Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 19:49   #4561
Izaczka
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

U:

I. Bułka podłużna z masełkiem-połowa z plastrem twarogu & dżem wiśniowy, połowa z sałatą, serem, szynką + warzywka, miseczka płatków z mlekiem ( cf)

II. Jabłko starte + cynamon wymieszane z twarogiem i łychą jogurtu, całość wyłożona na makaron

III. Pomidorowa na rosołku z furą warzyw i makaronem + wdrobione mięso kuraka

IV. Budyń cappuccino + 1/2 paczki herbatników, orzechy w miodzie + starta czekolada

aRbUzzzz...

V. Jajecznica z pomidorem + szynka + koperek, grahamencja z masłem i serem topionym w plastrach + ogóras

żeby ot-a nie było^
b.ładnie luzno
mzai dopiero teraz zobaczylam Twoj wpis powrot do normalnosci...jest lepiej,ale to jeszcze nie to twój jadłospis śliczny

Nudzi mi się więc moje u...p (17 lat i ruchu tyle co piszę)
pt "znalazłam w domu orzechy włoskie":

I. owsianka na mleku 2%-4 łyzki, z saszetką musli czekoladowego z kawałkami owoców 50gr, bananem i 3 orzechami włoskimi.
spacer 10 min
II. 5 pierogów z jagodami, kawałek sernika-u koleżanki
spacer 20 min
III. bagietka razowa posypana obficie przeze mnie słonecznikiem z masłem, serem, warzywami/z masłem orzechowym/z masłem i dżemem malinowym/z masłem i jakąś szynką
rower 15min...
2 orzechy włoskie
IV. ziemniaki w sosie pomidorowym, udko z kurczaka w ziołach panierowane w płatkach kukurydzianych smażone, sałatka warzywna z pudełeczka 300gr skropiona oliwą
deser: kawał babki piaskowej-pół z syropem klonowym, pół z maslem orzechowym 3 orzechy włoskie
V. jajecznica z 2 jaj smażona na boczku zagryziona bułką orkiszową przytostowaną z serem i masłem.

staruch ze mnie,

Edytowane przez Izaczka
Czas edycji: 2010-07-26 o 19:54
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:50   #4562
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez crethka Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze Utrzymanie

I kawa zbożowa z mlekiem 3,2% + owsianka z mlekiem i porzeczkami ok, ładnie
II kromka chleba pszennego z masłem, kiełbasą i kapustą czerwoną mhm, ok chociaż 1 kromeczka to tak chyba mało może jakiś owocek?
III ziemniaki z kotletem mielonym i kapustą czerwoną super
IV podpłomyki toffi + garść nerkowców są orzeszki jest zabawa
V herbata + ciabatta z masłem, polędwicą sopocką, jajecznicą i pomidorem ślicznie

Miłego wieczorku Wam życzę i skromnie proszę o ocenkę hehe jaka kultura aż miło się czyta
jw, dodałabym coś do 2 śn- jakiś owocek może

Cytat:
Napisane przez nosekk86 Pokaż wiadomość
no to może moje U:

1. owsianka z 4łych płatków owsianych na 1,5 szklanki (300ml ?) jak 1.5 to 250+ 125=375 ml chyba że masz małe szklankimleka 2%, z łychą otrąb pszennych, łyżeczką owsianych, łyżeczką miodku i jabłkiem podprażonym z cynamonem; herbata zielona ok, fajnie

2. bułka żytnia z masełkiem- pół z serem żółtym, pomidorem i sałatą lodową; pół z szynką z indyka, pomidorem i sałatą lodową bardzo milusio

3. 2 gałki ziemniaków, porcja gulaszu z indyka, 2 ogórki małosolne; ekstra
d: morelka i herbatka zielona

4. serek homogenizowany waniliowy 125g. z łychą jogurtu naturalnego, łychą rodzynek i kilkoma włoskimi orzechami okssss

5. 2 spore kromki ciemnego chlebka z dynią maźnięte masełkiem-obie z filetem z pstrąga wędzonego, papryką czerwoną i sałatą; herbata zielona smacznie

i proszę o ocenkę
prosisz i masz

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
ślicznie nie jesz drugich dań?
w niedzielę jadam i czasami na tygodniu też ale, że mieszkam tylko z Babcią to troszkę nieekonomiczne gotować dla nas 2 dania tym bardziej, że Babcia raczej mało jada

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:56   #4563
cordellia
Zadomowienie

moje dzisiejsze u ale w ogole apetytu nie mam.

śniadanie owsianka na mleku 2% z nerkowcami, płatkami migdałowymi i cherioosami

drugie śniadanie wieeelka kroma chleba pelnoziarnistego z masłem, twarożkiem (8%) z czosnkiem i cebulą oraz pomidorem, garść nerkowców

obiad duuużo kalafiorkow i brokułów z roztopionym masłem, troche twarożku półtłustego do smaku
deser - miseczka bran flakes truskawkowo-kokosowych

podwieczorek bieluch ze szczypiorkiem, dużo nerkowców i płatków migdałowych

+ basen

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

bloguję sobie

Edytowane przez cordellia
Czas edycji: 2010-07-26 o 20:42
cordellia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:02   #4564
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Mirusiaa Pokaż wiadomość
Moje Uuu.. |(i znowu ząbki pokazuje )od dziś będziesz "ząbek"
Waga: 58 kg
Wzrost: 171 cm

Śniadanie: [9:00]
Musli (13 łyżek), orzechy laskowe, orzechy włoskie, ziarna słonecznika z gorącym mlekiem 2%, brzoskwinia, wiśnie, śliwki.. elegancko

II śniadanie: [12:00]
Budyń czekoladowy na mleku 2%, ziarna słonecznika, wiśnie, śliwki.. super

Obiad: [15:00]
Zupa warzywna (kalafior, fasolka, ziemniaczki, marchewka, pomidor, itp.) z mięsem wieprzowym.. (duża michaaaa.. ) ładnie bo i mięsko jest
Deser (?): 3 lody (takie w biedronce są do zamrożenia < - - w moim wczesnym dzieciństwie w sklepach było ich pełno ) do ZAMROŻENIA? nie widziałam takich
---> to do zaznzczonego

Podwieczorek: [18:00]
Sałatka (pomidory, ogórki, cebula, papryka, sałata polane jogurtem naturalnym i olejem z palmy) mhm fajnie, ale może jakaś zagrycha?

Kolacja: [zjedzona przed chwilką]
2 kromki chleba razowego z masłem (dodany czosnek), szynką, pomidor, ogórek.. okkkkkk

Piciuuu: 1,5l wody, kilka kubków zielonej herbaty

Do ocenki
jw Ząbku

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
b.ładnie luzno
mzai dopiero teraz zobaczylam Twoj wpis powrot do normalnosci...jest lepiej,ale to jeszcze nie to twój jadłospis śliczny

pt "znalazłam w domu orzechy włoskie"

I. owsianka na mleku 2%-4 łyzki, z saszetką musli czekoladowego z kawałkami owoców 50gr, bananem i 3 orzechami włoskimi. mleko 3.2% proszę, a może pokusisz się o dosypywanie takiego w proszku? zawsze to więcej kalorii
spacer 10 min
II. 5 pierogów z jagodami, kawałek sernika-u koleżanki a gdzie śmietana z cukrem na pierrrrogi hmm?
III. bagietka razowa posypana obficie przeze mnie słonecznikiem z masłem, serem, warzywami/z masłem orzechowym/z masłem i dżemem malinowym/z masłem i jakąś szynką smaczny mix
rower 15min...
2 orzechy włoskie x 5
IV. ziemniaki w sosie pomidorowym, udko z kurczaka w ziołach panierowane w płatkach kukurydzianych smażone, sałatka warzywna z pudełeczka 300gr skropiona oliwą pysznie
deser: kawał babki piaskowej-pół z syropem klonowym, pół z maslem orzechowym 3 orzechy włoskie słodziutko
V. jajecznica z 2 jaj smażona na boczku zagryziona bułką orkiszową przytostowaną z serem i masłem. ślicznie
jw

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2010-07-26, 20:07   #4565
slyvvia
Raczkowanie

Utrzymanie
50kg/165cm/16lat/codzienne ćwiczenia
Późno wstałam i wszystkie posiłki się przesunęły i wcięło gdzieś podwieczorek

I
6 łyżek domowego musli (płatki owsiane, płatki fitness, corn flackes, otręby pszenne, otręby żytnie, suszona żurawina, rodzynki, śliwki i morele suszone, orzechy nerkowca i laskowe, płatki migdałów) i 2 łyzki musli z owocami (wymieszane sante i justfit) i jabłko zalane mlekiem 1,5%

II
bułka pełnoziarnista (z przyklejonymi płatkami owsianymi, pestkami dyni i słonecznika) z serkiem ziarnistym (około trzech łyżek), ogórkiem i szczypiorkiem

III
talerz zupy pomidorowej z ryżem
2 naleśniki z konfiturą śliwkową
1 naleśnik z serem, bananem i wiórkami kokosowymi
1 naleśnik z serem i morelą
po: dwie garście winogron

IV poza domem
mała pizza broccoli (ser, sos, brokuły, papryka, kukurydza, pieczarki, cebulka) - pisało, że ma średnicę 18cm

I jak?

Edytowane przez slyvvia
Czas edycji: 2010-07-26 o 20:09
slyvvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:10   #4566
Mirusiaa
Raczkowanie

Kika171: Okej. więc będę 'Ząbkiem'

Dziękuję Ci bardzo
Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone!
Mirusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:12   #4567
Izaczka
Raczkowanie

Kika mleko piję 3,2 jak jest w domu,bo rodzice kupują i takie mi pasuje,ale wczoraj kupiłam 2%... to i tak lepiej że 2 a nie 0.Koleżankę prosiłam o śmietanę ale powiedziała,że nie ma:P a orzechy zjadłam wszystkie,jakie znalazłam

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 20:13   #4568
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie
  1. 2 kromki razowca z almette,polędwicą sopocką,pomidorem,cebulką , jajko faszerowane pieczarkami,majonezem,czo snkiem+ szczypiorek
  2. zupa węgierska (ok.13) -ok.350g ,bardzo bardzo gęsta,pikantna,z mnóstwem mięsa i warzyw
  3. 2 polędwice z kurczaka (spore) + 150-200g surówki (kapusta pekińska,kapusta kiszona,marchewka)-taki misz masz....

i mam wrażenie,że pęknę...
ocenicie?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:26   #4569
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
to jedz lody obficie posypane orzechami.

czekaj dalej, powodzenia życzę.
ale ja wolałabym się przemęczyć a odzyskać okres. Ty widocznie masz inne priorytety. Orzechy nie? PIJ oliwe/olej, jedz maslo.

nmzc a myśli wywal sio będzie dobrze

U:

I. Bułka podłużna z masełkiem-połowa z plastrem twarogu & dżem wiśniowy, połowa z sałatą, serem, szynką + warzywka, miseczka płatków z mlekiem ( cf)

II. Jabłko starte + cynamon wymieszane z twarogiem i łychą jogurtu, całość wyłożona na makaron

III. Pomidorowa na rosołku z furą warzyw i makaronem + wdrobione mięso kuraka

IV. Budyń cappuccino + 1/2 paczki herbatników, orzechy w miodzie + starta czekolada

aRbUzzzz...

