|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33194234]
Mój mały wciąż się nie rusza. Mówię - oszaleję.[/QUOTE] Jestes niesamowita ![]() ![]() ![]() aaaaaaaa zle przeczytalam ![]() Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-03-28 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Konto usunięte
|
No, dowiedzcie się jak to jest, bo ja się na przykład dowiedziałam niedawno, że u mnie w szpitalu w ogóle nie trzeba ubranka dla dziecka (tylko na wyjście), bo w czasie pobytu szpital daje swoje.
Mam mega mega zamułkę przez ten Dopegyt. Ale też ciśnienie ładne, jeszcze dzisiaj nie przekroczyło 140/90, więc już nie narzekam, może się przyzwyczaję. I napiszę Wam moją rozpiskę ![]() 6 - Isoptin+Fenoterol 9-10 - Nospa, Magnez, witaminy, Dopegyt 12 - Isoptin+Fenoterol 14-16 - Nospa 18 - Isoptin+Fenoterol, Dopegyt 22 - Nospa, Magnez 24 - Isoptin+Fenoterol Czerwcu, nadchodź jak najszybciej... ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Dobrze, że nie muszę łykać Relanium, odstrasza mnie ten lek. No i do listy dodaję jeszcze meliskę co jakiś czas. Powiem Wam, że nie chce mi się już jeść przez te wszystkie tabletki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
Perse wytrzymamy
![]() moj brzuch jest wiecej twardy niz miekki,a znak barana bedzie az do 20 kwietnia!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4597 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33195705]No, dowiedzcie się jak to jest, bo ja się na przykład dowiedziałam niedawno, że u mnie w szpitalu w ogóle nie trzeba ubranka dla dziecka (tylko na wyjście), bo w czasie pobytu szpital daje swoje.
Mam mega mega zamułkę przez ten Dopegyt. Ale też ciśnienie ładne, jeszcze dzisiaj nie przekroczyło 140/90, więc już nie narzekam, może się przyzwyczaję. I napiszę Wam moją rozpiskę ![]() 6 - Isoptin+Fenoterol 9-10 - Nospa, Magnez, witaminy, Dopegyt 12 - Isoptin+Fenoterol 14-16 - Nospa 18 - Isoptin+Fenoterol, Dopegyt 22 - Nospa, Magnez 24 - Isoptin+Fenoterol Czerwcu, nadchodź jak najszybciej...[/QUOTE] Boszzzz... podziwiam Cię, ja bym chyba musiała sobie jakieś alarmy w telefoie nastawiać żeby sie połapać ![]() pociesz się że już niedługo, ani się obejrzymy a będziemy wszystkie rozpakowane ze zdrowymi dzieciaczkami w ramionach ![]() ![]() mamy na 1 piętrze takiego noworodka- jakaś para/ małżeństwo wynajmuje mieszkanie od kilku tygodni i jak czasem słyszę jak ten maluch płacze to sobie myslę że jak moje tak będzie płakało i nie będę wiedzieć co robić to będziemy wyć razem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
U mnie na stronie szpitala nie ma zadnego info dot. co w ogole trzeba do szpitala. Jutro mamy 2 wycieczke do szpitala z sr, to wypytam się, bo za pierwszym razem nie było mi to w głowie jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Rozeznanie
|
8ewus8 sliczna pileczka, swietnie wygladasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4603 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas dzisiaj pięknie było - 22 stopnie na plusie, co się rzadko zdarza, więc korzystałam z pogody - poszliśmy na spacer, ale najpierw zaliczyłam coś ala szkoła rodzenia w przyśpieszonym tępie z położną. Jednego jestem pewna, po tym jak pokazała jak zakłada się epidural, jak wbija się w plecy 2 cm z prawie jednego metra takiego wężyka i to przykleja do pleców, aż do samych piersi, jak pokazał cewnik, i kroplówkę i wyjasniła że natychmiast po wbiciu tego czegoś trzeba się położyć - i tak przez 6 do 8 h leżeć i podobno nie czuję się nóg i ma się problem ze wstaniem potem... to ja obiecałam sobie, że tyle na ile dam radę będę starała się wytrzymać bez zzo! za dużo wszystkiego na NIE - jedyne co mnie zdziwiło, to że u nas znieczulenie zzo - podają do samego końca na życzenie pacjentki, nawet jeśli położna powie że nie ma sensu, bo dziecko szybciej wyjdzie niż epidural zacznie działać jeśli pacjentka powie nada tak, to dzwonią po anastezjologa i on przychodzi natychmias bez ograniczeń w rozwarciu! no i drugie moje pozytywne zdziwienie, to po pierwsze, że starają się zwolnić poród jak dziecko za szybko wychodzi, bo mięśnie muszą pracować powoli i powloli się rozciągać a drugie że ABSOLUTNIE NIE RODZI SIĘ NA LEŻĄCO... położna powiedziała, że trzeba działać instynktownie,ale z prawem grawitacji a nie leżeć i czekać - bo to wcale ani wygodne, ani szybkie, ani bezpieczne.... Kism - niestety ja ciągle charczę i mam zatkane zatoki, mam antybiotyk jeszcze na dwa dni, a potem nie wiem co dalej... a ostanio jeszcze dziwnie boli mnie brzuch ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wiem, że to wszystko robię dla dziecka i teraz leżę do oporu, ale na pewno nie będę wspominać ciąży jako stanu "błogosławionego". Dla mnie to ciągła walka. Choć wiem, że są osoby, które mają gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;33196253]
nie ma za co - w ciąży trzeba się w spierać a jak informacja była przydatna to tylko się cieszę, że mogłam pomóc ![]() Jest jest za co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33195705] I napiszę Wam moją rozpiskę ![]() 6 - Isoptin+Fenoterol 9-10 - Nospa, Magnez, witaminy, Dopegyt 12 - Isoptin+Fenoterol 14-16 - Nospa 18 - Isoptin+Fenoterol, Dopegyt 22 - Nospa, Magnez 24 - Isoptin+Fenoterol Czerwcu, nadchodź jak najszybciej...[/QUOTE] Rany.... podziwiam. A myślałam, że ja biorę wiadro leków. Oddaję Ci koronę w tej kwestii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
też o tym słyszałam, że max jedną warstwę więcej od nas, bo jakby nie było one leżą,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy w pepco znajde takie rzeczy jak butelki dla niemowląt,leżaczki?
#4609 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie najbardziej mnie teraz stresuje to, że się okaże, że będę musiała leżeć, a po pierwsze dalej nie mam nic z wyprawki oprócz ciuszków i nie wyobrażam sobie sytuacji, że mąż sam jedzie do sklepu i wszystko kupuje, a po drugie, że straciłabym zajęcia na szkole rodzenia odnośnie pielęgnacji noworodka, a strasznie mi na nich zależy, bo nie mam zielonego pojęcia jak się zabrać za kąpanie, przewijanie i w ogóle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie odnośnie koszuli nocnej do porodu ![]() ![]() I jeszcze jedno: jak jest jeszcze ta I faza i się jest w szpitalu w tej koszuli, to się jest w majtach czy bez? (wybaczcie kretyńskie pytania, ale nie wiem jak to jest i nie chcę tu popełnić jakiegoś fo-pa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy obiedzie już sobie kładę na brzuch ściereczkę, bo miałabym nowe plamy za każdym razem ![]() Co do koszuli, podobno nie ma szans, żeby się nie ubrudziła. Ja też obstawiam, że jest się bez majtek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Dziś miałam ostatni dzień praktyk w moim ukochanym szpitalu... już do niego na zajęcia nie wrócę nigdy ![]() ![]() Ogólnie więc mi smutno ![]() Gabbi trzymaj sie dzielnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja jak zwykle z doskoku i po dłuugiej przerwie ale nie miałam ani sił ani czasu na pisanie. U mnie raczej wszystko dobrze choć czuję się jak inwalidka II grupy, ledwie przejdę kawałek już padam na twarz, do tego nie powinnam dźwigać swojego klocucha a jak to zrobić jak siedzę z nią sama od 6 do 18?! Z zakupów nadal mam jedne body na szczęście dostałam mega pakę ciuszków od przyjaciółki po jej synku więc teraz mam tylko problem gdzie to upakować. Chyba będę musiała szafę dokupić. Jak znajdę chwilę to spróbuję Was nadrobić. Trzymam kciuki za wszystkie, które mają problemy i są w szpitalu. Zdrówka kochane ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33197263]Zdaje mi się, że bez, bo położna sprawdza tam to rozwarcie itd., a sprawność w 9 miesiącu do szybkiego rozbierania majt może być.. ograniczona
![]() ![]() Bez majt na porodówce,zawsze! ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja obstawiam tak jak pozostali - że bez majtek, przecież ciągle ktoś tam chyba zagląda co by sprawdzić jak główka i rozwarcie ![]() mogę sobie bufet z brzucha zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Wtajemniczenie
|
W czasie całego porodu jest się bez majtek
![]() ![]() ![]() ![]() Perse - nie ma limitu na melisę, możesz pić, ile dusza zapragnie ![]() ![]() ![]() ![]() Millena - witaj! ![]() ![]() ![]() Biedna Gaaabi... mam nadzieję, że szybko ją wypuszczą ![]() Dziewczyny, usłyszałam ostatnio od koleżanki, że jej na zgagę pomagała łyżeczka musztardy! ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-28 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
zgadzam się, ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.