|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
AgaG to dobrze że Antosiowi juz lepiej. Nie byłaś u lekarza?
też słyszałam że mam byc odwilż. Ja już tak tęsknię za wiosną.. Dlaczego Wy nic nie piszecie? Mamad myslałam o Tobie, że cos ucichłaś. A do Zakopca chociaż na 1 dzień nie jedziecie? Ja robię obiad, spacer odbębniony. Ubieranie to masakra, zanim wyjdziemy leje mi się pot po tyłku.
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
witam się
czytałam wcześniej, potem poszłam i teraz nie pamiętam... ostatnio często to piszę wybaczcie...poprawię się syn przespał noc do 7:30 teraz też śpi już dłuuuugo może wraca do normalności? ![]() ja dziś odbieram okular ![]() badania było długie i dokładne, no i fajny pan je robił ![]() na sam koniec wyświetlił dość małą linijkę literek, nic nie widziałam, założył mi te okulary i zobaczyłam czysto i wyraźnie nie muszę nosić non stoper, ale na zewnątrz raczej tak, do samochodu obowiązkowo... bezpieczniej będzie. dziś je odbieram ciekawe jak Johny zareaguje... pewnie jak na nową zabawkę... psujecie się na koniec roku mało do nadrabiania ![]() może by te dziewczynki z krzaczorów zaczęły pisać? zapraszamy.mam nadzieję na pracę... ale żeby nie zapeszać...jedna nie w zawodzie, druga w zawodzie, ale dopiero ewentualnie w styczniu będą dzwonić kciuki ![]() aaa i kupiłam dziś małemu kapcie, bo te co miał już małe były -to był rozmiar 23... wzięłam 25 i są dobre, tzn trochę ma miejsca jeszcze, ale ładnie w nich chodzi. moja kochana Wielka Stopa
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-14 o 14:06 |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przypominam się i ja córka marnotrawna ![]() ![]() Prawda jest taka, że nie mam na nic czasu. Teraz ten tydzień miałam urlopu, więc odpoczywalam i nadzorowałam remont bo rura mi pękała. agulaaabar rzuciło mi się w oczy że szukasz kombinezonu. Ja właśnie chciałam sprzedać jest na 12 msc wprawdzie nie brązowy, ale może akurat Ci się spodoba. http://imageshack.us/photo/my-images/689/dscn1352a.jpg/ U nas ogólnie bez zmian. Filip nie chodzi do żłobka, bo mocno chorował, miał biegunkę tygodniową, nic nie chciał jeść pić. Generalnie dramat był. Teraz mój ojciec z nim siedzi na zmianę z ciocią. Ja pracuję od 9-17 więc w sumie mam mało czasu dla niego. Ale cieszę się, że wyszłam do ludzi
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Paula witaj. Miałam cie zaczepić wcz na fb. A miałaś opiekunkę mieć do Filipa? Takie wyjście do ludzi na pewno dobre Ci zrobiło.
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciepły. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Zmalowana, dobrze Cię czytac ![]() Dawno Cię nie było. Dobrze że masz pracę, i opiekunki zaufane.A czy ktoś wie co słychać u Naroli? Ja po zakupach. Kupiłam troche ciuchów no i prezenty w H&M masakryczna wyprzedaż w dziale dziecięzym, w męskim na razie cisza, damski tez ruszył.Karolowi kupiłam takie drewniane klocki z Biedrony. 100 sztuk we wiadereczku za 39,90. A co lepsze wczesniej chciałam je kupić w Carrefurze za 50 zł i to 50 klocków, ale cos mi się właśnie wydawało że gdzieś ttansze były. A tu nie dość że jeszcze raz takie pudło to jeszcze o 10 zł mniej. Dokupiłam mu jeszcze taki szkicownic magnetyczny, tzn coś na zasadzie piszesz i cofasz. Wiem że ma dostać jeszcze jakaś ciuchcie grajacą z torami, wiec nie rzucałam sie za bardzo, i tesciowa mówiła ze tez jakies klocki mu kupiła, powiedziała mi dopiero jak odbierałam Karolka, ale klocków nigdy u nas nie za wiele ![]() Zainwestowałam wiec w pojemnik na zabawki zeby było gdzie chować. Dla Bartka na razie kompletuje. Chce mu zrobić zestaw pana robótki. Połowe już mam. Chciałam kupic mu lego, bo widziałam tanie, ale tez już mnie wyprzedzono, dostanie jakąś cięzarówke lego i leśne lego. I jakąś cięzaróke. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-14 o 15:16 |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Patik na razie nic na ten temat nie rozmawialiśmy
