|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ja zalegam jeszcze w lozeczku i póki co nie mam zamiaru się podnosić
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też zimno, -3 pokazuje termometr, a samochody wyglądają jakby je trzeba łopatą było skrobać.
|
|
|
|
#4593 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od razu daj znac!Cytat:
to szkolimy sie razem dzis ![]() A Przyjaciol kocham Cytat:
Ja tez, ale robie sie coraz bardziej glodna :p |
|||
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna
za wizytę Ja od poniedziałku będę zalegac w łóżeczku Ostatnio gadaliśmy o tym że nie może się doczekać dzidziusia po drugiej stronie brzucha a ja zaczęłam się śmiać że cieszyć się dzieckiem będzie do pierwszego powrotu z pracy i braku obiadu na stole
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle myślę że np te 30 - 40 lat temu być może te wszystkie ciąże że skracajacymi się szyjkami, jeśli dotrwały do 38 tc to pewnie w statystykach widniały jako prawidłowe, bo diagnostyka nie była aż tak rozbudowana. Mniej się też lekarze trześli nad ciezarnymi. Możliwości naszych czasów to dla nas błogosławieństwo i przekleństwo jednocześnie. Ale nawiązując do torby - ja wczoraj zaczęłam wrzucać dzieciowe rzeczy, mam już pół wielkiej torby. Dołożę tych trochę moich i torba wcale malutka nie będzie. Ale ja musze zapakować wszystko co potrzebne. Bo mąż nie będzie mógł dowieść z domu, ewentualnie będzie mógł dokupić coś w razie W.
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Skurczy brak, ale wczoraj z rana też nic mi nie dolegało. Pojechałam Lenę zawieść do przedszkola, jak wracałam to myślałam, że nie dojdę z przystanku do domu. (auto w warsztacie) Brzuch mi strasznie stwardniał i co krok to ból się pojawiał. Szłam chyba z 20 minut, gdzie mam bliziutko z przystanku.Weszłam do domu, chwilę usiadłam, zrobiłam sobie śniadanie, zjadałam i teraz się położyłam i nic mnie nie boli, lecz brzuch dalej twardy. Mam nadzieję, że to nic takiego tylko ja już wariuję.
I witam się w 35 tygodniu! czarnulax, super że u was wszystko ok. Ciekawe jaką ja mam teraz szyjkę skoro ostatnio miałam 2,5
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo może zadzwoń do gina że coś takiego się dzieje? Mała w przedszkolu to masz czasu trochę na wizytę czy coś..
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś będzie nie tak pojadę na IP.
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
częstuję imieninową kawą
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Katarzyny? O to piona!
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proponuję herbatę też z okazji imienin
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka a ja własnie nigdy nie obejrzałam Przyjaciół, w sensie jakieś pojedyncze odcinki, ale teraz mogę nadrobić, wielki plus, że są takie krótkie
![]() magda tez mam plan z mrożonkami Narobić sama i nakupic pierogów ze sprawdzonego źródła Choć i tak jakoś mocno nie musze się martwić bo moja mamcia na pewno nie da nam zginąć z głodu hehe
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa to Wszystkiego Najlepszego Kaśki
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, dobrze że wszystko okej! Ja nie wiem, to chyba od lekarza zależy, ale mi się wydawalo, ze 2cm to długa szyjka, zwłaszcza że jest zamknięta
![]() Skończony 37t kiedy Ci wypada? Ja biorę walizkę na kółkach Mojakaren, wiesz co, nie gadałam z nim za dużo, bo to było po SR i nie tylko ja miałam pytania i nie chciałam z takim elaboratem wyskakiwać Poza tym widziałam, że wie, że jestem jego pacjentką, ale całej sytuacji raczej nie skojarzył Jak coś, to hydroxyzinę mi przepisze na to drapanie. Dzisiaj trochę lepiej, bylam po prostu tak zmeczona, że spałam jak zabita. U nas w nocy było -8,5 ![]() A teraz -6. Ale jest pięknie, słonko świeci i szron, więc skoczę później z psem do lasu ![]() Póki co próbuję dodzwonić się do przychodni, czy robią tu kwasy żółciowe, czy do Krakowa muszę jechać. Magda, ja muszę narobić mrożonek jak pójdę rodzić, żeby TŻ miał tu co jeść ![]() Ale w sumie na pierwszy miesiąc też niegłupia opcja, rozważę ![]() Ruda, czemu mąż nie będzie mógł dowieźć z domu? U nas na szczęście potrzebuję tylko pampki, chusteczki nawilżane + ciuszki na wyjście - to znacznie ogranicza torbę ![]() Ua00, nie wiem co by się musiało stać, żebyś na IP w końcu pojechała... Ja też jestem antylekarzowa, no ale dżizas, już trzeci dzień wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią Ci, że coś jest nie tak. |
