Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 08:06   #4591
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Żyć nie umierać, toż to listopad chyba!

Idę zajrzeć co tam u żubrów
nooo zaraz święta, śnieżek
żubry w krzakach jajca grzeją, toć listopad!!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:06   #4592
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Glowa do gory, na zdjeciach tylko wydaje sie, ze jest ladna pogoda. Kwitna hortensje, a to znaczy, ze jest pora deszczowa. Rzeczywiscie 3. czerwca sie zaczela. A co to oznacza? 6 tygodni ulew, walki z plesnia i nieschnacym praniem. Chetnie sie zamienie ...
ale masz atrakcje... jak nie węże to takie cos, ble......

NINE chyba zalało, ze sie nie odzywa
http://demotywatory.pl/4145560/Kielce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:09   #4593
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Meneq bo tak się zastanawiałam jak czeka was jeszcze z 10 lat takiej "tułaczki" to jak będzie wyglądać sprawa chodzenia Yae do szkoły ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

10 lat? Tyle czasu będą sie przeprowadzać? nie doczytałam coś

sylwietta, kciuki za szczepionke

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

ale tak swoją drogą tu u nas w okolicach ponoć nie zaciekawie..

Stary 2013-06-06, 08:11   #4594
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Teksty pierwsza klasa

Dziewczyny ale jestem zła przyszło wyrównanie (?) za gaz 350 zł od: 24.05.2012 - 23.05.2013. My tu mieszkamy od 01.08.2012, a właścicielka żebym jej dała bloczki, które przyszły na kolejne miesiące dla kolejnego lokatora, to 350 żebym zapłaciła (w tym dwa miesiące kiedy tu nie mieszkaliśmy) i ona przed naszą wyprowadzką go gazowni pójdzie żeby zobaczyć czerwiec żebyśmy wyrównali. no ☠☠☠☠a jak płacę za okres nie mieszkania tu to ta jeszcze o 20 zł się bd kłócić

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:13   #4595
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dyć to Cichy jest

moi rodzice są 22 lata po ślubie, a grawery w lepszym stanie niż ich zęby

Widzę że wczoraj tu tap szał był ja w sumie nie byłam zdecydowana czy Zuzu czy Marcel - obie ok
A mata naliczona piękna była i to przez tą pannę co jej bardzo nie lubiłam zresztą w tej edycji mi kilka na ambicje działało

Zapomnialam wczoraj rozczesać kłakendory po myciu i mam teraz na głowie top szoguna

a top szoguna
Cytat:
Hej mamusie!

Czy ja w ogóle dzisiaj spałam? mały leży obok mnie, dzisiaj jęczydło mówiło "mamo weź mnie do siebie" no i leży tu obok mnie i zaciesza, jak się zrobi zmęczony pewnie jęczydło wróci :P ja się dziś nie kładę choćby mały zasnął, bo 30 minut spania tylko mi zaszkodzi

bidulko wiem że Twoje dziecię z tych mocno absorbujących... Ale jęczydła współczuję ja się męczę z tym jakiś miesiąc, no ciężko masz... nie załamuj się ja myślę że im bardziej dziecię wymagające za młodu tym później będzie grzeczniejsze

Może też spróbuję kupić coś na dziąsełka.. Oj widzę że nie tylko u mnie się zrobiło gorzej kochana nie jesteś sama! To normalne że masz kryzys, za kilka dni minie i będziesz miała nowe siły, może niech tż zrobi sobie wolne na jeden dzień od remontu i odpocznij

Jęczydełka czasem śpią? jest nadzieja

Fewcia ja to Ciebie podziwiam! Kto jak kto ale Ty wytrzymasz i jeszcze pewnie nas na duchu podniesiesz. Oby szelki niebawem trafiły na ognisko

Spaaać

Zamówiłam Tulę, tż mnie zabije
moje jęczydełko wstało o 6:30 pobawiło się, pospało godzinkę i znów załączyło opcje jęczenie a ja jeszcze w piżamie
Cytat:

o jezusiczku
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:17   #4596
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Trzymam kciuki

Meneq bo tak się zastanawiałam jak czeka was jeszcze z 10 lat takiej "tułaczki" to jak będzie wyglądać sprawa chodzenia Yae do szkoły ?

