|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
dzień dobry
![]() matko, wiecie co...pierwszy raz wczoraj nie mogłam wyleźć z wanny i musiałam wołać męża coby mnie wyłowił Cytat:
faktycznie duże dzieciątko i super ze nie musisz juz leżećto jak na 2 tyg to dużo przybrał...ale biorąc pod uwagę +/- pół kilo z usg to wszystko możliwe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do wózka, ty chcesz Ballile, tak? my zamawialiśmy w sobote tako warrior to oczekwianie jest 3 tyg, nie wiem jak na inne modele Cytat:
|
||||
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie świetnymi rodzicami ![]() ja w poczekalni u ginka widuje sporo kobietek po 30 a nawet takie koło 40 na początku ciąży to w ogóle myślałam ze będe najmłodsza na porodówce i wszystkie na mnie będa patrzały jak na smarkule Cytat:
![]() tak jej powiedz i dodaj że jest taka jedna ruda i wredna acelinka, która da jej popalić (bo podobno co rude to wredne )
|
||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Lausanne Rovamycine na pewno można
nawet w pierwszym trymestrze - ja brałam na angine i wypytałąm wszystkich lekarzy wtedy a lepiej sie wyleczyć niz chodzic nie wiadomo ile ze stanem zapalnym i sie mordować
|
|
|
|
#4594 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z malym wszystko napewno okej bedzie a w piatek przynajmniej bedziesz miała okazje go jeszcze poogladac ![]() trzymam kciuki zeby brzuchol sie nie stawiał i nie bolał Cytat:
z narzekaniem to sie znosimy bo każda przezywa prawie to samo wiec dlatego jeszcze nie ma burzy na forum ![]() Cytat:
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie ma tż w domu to już nie wchodze do wanny, tylko prysznic biore ![]() tak Ballile w sklepie mówili że zawsze jest ok. 2 tygodni oczekiwania , ewentualnie z powodu wakacji mogą być właśnie 3 jest też możliwość że kolor który chce będzie na sklepie, ostatnio nie było ale oni chyba te kolorki tak na zmiane zamawiają ![]() Mam nadzieje że w sklepie będze kobitka, bo jak są tacy faceci to się czujesz w tym sklepie jak jakiś dziwoląg który niepotrzebnie tam przyszedł, a jak o coś pytasz, chesz pooglądać, pomacac, porozkładać i poskładac to już w ogóle masakra patrzą na ciebie jak na kosmite U mnie dzieci jeszcze biegają po osiedlu, ale też nie tak intesywnie jak kiedyś
|
|
|
|
|
#4596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze pamiętam że tata się z nami bawił, wymyślał nam siedmiobój, zabawy, brał na wycieczki, na rowery, pokazywał rózne gry. Teraz tak robi z Konradkiem - choć smyk jest jeszcze za mały na wiele rzeczy Mój tż też bardzo dużo czasu spędza z małym. Aż czasem ja mam wyrzuty sumienia że więcej się z nim nie bawię
|
||
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nie miałąm siły pisać po wczorajszej wizycie, byłam wykończona, jeszcze poetm miałąm gości cały wieczór, padłam do łóżla i wcale nie mogłam spać na dodatek takie mnie skurcze złapały Dziecko ładnie urosło-2500 gr w 35 tyg, płec nadal nieznana Łożysko i ilość wód płodowych ok, dziecko już się obróciło, brzuch się obniżył, tyle że jest w położeniu podłużnym pośladkowym Szansa że się obróci jest naprawdę niewielka i pewnie bedę musiała mieć cc... Teraz to juz się boję i najgorsze jest to że bedę w takiej niepewności, mój lekarz jest na urlopie i nawet nie mam sie kogo poradzić
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podłużnym pośladkowym czyli główką do góry? może jeszcze się obróci, podobno czasem nawet w 37 dzieciaki zmieniają pozycję
|
|
|
|
|
#4599 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamy! Ale mam dzisiaj dobry humor
Pięknie mi się spało i miałam sen forumowy - byłam u Natki na imprezie , poznałam jej mamę i siostry (hmm, chyba masz tylko brata Natuś), a potem konwersowalam u niej w kuchni z Najsztubem Hehe, obudziłam się w dobrym nastroju ![]() Cytat:
![]() Trzymamy za słowo ![]() Najbardziej to z tego, że ominął mnie ten trudny wybór no i wydatek A materace wszędzie widzę polecają kokos-gryka.Cytat:
Cytat:
Teraz to się poważnie zaczyna robić Ale widzę, że nastrój dopisuje i tak trzymać, oby stres tylko nas nie dopadł Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mężuś wczoraj chciał być taki dobry i przygotować mi kąpiel, w sensie napuścić wody do wanny, to jeszcze go opierniczyłam ![]() Cytat:
Natko, cytat urwało To rzeczywiście byłaś duża jak na dziewczynkę, Michałek wdał się w mamę (nadal imię niepewne?)
|
|
#4600 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na swój poród to jeszcze nie jestem przygotowana, ale qrka- na Wasze też jeszcze nie Zaczynam się stresować!Cytat:
to nieźle!!!!Cytat:
Przy karmieniu nie można brać, bo do mleka idzie Cytat:
Tez mam już problemy wannowe- coraz częściej na prysznicu się kończy ![]() Cytat:
I dalej dzidzia ukryta ![]() Może jeszcze się obróci- niektóre to tak na ost. chwilę robią fikołka. Nie stresuj się na zapas- cesarki teraz są takie bezpieczne dla mam i dzieci ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
I nie zaprosiłyście na imprezę reszty
|
||||||||
|
|
|
#4601 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam czarne mysli, zwłaszcza jak TŻ ma sluzbe, a ja sama w domu, spac nie moge, mysle i analizuje i spac nie moge a dzis znowu go nie ma, wiec mam pospaneCytat:
Cytat:
Cytat:
dzieciaczki już duze![]() Kaileight nie zamartwiaj sie bidulko moj Fabi też narazie jest ułozony pośladkowo...a duzo o tym czytałam i naprawde czesto sie zdrarza, ze malenstwo w ostatnim tyg sie przekreca na prawidlowa pozycje takze głowa do gory, a napewno bedzie dobrze---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- A wogole to dzien doberek mamuski u nas od rana piekne slonko swieci, odrazu lepszy humorek mam ![]() ide suszyc wloski i puszczam sie w miasto ![]()
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Cytat:
Może być sn, ale gin radził się nie nastawiać na nic.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wizytę dopiero 22.08 - ciekawe czy dotrwam![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4604 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem dzieckiem, że tak powiem dojrzałych rodziców i byli najlepsi na świecie - a jednak starsi od Was i to sporo Wy też będziecie najlepsiCytat:
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt i dużych dzieci
Co do wagi to już pisałam kiedyś , okaże się wszsytko przy urodzeniu ![]() Ja dziś będę podczytująca, jestem nie przytomna, brzuch boli mnie na dole jak na okres, czyści mnie, jest mi mega niedobrze, śpie na stojąco no i humor do dupy... także jak widać dół i dolina dziś. Może jutro będzie lepiej. Miłego dnia dziewczęta
|
|
#4606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pomiar może być niedokładny bo mały robił gimnastykę w trakcie usg ![]() Cytat:
Cytat:
Oby jednak się nie wdał![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moze jeszcze sie obroci kiedys słyszałam ze jak sie dzidzius nie chce obrócic to sie swieci w dole brzucha latarka albo jakas grzechtka czy muzyczka dzwoni ale ile w tym prawdy to nie wiem![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
u mnie słońce za oknem, a ja wyspana, żyć nie umierać ![]() Natka, Acelinka gratuluję udanych wizyt i rosnących dzieciaczków ![]() Kaileight za wizytę i może mały/a się jeszcze obróciCytat:
![]() stokrotka ja mam pianka-kokos-gryka, lateksu nie kojarze |
|
|
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś ja tak bez straszenia kochana. Ale w Twojej sytuacji jak Cię czyści to się obserwuj i leż co? bo przed samym porodem baaardzo często organizm tak reaguje...
Kaileight uszka do gory, cc ma swoje plusy, trzeba się tylko nastawić pozytywnie. No i jeszcze wszystko może się zmienić |
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
anetika, gerda- a to Wy zabrałyście słońce
![]() U nas dziś miało niby prażyć - 26 stopni, a za oknem mgła(no juz się podnosi) i temp. poniżej 20 Cytat:
Zamówiłam zegarek dla małża- mam nadzieję,ze nie przyczai na all albo na poczcie zamówienia ![]() Od wczoraj ciągle mnie piecze/kłuje/boli przy wątrobie- nie wiem co ten mały tam majstruje Wcześniej to było takie nawracające, a teraz non stop
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle już wnerwiają mnie teksty, ktokolwiek mnie nie zobaczy, patrzy sie na mój brzuszek "że duży" to ok, ale czemu jest "tak nisko" i tak masakrycznie popękał w ciągu tygodnia wszsytko naraz , a mnie poprostu na płacz się zbiera. Nie smęce tu wam, Agnysko zarzuć dobrym nastrojem na forum ja uciekam
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale temperatura bez szału 22stopnie![]() ide wstawić dzieciowe pranie, może wyschnie
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze wróć i daj znać co u Ciebie oki???????
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i trzymam kciuki zeby humorek sie poprawił
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do popekania, to ostatnio w lustrze na dole brzucha zauważyłam kilka rozstępów, ładne to to nie jest, ale co zrobić?
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu, zaglądnij po południu z wieściami, żebyśmy się nie martwiły
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

Dziekuję za wszystkie kciuki
Mały waży 2650 g - czyli całkiem sporo ale pomiar może być niedokładny bo nie chciał się ułożyć ładnie
faktycznie duże dzieciątko 
Ł odliczal czas i wyszlo srednio co 25 min
teraz juz ustaly i jest ok ale przestraszylam sie wiec jutro leze plackiem jak nic; zaraz sprobuje was ponadrabiac
Patryk chodzi po osiedlu dumny jak paw 

... bo ja mam 32 lata a mężuś 38
)

Ale widzę, że nastrój dopisuje i tak trzymać, oby stres tylko nas nie dopadł
to nieźle!!!!
moj Fabi też narazie jest ułozony pośladkowo...a duzo o tym czytałam i naprawde czesto sie zdrarza, ze malenstwo w ostatnim tyg sie przekreca na prawidlowa pozycje

co do popekania, to ostatnio w lustrze na dole brzucha zauważyłam kilka rozstępów, ładne to to nie jest, ale co zrobić?