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no serio, jak znów będzie jak wczoraj to pojadę.
|
|
#4606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak obejrzalam wszystkie sezony to po ostatnim odcinku plakalam, tak mi przykro bylo,ze to juz koniec :P a teraz jak leca na Comedy Central to ogladam wyrywkowo i nadal mnie to bawi :p No i polecam jeszcze How I met Your Mother z takich sitcomow :p |
||
|
|
|
#4607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziesz musiała Olivkę często przebierać żeby zdążyła wszystko założyć Cytat:
jak dla mnie to szyjka 2 cm na tym etapie jest całkiem ok Cytat:
Cytat:
najlepszego Cytat:
' Gratuluję nowych tygodni
|
|||||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka wydaje mi się, że na pewno inaczej się do długości podchodzi jeśli jej długość się jakoś trzyma i nie ma czynności skurczowej. Moja się skraca cały czas i jest miękka. Belly mi podaje, że 16 grudnia.
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 to nick to taka zmyła z imieniem?
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze rosołu narobie i zamroze trochę mieszanek typu marchewka/pietruszka/seler do zupy i jeszcze nakupie warzyw na patelnie myślałam jeszcze o sloikach ale nie wiem co można w słoiki włożyć ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Coś w tym stylu Magda to moje imię z bierzmowania a moje prawdziwe mi się nie podobało w gimnazjum jak zakladalam konto |
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Gratuluje nowych tygodni i skladam imieninowe zyczenia
Ja dzis po raz pierwszy od 4rech tygodni siadam do pracy! Trzymajcie kciuki. Musze skonczyc ten cholerny doktorat do porodu. Jak bede za wiele tutaj pisac to mnie wywalcie na kopach do pracy. |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, aaa bo nie pisałaś, że miękka. Jakoś się zasugerowałam, ze zamknięta, to okej, a zapomniałam o twardości
![]() O rany, 16.12?! To na święta bylibyście razem |
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla chcacych kupic szumisia!
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1448442619.790241.jpg |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, do słoików to np. gulasz, jakieś sosy warzywne/warzywne z mięsem, leczo itp.
Chociaż ja do sloików nic nie robię, zawsze mrożę. |
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego wszystkim Kaśkom!
Ja w miare spokojna noc miałam,teraz jeszcze poleze z godzine w łóżku,sniadanie,ogarne mieszkanie i do lekarza. Nawet nie wiem czy tam maja ktg,wydaje mi sie ze nie :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam o mrożonkach, ale obecnie to nie wiem jak to zrobić by się za dużo nie nastać + nasza zamrażarka kij wie ile też nie pomieści
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na prawdę mam imieniny 30.04
![]() Chociaż w sumie mogą być za każdym razem ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- a ja nie potrafię robić mrożonek, bo nigdy nie wiem co mogę mrozić. a że można mrozić rosół to się od was dowiedziałam.
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Aplikacja pokazuje mi 39 dni do porodu :O
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Kurrrr, no nie dodzwonię się do tej przychodni!
A tu 1,5h nie moje. No ale jak trzeba zrobić badania to trzeba. Kurde, tylko zapomniałam i się wysikałam, a mialam od razu morfologię i mocz zrobić
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie te słoiki są głupie bo lubią nie trzymać.. Moze uśmiechnę się do babci Haha Mi 59
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

od razu daj znac!

Poza tym widziałam, że wie, że jestem jego pacjentką, ale całej sytuacji raczej nie skojarzył 

Najpierw badania, potem kontrola z synem a na końcu chciałam awizowany list odebrać
bo oczywiście nie było napisane gdzie jest do odbioru. Jeszcze pani źle mi wytłumaczyła i zrobiłam sobie spacerek ok. 4 km
Szkoda, że tego listu nie odebrałam bo się okazało, że na drugim końcu miasta jest