|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
wczorajsze P
(wiek: 19; wzrost: 158; waga: ok 41kg) śniadanie: jajecznica z 2 dużych jaj na masełku z szyneczką i szczypiorkiem; 2 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem, polędwicą wędzoną, ogórkiem i papryką; herbata z sokiem malinowym 2 śniadanie: serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewkami; 2 marchewki; 2 kiwi; budyń waniliowy na mleku 3,2% z garścią nerkowców obiad: 2 kotlety z piersi kurczaka w panierce; 4 ziemniaczki posypane koperkiem; duuużo kalafiora; sok mango-ananas deser: banan; 2 paski Milki jogurtowej podwieczorek: drożdżówka z ciasta francuskiego z serem i lukrem; nutridrink czekoladowy kolacja: 2 kromki chleba jak na śniadanie; makaron z kawałkami kurczaka, warzywami i sosem czosnkowym; sok jednodniowy buraczkowo-jabłkowy po: jabłkoo; 100g orzeszków; pół drożdżówki z owocami, kruszonką i lukrem (na pół z siorą;d) |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
mięsa nie. ryby tak, ale tylko te tłuste;-)) (w Internecie podane są b/t/w poszczególnych gatunków, sprawdź) no i orzechy. Oliwa...
cytuję pierwszy post w tym wątku: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
RRRrrr!
śniadanie: 70g chleba graham z sałatą, szynką, pomidorem i ogórkiem, do tego pół papryki czerwonej przekąska: 2 nektarynki obiad: talerz zupy pomidorowej (niezabielana) z makaronem 1x pieróg z mięsem do tego łyżka kapusty smażonej kolacja: serek wiejski z papryką, sól. wieczorem bieżnia 45 minut oceńcie proszę ![]()
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4596 |
Przyczajenie
|
Moje U (poR)
1. śniadanie; owsianka 1 szklanka mleka sojowego, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka otrąb mieszanych, łyżeczka suszonych jabłek 2. 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego i 2 łychami serka wiejskiego i pół banana na to mmm ![]() obiad: klopsiki 4 z indyczego mięsa z ryżem, sałatka z pomidorów i cebuli PODWIECZORE: nie, nie daję rady ![]() kolacja: 150 gr serka wiejskiego.. i mam pytanie czy można jeść na noc ten ormalny 5%tł? Proszę o ocene ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
![]() moje wczorajsze Rrrrr: śniadanie: 100 ml mleka 3,2% (niestety tylko takie mialam w domu) + 3/4 szklanki płatków Sportina Active (pełnoziarniste pszenne) + 5 łyżek musli naturalnych ![]() II śniadanie: bułka ciemna z ziarnami + 2 łyżki twarożku naturalnego + pół dużego pomidorka obiad: 4 łyżki kaszy gryczanej + 2 gotowane skrzydełka z kurczaka (bez skórki) + sałatka: ogórek, mały pomidorek, troszke cebulki dla smaczku ![]() kolacja: serek wiejski lekki 150g + łyżka twarożku naturalnego + 2 pomidorki co o tym sądzicie? bo ja mam wrażenie że jakos dużo wczoraj pochłonęlam (?). Jak z kalorycznością?? Proszę o ocenkę ![]() i z góry dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
pisz PW ! bo jak Cie trzasna w te kochana facjatkę kurde same OTy z mojej strony ![]() Cytat:
chcę być zdrowa, więc jem! na kolacje cały 5% serek i bułeczka z masłem, do tego albo dżemidło, albo maślidło i warzywko!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
U
1. bułka ciemna pełnoziarnista pół z serkiem topionym hochland, pomidorem i ogórkiem małosolnym; pół z masłem orzechowym, twarożkiem grani, konfiturą poziomkowo- truskawkową i bananem; garstka pistacji; kawa z magnezem ze śmietanką z magnezem 2. gruszka, princessa vitale marchwiowo- brzoskwiniowa, kawa sypana z mlekiem 3. 4 ptasie mleczka 4. zupa ogórkowa z makaronem graham z piersia z kurczaka pierogi leniwe z cukrem, masłem i cynamonem 5. lody miętowo- czekoladowe i sernik z czekolada na ciepło; kawa ze śmietana w aerozolu i posypką- czekolada do deserów taki młynek 6. cukierek karmelek anyżowy x2 7. teraz szamam rogala z masłem, szynką, jajem, majonezem i szczypiorkiem; herbata z cytryną i brązowym cukrem 8. kolacja( w przygotowaniu) zapiekanka makaronowa- makaron, masełko, cebula, ser, parówka, keczup 9. i dziś mam wieczór sama ze sobą, także kupione paluszki lajkonika junior i red bull bez cukru ![]() nie wiem jak to zrobiłam. ale już 5 z przodu zamiast 7 ![]() ![]() nigdy tak sama ot tak nie chudłam. teraz jakieś szybkie tempo spadku wagi.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Moje U : Śniadanie : *1 kromka pumpernikla z masłem i musem jabłkowo cynamonowo waniliowym*1 kromka pumernikla z białym serem i pomidorem *1/2 bagietki czosnkowej (tej z biedronki ![]() garś rodzynek Śniadanie II: (na mieście) lód BIG BAMBI , Activia z płatkami , kostka czekolady miętowej Obiad: (Zjedzony dość późno efekt powrotu z zakupów) *1 "ala naleśnik" posmarowany almete śmietankowym na to warzywa troche groszku, fasolki, cukini, brokułu, kalafioru *1"ala naleśnik" ze startą ćwiartką jabłka posmarowany 1/2 musem jabłkowo cynamonowo waniliowym a 1/2 musem jabłkowo bananowym Kolacja: Szpinak smażony na oliwie z oliwek z jajkiem
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-07-27 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję, a te kg to pewnie było to co Ci tam gdzieś zalegało w organiźmie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie(1600 kcal)
Śniadanie: owsianka(3 łyżki płatków owsianych, jedna łyżka otrębów pszennych.Całość zalana maślanka truskawkowa[200ml] drożdżówka z serem 2Śniadanie: grahamka przedzielona na pół;każda połowa posmarowana masłem z sałata,2 plasterkami polędwicy drobiowej i keczupem 2 bułeczki futbol z sezamem Obiad: duży gołąbek Podwieczorek: Maślanka truskawkowa[200ml] sucharek Kolacja: 4 sucharki z sałatą, polędwicą drobiowa i keczupem Picie:woda,herbata zielona i zwykła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie? proszę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
P
I.2 kromki chleba żytniego z masłem - z polędwicą wędzoną,rzodkiewkami,ogór kiem - z serem,ketchupem,papryką omlet biszkoptowy(2 jaja,2 łyżki mąki,oliwa) posmarowany ok.100g dżemu brzoskwiniowego+pokrojona brzoskwinia banan II.200gr pistacji, serek homogenizowany naturalny 200gr zmiksowany z borówkami i cukrem--łyżka III.5 ziemniaków z masłem i koperkiem,2 średnie piersi z kurczaka panierowane i smażone na oliwie, buraczki&mizeria--ogórek, śmietana 18% deser: 2 kawały babki piaskowej: 1 z syropem klonowym, 2 posmarowany nutellą i na to banan w plasterkach IV. 3 naleśniki -z dżemem malinowym -z sosem jagodowym(maślanka,cukier ,jagody) i borówkami -z pieczarkami duuuuża drożdżówka z kruszonką i malinami ![]() V.będzie za godzinę-- pizza na kupnym spodzie,z pieczarkami,serem,pomidor ami i sosem pomidorowym, z ogrrrromną ilością ketchupu ![]() po pewnie będzie kawałek babki piaskowej bo juz niewiele jej zostało i jak?
#4607 |
Raczkowanie
|
U:
1. owsianka z 4 łych płatków owsianych na szklance mleka 2%, z łychą otrąb pszennych, łyżeczką owsianych, pół łyżeczki kakao, ok. 3/4 banana (tyle mi zostało ![]() 2. spora grahamka z masełkiem, jakąś kiełbaską szynkową (kindziuk?), pomidorkiem i sałatą spacer 3. niecałe 2 gałki ziemniaków, gołąbek z indyka, różyczki gotowanego brokuła; herbata zielona 4. mała nektarynka; paczka wielozbożowych chrupek (czy chrupków? ![]() ból brzuszka ![]() 5. sałatka z połowy pudełeczka serka wiejskiego (czyli ok. 100g), jaja na twardo, ogórka małosolnego, rzodkiewki i koperku; cieniusia kromeczka żytniego-razowego; i herbatka zielona z cytrynką ocenka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma nnkt. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
Ponawiam moje pytania:
1. Czy mogę jeść codziennie słodkie śniadania i czy są one zdrowe? Mam kilka zestawów i jem je codziennie (albo jest to mój standardowy zestaw musli z mlekiem, albo bułka z dżemem, nutellą, albo jeszcze placki lub omlet z owocami) 2. Około ilu kalorii powinnam jeść na U przy wzroście 165cm, wadze 50kg i codziennych ćwiczeniach? (ćwiczę około godziny dziennie) i daję do oceny moje dzisiejsze Utrzymanie I placki z serka danio z jabłkami posypane posiekanymi orzechami laskowymi, płatkami migdałów i rodzynkami, maczane w jogurcie greckim herbata "dzika róża z jabłkiem" II kromka chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem kromka chleba pełnoziarnistego z masłem, polędwicą drobiową, sałatą i szczypiorkiem III spaghetti z pszenicy durum z sosem pomidorowym (pomidory, bazylia, cebula) i parówką (pół podsmażanej na oliwie) deser: batonik duplo, banan IV plaster rolady lodowej, winogrona, rodzynki, orzechy nerkowca V jajecznica z dwóch jajek, trochę papryki, pomidora, szczypiorku, 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem Bardzo proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
pochwalcie mnie......
....... ....... |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
ekhm...przepraszam, ale za co?
![]()
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4614 |
Rozeznanie
|
za nieustający twardogłowizm.. dziewczyno ile można mówić tłumaczyć, jak grochem w ściane..a Ty ciągle swoje śmieci.. i z bułki zapieczonej w piekarniku robisz ooogromną zapiekankę.. litości.. jedynie śniadanie ok
![]()
#4615 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze utrzymanie
![]() śniadanie duża micha płatków z mlekiem 2% drugie śniadanie bieluch z warzywami, nerkowce i płatki migdałowe przekąska jogobella truskawkowa + batonik alpen light (przywiezione z uk) obiad jajko sadzone (na maśle), kotlety sojowe, twaróg z czosnkiem i cebulą deser: 2 garście płatków migdałowych podwieczorek kuleczki czekoladowe granexu ![]() kolacja bieluch z czosnkiem + trzy kotleciki sojowe bardzo prosze o ocene ![]()
#4616 |
Rozeznanie
|
Uuuuuu
![]() miałam dzisiaj "głoda" p.s.może być???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
pomyslalam, ze bylo ich juz duzo w sniadaniu i w trzecim posilku, wiec sobie odpuscilam i postawilam na bialko/tluszcz.
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.