|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
nie ma za co
![]() wiecie co.. oglądam jednym okiem "Wiem co jem i co kupuję" i wiecie że w czekoladzie z nadzieniem truskawkowym zamiast truskawek są buraki?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-30 o 11:29 |
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dzień dobry
witam w kolejnym mało słonecznym dniu, czy ktoś wie kiedy będziemy mieli prawdziwe lato? ja chce 30 stopni, to sa moje temperatury, muszę sobie baterie naładować.Wczoraj niespodziewanie wypadł nam grill nad wodą o 22 godzinie, mieliśmy jechać na godzinę a wróciliśmy po 2 w nocy, nie wyspałam sie ale odżyłam, jeszcze mogę na takie spędy chadzać, a jak się dzidziuś urodzi to już niestety nie coś za coś![]() A dziś dalsza cześć imprezowania, imieniny dziadzia, rodzina wkońcu zobaczy mój ciążowy brzuszek
|
|
|
|
#4593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko sie cieszyćCytat:
![]() Cytat:
Witam z rana ![]() ja Idę do Kościoła a potem do Pepco
|
|
#4594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- szczerze mówiąc jakoś mnie to nie rusza ![]() i mówili jeszcze o żelkach, że znajduje się jakiś składnik, który powoduje astmę i coś jeszcze i w Szwajcarii jest zakazany ![]() albo ż w jogurtach zamiast normalnych owoców są wsady (po 1%) i zagęszczana jest żelatyną wieprzową, bo ich wygląd inaczej nie byłby zachwycający
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj pobiłam sama siebie, nigry tak nie jadłam tzn w ciązy, cała tabliczkę zcekolady, potem żelki, kilka chipsów, a potem poprawiłam pieczonymi skrzydełkami i nózkami, oczywiście w odstępie 2.5 h. I wcale się nie zasłodziłam. Co dziwne dla mnie było.
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś oglądałam ten program po 2 odcinkach stwierdziłam, ze chyba nie ma sensu bo musiałabym nic nie jeść, albo wydawać mają tego na te dobre rzeczy.
|
|
|
|
#4598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na śniadanie zjadłam 3 nóżki (wiecie kurczak w galarecie :P) poprawiłam 2 kawałkami ciasta a to jeszcze poprawiłam sałatką z szynką, porem kukurydzą i kanapką z szynką ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-30 o 11:52 |
||
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
U nas dziś znów pochmurnie i nie za ciepło Śniło mi się dzisiaj że byłam w ciąży z osiemnastoraczkami ![]() ja nie wiem czemu takie głupoty się śnią
|
|
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a widziałaś swój brzuch? czy poprostu wiedziałaś że 18 raczki to są?jeszcze 400 postów Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-30 o 11:57 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4602 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mi się podoba, ale tż oczywiście odrzucił juz przy pierwszej ciąży, nic tylko mu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za zakupy ![]() Cytat:
ale teraz jest okej ![]() Cytat:
![]() a no trzeba wernadować, też sobie nazwali :d ja werandy nie mam to będe "oknować" ściany można pomalować na jakiś delikatny kolorek, nakleić jakieś naklejki czy coś to zależy co lubicie My typowo dziecięcy pokik będziemy robić natalce tera dopiero (ma 2 latka) a wcześniej namalowalismy kubusia puchatka nad jej łóżeczkiem i tyle teraz kupie Natalce i Lence napis z drewnianych liter ![]() Cytat:
Cytat:
na wyjśćie dopiero przynosi się własne ubranka. Oczywiście można ubierac dzieckow swoje ale nie ma pewności że do nas wrócą ![]() co do rozbiarów to kilka rzeczy na 56, więcej na 62 cm Jak dzidzia urodzi się malutka to zawsze można coś dokupić potem, a jak od razu jest za dużo to nawet nie zdąrzy tego dzidzia ponosić zazwyczja jest tak że do rozmiaru 74/80 dziecko bardzo szybko wyrasta z ubranek. A potem to już wolniej idzie ![]() Cytat:
dla tż ![]() u mnie nie było aż tak szybko, ale poród też wpsominam mile ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Sny są genialne, ja ostatnio w ogóle nie śnie i nie mam bladego pojęcia dlaczego. Nic a nic albo nie wiem, że śnię.
Ja wyczytałam, że materacyk do łóżeczka najlepiej piankowy czy właśnie taki gąbkowy. Nie wiem dlaczego ale tak gdzieś przeczytałam. Ech...właśnie siedzę nad listą co trzeba mieć....i jest ciekawie. Właśnie założyłam sobie taki specjalny dziennik na moje notatki w sprawie dzidzi i na razie zajmuję się wyprawką. Później mam zamiar zrobić dziennik z pierwszymi zdjęciami usg moim brzuchem i opisem kopnięć, staram się mierzyć raz na tydzień....zaczyna się robić bardzo bardzo ciekawie. |
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny! co Wy macie takie sny z ciążami mnogimi?! powiesiłam pranie na dwór i deszcz zaczął padać a nie wszystko mi wyschło i musiałam zabrać na suszarkę w domu, a w pralce zaraz skończy się drugie pranie i ciekawe gdzie mi się zmieści a chyba idzie burza, bo bym wywaliła na dwor jeszcze tylko prasowanie (kupa prasowania ), odkurzanie, wytarcie kurzy, umycie podłogi i wyniesienie śmieci do piwnicy i koniec, mogę odpoczywać ![]() ja zdjęcia USG powkładam do albumu, muszę powywoływać zdjęcia, trochę żałuję że właśnie raz w tygodniu nie robiłam sobie zdjęcia od początku jak mi brzuch rośnie i nie pisałam wymiarów
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że teraz byłby to już niezły gąszcz, ale depiluję je od dawna, także nawet nie mam okazji zobaczyć jaka bujna fryzurka mi się zrobiła Kiedyś to cała laserowo się wydepiluję i będę miła spokój. Nienawidzę włosiorów, oprócz tych na głowie oczywiście ![]() Cytat:
A w ogóle to witam. Spałam dzisiaj do 10 Tak mi się dobrze śpi odkąd jestem w ciąży, że szok. Obawiam się, że przeżyję traumę po narodzinach maleństwa. Będę chodzić jak zombie
|
||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzimy do innych lekarzy i będziemy rodziły w tym samym szpitalu- niestety na jednej sali możemy być ale nic innego :Ppoza tym ona chce poród rodzinny, z resztą ja chyba też się zdecyduję jeżeli poród zacznie się wtedy kiedy TŻ będzie w pobliżu np. w nocy chyba że zdąży dojechać z pracy do szpitala
|
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas znów burza;/ ale co tam, założyłąm maseczkę na włosy i na twarz i czekam na wyniki przecież mam być piękniejsza.
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Poruszany był też temat imion. Mnie bardzo podoba się Zosia, ale właśnie boje się nazywania ją Zośką. Na drugim miejscu jest właśnie wspominana Natalia i dla mnie to akurat wielki plus, że można zdrabniać na różnorakie sposoby. Uwielbiam zdrabniać i przerabiać imiona. Dlatego jeśli zdecydujemy się na Natalie to pewnie będzie: Natką, Natalą Natunią, Natusią, Tusią i wiele, wiele innych
Natalia podoba mi się też z tego względu, że nie da się zgrubić tego imienia tak jak np. wspomniana Zośka, Maryśka, Anka (moje) itp.A może będzie chłopak i wtedy po problemie
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za zdrobnieniami nie przepadam a Ty lubisz
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
U mnie decyzja raczej już nie do odwołania będzie Katarzyna Agata lub Agata Katarzyna. Tak czy siak jestem w stanie zmienić miejsca imion, mój mąż woli pierwsze Agata więc chyba Mu dam to w prezencie za to, że tak się nastawiał na syna. Niech i On się pocieszy.
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak na razie mamy remis z tytułami na nowy wątek
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-30 o 13:03 |
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Tak wogóle to zjadłabym lody czekoladowe
i truskawki
|
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() U mnie strasznie zimno, uroki mieszkania blisko gór, ponoć na kasprowym spadło trochę śniegu, więc nie dziwota, że jest 12 stopni! Rano wypad do kościoła i po drodze lody włoskie a teraz wygrzewam się przed popołudniową imprezą a Mążul pojechał z kumplami pojeździć na motorze .. chłopy... Dzisiaj zauważyłam że ludzie zwracają uwagę na mój brzuch.. Chyba więc jest widoczny jako ciążowy a nie jako spożywcza ciąża Później jak Mążul wróci to zrobimy foto, ostatnie mam chyba jakoś z 12 tygodnia, więc powinno być widać różnicę ![]() Wczoraj odkąd jestem w ciąży po raz pierwszy zjadłam kiełbasę z grilla była pyszna! Dzisiaj też mam w planach się na takową zaczaić Poza tym planuję w tym tygodniu zrobić przegląd lumpeksowych ciuszków i zobaczyć co mam a co muszę dokupić nowe, bo chcemy się z Mamą wybrać na wyprzedażowy szoping.
|
#4617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Janek, Staś, Adam, Krzyś, Mikołaj i jeszcze pewnie pare. Wydaje mi się, że jakoś łatwiej będzie mi wybrać męskie imię, ale pewnie jak okaże się, że w brzuchu siedzi mi mały mężczyzna, to zaczną się dylematy jak przy żeńskich imionach ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Anoula chyba ogólnie facetom bardziej podoba się to imię, bo u mnie też mąż je wymyślił.I jeszcze jakbyś mi przypomniała jakie masz swoje typy, bo jestem ciekawa
|
||
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie dlatego ze ja bardzo młodo wyglądam i pewnie myślą, że 16-18 lata w ciąży jest staram się nie zwracać uwagiAle mi zrobiłaś smaka na grilla i kiełbaski ![]() Ciekawe po jakiej to Natalii, mój się nie chce przyznać... |
|
|
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja!
Gratuluję kolejnych tygodni i pierwszych ruchów malca! Miałam chyba 10 stron do nadrobienia, fajnie się czytało wasze opisy o planowaniu/nieplanowaniu ![]() U nas było tak, że postanowiliśmy przestać się zabezpieczać i może się uda. Tym bardziej, że w niedługim czasie miałam odstać umowę na czas nieokreślony to akurat byłoby zabezpieczenie jakieś. Martwiłam się, że będzie cieżko zajść bo kiedyś po odstawieniu anty bardzo sie rozregulowałam, było podejrzenie policystycznych jajników, poza tym problemy z szyjką no i wiadomo, że jak się chcę to się zwykle nie udaje.... Najpierw zrobiłam kilka badań: cytologia, toxo, cytomegalia, różyczka, później odstawiłam hormony i pyk w pierwszym miesiącu się udało Czekałam oczywiście, żeby okres się nie pojawił, ale jak zobaczyłam tą bladziutką, prawie niezauważalną krechę to niemogłam uwierzyć, że się udało Tacy byliśmy happy ![]() ![]() Jeszcze się nie zagłębiałam w temat materacyków także się nie wypowiem. W tym tygodniu się chyba tym zajmę bo się trzeba edukować Miłego dnia Wam życzę!
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Jeśli chodzi o materac to u nas był gryka-pianka kokos. W sumie to jeszcze leży pod dużym łóżkiem córki. Może wydam na tablicy, ktos biedniejszy wezmie. Ja obowiązkowo chcę nowy. I tak bije się z myślami, że A. w dużym łóżku ma piankę, ale niestety nie stać nas na porządny materac dla niej teraz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

witam w kolejnym mało słonecznym dniu, czy ktoś wie kiedy będziemy mieli prawdziwe lato? ja chce 30 stopni, to sa moje temperatury, muszę sobie baterie naładować.
dostałam taki w prezencie, nawet mi się podoba, jest śliczny, i można go postawić blisko łóżka, i malec może spać w nim do 4 miesiąca nawet. Nawet becik na chrzest dostałam
ciekawa jestem czy wszędzie tak jest ?

za zakupy 

a teraz wygrzewam się przed popołudniową imprezą a Mążul pojechał z kumplami pojeździć na motorze .. chłopy...