|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Czesc!
Wczoraj mnie nie bylo, bo sie poprztykalismy z tz. Bylo goraco, ale jeszcze gorecej sie godzilismy ;-) Tak piszecie o zwiazkach na odleglosc. My chyba 4lata bylismy na odleglosc, w tym czasie widzielismy sie 4 razy. Ale odleglosc 10000km to juz nie-przelewki. szaja wrozko Ty moja, rzeczywiscie kosci sie zeszly i moge nosic juz wszystkie przedciazowe doly. Nie wierzylam, ze jeszcze kiedys 36 zaloze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Dziewczyny a jaka mineralke kupujecie dla siebie ... Ja Zywca przewaznie, ale czesto tez biore lidlowska
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bijkora juz trzymam kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4595 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cholerka, muszę własnie moją magiczną kulę wypolerować ![]() ![]() a różnie, lidlowe też źródlane, biedronkowe też, blisko mamy a w zgrzewkach mąż przynosi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze u mnie powiedzieli, by jesc normalnie interweniowac w razie w. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Illusion, ale w necie pisza, zeby butelkowa tez przegotowywac.
Musi być ona niskozmineralizowana (ilość rozpuszczalnych składników nie może przekraczać 500 mg na litr, a sodu – 20 mg Na+ na litr). Używaj wody zatwierdzonej do użytku dla niemowląt przez Instytut Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka (informacja na etykiecie). Taki atest oznacza, że czystość, skład, sposób pozyskiwania i technologia butelkowania nie budzą zastrzeżeń. http://www.ciazowy.pl/artykul,mamusi...pic,879,1.html Do przygotowania pokarmu i pojenia niemowlęcia używaj wody przegotowanej (tę z butelki też gotuj). Dla malucha poniżej szóstego miesiąca gotuj ją około 5 minut, dla starszego – wystarczy doprowadzić ją do wrzenia. Po otwarciu butelki wodę przechowuj dobę, a w lodówce – do 48 godzin. https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ykul,2334.html Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-29 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4599 |
Konto usunięte
|
Nawijko, normalnie w czajniku Agatce gotowałam, kilka razy Dorce podałam też i tez czajnik tylko, nie wygłupiam się z 5minutowym gotowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40545949]Nawijko, normalnie w czajniku Agatce gotowałam, kilka razy Dorce podałam też i tez czajnik tylko, nie wygłupiam się z 5minutowym gotowaniem
![]() To samo pomyślałam. I jeszcze takie na wyrost mi się wydało że po otwarciu butelki tylko dobę woda jest zdatna do wypicia...w życiu mi dzieciak nie wypije w dobę butelki wody...i wtedy co? Ja mam ją pić a jemu otwierać nową butelkę?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-29 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne pokazuj a może już pokazałaś? zaraz pójdę zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Bijkora ja chyba też bym nie pojechała i to chyba nie dlatego że bała bym się ja z mamą zostawić tymbardziej że karmisz mm więc z tym problemu nie ma, ale sam fakt nie umiałabym jej jeszcze na tyle zostawić ja jak wracam po 2-3h nieobecności to lece jak poparzona do niej, więc po prostu bym nie dała chyba rady. Ale nie oceniałabym kogoś bo każda z nas przyzna że odpoczynek by się przydał i na pewno nie była byś przez to złą mamą, więc jak tylko mas zochote i wiesz że wytrzymasz tro jedź, no i jeśli Nadia dobrze czuje się z babcią ![]() Co do zazdrośći.... Hah akurat wczoraj miałam sytuacje dziwną z tż.... ale to może w klubie ![]() Ja zaraz ide myć włosy i jakiś spacerek chyba uskutecznię ![]() Aha co do włosów Silver to nie wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Aha miałam pytać bo hania już się podnosi, no i nie wiem pozwalać jej na to? wydaje mi się że skoro już chce to krzywdy sobie nie zrobi ale np jak trzymam ja na udach z nogami lekko zgietymi w kolanach to ona by chciala juz w takiej pozycji mocno siedzącej podnosi sie glowe ciągnie i sie wkurza strasznie jak na plasko lezy, nawet w bujaku już ją przypinam bo też mi głowe podnosi.
![]() |
#4603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Chyba mam inną więź z dzieckiem,niż wy
![]() Nadia tak na prawdę ma dwie mamy.Jak teraz siędzę w domu, to wiadomo, cały czas ja się nią zajmuję, od pierwszego porannego uśmiechu, do wieczornego zamknięcia oczek. Boję sie też czegos takiego, że nie będzie znała taty, przecież ciagle go nie ma, albo że do babci powie "mama" w sumie to jesteśmy przyzwyczajone do ciagłych rozłąk np 0d 7 do 17. Ja się chyba zdecyduję na wyjazd, wiem że będę tesknic.. Rozmawialam z mamą na ten temat, a ona wręcz każe mi jechac, mówi że wyglądam już jak cień,że nie może się doczekać kiedy skończę te matury i odżyję. Kochana jest.Ale ja jakos nie umiem się tak usprawiedliwiać tym że mam dziecko, szkołę, maturę, jestem chora i wszystko na raz. Tak sobie w duchu uważam, że skoro zdecydowałam się na współżycie, to powinnam liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami i teraz nie ma co mnie szkodować/
#4605 |
Zakorzenienie
|
Bijkora, znam ten ból, ze tzta ciągle nie ma...
![]() |
#4606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Hej laski, czytam Was od rana, ale nie miałam się nawet kiedy odezwać...
![]() Słuchajcie, ale jaja... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, tego się można było spodziewać, fotografka ![]() Też Nałęczowiankę Sport uwielbiam ![]() Nie, nie oceniam chęci wyjazdu absolutnie ![]() ![]() Za to prawdopodobnie mąż z Agatką na 3 dni w Bieszczady pojedzie z rodziną, pod koniec długiego weekendu, i tu nie mam już problemu, Agu starsza no i ludzi zna. Cytat:
![]() Cytat:
Taki syf jaki u nas z kranu leci, to żaden sklep mineralnej w to nie zamieni Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Fakt, właśnie przed chwilą to wyczytałam.
![]() ![]() Dostałam 4 żele nawilżające. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Ja tez po elitarnym liceum, a "naumialam" sie w nim mniej niz kuzynka w najzwyklejszym.
Co do zazdrosci, tz nie daje powodow, zwykle bywa w samczym towarzystwie, za to o mnie jest bardzo zazdrosny. Ja natomiast tez jestem zazdrosna, ale w inny sposob. |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
No, właśnie, widziałam pytanie co do zazdrości - mój TŻ też mi nie daje powodów.
![]() No i Meduzza - dobrze piszesz o tej miłości... Ja na początku byłam skonsternowana nieco, nie wiedziałam, jak się zająć dzieckiem, czy wszystko dobrze robię, czy nic jej nie brakuje, była taka krucha, delikatna - ale kochałam. A teraz - ta miłość jest tak wielka, że jak ją kładę spać, to po 5 minutach mam ochotę wziąć ją na ręce i wyściskać, tak za nią tęsknię... Moja siostra mi powtarzała, że miłość do dziecka narasta z każdym dniem jego życia i miała rację. Oliwa to teraz oczko w mojej głowie, a co to będzie, jak będzie już miała kilka lat? Chyba otoczę ją murem i nie dam wyjść! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Zapomnialabym... Witam nowa mamusie. My poniekad poznalismy sie przez wspolnych znajomych. Moja kolezanka ze stypendium - Niemka spotyka sie z Japonczykiem, z ktorym moj tz widuje sie raz na ruski rok. I mu pozazdroscil. To zaczal poszukiwania na japonskim portalu spolecznosciowym i napisal do mnie. A ja codziennie takie maile dostawalam, ale odpisalam tylko jemu. I juz mowie dlaczego: bo wszyscy pisali, ze chcieliby kolezanke-obcokrajowca (co mnie wcale nie bawilo), a moj do konkretow przeszedl i prosil, zebym mu opowiedziala o szpitalach w Polsce, bo chce do Europy na stypendium medyczne jechac. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Black-ja też ostatnio miałam ochotę się zabawić w testera ale potem jakoś się rozeszło po kościach i tak się nie zgłosiłam ![]() Jak wyglądają pytania odnośnie testowanych kosmetyków? Ale miałam ubaw w listonosza ![]() Jest nowy-jakiś młodziaczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Matko-dzikus jakiś czy to ja go tak zawstydziłam ? ![]()
#4619 | ||
Wtajemniczenie
|
my dajemy mineralna - gotowana wlasnie. obcnie zywca, a wczesniej mama i ja ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
i dla dziecka tez bedzie lepiej, keidy wrocisz wypoczeta i pewnie bado steskniona, bedziesz miala tez wteyd lepsze nastawienie do dziecka
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Haaha, zamowilam sobi na allegro kuferek na kosmetyki - zle wymierzyam i przyszlo mega wielkie kufrzysko
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.