|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() ![]() Dziś w nocy Krzyś spał od 21 do 7.30 rano! ![]() ![]() Po tym, jak w końcu obudził się i zjadł o tej 7.30, dospaliśmy jeszcze do 10 ![]() ![]() No i poza tym - dziś mieliśmy pierwszy dzień bez kupy!!! Trochę bączków odchodziło, ale nic poza tym ![]() ![]() To ja pojeżdżę sobie trochę czołgiem, dobranoc! ![]()
![]() |
![]() |
#4592 | |||||||||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hehe. To mi przypomniało – jak byliśmy teraz na wczasach to dużo zwiedzaliśmy, byliśmy w różnych miejscach, sporo ludzi i jak ktoś pytał o wiek naszego dziecka, to TŻ odpowiadał, że ma 7 m-cy. Nabierali się. A on to nie wiem, wstydzi się czy co? Cytat:
O, my tez basen zaczynamy 8 września J Cytat:
Gdzie zdjęcia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wywaliło mi emoty. Tak, u nas ostatnio często są 2 dni bez kupy. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-08-31 o 19:55 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 | ||
Wtajemniczenie
|
A nie wiem, gdzie dokładnie, jedziemy, jedziemy i zatrzymujemy się, gdzie nam się podoba
![]() No nie widzę. Po prostu. W zeszłym roku 3 sztuki znalazłam, TŻ 2 wory w tym samym czasie. Cytat:
Cytat:
Ja mam matę od 2 mies. i to był świetny zakup. Wojtek cały czas się na niej bawi, kilka godzin dziennie. Super się pierze, szybko schnie, myślę, że jeszcze trochę nam posłuży. Ja mam Tiny Love, ma 5 zabawek, lusterko, grający panel i szeleszczące i piszczące elementy w samej macie, na razie hitem są właśnie te szeleszczaki i lusterko. Zabawki zwisające z pałąków tak średnio, bo W. ciągle chce na brzuchu. Cześć Maria! ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-08-31 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Raczkowanie
|
no nie pomyslałam
![]() Cytat:
No nic, biję się w piersi ![]() No i kosmici w końcu zawitali i do mnie. Mały obudził się o 23 z wielkim rykiem, byliśmy z Tż w szoku o co mu chodzi, o tej porze to już chyba ze 3 miesiące się nie budził; nie pomogło ukołysanie, smok, śpiewanie, no nic kompletnie, zrobiłam w końcu 150 mleczka, wyduldał i poszedł spać jak aniołek ![]() A pod czym śpią Wasze dzieci? Mojego kładę do łóżeczka w śpiworku, ale jak zrobi się chłodniej, to chyba będzie on za cienki. Czy przykrywacie dzieci kołderką? I nie boicie się, że w nocy nie nałożą sobie ją na buzię? Bo takie mam obawy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie na basen? Dzięki za info kupkowe! ![]() Cytat:
![]() A matę chyba taką samą mamy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4596 | |||||||
Kniaginia
|
Nawet Was nie czytałam na wyjeździe, bo Internet łapałam w komórce tylko w określonym miejscu w pokoju, trzymając rękę wysoko w stronę sufitu
![]() oldzinx, fajna fotka ![]() panika, a kto Torresowi takie autoportrety rysował? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nam Róża wczoraj o mało nie zleciała z bardzo wysokiego łóżka, a była zabarykadowana. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak ten panel działa, bo jeszcze baterii nie kupiłam ![]() Tasia, a Ty zapisałaś się na ten basen?
![]() |
![]() |
#4598 | |
Kniaginia
|
Cytat:
Teraz w domu moja śpi w cienkich śpioszkach i pod kocykiem. Na Mazurach mieszkaliśmy w domu, w którym była straszna zimnica jak dla mnie. Mimo, że mieliśmy tam do dyspozycji grzejnik elektryczny, to w nocy było zimno i Róża spała naubierana jak jeszcze nigdy: na przykład body z krótkim rękawem, na to welurowe śpiochy, śpiworek i dodatkowo przykryta kocykiem. Gdy po karmieniu nocnym opatulałam jej szyjkę tym kocykiem, to takie słodkie minki robiła, że jej tak dooobrze ![]() Na bemowski OSIR. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | ||||
Zadomowienie
|
witam porą wieczorową
![]() Tasia i co z tym nosidłem w końcu?? licytowałaś? ja mam z babybjorn'a i mogę potwierdzić/ polecić że bardzo fajne ![]() kupiłam używane.. Cytat:
ja mam też takie.. odpalał wujo ciągnik, wszystkie dzieciaki na przyczepę i do lasu ![]() ![]() Cytat:
brawo dla Różyczki za nową umiejętność ![]() moja Ewa na początku co chwila się przekręcała a teraz jakoś zapomniała o tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dziś robiłam porządki u malutkiej i mam tam takie schlafsack'i czyli takie śpiworki, w które się dziecko wkłada i zapina.. i tak sobie myślę, że to dobre rozwiązanie.. coś takiego: https://www.google.pl/search?q=baby+...w=1366&bih=570 kawał na dziś: Orkiestra kościelna na Górnym Śląsku: - Zymbalisten fertig? - Fertig! - Puzonen fertig? - Ja, naturlich. - Trompette fertig? - Fertig, fertig! - Also! Eins, zwei, drei: Boże coś Polskę... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po kolei: z wspominek: jeszcze pamiętam jak w zimie wujek pożyczał sanie takie wielkie, zaprzęgał konie i robił nam kulig- ciotka miała trzy siostry z tego jedna ma 11 dzieciaków, wiec było nas mnóstwo. Nieraz same dzieciaki, nieraz z rodzicami- ech.... spiworki takie mam grubszy na zimę i taki cieniutki w którym usypiała w lecie ( po to zakładamy bo kopała w szczebelki, albo nogi sie klinowały między- potem zdejmowany) kawał- ![]()
![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i mieliśmy jeszcze starą ramę od jakiegoś starego wózka i hejaaa ![]() to były czasy.. ja wkładałam małą jak była mniejsza do takiego śpiworka ale wtedy ona się burzyła bo miała krępację.. jutro muszę spróbować bo dzis już śpi mój suseł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 | |
Kniaginia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Już widzę ze mi cytaty wcięło, więc od razu piszę: Despa, popieram w 100 % to co napisałaś. To my tworzymy ten watek i od nas zależy jak tu będzie, jak wsyztskie sie poobrażamy to faktycznie bedzie ![]() ![]() Pani, cudny Michałek i piękne portrety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj ponownie ![]() Cytat:
![]() u nas Emanuel wywołuje skrajne emocje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() brawo za Różowe turlanki co do fotelika, to ja nie wiem co w tym dziwnego, tez bym do knajpy wzieła dziecko w foteliku jakbym autem przyjechała. Zresztą, co to kogo? ![]() Cytat:
![]() ![]() cos jeszcze chciałam, ale zapomniałam ![]() Do jutra ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-08-31 o 21:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ty znowu do rymu ![]() Pani piękny portret ![]() Witam się i ja wieczornie ![]() Jestem zmartwiona bo od jakiegoś czasu moje dziecię nie chętnie je mleko mm nawet zmieniłam mleko na inne ale też nic zje 60 i koniec czasem 90 no i wieczorem 120-150 zależy bo dziś tylko 70 ![]() ja nie wiem co się dzieje, do pediatry za tydzień dopiero. Zawsze jak zje tyle tylko to cyca dostaje ale i przy cycu czasem się wygłupia nie je ładnie, a jak odstawię to paluszki mamle w buzi ![]() ![]() Co do grzybobrania to i ja mam wspomnienia i uwielbiam zbierać... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas ogólnie już chłodno.. śpimy w bodziakach na długi rękaw, skarpeciochy i leginsy.. plus kocyk ![]() Cytat:
![]() a przypomniało mi się teraz jak byłam na urlopie i nie miałam gdzie dziecka przewinąć- katastrofa! weszłam do restauracji i zapytałam czy mogę w środku (na szczęście nie było klientów więc nie było problemu) nie wiem.. może dlatego, że małe miasteczko.. ale np w Rossmanie mogłoby być.. u Was też tak jest? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
i tak samo zje i zaraz piąstkę ssie albo paluchy w buzi.. tez mnie to zastanawia, wizytę również mamy za tydzień.. zobaczymy jak z wagą.. kto wie może będziemy za niedługo witać pierwsze ząbki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 | ||
Wtajemniczenie
|
Teraz to się ładnie rozpisałyście, jak chciałam tylko zajrzeć na chwilkę przed spaniem
![]() Cytat:
![]() ![]() No nie zapisałam się... nie wiem gdzie i trochę boję się sama... Jeszcze myślę ![]() Daleko... Cytat:
![]() No to z bączkami mamy podobnie ![]() ![]() Jeszcze nie było końca aukcji, obserwuję cenę na razie... Alliw no wiem właśnie, ale jeśli jakoś tanio bym kupiła, to chyba warto, w końcu to jeszcze 2,5 kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My jeździliśmy wozem na jagody i grzyby. Sąsiad zaprzęgał konia, wszyscy na wóz i wio do lasu ![]() ja kupiłam ostatnio nosidło też do 10 kg ( Nikoś waży teraz 6 kg ). Ale używane, za parę groszy moja ciotka wczoraj stwierdziła, że ząbki już tuż tuż są ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzis slynny chrzest wiec trzymajcie kciuki zebym nikomu krzywdy nie zrobila czyt. siostrze, bo jeszcze sie nie zaczelo a ja juz jestem jak tykajaca bomba.... Wczoraj milion zalatwien, na szczescie dziecko mi kosmici wrocili ![]() ![]() Po zupkach ma problemy z kupka.. musze mu dawac zupke I pozniej jakis owoc rozluzniajacy to moze pomoze. Pani ale Michas sie zmienil, nie poznalabym ![]() OtTakaJa a Twoj dziec wrocil? Czy poprostu ladnie sypia? Bo mowilas ze tez maruda ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Chcialam sie jeszcze pochwalic ze Kamilek dzis spal 20 do 7 ![]() ![]() Klementynka ja daje ta kaszke bez wyrzutow sumienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Maria- będziesz na basen chodziła bardzo blisko mnie...trza zapoznać nasze panny. Może my też się zapiszemy.
![]() |
#4611 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() W wiejskiej agroturystyce niedaleko Mrągowa ![]() Dla nas najbliżej. Ja jestem wyrodną matką, bo nie czytałam opinii o szkołach pływania, tylko zapisałam Różę na najbliższy basen od naszego miejsca zamieszkania. Cytat:
![]() O ja pierdziu! Tyle godzin? Mojej się poprzestawiało i nie wiem, czy te czasy jeszcze wrócą. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Może są jeszcze miejsca na ten kurs od 8-ego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do oceniania to ja zawsze mówię że każdy robi jak chce i krzywdy swojemu dziecku nie zrobi. Za to teściowa i bratowa są mistrzyniami w ocenianiu innych ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do kupy (Tomik tylko na cycu, bez dopijania itd.), a więc czekaliśmy na nią prawie 3 tygodnie! Naprawdę. Po tyg zaczęłam się denerwować, tel do lekarza mówi że normalne i czekać. Po 2 tyg podałam czopka glic. (chociaż niekoniecznie bo lekarz nadal twierdził ze na cycu tak się zdarza bo mleko się prawie w 100% wchłania a do tego upały i dziecko się poci sporo), podałam i co i nic! Nic nie wyleciało bo nie miało co. I dopiero za 5 dni zrobił kupę. Trochę jej było ![]() Cytat:
![]() Co do maty szkoda że nie ma mi kto pożyczyć to bym sprawdziła. Ale może popatrzę za używanymi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas tata miał zielonego żuka i ładował nas na pakę i w las. Miło powspominać ![]() Cytat:
![]() Kwestia przewijaków to zalezy w której cześci miast jestem - wchodzę np. do przychodni albo do banku bo tam bratowa pracuje albo do teściowej do pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy, dzisiaj Tomek z racji tego że wczoraj wstał po 7 postanowił nadrobić stracony czas i wstał o 5 ![]() A i jeszcze zabobon dnia (zasłyszany wczoraj od mamy koleżanki) uwaga, uwaga: Do roku nie wolno dziecku lusterka pokazywać bo nie będzie mówiło ![]()
![]() |
![]() |
#4613 |
Kniaginia
|
Hehe. Ja od dawna pokazuję. A najlepsze jest stawanie przed ogromnym lustrem w szafie przesuwnej. Ostatnio tak przed nim trzymam Różę, jakby stała i tuptała na nogach. Chichra się na głos i rękę wyciąga do swojej ręki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |||||
Zadomowienie
|
witam!
![]() Cytat:
![]() albo rozejrzę się znowu za używanym za parę groszy.. Cytat:
a dokarmiasz już? czy tylko mleko? Cytat:
Cytat:
![]() u nas prawie codziennie od 20 do 6/7 ![]() Cytat:
ale zabobon hahaha moja codziennie wisi na lustrze z szafy.. jak nie w sypialni to u siebie w pokoiku ![]() co do tego kącika- może w większych miastach jednak są ![]() dziewczyny słoiczek można trzymać otwarty w lodówce nie dłużej niż 48h? ja dziś ugotuję kaszkę zobaczę co na to dziecina bo ta do picia już jej nie smakuje a na początku wcinała aż jej się uszy trzęsły ![]() a ja wczoraj napiłam się piwa ![]() jakby policzyć to pierwszy raz od przeszło roku ![]() u nas dziś tylko 18stopni.. trzeba sie ubarć cieplej na spacering i ruszamy do lasu ![]() miłej niedzieli ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4616 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ciągle pada...! Ale dobrze, niech pada, dawno nie padało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- A zabobon - Krzyś uwielbia lusterka, zawsze się cieszy do tego kolesia z lustra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale matka się poprawiła i kupiła już niebieskie. No i jeszcze takie z grzechotką - przecena jest teraz w rossmanie - 12,99 kosztują. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie spania pod kołderką. Martwiłam się, czy mały sobie jej nie nałoży na buzię w czasie snu, a nie pomyślałam, że może się też skopać i z zimna budzić się co chwila. Chyba więc zamiast w pościel to zainwestuję w zimowy śpiworek, tylko też większy, bo z tego co ma powoli wyrasta.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4618 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o taki śpiworek mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do zabobonu to mój nie będzie mówił bo lustro dzień w dzień ![]() ![]() no w końcu było co nadrabiać ![]() co by tu zjeść ![]()
![]() |
![]() |
#4619 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słyszałam już gdzieś o tym, z tym, że bez wyjaśnienia - że nie można pokazywać lusterka, a na moje pytanie czemu - "bo nie można "... i słyszałam też, że nie można ścinać włosów do roczku. Też nie wiem, czemu ![]() Cytat:
![]() chociaż lepiej zawsze sprawdzać, bo niektóre już teraz nie pamiętam, ale na pewno to był jakiś deserek z hippa albo babydream, że 24 godziny tylko można Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Hej!
W H&M promocja - 20% na caly dzial dzieciecy ![]() wystarczy wydrukowac kupon ![]() klik
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.