|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Ugotowałam jarzynową-ciekawe czy tym razem moje dzieci nie pogardzą ![]() Zbieram się właśnie po Dorotkę ![]() Pytałam Cię kiedyś jak zrobiłaś fetę marynowaną, ale chyba nie widziałaś mojego pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a fetę kroję w kostkę, wrzucam do słoika, zalewam oliwą lub olejem, dodaję kilka ząbków czosnku, oregano, bazylię i to tyle, w takiej zalewie leży sobie i nabiera smaku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak myślałam z tą zupą-jedna je, a druga będzie jadła słoiczki do osiemnastki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas zalatany weekend ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam nową mamę ![]()
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja już w domku, teraz trzeba odpocząć.
Pumcia tak jak obiecałam link do strony http://www.podologica.pl/k%C4%85cik-...-czy-w-butach/
#4597 |
Zakorzenienie
|
I nas to w ogóle z tymi obiadami. Dzisiaj na obiad mięsko z ziemniaczkami i sosem, to nagle już nie lubi mięsa i wypluwa i mięso i ziemniaki. Dostała parówkę pół zjadła i już be po podłodze rzuca. Taka mięsna była a teraz to by jadła tylko jogurty i owoce najlepiej ze słoiczka.
Ph ale mi narobiłaś smaka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
zimnym
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Ph-też mam takie słoiki z klamrą
![]() Moje też takie wybredne z jedzeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
U nas bylo dzis na obiad ryz i pulpeciki w sosie pomidorowym mala zajadala się ze szok az w szoku byla bo z reguly naszym jedzeniem gardzi i musze sie niezle nagimnastykowac żeby ja nakarmic.
Mysle ze dzis ladnie jadla bo sos pomidorowy a większość sloiczkow jest na podobnej bazie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Luśka właśnie śpiewała Marley'a
![]() ![]()
#4605 | |
Zadomowienie
|
cześć
Phdwao wielkie gratulacje, coraz więcej mamuś jest w kolejnej ciąży ![]() ![]() ![]() Malwina zaciskam mocno kciuki ![]() czy któraś z was trenuje z Ewą Chodakowska ???? ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej hej
U nas wszystko ok, malenstwo ma frajde z powtarzania wyrazow. Jakie to mile!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Phdwao-wielkie, wielkie gratulacje ![]() ![]() ![]() u Nas wszystko w porządku, dziś drugi dziń spędzony z Lilką w żłobku od 5 do13.30, powoli przyzwyczaja się do rytmu dnia-czyli kółka muzycznego, posiłku o 11(to dla niej nie problem ![]() ![]() pogoda Nam dopisuje-mamy ładną ciepłą jesień, dziś ponad 25 stopni, więc zaraz po żłobku był jeszcze spacer i wieczorem drugi i jak się Mała wyganiała, to padła po 20 zaraz po mleczku ![]()
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej ja tak tylko na sekundę. Jeszcze mamy kilka rzeczy do zrobienia w tym pakowanie i jutro rano jedziemy. Wracamy w poniedziałek wieczorem.
Cytat:
Z Chodakowska od dawna już nie. Nudna jest. Wolę Jillian Michaels. Jej programy są super. A jeszcze lepsze jest bieganie na które się ostatnio przerzuciłam. A dlaczego pytasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie że w żłobku dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Ehhh Luśce lada moment będzie się druga górna jedynka przebijać (już na dziąśle się zrobił pęcherzyk, lada moment pęknie dziąsło) i mamy sajgon... Co i rusz się bidulka przebudza z mega rykiem
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-23 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje. U nas sa juz górne i dolne jedynki. Reszty jeszcze nie widać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Marysia z upodobaniem powtarza jedno słowo: TAK
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Ph gratulacje
![]() Ja pamiętam, że 2 lata temu myślałaś o Agatce ![]() U nas na obiad była pomidorowa i tarta z fetą, szpinakiem i pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Ajka, mama tata baba hau kici koko kaka nie tak daj ide dzidzi tam - to tak po krotce
![]() Aga wspolczuje tych krzykow. U nas tez zabki ida ale w miare spokojnie choc budzi sie w nocy. Mandi bawcie sie wspaniale ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas tak było poprzedniej nocy, że budził się i płakał, popłakiwał - pewnie zęby ![]() Pumas mi też się niesamowicie podoba to naśladowanie i powtarzanie za nami słów ![]() Agunia za śpiewanie ![]() Emillianka nam pediatra w podobnej sytuacji poradziła ograniczyć mleko... Ile tego mleka zjada? Jak często? Mandragorrka bawcie się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |||
