Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 22:33   #4591
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

Karla - na taką wiadomość czekałam mocne Oby wszystko poszło szybko!

Patisia - gratuluję
widzisz... a tak się bałaś teściów super, oby tak dalej!

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-09-04 o 22:34
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:42   #4592
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy Karla juz urodzila. Ale pewnie tak i juz tuli swoja malutka.
A no, miejmy nadzieję że tak

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Patisia - gratuluję
widzisz... a tak się bałaś teściów super, oby tak dalej!
Nie taki diabeł straszny jak go malują hehe Dziękować
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:47   #4593
agnesuk
Wtajemniczenie

tyle się biedna męczyła,wiec miejmy nadzieje,że to już

znikam spać.
męczą mnie jakieś dziwne mdłości... sama już nie wiem skąd to się bierze...

do tego te zmiany nastroju, oj zaczynam mieć siebie dośc

dobranoc

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-09-04 o 23:07
Stary 2011-09-04, 23:02   #4594
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chyba zaraz uciekam spać....
Ja też... tzn tak myślę że koło pierwszej
Stary 2011-09-04, 23:04   #4595
martynka89
Zakorzenienie

Ja juz prawie spie a jeszcze malej mleko musze zrobic i naszykowac ja do spania.
Ah gdzie te czasy kiedy trzeba bylo tylko soba sie zajac
Juz nie moge sie doczekac kiedy troche podrosnie i bedzie przesypiala cala noc az do rana
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 00:21   #4596
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ja juz prawie spie a jeszcze malej mleko musze zrobic i naszykowac ja do spania.
Ah gdzie te czasy kiedy trzeba bylo tylko soba sie zajac
Juz nie moge sie doczekac kiedy troche podrosnie i bedzie przesypiala cala noc az do rana
Oj nas wszystkie też to czeka Martynko
Stary 2011-09-05, 06:43   #4597
martita_891
Zadomowienie

Cześć
Karla pewnie albo już urodziła albo się biedna męczy, miała się do kogoś odezwać jak urodzi więc podejrzewam to drugie

Mieliśmy super weekend, co prawda nie odpoczęliśmy w domu bo odwiedziliśmy w sobotę wujostwo a w niedzielę teściów ale Miłosz był tak zachwycony, że i my czujemy się szczęśliwi

W nocy mieliśmy niezłą niespodziankę, w nocy obok łóżka z hukiem przewróciła się butelka z wodą, obudziliśmy się, mąż patrzy co to a nam wąż uciekł z terrarium (mąż wieczorem nie zamknął jak dolewał wody do wodospadu) i się w kącie naszej sypialni położył...dziękuję bogu, że nie wlazł nam na łózko bo chyba bym zawału dostała

Patisia nie martw się o spanie My Miłka przyzwyczailiśmy, że codziennie ok 19 idzie z tatą do wanny tak żeby ok 19:30 wypić mleko w łóżku i iść spać. Jest nauczony do tych godzin i gdybyśmy poszli później to byłyby padnięty i marudny. Wiadomo, że budzi się w nocy ale wtedy biorę go do nas i tylko daję mleko raz lub dwa góra tak przez sen od jakiegoś czasu jak marudzi i śpi dalej Najważniejsze to kapać i kłaść spać o regularnych porach W ogóle to może po porodzie przez jakiś czas pomieszkałabyś u teściów?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:57   #4598
Karo89
Zakorzenienie

Patisia super wieści

Martita wąż ?

Dzień dobry
ja wczoraj miałam kiepski dzień, za długo pospałam, co powodowało, że byłam taka do tyłu, potem w kościele mi się tak nie dobrze zrobiło, że musieliśmy wyjść w połowie mszy. Masakra :/
więc popołudnie i wieczór to spędziliśmy przed tv.
Mieliśmy jechać do Galerii, bo muszę zareklamować torebkę:/ ale nie było chęci ani siły.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:11   #4599
martita_891
Zadomowienie

Karo89 okazały 5 letni boa

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-09-05, 10:19   #4600
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Karo89 okazały 5 letni boa

Stary 2011-09-05, 10:22   #4601
martita_891
Zadomowienie

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 10:29   #4602
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
boje się węży, są okropne i wgl dla mnie jest szokujące jak ktoś potrafi je trzymać w domu... :P ooo

Stary 2011-09-05, 10:39   #4603
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
boje się węży, są okropne i wgl dla mnie jest szokujące jak ktoś potrafi je trzymać w domu... :P ooo
To Twoje zdanie. Nie kocham tego stworzonka ale węże to pasja mojego męża od najmłodszych lat, nie mogłabym zabronić mu kontynuowania jej. Wie jak obchodzić się z tymi zwierzątkami (noo oprócz jednorazowego zapomnienia o zamknięciu terrarium) ja przekonałam się, że są znacznie bezpieczniejsze od psa czy kota, nie wymagają opieki czy czasu właściciela, nie uczulają, nie brudzą, wbrew pozorom są piękne i mądre. Goście lubią na niego popatrzeć a on i jego terrarium są ozdobą w naszym mieszkaniu. Planujemy budowę nowego terrarium w salonie, takiego wielkiego ale to wielkie koszty więc musimy troszkę przyoszczędzić. Dla mnie szokujące jest trzymanie psów, kotów (nie wspominam o szczurach, chomikach itd.) te zwierzaki choćby nie wiem jak często kąpane i pielęgnowane śmierdzą, zostawiają sierść i różnie zachowują się wobec ludzi, dla nich najlepszy jest ogród z kojcem. A zwierzęta egzotyczne są teraz dość powszechne więc nie rozumiem zdziwienia.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-09-05, 10:54   #4604
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
To Twoje zdanie. Nie kocham tego stworzonka ale węże to pasja mojego męża od najmłodszych lat, nie mogłabym zabronić mu kontynuowania jej. Wie jak obchodzić się z tymi zwierzątkami (noo oprócz jednorazowego zapomnienia o zamknięciu terrarium) ja przekonałam się, że są znacznie bezpieczniejsze od psa czy kota, nie wymagają opieki czy czasu właściciela, nie uczulają, nie brudzą, wbrew pozorom są piękne i mądre. Goście lubią na niego popatrzeć a on i jego terrarium są ozdobą w naszym mieszkaniu. Planujemy budowę nowego terrarium w salonie, takiego wielkiego ale to wielkie koszty więc musimy troszkę przyoszczędzić. Dla mnie szokujące jest trzymanie psów, kotów (nie wspominam o szczurach, chomikach itd.) te zwierzaki choćby nie wiem jak często kąpane i pielęgnowane śmierdzą, zostawiają sierść i różnie zachowują się wobec ludzi, dla nich najlepszy jest ogród z kojcem. A zwierzęta egzotyczne są teraz dość powszechne więc nie rozumiem zdziwienia.
Moje zdziwienie jest spowodowane tym co wyżej napisałam, czyli że nie lubię węży i się ich boję, dlatego mnie to dziwi ale wiem, że są ludzie którzy to lubią i mają do tego prawo w pełni to szanuję

Ja w domu mam tylko rybki bo nie zniosłabym też sierści po domu.

Stary 2011-09-05, 11:01   #4605
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Moje zdziwienie jest spowodowane tym co wyżej napisałam, czyli że nie lubię węży i się ich boję, dlatego mnie to dziwi ale wiem, że są ludzie którzy to lubią i mają do tego prawo w pełni to szanuję

Ja w domu mam tylko rybki bo nie zniosłabym też sierści po domu.
Wiesz ja kiedyś też odczuwałam lęk na samą myśl o wężu czy pająku (chociaż to drugie do dziś mnie przeraża i w domu mieć ich nie będę - nawet tych zwykłych - stąd zamiłowanie do niszczenia pajęczyn i wycierania kurzy gdzie się da) ale wydaje mi się, że wynikało to jedynie z nieznajomości tych zwierząt i niewiedzy na ich temat i pewnie u wielu osób tak jest A rybki fajna sprawa, mi się marzyło takie akwarium z morskimi rybkami takimi pięknie kolorowymi ale nie czuję się na siłach w opiece nad nimi

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:02
Stary 2011-09-05, 11:04   #4606
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja kiedyś też odczuwałam lęk na samą myśl o wężu czy pająku (chociaż to drugie do dziś mnie przeraża i w domu mieć ich nie będę - nawet tych zwykłych - stąd zamiłowanie do niszczenia pajęczyn i wycierania kurzy gdzie się da) ale wydaje mi się, że wynikało to jedynie z nieznajomości tych zwierząt i niewiedzy na ich temat i pewnie u wielu osób tak jest A rybki fajna sprawa, mi się marzyło takie akwarium z morskimi rybkami takimi pięknie kolorowymi ale nie czuję się na siłach w opiece nad nimi
pewnie tak

Stary 2011-09-05, 11:11   #4607
Patiisia
Wtajemniczenie

Czeeść Wam Ja już od 7-8 na nogach, byłam rano na pobieraniu krwi i zakupach A teraz idę spać, 5h snu to zbyt mało jak dla mnie

Cytat:
Cześć
Karla pewnie albo już urodziła albo się biedna męczy, miała się do kogoś odezwać jak urodzi więc podejrzewam to drugie

Mieliśmy super weekend, co prawda nie odpoczęliśmy w domu bo odwiedziliśmy w sobotę wujostwo a w niedzielę teściów ale Miłosz był tak zachwycony, że i my czujemy się szczęśliwi

W nocy mieliśmy niezłą niespodziankę, w nocy obok łóżka z hukiem przewróciła się butelka z wodą, obudziliśmy się, mąż patrzy co to a nam wąż uciekł z terrarium (mąż wieczorem nie zamknął jak dolewał wody do wodospadu) i się w kącie naszej sypialni położył...dziękuję bogu, że nie wlazł nam na łózko bo chyba bym zawału dostała

Patisia nie martw się o spanie My Miłka przyzwyczailiśmy, że codziennie ok 19 idzie z tatą do wanny tak żeby ok 19:30 wypić mleko w łóżku i iść spać. Jest nauczony do tych godzin i gdybyśmy poszli później to byłyby padnięty i marudny. Wiadomo, że budzi się w nocy ale wtedy biorę go do nas i tylko daję mleko raz lub dwa góra tak przez sen od jakiegoś czasu jak marudzi i śpi dalej Najważniejsze to kapać i kłaść spać o regularnych porach W ogóle to może po porodzie przez jakiś czas pomieszkałabyś u teściów?
O matko przeraziłaś mnie z tym wężem A nad mieszkaniem u teściów w ogóle nie myślałam jak na razie

Cytat:
Ja też się boję węży

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Ciekawe jak tam Karla
Stary 2011-09-05, 11:13   #4608
Karo89
Zakorzenienie

Ja też się zastanawiam jak tam u Karli

Stary 2011-09-05, 12:46   #4609
agnesuk
Wtajemniczenie

Hej Wam
Oliwka dała mi dzisiaj pospać do 11 ahh

mimo długiego snu, czuję się okropnie!
byłam przed chwilą na zakupach... brzuch okropnie boli i twardnieje, mam napady gorąca, drętwieją mi ręce,a oczy ledwo mam otwarte!
tak bardzo chciałabym już byc po... ehh

zaraz jeszcze muszę powiesić pranie, zrobić obiad, bo Tż i Teściu od 6 do 14 w pracy. Teściowa na szczęście wyjechała, wiec trochę spokoju

hmmm ciekawe jak tam Karla

Martita - dobrze jest mieć jakąś pasję Ja osobiście za wężami, pająkami nie przepadam, jakoś mnie przerażają

Patisia - będziesz robić jakieś konkretne badania? czy standardowo morfologie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 12:57   #4610
martita_891
Zadomowienie

Agnesuk pewnie macica trenuje do wielkiego dnia, w końcu zostały niecałe dwa miesiące

Pająki to dla mnie też okropieństwo, dlatego tak pilnuję porządku w domu żeby czasem się nie pojawiły paskudy

