|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4591 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Witam,
Niestety mnie tez spotkal problem wypadania wloso ![]() Od tamtej pory biore witaminy i szukam ciagle nowego szamponu. Od Stycznia stosuje ampulki Vichy i musze powiedziec ze chyba wypadanie przystopowalo (aczkolwiek dalej wypadaja). Stosuje tez szampon i odzywke przeciwko wypadaniu wlosow o nazwie ktora mi umknela (jak sprawdze to dopisze, szampon i odzywka kupiona w Irlandii gdzie obecnie mieszkam). Najgorsze jest to ze slub juz tuz tuz a tu takie przezedzone wlosy i dosc spore zakola, ktore najbardziej mnie doluja. Tak wiec bede sledzic watek i mam nadzieje ze znajde sposob na moja udreke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 223
|
Cze¶æ
![]() Mam do oddania albo do wymiany szampon i ¿el Dermena . Jest kto¶ zainteresowany? Produkty s± nowe i nieu¿ywane. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2012-03-09 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 340
|
Zrobi³am zdjêcia na pami±tkê ... resztka moich w³osów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko zaczê³o siê rok temu w styczniu, ale nie bra³am tego a¿ tak na powa¿nie. W marcu fryzjerka pokaza³a mi jeden placek wielko¶ci z³otówki ... Do pocz±tku listopada mia³am tylko ten jeden placek - z ka¿dym dniem by³ coraz wiêkszy. Niby wypada³o mi ich mniej podczas mycia, bo prowadzi³am ju¿ wtedy PUVA-terapiê, ale niestety codziennie nowy placek na g³owie widzia³am.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 324
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet siê zaczê³am zastanawiaæ czy nie napisaæ do firm farmaceutycznych w sprawie testowania jaki¶ ¶rodków na ³ysienie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 324
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 654
|
Teraz zmieni³am szampon, stosujê maseczkê i stan moich w³osów siê poprawi³. Nie wypadaj± nadmiernie, oczywi¶cie raczej sposób nie sprawdzi siê w przypadku ekstremów, ale:
- owoce/soki - witaminy s± w³osom potrzebne, nie trzeba je¶æ wtedy tabletek tak w dzisiejszych czasach promowanych, - u¿ywam szamponu jajecznego z kolagenem z BingoSPA - kosztuje 5 z³otych, jest lany, ale ogólnie i tak siê op³aca, koniecznie jednak trzeba do niego u¿yæ maseczki bo bardzo pl±cze w³osy, - maseczka do w³osów z zielonej glinki - taka zielona - z Bingo - kosztowa³a mnie nieca³e 7 z³otych, a po regularnym stosowaniu zobaczycie ogromn± ró¿nicê, w³osy naprawdê s± zregenerowane. I nie u¿ywajcie jej te 15 minut, a przynajmniej z godzinê. Wcze¶niej mia³am w³osy przyklapniête, przet³uszczaj±ce siê i w dodatku wybitnie wypadaj±ce, obecnie w³osy myjê 4 dnia o poranku, ewentualnie 3 dnia, s± mocne, b³yszcz±ce i widaæ, ¿e zdrowe. W³osów nie wypada mi ju¿ du¿o, jedynie przy myciu parê w³osów, pó¼niej nie muszê zbieraæ w³osków z ubrañ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
Mi ju¿ wypada o po³owê mniej, ale nie potrafiê dok³adnie stwierdziæ co mi pomog³o.Teraz jak liczê, jest co¶ ko³o 100 a bywa³o po 250-300, wiêc to sukces.
