|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
a mnie sie wydaje,że do R20 są ładowarki
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
a to nie wiedziałam, myślałam że tylko do tych paluszków AA i AAA
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
sa ladowarki i do r20 http://allegro.pl/ladowarka-aa-aaa-r...825209298.html kiedys nawet w lidlu byly
patik - ja ta maske trzymam przy twarzy, nie zakladam bo by sie pewnie zawierzgala. nawet twarzy nie dotykam bo ona od razu mysli ze to UU albo smok i chce gryzc... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-29 o 14:06 |
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to skok ![]() będę obserwować ile czasu Julka będzie potrzebować żeby dojść do normy. A u mnie pięknie świeci słońce, nawet ciepło, ok. 18-20stopni ale wieje tak że aż dech zapiera - moją mega wielką koldrę mi zdmuchnęło z trzepaka bo się wietrzyło i pranie pouciekało ze sznura - dobrze że sucho pod drzewem to mi się nie ubrudziło. pójde na spacer może później jak wiatr się uspokoi bo mnie ciężko oddychać na takim wietrze a co dopiero dziecku..
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Ja na szybko bo w domu kupa roboty, a Dzieć akurat zasnął. Dziś kończy 2 miesiące ![]() Ja też leworęczna ![]() No to się przywitałam, jeszcze głosowanie, klub i do roboty
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
To tak jak u mnie... A co do przerobki baterii na zasilanie... moj maz potrafi, ale meza nie oddam
Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-09-29 o 14:26 |
|
|
|
#4598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa i uwaga jablka i soki jablkowe tez moga powodowac sluz w kupie Cytat:
Kochane czy ktoras z was potrafi zlozyc lozeczko turystyczne?? Mam baby ono i za cholere nie moge go zlozyc :?
|
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to z okazji drugiego miesiąca teściowa dała Domkowi dwie bluzeczki, pieluszki, podusię taką słodką i body... tylko body dziewczęce
![]() No i jutro jedziemy na przetykanie kanalika Fakt, że od tygodnia oczko mniej ropieje, ale skoro udało mi się wywalczyć termin to jadę. Niech go specjalista obejrzy. Najwyżej nie zrobią zabiegu
|
#4600 | |||||
|
Raczkowanie
|
U nas jak na razie dzisiaj lepiej. Dominik właśnie ma drugą drzemkę i nie jest już taki marudny. No i zrobił mega wielka kupke
Ale z jedzeniem to dalej jest różnie. U nas piękna pogoda dzisiaj, słoneczko i bardzo ciepło. Czekamy na tatusia i po 15 zmykamy na spacerek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj znowu zrobiłam rekonesans z ciuszkami, które leżą w szafie i czekają na swoją kolej. Jakie to dziwne jak szybko Dominik rośnie, jeszcze nie tak dawno jak wkładałam do szafy te niektóre rzeczy to wydawały mi sie takie wielkie, a teraz jak wyciągam to te "wielkie" rzeczy są teraz dla niego dobre. I muszę co jakiś czas robić rozeznanie, bo bym niektóre rzeczy przegapiła
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
co do tematu huśtawek to mojego małego marudę ta huśtawka potrafi zainteresować nawet do 30 min .... i nawet wczoraj spał w niej więc jestem mega zadowolona ..... a mam taką http://allegro.pl/fisher-price-t2713...835987456.html |
|
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2.Już dziewczyny pisały ze to jeszcze nie wiadomo |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wreszcie mam więcej czasu na skrobnięcie ![]() Najpierw chwalimy się, że Zosia skończyła dziś 8 tygodni! Była u nas kuzynka, przyniosła prezenty Mała dostała grzechotkę, body, bluzeczkę (taka sylwestrowa na za rok, ale śliczna), kocyk/kapę - jak recznie robiona, no cudo i pierwszy sloiczek Gerbera Gruszki Williamsa. Nie spodziewałam się!Pogoda się psuje, więc spacer był krótszy. Co do lewusów: moja teściowa kazała po porodzie przystawić małą do prawej piesi, bo jak zacznę od lewej, to będzie lewusem!!! No co za baba, jakby jakiś gorszy gatunek człowieka z leworęcznych był, a to przecież zdolni ludzie! |
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
A pamiętacie jak Wam mówiłam, że matka chrzestna Dominika jest w ciąży. Jest to moja bardzo bliska przyjaciółka i starała się o dzidziusia rok, bo ma problemy z prolaktyną. A teraz robiąc wyniki okazało się, że ma cytomegalię
A ja też się teraz boję o Dominika, czy teraz Natalia nie powinna go widywać?? A jeszcze jedno bo TŻ od razu sie takie coś nasunęło, ten głupi zabobon, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną, bo dziecko szybko umrze, ale chodzi o dziecko chrzczone, czy to dziecko, które nosi chrzestna??Bo jej rodzice od razu jej odradzali bycie chrzestna a jak teraz by miało jeszcze się coś wydarzyć........
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja słyszałam o tym głupim zabobonie i tu chodzi o nie narodzone dziecko ....
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potwierdzam - bardzo zdolni ludzie nie żebym jakaś skromna była ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
żeby z dzieciątkiem przyjaciółki było wszystko dobrze.A co to w ogóle za choroba? bo nic nie wiem o niej ani jakie są konsekwencje dla dzidziusia..
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba sobie zadać pytanie czy zrobiła sobie badanie w kierunku cytomegalii przed ciąża?(skoro lekarze uważają,że zaraziła się przed ciążą). Wiadomo,że to jest paskudztwo nie gorsze od toksoplazmy... Więc pozostaje się modlić o to nienarodzone maleństwo i trzeba być dobrej myśli.
|
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
I Ja jestem.
Emilie miała dzisiaj noc " zabąkaną bez bąków" męczyła się, nie mam zielonego pojęcia dlaczego, bo nic takiego nie zjadłam. Dochodzę do wniosku, że tak po prostu ma, trzeba przeczekać. Wstała o2:30 o 5 i o 7, ale ciężko jej było zasnąć ![]() Huśtawka - Ja oglądam od jakiegoś czasu na all i czekam na okazję, zależy mi na kilku melodyjek, bo widzę że Emilie uwielbia muzykę Max daję za nią 150zł nie więcej, uważam że te powyżej to już bajery które dziecko nie wykorzysta bo czasem tego za dużo no i za firmę też się płaci ![]() Karuzela - też szukam na all, bo ta taka smętna jest ![]() Byłam dzisiaj u rodziców na pierogach ![]() uwielbiam je , sa przepyszne. Moja Emilie chyba ma uczulenie na nabiał, bo czekolady nie jadłam już ponad tydzień, krostki zniknęły i jak zjadłam jogurt pojawiły się ponownie, dzisiaj zjadłam ser jeżeli na dniach wyjdzie tego więcej tzn, że nabiał. Suszarka dzisiaj u mnie zadziałała ![]() ale tylko na chwilę, bo głodna była coś miałam pisać ale nie pamiętam
|
|
|
|
#4611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt że niewiele czasu mi zajmie, niestety nie miałam wyjścia, bo jakbym miała to wiadomo że posiedziałabym jeszcze z małym w domu do końca urlopu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja od czwartku zaczynam... dużo masz zajęć teraz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za 8 tydzień!A ja wróciłam niedawno, załatwiłam co trzeba, podjechałam przy okazji na uczelnię też kilka spraw załatwić, Adaś cały czas jak aniołek, oczywiście czarował panie a w samochodzie spał
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Z teego, co pamiętam z antropologii, to każda matka uspokajając dziecko weźmie go na lewą rękę (bicie serca ma uspokoić dziecko)... To jest nieświadome zachowanie.
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kukusklep.pl/BABYMOOV_Lezacze...yska-1570.htmlKupiłam w komisie oczywiście. Ma 5 poziomów bujania, my się bujamy na 1. 16 melodyjek, każda z nich może grać ciszej lub głośniej. Można ją ustawić że sama się wyłączy po 10,15 lub 30 minutach. Ale szczerze ? Zbędna.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-29 o 16:02 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Warto poobserwować, co szkodzi, a co nie, ale też nie ma co wmawiać sobie od razu chorób, bo idzie zwariować (ja też panikuję, gdy jakąś krostę zobaczę)... |
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgodzę się. Jestem leworęczna ( moja mama też była- ale kretyni przestawiali na prawą rękę, ja się na szczęście nie dałam) i biorę dziecko na prawą rękę.
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak lewa jej się zmęczyła to zmiana. I obiema rękami miała taki sam charakter pisma.
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
trzy dni w tygodniu
o tyle: http://univ.rzeszow.pl/we/pliki/II%2...20II%20rok.pdf nie najgorzej bo w poniedziałekod 8,30 do 13 we wtorek 8,30-11.30 czwartek seminarium mgr 8,30 a co drugi tydzień 8,30-14,30
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Aania podziwiam Cię
Praca, studia, rodzina...Ja też nie pokazałąm się jeszcze w klubie, bo... nie umiem załączać tam zdjęć |
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przestawianie jest CHORE !! Na szczęście już się od tego odeszło. Przecież nie od dziś wiadomo że osobom leworęcznym lepiej pracuje prawa półkula mózgu i przestawianie wszystko zaburza.
|
|
#4620 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow! za naczyniaka ![]() Cytat:
raz bywa że uleje wszystko, raz że nic. Zalezy od dnia, po prostu tak ma. Cytat:
teraz robi same wodniste, czasem coś tam grudkowatego będzie, nie liczę ich. Cytat:
choć ksiązką bardziej obszerna. Cytat:
Jak ma bolec ząbkowanie to bursxztyn nie pomoże. Cytat:
i jak zbędna ile za nią być chciała ?
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Fakt, że od tygodnia oczko mniej ropieje, ale skoro udało mi się wywalczyć termin to jadę. Niech go specjalista obejrzy. Najwyżej nie zrobią zabiegu

nie żebym jakaś skromna była
żeby z dzieciątkiem przyjaciółki było wszystko dobrze.
zębole