿e nie powinnam Ci radziæ, ale tez przez to przechodzê, niestety pewnie najmniej do¶wiadczenia mam tu na w±tku, ale moge powiedzieæ Ci od czego powinna¶ zacz±æ, to co mi radzi³y dziewczyny. A wiêc przede wszystkim od badañ, to chyba podstawa, bo ¿adne suplementy, wcierki i inne cuda nie pomog±, je¶li problem tkwi wewn±trz. Powinna¶ zrobic podstawowe badania krwi, badania hormonów, krzyw± cukrow± i insulinow±, zbadaæ tarczycê. Przyczyn± mo¿e byæ równie¿ niedobór jakich¶ witamin.
Mozesz zacz±c piæ dro¿d¿e, wielu dziewczynom pomog³o, braæ suplementy( z polecanych m.in. vitapil z biotyn±), piæ pokrzywê i skrzyp polny. Ponoæ dobry jest olej lniany, ja jako¶ nie mog³am siê przemóc, spo¿ywaæ pestki dyni (smaczne ), no i warto spróbowaæ jakie¶ wcierki, np. saponics, joanna, seboradin niger. Ja obecnie stosujê tonik garniera. Warto siê przyjrzeæ równie¿ pielêgnacji w³osów: ograniczyæ u¿ywanie szamponów z sls, rozczesywaæ w³osy najlepiej na mokro, kiedy masz od¿ywkê na nich,u¿ywaæ do tego grzebienia z szerokimi zêbami.
Niestety nie ma leku cud, który pomo¿e od razu, wszystkiemu trzeba daæ czas.
Warto równie¿ siê przyjrzeæ diecie, stres równie¿ ma ogromny wp³yw na wypadanie w³osów i ogóln± ich kondycjê. Mo¿na te¿ je podci±æ.

Swoj± drog± w wolnej chwili mo¿esz przeczytaæ w±tek, jest on skarbnic± wiedzy. Jest jeszcze inny w±tek po¶wiêcony wypadaniu w³osów: znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów-tak siê nazywa.

Najwa¿niejsze jest jednak znalezienie przyczyny, czyli badania

Powodzenia
O matko, nie wiedzia³am tego wszystkiego... Najbardziej przerazi³o mnie to SLS, o którym poczyta³am sobie w Internecie. Natychmiast sprawdzi³am sk³ad wszystkich moich szamponów i jest: SLS na drugim miejscu. Czy mo¿na kupiæ jakie¶ bez tego sk³adnika?

Je¶li chodzi o badania, to robi³am je ostatnio kilka miesiêcy temu, przewa¿nie mam wszystko w normie, nie miewam wiêkszych problemów. Natomiast ju¿ zabieram siê do czytania ca³ego w±tku, mam nadziejê ¿e znajdê wiêcej pomocnych porad.
Dziêki
201706121151 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:28   #4608
vanilia1985
Rozeznanie

Cytat:
O matko, nie wiedzia³am tego wszystkiego... Najbardziej przerazi³o mnie to SLS, o którym poczyta³am sobie w Internecie. Natychmiast sprawdzi³am sk³ad wszystkich moich szamponów i jest: SLS na drugim miejscu. Czy mo¿na kupiæ jakie¶ bez tego sk³adnika?

Je¶li chodzi o badania, to robi³am je ostatnio kilka miesiêcy temu, przewa¿nie mam wszystko w normie, nie miewam wiêkszych problemów. Natomiast ju¿ zabieram siê do czytania ca³ego w±tku, mam nadziejê ¿e znajdê wiêcej pomocnych porad.
Dziêki
Na pocz±tek wypróbuj czego¶ stacjonarnie dostêpnego, mo¿e byæ babydream dla dzieci dostêpny w rosmanie taki niebieski, bardzo tani Tylko on bardzo pl±cze w³osy, wiêc po nim konieczna jest od¿ywka a jako od¿ywkê mo¿e co¶ z alterry . Maska do w³osów-polecam l'biotica biovax do w³osów suchych i zniszczonych, to tak na pocz±tek
Ja bardzo lubiê szampony z fitomedu, porz±dnie oczyszczaj±, a te gorsze rzeczy maj± na koñcu sk³adu, wiêc w ma³ej ilo¶ci i mnie nie dra¿ni±.

Naprawdê poczytaj te w±tki, bardzo du¿o o tym wszystkim jest napisane.
S± oddzielne w±tki po¶wiêcone pielêgnacji w³osów, a najwiêksz± skarbnic± dotycz±c± pielêgnacji jest forum dla zakrêconych Tam do dopiero siê du¿o dowiesz.
Jest równie¿ w±tek po¶wiêcony sk³adom kosmetyków do w³osów, polecam!
Stary 2012-03-20, 01:04   #4609
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 654

Ja polecam olejki wszelakie, mo¿na je kupiæ przez internet

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 17:53   #4610
Marie Madeleine
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 279
Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

Witajcie

Do³±czam do wszystkich cierpi±cych z powodu w³osów a raczej ich braku Ja gubiê w³osy przynajmniej ju¿ 6 miesiêcy, albo i o wiele d³u¿ej tylko wcze¶niej tego nie zauwa¿y³am. Jestem obecnie na etapie za¿ywania Inneov ( pierwsze opakowanie ), smarujê skalp Aminexilem Vichy, ³ykam pokrzywê. Wcze¶niej bra³am biotebal, oraz belissê - niestety nie zauwa¿y³am poprawy. Wiem ,¿e wszystko wymaga czasu i minimum 3 miesiêcznej kuracji, ale ju¿ sporo czasu temu po¶wiêcam. Oprócz wypadania moje w³osy s± w ¶wietnym stanie - nie suszê ich, nie prostujê, nawil¿am, nak³adam ró¿ne oleje, robiê maski, p³ukanki a te niestety lec± jak oszala³e. Ostatni miesi±c przeczyta³am ca³e forum i dowiedzia³am siê wielu fantastycznych rzeczy od Was. Niestety na mój problem nic nie pomaga. Za miesi±c odwiedzam Polskê wiêc wtedy na pewno udam siê do dermatologa chocia¿ nie wiem czy mi pomo¿e. Od¿ywiam siê bardzo zdrowo, od 3 miesiêcy nie palê i ca³kowicie koñczê z alkoholem Wiêc powinno byæ wszystko okay , ale tak nie jest. Nie mam ju¿ pomys³u co robiæ - a chora te¿ nie s±dzê bym by³a bo ogólnie czujê siê fantastycznie! Mo¿e to przez antykoncepcjê , któr± z przerwami za¿ywam od 4 lat? Mo¿e macie jeszcze jakie¶ spostrze¿enia, które mi umknê³y? Bêdê wdziêczna za podpowiedzi i sama postaram siê co¶ pomóc - bo to ,¿e na mnie co¶ nie dzia³a nie znaczy ,¿e nie zadzia³a na kogo¶ innego

Pozdrawiam
Marie Madeleine jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-20, 22:53   #4611
claudiiin
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 005

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e to przez antykoncepcjê , któr± z przerwami za¿ywam od 4 lat?
Do³±czam sie do pytania, jestem w podobnej sytuacji - zazywam Yasminelle od 5 lat (tzn. wczesniej przez jakis czas bralam Yasmin), dobrze toleruje te tabletki, czy mog± byc przyczyn± nag³ego wzmo¿onego wypadania wlosow?

Ponadto czy jest taka mozliwosc, zeby wlosy tak wypadaly po zafarbowaniu ich? Tzn. wiem ze jest i czasowo by sie zgadzalo, ale wypadaja juz ponad norme od dobrych 3 tygodni, nic nie poprawia tego stanu rzeczy, poza tym uzywalam juz raz wczesniej tej farby i nie bylo takiej masakry. Jak myslicie?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:27   #4612
Marie Madeleine
Zadomowienie

Pomocy dziewczyny! Za miesi±c wracam do Polski i chcê wybraæ siê do trychologa b±d¼ jakiego¶ dobrego dermatologa który zbada moje w³osy kamerk±. Jestem ze ¦l±ska, ale jestem w stanie przejechaæ nawet do 300 kilometrów by znale¼æ dobrego specjalistê ( mo¿e Kraków? ). Znacie kogo¶ godnego polecenia? Dzi¶ znów wyci±gnê³am z 300 w³osów a nie wiadomo ile nie zauwa¿y³am By³abym niesamowicie wdziêczna za jak±kolwiek pomoc.