Wszystko zalezy od odleglosci. Albo bedzie dojezdzac, albo bedzie zmieniac szkole. I jedno, i drugie jest czyms zupelnie normalnym.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

Sa tez plusy. Na dniach pojawia sie chmary swietlikow i na takim zapupiu powinno ich byc duuuuzo. Pieknie bedzie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:17   #4597
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny masarnia z tą pogodą pranie mi nie schnie a w mieszkaniu też, wilgotne nie chce schnąć. taka wilgoć że drzwi z futryn występują, ale jak zgłaszałam to rok temu, to akurat gościa przysłała w okresie grzewczym i nic się nie działo, teraz znowu nie idzie się w lazience zamknąć

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:18   #4598
YellowSheep
Rozeznanie

jęczydło znów jęczydłuje

żubry dalej nie działają, serwery nie wytrzymały ostatniego obciążenia
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:18   #4599
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
10 lat? Tyle czasu będą sie przeprowadzać? nie doczytałam coś

sylwietta, kciuki za szczepionke

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

ale tak swoją drogą tu u nas w okolicach ponoć nie zaciekawie..
Tak, pod warunkiem, ze tz pojdzie na swoje. A jak nie, to w nieskonczonosc...
Stary 2013-06-06, 08:18   #4600
calawdeszczu
Wtajemniczenie

zupina ugotowana, dzieć się relaksuje jak to zwykle ona w leżaczku, z nogami wiszącymi poza ja w pidżamie, pogoda piękna- żyć nie umierać!!!

Stary 2013-06-06, 08:19   #4601
Ewik86
Zakorzenienie

Silver, Charlizz Wy podajecie dzieciom kaszki Bobovity bez cukru? Gdzie je kupujecie? Są w różnych smakach? Bo ja wczoraj kupiła tylko bananową, innego smaku nie było

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 08:19   #4602
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, pod warunkiem, ze tz pojdzie na swoje. A jak nie, to w nieskonczonosc...
o ja pitole... podoba Ci sie takie życie, że ciągle miejsce zmieniacie? Pewnie się już przyzwyczaiłaś co?

Stary 2013-06-06, 08:19   #4603
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
my dzis szczepienie mamy, ostatnie na szczescie... dzwoniłam wczoraj do apteki zamówic szczepionke a babka do mnie :ale ostrzegam, ze cena skoczyła, pytam ile a ta do mnie ze teraz 284 zł o losie.....

za szczepienie!

Cytat:
ahhhhh a u mnie za oknem szaruga gorzej niz jesienią
u nas na dodatek taka mgła że kompletnie nic nie widać za oknem :/

Cytat:
moi rodzice są 22 lata po ślubie, a grawery w lepszym stanie niż ich zęby

Widzę że wczoraj tu tap szał był ja w sumie nie byłam zdecydowana czy Zuzu czy Marcel - obie ok
A mata naliczona piękna była i to przez tą pannę co jej bardzo nie lubiłam zresztą w tej edycji mi kilka na ambicje działało

Zapomnialam wczoraj rozczesać kłakendory po myciu i mam teraz na głowie top szoguna
Hope, te Twoje texty

A pogrubione, POKA POKA

Cytat:
My też mamy grawer w środku i nic sie nie dzieje z nim. Cały czas jest taki jak był i tez chyba był w gratisie
Myśmy brali ślub 1 września 2012 więc jeszcze mało czasu minęło. Ale moja siostra jest 5 lat po ślubie i grawer tez jak nowe nic się nie dzieje.

Cytat:
jakie spać! kobieto, zobacz za okno jaki piękny poranek
buahahahahahahahahaha

Cytat:
Meneq bo tak się zastanawiałam jak czeka was jeszcze z 10 lat takiej "tułaczki" to jak będzie wyglądać
sprawa chodzenia Yae do szkoły ?
O właśnie. O tym samym ostatnio myślałam
Stary 2013-06-06, 08:20   #4604
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
jęczydło znów jęczydłuje
sorki ale

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-06, 08:21   #4605
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Silver, Charlizz Wy podajecie dzieciom kaszki Bobovity bez cukru? Gdzie je kupujecie? Są w różnych smakach? Bo ja wczoraj kupiła tylko bananową, innego smaku nie było
one chyba mają cukier, bo ja mam też bananową i ona ma w składzie cukier, ja swojej dawałam, ale chce zaraz kupić te holle na tej stronie co dziewczyny kupowały. tylko nie wiem jaką

Stary 2013-06-06, 08:22   #4606
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu, bo szuka cyca non stop jak dorwie to ciumka i się wkurza, tak wiesz, pociumka, puszcza cyca potem znowu łapie, puszcza i łapie z powrotem, on tak robi jak już nic nie ma w piersi wtedy mu daję drugą i się najada a teraz jak zmieniam strony to to nic nie daje bo się wkurza bo nic mu nie leci

aha no i bardzo słabiutko czuję, że mi pokarm napływa, a do tej pory to czasem aż miałam gwiazdki przed oczami z tego bólu :/
Mam nadzieję że dziś już lepiej, pewnie przez to że tak rzadko jadł wcześniej produkcja troszkę się zmniejszyła, ale powinna się zwiększyć jak będzie dużo ssać

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane, wpadlam na sekunde napisac ze zyje ale nie jest ciekawie. Wlasnie pakuje swój dorobek życia i sie wyprowadzam. Pozniej opisze w k. Co i jak...
Bardzo dobrze zrobiliście!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Piękne! Ja z moim szalonym 35 mogę zapomnieć o takich szpilach

Cytat:
Illusion, Twoją latającą kieckę chyba każda z nas pamięta

Cytat:
Napisane przez ejoejo Pokaż wiadomość
Też mam chrzciny w niedzielę i ten sam problem.

Właśnie oglądałam Kurier Mazowiecki. W Grodzisku ma się odbyć zjazd rodzin wielodzietnych. Zaprosili też najliczniejszą rodzinę, która liczy 23 dzieci !!!
Ja czasem jednego nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Laurka a Ty będziesz podawać kaszki? A jeśli tak to na swoim mleku czy te mleczne? Ja chciałam na swoim, ale nie wiem czy mi się nie odechce bawić z laktatorem

Padnięta jestem dzisiaj. Moja Mała zasnęła po północy, a o 1:30 było po spaniu. Chciała tylko ciumkać i leżeć mi na brzuchu. Do 8 rano spała łącznie (!) 22 minuty w przerwach po dwie minuty i dziesięć. Dopiero po 8 zasnęła i spała do 9:30. M A S A K R A. I dostaję szału z tą pogodą. Nie wiem już co robić w domu, Ewcia się wszystkim nudzi, ja się wściekam, a prognozy dalej kiepskie
Chyba będę, ale te bezcukrowe Holle raczej i jako urozmaicenie. Nie zarzekam się że nie Na swoim mleku spróbuję.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ja tylko tak na szybko, nie nadrobie Was dzisiaj, mlody po szczepieniach caly dzien daje mi popalic - ale nie dziwie sie!! ma straszny odczyn na obydwu nozkach, takie bable wielkie jak od konskiej muchy musi go bolec bardzo, bo nawet dotknac sie nie daje w nozki .. ehh
nie wiem dlaczego tak jest, bo po poprzednich dwoch szczepieniach nawet slad po wkluciu ciezko mi bylo znalezc
na razie smaruje altacetem, a w srodku dnia podalam czopki uspokajajace (na v - nie pamietam juz nazwy) bo naprawde nie mialam juz na niego zadnego sposoby ..
on nie plakal tylko krzyczal!!!

nie slyszalam jeszcze takiego krzyku dobrze, ze chociaz goraczki nie ma.
Bidusio maleńkie, mam nadzieję że już ok.

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami. Wydawało mi się, ze mam teściów co to nie sypią dobrymi radami , oja naiwna pomyliłam się jak nic.
MOja teściowa to jest teściowa z serii "wszystko wiem najlepiej, a jak nie wiem to i tak mam racje" teść, to typowy pantoflaż, no ale mniejsza o to. Siedzimy sobie u nich w tamtą sobote, w sumie jak to zwykle bywa na obiedzie. Po obiedzie ciasto itp. a tu teść wyskakuje do nas z tekstem "A kiedy Filipowi będzie można słodycze podawać?" ja od razu wypaliłam, ze nigdy. Ten z obużeniem do mnie, że jak to nigdy, jak wy nie bedzie, to my bedziemy dawać. ja oczy jak pięć złotych a on dalej, że "przecież, tylu teraz dentystów jest dostępnych, że jak się zęby popsują, to nie będzie problemu"myślałam , ze tam padne, zatkało mnie konkretnie. Już chciałam powiedzieć, to nie będziemy przychodzić, ale Tz się odezwał. Ja wiem, ze nie unikne dawania słodyczy prze osoby trzecie, ale na pewno chce, żeby jak najpóźniej je zaczął jeść, raz kiedyś nie zaszkodzi, ale nie chce, żeby mi dziecko zamast obiadu żarło złodycze, bo chyba to teśc miał na myśli. Teściowa nie lepsza, wzięła Filipa na ręce i łazi po pokoju i czegoś szuka, w końcu Tż się pyta co tak szuka, a ona, ze cukierka dla Filipa, bo che mu dać do ćumkania, żeby wiedział jaka go słodka przyszłość czeka. Na całe szczęście go nie znalazła, jak by chciała go dać to bym nie wytrzymała, złapała Filipa i wyszła.
Z tymi słodyczami to wkurzyli mnie strasznie, ale to co teściowa nagminnie robi doprowadza mnie do białej gorączki i jeszcze raz jak tak zrobi to w końcu nie wytrzymam i jej coś powiem. Teściowa pierwszy raz widziała Filipa jak miał 3 lub 4 tygodnie (pracuje za granicą) przyszła jak Tż nie było w domu. Filip akurat spał, jak to noworodek, a ta co bach łapy donie go i go tam smyra, szturcha, smoczka wyciąga tylko, zeby się obudzić bo uwaga ona chce się z nim pobawić mówie do niej, zeby nie budziła, akurat wtedy usypiałam go 4 godziny, a ta, ze to co, ona chce się z nim bawić i już. Myłsałam, że to jednorazowy incydent, ale nie za każdym razem jak idziemy do nich a Filip akurat zasnie to tak robi, budzi go a poźniej w domu jest histeria bo zmęczony. Już powiedziałam Tż, że jak tak dalej będzie robić, to przestane tam chodzić.
no to wygadałam się
O mój boszzze, chyba bym nie zostawiła nawet na 5 min dziecia! Straszni, jakby słodycze to najważniejszy skł. pokarmowy był i niewyobrażalna kszywda działa się dziecku. wrrr.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:23   #4607
czarna1001
Raczkowanie

Witam się po dłuższej przerwie cały czas podczytuję
to co pamiętam: też mam nosidło Tula, kolor stitch i jestem bardzo zadowolona. Chodzimy z psem na spacery, nie ma problemu z wejściem na plażę i ogólnie jak Bokeh pisała łatwo się dziecia wkłada

Któraś z Was (przepraszam nie pamiętam która) pisała o sukni ślubnej z guziczkami. Ja miałam taką i na szczęście nie wszystkie guziczki trzeba zapinać :P tudzież odpinać Tylko te na wysokości pleców a reszta to imitacja ale bardzo łanie to wygląda

Bokeh śliczna ta Twoja córeczka, oczka ma przepiękne
Caławdeszczu Julcia super no i urodziła się tego samego dnia co mój Maksik, a ile waży? Mój 7 kg i mam wrażenie, ze taki szczuplak z niego

Ogólnie wszystkie dzieciaczki śliczne

Lady też mam czasem kryzysy, myślę, ze potrzeba Ci snu, regeneracji no i bliskości męża aaa i też mam problem z laktacją od paru dni
Ogólnie jak zaczęłam małemu podawać słoiczki to zaczęły się u niego kekkie zaparcia i teraz z trudem załatwia się raz dziennie lub raz na dwa dni. Co mogę zrobić? No i zaczął gorzej przybierać na wadze.

Fajna ta spacerówka Quinny też się nad nią zastanawiam, polecacie jakieś jeszcze? Uciekam sprzątnąć chatę, później na spacerek bo ładna pogoda

Pozdrawiamy w załączniku mój mały dwu-ząbek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1435.jpg (62,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lg 508.jpg (82,3 KB, 34 załadowań)
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:24   #4608
insolito
Zadomowienie

Cytat:
ja tylko tak na szybko, nie nadrobie Was dzisiaj, mlody po szczepieniach caly dzien daje mi popalic - ale nie dziwie sie!! ma straszny odczyn na obydwu nozkach, takie bable wielkie jak od konskiej muchy musi go bolec bardzo, bo nawet dotknac sie nie daje w nozki .. ehh
nie wiem dlaczego tak jest, bo po poprzednich dwoch szczepieniach nawet slad po wkluciu ciezko mi bylo znalezc
na razie smaruje altacetem, a w srodku dnia podalam czopki uspokajajace (na v - nie pamietam juz nazwy) bo naprawde nie mialam juz na niego zadnego sposoby ..
on nie plakal tylko krzyczal!!!

nie slyszalam jeszcze takiego krzyku dobrze, ze chociaz goraczki nie ma.
Biedny Borysek Jak noc?

Cytat:
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami. Wydawało mi się, ze mam teściów co to nie sypią dobrymi radami , oja naiwna pomyliłam się jak nic.
MOja teściowa to jest teściowa z serii "wszystko wiem najlepiej, a jak nie wiem to i tak mam racje" teść, to typowy pantoflaż, no ale mniejsza o to. Siedzimy sobie u nich w tamtą sobote, w sumie jak to zwykle bywa na obiedzie. Po obiedzie ciasto itp. a tu teść wyskakuje do nas z tekstem "A kiedy Filipowi będzie można słodycze podawać?" ja od razu wypaliłam, ze nigdy. Ten z obużeniem do mnie, że jak to nigdy, jak wy nie bedzie, to my bedziemy dawać. ja oczy jak pięć złotych a on dalej, że "przecież, tylu teraz dentystów jest dostępnych, że jak się zęby popsują, to nie będzie problemu"myślałam , ze tam padne, zatkało mnie konkretnie. Już chciałam powiedzieć, to nie będziemy przychodzić, ale Tz się odezwał. Ja wiem, ze nie unikne dawania słodyczy prze osoby trzecie, ale na pewno chce, żeby jak najpóźniej je zaczął jeść, raz kiedyś nie zaszkodzi, ale nie chce, żeby mi dziecko zamast obiadu żarło złodycze, bo chyba to teśc miał na myśli. Teściowa nie lepsza, wzięła Filipa na ręce i łazi po pokoju i czegoś szuka, w końcu Tż się pyta co tak szuka, a ona, ze cukierka dla Filipa, bo che mu dać do ćumkania, żeby wiedział jaka go słodka przyszłość czeka. Na całe szczęście go nie znalazła, jak by chciała go dać to bym nie wytrzymała, złapała Filipa i wyszła.
Z tymi słodyczami to wkurzyli mnie strasznie, ale to co teściowa nagminnie robi doprowadza mnie do białej gorączki i jeszcze raz jak tak zrobi to w końcu nie wytrzymam i jej coś powiem. Teściowa pierwszy raz widziała Filipa jak miał 3 lub 4 tygodnie (pracuje za granicą) przyszła jak Tż nie było w domu. Filip akurat spał, jak to noworodek, a ta co bach łapy donie go i go tam smyra, szturcha, smoczka wyciąga tylko, zeby się obudzić bo uwaga ona chce się z nim pobawić mówie do niej, zeby nie budziła, akurat wtedy usypiałam go 4 godziny, a ta, ze to co, ona chce się z nim bawić i już. Myłsałam, że to jednorazowy incydent, ale nie za każdym razem jak idziemy do nich a Filip akurat zasnie to tak robi, budzi go a poźniej w domu jest histeria bo zmęczony. Już powiedziałam Tż, że jak tak dalej będzie robić, to przestane tam chodzić.
no to wygadałam się
O masakra

Cytat:
trochę nadgoniłam, ale znów mi cytaty zechlało gdzieś

Julka dzisiaj dawała czadu, rece i nogi weszły mi w ledwo żyję. dopiero wieczorem się troche uspokoiła i pare minut temu poszła spać.. MA SA KRA

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dużo nastukałyście dzisiaj.

Mnie nie było, bo - masa spraw do załatwienia. Przegląd samochodu, zakupy, zamawianie obrączek (), potem była już 15:00, to obiad, później znów do miasta, bo kurs przedmałżeński i tak zleciał cały dzień.

Ejoejo - witaj, masz cudowny nick. Zainspirował Cię Twój synek?

E_vel - grafit czy typowo srebrny? Coś się znajdzie. A co do pracy, to TŻ jest chwilowo bez. Ale jest pewna perspektywa na horyzoncie - na razie nie chcę zapeszać. Oby się udało.

Bokeh - zielone Huggies są the best.
O to faktycznie dużo załatwiania mieliście

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Blanka budziła się co 2h,czyli standard,a pobudke zafundowala o 4.30!

Coś tam pamiętam z tego co czytałam

Gojka tak,z tej strony. Już mam jedną fotoksiążkę za darmo stamtąd (dziękuje Bokeh )
Co do pkp,do torów mamy około 20m a do stacji jakieś 50m ale absolutnie mi to w niczym nie przeszkadza.

Yellow Ty to masz przeboje! Brak słów!

Marta co Ci ludzie mają z tymi słodyczami? Czy nie ma nic innego dla dzieci?

Debrah biedna,nieprzespane noce są okropne
Mam nadzieję że dziecko pozwoli Ci w dzień odpocząć.

Mądra fewcia zastanawia się dalej nad kupnem chusty. Nie za późno?

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Blogerko,Cała mam nadzieję że nocka była spokojną.

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Nawijko uszy do góry! Każda z nas,uwierz KAŻDA ma czasem chwilę zwątpienia,nawet jeśli nie mówi o tym na forum! Już dawno mówiłam ze w pakiecie z dzieckiem powinni dawać instrukcje obsługi i nieograniczone pokłady cierpliwości.
Oj współczuję tych nocy u nas pobudka też było o 4.30 ale spanie ciągiem od 19.30, posiedzieliśmy godz i jeszcze do 9.30 spaliśmy

Mooooooooooocno trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:
To jeczydlo chyba przez zeby..... Posmarowalam calgelem dziaselka i zupelnie inne dziecko......

Nawijko, co Ty za glupoty opowiadaszjestes cudowna mama, inaczej nawet nie mysl!!!!

A ja wam powiem, ze mam chyba najwiekszy kryzys od urodzenia Pietraszka.... Drugi dzien z rzedu wyje z bezsilnosci, mam dosc. Jak wczesniej myslalam o trojeczce tak teraz wiem, ze w tym momencie nie dalabym rady dwojki ogarnac. Ba, Pietraszka mi ciezko ogarnac..... Mysle tylko o tym, zeby spac, spac, spac, spac...... Jeszcze M.nie ma calymi dniami, pogoda z dupy!!!!!! Siedze w domu jak ciucmok, mam dosc, po prostu dosc

Teraz taki trudny okres Pietraszkowi idą zęby,, męża nie mam i dlatego jesteś tak bardzo zmęczona, niedługo wszystko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Wczoraj tak sobie pomyślałam-dysplazja i te chole.rne szelki,rehabilitacja na wzmożone napięcie metoda Vojty, skazą białkowa,teraz jeszcze jęczenie z powodu zębów-nie wiem jak ja to wytrzymam!
Nie mamcie lekko

[
Cytat:
ach, FEWCIU- wy macie wizyte dzisiaj tak? to trzymam mocno, zeby sie juz Blaneczka nie musiala meczyc w tym ustrojstwie

my dzis szczepienie mamy, ostatnie na szczescie... dzwoniłam wczoraj do apteki zamówic szczepionke a babka do mnie :ale ostrzegam, ze cena skoczyła, pytam ile a ta do mnie ze teraz 284 zł o losie.....

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

ja 17 pazdziernika, dwa dni wczesniej tak sypneło sniegiem, ze połamało galezie drzew i pozrywały linki d wysokiego napiecia,w zwiazku z czym nie miałam prądu w domu w czwartek i piątek a w sobote nie bylo sladu po sniegu sesje mam koło koscioła i lezy masa pieknych pomaranczowych lisci
Kciuki za szczepienie cena masakryczna

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:25   #4609
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

u nas na dodatek taka mgła że kompletnie nic nie widać za oknem :/

Myśmy brali ślub 1 września 2012 więc jeszcze mało czasu minęło. Ale moja siostra jest 5 lat po ślubie i grawer tez jak nowe nic się nie dzieje.
silver, poka ślubne foty,
u nas mgła była rano o przed 5, takie mleko, że bloków naprzeciw nie było widać.
My bralismy w zeszłym roku w styczniu i też z grawerem jeszcze nic, ja to ostatnio w swojej mało chodzę, jakoś jak robie przy Julce to wolę bez

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 08:26   #4610
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Piękności

Cytat:
one chyba mają cukier, bo ja mam też bananową i ona ma w składzie cukier, ja swojej dawałam, ale chce zaraz kupić te holle na tej stronie co dziewczyny kupowały. tylko nie wiem jaką
No właśnie ta bananowa ma napisane na opakowaniu, że jest bez dodatku cukru. Ale innych smaków nie widziałam.

Caławdeszczu a Ty jaką kaszkę podajesz małej?

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-06, 08:29   #4611
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
o ja pitole... podoba Ci sie takie życie, że ciągle miejsce zmieniacie? Pewnie się już przyzwyczaiłaś co?
To dopiero nasz drugi raz, ale wiedzialy galy, co braly.
I to normalka - tz do konca podstawowki przeprowadzal sie 6 razy, a jak mial na studiach przesiedziec 6 lat w jednym miejscu, to go nosilo.
Jest cos fajnego w przeprowadzkach, bardzo latwo uciec od rutyny, nowe znajomosci. Teraz tylko na miesiac, to jak podroz dluzsza.
Juz przed przyjazdem tutaj, jeszcze w Polsce zakosztowalam zycia na walizkach i zawsze mi sie podobalo.
Stary 2013-06-06, 08:30   #4612
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
masz chyba problem z kupnem butów co? ja długo pracowałam w sklepie z butami de facto bardzo znanym i takim, który sobie stawia wysoką renomę i że niby produkty takie ah i oh. ale nawet nie chce mówić jak to wyglądało od strony magazynu
babki jak przychodziły z takimi małymi stopkami to miały duzy problem, bo czesto rozmiar 35 nadal był za duży

Cytat:
Caławdeszczu Julcia super no i urodziła się tego samego dnia co mój Maksik, a ile waży? Mój 7 kg i mam wrażenie, ze taki szczuplak z niego
Witaj i wpadaj częściej
Julka 28 maja jak byliśmy na szczepieniu ważyła 7130 kg
ale śliczne ząbeczki ))

Stary 2013-06-06, 08:32   #4613
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że dziś już lepiej, pewnie przez to że tak rzadko jadł wcześniej produkcja troszkę się zmniejszyła, ale powinna się zwiększyć jak będzie dużo ssać

Bardzo dobrze zrobiliście!

Ja czasem jednego nie ogarniam

Chyba będę, ale te bezcukrowe Holle raczej i jako urozmaicenie. Nie zarzekam się że nie Na swoim mleku spróbuję.

Bidusio maleńkie, mam nadzieję że już ok.

O mój boszzze, chyba bym nie zostawiła nawet na 5 min dziecia! Straszni, jakby słodycze to najważniejszy skł. pokarmowy był i niewyobrażalna kszywda działa się dziecku. wrrr.
Zapraszam do mnie na zakupy. W Twoim rozmiarze jest olbrzymi wybor butow.
Stary 2013-06-06, 08:34   #4614
scotasia
Wtajemniczenie

Hej, nie mam kiedy poczytać i popisać uroczyście dołączam do mamuś jęczydeł... ileż można?? od samego rana łeee i łeee i krzyk. I tak dzień po dniu. Spać w dzień nie chce. Chyba jakiś kolejny skok. A na dworze leje
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:37   #4615
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Hej!
Chcialam sie pochwalic ze moj dziec zjadl wczoraj 180ml kleiku!!!! kolejny level zaliczony

Cytat:
Zapomnialam wczoraj rozczesać kłakendory po myciu i mam teraz na głowie top szoguna:brzydal:

Cytat:

jajku, ale piekniusie to twoje dzieciatko!!!!
no, i w koncu mamy prawdziwne, widoczne zeby na watku! Brawissimo!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Dzięki Pstryczkowi zaczęłam buszować po allegro..i już kupiłam jeden komplecik:P
http://allegro.pl/show_item.php?item=3296126536 głównie mi o spodenki chodziło, bo mało mamy..
i rampersy i sukieneczki bym chciała..:P eh, nałóg się odzywa.

super ten komplecik!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ale masz przystojnego synka
!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jakie macie łyżeczki czy tam miseczki dla dzieciów? zarzućcie linkiem z allegro
z doswiadczenia powiem tak - lyzeczki dlugie, ale to chyba standard a zamiast miseczek polecalabym jakies wysokie kubeczki bo dziecie, bynajmniej moje, lubi sobie "potrzymac" kubekz jedzeniem i wtedy nie brudzi lapek a jak jest miseczka to zaraz lapencje usyfione, a jak lapencje to i cala reszta

Cytat:
bidulek!

Cytat:
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami.
boze, cukierek dla takiego malucha!? stare a glupie! jeszcze napisz ze moze landryna szukala...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:38   #4616
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
u nas mgła była rano o przed 5, takie mleko, że bloków naprzeciw nie było widać.
My bralismy w zeszłym roku w styczniu i też z grawerem jeszcze nic, ja to ostatnio w swojej mało chodzę, jakoś jak robie przy Julce to wolę bez
No wlasnie, chcialam mezatki zapytac: nosicie na co dzien obraczki, a Wasi tz?
My jeszcze sie nie dorobilismy obraczek, ale w Japonii wiekszosc mezczyzn i czesc kobiet w ogole nie nosi. Za to w moim przypadku, po pierscionku zareczynowym wszyscy sie domyslaja, ze mezatka jestem, mimo ze na klasyczny zareczynowy nie wyglada.
Stary 2013-06-06, 08:39   #4617
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja podaję nestle. Mają w składzie cukier. Miałam takie:

TA NIE MA CUKRU
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx
A ta ma
http://alma24.pl/produkt/2904839/kas...-po-4-miesiacu

Cytat:

Fotki Już 2 ząbki? Ale super!

Cytat:
Ale myśmy tylko cywilny brali
Stary 2013-06-06, 08:40   #4618
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
to co pamiętam: też mam nosidło Tula, kolor stitch i jestem bardzo zadowolona. Chodzimy z psem na spacery, nie ma problemu z wejściem na plażę i ogólnie jak Bokeh pisała łatwo się dziecia wkłada

Któraś z Was (przepraszam nie pamiętam która) pisała o sukni ślubnej z guziczkami. Ja miałam taką i na szczęście nie wszystkie guziczki trzeba zapinać :P tudzież odpinać Tylko te na wysokości pleców a reszta to imitacja ale bardzo łanie to wygląda

Bokeh śliczna ta Twoja córeczka, oczka ma przepiękne

Ogólnie wszystkie dzieciaczki śliczne

Lady też mam czasem kryzysy, myślę, ze potrzeba Ci snu, regeneracji no i bliskości męża aaa i też mam problem z laktacją od paru dni
Ogólnie jak zaczęłam małemu podawać słoiczki to zaczęły się u niego kekkie zaparcia i teraz z trudem załatwia się raz dziennie lub raz na dwa dni. Co mogę zrobić? No i zaczął gorzej przybierać na wadze.

Fajna ta spacerówka Quinny też się nad nią zastanawiam, polecacie jakieś jeszcze? Uciekam sprzątnąć chatę, później na spacerek bo ładna pogoda

Alez przystojniak
Stary 2013-06-06, 08:40   #4619
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
na stos na stos! fewcia komisyjnie je spalimy

jakie spać! kobieto, zobacz za okno jaki piękny poranek

Sylwietta to bardzo drogo! U nas 6w1 kosztuje 190zł.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:40   #4620
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, chcialam mezatki zapytac: nosicie na co dzien obraczki, a Wasi tz?
My jeszcze sie nie dorobilismy obraczek, ale w Japonii wiekszosc mezczyzn i czesc kobiet w ogole nie nosi. Za to w moim przypadku, po pierscionku zareczynowym wszyscy sie domyslaja, ze mezatka jestem, mimo ze na klasyczny zareczynowy nie wyglada.
ja noszę, ale mój mąż nie

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości