|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
No niestety. Macierzyński mam do 15 listopada ale będę pracować w trakcie urlopu.
Z jednej strony dobrze że jest praca, a z drugiej straaaasznie mi się nie chce ![]()
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
cześć, ja znowu z pytaniem bo widzę że temat kupny się pojawił.
Moja 11-tygodniowa córeczka karmiona tylko piersią - wczoraj zrobiła mega spienioną kupę. Miałam okazję to zaobserwować bo robiła ją na przewijaku. Nie wiem czy za każdym razem robi taką spienioną, bo jak robi do pieluchy to nie umiem rozpoznać po odgłosie, ale mam wrażenie jakby pchała tą kupę siła wodospadu. Kolor żółtawy/złotawy z reguły, sporadycznie zielony. Konsystencja rzadka. Ilość = ilości karmień (przynajmniej do południa), popołudniu robi rzadziej a w nocy sporadycznie, praktycznie w ogóle, i dopiero rano nadrabia. Czy mamy karmiące tylko piersią mogą się wypowiedzieć nt kupek? Pisałyście o nietolerancji, skazie, ja wiem że nie ma co wkręcać, ale ta pienistość nie jest normalna. Jeśli chodzi o skórę, to nie mam zastrzeżeń, jedynie wokół ust ma krosteczki, ale wygląda mi to na rezultat pchania rąk do buzi... i jeszcze jedno mnie zastanawia - jeśli moje dziecko miałoby tą dolegliwość - np. skazę i nietolerancję to czy jedynym objawem mogłyby być pieniste kupki ![]() nie wiem czy coś z tym robić czy obserwować czy do lekarza biec... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
To chyba jako pierwsza z nas wrócisz do pracy, szczerze to nie zazdroszcze
![]() Moj macierzyński kończy sie 8 listopada. |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko jej ząbki zaczęły wychodzić. Cytat:
![]() Ja chętnie wpadnę na rybkę ![]() ha miałam tylko przez kilka dni - nie było żadnej poprawy - teraz od wczoraj wieczór jest na pepti właśnie - czekam na efekty, nockę ładnie przespała - jak zjadłą o 18 to spałą do 24, zjadła, potem spała do 5, zjadła, zasnęła przed 6 i obudziła się głodna ok 8 na jedzenie, zjadłą, pobawiłą się, pogaworzyła i o 9.15 zaczęła marudzić że śpiąca, położyłam do łóżeczka, dałam smoka, otuliłam kocykiem i pieluszką tak jak lubi i się usypia właśnie, mam wrażenie że spokojniejsza jest i lepiej śpi, bo wcześniej spałą dość niespokojnie, ale dopiero były 4 karmienia Pepti więc na pełne efekty jeszcze trzeba poczekać. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- a ile teraz Sarcia waży? - moja teraz coś ok. 5400- waży, na szczepieniu w 6 tygodniu życia ważyła 4600, jutro skończy 10 tygodni ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-29 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, tak o tym spaniu w nocy.. Wasze dzieciaczki chyba krócej śpią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |||||
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
U nas skok jak ta lala ![]() Dominik jest marudny w dzień, szybko się nudzi, wymaga więcej uwagi, i jedzenie całkowicie nam się rozregulowało. Tak jak pisałam ostatnio,ze przez 2tyg ładnie jadł 130 co 4 godz, a w nocy nawet co 5, to teraz znowu jedzenie co 3godz wróciło, je bardzo różnie, czasem 90, czasem 110. Po godzinnej przerwie potrafi dojeść nawet 60. Czyli w ogóle nie potrafię przewidzieć jego apetytu. Do tego śpi niespokojnie i budzi się co chwile, a widzę jak jest zmęczony i ziewa i bardzo by chciał sobie posapać z 3h jak zawsze. Kupki od dwóch dni nie zrobił, dzisiaj co prawda taka mała była, ale mamusię nie usatysfakcjonowała taka mała kupka ![]() Wczoraj zaczęliśmy 11,5tyg, więc według wykresy skoków wszystko by się zgadzało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie takie z serii dziwnych ![]() ![]() Pytam tak bo takich bluz cieplejszych i spodenek nie mam dużo i nie wiem czy powinnam dokupić...
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sklep.ekodzieciak.pl/gryzacze...zek-p-845.html tyle słyszałam o cudownym działaniu że juz zgłupiałam ![]() a tak wogóle to dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
Witam.
Podczytuję w miarę regularnie przy karmieniu, ale na pisanie brakuje czasu i trochę weny twórczej też. Po chcrzcinach moje dziecko było bardzo marudne i nie wiedziałam o co chodzi. Wczoraj już pojechaliśmy do lekarza, żeby sprawdzić, czy ten katarek nie poszedł dalej, ale na szczęście dzieć zdrowy ![]() ![]() ![]() My tez mamy na policzkach łuszczącą się skórę (wczesniej chyba potówki), ale lekarka stawia na alergie kontaktową. Ja się nie nakręcam. Dostaliśmy maść do zrobienia. Zobaczymy, czy zejdzie. Miłego dnia życzę, bo zapowiada się słoneczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aaaaaaaa.. ale jesli zalezy Ci na informacjach, to w niedziele będę nad morzem, w okolicach sanatoriów, to moge wejśc i popytać, co oni na takie zastosowanie.. Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-09-29 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a po jakim czasie u Was było widać poprawę? ja też bym wybudzała tak jak Ty, bo takie długie spanie dla takiego maleństwa to dla mnie za długo, zwłaszcza że bez jedzenia tyle czasu. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
wysyłam Wam link, z góry przrpraszam jak kogoś urażę, i lece Was nadrobić http://ryjbuk.pl/wiejski-lans-po-polsku-266576 |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
jak ktos oglądał brzydulę, to tu są powiedzenia Violety
http://ryjbuk.pl/popularne-powiedzenia-266679 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Już ząbki jak ten czas leci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lady chyba nie odzywała sie od czasu swojego porodu ![]() Musze sie pochwalić mój synek wczoraj złapał do rączki grzechotke ![]() Dziubek pani detektyw przyznaje sie bez bicia że ja też sie jeszcze nie ujawniłam w klubie ![]() Dzień dobry bo zapomniałam sie przywitać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() dziś była u Nas pielęgniarka z niezapowiedziana wizyta. ![]() a moje dziewczyny w końcu opanowały przewracanie się brzuszka na plecki ![]() ![]()
![]() |
#4551 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nerolka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brunetka Ty masz taką huśtawkę małą? mocno buja, sprawdza się? usypia Alę? na all dużo jest z bight starts takich za 260zł. Nie chce mi się linka wstawiać, wiecie o jaką chodzi pewnie. Popatrzę coś w używanych.. Ze spaniem w dzień w nas nadal problem, szukam na Sarę sposobu. Cytat:
![]() Karmisz jeszcze UU czy tylko MM? moze pisałaś ale pewnie przeoczyłam. Nie bij ![]() Cytat:
Cały dzień na rękach. Mój kręgosłup szwankuje. Koleżanka przyjechała i nie dała się Sara odłożyć, przysypiała na rękach, i musiałam chodzić, bo jak siadałam w fotel to płacz ![]() Kumpela sama się obsłużyła w kuchni. Czyli zrobiła nam kawę. W końcu wyszłyśmy na dwór to 2 h pospała w wózku. Wiało jak cholera, po powrocie do domu znowu na rękach... I jadła jak chciała. Po 3 h od poprzedniego karmienia płacz, szykuję butlę, daję a ona pluje. Jadła na raty jak chciała, nie co 3 h jak zawsze. Nie kumałam o co chodzi jak płakała. Czy jeść, czy nosić... Wieczorem był problem ze spaniem, o 22 padła i ja razem z nią. Cytat:
Do dziś dnia nie wiem, czy u nas skaza czy nietolerancja. Jak słowo daję. Nutramigen pomaga w każdym bądź razie. Zielonych kup nie było, tylko ulewanie, krosty, płacz.. Cytat:
Teraz już spoko. Nie czuję żeby coś się złego tam działo. Do gina nie doszłam jeszcze ( może w sobotę uda się wyrwać). Crazy z tż spoko już, naprawdę jest dobrze. Tylko mało czasu mamy dla siebie, bo on ciągle pracuje póki jest sezon na zarobienie kasy, jeszcze 2 tyg i będzie więcej w domu. Przychodzi o 19-20, kąpiemy Sarę i nawet nie mam siły z nim gadać, idę spać ![]() Gorzej z teściową.. Zanetaa jak pryskam wodą i potem kładę na brzuszek i odciągam to właśnie razem z wodą te gluty są rozmiękczone, wczoraj wyciągnęłam taki długi z 6cm mial. Serio serio. Ej jak będziecie tyle produkować to ja nie będe pisać tylko czytać w czasie karmień bo na pisanie już nie mam czasu przy marudzie. Teraz na macie leży pewnie zaraz mnie zawoła. Rano pospała pół godz to zjadłam i pranie włożyłam, zmyłam gary. Tyle chciałam napisać. Już nie wiem co komu. Która ma inhalator? Monia? jaki i jak się go stosuje? może to pomoże na katar? Madzia - chyba Ty pytałaś o pranie? codziennie bielizna do pranie typu body, śpiochy. Grubsze bluzy czy spodnie ogrodniczki to po ilka razy wkładam. Musze jechać do miasta do ciucha bo zimowych ubranek nie mamy, i już nosi rozmiar 68! Rośnie w górę szybko panna moja! Nerola szybko chyba ząbkować zaczęła, co? już się boję.. Coś przeciwbólowego jej dajesz? Dobra sąsiadka, trochę odciąży. Lilkaa i Oliweczka chyba myślami Was przyciągnęłam ![]() Idę zaraz do klubu oglądnąć. Właśnie miałam pisać, Lady, Margaret chyba się nas wyrzekły na zawsze. Mogłyby chociaż napisać co u nich, czy ok... Pisałyście o zielonych kupach i u nas dzisiaj rano taka zielono żółta była ![]() Ale dlaczego? Gluty w nosie nie przezroczyste, tylko żółtawe ![]() ohoo już się należała. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze Brida, Ellika, JustPi, Kmat, Zapałeczka ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-29 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubieram zwykle na raz, czasem spodnie czy bluza przetrwają. moja wprawdzie w piaskownicy sie jeszcze nie bawi ale za to jak odbeknie i uleje to wszystko załatwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to chyba pora nadrobić te braki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Crazy - jak nocka Idy? ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-29 o 10:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co dziubasku, ja czytam te ''złote mysli'' Kubasińskiej i sama się do siebie śmieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
hehehehehe wiecie co oglądam teraz brzydule i leje po nogach
![]() ![]() ![]() Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-09-29 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bright-starts-hust...831059589.html tylko słonika Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-29 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.