|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() pijemy soczki ![]() Winio macha stópka Laurci ![]() A czemu kapiecie ja w nadmanganianie??? Mój ma taka biedna buzke cała w kropkach które wychodza i schodza taka egzema noworodkowa....czym to smarowac? Kapiemy w krochmalu nic to nie daje:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Nam zalecono kąpiel w kryształkach nadmanganianu. Ale w sumie ani razu nie kąpaliśmy bo szybciutko krostki zniknęły.
![]() |
#4593 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631] Wczoraj Artur skończył 6 tygodni i zaczęliśmy używać 2! Jestem taka dumna! ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Życzę Ci rychłego porodziku!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mela ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotka- przede wszystkim odciągnij laktatorem nadmiar pokarmu do uczucia pierwszej ulgi. Poprzedź ten zabieg ciepłym prysznicem
![]() ![]() ![]() ![]()
#4595 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjemy obiadek i jedziemy nad wodę pospacerować ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę pochwalić tż, on załatwił karminie o 7, co prawda musiałam go obudzić i nie przebrał małej przed karmieniem, ale wielki plus dla niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Na niedobór żelaza polecam powróci burana w kostkę, zalać wrzatkiem, odczekać pół godz i wypić ta wodę. Zalać taka ilością żeby wyszło ok 1 szklanki. Polecam. Na zaparcia to chyba czopek?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4599 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi położne mówiły by np. nie robić zimnego prysznicu bo się kanaliki pozamykają a tego nie chcemy. Mnie tez mega bolą ... po kazdym karmieniu smaruję grubo Maltanem potem przed karmieniem zmywam tak jakoś daję radę ale ból jest okropny jak zasysa... Cytat:
Cytat:
A z przystawianiem popros położne laktacyjne, one naprawdę pomagają i faktycznie dzieci ładnie łapią. Moje ulubione pozycje.....spod pachy i na leżąco. Cytat:
![]() ![]() ja bym nie zostawiała popsikanego tylko wysuszyła patyczkiem... Cytat:
Ile kropelek dajesz i w jaki sposób podajesz. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Obecnie daję 10 kropli do każdego mleczka, ale zaczynałam od 4 kropli, ale z dnia na dzień kolki nam się nasilają, więc zwiększam porcje. Ja kosultowałam to pediatrą i poleciła mi dodatkowo krople BIOGAJA - jest to priobiotyk
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
![]() A ze swirowaniem... Moja droga Ty jestes na poczatku tego swirka. Po miesiacu to juz bedzie swir a po nastepnym...swirus ![]() Co do KP...najwazniejszy cycek ale ueazam ze dokarmienie mm czy dopojenie raz na jakis czasjest to dobry pomysl. Czy Perse ma pasc na cyce z przemevzenia? Potrzebny Jej oddech bo sie zajedzie a dziecko wyczuw stres nerwy matki i samo jest zestresowane. I wiecej placzu. Mialam ciezki czas w szpitAlu. 4 dni nie jadlam. Kolka. Cc. No i naswietlania ktore sama obslugiwalam dzien i noc. I raz kiedy po kolejnym moim placzu ze zmeczenia Antek nie mogl die uspokoic pielegniarki dopoily go glukoza. I nic sie nie stalo. Antek międoli mi cyce. Przybiera na wadze. Pokarm jest a nawet czasem go za duzo. A ja przynajmniej pospalam wtedy 4 h i wstalam do dziecka pelna sil i z usmiechem a nie lzami w oczach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Czekamy na gosci a to czekanie umilamy sobie przytulankami ![]() Co prawda matka jeszcze w lesie z szykowaniem siebie ale mamto gdzies...mamy ochote polezec sobie przy butelce wody i przy cycu. Dziekujemy za oklaski za 1 miesiac. LAURKA buziaki dla Ciebie bo dzis tez Twoje swieto. Antos o 19.55 zacznie sie tytulowac...per Niemowlak Antoni Pijaweczka ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Super! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