PS: Mam nadzieje, ¿e cisza tutaj spowodowana jest tym ,¿e u Was lepiej!
Stary 2012-03-24, 17:00   #4613
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 763

Cytat:
Napisane przez claudiiin
Do³±czam sie do pytania, jestem w podobnej sytuacji - zazywam Yasminelle od 5 lat (tzn. wczesniej przez jakis czas bralam Yasmin), dobrze toleruje te tabletki, czy mog± byc przyczyn± nag³ego wzmo¿onego wypadania wlosow?
Bierzesz je ca³y czas czy odstawi³a¶? Je¶li odstawi³a¶ to jak najbardziej mog³o to spowodowaæ wzmo¿one wypadanie, je¶li bierzesz dalej to wydaje mi siê, ¿e raczej nie...Ale mo¿e kto¶ bardziej zorientowany siê jeszcze wypowie? Ja nie jestem ekspertem je¶li chodzi o tabletki anty
Cytat:
Ponadto czy jest taka mozliwosc, zeby wlosy tak wypadaly po zafarbowaniu ich? Tzn. wiem ze jest i czasowo by sie zgadzalo, ale wypadaja juz ponad norme od dobrych 3 tygodni, nic nie poprawia tego stanu rzeczy, poza tym uzywalam juz raz wczesniej tej farby i nie bylo takiej masakry. Jak myslicie?
Je¶li wcze¶niej ju¿ jej u¿ywa³a¶ i nie by³o problemu to wydaje mi siê, ¿e ma³o prawdopodobne, ¿e to przez farbê. 3 tygodnie to jeszcze nie tak d³ugo, mo¿e to tylko os³abienie po zimie?
Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine
Dzi¶ znów wyci±gnê³am z 300 w³osów a nie wiadomo ile nie zauwa¿y³am
Mi te¿ wypada podobna ilo¶æ (od ok.4 miesiêcy) i nie mogê tego zatrzymaæ. Wczoraj odwiedzi³am znów dermatolo¿kê, przepisa³a mi jak±¶ robion± wcierkê i poleci³a tabletki innoev, do tej pory bra³am revalid. Wcierasz co¶ w skórê g³owy teraz? Podobno to bardzo pomaga, wiêc mo¿e warto spróbowaæ? Ale przede wszystkim na Twoim miejscu zrobi³abym sobie jednak podstawowe badania, tak ¿eby byæ absolutnie pewnym, ¿e w³osy nie lec± ze wzglêdów zdrowotnych Ja siê nie mogê doprosiæ nigdzie skierowania, ale w przysz³ym tygodniu robiê nastêpne podej¶cie do internisty, jestem ju¿ nastawiona bardzo bojowo() i tym razem nie wyjdê bez skierowania
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:19   #4614
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Niestety w³osy w dalszym ci±gu mi lec±. Leczê niedoczynno¶æ tarczycy od 3 miesiêcy, wyniki s± prawie dobre. Mam nadziejê, ¿e w koñcu ilo¶æ wypadaj±cych w³osów zmaleje.
Co zauwa¿y³am - w moim przypadku chyba du¿o lepiej od revalidu dzia³a ha-panoten. Na paznokcie na pewno.
Stary 2012-03-25, 03:10   #4615
Marie Madeleine
Zadomowienie

Tak¿e biorê inneov od miesi±ca , na razie brak rezultatów, ale mam jeszcze kuracjê na 3 miesi±ce jak wtedy nie pomo¿e to odstawiê. Wcieram tak¿e miesi±c vichy ampu³ki z aminexilem i zero poprawy. Wcze¶niej bra³am 3 miesi±ce belissê , oraz biotebal 5.
Anty biorê bez przerwy.

Do lekarza na pewno siê wybiorê. Dermatologa a je¶li takowy nie pomo¿e to do ogólnego i wszystkie badania porobiê ( ale prywatnie bo nie mam tyle czasu w kraju by czekaæ na wszystko kilka miesiêcy, tylko ile ja za to zap³acê! )

Trzymam za Was kciuki bo rozumiem ten "ból" kiedy w³osy lec±!
Stary 2012-03-25, 09:10   #4616
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 763

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine
( ale prywatnie bo nie mam tyle czasu w kraju by czekaæ na wszystko kilka miesiêcy, tylko ile ja za to zap³acê! )
Ehh nawet mi nie mów Mnie te¿ przera¿aj± koszty ratowania w³osów. Same tabletki s± ju¿ sporym wydatkiem...
Wiesz, do lekarza ogólnego zwykle mo¿na dostaæ siê z dnia na dzieñ, do dermatologa mo¿e byæ wiêkszy problem, ale je¶li jednak zdecydowa³aby¶ siê pañstwowo to warto podzwoniæ w ró¿ne miejsca - u niektórych terminy s± za kilka miesiêcy, a u innych za 1-2 tygodnia. Ja do swojej dermatolo¿ki dostajê siê w ten sam dzieñ (!), tylko trzeba przyj¶æ baaaaardzo wcze¶nie, zarejestrowaæ siê i koczowaæ tam ok.2-3godz. czekaj±c na przyjêcie
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:27   #4617
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asji Poka¿ wiadomo¶æ
tylko trzeba przyj¶æ baaaaardzo wcze¶nie, zarejestrowaæ siê i koczowaæ tam ok.2-3godz. czekaj±c na przyjêcie
Jestem tak zdesperowana, ¿e mogê i ca³e dnie tam czekaæ. Jednak na pocz±tek pójdê prywatnie do dermatologa - zobaczê co mi powie i w jaki sposób rozpocznie leczenie.

Ponawiam pytanie czy wiecie gdzie jest jaka¶ klinika na ¦l±sku cz tak do 300 kilometrów od Bielska-Bia³ej zajmuj±ca siê wypadaniem w³osów, lub trycholog. Znalaz³am takow± klinikê w Krakowie http://www.trychologkrakow.pl/ , ale jest trochê negatywnych opinii o niej ;(

Zaraz muszê i¶æ umyæ w³osy i panicznie siê boje ile znów wyjdzie
Stary 2012-03-26, 12:44   #4618
shewild
Recenzentka Miesi±ca - Wrzesieñ 2022

Wiadomo¶ci: 228

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem tak zdesperowana, ¿e mogê i ca³e dnie tam czekaæ. Jednak na pocz±tek pójdê prywatnie do dermatologa - zobaczê co mi powie i w jaki sposób rozpocznie leczenie.

Ponawiam pytanie czy wiecie gdzie jest jaka¶ klinika na ¦l±sku cz tak do 300 kilometrów od Bielska-Bia³ej zajmuj±ca siê wypadaniem w³osów, lub trycholog. Znalaz³am takow± klinikê w Krakowie http://www.trychologkrakow.pl/ , ale jest trochê negatywnych opinii o niej ;(

Zaraz muszê i¶æ umyæ w³osy i panicznie siê boje ile znów wyjdzie
Je¶li Ci chodzi o Kraków, to mogê Ci poleciæ jeden gabinet trychologiczny, z którego us³ug korzysta³am i naprawdê tam znaj± siê na rzeczy. Mogê Ci adres ich strony przes³aæ przez prywatn± wiadomo¶æ, bo nie wiem czy mogê tu wklejaæ linki
shewild jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:25   #4619
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shewild Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li Ci chodzi o Kraków, to mogê Ci poleciæ jeden gabinet trychologiczny, z którego us³ug korzysta³am i naprawdê tam znaj± siê na rzeczy. Mogê Ci adres ich strony przes³aæ przez prywatn± wiadomo¶æ, bo nie wiem czy mogê tu wklejaæ linki
Jeej dziêkujê ! Kochana jeste¶!

By³abym Ci bardzo wdziêczna. Proszê wy¶lij mi adres , numer telefonu. Kraków mam w miarê blisko i nie mia³abym problemów z dojazdami. Napisz jak mo¿esz jak wychodzi to cenowo, co Tobie doradzili, jakie zabiegi czy co u¿ywasz. Du¿o w³osków Ci lecia³o? Przepraszam za tyle pytañ , ale cieszê siê ,¿e jest jaki¶ specjalista , który komu¶ pomóg³.

Jeszcze raz bardzo Ci dziêkujê i czekam na wiadomo¶æ
Stary 2012-03-26, 13:45   #4620
nombre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 074

My¶le ¿e rozs±dniej najpierw zrobic badania, w tym hormonalne, ¿eby zobaczyc w czym problem. Jesli tabletki na wlosy po dluzszym stosowaniu nie pomagaja, to konieczne jest zrobienie badan. Zarówno ten watek jak i watek o androgenowym to kopalnia wiedzy
nombre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.