Pijê skrzyp polny, pokrzywê, biorê ¿elazo i cynk. Przechodzi³am ju¿ przez kilka wcierek-seboradin, radical, saponics, joanna...Ostatnio naby³am tonik garniera, straszny wysuszacz w³osów, du¿o alkoholu w sk³adzie, ale wydaje mi siê, ¿e to chyba on mi trochê pomóg³. Jestemw po³owie butelki, stosujê go 3 tygodnie, nie zauwa¿y³am tego przej¶ciowego wypadania w³osów, wrêcz przeciwnie-jakby mniej ich leci. Pou¿ywam go 3 miesi±ce, tak jak zalecaj±. Choæ z drugiej strony wydaje mi siê, ¿e to koniec zimy i w³osy te¿ jakby to poczu³y i im siê lepiej zrobi³o. Poza tym dbam o w³osy, maski, oleje, ¿ó³tko, od¿ywki, czeszê tylko na mokro, nie myjê codziennie, nie u¿ywam gumek do w³osów. ![]() Jestem dobrej my¶li, choæ wiem, ¿e ³ysienie i mnie dopadnie, bo to dotknê³o wszystkich cz³onków mojej rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 228
|
Dziewczyny, b³agam o pomoc! Jestem za³amana
![]() ![]() ![]() Czy jest tu kto¶ kto by³ w takiej sytuacji i jako¶ poradzi³ sobie z tym problemem? Proszê o rady, cokolwiek, bo naprawdê ja jestem ju¿ bezradna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mozesz zacz±c piæ dro¿d¿e, wielu dziewczynom pomog³o, braæ suplementy( z polecanych m.in. vitapil z biotyn±), piæ pokrzywê i skrzyp polny. Ponoæ dobry jest olej lniany, ja jako¶ nie mog³am siê przemóc, spo¿ywaæ pestki dyni (smaczne ![]() Niestety nie ma leku cud, który pomo¿e od razu, wszystkiemu trzeba daæ czas. Warto równie¿ siê przyjrzeæ diecie, stres równie¿ ma ogromny wp³yw na wypadanie w³osów i ogóln± ich kondycjê. Mo¿na te¿ je podci±æ. Swoj± drog± w wolnej chwili mo¿esz przeczytaæ w±tek, jest on skarbnic± wiedzy. Jest jeszcze inny w±tek po¶wiêcony wypadaniu w³osów: znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów-tak siê nazywa. Najwa¿niejsze jest jednak znalezienie przyczyny, czyli badania ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaczê³am od brania cynku, nie pomóg³ mi, ale mo¿e u ciebie siê sprawdzi. Na pewno powinna¶ zrobiæ podstawowe badania krwi, wykluczyæ braki w organizmie i badania tarczycy je¶li oprócz wypadania w³osów masz jeszcze inne objawy. Mo¿esz pój¶æ tak¿e do dermatologa. Mój przepisa³ mi wcierki (zawieraj± chyba witaminê b6 i s± robione na miejscu w aptece). Moja fryzjerka poleci³a mi mycie w³osów szamponem z rzepy. I tabletki Revalid nie s± tanie, ale niektóre osoby zauwa¿y³ efekty. Ja jestem w trakcie ich brania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 436
|
Dziewczyny, czy mo¿na przedobrzyæ je¶li chodzi o ró¿ne sposoby ratowania w³osów? Obecnie za¿ywam Prostenal, magnez, Vitaral (witaminy), pijê skrzyp na zmianê z pokrzyw±, dro¿d¿e, zielon± herbatê, wcieram w skalp preparat przepisany przez dermatologa no i szampon do wypadaj±cych w³osów te¿. A my¶la³am jeszcze o olejku, dok³adnie tym -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...il.html&next=1 tylko bojê siê, ¿eby nie przekarmiæ w³osów
![]()
#4605 |
Rozeznanie
|
Nadmiar równie¿ szkodzi Najbardziej niebezpieczne mo¿e byæ branie razem równych tabletek. Tak naprawdê ka¿de tabletki wzmacniaj±ce w³osy i paznokcie maj podobny sk³ad. Nie jestem lekarzem i nie bêdê pisa³a o skutkach ubocznych, ale niedawno kilka osó pyta³o o ³±czenie kuracji i raczej nie uzyska³y one pozytywnych odpowiedzi. Nadmiar jakiego¶ sk³adnika mo¿e uszkodziæ w±trobê, czy nerki. By³abym w dawkowaniu tych suplementów bardzo ostro¿na.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
W³a¶nie wyczyta³am ciekaw± informacjê, otó¿ nie wiem czy wiecie ale celiakia (nietolerancja glutenu) powoduje choroby tarczycy i nadmierne wypadanie w³osów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 228
|
Cytat:
Je¶li chodzi o badania, to robi³am je ostatnio kilka miesiêcy temu, przewa¿nie mam wszystko w normie, nie miewam wiêkszych problemów. Natomiast ju¿ zabieram siê do czytania ca³ego w±tku, mam nadziejê ¿e znajdê wiêcej pomocnych porad. Dziêki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja bardzo lubiê szampony z fitomedu, porz±dnie oczyszczaj±, a te gorsze rzeczy maj± na koñcu sk³adu, wiêc w ma³ej ilo¶ci i mnie nie dra¿ni±. Naprawdê poczytaj te w±tki, bardzo du¿o o tym wszystkim jest napisane. S± oddzielne w±tki po¶wiêcone pielêgnacji w³osów, a najwiêksz± skarbnic± dotycz±c± pielêgnacji jest forum dla zakrêconych ![]() Jest równie¿ w±tek po¶wiêcony sk³adom kosmetyków do w³osów, polecam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 654