Patisia z tym mieszkaniem u teściów to chodzi bardziej o ten czas zanim uda Wam się z TŻ-tem zamieszkać razem Teściówka w porządku, dzieci ma jeszcze małe więc dużo pamięta co i jak, dogadujesz się z nią lepiej niż z babcią więc może wyszłoby Ci to na dobre

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-09-05 o 12:59
Stary 2011-09-05, 13:38   #4611
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Noo ciekawe jak tam Karla to samo dzis myślałam. Pewnie juz dawno urodziło, bo skoro jej tutaj nie ma..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:24   #4612
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Wam
Oliwka dała mi dzisiaj pospać do 11 ahh

mimo długiego snu, czuję się okropnie!
byłam przed chwilą na zakupach... brzuch okropnie boli i twardnieje, mam napady gorąca, drętwieją mi ręce,a oczy ledwo mam otwarte!
tak bardzo chciałabym już byc po... ehh

zaraz jeszcze muszę powiesić pranie, zrobić obiad, bo Tż i Teściu od 6 do 14 w pracy. Teściowa na szczęście wyjechała, wiec trochę spokoju

hmmm ciekawe jak tam Karla

Martita - dobrze jest mieć jakąś pasję Ja osobiście za wężami, pająkami nie przepadam, jakoś mnie przerażają

Patisia - będziesz robić jakieś konkretne badania? czy standardowo morfologie?
Robiłam już Morfologia, przeciwciała i hbs

Mi też ciągle brzuch twardnieje, dziś ledwo chodziłam po mieście bo ciągle łapały mnie skurcze w dole brzucha, echh boję się że to się zacznie a ja nawet się nie połapię i mi wody odejdą w jakimś sklepie

Ze mnie jest dziwny przypadek, u teściów spałam do 11, nie wstając ANI RAZU do toalety, u siebie o 6 musiałam wstać mimo że położyłam się koło 2.. Wychodzi na to że muszę częściej tam sypiać

Cytat:
Pająki to dla mnie też okropieństwo, dlatego tak pilnuję porządku w domu żeby czasem się nie pojawiły paskudy

Patisia z tym mieszkaniem u teściów to chodzi bardziej o ten czas zanim uda Wam się z TŻ-tem zamieszkać razem Teściówka w porządku, dzieci ma jeszcze małe więc dużo pamięta co i jak, dogadujesz się z nią lepiej niż z babcią więc może wyszłoby Ci to na dobre
Też nienawidzę pająków Jak jakiegoś widzę to mi się słabo robi, krzyczę, piszczę i panikuję

W sumie teściowej córki to mają 12 i 6 lat Niby pamięta jak to jest, ale sama mi powiedziała że mieszkała rok z teściową i to był najgorszy rok w jej życiu I dlatego chcą nam wynająć mieszkanie żebyśmy nie musiały przechodzić przez wspólne mieszkanie, bo to nigdy nie wiadomo jak wtedy będzie. A tak teraz nam się dobrze 'układa' że szkoda by było gdyby wspólne mieszkanie by to zniszczyło..

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

BTW pytałam się dziś dzisiaj położnej czy w dniu terminu porodu zaczyna się czy kończy 40tc Powiedziała że zaczyna
Stary 2011-09-05, 15:42   #4613
KarlaNobody
Zadomowienie

urodziłam o 4 rano dziś... nie dałam wcześniej.znać bo przeroslo mnie to wszystko. poród wspominam dość źle ale o tym jak.wrócę do domu ;-)

mała waży 3470g mierzy 52cm i dostała 10/10 punktów
TŻ zaczął płakać jak tylko zaczęłam przec bo darlam się tak że ledwo mówię a później płakał ze szczescia jak zobaczył córeczkę no i żywą mnie

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:47   #4614
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnesuk pewnie macica trenuje do wielkiego dnia, w końcu zostały niecałe dwa miesiące
te treningi macicy mnie wykończą
Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
W sumie teściowej córki to mają 12 i 6 lat Niby pamięta jak to jest, ale sama mi powiedziała że mieszkała rok z teściową i to był najgorszy rok w jej życiu I dlatego chcą nam wynająć mieszkanie żebyśmy nie musiały przechodzić przez wspólne mieszkanie, bo to nigdy nie wiadomo jak wtedy będzie. A tak teraz nam się dobrze 'układa' że szkoda by było gdyby wspólne mieszkanie by to zniszczyło..
No ja przed zamieszkaniem z teściową też miałam lepsze kontakty... Teraz okazało się jaka jest naprawdę i nie jestem zbytnio zadowolona,że tu mieszkam... ale mam nadzieje,ze niedługo się to zmieni.

padam na twarz nic nie robiąc czuje się strasznie!!

Karla - aaaaaaaaaaa!! WIELKIE GRATULACJE!! wspaniała wiadomość! już masz małą koło siebie!! opowiadaj wszystko jak wrócisz do domku. Teraz odpoczywaj jak najwięcej i ucałuj córeczkę od Nas wszystkich!

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-09-05 o 15:55
Stary 2011-09-05, 15:51   #4615
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
urodziłam o 4 rano dziś... nie dałam wcześniej.znać bo przeroslo mnie to wszystko. poród wspominam dość źle ale o tym jak.wrócę do domu ;-)

TŻ zaczął płakać jak tylko zaczęłam przec bo darlam się tak że ledwo mówię a później płakał ze szczescia jak zobaczył córeczkę no i żywą mnie
Gratuluję kochana, świetnie sobie poradziłaś! A Amelka dość duża Braawo Byłaś na prawdę dzielna.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
te treningi macicy mnie wykończą

No ja przed zamieszkaniem z teściową też miałam lepsze kontakty... Teraz okazało się jaka jest naprawdę i nie jestem zbytnio zadowolona,że tu mieszkam... ale mam nadzieje,ze niedługo się to zmieni.

padam na twarz nic nie robiąc czuje się strasznie!!
Moja teściowa akurat jest fajną babką, każdy mówi że dobrze się ze wszystkimi dogaduje, i chwali ją. W przeciwieństwie do mojego teścia Ale jak na razie oboje są dla mnie baardzo mili, nie mogłabym na nich złego słowa powiedzieć. Mimo wszystko jednak, wolałabym nie próbować wspólnego zamieszkania

Ja mam takiego lenia że nie wiem kiedy ogarnę te szafki w pokoju, bo chwilę pochodzę po mieście i już na cały dzień jestem wykończona..
Stary 2011-09-05, 15:54   #4616
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Moja teściowa akurat jest fajną babką, każdy mówi że dobrze się ze wszystkimi dogaduje, i chwali ją. W przeciwieństwie do mojego teścia Ale jak na razie oboje są dla mnie baardzo mili, nie mogłabym na nich złego słowa powiedzieć. Mimo wszystko jednak, wolałabym nie próbować wspólnego zamieszkania

Ja mam takiego lenia że nie wiem kiedy ogarnę te szafki w pokoju, bo chwilę pochodzę po mieście i już na cały dzień jestem wykończona..
Ja też zawsze myślałam,że jest świetną kobietą i nie dalabym złego słowa na nią powiedzieć. Ale wystarczy,że z kimś zamieszkasz,żeby go dobrze poznać... mam nadzieje,ze w Twoim przypadku tak nie będzie
Ja teściową już znam ponad 5 lat i dopiero od pół roku poznałam ją naprawdę...
wiem,że jak się wyprowadzimy, to wszystko wróci do normy i znowu będzie taka jak dawniej

karla - ależ Ci zazdroszczę!!

Stary 2011-09-05, 16:09   #4617
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:

Karla bardzo , ale to bardzo gratuluje

Czekamy na Ciebie tutaj na forum po powrocie
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 16:11   #4618
aguu00
Zadomowienie

Cytat:

O Karla. GRATULUJE !
Wreszcie się doczekałaś.
Stary 2011-09-05, 16:18   #4619
agnesuk
Wtajemniczenie

Już teraz Mała nie bedzie jej tak męczyć

ja ide trochę poleżeć...

Stary 2011-09-05, 16:20   #4620
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Już teraz Mała nie bedzie jej tak męczyć

ja ide trochę poleżeć...
Będzie męczyć jeszcze bardziej

Źle się czujesz bidulko? Wróć tu do nas jak odpoczniesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości