Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 09:55   #4591
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Czesc!
Wczoraj mnie nie bylo, bo sie poprztykalismy z tz. Bylo goraco, ale jeszcze gorecej sie godzilismy ;-)

Tak piszecie o zwiazkach na odleglosc. My chyba 4lata bylismy na odleglosc, w tym czasie widzielismy sie 4 razy. Ale odleglosc 10000km to juz nie-przelewki.

szaja wrozko Ty moja, rzeczywiscie kosci sie zeszly i moge nosic juz wszystkie przedciazowe doly. Nie wierzylam, ze jeszcze kiedys 36 zaloze...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:59   #4592
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, i badz tu madry

Rozejrzalam sie po necie i tez pisza, zeby przegotowanej kranowy nie dawac, bo nigdy zaś nie powinno podawać się dzieciom wody z kranu. Nawet po przegotowaniu zawiera ona za dużo składników, których malec nie jest w stanie strawić, co obciąża jego nerki.
Nawijko dzieki sliczne, co prawda ja cycem karmie, ale zdazalo mi sie ja przepajac woda albo cherbatka wlasnie z przegotowanej kranowy :O

Dziewczyny a jaka mineralke kupujecie dla siebie ... Ja Zywca przewaznie, ale czesto tez biore lidlowska
Stary 2013-04-29, 09:59   #4593
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć

Nadrobiłam, rozkręciłyście się dopiero pod koniec dnia

E_vel dużo zdrowia dla Majeczki! I widziałam ostatnio, że będzie druga edycja Polskiego Turnieju Wypieków i od razu pomyślałam o Tobie

Basiu brawo za ząbek!

Fewcia odpoczęłaś troszkę? Mam nadzieję, że ukradłaś w weekend trochę snu

Lady cudnie spędziliście z mężem wieczór, życzę Wam, żeby dużo takich dni miłych było przed Wami

Bijkora kciuki za maturę ja bym chyba nie pojechała na tyle dni bez Małej, za długo jak dla mnie.

U nas dziś zimno, mokro, wstrętnie. Wyszłam tylko po chleb bo zaś mnie boli ta pierś po zapaleniu i wolałam nie ryzykować, że mnie przewieje. A poza tym zrobiliśmy w końcu przemeblowanie i Ewcia właśnie śpi w łóżeczku, które jest idealnie przy mnie. Mąż mi odkręcił jedną ściankę łóżeczka i przysunął je do mojej strony łóżka i teraz Ewcia śpi w swoim łóżeczku, a tak jakby z nami
Tak samo spie z Yae, tylko na poziomie podlogi.

bijkora juz trzymam kciuki.
Stary 2013-04-29, 10:02   #4594
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Nawijko dzieki sliczne, co prawda ja cycem karmie, ale zdazalo mi sie ja przepajac woda albo cherbatka wlasnie z przegotowanej kranowy :O

Dziewczyny a jaka mineralke kupujecie dla siebie ... Ja Zywca przewaznie, ale czesto tez biore lidlowska
Ja kupuję Polaris w Biedronce. Składników mineralnych ma dużo więcej od żywca, żywiec to jedna z gorszych a swoje kosztuje (marketing )
Stary 2013-04-29, 10:02   #4595
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
o kutfa
przerzucam się w takim razie na mineralną tylko u nas problem taki że Igi woli ciepłą (właśnie dlatego dawałam mu przegotowaną kranówę) a mineralnej słyszałam żeby nie gotować (choć nie wiem czemu).
Pewnie dlatego, że skłądniki mineralne jakoś tam tracą się w trakcie gotowania - ALE w trakcie gotowania przynajmniej syf się nie robi. Woda jest czysta nadal.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj mnie nie bylo, bo sie poprztykalismy z tz. Bylo goraco, ale jeszcze gorecej sie godzilismy ;-)

Tak piszecie o zwiazkach na odleglosc. My chyba 4lata bylismy na odleglosc, w tym czasie widzielismy sie 4 razy. Ale odleglosc 10000km to juz nie-przelewki.

szaja wrozko Ty moja, rzeczywiscie kosci sie zeszly i moge nosic juz wszystkie przedciazowe doly. Nie wierzylam, ze jeszcze kiedys 36 zaloze...
A jak wyście się poznali?