|
Ja polecam olejki wszelakie, mo¿na je kupiæ przez internet
![]()
#4610 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Do³±czam do wszystkich cierpi±cych z powodu w³osów a raczej ich braku ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 005
|
Cytat:
Ponadto czy jest taka mozliwosc, zeby wlosy tak wypadaly po zafarbowaniu ich? Tzn. wiem ze jest i czasowo by sie zgadzalo, ale wypadaja juz ponad norme od dobrych 3 tygodni, nic nie poprawia tego stanu rzeczy, poza tym uzywalam juz raz wczesniej tej farby i nie bylo takiej masakry. Jak myslicie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
Pomocy dziewczyny! Za miesi±c wracam do Polski i chcê wybraæ siê do trychologa b±d¼ jakiego¶ dobrego dermatologa który zbada moje w³osy kamerk±. Jestem ze ¦l±ska, ale jestem w stanie przejechaæ nawet do 300 kilometrów by znale¼æ dobrego specjalistê ( mo¿e Kraków? ). Znacie kogo¶ godnego polecenia? Dzi¶ znów wyci±gnê³am z 300 w³osów a nie wiadomo ile nie zauwa¿y³am
![]() PS: Mam nadzieje, ¿e cisza tutaj spowodowana jest tym ,¿e u Was lepiej! |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 763
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 516
|
Niestety w³osy w dalszym ci±gu mi lec±
![]() ![]() Co zauwa¿y³am - w moim przypadku chyba du¿o lepiej od revalidu dzia³a ha-panoten. Na paznokcie na pewno.
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
Tak¿e biorê inneov od miesi±ca , na razie brak rezultatów, ale mam jeszcze kuracjê na 3 miesi±ce jak wtedy nie pomo¿e to odstawiê. Wcieram tak¿e miesi±c vichy ampu³ki z aminexilem i zero poprawy. Wcze¶niej bra³am 3 miesi±ce belissê , oraz biotebal 5.
Anty biorê bez przerwy. Do lekarza na pewno siê wybiorê. Dermatologa a je¶li takowy nie pomo¿e to do ogólnego i wszystkie badania porobiê ( ale prywatnie bo nie mam tyle czasu w kraju by czekaæ na wszystko kilka miesiêcy, tylko ile ja za to zap³acê! ![]() Trzymam za Was kciuki bo rozumiem ten "ból" kiedy w³osy lec±! |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 763
|
Cytat:
![]() Wiesz, do lekarza ogólnego zwykle mo¿na dostaæ siê z dnia na dzieñ, do dermatologa mo¿e byæ wiêkszy problem, ale je¶li jednak zdecydowa³aby¶ siê pañstwowo to warto podzwoniæ w ró¿ne miejsca - u niektórych terminy s± za kilka miesiêcy, a u innych za 1-2 tygodnia. Ja do swojej dermatolo¿ki dostajê siê w ten sam dzieñ (!), tylko trzeba przyj¶æ baaaaardzo wcze¶nie, zarejestrowaæ siê i koczowaæ tam ok.2-3godz. czekaj±c na przyjêcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponawiam pytanie czy wiecie gdzie jest jaka¶ klinika na ¦l±sku cz tak do 300 kilometrów od Bielska-Bia³ej zajmuj±ca siê wypadaniem w³osów, lub trycholog. Znalaz³am takow± klinikê w Krakowie http://www.trychologkrakow.pl/ , ale jest trochê negatywnych opinii o niej ;( Zaraz muszê i¶æ umyæ w³osy i panicznie siê boje ile znów wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Recenzentka Miesi±ca - Wrzesieñ 2022
Wiadomo¶ci: 228
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() By³abym Ci bardzo wdziêczna. Proszê wy¶lij mi adres , numer telefonu. Kraków mam w miarê blisko i nie mia³abym problemów z dojazdami. Napisz jak mo¿esz jak wychodzi to cenowo, co Tobie doradzili, jakie zabiegi czy co u¿ywasz. Du¿o w³osków Ci lecia³o? Przepraszam za tyle pytañ , ale cieszê siê ,¿e jest jaki¶ specjalista , który komu¶ pomóg³. Jeszcze raz bardzo Ci dziêkujê i czekam na wiadomo¶æ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 074
|
My¶le ¿e rozs±dniej najpierw zrobic badania, w tym hormonalne, ¿eby zobaczyc w czym problem. Jesli tabletki na wlosy po dluzszym stosowaniu nie pomagaja, to konieczne jest zrobienie badan. Zarówno ten watek jak i watek o androgenowym to kopalnia wiedzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.