V. Jajecznica z pomidorem + szynka + koperek, grahamencja z masłem i serem topionym w plastrach + ogóras

żeby ot-a nie było^
złotaaaa, nie kurczysz się ostatnio? No nie wierze, że trzymasz na tym wagę, nie wierzę!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:29   #4570
mpati86
Zadomowienie

Moje dzisiejsze UUUU

( 6)
1. bułka maślana z makiem z masłem orzechowym, twarożkiem grani dżemem jeżynowym dosłodzonym sokiem z winogron( obie połówki); kubas gorącego kakao puchatek
1h biegania
(9)
2. loda magnum w białej czekoladzie
szybkie zakupy( chodzenie i dźwiganie siat)
(10)
3. princessa vitale brzoskwiniowa, marchwiowa; brzoskwinia;kawa inka z magnezem z mlekiem z magnezem
rowery z koleżanką, a potem nauka na rolkach
(14)
4. zupa ogókowa z makaronem jak ryż z piersią z kurczak
spacer z kuzynką i jej małym
( 16)
5. bułka ciemna wieloziarnista pół z serkiem hochland i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym almette i łososiem wędzonym; kawałek papryki czerwonej
1h orbitreka
( 17)
6. 2 mersi; 1 cukierek z bombonierki; kawa ze śmietanką
badbington z tż
(19)
7. 2 jajka na miękko z majonezem; chlebek pumpernikiel z szynką, serem i pomidorem;

po miseczka budyniu czekoladowego ze śmietaną light w aerozolu i wiórkami kokosowymi
filmy dvd i leżenie na d...
( 21)
8. orzeszki z biedronki nerkowce, ale solone. pół lampki czerwonego winka
a teraz kąpiel i czytanie

w ciągu dnia gdzieś jeszcze wpadła herbata lipton biała mała
i szklanka pepsi waniliowej

mam ostatnio parcie na słodkie ( dwa dni) jak by to była oznaka okresu i jak go dostane to będę skakać do sufitu. ale i tak jestem głupia, bo ciągle gadam, ze pewnie bez hormonów nie dostanę. miesiąc temu odstawiłam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:31   #4571
Falsify
Raczkowanie

Redukcja

Śniadanie: owsianka (30g) na mleku 0,5% + jabłko
II śniadanie: sałatka z pomidora, sałaty, rzodkiewki, cebuli, jajka z kromką ciemnego chleba (60g)
przekąska: jogurt naturalny z bakaliami (orzechy nerkowca, suszone morele, suszone śliwki, suszona żurawina - po kilka z każdego)
Obiad: pół puszki groszku, domowe spaghetti (trochę makaronu rurki, mielony indyk, domowy sos pomirodowy)
Międzyczas: sok marchewkowy ( z sokowirówki)
Kolacja: sałatka z pomidora, cebuli, papryki, sałaty + 60g ciemnego pieczywa maźniętego musztardą i wyłożonego tuńczykiem wsw

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona

Edytowane przez Falsify
Czas edycji: 2010-07-26 o 20:32
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 20:36   #4572
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
pt "znalazłam w domu orzechy włoskie":

I. owsianka na mleku 2%-4 łyzki, z saszetką musli czekoladowego z kawałkami owoców 50gr, bananem i 3 orzechami włoskimi. jak na Ciebie to mogło być więcej, więcej łyżek owsianych, i mleko 3,2.
spacer 10 min
II. 5 pierogów z jagodami, kawałek sernika-u koleżanki okej, choć na pierogi przydałaby się jakaś polewa... sos jagodowy?
spacer 20 min
III. bagietka razowa posypana obficie przeze mnie słonecznikiem z masłem, serem, warzywami/z masłem orzechowym/z masłem i dżemem malinowym/z masłem i jakąś szynką noo tu ślicznie
rower 15min... Iza...
2 orzechy włoskie
IV. ziemniaki w sosie pomidorowym, udko z kurczaka w ziołach panierowane w płatkach kukurydzianych smażone, sałatka warzywna z pudełeczka 300gr skropiona oliwą ziemniaki i pomidorowy sos? xD b. ładnie ale brakuje zupki mamie się nie chciało gotować?
deser: kawał babki piaskowej-pół z syropem klonowym, pół z maslem orzechowym 3 orzechy włoskie wiesz jak to powinno byc? 2 kawały i jeden z syropem drugi z m.orz.
V. jajecznica z 2 jaj smażona na boczku zagryziona bułką orkiszową przytostowaną z serem i masłem. ok
wyjazdy rodziców Ci nie służą chyba.

Cytat:
w niedzielę jadam i czasami na tygodniu też ale, że mieszkam tylko z Babcią to troszkę nieekonomiczne gotować dla nas 2 dania tym bardziej, że Babcia raczej mało jada
Rozumiem. Zapytałam, bo wcześniej często w Twoim jadłospisie były 2 dania

Cytat:
Napisane przez slyvvia Pokaż wiadomość
Utrzymanie

I
6 łyżek domowego musli (płatki owsiane, płatki fitness, corn flackes, otręby pszenne, otręby żytnie, suszona żurawina, rodzynki, śliwki i morele suszone, orzechy nerkowca i laskowe, płatki migdałów) i 2 łyzki musli z owocami (wymieszane sante i justfit) i jabłko zalane mlekiem 1,5% okej, mleczko 2%

II
bułka pełnoziarnista (z przyklejonymi płatkami owsianymi, pestkami dyni i słonecznika) z serkiem ziarnistym (około trzech łyżek), ogórkiem i szczypiorkiem +ser/szynka

III
1 naleśnik z serem i morelą b smacznie
po: dwie garście winogron

IV poza domem
mała pizza broccoli (ser, sos, brokuły, papryka, kukurydza, pieczarki, cebulka) - pisało, że ma średnicę 18cm okej

I jak?
jw, chyba troszkę mniej niż zwykle no ale zdarza się

Cytat:
Kika mleko piję 3,2 jak jest w domu,bo rodzice kupują i takie mi pasuje,ale wczoraj kupiłam 2%...
pamiętaj, że ja mam do Ciebie tylko 3 godziny drogi:P

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze UUUU

( 6)
1. bułka maślana z makiem z masłem orzechowym, twarożkiem grani dżemem jeżynowym dosłodzonym sokiem z winogron( obie połówki); kubas gorącego kakao puchatek
1h biegania
(9)
2. loda magnum w białej czekoladzie
szybkie zakupy( chodzenie i dźwiganie siat)
(10)
3. princessa vitale brzoskwiniowa, marchwiowa; brzoskwinia;kawa inka z magnezem z mlekiem z magnezem
rowery z koleżanką, a potem nauka na rolkach
(14)
4. zupa ogókowa z makaronem jak ryż z piersią z kurczak
spacer z kuzynką i jej małym
( 16)
5. bułka ciemna wieloziarnista pół z serkiem hochland i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym almette i łososiem wędzonym; kawałek papryki czerwonej
1h orbitreka
( 17)
6. 2 mersi; 1 cukierek z bombonierki; kawa ze śmietanką
badbington z tż
(19)
7. 2 jajka na miękko z majonezem; chlebek pumpernikiel z szynką, serem i pomidorem;

po miseczka budyniu czekoladowego ze śmietaną light w aerozolu i wiórkami kokosowymi
filmy dvd i leżenie na d...
( 21)
8. orzeszki z biedronki nerkowce, ale solone. pół lampki czerwonego winka
a teraz kąpiel i czytanie

w ciągu dnia gdzieś jeszcze wpadła herbata lipton biała mała
i szklanka pepsi waniliowej

mam ostatnio parcie na słodkie ( dwa dni) jak by to była oznaka okresu i jak go dostane to będę skakać do sufitu. ale i tak jestem głupia, bo ciągle gadam, ze pewnie bez hormonów nie dostanę. miesiąc temu odstawiłam
jest ok, ale bardzo dużo ruchu... nie przesadzasz? I nie pilnuj tak tych godzin

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:49   #4573
Magdalena0603
Rozeznanie

U
  • puszka tuńczyka wsw + ciabatta na gorąco z serkiem topionym,salami,pomidorem ,rzeżuchą...mandarynka + kostka czekolady
  • jajecznica z 3 jajek z cebulką, tost z bakłażanem i pieczarkami+ keczup, kiść winogron
  • 2 gałki lodów pistacjowych oblanych gorącym kakao , lampka wina
  • filet z pangi zapiekany w folii- w sosie czosnkowo-kurkowym, bukiet surówek,kalarepka, ziemniaki z wody (obiad w restauracji) + mizeria na słodko...
  • karkówka z grilla (spora porcja) , 1/2 jasnej bułki z keczupem i musztardą, 3 piwka
  • 1/2 makreli wędzonej + 1/2 homo z pomidorkiem i kiełkami

i jak ogólnie?

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:01   #4574
mpati86
Zadomowienie

jest ok, ale bardzo dużo ruchu... nie przesadzasz? I nie pilnuj tak tych godzin[/QUOTE]

ruch mam, ale tak po prostu żyjęto uwielbiam i to sprawia mi radość.
a godzin nie pilnuje w ogóle tylko tak napisałam jak to akurat tak miej więcej wyglądało czasowo. pisałam 6, bo nie wiem czy to była 6, 6.40 czy może 7. tak miej więcej.

dziękować za ocenkę.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 00:13   #4575
Anarchia
Rozeznanie

mogę się przypomnieć??
muszę się uaktywnić, bo próbuję zgubić bezskutecznie 5cm w pupie i wykańczam otoczenie swoją frustracją, bo oczywiście mi nie idzie! Z tego co pamiętam nigdy nie miałam z tym problemu, ale chyba wizaż był niezbędny, więc jestem i proszę o ocenianie

R!
1. pierwszy dzień, bo całonocnym obiadaniu (bo od jutra dieta! O.o) więc rano (11) bez śniadania i godzinka ćwiczeń
2. godz. 14: obiad: rosół z kostki czysty z marchewą, dwa gołąbki ze zwykłym ryżem i grzybami, łyżka sosu pom.
3. 17.30: wasa z freskiem i twarogiem i warzywami (mam za mało rozkręcony metabolizm na chleb po południu), kawa z mlekiem
4. godz 21: pół fileta z wędzonego pstrąga, jajko, ogórek małosolny, pomidor, trochę jogurtu i twarogu, marchewa
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 00:25   #4576
anniaa

Cytat:

albo mi się wydaje albo koleżanka ćwiczy () i zna się na Rrrr
a no ćwiczę.

