|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- ...ooo , wlasnie wyjrzalam przez okno i okazalo sie , ze juz sciagneli plandeke z basenu przed blokiem i czyszcza go...ale fajowo, bo 5 czerwca jest inaguracja sezonu... ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-18 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939981 6]zdjęć nie będzie, bo ja durna się w tej ciąży zrobiłam i nie umiem ich zmniejszyć (już nie raz próbowałam
![]() [/QUOTE] Ja mam na to niezawodny sposób i banalny ![]() Mój aparat robi zdjęcia co mają po kilka mega... zdjęcie otwieram za pomocą najzwyklejszego painta, nic nie zmieniam tam, nie gmeram i daję "zapisz", zdjęcie po zapisie jest rozmiarowo duuużo mniejsze a nic nie traci na jakości. A jak chcesz je zmniejszyć to też w paincie : otwierasz zdjęcie, dajesz z górnego paska "obraz", potem opcja "zmień rozmiar/pochyl" - wyskakuje okienko i tam zmiana rozmiaru - w pionie i w poziomie wpisuję tę samą wartość by zdjęcie było równe i nie zaburzyły się proporcje, np. 50% i zdjęcie zostaje zmniejszone o połowę a nie traci jakości ![]() zapisz i gotowe ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dawaj tego slonca troche, bo tu mamy silny deficyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn spieszyła, wtedy kiedy nie powinna.. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19398720] ![]() takie wygibasy na takim etapie ciąży- normalnie akrobata Ci w brzuszku rośnie. ![]() ja też miałam ciężką noc, o 1:00 obudził się Maksiu i przydreptał do nas do łóżka, 6 razy pod rząd odprowadziłam go do jego łóżka , żeby spał, a on znów wracał... ![]() ![]() ![]() ja też myślałam, że już Cię tu nie ma.... ![]() ![]() Siala_Bala, ![]() ![]() Chętnie bym się już tam wybrała. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam na mieście w poszukiwaniach najzwyklejszego czarnego miękkiego staniczka ![]() ![]() Ale kupiłam za to ładny kremowy do karmienia.. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..no to przesylam ...ale tylko na fotce moge...
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-18 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
oo a ta zamiast rodzic to bielizne se kupuje
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- mrrrraaaauuuu..... pieknie.... mmm juz rozkladam lezaczek ![]() dziekuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- echhhh obiad gotowy, dzidkowe pranie zrobione, prasowanko zrobione, teraz herbatka i do łózia na momencik ![]() do juterka, moze ktoras w tym czasie urodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie do wszystkich...
Czy któras z was oddala do banku na przechowanie krew z pepowiny?.............my zastanawialismy sie nad tym ale w koncu postanowilismy oddac honorowo do banku aby pomóc chorym dzieciaczkom na leucemie... Juz podpisalismy papiery i mamy zestaw, który musimy zabrac ze soba do szpitala, reszta oni sie zajma. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Ja dzisiaj juz zmykam, do uslyszenia jutro! ..ide na spacer z mezem.
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż sie smieje że owszem siasc sobie moge jak urodze ale pod warunkiem jak on bedzie w domu , bo jak zrobie sobie kawke po tak długiej przerwie to mi serducho nie wytrzyma a dziecko w domu ![]() ![]() Dziewczyny dziekuje za odpowiedz jesli chodzi o położną już wiem wszystko, i prosze nie beżcie do siebie tego o rodzinie patoloicznej ![]() zacytowałam tylko mojego gina który nie wiem czemu tak twierdzi, ![]() i gdybym sie z nim zgadzała nie pytała bym tutaj . Ja tez nie jestem żadną patologią ![]()
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy,od tego tutaj jesteśmy
![]() Pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Obiada zrobiłam i nawet drzemkę zaliczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19386442]najprawdopodobniej.
![]() a ja musiałam wyjść z łóżka i wrócić tutaj jeszcze na chwilkę, bo dostałam sms-ka od szaji, ![]() ![]() ![]() Po tym, jak moje skurcze miały mnie w nosie, nasza córeczka urodziła się przez cc o 21:45, waży 3270g i ma 52cm. ![]() Gratulujemy!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Szaja "zaszalała" nie mniej niż kropka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] SZAJA NARESZCIE!!! GARTULACJE ![]() ![]() Kees ja też *******ca dostałam na punkcie bezpieczeństwa dziecka, to chyba normalne. A ponieważ jak już zasnę, to mało co jest mnie w stanie dobudzić, a i mąż ostatnio jakoś twardo śpi (przez kilka pierszych nocy czuwał, a jak już się do obecności Szymka w domu przyzwyczaił to śpi) więc zdecydowaliśmy się na zakup monitora, dla własnego spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |||
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939981 6]zdjęć nie będzie, bo ja durna się w tej ciąży zrobiłam i nie umiem ich zmniejszyć (już nie raz próbowałam