Przypomniałam sobie, co jeszcze miałam napisać. Mi kiedyś teściowa powiedziała, że dawniej dzieci inaczej się rozwijały niż teraz. I tak, jak pisała Brumek, dziecku przy niej nie wolno płakać. Z tym noszeniem na rękach, to też dziwnie. Z jedzeniem dwie skrajności - z jednej strony "oberwałam", że daję dziecku kawałek smażonej ryby bez panierki, a z drugiej strony zapytała, czy Mały je pączki. Nadopiekuńczość staje się jakby powszechną cechą babć. Nawet istnieje Pojęcie "dziecka babcinego" http://swiezamama.blogspot.com/2012/...dzieciach.html |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
http://rabatomierz.blogspot.com/ ciekawy blog, aktualn epromocje, zniżki, kupony
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bylam. Po tylu latach juz nie ide z kazdym przeziebieniem. Antek nie mial goraczki, pewnie gdyby mial, to bym poszla.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozmiar 68 - ale to duże 68/74 jak to u nich bywa, zaniżona numeracja brązowy to on nie jest... ![]() taki jak ma ten brzdąc co siedzi
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
połowe postów z dzisiaj ti chyba ja napisałam
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
ja bez bicia się przyznaje, że podczytuję, ale nie będąc na bieżąco wypadam z rytmu pisania Ala już śpi, dziś wyjątkowo szybko, więc mam wieczór dla siebie. Jutro miał wrócić tż i wszystko mieliśmy pozałatwiać od kupna choinki, brakujących prezentów, spożywka itd. i d.... wszystko sama muszę zalatwić bo jednak nie wraca. Zjedzie do domu 23go!!! W niedzielę wybieram się z Alą na firmowego Mikolaja dla dzieci. Na wigilię jako nowy pracownik się nie załapałam ale na mikołajki dla dzieci tak![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Eee ja nie chce odwilży, jak już ten śnieg spadł niech poleży chociaż do świąt! Macie plany sylwestrowe? Wybieracie się gdzieś na bal, imprezkę, coś organizujecie?
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-12-14 o 19:15 |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
taaa, wyjątkowy spokój tu dziś.
Cytat:
Przynajmniej zorganizujesz wszystko wg. własnego gustu. A zawsze mozesz zatelefonować i podpytać. My na tę chwilę jeszcze konkretnych planów na Sylwka nie mamy, nie wiadomo co z dziećmi, czy bedziemy mieli ich z kim zostawić. W najlepszym wypadku pójdziemy na bal, bo obok naszego domu organizaują w świeżo wyremontowanej restauracji, a w najgorszym wypadku w domu. Ale też nudzic sie nie bedziemy
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-14 o 19:25 |
|
|
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczny!
Cytat:
Mój tata chyba do nas przyjedzie to sobie wypijemy szampana w domku i pooglądamy rakiety z balkonu ![]() Widziałyście co w USA w tej szkole
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa
ze mnie, zapomnialam.My na Sylwka jedziemy do moich rodzicow jak dzieciaki beda zdrowe. |
|
|
|
#4607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja protestuję - wracać to szybko STAMTĄD, bo jak nie to Shirkę na Was napuszczę
Chcecie, żeby nam forum obumarło? Cytat:
Ale to chyba dobrze, ze nie jedziecie na święta TAM? Nie lubisz tam jeździć, jeśli dobrze kojarzę (to siostra teściowej?). Cytat:
![]() i Cytat:
![]() A jaki masz zawód? Zguba ![]() Biedny Filipek ![]() Cytat:
Marzy mi się siedzenie w domu... Mąż pewnie będzie coś chciał wymyślić, do znajomych czy ktos do nas, ale mam nadzieję, że jednak nie wypali
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Telik I Agni , pisalyscie o czerwonych suchych plamkach , wiecie ze moja Sophie miala takie jak byla mala , cudowalam , smarowlam I nic a teraz walczymy ciagle ze skora , nie strasze , ale lepiej przejdzcie sie do lekarza niech to obejrzy , Bo ja zlekcewarzylam myslalam ze to tylko jakies such plamy malo znaczace.
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Marzenko, kradnę przepis na pierniczki Brumku, współczuję nocek Ciekawe co Tymkowi tak przeszkadza![]() Telik, udanej zabawy. Aniu, dla pięknie rozwijającego się Adasia.Pieleszko, strasznie się cieszę z cudownych wiadomości ![]() Alibany, my jedziemy w trójkę gdzieś w góry się zaszyć ![]() AgaG, oby Antoś szybciutko wyzdrowiał ![]() Zmalowana, Chyba tyle... Więcej nie pamiętam. Mnie coś na wieczór wzięło, źle się czuję, głowa mi pęka i do tego okropnie mi niedobrze Jutro jadę na uczelnie, do Domeczka przyjeżdża moja siostra. |
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Myha śliczny brzuszek-który to już tydzień? A Aania i Eve nam się pokazywały? Ja jak zwykle nie na bieżąco Julka coś mi się ostatnio rozwrzeszczała- często wrzeszczy, obraża się-może to w jakiś sposób objaw zazdrości? ale wątpię-chyb taki okres. Spią w miarę ok- wczoraj razem spali od 22 do 5- zjedli i Julcia dalej poszła spać, a Mati to juz tak jednym okiem. On własnie jak się przebudzi nad ranem, to później trudno mu już zasnąc. Zamówiliśmy kalendarze z naszymi brzdącami, ale na jednej kartce cały rok, bo nie mam aż tylu zdjęć Mateuszka, żeby starczyło na każdy miesiąc roku, z resztą wszystkie byłyby bardzo podobne. Będą to prezenty dla dziadków i prababci. Załatwiamy teraz formalności na chrzciny-jutro idziemy ustalic menu. To tak z grubsza opisałam co u nas ![]() Pozdrawiamy |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, Domek mi dostał jakiś suchych plam
Nie mam pojęcia z czego
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
U Radka też suche placki
![]() Na cały ciele, malutkie ale tak 'kupkami' usłane. Zdecydowanie po krowim mleku bo wczoraj piliśmy kakao oboje. Jeszcze musimy poczeka z krowim mlekiem. |
|
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
No moja to ma na wiele prodoktow alergie ,ale wiem ze byl pierwszy sygnal I ja zbagatelizowalam , lekarz ang twierdzil ze sudokrem ale to nie dzilalo.pozniej pojawily sie dwie ( takie pieniazki) I wtedy przepisal masc ktora zaleczyla ale nie wyleczyla no I teraz wiem ze gdybym pokazalam pl pediatrze on by wiedziez ze to azs
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy taką maść robioną, po tym schodzi i jest spokój, tylko akurat mi się skończyła... Muszę jechać po receptę w poniedziałek.
|
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
Lukier - powiedzcie antytalenciu kulinarnemu, co dodać do białka, żeby stworzyć kolorowy lukier?
Kolędy - my śpiewamy, każdy po swojemu, ale zawsze ![]() Sylwester - w domu, na spokojnie nie lubię tego przymusu imprezowania, cieszę się, że mamy teraz pretekst, aby zostać w domu i nikt nie patrzy na nas spode łba ![]() Hela jest już oficjalnie zdrowa )---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Masakra w tej szkole :/ biedne dzieciaki jestem ciekawa, co tym chłopakiem kierowało... |
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Julka też ma takie suche placki na nóżkach poniżej kolan, ale tylko kilka i ogolnie suchą skórę na rękach-używam na to emolium w kremie, wcześniej ją w nim kąpałam i było dobrze, dopóki nie przeszłam z powrotem na płyn do kąpieli.
Uciekam spać.Dobranoc, |
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
Kolorowych snów
|
|
|
|
#4619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż wiesz, co mi przyszło od razu do głowy? Cytat:
Julcia może jednak odreagowuje nową sytuację. To nigdy nie jest bez wpływu... Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dziewczyny, a ja jednak obstawiam, ze duża część tych suchych placków spowodowana jest zimą, a nie mlekiem Dziwne by było, żeby tak wszystkie na raz uczulenie dopadło. Raczej warunki. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Aaa, i będziemy mieć kocyk la millou Teściów wmanewrowałam, kupią mu na gwiazdkę Pytali co mu kupić, więc powiedzieliśmy prawdę: że Tymek ma tylko jedno pragnienie w życiu - kocyk
|
|
#4620 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że to powietrze
dumam i dumam, co to za krostki na Heli policzkach, ale to w sumie takie "suchoty" są... i z moich obserwacji wynika, że jedzenie nie ma nie wpływu. w sumie teoria z powietrzem bardziej mi pasuje i mam nadzieję, że niedługo to wszystko zniknie ![]() Zastanawiam się cały czas nad kocykiem... Baaaaaaaaaardzo podoba mi się wizualnie, ale w sumie Helutka ma już taką kocyko-kapę z Mothercare... ale jak mi kiedyś ktoś będzie chciał podarować malinkę to nie pogardzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

żeby nie zapeszać...

Zakończone: 2

zębole
ze mnie, zapomnialam.

Ciekawe co Tymkowi tak przeszkadza
dla pięknie rozwijającego się Adasia.
)