|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu na badania na NFZ czeka się po 2h w kolejkach, zwykle pielęgniarki są bardzo niedelikatne, tam gdzie chodzę czekam max 10 minut, nigdy nie miałam na ręce sińca itp, robię to także prywatnie dla własnego komfortu i oszczędności czasu. Rozumiem, że ktoś jednak woli te 500 zł zaoszczędzić, ale ja tych badań co miesiąc robić nie będę, zrobiłam raz cały pakiet a teraz zostaną mi te podstawowe, więc nie będę co miesiąc pół tysiaka wydawać. Ja mieszkam w dość bogatym regionie, nie wiem czy nie najzamożniejszym w małopolsce i tutaj nie raz ceny są dużo wyższe niż w centrum Krakowa... Przedsiębiorcy wiedzą, że ludzie mają pieniądze więc chętnie z tego niestety korzystają.
![]() ![]() Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-04-30 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim wypadku to bylaby oszczednosc 50 zl a ile nerwów ![]() no i robie je raz, wiec spoko...potem tylko morfologia i glukoza wiec nie jest tak źle. ale widze,ze cenowo to sa rozbieznosci - 500 zl ![]() polityka prorodzinna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale lekarka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Ci fajnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kasa z tych ew. badań pójdzie na dzidzia jak się urodzi albo na wyprawkę. Cytat:
![]() U mnie jest z wizytami tak. U kardiologa i internisty Wchodzi się godzinami. Jak masz na 11 to wchodzisz na 11 a jak se przyjdziesz wcześniej to czekasz i już. Owszem zdarzają się opóźnienia ale nie 2 godzinne ![]() ![]() W przychodni rodzinnej pielęgniarki są naprawdę spoko- znają się na tym co robią a u gina jest jedna pielęgniarka na 3 która nie umie kłuć i się cierpi.. i dlatego nikt do niej nie chodzi i ja też już nie będę ( raz poszłam) no ale tam można sobie akurat wybrać jakąś pielegniarke ![]() Moja znajoma za wizytę u endo płaci 150 złotych i jak jej braknie leków ( azapisuje po 1 op.) to musi do niego lecieć i kolejne 150 złotych, badania które jej zleca ~200 zł i to badania robi co 3 miesiace. Jak z nią rozmawiam to jest załamana ale u nas akurat jest mała ilość endokrynologów z NFZ i ten co ją przyjmuje prywatnie, pracuje też na NFZ i raz poszła na NFZ to mówi że był zmierzły i w ogóle że szkoda gadać, dlatego dalej do neigo prywatnie chodzi, ale teraz wypisuje jej leki na dłużej 2-3 miesiące i trochę zaoszczędziła. Jak widać nie ma reguły. ![]()
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
czyli wszystko zalezy od miejsca zamieszkania/przchodni
![]() ja tez place skladki, wiadomo - a za darmo badania mialam tylko raz, 2 lata temu, jsk przyjmowalam sie do pracy ![]() ![]() ale szkoda mi nerwów - szczegolnie teraz ![]() prywatnie mam chociaz spokoj ![]() edit: przypomnialo mi sie jak chcialam skierowanie na próby wątrobowe od gina,bo bralam tabsy juz wtedy 8 lat i zadnych badan. to gin, do ktorego wtedy chodzilam skierowal mnie do rodzinnej,a rodzinna: o nie, to za drogie, nie moge. morfologie moge dac;p i przestalam pytac... szczescie,ze w ogole w ciaze zaszlam;p Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-04-30 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
Do becikowego trzeba też mieć dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie, jestem ciekawa czy brutto czy netto ??? czyli liczą się dwie osoby ...bo chyba nie trzy skoro dziecko dopiero przyszło na świat
![]() ![]()
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja jestem lepsza,bo myslalam,ze 922 ![]() i nawet z mam o tym gadalam, a ona, ze pewnie brutto i powinno byc na 3,ale sama nie wiem ![]() będziecie robic badania prenatalne? ja nad tym wlasnie mysle...bo jak badania wyjda ok i lekarz nie będzie naciskal na nie to ja chyba odpuszcze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo jeżeli zajdzie potrzeba zrobić prywatnie badania to nie ma problemu.Zdrowie najważniejsze, ale póki co nie mam zamiaru płacić. Coś od państwa się należy ![]() A wiadomo sytuacja finansowa nieraz jest różna i czasem niestety nie ma wyboru,żeby coś wywalczyć trzeba się nachodzić,oczekać, naprosić,takie są realia w służbie zdrowia. Moim zdaniem kobieta ciężarna powinna być pod specjalnym nadzorem i mieć wszelkie prawa do bezpłatnych badań,pełnej diagnostyki, aby mieć poczucie że ona i dziecko są bezpieczni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Raczkowanie
|
abby wiem co to ból kręgosłupa bo mam niby rwe kulszową...rehabilitacje w okresie ciąży???? ja miałam mieć rehabilitacje diadynamik i cos tam jeszcze na odcinek ledźwiowy ale z powodu ciązy nie wchodzą w grę takie rehabilitacje..... jedyne co to ćwiczenia.... tak na dobrą sprawę możesz ćwiczyć w domu.... chyba ,że masz na miejscu.... ja jeździłam codziennie na drugi koniec miasta ,żeby ćwiczyć 20min
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dzastin08 niestety ja też trafiłam na takich lekarzy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Odnośnie badań prenatalnych to nie mam pojęcia ...pogadam z lekarzem ![]() ![]() A u nas w Sosnowcu w C.H Plaza 25 maja jest darmowe usg 3d ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
mieszkamy razem od 17.06.2009 zaręczyny 09.08.2010 ![]() ![]() I usg 22.04.2013 ![]() wizyta+usg 7.05.2013 Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-04-30 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie zamieszanie z tą chata , że szkoda gadać . Ludzie dzwonią , oglądają ale jeszcze nikt się nie zdecydował . A Ci co się decydują , odpadają w przedbiegach bo albo dochodu nie mają , albo psa , albo 4 dzieci , albo 5 dorosłych chce mieszkac w jednym pokoju.. Ja tez już odpadam . Nie na moje siły , nie na moje nerwy. Do tego od trzch dni boli mnie głowa , i zastanawiam się czy odstawić ten cholerny duphaston , czy lepiej dalej zdychać ? ![]() CO do rdzenia w szpitalach .. Oglądałyście ostatnio O Matko ! ? MNie to nie dotyczy, ale wspominali coś o fundacji ROdziĆ po Ludzku ( czy cos w tym stylu ![]() ![]() Koala19 - cieszymy się, że wszystko jak należy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mya; ![]() Dzastino8 - zmien lekarza jak masz możliwość. Dziwna baba .. Ja nie będę |Ci pisała jak wygląda moja wizyta , bo wiadomo że standardy w UK i PL są różne ale zmien , dla dobra swojego i dzidziusia .. Będziesz czekała na każdą kolejną wizytę z niecierpliwością , a nie ze strachem , co znowu to babsko powie ![]() ![]() Lecę spac , chyba mnie dorwal Bół Dupny ![]() ![]()
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
CZeść!!! cóż za piękna pogoda na majówkę ![]() rok temu było baaardzo gorąco, a ja chodziłam z wielkim brzuchem 3 tyg do porodu ![]() na przyszłą majówkęnie planuję kolejnej ciąży :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZIEWCZYNY, WYJEŻDZam ![]() ![]()
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę ogarnąć w domu, wyjść z córą na spacer, mąż jest w pracy. jakiś obiad zrobić. jeszcze nie wiemy czy pojedziemy na grilla bo jest brzyyyydko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Przespała się z tym wszystkim i uzgodniłam z Tż,że zmieniam lekarza ![]() Będe chodziła do tej babki co byłam u Niej przed ciążą, jest bardzo sympatyczna i ma b.dobry sprzęt więc prenatalne od razu też u niej mogę robić. Na początku się nad nią zastanawiałam ale brała 150zł na wizytę a ta obecna 100 zł,ale jak się okazało ta nagle stwierdziła że w ciąży wizyty będą kosztować 150zł więc w sumie na to samo wychodzi... W przyszłym tygodniu mam się zamiar zapisać więc jak będe wiedziała nowy termin to dam znać żeby wpisać mnie na listę wizyt ![]() Na następnej wizycie będzie to ok17 tydzień więc pewnie wszystko będzie mi wpisywać w starą książeczkę i tylko przybijać swoją pieczątkę. P.S Bardzo Wam dziękuje za rady ![]() ![]() Przed następną wizytą muszę tylko zrobić morfologię i badanie moczu. U Nas na razie dziś kiepska pogoda, tzn mleko na niebie ![]() Rybka- wypoczywaj ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Witam w ten okropnie brzydki poranek
![]() U mnie póki co jesienna pogoda :/ Nie nadrobię teraz wszystkich zaległości, bo za 2 godz wyjeżdżamy, ale jak już będę leżeć tyłkiem do góry to będę czytać lekturę ![]() Coś wyczytałam, że piszecie o badaniach - ja mam taką listę badań, że zbankrutuje :/ ale ginka mowila ze jak jestem ubezpieczona to ze powinni zrobić mi to za friko - nie wierze w takie cuda, ale się zobaczy :P ciekawi mnie tylko czy długo się na wyniki czeka??, bo ja bym sobie zrobila w pon badania a w srode mam ginke, a mam te zakazne choroby, bete, krew, mocz itp. itd. muszę zadzwonić i chyba będę robić odpłatnie w Diagnostyce bo nie mam gdzie :/ A ja dalej chora, chrype mam taka jakby mutacje przechodzila ![]() Ide na sniadanie, bo kropek zgłodniał ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Niunia a co trzeba zrobić żeby mieć taki abonament w Luxmedzie ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
ja mam akurat z zakładu pracy, ale można też indywidualnie wykupić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Weszłam na ich stronę, muszę w poniedziałek podjechać do nich i się popytać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie wczoraj po południu do pracy wezwali. Myślałam, że szybko pójdzie... a tu grupa spóźniona 40 minut ![]() ![]() ![]() Już byłam tak zmęczona, że nawet wczoraj nie wchodziłam już na forum. 1 maja jak na razie brzydki w Krakowie a jak u Was? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki
![]() ale mi brakuje pisania z wami ![]() widziałam że pisałyście o pioseneczkach dla maluszków, ja dla natalci kupiłam misia z pozytywką, przykładałam do brzuszki co wieczór i rzeczywiście później uspokajała ją ta melodia ![]() mam nadzieję że same dobre wieści tutaj teraz mamy ![]() ![]() pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
jak sampoczucie mamusiek? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- czy któraś z Was wie coś o konflikcie serologicznym?
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu pytasz? u was wystepuje taki konflikt? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja mam rh- a mój mąz rh + i teoretycznie moze wytstąpić konflikt dowiedziałam sie wczoraj jaka grupe ma mój mąz i troche mnie to przestraszyło
#4613 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ja za wszystkie badania płaciłam bo chodzę prywatnie wyszło ok 230 zł za te początkowe. Jeszcze moj gin dopatrzył sie w karcie ze nie zlecił mi badania CMV i musze zrobić na kolejną wizytę (ok 70 zl). Nie przerażają mnie koszty bo chcę żeby z dzidziusiem było wszystko ok. Na każdą wizyte to się zawsze trochę denerwuję ale to chyba każda z nas tak ma ![]() o ile mi dobrze wiadomo to jak jest konflikt serologiczny to przy porodzie chyba dostajesz TY bądź dziecko jakis zastrzyk i wszystko powinno byc ok. dzięki za rady na temat prezentu i w sumie to taka kuchnia to fajna sprawa ![]()
![]() |
#4614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego wyjazdu ![]() Cytat:
u nas piekna pogoda, dlatego idziemy dzis do rodzicow na grilla ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ryba- odpoczywaj za mnie tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Kłopoty mogą pojawić sie jeśli matka ma rh-, a ojciec rh+.
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodze tez na nfz, do super lekarza, no ale tam nie ma za bardzo warunkow by wchodzila osoba towarzyszaca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.