Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 10:50   #4591
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Zniknęłam na chwilę i poszłam do sklepu.... No to już wiecie po co

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
:b aba:

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim.

Powoli wracam do zdrowia, dziś już czuję się lepiej, więc wracam do żywych i do forum. Dostaliśmy od szwagrów łóżeczko i stoi już w pokoju rozstawione. Całkiem fajne, ma sosonowe szczebelki i boki w kolorze wenge i kremowym. Na jasnej części jest narysowanym słonik. Chodzimy tam teraz z tż na zmianę albo razem trochę na nie popatrzeć. Chyba już składać go nie będziemy, bo czeka nas dopasowanie reszty wyposażenia i umeblowania pokoju i tak chyba będzie łatwiej.
Kolejny etap ciąży za nami
Stary 2014-03-19, 10:50   #4592
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

daleko nie mam więc żebyś się nie zdziwiła hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:56   #4593
Fame
Zakorzenienie

joanna jesteś okrutna

Nautiz super, że czujesz się lepiej
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:57   #4594
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
:b aba:
podzielę się
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:59   #4595
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry melduję się po połówkowym

100% chłopak, nie dało się ukryć. Wszystko w porządku, serduszko, przepływy, kość udowa nosowa, zarysy buźki. Bardzo grzeczny był, nie wiercił się.
Niestety nie załapałam się na NFZ, także 300 zł z płytką.

Żebym była spokojna mi by wytarszyło raz w tygodniu tylko podejrzeć że serduszko bije
gratulacje udanej wizyty no i synka
Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Wy też macie macie takie dziwne uczucie z sikaniem? Ja robię siusiu po dłuższej przerwie i mocno mi się chce to nie leci szybko i intensywnie tylko się sączy to siku tak powoli, nawet napiąć sie nie mogę żeby akcje przyśpieszyć tylko tak powolutku chce lecieć i nic więcej sikanie trwa u mnie nieraz 1 minutę 2 minuty...?
Też tak mam od kilku dni

Cytat:
Brzoskwiniowy sorbet z ciemną czekoladą, trochę nie widać kolorów do końca ale coś widać Trochę się namachałam małym pędzelkiem

Ślicznie Ci to wyszło

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Wstawiam mamaya na Twoją prośbę :p
A Twojego nie zobaczę bo mnie w klubie nie ma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilę bo nadrobić nie mogę W każdym razie chciałam Wam polecić zakupy w Super Pharm - teraz przez 2 dni są super zniżki z kartą LifeStyle. Kupiłam 2 paki pieluch (35 zł za 80 szt Pampers New Baby), 2xEmolium (do kąpieli po 9,90 zł - normalnie 30 zł), 1xOilatum (9,90 zł) i inne rzeczy.... Warto się wybrać... Oto część moich zbiorów dla malucha i dzisiejszy zakup od tatusia
Świetne zakupy też mam zamiar się dzisiaj tam wybrać chociaż już pewnie nic nie zostało
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
brzuszek dla Rybki
przepraszam za beznadziejne zdjęcie
śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Rybka..brzuszek mam podobny

Agnes
..idzie wiosna spróbój z tą pokrzywą co pisałam, moze się wydawać smeszne a pomaga

Witam z ranka

Wstaje i uciekam na badania..
Wczoraj dostałam okrzan dietka się kłania, koniec z samowolka..

A te bóle pod piersiami to prawdopodobnie wątroba, dostałam plik dodatkowych badań dziś na Cito i zobaczymy c tam wyjdzie..

Jeszcze glukoza dziś. Ble...

Dobra uciekam do labo
Miłego dnia..
Powodzenia mnie po wczorajszej glukozie ścieło na cały dzień tak źle to się na początku ciąży nawet nie czułam ale dzisiaj już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
nagrałam jak mi brzuch podskakuje, kiedy synek mnie kopie
ja wczoraj patrzałam chyba z 15 min jak brzuszek mi skacze, kiedy mały kopał

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim, Bardzo prosze o trzymanie kciuków jade po wyniki na awidność toxo mam nadzieje ze jednak ten igA też będzie. Jezu jak ja sie boje tyle na wyniki czekać. Mam nadzieje ze bedzie ok, bo jak cos to bede sie bac czy do dzidzi przez te pare tygodni nie przenikło

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim.

Powoli wracam do zdrowia, dziś już czuję się lepiej, więc wracam do żywych i do forum. Dostaliśmy od szwagrów łóżeczko i stoi już w pokoju rozstawione. Całkiem fajne, ma sosonowe szczebelki i boki w kolorze wenge i kremowym. Na jasnej części jest narysowanym słonik. Chodzimy tam teraz z tż na zmianę albo razem trochę na nie popatrzeć. Chyba już składać go nie będziemy, bo czeka nas dopasowanie reszty wyposażenia i umeblowania pokoju i tak chyba będzie łatwiej.
Kolejny etap ciąży za nami
Dobrze, że już Ci lepiej zdrówka

___
Dzień doberek

Powróciłam do świata żywych wczorajszy dzień koszmar i współczuję Wam tej glukozy dziewczynkiwypicie tego to pestka najgorzej to siedzieć te 2 h Śniadanko zjedzone, słoneczko zaczyna się pojawiać czasami idę ogarnąć chatkę, a później na zakupki i ploteczki z przyjaciółką

miłego dnia

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:16   #4596
Eydrith
Zadomowienie

hej Mamuśki witam i ja, w wyjątkowo marnym nastroju i z okropnym bólem głowy ... oby wytrzymać do 16tej, na szczęście już po półmetku ...

zaraz Was nadrobię, to mi szybciej czas w pracy minie pozbyłam się stażysty więc mam morze możliwości
Stary 2014-03-19, 11:20   #4597
Agata0606
Raczkowanie

Cześć! Co myślicie o nowych wózkach camarelo carmela???

i wersja z tkaniną żakardową

Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 11:25   #4598
simka234
Wtajemniczenie

Uff już po kłuli mnie dziś 4 razy i zrybkę od babek od glukozy dostałam..że mi dziś już wszystko jedno..
Ta cytryna to przy tej glukozie to życie ratuje
Nawet dzis nie było tak źle..

Po 15 bede miała wyniki to jade odebrać i do mojej ginki podjade żeby zobaczyła..

Strasznie się zmeczyłam i o dziwo nie byłam głodna po tej glukozie..
Dziś pierwszy dzień diety...na obiad gotowana pierś z kurczaka z kaszą jaglana i gotowanymi warzywami..nawet dobr

Jakaś przymulona jestem po tych badaniach
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:25   #4599
malwiska
Zakorzenienie

ja już je wklejałam i dziewczyny pomagały mi wybrać kolor choć łatwo nie było ja jestem na ten wózek zdecydowana
miałam go kupić na dniach ale tak szybko czas leci, że poczekam do kwietnia i kupie łóżeczko, a pod koniec kwietnia zamówimy wózek
Stary 2014-03-19, 11:28   #4600
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja już je wklejałam i dziewczyny pomagały mi wybrać kolor choć łatwo nie było ja jestem na ten wózek zdecydowana
miałam go kupić na dniach ale tak szybko czas leci, że poczekam do kwietnia i kupie łóżeczko, a pod koniec kwietnia zamówimy wózek
A który model wybrałaś?
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:29   #4601
Fame
Zakorzenienie

ooo dawno nie padalo
a wybierałam się piechotą do PZU

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 11:33   #4602
mamaya
Zakorzenienie

do mnie niestety te wózki nie przemawiają ale to dlatego, że preferuję wózki joolz, bugaboo, mutsy takie bardziej proste i, jakby to powiedzieć, "kanciaste"
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:34   #4603
Nautiz
Raczkowanie

Widziałam ten wózek na żywo, całą mszę go studiowałam (stała przede mną para z maleństwem w tym wózku) mnie się bardzo podoba i wygląda na porządny.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:35   #4604
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata0606 Pokaż wiadomość
a który model wybrałaś?
cr-11
Stary 2014-03-19, 11:36   #4605
Fame
Zakorzenienie

mnie mutsy nawet się podobają ale joolz sa okropne (jak dla mnie) wyglądają jakby im cos brakowało.. tzn z wyglądu, w użytkowaniu mogą oczywiście byc dobre
Stary 2014-03-19, 11:45   #4606
Eydrith
Zadomowienie

kularek piękny brzuś
Cytat:

dziewczyny zgadzam się z Wami nic na siłę ja chcę karmić i uważam, że to wspaniałe uczucie ale rozumiem, że nie każdy jest do tego stworzony i nie powinno się tego krytykować a na siłę nie warto się unieszczęśliwiać bo to szkodzi i mamie i dziecku
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Dokładnie dziewczyny, nic na siłę. Kiedyś przeczytałam takie fajne określenie "terror laktacyjny", nie dajmy się zwariować. Jak ktoś chce i może karmić, to fajnie, jak nie, to świat się nie zawali, a dziecka mm nie otruje
świetne i święte słowa dziewczyny wspaniale przeczytać coś takiego, zwłaszcza od po pierwsze mam, po drugie - mam pochwalających kp nic dodać nic ująć ...
a o terrorze słyszałam, te położne faktycznie straszne, gdyby mi jedna z drugą zaczęła ściskać sutki albo się na mnie drzeć to serio nie ręczyłabym za siebie ...

agnes współczuję żylaków, nie mam pojęcia co Ci doradzić więc tylk głaszczę i trzymam kciuki żeby po ciąży zniknęły

debeściara
brawo dla małej za postęp kupkowy nie ma to jak przykład z góry, co dobrze wróży Ignasiowi
a Ciebie znowu dopadło naprawdę masz przekichane ...

Nautiz
fajnie że Ci lepiej i że do nas wracasz
Stary 2014-03-19, 11:49   #4607
joanna2228
Wtajemniczenie

Byłam jakiś czas temu w Bobolandzie i dostałam zawrotu głowy tyle wózków tam jest jak bym miała wybierać nowy to chyba by mi to zajęło ze 4 miesiące

Byłam właśnie w szklarni rzodkiewka wyszła pięknie i czosneczek będzie świeże mniam

Fame weź parasolkę, a o wiatr się nie przejmuj obciążniki mamy z przodu to nas nie zwieje U mnie też pada
Miłością tą największą
Stary 2014-03-19, 11:52   #4608
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
do mnie niestety te wózki nie przemawiają ale to dlatego, że preferuję wózki joolz, bugaboo, mutsy takie bardziej proste i, jakby to powiedzieć, "kanciaste"
a jakiego chciałaś mutsy?? bo znalazłam o evo takie coś
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...ywistosc_.html

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Byłam jakiś czas temu w Bobolandzie i dostałam zawrotu głowy tyle wózków tam jest jak bym miała wybierać nowy to chyba by mi to zajęło ze 4 miesiące

Byłam właśnie w szklarni rzodkiewka wyszła pięknie i czosneczek będzie świeże mniam

Fame weź parasolkę, a o wiatr się nie przejmuj obciążniki mamy z przodu to nas nie zwieje U mnie też pada
ja też byłam, wózków tyle że głowa boli ale mnie się może tam z 2 spodobały a i tak faworytem jest dalej camarelo - ale to sprawa indywidualna bo każdemu podoba się co innego
Stary 2014-03-19, 11:57   #4609
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Zniknęłam na chwilę i poszłam do sklepu.... No to już wiecie po co

Aśkaaaaa, jak mogłaś!!!
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 12:01   #4610
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
wolę samochodem podjechac, choc to jakies 500 m
zresztą i tak nie wiem czy sie wybiorę bo rozpalona jestem przez tego zęba..
Stary 2014-03-19, 12:08   #4611
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
żebyś tylko nie musiała brać antybiotyku...
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:10   #4612
debesciara
Zadomowienie

Nautiz super, że już ok ze zdrowiem
joanna ja nie będę Cię ojadać, takie rarytasy zupełnie mnie nie pociągają... nie znoszę kupnych ciast/ciastek z kremem
Agata ja wprawdzie wózka nie kupuję, ale te które wstawiłaś wyglądają fajnie, zwłaszcza te z czerwonymi wykończeniami szkoda tylko że tam gdzie materiał tam gdzie jest granatowy nie jest czarny lub brążowy, wtedy chyba rozważyłabym kupno drugiego wózka
Eydrith mam wrażenie że co ranek witam się z Wami opisując nowe dolegliwości o tyle dobrze, że to nie dolegliwości stricte ciążowe
Głaski na zły dzień teraz już z górki
kularek jak tam Jasio?
Fame może pisałaś ale przegapiłam.. czemu rwałaś teraz tego zęba, bolał Cię?

Współczuję wszystkim glukozopijcom.. mnie też to czeka niebawem, ale zwlekam żeby było bliżej wizyty u gina i tfu kiedy wreszcie będę całkiem zdrowa

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-19 o 12:15
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:11   #4613
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
żebyś tylko nie musiała brać antybiotyku...
przejdzie mi
po prostu mam popuchnietą buzię przez wczorajszy zabieg, ale myslę, że do jutra mi już przejdzie
Stary 2014-03-19, 12:13   #4614
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Aśkaaaaa, jak mogłaś!!!
Pszeplasiam

Cytat:
Zmierz temp. i apap zapodaj sobie jak coś ale lepiej dryndnij do stomatologa jak masz temp
Miłością tą największą
Stary 2014-03-19, 12:13   #4615
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-03-19, 12:14   #4616
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Fame może pisałaś ale przegapiłam.. czemu rwałaś teraz tego zęba, bolał Cię?
nie bolał, ale stan zapalny się wdał i trzeba było go usunąc. mam jeszcze jedną ósemkę, ale to juz nie pili
Stary 2014-03-19, 12:16   #4617
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Nautiz super, że już ok ze zdrowiem
joanna ja nie będę Cię ojadać, takie rarytasy zupełnie mnie nie pociągają... nie znoszę kupnych ciast/ciastek z kremem
Ale jak coś upieczesz to jadę do Ciebie ja ostatnio wciągam wszystko i nie mogę się opanować
Miłością tą największą
Stary 2014-03-19, 12:17   #4618
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Brzoskwiniowy sorbet z ciemną czekoladą, trochę nie widać kolorów do końca ale coś widać Trochę się namachałam małym pędzelkiem
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Wstawiam mamaya na Twoją prośbę :p
A Twojego nie zobaczę bo mnie w klubie nie ma
Cytat:
brzuszek dla Rybki
przepraszam za beznadziejne zdjęcie
super brzuszki

Cytat:
Z CYKLU KULINARIA
bambusek karkówkę dobrze zamarynować dzień wcześniej w ulubionych przyprawach, później w dniu podania kroisz (w krążki) pora lub dwa w zależności od wielkości porcji, wrzucasz na spód delikatnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, obsmażasz karkówkę na patelni i kładziesz na pory, na karkówkę układasz ananasy (najlepiej te w kawałkach) i wlewasz cały sok z tych ananasów lub pół jeśli masz niedużą porcję. Pieczesz około godziny, pół godziny pod przykryciem pół bez i gotowe. Przepis mojej teściowej, który uwielbiam Co ciekawe ogólnie nie przepadam ani za karkówką ani za porami ani za ananasem... Ale w tym wydaniu uwielbiam
svelta Zdaje się że za późno się zgłaszam z moją sałatką, ale wrzucę, a co tam, dziś zrobiłam i wszyscy chwalili
skłądniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- świeży ogórek
- pęczek rzodkiewek
- pół pęczka koperku
- makaron typu ryż taki w kształcie ryżu, drobniutki (250g)
- jogurt naturalny i majonez
- sól, pieprz, kucharek
Pierś kroję w kostkę przyprawiam tylko kucharkiem (ew. solą i pieprzem) podsmażam żeby się lekko zrumieniła. Studzę. W międzyczasie gotuję makaron. Studzę Ogórek i rzodkiewki kroję drobno. Siekam koperek. Dodaję jogurt i majonez (jeśli ma być lekko tylko jogurt) sól i pieprz do smaku i gotowe.
Naprawdę polecam prosta i baaardzo smaczna dobrze że mi goście troszkę zostawili na jutrzejsze śniadanie
dzięki, zrobię na niedzielę, bo uwielbiamy pora, a karkóweczka do tego super z tym ananasem.

co do kolczyków, to posiadam 2 w obu uszach i swego czasu miałam fioła na punkcie kolczyków, ale takich tanich hand made, teraz od dłuższego czasu noszę srebrne motylki-wkrętki.
Tatuażu nie posiadam i nie planuję.

co do karmienia, to dla mnie większym problemem niż namawianie do karmienia było mówienie, że mam odpuścić, bo po co się męczyć itd.
wychodzę z założenia, że jak kobieta pod kątem zdrowotnym może karmić i przede wszystkim chce, to da radę, choćby to miało być karmienie mieszane.
a teksty: nie mam pokarmu, to bzdura, bo on jest zawsze (poza wyjątkowymi sytuacjami zdrowotnymi), tylko trzeba karmić, żeby był widoczny.

co do pampersów, to dla synka miałam małą paczkę pampersów 1 zwykłych i potem od razu na 2 dady przeszliśmy.
---------------------------------------
Synek się obudził, więc zmykam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:25   #4619
malwiska
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj wizytę i już nie mogę się doczekac bo te moje ruchy dziecka to są takie dziwne, czuję pare razy w ciągu dnia mocniejsze stuknięcia ale to są pojedyńcze ruchy i zazwyczaj z zaskocznia... moje dziecko widocznie musi pukać w sam środek łożyska bo nie czuję :P
Stary 2014-03-19, 12:26   #4620
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
nie bolał, ale stan zapalny się wdał i trzeba było go usunąc. mam jeszcze jedną ósemkę, ale to juz nie pili
uuu no to faktycznie nie przelewki... :/ swoją drogą szybko Ci wykiełkowały te 8, mądra jesteś mi wyszły dopiero dwie Ale jakoś mi do nich nie spieszno, bo słyszałam że z nimi tylko problemy i to czasem naprawdę poważne... Oby szybko się goiło
Cytat:
Ale jak coś upieczesz to jadę do Ciebie ja ostatnio wciągam wszystko i nie mogę się opanować
hehe ok zapraszam upiekę coś specjalnie dla Ciebie , choć przyznam że ciasta rzadko robię (bo mama robi), ale jak już coś stworzę to warto przyjechać
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości