Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 09:08   #4591
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Dzień dobry

Karenina

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Guciu ale ten olejek też ma chyba jakiś zapach, jak to się zmiesza to może wyjść nieciekawie
nie wiem dokładnie jak to się robi, ale ja bym osobiście zrobiła w ten sposób:
1 kropla olejku na jakieś 50ml oleju bazowego, np migdałowego, to wmasować w skórę i na to perfum

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Gucia a co to za ćwiczenia robicie na rączki?
.
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy_mamo_cwiczenia_ od_piatego_miesiaca_zycia .html#tb

i za Lenkę, żeby szybko wróciła do zdrowia
Stary 2010-06-04, 09:14   #4592
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Ostatnio mówiłam wam, że bratowa jest w ciąży... no i już nie jest Fasolka się nie rozwjała i w 12 tyg jeszcze nie było słychać serduszka, więc musieli usunąć.
Strasznie to przykre

Jato nawet wczoraj się poryczłam na Housie jak się ta malutka rodziła... no i oczywiście ja ta matka zmeiniła zdanie... Z ciąży to płaczliwość mi została:P

Anulka dużo zdrówka1 sama czasem starce nerwy do Piotrusia Dzisiaj wnad ranem to już byłam na skraju załamania, bo obudził się o 4 dostał herbatke i rucał sie do 5tej nakarmiłam go, bo miałam juz dość i nie chciał zasnąć nawet bujany na rękach! To juz tak nerwowo go bujałam i zęby zaciskałam a potem miałam wyrzuty smienia... Ale poprostu sama ciągle z nim jestem, nie mam czasu nawet porządnie posprzątać- sprzątam wieczorami jak śpi, kłade się zmęczona, wstaje zmęczona i tak w kółko...

Ale z Was maniaczki perfumowe Ja to wszystko co mam to przypadku a mam jedne ulubione i mega tanie(25zł) Very Rose Na studiach rzaden kolega nie był im obojętny i dużo razy słyszałam, że ładnie pachne. Jestem im wierna od lat- odkąd dostałam je pierwszy raz kuzynki. No i długo się utrzymują.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:16   #4593
domi7ks
Zakorzenienie

Laski ja na chwile...

chcialam spytac te osoby, ktore braly udzial w konkursie "Moj styl, moja gwiazda" czy wypelnilyscie ankiete i odeslalyscie???bo do jutra trzeba. Bo jak nie to nagorda przepada. Jakby ktoras nie dostala (bo podobno problemy byly i czesc osob nie dostala) to ja Wam wysle

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:37   #4594
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Ostatnio mówiłam wam, że bratowa jest w ciąży... no i już nie jest Fasolka się nie rozwjała i w 12 tyg jeszcze nie było słychać serduszka, więc musieli usunąć.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Agusia Twój Filipek jest prześliczny Te oczka cudne

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

agusia Fifi cudny, przystojny bardzo

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

a ja mam pytanie do mamuś co to ich maluszki mają ponad pół roczku - dajecie już żółtko ???
ja daje

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A teraz cos do posmiania sie...

http://www.youtube.com/watch?v=bCV9EnnyH-0
wczoraj Fifi siedzial sobie na kocu ja mu dawlam o 19 jogurcik i on wlasnie tak usypial;d zlitowalam sie nad nim i zanioslam go do lozeczka;p

tz w sadzie rwie czeresnie mlody spi a ja wizazuje jak zwykle;p

co do perfum CK one

fifi lubi siedziec, sam z pozycji pollezacejusiadzie albo jak gdzies sie przegiba na boczek to uda mu sie usiasc na nowo ale nie zawsze, a co do raczkowania to zaczelam mu pokazyweac jak to ma byc bo on nie w temacie jest ;p i dzisiaj po cwiczeniach pierwszy raz sie tak gibal do przodu i do tylu zauwazylam ze on bardzo szybko sie ucy nowosci.. tak bylo z siedzeniem tez nie siedzial sam, poszlismy do pediatry bo cos kaszlal i ona powiedziala zeby go po prostu sadzac i prostowac jak sie do przodu przegiba. ale nie caly czas 1-2 razy dziennie i tak robilam i bardzo szybko zalapal

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:57   #4595
katekatee
Zadomowienie

Witam

Kamilko gratuluję zdolnego synka U Nas niestety postępów brak, z raczkowaniem również. Dziewczyny ćwiczą z dzieci a ja nawet nie mam kiedy przez to pier.... pisanie Zaniedbuje swoje dziecko Jak mi tym razem praca nie przejdzie to mam to wszystkio gdzieś.
A filmik super, choć na chwilkę poprawił mi humor bo ostatnio z tym bardzo kiepsko u mnie.

Widzę że o perfumach. Mnie się zawsze podobała Euphoria CK, wiem że trochę oklepany ale ja lubiłam takie bardzo słodkie zapachy. No ale po ciąży całkiem mi się gust zmienił i jak czuje słodki zapach to mnie zaraz zbiera na ... więc siostra dostała w prezencie prawie cały 100ml perfum. Obecnie się niczym nie psikam bo mam ciągle katar i nic nie czuję

Agusia Twój FIlipek śliczny chłopiec i śmiem twierdzić że cały tata
I jak tam tżt na SP, zadowolony? Chociaż tak naprawde szkoła a prawdziwa praca w policji to dwa różne śwaty, ale i tak jestem ciekawa jak tam mu się podoba?

ANiulko Będzie dobrze, może byś pomyślała o jakiś ziółkach lub czymś takim bo szkoda żebyś się tak denerwowała. A Agusia prześliczna

Idę pisać prace

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:24   #4596
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
a to mój łobuziak
Agusia ma nowego pluszaka
Jaki slodziak!! I ta fryzurka...

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość

My dziś idziemy do lekarza skontrolować działanie antybiotyku, ale nie jest dobrze... Lenka dziś strasznie brzydko mi kaszle, mokrym kaszlem i rano przy jedzeniu znowu był zwrot, bo zakaszlała i jej cofnęło Nie wiem czy ten antybiotyk nie działa czy jak, wczoraj było w miarę dobrze... ech...
Oh, trzymam kciuki, zeby szybko Lenka zdrowiala

Cytat:

Karenina

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamilko gratuluję zdolnego synka U Nas niestety postępów brak, z raczkowaniem również. Dziewczyny ćwiczą z dzieci a ja nawet nie mam kiedy przez to pier.... pisanie Zaniedbuje swoje dziecko Jak mi tym razem praca nie przejdzie to mam to wszystkio gdzieś.

Oj, przejdzie przejdzie....jak nie to dawaj namiary na promotora i my mu juz

A tu moje slonko

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:29   #4597
martaN23
Zadomowienie

Perfumy perfumy..........ja mam takie niedrogie które uwielbiam
1-C-thru fioletowe
2-Passion dance avon

Wole te pierwsze jak już musiałabym wybierać

Kurde u nas chyba w końcu będzie ząbek bo Oli tak płacze,złości się,aż się dziś z nią popłakałam że tak się męczy...........
Wklejam wam wczorajsze fotki opaska własnej roboty to zn doszyłam kokardkę bo to była moja opaska,zmniejszyłam ją i kokarda i jest
A drugie zdjęcie to mała akrobatka wczoraj próbowała jak smakują nózie
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:05   #4598
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogę otworzyć bo film prywatny

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Kurde u nas chyba w końcu będzie ząbek bo Oli tak płacze,złości się,aż się dziś z nią popłakałam że tak się męczy...........
Wklejam wam wczorajsze fotki opaska własnej roboty to zn doszyłam kokardkę bo to była moja opaska,zmniejszyłam ją i kokarda i jest
A drugie zdjęcie to mała akrobatka wczoraj próbowała jak smakują nózie

A co do perfum to od kiedy byłam w ciąży, nie używam. Wtedy mnie zapachy drażniły, a teraz unikam ze względu na Sandrę.
Ale tak to lubię zapachy z nutą kwiatowo-ziołową, a najchętniej, gdyby była w tym mięta. Niestety póki co takiego czegoś nie znalazłam, a z każdych odwiedzin w perfumerii wychodziłam skołowana, a panie tam pracujące niestety nie potrafiły mi pomóc Także planuję zrobić własną kompozycję, tylko czasu mi brakuje, żeby poszperać i dopasować olejki tak, żeby się nie gryzły
Stary 2010-06-04, 14:26   #4599
aniulka8204
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za te zdrówko bo oj przyda mi sie przyda

wieczorkiem wpadne pogadać bo teraz przyszłam ze spacerku bo piękna pogoda i musze pranie zrobić bo w koncu wywiesze wszystko na balkon tyle ile sie da żeby wyschło szybko bo ostatnio wiecznie mi sie kisiło w te deszcze i wkoncu nie prałam dość troche tylko najważniejsze więc teraz musze to wszystko poprac a tak też ręcznie nie lubię prać a troche tego ręcznego też mam
i wstawie znów mojego łobuziaczka jak pomalutku zaczyna juz wędrować hihi
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 16:21   #4600
simpatica
Zakorzenienie

hello Mamusie,
melduje się po kilku dniach nieobecności, składam spóźnione życzonka dla dzieciaczków z okazji Dnia Dziecka jak i również z okazji ukończenia kolejnych miesięcy no i lecę poczytac co tam naskrobałyscie

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:21   #4601
domi7ks
Zakorzenienie

Laski my sie zastanawiamy nad pisoneka na pierwszy taniec....

nie bedzie to za ekstrawaganckie????

http://www.youtube.com/watch?v=u9sRJ-eOHnc

bo musze Dj napisac smsa..

szybko doradzcie:p rosi:

ps my to od zawsze chcielismy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 19:22   #4602
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka ale masz zdolniache!

Marta pożeraczka stópek

Domi bardzo dobry kawałek! Jak Wam się podoba to sie nie zastanawiać

A to mój zafascynowany własnymi stopami:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:31   #4603
xpressja
Zadomowienie

domi, ekstrawaganckie ?
toż to klasyk
nasz pierwszy taniec był do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=AiNJIMDoYuk

a to dlatego że duuuużo wspólnych wspomnień z tym kawałkiem

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
on jest przecudny!

martaN23
, aniulka8204,zebra666
dzieciaczki są cudne! te kuperki w górze, te uśmiechy, te pyszne stopy - oooch! wycałować!

a my dzisiaj caaały dzień na dworze!
pięknie było! jutro planujemy z tż piknik także opalania ciąg dalszy ....

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-04 o 19:36
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:50   #4604
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za te zdrówko bo oj przyda mi sie przyda

wieczorkiem wpadne pogadać bo teraz przyszłam ze spacerku bo piękna pogoda i musze pranie zrobić bo w koncu wywiesze wszystko na balkon tyle ile sie da żeby wyschło szybko bo ostatnio wiecznie mi sie kisiło w te deszcze i wkoncu nie prałam dość troche tylko najważniejsze więc teraz musze to wszystko poprac a tak też ręcznie nie lubię prać a troche tego ręcznego też mam
i wstawie znów mojego łobuziaczka jak pomalutku zaczyna juz wędrować hihi

ale to szybciutko

Moje dziecię leniwe jest i chyba czasem za ciężkie Ale dziś kilka razy prawie się obróciła, więc jestem dobrej myśli

Karenina, udało mi się w końcu obejrzeć filmik i Andree normalnie powala na kolana. Jest booooski

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-06-04 o 19:56
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:07   #4605
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Aniulka ale masz zdolniache!

Marta pożeraczka stópek

Domi bardzo dobry kawałek! Jak Wam się podoba to sie nie zastanawiać

A to mój zafascynowany własnymi stopami:P

dzięki Zeberko
a ten twój maluszek to ma czysciusieńkie te stópki że hej
moja to zawsze ma takie pruszki ze śpiszków lub skarpet no zależy jakie ma te skarpetki ale zawsze tam coś jest

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

aha zapomniałam powiedzieć że mała powiedziałam tata ale to był czysty przypadek w jej gaworzeniu sobie ale tatuś zadowolony a niech sie cieszy ale ja wiem że to jeszcze nie bylo to i czekam aż powie mama
Stary 2010-06-04, 20:23   #4606
suonko2
Rozeznanie

Niestety nie udało mi się dziś dostać do lekarki U nas dziś w mieście powódź, już miałyśmy wchodzić do gabinetu Pani dr gdy dostała tel, że jest ewakuacja i musi szybko lecieć do domu... Miała byc po południu druga, ale przyjęła 3 pacjentów i w trybie pilnym została wezwana do szpitala właśnie ze względu na zagrożenie powodziowe w mieście. Prywatnie ciężko też było (czyt. zagrożenie powodziowe) i musimy wytrzymać do jutra. Lenka kaszlała do tej pory suchym kaszlem a teraz jest mokry i strasznie ją męczy, aż mi wieczorem znowu zwymiotowła od kaszlu. I teraz nie wiem czy ten antybiotyk nie działa czy o co kaman. Moja siostra stwierdziła, że jej dzieci przy antybiotyku zawsze miały 1 gorszy dzień gdy wydawało się, że lek nie działa, a na drugi dzień już było lepiej. Jak to u was? Cholerna powódź!!

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Kiedy moja takie akrobacje będzie robić? Ona nawet nie podpiera się jeszcze na swoich rączkach tak na całych...
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:30   #4607
xpressja
Zadomowienie

suonko, ja wiem że przez powódź to nie masz jak zorganizować tego, ale może warto pomyśleć o wymazie z gardła małej ? dajesz taki wymaz do lab otrzymujesz wynik z antybiogramem i wiesz jaki antybiotyk podać... To nie sa duże koszta a trafność w leczeniu 100%.
przecież to idiotyzm przepisywać takiemu maluszkowi antybiotyk ze względu na objawy i w ciemno, nie wiedząc co to za infekcja... a lekarz na oko tego nie stwierdzi.

boszzz...

poza tym jak masz np. zapalenie pęcherza to podstawowym badaniem jest badanie moczu z "posiewem" .. a jak posiejesz i wyhodujesz to wiedzą co przepisać...

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-04 o 20:36
Stary 2010-06-04, 20:34   #4608
Ingrid80
BAN stały

Domi jeśli mogę sie wtrącić, to polecam to (chociaż wybrany przez Was kawałek bardzo mi się podoba bo uwielbiam Elvisa):
http://www.youtube.com/watch?v=uqv5b...eature=related
Polecam ze względu na tekst. Ta twoja jest raczej smutna
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:39   #4609
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
suonko, ja wiem że przez powódź to nie masz jak zorganizować tego, ale może warto pomyśleć o wymazie z gardła małej ? dajesz taki wymaz do lab otrzymujesz wynik z antybiogramem i wiesz jaki antybiotyk podać... To nie sa duże koszta a trafność w leczeniu 100%.
przecież to idiotyzm przepisywać takiemu maluszkowi antybiotyk ze względu na objawy i w ciemno, nie wiedząc co to za infekcja... a lekarz na oko tego nie stwierdzi.

boszzz...
Nie ma teraz jak tego zrobić nie dość, że powódź to weekend i nikt mi tego nie zrobi echhh

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Wogóle to nie wiedziałam, ze tak się robi... teraz już będę wiedziała... zaufałam lekarce, ma dobre opinie u nas a ja to ciemna masa w tych sprawach. Dopóki nie zaszłam w ciąże to u lekarzy byłam bardzo rzadkim gościem, od czasu ciąży nadrabiam
Stary 2010-06-04, 20:40   #4610
xpressja
Zadomowienie

no własnie z tą powodzią .... wiemmmm... eeehhhhh

niech malutka szybciutko wraca do zdrowia!

p.s. ja osobiście uważam że antybiogram powinien być podstawą do wypisania antybiotyku, a później się rozpisują że bakterie takie czy owakie oporne na leczenie.... a oporne bo faszerowane chemią która tylko wzmacnia ich ukł odpornościowy ...
to pierwsze, a drugie...
antybiogram chyba nie jest w pakiecie refundowanych świadczeń przez NFZ, to już wiesz dlaczego nikt go nikomu nie proponuje.