Cytat:
Napisane przez Falsify Pokaż wiadomość
Redukcja

Śniadanie: owsianka (30g) na mleku 0,5% + jabłko dodaj więcej płatków owsianych , dodaj białko.
II śniadanie: sałatka z pomidora, sałaty, rzodkiewki, cebuli, jajka z kromką ciemnego chleba (60g) jajka-ile sztuk ?
przekąska: jogurt naturalny z bakaliami (orzechy nerkowca, suszone morele, suszone śliwki, suszona żurawina - po kilka z każdego) białko. dodaj więcej orzechów niż tych suszonych owoców.
Obiad: pół puszki groszku, domowe spaghetti (trochę makaronu rurki, mielony indyk, domowy sos pomirodowy) domowy sos pomidorowy nic mi nie mówi
Międzyczas: sok marchewkowy ( z sokowirówki) ok
Kolacja: sałatka z pomidora, cebuli, papryki, sałaty + 60g ciemnego pieczywa maźniętego musztardą i wyłożonego tuńczykiem wsw na noc nie jadaj węgli - bez chleba , ale dodaj np. oliwy/orzechów bo kiepsko u ciebie z tłuszczami.
ćwiczysz coś ? po za tym jakąś określoną masz dietę ?bo mam dużo węgli , mało tłuszczy. tak ogólny zarys bo ciężko określić czy się nadaje bo nie wiem o Tobie nic ani o twojej diecie, treningów.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 07:33   #4577
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anarchia Pokaż wiadomość
mogę się przypomnieć??
muszę się uaktywnić, bo próbuję zgubić bezskutecznie 5cm w pupie i wykańczam otoczenie swoją frustracją, bo oczywiście mi nie idzie! Z tego co pamiętam nigdy nie miałam z tym problemu, ale chyba wizaż był niezbędny, więc jestem i proszę o ocenianie

R!
1. pierwszy dzień, bo całonocnym obiadaniu (bo od jutra dieta! O.o) więc rano (11) bez śniadania i godzinka ćwiczeń
2. godz. 14: obiad: rosół z kostki czysty z marchewą, dwa gołąbki ze zwykłym ryżem i grzybami, łyżka sosu pom.
3. 17.30: wasa z freskiem i twarogiem i warzywami (mam za mało rozkręcony metabolizm na chleb po południu), kawa z mlekiem
4. godz 21: pół fileta z wędzonego pstrąga, jajko, ogórek małosolny, pomidor, trochę jogurtu i twarogu, marchewa
pomijanie posiłków to zły pomysł - masz nauczyć swój organizm właśnie, że ich nie pomiajasz i tym samym na bieżąco dostarczasz mu potrzebne kcal i składniki i nie musi magazynować tłuszczyku jako zapasów energii.. posiłków ma być 5 a nie 3.. kolacja jest ok, wasa do śmieci - zastąp ją chlebem (żytnim, razowym, orkiszowym); rosół z kostki też mnie nie powala w dodatku z tymi gołąbkami, które jakoś szczególnie dietetyczne nie są.. dorzuć chude mięso, orzechy, jakieś owoce..

dorzucam moje R wczorajsze:
I bułka z ziarnami, chuda wędlina, pomidor, kawa z mlekiem
II bułka z ziarnami, chuda wędlina
III jajecznica (2 jajka, wędlina, pomidor; na oliwie)
IV 2 kawalki pizzzzzzy (ale robiona własnoręcznie, ciasto z przewaga mąki pełnoziarnistej, z tuńczykiem, wędliną, pomidorem i ubogo obsypana mozzarelką); nektarynka
V homoś z borówkami i kokoskiem

Edytowane przez Panna Mia
Czas edycji: 2010-07-27 o 07:39
Panna Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:23   #4578
latino18
Raczkowanie

U
sn:jagodzianka posmarowana jeszcze serkiem turek smietankowym,kubek puchatka
2sn: placki otrebowe z jog.nat i duza iloscia miodu
oznowu placki ale inne) placki z cukinii -pyycha
p:2 wafle ryzowe na szybko,jabłko
k:serek wiejski z ogorkiem,pomidorem,cebulk a,kromka chleba ze słonecznikiem z pasztetem i ketchupem

i z wczoraj
sn: bułka ziarnista z serkiem smietankowym,miodem i dzemem wisniowym,kawa z mlekiem
o: pieczone ziemniaki na ostro,warzywa an patelnie,sałatka z tunczykiem,sos czosnkowo-ziołowy
p:twarozek domowy,poledwica z indyka,kromka chleba ze slonecznikiem
k: jajecznica z kielbaska,pomidory,ogorki , pieczywo wasa do tego bo mi sie chciało,herbata ziołowa

o ocene prosze
ps ja sobie z posilkami sama radze juz pol miesiaca hehe
latino18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:57   #4579
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez latino18 Pokaż wiadomość
U
sn:jagodzianka posmarowana jeszcze serkiem turek smietankowym,kubek puchatka ooo kurcze pasował Ci smakowo ten turek tam? nie zepsuło smaku bułeczki?
poza tym pysznie
2sn: placki otrebowe z jog.nat i duza iloscia miodu ok, fajnie
oznowu placki ale inne) placki z cukinii -pyycha szkoda, że tak bezmięsnie i bez żadnego sosu. polałabym to czymś + surówka
p:2 wafle ryzowe na szybko,jabłko jak na szybko to dziś przymknę oko, ale normalnie wiesz, że to by nie przeszło bo bezwartościowo itp itd
k:serek wiejski z ogorkiem,pomidorem,cebulk a,kromka chleba ze słonecznikiem z pasztetem i ketchupem mhm, jaki serek? mam nadzieję, że nie light? no i z racji tego, że podw był malutki mogłaś wszamać 2 kromki

i z wczoraj
sn: bułka ziarnista z serkiem smietankowym,miodem i dzemem wisniowym,kawa z mlekiem jak buła spora a nie jakieś +/-50g to ladnie
o: pieczone ziemniaki na ostro,warzywa an patelnie,sałatka z tunczykiem,sos czosnkowo-ziołowy ok, nietypowo, ale jak tunaka ładna porcja to może być
p:twarozek domowy,poledwica z indyka,kromka chleba ze slonecznikiem ok
k: jajecznica z kielbaska,pomidory,ogorki , pieczywo wasa do tego bo mi sie chciało,herbata ziołowa jak zachciewajka to , ale lepsze normalne pieczywko

o ocene prosze
ps ja sobie z posilkami sama radze juz pol miesiaca hehe
cieszę się, ale spójrz na swoje jadło i zobacz, że musisz popracować jeszcze nad nimi bo przypominają jakościowo R-kę. Ilościowo poza tym też. No, ale jest lepiej ociupinkę.

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
U
  • puszka tuńczyka wsw + ciabatta na gorąco z serkiem topionym,salami,pomidorem ,rzeżuchą...mandarynka + kostka czekolady a jak zrobiłaś tę ciabattę? w piekarniku/mikrofali? łądnie
  • jajecznica z 3 jajek z cebulką, tost z bakłażanem i pieczarkami+ keczup, kiść winogron super
  • 2 gałki lodów pistacjowych oblanych gorącym kakao , lampka wina fiu fiu fiu
  • filet z pangi zapiekany w folii- w sosie czosnkowo-kurkowym, bukiet surówek,kalarepka, ziemniaki z wody (obiad w restauracji) + mizeria na słodko... pyyyyysznie musiało być, szczególnie ten sos do rybki
  • karkówka z grilla (spora porcja) , 1/2 jasnej bułki z keczupem i musztardą, 3 piwka wszystko pięknie tylko te piwwwwa
  • 1/2 makreli wędzonej + 1/2 homo z pomidorkiem i kiełkami ok, ładnie

i jak ogólnie?
jw

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
Rozumiem. Zapytałam, bo wcześniej często w Twoim jadłospisie były 2 dania
bo wcześniej byłam na UTUCZENIU

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
złotaaaa, nie kurczysz się ostatnio? No nie wierze, że trzymasz na tym wagę, nie wierzę!
Trzymam, tzn chyba (ale nie za fajną)
Cytat:
Napisane przez slyvvia Pokaż wiadomość
Utrzymanie

I
6 łyżek domowego musli (płatki owsiane, płatki fitness, corn flackes, otręby pszenne, otręby żytnie, suszona żurawina, rodzynki, śliwki i morele suszone, orzechy nerkowca i laskowe, płatki migdałów) i 2 łyzki musli z owocami (wymieszane sante i justfit) i jabłko zalane mlekiem 1,5% standardzik czy mi się wydaje?

II
bułka pełnoziarnista (z przyklejonymi płatkami owsianymi, pestkami dyni i słonecznika) z serkiem ziarnistym (około trzech łyżek), ogórkiem i szczypiorkiem no ok

III
1 naleśnik z serem i morelą
po: dwie garście winogron super!

IV poza domem
mała pizza broccoli (ser, sos, brokuły, papryka, kukurydza, pieczarki, cebulka) - pisało, że ma średnicę 18cm pizzy z brokułami jeszcze nie jadłam dobra?

I jak?
jw
a te naleśniki musiały być boskie

JC"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 09:08   #4580
slyvvia
Raczkowanie

Cytat:
jw
a te naleśniki musiały być boskie
No, pyszne były
Pizza tez świetna, nawet nie myślałam, że brokuły będą tak w niej pasowały.
Co do śniadania to uwielbiam jeść rano coś słodkiego, więc albo jest to ten standardowy zestaw musli, albo bułka (pół z dżemem, pół z nutellą) albo jeszcze placki lub omlet z owocami.
Mam dwa pytania:
1.Czy takie śniadania są zdrowe jeśli mam kilka słodkich zestawów i jem je codziennie?
2.Około ilu kalorii powinnam jeść na U przy wzroście 165cm, wadze 50kg i codziennych ćwiczeniach?

Byłabym wdzięczna za odpowiedzi

Edytowane przez slyvvia
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:12
slyvvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:13   #4581
malenka17
Zadomowienie

Dziś włoskie, ale domowe U:

Ś: bruschetty ! ( czyli bagietka wrocławska krojona na kromki) sztuk 3
każda posmarowana domowym pesto(oliwa,czosnek,bazyl ia,zioła)
1: z mozarellą,pomidorami i lubczykiem
2: z szynką oraz pieczarkami
3: solo z oliwkami zielonymi nadziewanymi migdałami

espresso,szklaneczka wody.

IIŚ: deserek własnej roboty: ( w wysokiej szklance- homo waniliowy, warstwa posiekanych borówek amerykańskich i malin, warstwa pokruszonych herbatników w czeko, warstwa zsiekanych włoskich polanych kapką miodu, a na to wszystko stopione dwie kostki gorzkiej czekolady)
kawa z mlekiem

O: spaghetti ( makaron pełnoziarnisty, zsiekane mięso indycze, smażone na oliwie, z bazylią,czosnkiem, chilli i ziołami prowansalskimi)
sos na bazie świeżych pomidorów, pomidorów z puszki z mnóstwem ziół

Podwieczorek: panacotta, kieliszek wina

K: sałatka z grillowanym kurczakiem, na sałacie rzymskiej z grzaneczkami czosnkowymi i sosem z anchois, kieliszek winka.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:17   #4582
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Dziś włoskie, ale domowe U:

Ś: bruschetty ! ( czyli bagietka wrocławska krojona na kromki) sztuk 3
każda posmarowana domowym pesto(oliwa,czosnek,bazyl ia,zioła)
1: z mozarellą,pomidorami i lubczykiem
2: z szynką oraz pieczarkami
3: solo z oliwkami zielonymi nadziewanymi migdałami

espresso,szklaneczka wody.

IIŚ: deserek własnej roboty: ( w wysokiej szklance- homo waniliowy, warstwa posiekanych borówek amerykańskich i malin, warstwa pokruszonych herbatników w czeko, warstwa zsiekanych włoskich polanych kapką miodu, a na to wszystko stopione dwie kostki gorzkiej czekolady)
kawa z mlekiem

O: spaghetti ( makaron pełnoziarnisty, zsiekane mięso indycze, smażone na oliwie, z bazylią,czosnkiem, chilli i ziołami prowansalskimi)
sos na bazie świeżych pomidorów, pomidorów z puszki z mnóstwem ziół

Podwieczorek: panacotta, kieliszek wina

K: sałatka z grillowanym kurczakiem, na sałacie rzymskiej z grzaneczkami czosnkowymi i sosem z anchois, kieliszek winka.

bardzo ładnie. i pysznie

Stary 2010-07-27, 10:26   #4583
Falsify
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
ćwiczysz coś ? po za tym jakąś określoną masz dietę ?bo mam dużo węgli , mało tłuszczy. tak ogólny zarys bo ciężko określić czy się nadaje bo nie wiem o Tobie nic ani o twojej diecie, treningów.
Codziennie ćwiczę ok. godziny (aktualnie robię program Brazil Butt Lift), po za tym dojeżdzam rowerem do pracy (15 min w jedną stronę). Nie mam żadnej konkretnej diety, po prostu staram się słuchać rad wizażanek i ogólnie jeść zdrowo. Jem węgle do mniej więcej każdego posiłku, w rozsądnych ilościach, bo wydawało mi się, że na tym polega komponowanie zdrowego posiłku (białko+węgle+warzywa). Po za tym ostatnio moja mama też jest na diecie, chodzi do dietetyka i dostała dużo materiałów na temat komponowania odpowiednich posiłków, do których też zaglądam.
Ale przyznam, że mam problemy z moją redukcją - waga od dłuższego czasu ani drgnie i nie wiem z czego to wynika. Już zredukowałam owoce w diecie - mam zamiar jeść je tylko do śniadania, ale nie wiem czy ty wystarczy żeby kilogramy ruszyły
PS. A jeśli chodzi o "domowy sos", to nazywam tak wszystko co przygotowuję sama, a nie kupuję gotowe w sklepie. Czyli, że sos był z cebuli, koncentratu pomidorowego itd, a nie z jakimiś konserwantami

Edytowane przez Falsify
Czas edycji: 2010-07-27 o 10:30

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 10:53   #4584
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Codziennie ćwiczę ok. godziny (aktualnie robię program Brazil Butt Lift), po za tym dojeżdzam rowerem do pracy (15 min w jedną stronę). Nie mam żadnej konkretnej diety, po prostu staram się słuchać rad wizażanek i ogólnie jeść zdrowo. Jem węgle do mniej więcej każdego posiłku, w rozsądnych ilościach, bo wydawało mi się, że na tym polega komponowanie zdrowego posiłku (białko+węgle+warzywa). Po za tym ostatnio moja mama też jest na diecie, chodzi do dietetyka i dostała dużo materiałów na temat komponowania odpowiednich posiłków, do których też zaglądam.
Ale przyznam, że mam problemy z moją redukcją - waga od dłuższego czasu ani drgnie i nie wiem z czego to wynika. Już zredukowałam owoce w diecie - mam zamiar jeść je tylko do śniadania, ale nie wiem czy ty wystarczy żeby kilogramy ruszyły
PS. A jeśli chodzi o "domowy sos", to nazywam tak wszystko co przygotowuję sama, a nie kupuję gotowe w sklepie. Czyli, że sos był z cebuli, koncentratu pomidorowego itd, a nie z jakimiś konserwantami
Hm niekoniecznie. Na U można więcej węgli, na R jedz dwa posiłki w schemacie węgle+białko+warzywa, a trzy w schemacie tłuszcz+białko+warzywa.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:14   #4585
twinsy21
Raczkowanie

Pamieta nas ktos jeszcze?
Wiek; 21.5
wzrost;162-163
waga;42-43
Okres u jednej juz jest-NATURALNY
Teraz czas na druga

Zarzucamy skromnym U

Sniadanie;
pasek czekolady mlecznej z orzechami.
miska platkow; jablko podprazone na patelnii z cynamonem, banan, pol kubka maslanki brzoskwiniowej wymieszanej z kakaem nesquik, spooooro bakalii; orzechy, rodzynki, migdaly, 5 lyzek platkow owsianych, po pare garsci; cookie crips, goldflejks i €ZB.
pierogi pieczone z soczewica [ sztuk 2] posmarowane sosem czosnkowym i posypane startym zoltym serem

II sniadanie;

bulka biala- duuuuuza z twarogiem wymieszanym ze smietana i szczypiorem, posypana zoltym serem z sosem czosnkowym i pomidorem.
lod rozek Algidy.

Obiad;
talerz wegetarianskich lazanek + 1/2 paczki warzyw na patelnie z kotletami sojowymi.

deser;
kawalek ciasta drozdzowego polanego maslanka truskawkowa €+ kakao nesquik na mleku 3,2 % z lyzeczka cukru

podwieczorek;
salatka owocowa z banana, jablka, suszonych sliwek, moreli, z rodzynkami, orzechami, polana jogurtem naturalnym. + szklanka soku bananowego

kolacja;

3 nalesniki;
1 z serem bialym, cukrem cynamonowym i rodzynkami
2 z kremem czekoladowym, posypany wiorkami kokosowymi i pestkami slonecznika
3 z sosem czosnkowym, zoltym serem i warzywami na patelnie-tymi z ziemniakami
po kolacji; godzinny spacer ze znajomymi;€)

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:17   #4586
Falsify
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Hm niekoniecznie. Na U można więcej węgli, na R jedz dwa posiłki w schemacie węgle+białko+warzywa, a trzy w schemacie tłuszcz+białko+warzywa.
Głupie pytanie: a co zalicza się do tłuszczy? Mięsa, ryby?

Stary 2010-07-27, 11:43   #4587
cordellia
Zadomowienie

Cytat:
+ orzechy

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

bloguję sobie
cordellia jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 11:49   #4588
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Pamieta nas ktos jeszcze?
Wiek; 21.5
wzrost;162-163
waga;42-43
Okres u jednej juz jest-NATURALNY
Teraz czas na druga Ja was pamiętam, gratuluję okresu

Zarzucamy skromnym U

Sniadanie;
pasek czekolady mlecznej z orzechami.
miska platkow; jablko podprazone na patelnii z cynamonem, banan, pol kubka maslanki brzoskwiniowej wymieszanej z kakaem nesquik, spooooro bakalii; orzechy, rodzynki, migdaly, 5 lyzek platkow owsianych, po pare garsci; cookie crips, goldflejks i €ZB.
pierogi pieczone z soczewica [ sztuk 2] posmarowane sosem czosnkowym i posypane startym zoltym serem ok, ładnie

II sniadanie;

bulka biala- duuuuuza z twarogiem wymieszanym ze smietana i szczypiorem, posypana zoltym serem z sosem czosnkowym i pomidorem.
lod rozek Algidy. suuper

Obiad;
talerz wegetarianskich lazanek + 1/2 paczki warzyw na patelnie z kotletami sojowymi. wierzę, że porcja spora, i w tych łazankach jakieś węgle były

deser;
kawalek ciasta drozdzowego polanego maslanka truskawkowa €+ kakao nesquik na mleku 3,2 % z lyzeczka cukru pycha

podwieczorek;
salatka owocowa z banana, jablka, suszonych sliwek, moreli, z rodzynkami, orzechami, polana jogurtem naturalnym. + szklanka soku bananowego mhm, bardzo zdrowo

kolacja;

3 nalesniki;
1 z serem bialym, cukrem cynamonowym i rodzynkami
2 z kremem czekoladowym, posypany wiorkami kokosowymi i pestkami slonecznika
3 z sosem czosnkowym, zoltym serem i warzywami na patelnie-tymi z ziemniakami pyszzznie!
po kolacji; godzinny spacer ze znajomymi;€)

Cytat:
Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni.

Stary 2010-07-27, 11:55   #4589
Sunday Rose
Zakorzenienie

Witam wstawiam dzisiejsze RRRRR i proszę o ocenę

śniadanie: kiełbaska senacka gotowana, kromka chleba z serkiem fresek, pomidor, czerwona herbata
II śniadanie: starte jabłko zapiekane z cynamonem wymieszane z serem białym
obiad:kurczak w sosie jogurtowo-pieczarkowym z makaronem 'Pełne ziarno' Lubelli, duuża sałatka ze wszystkich warzyw jak mam pod ręką
podwieczorek: omlet z szynką, garść słonecznika
kolacja: serek wiejski z wkrojonym dużym ogórkiem konserwowym

Stary 2010-07-27, 12:05   #4590
twinsy21
Raczkowanie

znikajac-dzieki za ocene;D
€Co do wegli na obiad to bylo ich sporo w postacji makaronu- jakies 3/4 talerza to wlasnie makaron;D

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości