|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() A pamiętasz o ciepłych lodach? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ![]() Ja mam jeszcze gorzej, bo nie umiem ani trochę ani wcale. Umiem tylko na maxa, w myśl zasady, że trzeba się nażreć na zapas bo od jutra odchudzanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Popatrz ja swój też z Ewą spędziłam... teraz smacznie śpi po cycku ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ale słonko pikne świeci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle ze we wrzesniu ma isc do przedszkola to wiesz juz musi umiec robic na kibelek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja to taka miekka klucha i nigdy nie zmuszam do niczego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Noooo ![]() Z rana złapałam stresa, bo mały mi zaczął kaszleć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a robil juz siku na nocniczek w lato zawsze rano a potem przestal..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Rozeznanie
|
Dziś przychodzę do Was z nowiną. Nowiną.
Kuba wczoraj podniósł głowę leżąc na brzuszku. Co prawda lekko przytrzymywałam mu pupkę (dzięki Ma_majka ![]() ![]() żeby nie było, nie chwalę go ![]() ![]() u nas wczoraj ładnie świeciło słoneczko, ale wiało trochę. nie przeszkodziło nam to w spacerach ![]() ![]() wiosna się zbliża? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- noo, i przypominam się po raz kolejny z głosowaniem ![]() https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267 mój nick: whitelady długo Was z tym nie będę mordować, głosowanie trwać będzie jeszcze 10 dni ![]() dzięki dziewczyny za wsparcie ![]()
Emilek ![]() ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ![]() ur. 11 listopada 2012 Blanka ![]() ur. 10 lipca 2011 Aniołek ![]() Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-03-05 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś Dzień Teściowej!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka a chcesz ![]() A co to odpieluchowywania, to czytałam na innym wątku, że w niektórych europejskich krajach to dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach i nikogo to nie dziwi. Nie mówię, żeby tego nie uczyć, ale nie czuj presji na sobie ![]() Cytat:
Już nie musiałaś dokańczać tego zdania ![]() ![]() Emko Ty nasza kochana ( mogę się tak do Ciebie zwracać chyba, że wolisz inaczej, bo mmm to tak trochę bezosobowo ![]() ![]() Nie znam gościa ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o zumbie mówili dzisiaj w ddtvn ![]()
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Moja wczoraj nas nawiedziła... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od dzisiaj zmieniam nam rozkład dnia i będziemy wychodzić na spacerki po 11 żeby potem po południu nauczyć młodą popołudniowej drzemki. Trzymajcie kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bonitki to samo zdrowie bo pełonoziarniste ![]() dobry ![]() ![]() wyguglałam go aż ![]() ![]() Cytat:
![]() zagłosowane 3x ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Cuda
![]() U nas może być problem bo młoda ma czujnik powrotu do domu gdzie nie ma spania zwykle ![]() A teraz mi usnęła na rękach jak szłam jej bule zrobić... no tak to se można cokolwiek zaplanować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Ula znów zasnęła w łóżeczku ze smokiem w buzi i moim ćśśś w tle, i śpi
![]() W czoraj w nocy tez ![]() Normalnie winiaka wam wisze. Takiego conajmniej z 7zł ![]() A z niusów mniej fajnych- temat kupowy. Ostatnio nasz kupsztal był w czw w nocy i do tej pory nic (poza okrutnymi bąkami) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ide sie zrobić na bóstwo przed spacerem. Coby przechodniów nie straszyć ![]() Któ¶a z dziewczyn polecała lewka z Playgro? Nadal poleca? ![]() Bo moja mama się zaofiarowała ze kupi Ulce. ![]()
![]() |
#4605 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to ćśśś to podłapałam od mojej mamy, siła tradycji ![]() Winko obalimy na zlocie na plaży ![]() Cytat:
Mnie by też to stresowało a tż na pewno już by jej czopka w tyłek wciskał ![]() 95 m. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
hej laski.
powiedzie co najlepsze na katar! jak go się najszybciej pozbyć? bo od wczoraj wieczór mamy zawalony nosek... |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to znaczy ze Twój mąż jest panem przedszkolankowym ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Lady, cos sie zawiesiło, nie moge zaglosowac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
nie nadrobię
trzymajcie kciuki żeby szybko mi przeszło - za godzinę jadę do lekarza 38.6 ![]() aż mi mama Jaśka zabrała do siebie |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Wtajemniczenie
|
Si
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Nie było mnie chyba z miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jeszcze wracam do korków - od dziś, więc wieczory również zajęte... Uff dobrze, że przyszła wiosna, bo kisiłam się w domu od listopada (miałam wizję zamkniętej porodówki i wysłania gdzieś rodzić). Jak juz Kacper nie śpi, oglądamy ksiązeczki, uczę go trzymać grzechotkę, obserwuje maskotki na macie...mam taką potrzebę, żeby go wszystkiego uczyć, odkąd śmieje sie i gaworzy. Wydaje mi się, że wszystko robi za wolno..... Porażką skończyło się moje przestawianie mu głowki ![]() ![]() ![]() Wróciłam do wagi sprzed ciązy, mieszczę się w dawne ubrania, teraz mamy na tapecie chrzciny - 23 marca, chciałam małe w domu, a teściowa traktuje je jak drugie wesele, chyba mnie szlag trafi do tej soboty..... no ale najwazniejsze, ze Kacperek zdrowy, jadł bebilonPepti i skaza zeszła z buzi, teraz powolutku wracamy do bebilon komfort. Ja odciagam co 3 godziny 40-60ml, ale chyba konczy sie lakatacja, bo coraz wiecej czasu mi to zajmuje. Maly ma w nocy 5-6godzinny ciąg spania, potem jak zwykle co 3 godziny je, więc sie budzi i pozniej zasypia sam. Jak zle mu zasnac - działa suszarka lub ostatnio odkurzacz ![]() Bardzo bym chciala bym na bieząco, ale teraz bedzie jeszcze trudniej, wiec mam nadzieje, ze mnie nie wypiszecie z watku. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
odciagam frida, psikam sola morska, kupilam nasivin, ale on tylko na jakis czas odtyka nosek i potem znowu to samo, a poza tym mozna go stosowac tylko 5 dni dzis bede probowac inhalacji jak kurier przywiezie inhalator ![]() bylam dzis w biedrze i oparlam sie pokusie kupienia bonitek ![]() ale za to kupilam mleczne buleczki, ktore wlasnie wcinam ![]() Czarus sobie lezy w lozeczku i patrzy na karuzelke, a ja sie musze wziac za robienie obiadu macie moze jakies propozycje na szybki i prosty obiad? bo na jutro nie mam pomyslu Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-03-05 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze tak mi przyszło do głowy - kładziesz małego na podłodze, czy na kanapie? Ja też oddałam głosiki. ![]() Cytat:
Niestety młoda mi się obudziła w momencie wypinania z fotelika - stelaż mam aucie. Ale jeszcze mam nadzieję, że padnie, bo trza mielone zrobić. Cytat:
![]() Winko, cytrynówka - normalnie się rozpijemy ![]() Ja takich metraży nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spacerku, byliśmy 2 godziny, bo młody przysnął, a córa nie chciała do domu i paćkała się w piaskownicy
![]() ![]() ![]() ![]() a teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- u mnie dzisiaj obiad przez małe ''o'', a właściwie przez ''z'' zupa ![]()
![]() |
#4614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezla wymowka, ile kasy na to idzie, a srodowisko mus to mus ,ale jak jest inna opcja to dupke w troki i na nocnik
![]() |
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- makaron z tuńczykiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka ma dwójkę dzieci o niewielkiej różnicy wieku i ma trudniej. Ja mam wrażenie, że ostatnimi czasy robi się taki wyścig - które dziecko co pierwsze robi, a to chyba nie o to chodzi. Ja uważam, że trzeba dać dzieciom czas, żeby nauczyły się wszystkiego w swoim tempie. Ten przykład z przedszkolakami zza granicy to takie ekstremum, ale chodziło mi bardziej o to, że chyba tylko u nas w kraju tak się spinamy z tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.