|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Kurdę, zaczynam się denerwować tym, że bedę rodzić
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- teraz z nerwów bedzie mnie bolał brzuch i nie będę mogła odróżnić ![]() a ja nawet nie czytam o becikowym, bo mój dochód przekroczył 1922 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Witam
![]() kruszynka,Eluvtus,zwariow ane serduszko,kyte GRATULACJE!!!!BRAWA DZIEWCZYNY ![]() Niestety Filip strasznie ulewa,a w zasadzie bardziej wymiotuje po karmieniu ![]() ![]() Miał ktoś taki problem???
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie chustki zapinane pod szyja na rzepy ale Ci powiem ze u nas nie na szans bo szyja gleboko schowana w trzech fałdkach. Jak wychodzimy to kurtka tez sie zapina pod sama broda bo szyji znowu nie ma I naprawde nie ma sensu zadnej chustki czy szalika widzac . A u Ciebie chyba sie szykuje to samo co nie,?
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43668957] ![]() ![]() ![]() Do terminu jeszcze niby 12 dni, ale ja ich nie przeżyję! Spojenie boli mnie już tak jakby ktoś mnie sieknął siekierą po kościach... Nie mogę wstać, nie mogę chodzić- tragedia, trzymam się ścian jak idę z 1 pomieszczenia do 2 ![]() Jeszcze od 2 dni jest mi tak niedobrze, że nie wiem czy sobie nie postawić jakiejś miedniczki na noc przy łóżku bo w tym stanie nawet bym nie doleciała do łazienki. Dziś miałam już nawet trochę skurczy co 10 minut, ale się wyciszyły. Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią! ![]() Wspolczuje, naprawde. Ja myslalam ze moja ciaza to byla katorga. ![]() Cytat:
![]() ![]() Z reszta nie wiem czy teraz nie jest gorzej. Jest bardziej ruchliwa, wiecej raczkami manewruje I wsadzic sobie paluch do oka to nie problem. Dzis ma podrapane czoło, nos I skron tylko dlatego ze rano zawalilam I niedrapek nie zalozylam. Paznokcie obcinalysmy w czwartek I dzis znowu trzeba . A rekawiczki tez mam. Takie bez palcow. Na zime będę zakladac. Narazie sie staram zeby miala raczki schowane pod kocykiem albo naciagam rekaw kurtki tak zeby dlon nie wysyawala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4594 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas nie dość że była fontanna od razu po jedzeniu to jeszcze ulewała do następnego jedzenia chociaż nie wiem co ulewała skoro takie ilości już traciła zaraz po jedzeniu
![]() |
#4595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a własnie jaki rozmiar z Next pasuje na Majkę? bo nie wiem czy te comamdo torby to sie nie okaza to small ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dochód się dzieli i na siebie i na dziecko. odróżnisz odróżnisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
I tak, bo to dzieli się dochody tż+moje i dzieli na 3 czy można brac moje tylko i na 2?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mialam swiński nosek ![]() Napisala do mnie PEPPER . Maja sie dobrze , ale zmagaja sie z bolami brzuszka, byc moze kolki. Pyta Was o jakies rady? Co robic,,? Po karmieniu odkłada spiacego Małego do łóżeczka I za pòł godziny budzi sie on z płaczem . Placz ewidentnie Od brzuszka . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4600 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Nexta to ja nie wiem jakie sa rozmiary w PL ale wg tutejszej rozmiarowki teraz na styk ma UP to 3m a 0-3m nie ktore sa dobre , nie ktore jeszcze za duze. Jakie sa rozmiary w PL? Moge sprawdzic jeszcze jak to sie ma w kg bo chyba jest oznaczenie na metkach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4603 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja sama chciałam jak najwcześniej (3.11), teraz już niczego nie obstawiam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam 7.11, potem myślałam że 11.11 i już mi sie nie chce wymyślać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
De, a jakbys przetrzymala na lozku czy na rekach do mocniejszego snu i odkladala dopiero? My tak czekamy i nie ma problemu z obudzeniem i potem z zasnieciem Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A czemu akurat 13.11?? to w taki przypadku wydaje mi się że tylko twoje dzielone na 2. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamusiom
![]() Cora- moj mial tak od poczatku i muialam swoje odciagniete mleko mieszac z nutritonem. Mamy tylko takie tutulu? JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE NOSZĄ/MAJĄ BRZUSZKI Oczy w górę prosząc wznoszę-chcę mieć poród jak Nemosek 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK ???
#4609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do becikowego to nie wiem właśnie żeby nie było ze jak ślubu nie ma to trzeba mieć zasądzone alimenty. Bo np u nas do dochodu doliczam jeszcze alimenty piotrka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Rozeznanie
|
Wrócilismy-tzn ja to się dotoczyłam bardziej
![]() ![]() ![]() lineczka1989ale śliczna Nelcia ![]() ![]() ![]() Nasturcja ![]() I śliczny Wasz maluszek ![]() Antibia86 już kiedyś pisałam chyba, ale współczuję przejść z 1 mężem ![]() Super, że życie może się odmienić ![]() anka_85 szalona Ty ![]() ![]() ![]() domi Jaś słodziak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pytania, u mnie też ciemniej niż wcześniej . De28za spanie i karmienie, oby leniuszek się rozruszał ![]() niunia32 przygotowania pełną parą ![]() aaby ![]() ![]() Fajnie, że masz męża przy sobie, a potem też sobie dacie radę ![]() Z brzuszkiem-na pewno będzie lepiej, rozciągał się 9 miesięcy, a teraz dopiero 3 tygodnie minęły, daj mu chwilkę ![]() Co do ćwiczeń- zawsze możesz zapytać lekarza, jak będziesz na poporodowej wizycie co jest zdecydowanie niewskazane, a co można, jest szansa, że coś mądrego odpowie. ![]() Co do becikowego, widziałam, że wrześniówki coś mają na 1 stronie, ale nie wiem, czy u nas było to samo ![]() weronisiek88 biedactwo ![]() ![]() ![]() Wysyłam wiedźmę z oksytocyną (mam nadzieję, że na Ciebie działa ![]() ![]()
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Gratulacje dla kolejnych Mamuś ![]() Ja dziś zaczęłam 37 tydzień - już coraz bliżej! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
zwariowane, kyte, kabriela gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jako autorka nr 2 proponuję go wyrzucić, a zostawić nr 4-wersja Asist jest fajniejsza ![]()
![]() |
#4616 |
Rozeznanie
|
Kyte, Kabriela GRATULACJE!
![]() Weronisiek łączę się z Tobą. Czuję się podobnie do Ciebie. Też już mam dość, Mały już tyle fałszywych alarmów dał, że już się pogubiłam z tym wszystkim. Domii trzymam za Was kciuki, dobrze że masz wsparcie rodziców ![]() Antibia ja nie mam szaliczka, ale chyba zakupię, w końcu zima przed nami. Śliczne zdjęcia dzieciaczków! ![]() ![]() Zastanawiam się tak ile Mały jeszcze będzie zastanawiał się nad wyjściem z brzuszka :P Żeby tak ponad tydzień bóle i skurcze męczyły, czop odszedł, dziwne upławy i mokra wkładka co chwila. Chyba mu jest dobrze w brzuszku ![]()
![]() killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-11 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i za kciuki
![]() Nie da się opisać tak dokładnie całej tej rozmowy... Tak w skrócie, jak się "wyprowadzałam" w sobotę to siedziała w kuchni szwagierka ta która poroniła, jak tylko wyszłam z domu zrobiła im awanturę, druga szwagierka przyjechała kilka minut później i zrobiła dokładnie to samo co ta pierwsza szwagierka. Teściowej i Damianowi wydawało się że to oni mają rację, że nic złego nie zrobili itd, po tym jak dostali opieprz zrobiło im się głupio - i bardzo dobrze ! Wytłumaczyłam Damianowi czego od niego oczekuję i co mnie wkurza w nim i jego mamie, wytłumaczyłam też na spokojnie że czas odciąć pępowinę bo ma teraz swoją rodzinę. Powiedziałam że nie wrócę dopóki nie zmądrzeje i nie wydorośleje. Przyjechał skruszony. Mówił że tęskni, że nas kocha, że ciągle o nas myśli, że będzie mi pomagał przy Jaśku, że przeprasza itd - powiedziałam że może sobie odpuścić taką gadkę bo tyle razy już obiecywał i przez 2 dni było dobrze a później szara rzeczywistość. Kazałam mu jechać do domu i przespać się jemu i teściowej z tym co powiedziałam... Narazie nie wracam - dobrze mi u rodziców |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Wiatm was po dlugasnej przerwie i pewnie znowu wpadne przelotem,ale moze ktoras pomoze...
trele juz troche wspomniala,streszcze wam jak to u nas z tym brzuszkiem wyglada,moze cos sie nasunie,bo wsumie sama nie wiem czy to kolki,czy nie kolki czy co to... Wsumie sytuacja powtarza sie podobnie codziennie.od rana jest spokoj,jedzonko,zasypiani e przy cycu,odkladanie i sen,wlasciwie po 3h,jak sie obudzi to humor i tak jest spoko,popatrzymy,pogadamy do siebie,polezymy na brzuszku itp.kolo 16zaczynaja sie jeki i steki,napinanie sie domkupy,czerwienienie straszliwie,ale kupy sa,baki tez wylaza i tak sobie troche marudzimy,ale widac,ze po kupie czy baku jest ulga,bo Tymek sie uspokaja,no i wieczornie,kolo 18-19 jest karmienie (czasem niespokojne z takim jakby warczeniem,mruszeniem na cycka,zlosciami lekkimi),ale zjada...odkladam i po jakims czasie wrzask,budzi sie z taki w☠☠☠☠...ze szok,nosimy,uspokajamy,al e ciezkawo to jest.ratowalam sie roznymi metodami,przykladanie cieplej tetry,masowanie brzuszka oczywiscie,suszarka(dziwi ek do uspokojenia),smoczek wszystko w miare pomaga,ale na krotko.jesli chodzi o diete pilnuje jej naprawde uczciwie.z kropli stosuje Delicol,narazie dwa dni-bez szczegolnego efektu. I teraz nie wiem,te napinanie sie,czerwienienie,puszcza nie bakow-napewno efekt brzuszkowy,ale te krzyki i placze jesli na rekach z czasem sie uspokaja.... Co do wagi przybiera naszczescie,spadkow nie ma,wiec z tym jest ok.no,ale pol dnia spokoj,drugie pol jakby inne dziecko Czytalam,ze przy kolkach moze byc zielonkawa kupa,nie wiem czy to juz dopasowywanie objawow do teorii,ale dzis jedna kupa byla taka lekko zielonkawa. Wiadomo,ze ciezko patrzec na takie krzyki i placze,bo i mnie zaraz cos boli jak nie umiem pomoc ![]() Ps.moze jakos uda mi sie nadrobic troche chociaz przy nocnych karmieniach,przeczytalam tylko na szybko,ze u Domi jakies problemy-kochana,trzymam kciuki,zeby sie poukladalo-zebys sie nie denerwowala i spokojnie mogla zajmowac Jasiem ![]() Piszac do Trele zapytalam tylko czy wszystkie maluchy zdrowe,powiedziala,ze tak,wiec serdecznie gratuluje wszystkim "przegapionym" przezemnie mamusiom Nie sadzialm,ze tak bede zakochana w swoim dzieciu,dlatego smuca mnie wszelkie doległiwosci,piszcie jak macie jakies pomysly na to co napisalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-11 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Rozeznanie
|
Pepper fajnie, że się odezwałaś
![]() ![]() btw ciekawe co u Miki?
![]() killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-11 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.