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-04 o 20:45
Stary 2010-06-04, 20:43   #4611
simpatica
Zakorzenienie

no dobra pierw nie mogłam Was doczytac bo poszłam z siostrą testowac hydroloki ale teraz sie udało

Brombi jeśli chodzi o kolorystykę wózka to my się wahaliśmy między tym czerwonym a fioletowym ale w końcu ten nam się najbardziej spodobał a Filip w wersji eleganckiej wygląda superowo
Olalicious jaka Twoja córeczka jest słodkaaaa normalnie do schrupania
Kareninka powiedz jak nauczyłaś Andre pełzania pod meblami to i ja Olę nauczę jeśli chodzi o listę bezzębnych to możesz moją córę dopisac i gratuluję pierwszego samodzielnego siadu poprostu słodki ten Twój synek a jaką ma na filmiku ciekawą zabawkę i po co Ty mu te wszystkie rzeczy na allegro kupujesz
Xpresjo widzę że Lenka sie całkiem dobrze obchodzi sie z kubeczkiem. A jaką ma fajną bluzeczke z truskawą
Vitreus Oskar to chyba na wizażu siedział
Tarasiu fajny filmik ale czemu Nilutka płakała? Z wrażenia chyba
Ravenne zębol boski
Aniulko na tej pierwszej fotce to nas Agusia chyba woła zeby zobaczyc misia z bliska
Marta fajną Oliwka ma opaskę
Zebra faktycznie te stopy go zafascynowały
Domi piosenka bardzo pasuje a tak btw to jesteś pierwszą panną młodą jaką "znam" która wybiera piosenkę na pierwszy taniec dwa dni przed weselem

Stary 2010-06-04, 20:45   #4612
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Domi piosenka bardzo pasuje a tak btw to jesteś pierwszą panną młodą jaką "znam" która wybiera piosenkę na pierwszy taniec dwa dni przed weselem

oj chyba jednak nie wybralismy juz ja 1,5 roku temu...a dzis ogarnely nas watpliwosci

Ingrid slow nikt nie bedzie rozumial

Stary 2010-06-04, 20:47   #4613
suonko2
Rozeznanie

Kupiłam w aptece maść rozgrzewającą i nasmarowałam nią Lenkę, pomaga to coś?
Stary 2010-06-04, 20:48   #4614
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki slodziak!! I ta fryzurka...
A tu moje slonko

on jest taki pocieszny i słodziudki
Stary 2010-06-04, 20:48   #4615
xpressja
Zadomowienie

jak ma mokry kaszel to pomoże w odkrztuszaniu,
myślę że bezpieczniej będzie ją układac na boczku
jeeejku biedna malutka!

Stary 2010-06-04, 20:49   #4616
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
oj chyba jednak nie wybralismy juz ja 1,5 roku temu...a dzis ogarnely nas watpliwosci

a no to wszystko jasne a tak w temacie piosenek to zawsze ubóstwiałam tę http://debica.wrzuta.pl/audio/9RFL2e...iesz_moja_zona chociaż ona na pierwszy taniec to chyba nie

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-06-04 o 20:51
Stary 2010-06-04, 20:52   #4617
suonko2
Rozeznanie

Cytat:

Ingrid slow nikt nie bedzie rozumial
My swoją piosenkę mieliśmy wybraną a dzień przed weselem okazało się , że nasza orkiestra tego nie ma w repertuarze, a byliśmy pewni, że ma i musieliśmy na szybko zmieniać hehehe

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
jak ma mokry kaszel to pomoże w odkrztuszaniu,
myślę że bezpieczniej będzie ją układac na boczku
jeeejku biedna malutka!
Położyłam ją spać 2h temu i na razie śpi spokojnie i nie kaszle, zobaczymy jak będzie dalej, to będzie dla nas ciężka noc, cały czas bedę nasłuchiwać czy nie kaszle, czy się nie ksztusi, masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 20:52   #4618
domi7ks
Zakorzenienie

u nas dj wiec musi miec

przyjdzie Tz z bankomatu i juz spadam

kurcze poszlam w srode na solarium (piersi zakrylam) i dzis miala tez isc..i nie zdazylam wiecn ie jestem opalona w ogole

Stary 2010-06-04, 20:54   #4619
simpatica
Zakorzenienie

a to Ola pragnąca wiecej marchewki z jabłuszkiem Załącznik 3162015

Stary 2010-06-04, 20:55   #4620
suonko2
Rozeznanie

Domi a jak się niania spodobała?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości