|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
Jedyne co jest dziwne, to termin poinformowania. Cytat:
Tupanie nóżką i twierdzenie "mi się tak podoba, więc tak ma być" to dla mnie podejście 4letniego dziecka. W *upie zasady, w *upie inni ludzie, liczy się tylko "ja". Cytat:
Czarny to kolor żałobny. Uważam, że nie powinno się zakładać bieli i pochodnych będąc gościem, ale nie widzę niczego złego w czerni. Jednak ślub i wesele nie są imprezą moją, czy innych gości, a młodych - ich impreza, ich warunki. Narzekanie, że PM mówi jasno, że biel/czerń nie, to jak pouczanie właściciela restauracji o menu i wystrój, albo właściciela klubu kogo powinien wpuszczać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mazowsze, rodzinna miejscowość: standard to niezakładanie białej i podobnych. Mazowsze, obecne miejsce zamieszkania: zakazany biały i czarny. Jak powiedziałam, że dopiero po wyprowadzeniu się od rodziców pierwszy raz usłyszałam, że czarny jest zakazany to wszyscy byli zdziwieni, bo to oczywiste. |
||||||
|
|
|
|
#4592 |
|
zuy mod
|
Victorion - A ja dla zasady nie chcialabym być ozdobą na sali. Dlatego nie ubieralabym się pod widzimisie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wskaż proszę kto i gdzie tak napisał. W tym samym poście napisałam że dla mnie samopoczucie PM i ich gości jest tak samo wazne ale to już nie pasowało do Twojej prędkiej riposty więc wykasowalas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-04-24 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast odniosłam się do fragmentu z którym się nie zgadzałam. Moja wypowiedź miała pokazać jak łatwo przełożyć wyostrzanie perspektywy jednej strony na drugą. Czy ktoś tak pisał? A bunt "mam tylko czarne i w innych nie pójdę"? A odwrócenie się na pięcie Tinkerbell? Ja wiem, że w tym przypadku młoda zachowała się źle, ale takie zachowanie też według mnie (zakładając, że świadkowa i młoda są sobie bliskie) jest niewłaściwe i przejściem w skrajność. |
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
I nie, dla mnie nigdy samopoczucie młodej pary nie będzie ważniejsze od mojego samopoczucia, a w robieniu czegokolwiek wbrew sobie tylko po to, żeby komuś było przyjemnie widzę szkodzenie sobie, a nie uprzejmość.
|
|
|
#4597 | |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
Nie założę jednak czegoś, w czym wyglądam jak kupa. Nieważne czy ktoś inny za to zapłaci czy ja.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast opinie o PM ze to ona jest najważniejsza (dziwne ze z mężczyznami nie ma takiego problemu, dlaczego?), żeby stawać na głowie by zadowolić młodą bo to najważniejszy dzień w jej życiu, bo ma być tak jak sobie wymarzyła niezależnie od tego jak durne ma kaprysy, są mam wrażenie że dość powszechne i tutaj, i w Internecie i w życiu realnym (sama na własne uszy słyszałam na pewnym weselu tekst PM "przesuń się! to ja tu jestem najwazniejsza." powiedziany niby żartem, ale jednak). Ja się zgadzam z tym ze to jest wyjątkowa uroczystość, że to ważny dzień w życiu dwojga ludzi i ze każde z nich chciałoby zapamiętać go na dlugo i milo wspominac, ale bez przesady żeby zgadzać się na jakieś kuriozalne wymysły i dać się przebierać niczym piesek panci, nie mając przy tym nic do powiedzenia. Ważne jest żeby być otwartym i dostosować się na tyle na ile moge, ale też na tyle na ile chcę. Nie uważam też że postawa "mam tylko czarne i w innym nie pójdę" musi być oznaką buntu albo chęci dokopania PM. Moze byc zwyczajnym stwierdzeniem faktu. Ktos nie ma kasy, ktoś nie ma czasu, ktoś nie ma chęci spędzić 2h (oj żeby tylko tylu) na zakupach na których być może i tak nic nie znajdzie, bo woli ten czas spędzić z rodziną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-04-24 o 18:30 |
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Pytam zupełnie poważnie i niezłośliwie. Jak mnie ktoś zaprasza na imprezę, na którą nie mam czasu i chęci, to uprzejmie dziękuję za zaproszenie i nie idę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jakbys się oburzała o dress code w pracy, czy o wymóg przebrania na bal przebierańców. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuje w korporacji, wracam do domu o 18. Mam w szafie czarna sukienkę. Mierzę - fason ok, gdzieś mam zolte szpilki, stwierdzam: super, nada się. Zepsul mi się samochód i oszczędności wydam na naprawę więc tym bardziej cieszę się ze mam jakąkolwiek sukienkę i nie muszę biegać po sklepach bo poza tym tego bardzo nie lubię. Ale zaraz, może jednak powinnam żeby mi nikt nie zarzucił ze się nie postaralam i ze tak naprawde wcale nie mialam ochoty z nimi spędzić czasu?
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-04-24 o 19:06 |
|
|
|
|
#4603 | |
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
I to robi ogromną różnicę. Poza tym, na bal z motywem przewodnim można się świadomie nie wybrać - Tinkerbell odmówiła udziału i nie ma w tym nic oburzającego.
|
|
|
#4604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile w ogóle jesyem sobie w stanie wyobrazić tak abstrakcyjną sytuację jak posiadanie tylko jednej sukienki. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że byłoby ok jakby była np czrno-biala w grochy, paski czy inny wzór. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Oczywiście zawsze każdy może odmówić i dobrze dla dziewczyny ze Tinker nie będzie swiadkować bo widać że młodzi wcale tacy wami dla niej nie są, a świadek to powinna być bliska osoba. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie umiem zróbcie wyobrazić że dorosła osoba ma sukienki tylko w jednym, w dodatku kontrowersyjnym kolorze, bo uważam że każdy powinien wiedzieć, że nie wszystko wypada. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym nie miala i nie znalazla żadnego odpowiedniego stroju na pogrzeb to ubralabym to co akurat jest najbardziej stonowane w mojej szafie. Czern jest kolorem dosc uniwersalnym i chyba najbardziej klasycznym ze wszystkich, watpie że istnieją osoby które mają w szafie tylko żółcie i czerwienie, co chyba sugerujesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4616 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]() I też nikt z tego powodu nie dostał zawału, bo to nie jest okazja, gdzie strój jest najważniejszy i akurat było mi wtedy obojętne, czy ktoś przyjdzie na pogrzeb w jeansach. Ogólnie jeśli ktoś lubi siedzieć i wyliczać swoim gościom zasady SV to fajnie, jego sprawa. Mnie się nie chce, zwłaszcza na imprezie opartej głównie o wiejskie zwyczaje (bal z walcem wiedeńskim to nie jest), gdzie goście tańczą na trzy do hitów z lat 80 i w międzyczasie siorbią barszcz.
|
|
|
#4618 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nigdy nie zdarzylo mi sie rozwazac koloru stroju na wesele i stresować sie tym czy taki a taki kolory wypada czy nie.
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio nie wiem czemu ludzie na siłę szukają problemow. Byłam na niejednym pogrzebie i przekrój kolorów i strojów był ogromny. Byly dzinsy. Pamietam też chyba czerwien czy może fiolet. Ja bym w czerwonym na pogrzeb nie poszła raczej ale szczerze? Co mnie obchodzi w czym przyszla Halina. Popatrzylam i poszłam dalej. Owszem, pomyślałam sobie ze to dziwne, ale potem zaraz również ze może nie miała nic innego, może sobie przygotowała wieczorem piękny czarny sweter ale kot jej go osikal. Nie przyszlo mi do glowy oceniac te kobiete i zastanawiac się kto ją tak wychowal i jakim cudem znalazła pracę, bo byłam skupiona na czymś innym. I nie, nie pomyslalam sobie ze jest królową szyku. Po prostu mnie to nie obeszło. Poza tym, jeśli uważasz że pożyczyć sukienkę na wesele jest łatwiej albo przynajmniej tak samo trudno jak czarny sweter, to ja mogę tylko powiedzieć ze nie masz racji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Aha i chciałam jeszcze dodać, że ja nie jestem zwolennikiem łamania konwencji za wszelka cenę, obnoszenia sie ze swoim brakiem dobrych manier itd. Ja dobrze rozumiem że są pewne zasady których dobrze jest przestrzegać. Przecież pisałam że szukałam odpowiedniej sukienki na wesele i nie znalazam. Ja po prostu jestem w stanie zrozumieć też że są różne sytuacje w życiu czlowieka, że ktoś może nie mieć czasu, pieniędzy, albo mieć złą karmę, albo chorego kota, albo dziadka albo inne problemy na głowie. Nie oceniam ludzi po prostu tak jednoznacznie co widać niektórym się nie mieści w głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4620 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Można mieć oczywiście na wszystko wywalone, ale warto niekiedy, dla obustronnej korzyści dostosować się do niektórych norm społecznych nawet jeżeli personalnie uważamy je za niemądre
Oczywiście można być wiecznym nonkonformistą, ale czy warto?