![]() ale w końcu stanęliśmy na x landerze xa. kupiliśmy używkę, ale ładnie się prezentuje. dla mnie to ważne, że można go prowadzić jedną łpką bez wysiłku, no i ma duże pompowane kółka dobre na wertepy. łatwo nim manewrować, podnieśc przednie kółka, tylne, itd. to kwestia bardzo indywidualna, bo wim że rzeczy moim zdaniem fajne w tym wózku, zdaniem innych moga być beznadziejne. chociaż dla mnie na przykład totalną porażką okazał się jakiś wózek bardzo przez kogoś zachwalany (tylko teraz nie pamiętam, ale chyba jedo fyn, albo to któryś z espiro, no nie pamiętam). a ja się z nim w sklepie umordowałam... ale dla kogoś innego był super, więc to o niczym absolutnie nie świadczy... no to Ci chyba nie pomogłam ![]() ale kochana, kto Ci powiedział, że on musi ważyć 2,5 kg dokładnie? w którym to było tygodniu? po pierwsze waga z usg nigdy nie jest dokładna, po drugie każde dziecko rośnie w swoim tempie, no i nie każde musi być duże. Ty się tu aż tak nie przejmuj, jedna kawa na pewno mu nie zaszkodzi. powiem Ci jeszcze, że moja malutka ważyła w 33 tygodniu niecałe 1600, więc mało, ale jak najbardziej w normie i "ten typ tak ma".[/QUOTE] 1. x-lander xa- ładny, ładny ![]() ![]() 2.mój adam w 31 tygodniu miał niecałe 1500g- i wcale nie uważam, żeby było to mało ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() myślałam o tej krwi pępowinowej- ale tylko niektóre szpitale biorą w tym udział... robię sernik na zimno- to moje kolejne urojenie po lodach- już drugi dzień ich nie jem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nio a z monitorem jest szansa, że będę sprawdzać co 10 minut ![]()
![]() |
#4607 | ||
Zadomowienie
|
marhalczar super macie basen
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=359 A ja dzisiaj chyba ostatni raz w tym roku (chociaż kto wie ![]() ![]() .....jutro szpital..... i wywoływanie pewnie.... rany jak ja się szpitali boję... chyba za dużo się naoglądałam "królestwa" Larsa von Triera ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam pożądek z pazurkami u nóg
![]() ![]() Kto nie był w ciąży ten nie zrozumie ile kłopotu może sprawic zwykły pedicure ![]() Pojadlam nalesników popiłam mlekiem i już sie nie rusze ![]() Ja mam ciągle faze słodką - obojetnie co byle słodkie ![]() Pisałam kiedys że laktator sobie kupie- po- jak bedzie potrzebny , ale nie wytrzymałam i z ciekawosci oraz przyzwyczajenia zajżałam na niemiecki ebey - po latach w niemczech ciagle nie moge sie na alegro przestawic ![]() ![]() I wypatrzyłam - kobieta sprzedawała nowy laktator NUK wraz z zestawem pojemników na mleko AVENT i paczke wkładek laktacyjnych -wszystko nowe , nie używane ponieważ nie mogła i nie może karmic swojej miesiecznej córeczki - cena wywoławcza 1 euro - wczoraj wieczorem już była walka o ten zestaw i mój mąż wygrał licytacje za 27 euro ![]() ![]() cos takiego jak na fotce , w realu dostane w czerwcu jak mąż wróci.
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupilam zestaw mutsy uzywany 4rider ten lzejszy 10,5 kg . Bardzo wygodnie sie prowadzi , przetestowalam juz i musze przyznac ze patrzylam tylko na wage i prowadzenie wozka, zby mi bylo latwo to znosic na spacery (chociaz mieskzam tylko na pierwszym pietrze). Stelaz jest na prawde wysmienity. Zobaczymy przy dluzszym uzytkowaniu... no moj rosl jak na drozdzach po 30tym tygodniu!w 34 wazyl 2300g a juz w 38 ok 3500g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
co to? nikt nie urodził?
![]() trzymam kciuki za przeterminowane ![]() udało nam się wszystko załatwić. wózek jest, urząd przyjął wniosek, kilka spraw popchnęliśmy do przodu ![]() przyszła dziś moja paka z All, a w niej m.in. rożek. i w związku z nim mam pytanie - można to prać normalnie w pralce? (nie jest usztywniany). prałyście swoje? ten mój tak sztucznie nowością pachnie... a dziś wielokrotnie przejeżdżałam koło szpitala i moje myśli od razu biegły ku Kropce, która sobie tam w nim leży z Danielkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-05-18 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
na moim nie zauważyłam metki, ale oglądałam na szybko, może ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko że umówiliśmy się z tym gościem że chcemy bez fotelika bo już mamy i z tymi samymi dodatkami kupiliśmy za 1020 zł, jutro ma być kurier wiec czekamy, a i kolor czerwony. Z tych wózków które oglądaliśmy ten wydał mi się najlepszy za taką cenę. Jest w miarę lekki łatwo się prowadzi, ma skrętne duże pompowane koła z możliwością zablokowania do jazdy na wprost, przy wpiętej gondoli można nim troszkę pobujać nie jest sztywny. Tyle co do testów przeprowadzonych w sklepie, a jak będzie się sprawdzał na co dzień zobaczymy, ogólnie raczej pozytywne ma opinie. Cytat:
![]() WOW ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
Mój rożek jest usztywniany wkładką kokosową . Ale wkładke mozna wyjac z tyłu , wiec wyjełam uprałam w pralce z resztą żeczy małej na 30 stopni , uprasowałam - nic sie nie stało . Prawde mówiac nawet nie wiem co jest na metce
![]()
#4618 | ||
Zadomowienie
|
A jednak Kardashi nadal trzymasz w napięciu...
Marhalczar, miałam się pytać, jak Ty patrzysz na sprawę swojego porodu, skoro znasz to z drugiej strony, a tu właśnie napisałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie się spodobał Chicco, o ile dobrze pamiętam, to ten model http://allegro.pl/item1029706357_chi...fun_kubus.html Kupowała któraś z Was? Co uważacie o takim rozwiązaniu? Cena na all w sumie ok 1130 zł, więc o wiele taniej niż w sklepie, ale mąż nieprzekonany, ech ![]() Doczytałam - Ewciak, piszesz o Mutsy Rider - brzmi jak mój ideał ![]() a co do rożków - to mój czeka na lepszą pogodę, żeby "wyprać się" z kocykami i ochraniaczem - zamierzam zapodać 60 stopni ![]() Edytowane przez Aper Czas edycji: 2010-05-18 o 19:47 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.