Zadomowienie
|
Hello
![]() No i znów mnie wieki nie było - tzn. podczytywałam po kilka postów na ipadzie, ale że nie lubię z niego pisać, to milczałam ![]() Pamiętam, że miałam zrobić POKA - już nawet natrzaskałam zdjęcia, tyle że wciąż są w aparacie, jakoś się ostatnio nie mogę z niczym ograrnąć ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie miałam imienia wybranego na 100%, było raczej kilka kandydatur. Najsilniejszą z nich był Antoni i to nie dlatego, że modne, ani nie dlatego, że ładne, ale dlatego, że mój dziadek miał tak na imię, a to był najporządniejszy, najbardziej prawy człowiek, jakiego znałam ![]() wszystko super! ![]() I najszczersze gratulacje! ![]() ![]() ![]() Cytat:
W ogóle potrzebujesz pocieszenia, martwi Cię to niemówienie, czy po prostu stwierdzasz fakt? Bo u nas podobnie, ale w całkiem odwrotnej kwestii, jak wszyscy wiedzą ![]() Bo z mową nie mogę na Zosię narzekać, zna (wypowiada) około 20 słów, naśladuje około 20 zwierząt, rozumie tak cholernie dużo, że czasem mi szczęka opada, ale... nie chodzi. No nie chodzi, zaraza, i już. Ba! ona nie tylko nie chodzi, ona nawet niełaskawa stanąć samodzielnie na dłużej, niż 2 sekundy ![]() I też się zastanawiam, czy coś niehalo z jej napięciem mięśniowym, czy po prostu nie chce, za leniwa, za ostrożna. Z drugiej strony niespecjalnie (wg mojej matki zdecydowanie za mało ![]() ![]() No i tak sobie myślę, że Iga w kwestii rozwoju fizycznego (wg mnie) wystartowała bardzo szybko i z kopyta, więc może po prostu na innych kwestiach nie bardzo się skupia? ![]() o, ciekawe ![]() Ja z kolei słyszałam coś podobnego o kotach - że mają inteligencję dwulatków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wanilllka - kupiłaś dokładnie tę nianię, którą ja już niejednokrotnie tu polecałam ![]() ![]() Kiedy Mandragorka będzie w Berlinie? Teraz jakoś czy na weekend? bo chyba szczegóły mi umknęły ![]() A tak przy okazji - nie pisałam jeszcze, że Zosia się sama od smoczka odstawiła? z mojej perspektywy (osoby, która ciągnęła smoka do 3 roku życia) to jakieś kuriozum ![]() Ale jak odstawiła się kiedyś od piersi, tak teraz od smoczka - po prostu kilka razy go odepchnęła z krzykiem, gdy jej wieczorem (od początku używała tylko do spania) proponowaliśmy. No i koniec. Nie używamy, nie chce, nie zatęskniła ani razu ![]() Aha, jeszcze muszę dodać swoje trzy grosze odnośnie słynnych paputków - nie wierzcie, że dziecko nie potrafi tego zdjąć. Otóż potrafi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Pierwsza
![]() Cytat:
W Berlinie mamy dwa noclegi, jak bbędziemy na miejscu to się odezwę. Jestem pod wrażeniem umiejętności Zosi. Moja naśladuje 3 zwierzątka i wypowiada ok 5 słów, rozumie dużo. Czasami zadziwia mnie jak dużo. Natomiast pod względem ruchowym jest bardzo rozwinięta. Jednak w swoim czasie wszystko się wyrówna. Nie będzie różnicy między dziecmi, które wcześniej zaczely mówić czy chodzic. Brawa dla corci za odrzucenie smoczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Na autostradzie był wypadek i stoimy. Ciekawe ile to potrwa.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Dep tak pół na pół, i martwi i stwierdzam. Wiem że dzieci się nie porównuje ale właśnie jak Patrzyłam na Sarę i Patryka to co dziewczyny nie powiedziały to widać że dzieciaki rozumieją. A ja co powiem do swojej to ona patrzy się na mnie jak na debilkę albo odwraca się i wychodzi jak bym nic nie powiedziała. Nie powtarza absolutnie żadnych słów, żadnych zwierząt. Jedynie te "halo" bo przecież nie wypada umieć odebrać telefonu.
Umie brawo, papa, przybij piątkę. I to na tyle jej umiejętności. Co do ruchu, u nas raczkowanie było w 7mc , stanie w 11, a chodzenie w 12. Jednak mówi się że czas jest do 18cm. A z mówieniem? Rozumieniem. ? Czasem ona zrobi co mówię, albo widzę że rozumie ale to rzadko bardzo, ona nie ma czasu na takie rzeczy jak słuchanie mnie. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Wiem że na pewno przyjdzie ten dzień że ona zacznie skupiać więcej uwagi na mowie bo widzę że ona teraz po prostu nie ma na to ochoty. Ale jednak myślę (tzn martwię sie) że ona sama nie zacznie. No bo prawie 15mc dziecko mogło by powiedzieć coś więcej niż halo. Wie że ja jestem mama, a tż tata. Ale nigdy nas nie nazwała tak jak wyżej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.