Cholerka, muszę własnie moją magiczną kulę wypolerować

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

a różnie, lidlowe też źródlane, biedronkowe też, blisko mamy a w zgrzewkach mąż przynosi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:10   #4596
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Te i jeszcze berlingo
Ja jem sałatę ale mojej już chyba dojrzał układ pokarmowy bo wczoraj jadłam sos na cebuli (oczywiście nie dużo tej cebuli i rozgotowana) i lasagne.
Poza tym z takich "zakazanych" rzeczy to nie szkodzą jej: czekolada, czpisy, trochę coli, pieprz, miód, orzechy a kiedyś była masakra cokolwiek bym nie zjadła. Coraz częściej się przekonuję, że przy KP można wszysko jeść, oczywiście po jakimś czasie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Co do tęsknoty z Maluchem to ja nie mogę nawet do sklepu pójść i już mi tęskno i głupio. Ba, nawet jak teściowa ją bierze do siebie na chwilę albo jak Mała dłużej śpi. Choroba jakaś
Powiem Wam coś szczerze. Będąc w ciąży jeszcze nie kochałam tego dziecka. Nie to, że jej nie chciałam po prostu nie umiałam kochać czegoś czego nie znałam. A miłość pojawiła się tak miesiąc po porodzie, rozwijała się i teraz patrząc na śpiącą Julcię chce mi się płakać z tej miłości (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi) I aż boję się, co będę czuć za 2 lata. Już mówiłam TŻtowi nawet, że to co czuję do niego, w ogóle nie równa się do tego jak kocham Małą
Ja Was podziwiam z tymi dietami przy kp.
Dobrze, ze u mnie powiedzieli, by jesc normalnie interweniowac w razie w.
Stary 2013-04-29, 10:10   #4597
nafiyqa
Zakorzenienie

Illusion, ale w necie pisza, zeby butelkowa tez przegotowywac.

Musi być ona niskozmineralizowana (ilość rozpuszczalnych składników nie może przekraczać 500 mg na litr, a sodu – 20 mg Na+ na litr). Używaj wody zatwierdzonej do użytku dla niemowląt przez Instytut Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka (informacja na etykiecie). Taki atest oznacza, że czystość, skład, sposób pozyskiwania i technologia butelkowania nie budzą zastrzeżeń.

http://www.ciazowy.pl/artykul,mamusi...pic,879,1.html

Do przygotowania pokarmu i pojenia niemowlęcia używaj wody przegotowanej (tę z butelki też gotuj). Dla malucha poniżej szóstego miesiąca gotuj ją około 5 minut, dla starszego – wystarczy doprowadzić ją do wrzenia. Po otwarciu butelki wodę przechowuj dobę, a w lodówce – do 48 godzin.

https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ykul,2334.html

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:13
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 10:12   #4598
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Illusion, ale w necie pisza, zeby butelkowa tez przegotowywac.

Musi być ona niskozmineralizowana (ilość rozpuszczalnych składników nie może przekraczać 500 mg na litr, a sodu – 20 mg Na+ na litr). Używaj wody zatwierdzonej do użytku dla niemowląt przez Instytut Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka (informacja na etykiecie). Taki atest oznacza, że czystość, skład, sposób pozyskiwania i technologia butelkowania nie budzą zastrzeżeń.

Do przygotowania pokarmu i pojenia niemowlęcia używaj wody przegotowanej (tę z butelki też gotuj). Dla malucha poniżej szóstego miesiąca gotuj ją około 5 minut, dla starszego – wystarczy doprowadzić ją do wrzenia. Po otwarciu butelki wodę przechowuj dobę, a w lodówce – do 48 godzin.

https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ykul,2334.html
dziękuję
Stary 2013-04-29, 10:13   #4599
Konto usunięte

Nawijko, normalnie w czajniku Agatce gotowałam, kilka razy Dorce podałam też i tez czajnik tylko, nie wygłupiam się z 5minutowym gotowaniem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:16   #4600
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie te 5 min tez wydaje mi sie przesada...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:18   #4601
ILLUSION
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40545949]Nawijko, normalnie w czajniku Agatce gotowałam, kilka razy Dorce podałam też i tez czajnik tylko, nie wygłupiam się z 5minutowym gotowaniem [/QUOTE]

To samo pomyślałam. I jeszcze takie na wyrost mi się wydało że po otwarciu butelki tylko dobę woda jest zdatna do wypicia...w życiu mi dzieciak nie wypije w dobę butelki wody...i wtedy co? Ja mam ją pić a jemu otwierać nową butelkę?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:19
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 10:22   #4602
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
dzien dobry Dziewuszki
Lady,zazdroszcze i brawa dla meza Moj pamietal tylko raz,jak bylismy pozarci ze soba:p
Bijkora-to jest Twoja decyzja i nie byloby oczywiscie nic zlego w Twoim wyjezdzie. ALE skoro pytasz o nasze zdanie to JA bym nie pojechala. Jak bylam w ciazy to mowilam,ze pojdziemy razem gdzies sami czasami. mhm,jak poszlam do gina na kontrole to pedzilam do domu,bo sie martwilam,ze moze placze bez cycka,czy cos. a to byl TZ,z nikim innym nie wyobrazam go sobie zostawic.
hmm do kogos jeszcze chcialam sie odniesc,ale zapomnialam. nie cierpie pisac z tego telefonu,jak to potem czytam to czuje sie jak analfabetka.
dziewczyny,bo bokeh pokazuje swoje zdjecia,black na blogu makijaze,e-vel kiedys pokazywala ciasta,ktore pieknie wykonala,a czy ja tez moglabym cos pokazac w klubie? nie chcialabym,zeby to bylo zle odebrane,jako chwalenie sie czy cos. po prostu zrobilam cos i chcialabym komus pokazac

Jasne pokazuj a może już pokazałaś? zaraz pójdę zobaczyć
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Skakanka chyba niee. Byc moze stres. Im bardziej mi zalezalo na kp tym gorzej mi szlo.

Jakie technikum konczylas?

Ojej ale pogrom...

Bijkora na Twoim miejscu bym nie pojechala. Nie znam Cie ale chyba zagryzly by Cie wyrzuty sumienia i i tak caly czas bys myslala o Nadii. Ale moze sie myle, odpowiadam na moim przykladzie.

Jejciu marzenie kazdej dziewczynki
Dobranoc kobiety, rozbrykalyscie sie
Technikum fotograficzne i mam tytuł fototechnik.

Bijkora ja chyba też bym nie pojechała i to chyba nie dlatego że bała bym się ja z mamą zostawić tymbardziej że karmisz mm więc z tym problemu nie ma, ale sam fakt nie umiałabym jej jeszcze na tyle zostawić ja jak wracam po 2-3h nieobecności to lece jak poparzona do niej, więc po prostu bym nie dała chyba rady. Ale nie oceniałabym kogoś bo każda z nas przyzna że odpoczynek by się przydał i na pewno nie była byś przez to złą mamą, więc jak tylko mas zochote i wiesz że wytrzymasz tro jedź, no i jeśli Nadia dobrze czuje się z babcią

Co do zazdrośći.... Hah akurat wczoraj miałam sytuacje dziwną z tż.... ale to może w klubie

Ja zaraz ide myć włosy i jakiś spacerek chyba uskutecznię

Aha co do włosów Silver to nie wiem nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Ja kupuję Polaris w Biedronce. Składników mineralnych ma dużo więcej od żywca, żywiec to jedna z gorszych a swoje kosztuje (marketing )
ja polarisa lubię tego z roiboss a wodę piję Nałęczowiankę, najbardziej ją lubie

Aha miałam pytać bo hania już się podnosi, no i nie wiem pozwalać jej na to? wydaje mi się że skoro już chce to krzywdy sobie nie zrobi ale np jak trzymam ja na udach z nogami lekko zgietymi w kolanach to ona by chciala juz w takiej pozycji mocno siedzącej podnosi sie glowe ciągnie i sie wkurza strasznie jak na plasko lezy, nawet w bujaku już ją przypinam bo też mi głowe podnosi.
Stary 2013-04-29, 10:24   #4603
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Aha miałam pytać bo hania już się podnosi, no i nie wiem pozwalać jej na to? wydaje mi się że skoro już chce to krzywdy sobie nie zrobi ale np jak trzymam ja na udach z nogami lekko zgietymi w kolanach to ona by chciala juz w takiej pozycji mocno siedzącej podnosi sie glowe ciągnie i sie wkurza strasznie jak na plasko lezy, nawet w bujaku już ją przypinam bo też mi głowe podnosi.
sama sobie krzywdy nie zrobi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:34   #4604
bijkora
Rozeznanie

Chyba mam inną więź z dzieckiem,niż wy
Nadia tak na prawdę ma dwie mamy.Jak teraz siędzę w domu, to wiadomo, cały czas ja się nią zajmuję, od pierwszego porannego uśmiechu, do wieczornego zamknięcia oczek. Boję sie też czegos takiego, że nie będzie znała taty, przecież ciagle go nie ma, albo że do babci powie "mama"
w sumie to jesteśmy przyzwyczajone do ciagłych rozłąk np 0d 7 do 17.
Ja się chyba zdecyduję na wyjazd, wiem że będę tesknic..
Rozmawialam z mamą na ten temat, a ona wręcz każe mi jechac, mówi że wyglądam już jak cień,że nie może się doczekać kiedy skończę te matury i odżyję. Kochana jest.Ale ja jakos nie umiem się tak usprawiedliwiać tym że mam dziecko, szkołę, maturę, jestem chora i wszystko na raz. Tak sobie w duchu uważam, że skoro zdecydowałam się na współżycie, to powinnam liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami i teraz nie ma co mnie szkodować/

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-29, 10:43   #4605
Delicjanka
Zakorzenienie

Bijkora, znam ten ból, ze tzta ciągle nie ma...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:47   #4606
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
O, i badz tu madry

Rozejrzalam sie po necie i tez pisza, zeby przegotowanej kranowy nie dawac, bo nigdy zaś nie powinno podawać się dzieciom wody z kranu. Nawet po przegotowaniu zawiera ona za dużo składników, których malec nie jest w stanie strawić, co obciąża jego nerki.
Mi lekarka poleciła zwykłą przegotowaną kranówę, bo nie każdą mineralkę dzieciaczek może wypić, ponadto nie wiadomo jak oni przechowują je w sklepach, w jakich warunkach czeka na klienta i pewniejsza przegotowana
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:58   #4607
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej laski, czytam Was od rana, ale nie miałam się nawet kiedy odezwać...

Słuchajcie, ale jaja... Jakiś czas temu zgłosiłam się do testów kosmetyków Dove na wizażu... I zapomniałam o tym, a w sobotę dostałam smsa, że jakaś paczka do mnie jedzie kurierem... Właśnie przed chwilą ją dostałam - okazało się, że wybrali mnie na testerkę, musiałam przeoczyć maila, jeśli takiego w ogóle wysłali. Fajnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:00   #4608
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Słuchajcie, ale jaja... Jakiś czas temu zgłosiłam się do testów kosmetyków Dove na wizażu... I zapomniałam o tym, a w sobotę dostałam smsa, że jakaś paczka do mnie jedzie kurierem... Właśnie przed chwilą ją dostałam - okazało się, że wybrali mnie na testerkę, musiałam przeoczyć maila, jeśli takiego w ogóle wysłali. Fajnie.
Stary 2013-04-29, 11:06   #4609
Konto usunięte

Cytat:

Bijkora ja chyba też bym nie pojechała i to chyba nie dlatego że bała bym się ja z mamą zostawić tymbardziej że karmisz mm więc z tym problemu nie ma, ale sam fakt nie umiałabym jej jeszcze na tyle zostawić ja jak wracam po 2-3h nieobecności to lece jak poparzona do niej, więc po prostu bym nie dała chyba rady. Ale nie oceniałabym kogoś bo każda z nas przyzna że odpoczynek by się przydał i na pewno nie była byś przez to złą mamą, więc jak tylko mas zochote i wiesz że wytrzymasz tro jedź, no i jeśli Nadia dobrze czuje się z babcią

Co do zazdrośći.... Hah akurat wczoraj miałam sytuacje dziwną z tż.... ale to może w klubie

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

ja polarisa lubię tego z roiboss a wodę piję Nałęczowiankę, najbardziej ją lubie

No tak, tego się można było spodziewać, fotografka

Też Nałęczowiankę Sport uwielbiam

Nie, nie oceniam chęci wyjazdu absolutnie JA bym nie wyjechała, przy czym jeszcze dochodzi tu do tego, że Doria głównie ze mną i mnie zna, nawet tatuś nie ma takich względów powiem szczerze, że zaczynam myśleć że muszę ją trochę z tżtem pozostawiać, bo przecież we wrześniu praca.

Za to prawdopodobnie mąż z Agatką na 3 dni w Bieszczady pojedzie z rodziną, pod koniec długiego weekendu, i tu nie mam już problemu, Agu starsza no i ludzi zna.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Nadia tak na prawdę ma dwie mamy.Jak teraz siędzę w domu, to wiadomo, cały czas ja się nią zajmuję, od pierwszego porannego uśmiechu, do wieczornego zamknięcia oczek. Boję sie też czegos takiego, że nie będzie znała taty, przecież ciagle go nie ma, albo że do babci powie "mama"
Rozmawialam z mamą na ten temat, a ona wręcz każe mi jechac, mówi że wyglądam już jak cień,że nie może się doczekać kiedy skończę te matury i odżyję. Kochana jest.Ale ja jakos nie umiem się tak usprawiedliwiać tym że mam dziecko, szkołę, maturę, jestem chora i wszystko na raz. Tak sobie w duchu uważam, że skoro zdecydowałam się na współżycie, to powinnam liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami i teraz nie ma co mnie szkodować/
TO, że masz dziecko nie oznacza samobiczowania się Nie jesteś robotem, masz prawo być zmęczona, chora i tak dalej.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Mi lekarka poleciła zwykłą przegotowaną kranówę, bo nie każdą mineralkę dzieciaczek może wypić, ponadto nie wiadomo jak oni przechowują je w sklepach, w jakich warunkach czeka na klienta i pewniejsza przegotowana
nie posłuchałabym lekarki absolutnie
Taki syf jaki u nas z kranu leci, to żaden sklep mineralnej w to nie zamieni

Cytat:

Fajnie co masz?
Stary 2013-04-29, 11:07   #4610
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Maila dostaniesz dopiero i linki do wpisania recenzji. Ja już trzy razy testowałam: kosmetyki Physiogel (żel pod prysznic, krem do twarzy i mleczko do ciała), później balsam do ciała Dove a niedawno żel pod prysznic Playboy
Stary 2013-04-29, 11:13   #4611
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
O, i badz tu madry

Ja na kranówce robię mleko, ale ona jest filtrowana filtrami brita. No ale my mamy o wiele lepszą wod niż na śląsku.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! U nas nadal zimno i deszczowo, ale chociaż nocka spokojna.

Niedaleko ojca Mateusza, znaczy się Sandomierza Jest któraś z was też z tych stron?

Też jestem zazdrosna, ale ciiiiiii... staram się nie okazywać

Ja w gorące dni przepajam zwykłą przegotowaną wodą, przy czym tutaj kranówka lepsza jest niż mineralna (przynajmniej w smaku)
Ja z Kielc jestem
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:14   #4612
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fakt, właśnie przed chwilą to wyczytałam. Pierwszy raz się zgłosiłam, muszę to robić częściej.

Dostałam 4 żele nawilżające. https://wizaz.pl/akcje/dove/odkryjmy...y-kwiecien.php O takie. Fajnie, bo ja mam suchą skórę, to akurat dla mnie.
Stary 2013-04-29, 11:17   #4613
meneq
Zakorzenienie

Ja tez po elitarnym liceum, a "naumialam" sie w nim mniej niz kuzynka w najzwyklejszym.

Co do zazdrosci, tz nie daje powodow, zwykle bywa w samczym towarzystwie, za to o mnie jest bardzo zazdrosny.
Ja natomiast tez jestem zazdrosna, ale w inny sposob.
Stary 2013-04-29, 11:26   #4614
BlackSanctum
Zakorzenienie

No, właśnie, widziałam pytanie co do zazdrości - mój TŻ też mi nie daje powodów.

No i Meduzza - dobrze piszesz o tej miłości... Ja na początku byłam skonsternowana nieco, nie wiedziałam, jak się zająć dzieckiem, czy wszystko dobrze robię, czy nic jej nie brakuje, była taka krucha, delikatna - ale kochałam. A teraz - ta miłość jest tak wielka, że jak ją kładę spać, to po 5 minutach mam ochotę wziąć ją na ręce i wyściskać, tak za nią tęsknię... Moja siostra mi powtarzała, że miłość do dziecka narasta z każdym dniem jego życia i miała rację. Oliwa to teraz oczko w mojej głowie, a co to będzie, jak będzie już miała kilka lat? Chyba otoczę ją murem i nie dam wyjść! To oczywiście żart. Ale jeśli jakiś facet mi ją skrzywdzi, jak będzie już starsza, to ja - 30kilkulatka z jajem - ubiorę glany i go zrównam z ziemią ().
Stary 2013-04-29, 11:27   #4615
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro sama sie podnosi, to pozwolilabym jej.
Stary 2013-04-29, 11:28   #4616
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jeśli jakiś facet mi ją skrzywdzi, jak będzie już starsza, to ja - 30kilkulatka z jajem - ubiorę glany i go zrównam z ziemią ().
mój mąż też coś podobnego mówi
Stary 2013-04-29, 11:45   #4617
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, na Twoim miejscu jechalabym

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Zapomnialabym... Witam nowa mamusie.

My poniekad poznalismy sie przez wspolnych znajomych. Moja kolezanka ze stypendium - Niemka spotyka sie z Japonczykiem, z ktorym moj tz widuje sie raz na ruski rok. I mu pozazdroscil. To zaczal poszukiwania na japonskim portalu spolecznosciowym i napisal do mnie. A ja codziennie takie maile dostawalam, ale odpisalam tylko jemu. I juz mowie dlaczego: bo wszyscy pisali, ze chcieliby kolezanke-obcokrajowca (co mnie wcale nie bawilo), a moj do konkretow przeszedl i prosil, zebym mu opowiedziala o szpitalach w Polsce, bo chce do Europy na stypendium medyczne jechac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 11:52   #4618
mala_19kw
Zakorzenienie

Siemka

Black-ja też ostatnio miałam ochotę się zabawić w testera ale potem jakoś się rozeszło po kościach i tak się nie zgłosiłam
Jak wyglądają pytania odnośnie testowanych kosmetyków?

Ale miałam ubaw w listonosza
Jest nowy-jakiś młodziaczek No i puka do drzwi ja mu otwieram (jestem sama w domu) a ten tylko Dzień Dobry zmieszany zapomniał języka w gębie zapomniał drzwi wejściowych zamknąć -potem się cofał coś burczał pod nosem cały zdenerwowany oblany rumieńcem,dał mi te listy -podpisałam co trzeba i prawie że wybiegł z tego domu. Zabiłby się na schodach bo tylko łubudubu słyszałam za oknem zostawił z wrażenia u nas list dla bratowej która mieszka za ścianą
Matko-dzikus jakiś czy to ja go tak zawstydziłam ?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:58   #4619
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja daję zwykłą przegotowaną. Mineralnej ponoć gotować nie można.

my dajemy mineralna - gotowana wlasnie.
obcnie zywca, a wczesniej mama i ja

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Majeczki, Już mniej kaszle, ale taka słaba jest...

W C&A online promocja - 70 % na wybrane artykuły oczywiście najlepsze najtańsze kąski mi uciekły ale i tak coś wybrałam
niestety nie zdarzylam

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
wiesz, a ja pewnie inne zdanie niz wiekszosc, ale wydaje mi sie, ze skoro masz potrzebe wyjechania na te 4 dni to jedz.
i dla dziecka tez bedzie lepiej, keidy wrocisz wypoczeta i pewnie bado steskniona, bedziesz miala tez wteyd lepsze nastawienie do dziecka
Stary 2013-04-29, 12:21   #4620
LadyWhisper
Zakorzenienie

Haaha, zamowilam sobi na allegro kuferek na kosmetyki - zle wymierzyam i przyszlo mega wielkie kufrzysko chyba bede to to trzymac pod lozkiem o ile sie zmiesci

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości