Serum do włosów

Dermena Żel zapobiegający wypadaniu włosów

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 maja 2023 o 21:58
    Niestety nie dla mnie
    Skuszona pozytywnymi opiniami kupiłam ten produkt , i niestety mocno się rozczarowałam . Zalecane jest nakładanie żelu na umyte włosy i nie spłukiwanie go . Niestety u mnie on skleja włosy , przez co wyglądają na brudne . Bardzo ciężko się go rozprowadza na długich włosach . Nie zauważyłam też zahamowania wypadania ani nawet zminimalizowania .
  • 29 czerwca 2021 o 10:29
    Sprawdza się świetnie
    Zaczęłam zauważać mocniejsze wypadanie włosów i przerzedzenia, które były tego wynikiem. Spanikowałam. Włosy to wizytówka każdej z nas, więc panika, mimo że może na wyrost, to jednak chyba była na miejscu. No i chyba mam szczęście do produktów Dermeny, bo czuję jakby produkowali kosmetyki dla mnie. Wcześniej używałam zestawu szampon+odżywka, więc teraz postanowiłam pójść za ciosem. Kupiłam żel przeciw wypadaniu włosów, który okazał się strzałem w 10! Jestem w szoku. Żel stosowałam 3 razy w tygodniu przez jakiś miesiąc-to był taki wyznaczony przeze mnie okres testowy. Ale obecnie mam ochotę na więcej, bo nie dość, że pomógł, to dodatkowo wzmocnił moje włosy
    Zalety:
    • Konsystencja i wydajność
    • Nie śmierdzi
    • Działa!
  • 6 sierpnia 2020 o 8:49
    Najlepszy w pośród trio
    Jednym z problemów, z którym musiałam się w końcu rozprawiać, jest wypadanie włosów. I wtedy z pomocą przyszła mi marka Dermena. Posiadam cały zestaw: szampon, odżywkę oraz wcierkę w formie żelu. Żel według mnie to właśnie ten produkt ma najlepsze działanie, jeśli chodzi o zapobieganie wypadaniu włosów, a z szamponem tworzą idealny duet. Używany regularnie naprawdę przynosi efekty. Bardzo szybko zauważyłam, że włosów na szczotce jest coraz mniej, ale na odrastanie trzeba trochę poczekać. Żel jest w wygodnej tubce z dzióbkiem, co ułatwia jego aplikację na skórę głowy. Ale uwaga! W tym nakładaniu trzeba być oszczędnym, bo zbyt duża ilość produktu powoduje, że włosy są przyklapnięte i zlepione. Zdecydowanie warto się nimi zainteresować
    Zimt
    23 lutego 2020 o 17:12
    Ciągle do niego wracam
    Żel Dermena ratuje mnie w okresach wzmożonego wypadania włosów na przełomie zimy i wiosny. Z reguły stosuję całą buteleczkę, czekam, aż wypadanie się zahamuje, a potem nakładam od czasu do czasu, żeby utrzymać efekt. Żel nie obciąża włosów - nakładałam go zaraz po umyciu, a potem suszę włosy. Gdy jestem w trakcie regularnej terapii przeciw wypadaniu, wcieram żel wieczorem na noc. Rezultaty widać już po tygodniu (mniej włosów na sitku w wannie), a po 3 tygodniach widać już nowe baby hair. To bardzo dobry produkt. Ładnie pachnie, ma też wygodny aplikator w postaci dzióbka. Na końcu trochę trudno go wycisnąć, ale wystarczy przechowywać butelkę do góry nogami. Jedynym minusem działania może być lekkie wysuszenie skóry głowy, ale nie uważam tego za jakiś duży minus. Warto zamówić go przez internet, bo cena apteczna jest mocno przebita.
  • 1 września 2019 o 12:47
    Rewelacyjny produkt
    Tym razem miałam okazję wypróbować żel hamujący wypadanie włosów i stymulujący ich odrastanie. Żel jest przeznaczony do włosów osłabionych i nadmiernie wypadających ze wskazaniem do łagodzenia podrażnień skóry głowy oraz współistniejącym przetłuszczaniem się włosów. Idealny produkt dla mnie ponieważ od kilku tygodni choruje na łojotokowe zapalenie skóry i używałam już kilku środków o chwilowym działaniu. Żel Dermena przeznaczony jest dla osób z nasilonymi objawami wypadania włosów. Nadmierne wypadanie włosów związane jest z postępującą miniaturyzacją mieszków włosowych, ich niewystarczającym odżywieniem oraz towarzyszącym temu stanem zapalnym skóry głowy. Dzięki zawartości opatentowanej substancji czynnej pochodzenia witaminowego żel Dermena hamuje wypadanie włosów oraz stymuluje proces ich odrastania. Molekuła Regen7 wzmacnia mieszek włosowy, poprawiając jego odżywienie oraz reguluje prace gruczołów łojowych chroniąc przed powstawaniem podrażnień. Kreatyna zawarta w preparacie działa kondycjonująco i regenerująco na włosy i skórę głowy. Już po pierwszym użyciu można zauważyć że żel Dermena przywraca włosom naturalną gęstość i nadaje im zdrowy wygląd oraz że wzmacnia je przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych. Muszę przyznać że korzystnie wpłynął na kondycję mojej skóry głowy a jego jakość jest fantastyczna ponieważ nie skleja włosów i bardzo dobrze się wchłania. Żel jest także praktyczny w użyciu a dzięki załączonemu aplikatorowi umożliwia odpowiednie dozowanie i precyzyjne nakładanie preparatu na obszary skóry głowy wymagającej kuracji. Żel bardzo poprawił kondycję moich włosów w bardzo krótkim czasie. Jego skuteczność jest potwierdzona w badaniach dermatologicznych i jako jedyny na rynku zawiera Molekułę Regen7. Jest to kolejny kosmetyk tej marki który warto mieć w domu wiedząc, że będzie utrzymywał włosy w dobrej kondycji.
    Zalety:
    • Wzmacnia włosy
    • Jest wydajny
    • Dobra i znana marka pielęgnacyjna
    Drogeria Super-Pharm