|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Każda z nas miała/ma stracha ale dajemy radę. Trzymam za Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki a powiedzcie mi, bo ja to trochę zielona jestem... Jak często i na jak długo mogę małego na brzuszku kłaść? Ma dwa tygodnie. Moja mama twierdzi, że jest jeszcze za malutki na leżenie na brzuszku... ![]() I mam jeszcze pytanie odnośnie picia herbatki koperkowej przez mamy karmiące piersią.. Żeby dziecko pierdziało i kupki ładnie robiło. Pije któraś z Was? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-21 o 07:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
My po chrzcinach
![]() wstawiam kilka fotek, choc tak naprawde powinnam do klubu, ale nie umiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny tak patrzyłam na tytuły w ankiecie i powiem Wam, że część pasuje do ochowalni, bo jeszcze nie wszystkie mamy urodziły no i proponuję je wykorzystać w kolejnej ankiecie na tytuł wątku na odchowalni ![]()
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Lili ja mały aby kłaść na brzuszku
![]() Bartessa świetne fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
ja swoją juz kładdłam na brzuszek a jak sie boisz to możesz położyć tak na 15 min
a ja pije hetrbatke koperkową i jest ok i pomaga troszkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecie wstało dziś o7 zjadło i sobie poplotkowałyśmy. Jaka gaduła z niej jest. Najpierw troche pogadałyśmy w jej języku, a potem z usmiechem słuchała co mam jej dopowiedzenia ![]() A teraz juz sobie śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Wtajemniczenie
|
a i kladłam jak juz pepek odpadl ale teraz to i 2 godzinmki spi ale w dzien w nocy jej tak nie klade
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny!!! przez pomyłkę wzięłam paracetamol z domieszką aspiryny. zaszkodzi to maleństwu? tylko jedną tabletkę. please powiedzcie mi, że nie, bo boję się jak cholera. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
hej kobitki.na szczescie goraczka minela i czuje sie lepiej .jutro jedziemy do pani pediatry na wizyte.oczka nam ropieja moze cos pomoz.zwazy nas zobaczymy czy przytylismy
![]() ![]() ![]() zycze wszystkum milej niedzieli ![]()
#4600 | |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie!
My dzis niczym malzonkowie bez dzieci, bo wczoraj zostawilismy dziewczynki na noc u mojej kuzynki. Oczywiscie nie rodze, mimo skakania po oknach ![]() W ankiecie zaglosowalam, ale wybralam tytul juz na odchowalnie. Zanka gratki dla Filipa, oby tak dalej! Zaneta kuruj sie! Cytat:
![]() Bartessa gratulacje z okazji chrztu! Sliczny maly anioleczek! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
blondynkapoznan, agadus, Scio dzięki za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zanka brawa dla Filipa za samodzielnośc. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z Herbapol "Zielnik apteczny- koper włoski fix" i ile tej herbaty dziennie pić? ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() zanka205 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-21 o 08:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie, piekne słoneczko za oknem
![]() zagłosowałam w ankiecie! Cytat:
A Humana dopiero doczytalam musi byc mieszana w wodzie 70*C ![]() Tyle godzin snu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pije ta sama co Ty masz i pije 3 dziennie tak ze mozesz pic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zanetko zdrowiej szybko nerolka kiedy wrocisz?? Maly jest coraz fajniejszy, wczoraj probowal zlapAC zabawke wiszaca przy lozeczku. i tak cudnie sie smieje. fakt troche jeszcze marudzi ale to tylko dziecko. a dziewczyny mam sab simplex moze trzy razy uzyty, niemiecki. ja go raczej nie bede juz uzywac
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=agadus;28871773] Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2 chrzestny 3 u nas tak 4 wyjść do zachrysti Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mały śpi przy suszarce a ja nadrobiłam ![]() ![]() miłego weekendu ![]() hehe dziś niedziela a ja na mopie zasuwałam całe podłogi umyte trudno nie miałam kiedy
![]() |
#4608 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O to moze jednak sie uda ![]() Co oni wszyscy maja z tym "przyzwyczajaniem" ?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Herbatki nie pije wiec nie wiem ![]() Cytat:
![]() No wlasnie nie ![]() Czyjegoś posta mi nie zaznaczyło ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Własnie, gdzie sie podziewa nasza Jacieee? Dokładnie tak jak mówisz...tylko doświadczenia od ludzkiego gadania nie nabierzemy... ehh szkoda gadać Yhym, dziękuje za info ![]() Czyli trzeba pogadać z księdzem... chociaż nasz sie pewnie nie zgodzi no ale... U nas dziś piekna pogoda ![]() Wisiała mi na cycku chyba z godzinę..... masakra.... klocek mały się z niej robi, tylko by jadła i jadla ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
Cześć. U Nas kolejny dzień pod psem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: suszarka na nią nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Agni nie pomogę z tym lekiem, nie mam pojęcia. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zadomowienie
|
to samozwancza arystokratka, ktora papla bez zastanowienia, miesza fakty, czesto komentuje jakies sytuacje ktore tak zmiksuje ze soba ze calkiem inna opowiesc z tego wychodzi, potrafi przekrecic informacje ktora chwile wczesniej w tv na pasku czytala
do tego jest gadula i lubi byc zaczepiana na ulicy i wtedy rozne bzdety gada ja dowiedzialam sie od sasiadki mojej mamy, fajnej dziewczyny, z ktora dobrze zyjemy i moja mama czesto u jej mamy na kawce bywa, ze moja tesciowa w slepiku (wiejskie siedlisko plotek), w ktorym ta dziewczyna pracuje, opowiadala o moim porodzie: ze mialam cesrake - bo mam juz swoje lata ze wkluwali mi sie dwa razy w kregoslup bo byly klopoty ze maly musial byc w inkubatorze ze musza chodzic do nas z tesciem mi pomagac.. fakt wklucia i inkubatora jest znany tylko najblizszym wiec to potwierdza wiarygnosc dziewczyny tesciowia przedstawila moj porod jak patologie nie mowila ze wyszlismy po dwoch dobach bo wsio bylo w porzadkum ze maluch ladnie nabiera masy, ze zoltaczka byla slaba i juz zanika - wiecie, jakies pozytywy dwukrotna proba zalozenia znieczulenia sie zdarza, to nie jest co odbiegajacego od normy, dogrzewanie w inkubatorze to tez nie patologia pomijam fakt ze w niczym mi nie pomagaja! moja mama i siostra sprzataja, pomyly okna, ona owszem - przychodzila codziennie ale zobaczyc dziecko i napic sie drinka, a widzac moja siostre ze szmata komentowala: "dalej sprzatacie? wolno wam to idzie" bylo mi tak przykro ze ryczalam jak dziecko tz do niej zadzwonil i zwrocil jej uwage ze ma nie pieprzyc glupot dzisiaj juz ochlonelam wczoraj robilsmy grilla, tz przygotowywal sie pol dnia przyszedl tylko jego brat z zona i dzieckiem, tesciowie nie i tu cytat: bo ona jest zdenerwowana ta sytuacja bala sie konfrontacji bo nic nie miala na swoja obrone przepraszam za dlugi wywod, chcialam do wyrzucic z siebie
#4612 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko grzeczni bądzcie albo w sumie i nie bądźcie Bartessa ![]() DeKaro ![]() Ależ słoneczny dzień dzisiaj ![]() aDżony szaleje w brzuszku, oj chyba mu nie spieszno ![]() dzisiaj mamy gości wiec zmykam sprzątać i krzatać sie w kuchni. życze cudownej niedzielii ![]()
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
maluszek wcina cyca a co do pepolka nam juz w trzeciej dobie odpadl...jeszcze w szpitalu teraz przemywamy go woda z mydlem i jeszcze dwa trzy dni i bedzie sliczny
![]()
![]() |
#4614 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakbym o sobie czytała.. Z teściowa kontakty po ostatniej akcji można powiedzieć poprawne, albo mniej niż poprawne, ale nasłucham się: wczoraj chciała drugi kocyk przynosić na dwór bo jej zimno, a czy skarpetki ma...itd... Jak jej się uleje to gada z e za krótko ja noszę do odbicia- a jeszcze niedawno darła się do tz jak on dziecko nosi do góry ![]() ![]() Zauważyłam zmianę w swoim zachowaniu- tzn trochę wyostrzyłam sobie jęzor- nie dam jej rządzić swoim dzieckiem. Tz też przesadza. Tak jakby nie miał do mnie zaufania albo bał się, że coś złego zrobie. Dałaś leki? źle ją trzymasz, wyparzyłaś butelki... dzisiaj usłyszałam że z nią za mało rozmawiam, i wyrzuci mi laptopa. Ta 18 letnia bratowa twojego tz- zero odpowiedzialności. 20 tydz a ona u lekarza nie była? ![]() Cytat:
![]() DaKaro trzymam kciuki ![]() karoline ja mam tak od miesiąca. Męka straszna, człowiek nie ma jak odpocząć, nie ma jak się cieszyć macierzyństwem kiedy to tak wygląda, a po drodze problemy natury zdrowotnej. Żyjmy nadzieją, że naszym pannom przejdzie. Udało mi się założyć dzisiaj obrączkę. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Maly wtedy zasypia bez problemow, wtuli sie we mnie i spi. Ja czasami z nim spie ale czesciej odkladam go do wozeczka/lozeczka
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cos tam rano nabroilismy ![]() Zaraz wcinamy obiad i jedziemy na lody i kawe, a potem po dziewczyny. Wieczorem przyjezdza moj tata, wiec juz bede spokojna, ze porod moze sie zaczac w kazdej chwili, ale poki co nic go nie zapowiada, zero przepowiadaczy, zero czopa, nic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
PYTANIE Z SERI IDIOTYCZNYCH...
czy was tez kluje w pochwie?? bo mnie od kilku dni..szwy mi wypadaja moze to przez to?? ale ten bol jest okropny
#4618 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() No własnie na ODCHOWALNIE ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co...oglądałam zdjęcia z brzuszkiem i tak mi szkoda, że go już nie ma. Fajnie byłoby się pogłaskać. I był naprawdę wielki sama nie wiem jak ja go nosiłam
![]() My dzisiaj mamy niestety zły dzień. ![]()
#4620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.