#4605 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Norbert super - chodzi głaszcze malutką, całuje jej stópki, główkę, szzególnie jak karmię, przytula, leży sobie z nią i śpiewa jej "aaa, kotki dwa" ![]() Teraz mam chwilowo jedno dziecko, bo Norbert nad jeziorem z babciami, więc mogę więcej czasu małej poświęcić i wierzcie mi doceniam każdy moment ![]() A tak nawiasem, uśmialiśmy się z rana... Norbert na wakacje pojechał z teściową i jej mamą. Mają tam małżeńskie łoże i jednoosobową "amerykankę", na której postanowił spać Norbert. Obudził się jednak w środku nocy i poszedł się przytulić do babci i tam zasnął. Prababcia wstała na siku, zobaczyła pustą "amerykankę" i w środku nocy narobiła rabanu, że ktoś porwał Norbusia ![]() hej ![]() Wagi nie zazdrość - spadek jest, co mnie cieszy, ale do radości to jeszcze ze 30 kg brakuje... Nie chciałabyś tyle ważyć, wierz mi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do szwów / klamer - tam w szpitalu tak robią, jak rozmawiałam z innymi dziewczynami po cięciu, to miały to samo u nas nie ma gdzie w pokoju wanienki postawić, dlatego był kupiony stelaż... muszę coś pomyśleć, pewnie kupimy mniejszą wanienkę i tyle u nas kikutek odpadł we wtorek, więc w 6 dobie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
No ją jestem ciekawa reakcji Malgosi. Jeszcze nie widziala Ali. Tata ma nam ją przywieźć do teściowej zebysmy my tak nie ganiali w kółko. Już nie mogę się doczekać aż przytule moja kruszynke
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mela ![]() Kejt nie poddawaj sie z karmieniem, walcz i sie nie załamuj!! no i wracaj juz do domku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
![]() zabiłaś mnie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() u nas noc piękna- Oliwia dała nam pospać. co nie zmienia faktu, że stwierdziliśmy z mężem, bo zamiast małej księżniczki mamy terrorystkę w domu ![]() co do Perse, to ja mam takie zdanie, że gdzieś jest granica wszystkiego. doskonale wiem po sobie jak żyję ostatnimi dniami. WSZYSTKO kręci się wokół odciągania pokarmu. jak tylko mała wypije ponad standardową ilość zamiast się cieszyć, że ma apetyt, ja się martwię, że już muszę szybko odciągać kolejną porcję, a czasami wiem, że np po godzinie nie będę w stanie odciągnąć kolejnych 70 ml i już jest stres. tak samo jak wymiotowała wczoraj moim mlekiem. martwiłam się o nią, ale jak mnie serce bolało, że to moje mleko, na które ja akurat ciężko "pracuję" i że ono się "zmarnowało". mam czas dla siebie tylko podczas odciągania, wtedy mogę tutaj posiedzieć albo coś innego na długość kabla od laktatora. cieszę się na myśl o spacerze z małą, ale od razu w głowie mam, że musimy zabrać ze sobą zapas jedzenia dla małej, a przecież ja nie daję rady na razie z robieniem zapasów. ten ciągły pęd dobija. mąż kupił 3 dni temu mm i dał małej porcję tylko dlatego, żebym ja mogła sobie zrobić małą przerwę. jaka byłam szczęśliwa. uważam, że nie ma NIC ZŁEGO w podawaniu mm od czasu do czasu w takiej sytuacji jak jest Perse. chodzi o komfort psychiczny.
#4611 |
Zakorzenienie
|
Przeciwbolowe to co możemy brać jezeli KP?
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z opisu brzucha wnioskuję, że wyglądają podobnie. Mam harmonijkę nad fałdką nad raną po cięciu ![]() ![]() Paracetamol chyba można. Poczytałam o skutkach karmienia z kapturkami i chyba jednak będę próbować je odstawić. Oczywiście pierwsza próba zakończyła się wrzaskiem i moją kapitulacją ![]() ![]() Dlatego mam serię pytań do Elaine: Kochana powiedz mi jak długo zajęło wam oduczanie się kapturków? Chodzi mi o to jak długo mały krzyczał jak nie miał kapturka? Wiem, że byłaś w poradni i rozważam nawet taki krok- wystarczyło wam jedno spotkanie? W jaki sposób udało ci się zachęcić małego, żeby w ogóle wziął brodawkę do buzi? Mój w ogóle dzioba nie zamknął na piersi bez kapturka ![]()
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już u teściowej. Jakoś muszę wytrzymać choć wiem że będzie ciężko. Płakać mi się chce mimo że nikt mi się nie narzuca, siedzę sobie karmiąc w pokoju na piętrze i mam spokój. Ale... ale nie jestem u siebie...
#4614 |
Zakorzenienie
|
Roxi: suuper, że Norbert tak fajnie zaregował.
![]() ![]() Mela: super, że wychodzicie!!! ja pb mogę brać paracetamol, a na zapalenie piersi też Ibuprofen. Magdalenne: tak, żeby było spokojnie, jak teraz? kilka dni. Niestety, kosztowało mnie to sporo cierpliwości i zaciskania zębów, bo Igor sie wkurzał niesamowicie. Często pierwsze 15-20 minut to była próba przystawienia. Jeśli po tym czasie sie nie udawało, to próbowałam na drugiej piersi. Położne pokazały mi dość brutalny sposób - małego się chwyta za główkę i mocno przystawia jak otwiera dziobek.. ![]() Generalnie polecam poradnie - bo zawsze polożna dokładnie pokaże, podpowie. Każda pierś też jest inna i każdy maluszek indywidualista. aaa i żeby wyciągnąć sutek, możesz przed karmieniem chwilę na laktatorze powisieć.. dosłownie z minutkę, wtedy ładnie się wyciąga i będzie łatwiej go złapać.
#4615 |
Zadomowienie
|
Witam
ja tylko podczytuje . Nadal jestem bez życia ![]() Dzisiaj złozylismy łóżeczko i wietrzymy materac ale nie ubierałam bo nie mam siły ![]() Wieczorem idziemy na koncert spokojniutki wiec mam nadzieje ze Bianka sie zrelaksuje i da mi tez posłuchac. Ostatnio jak bylismy w kinie to nic nie zobaczyłam bo tak szalała ze cły film przełaziłam po sali. Dobrze ze bylismy z TZ tylko we dwójke ![]() Dzoan gratulacje Mela super ze juz cie wypuscili . Jak Małgosia zareagowała? Kciuki za wszystkie potrzebujace. |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj super niedzielę, raz że całkiem przyjemny delikatny chłodek (takie upały są akceptowalne
![]() ![]() ![]() zdałam sobie sprawę, że na prawdę nie ma co marudzić, bo tak czy siak za niedługo będę miała mojego kluska kochanego w ramionach, a póki co wcinam wszystko co chę i byczę się ile mogę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4617 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak Małgosia zareagowała na Alę? Na ból można paracetamol- mnie podawali go w szpitalu po porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetnie że Norbert tak dobrze odnajduje się w roli starszego brata ![]() ![]() Akcja z porwaniem niezła ![]() ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-08-04 o 15:26 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Konto usunięte
|
Hello.
![]() u nas nad ranem byla burza więc powietrze póki co jeszcze świeże ![]() Poobcinalam lawende w ogródku i czekam aż trawa wyschnie to skosze ![]() A wczoraj zrobiłam sobie najlepszy prezent i kupiłam kose spalinową ![]() ![]() ![]() Pisałam juz kiedyś ze przy starszaku karmiłam tylko przez kapturki przez pierwsze dwa miesiące bo nie dałam rady normalnie tak mnie brodawki bolały ![]() ![]() Perse -wiem jak męczące jest odciaganie laktatorem choć doswiadczylam tego tylko przez cztery dni w szpitalu celem uratowania brodawek.. Z tego co widzę bardzo chcesz karmić własnym pokarmem, więc póki co nie masz innego wyjścia tylko odciagac... póki mały nie nauczy sie sam jeść ![]() Pociesze Cię, ze poprzednio karmiłam 11 miesięcy z tego większość czasu w pozycji " na krowę" wisząc nad dzieckiem, bo inaczej dziecko sie wyginalo, denerwowalo i nici z karmienia.. ![]() Przystawiaj małego jak najczęściej na początku gdy pokarmu jest najwiecej i łatwo leci.. Próbuj próbuj, może w końcu zalapie.. Jak chcesz to Musisz wytrwac i napewno nasz radę ![]() Ja tym razem wyluzowalam i podaje od czasu do czasu mm.. Poprzednio przezywalam to strasznie co nikomu nie wyszło na dobre... I wiem ze jak jest upał to chce mu sie pić jak każdemu a nie wisi na mnie specjalnie mi na złość ![]() Perse spokojnie, próbuj i zobaczysz ze mały w pewnym momencie bardzo Cię zaskoczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Małgosia jest wspaniała. Obejrzała mała, zachwyciła się nią, a teraz mnie co chwilę strofuje żebym po cichu mówiła bo dzidziusia nie obudziła. No kochana jest
#4620 |
Zadomowienie
|
Witam, tu ponownie dziecię Lemurka
![]() Mama w czwartek przeniosła się do szpitala w Trójmieście i tego samego dnia wylądowała na porodówce( oczywiście nie muszę mówić, że nikomu nic nie powiedziała ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam razem z mamą i moim niezdecydowanym braciszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.