Starania o dziecko od 2022 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-12-07, 17:58   #4621
natkurka
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dziecko od 2022

Nie polecam HM.. ja kupilam w Calzedonii nawet jeszcze takie nie ciazowe i sa fenomenalne. Dopiero teraz w 22 moze lekko za ciasne ale planuje kupic ich wersje ciążowa. Super gruby material, ani troszke nie przebijaja, no rewelka!

My dzisiaj bylismy na polowkowych. 22tc, maly wazy juz 406g. Dostał 5+ od lekarza wiec happy. Nawet dostalismy zdjecie w 3d
natkurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-07, 18:03   #4622
izan1222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caro_Carolla Pokaż wiadomość
Mi sie tez wydawalo ze mam owu, sluz itp i kłucie jajnika a okazywalo sie na monitoringu ze owszem moge to czuc bo poziom hormonow wzrosl, ale pecherzyki nie pekaly. Na chyba 2 czy 3 wlasnie w koncu pekl w 24dc. Takze niestety poki nie ma monitoringu to nie ma pewności ze jest owu. Bywalo ze pecherzyk 19mm pare dni i nie pekl, a pelne objawy owu a potem sie robila torbiel i wchlaniala. Dopiero usg kilka razy w cyklu dawalo obraz. Same objawy to jeszcze nic pewnego.
Polecam monitoring tam z 2-3 cykli bo daje to realny obraz co sie dzieje.

Ja czekam na @, powinna byc dzis lub jutro. Na nic juz nie licze tylko chociaz regularna @

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I jak, dostałaś @? U mnie pojawiły się plamienia, a na @ jeszcze za wcześnie...Cały czas mam regularne @. Coś mi organizm świruje
izan1222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-07, 18:09   #4623
ateris
Zakorzenienie

Caro, kochana, mam nadzieję, że małpa nie przyszła. Jestem ostatnio głodna dobrych wiadomości, bo mam kiepski nastrój.

ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-07, 19:58   #4624
farfarae
Zadomowienie

Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
Nie polecam HM.. ja kupilam w Calzedonii nawet jeszcze takie nie ciazowe i sa fenomenalne. Dopiero teraz w 22 moze lekko za ciasne ale planuje kupic ich wersje ciążowa. Super gruby material, ani troszke nie przebijaja, no rewelka!

My dzisiaj bylismy na polowkowych. 22tc, maly wazy juz 406g. Dostał 5+ od lekarza wiec happy. Nawet dostalismy zdjecie w 3d

Ja kupiłam dzisiaj te bawełniane ciążowe (za 149,99 zł), założyłam je na popołudnie i są super wygodne, nie prześwitują. Góra jeszcze troszeńkę luźna, ale nie przeszkadza mi to.

Gratki z powodu udanych połówkowych, ja idę w przyszłym tygodniu. Będę w 20 tc. Czujesz już ruchy przy 400 g człowieka? Czuć na zewnątrz? Ja od dobrych paru dni czuję codziennie rano i wieczorem coś, co myślę, że jest ruchami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
farfarae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-07, 20:08   #4625
Caro_Carolla
Raczkowanie

Dziekuje Dziewczyny nie przyszla, raptem 2 dni po terminie, a ja na wyjezdzie w pracy. Jaj wroce zrobie test. Z wynikami TZ nie ludze sie i pewnie zwykłe przesunięcie jak to juz bywalo. Entuzjazm opadl.

Caro_Carolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-07, 20:13   #4626
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Dziewczyny nie przyszla, raptem 2 dni po terminie, a ja na wyjezdzie w pracy. Jaj wroce zrobie test. Z wynikami TZ nie ludze sie i pewnie zwykłe przesunięcie jak to juz bywalo. Entuzjazm opadl.

Ja trzymam kciuki i nie puszczam!

Stary 2022-12-07, 20:18   #4627
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam mocno
A może niespodzianka świąteczna
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-12-07, 20:54   #4628
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oska87 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno
A może niespodzianka świąteczna
No bylby to szok. Poszekam i w weekend sprawdze jak sie nie pojawi

Stary 2022-12-08, 06:20   #4629
ateris
Zakorzenienie

Cytat:

Wystarczy jeden plemnik więc wiesz, wszystko jest możliwe

Stary 2022-12-08, 07:48   #4630
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Wystarczy jeden plemnik więc wiesz, wszystko jest możliwe

Otóż to
A ja na glukozie siedze... nie było zle, ale teraz trochę w głowie mi się kreci, ale to chyba z glodu za 30min pobranie, I drugie za kolejna godzinę...

Stary 2022-12-08, 15:32   #4631
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dzisiaj te bawełniane ciążowe (za 149,99 zł), założyłam je na popołudnie i są super wygodne, nie prześwitują. Góra jeszcze troszeńkę luźna, ale nie przeszkadza mi to.

Gratki z powodu udanych połówkowych, ja idę w przyszłym tygodniu. Będę w 20 tc. Czujesz już ruchy przy 400 g człowieka? Czuć na zewnątrz? Ja od dobrych paru dni czuję codziennie rano i wieczorem coś, co myślę, że jest ruchami

Tak ale dopiero gdzies od tygodni czuje wyrazniejsze ruchy ale glownie tylko rano i wieczorem. Mam łozysko na przedniej scianie wiec az tak mocno tego nie czuje. Troche sie martwilam ale lekarka uspokoila ze przy pierwszej ciazy pozno czuc. Na poczatku mialam takie jakby bulgotanie w jelitach, teraz czuje faktycznie dziecko ale nie czuje jakichs kopniakow itp, bardziej ze cos mi w brzuchu plywa

Ateris a co u Ciebie?
Karo trzymam mega kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-08, 16:05   #4632
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam kciuki!!

Ja jestem 3 dni przed okresem, ale mam objawy jak na niego. Ból piersi i już wydęty brzuch. Nie nastawiam się... poza tym mam parszywy humor byłam u chirurga kontrolnie z wynikiem USG, bo mi wyszły jakie polipy na woreczku i no....czeka mnie usunięcie woreczka jestem podłamana....Trochę pewnie to potrwa bo przede mną przychodnia przyszpitalna, zanim będzie termin, dojdę po zabiegu to będę miała na liczniku prawie 35 lat. Odkąd wiem o tym jest mi naprawdę źle :/
wredna_loszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-08, 16:34   #4633
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredna_loszka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!!

Ja jestem 3 dni przed okresem, ale mam objawy jak na niego. Ból piersi i już wydęty brzuch. Nie nastawiam się... poza tym mam parszywy humor byłam u chirurga kontrolnie z wynikiem USG, bo mi wyszły jakie polipy na woreczku i no....czeka mnie usunięcie woreczka jestem podłamana....Trochę pewnie to potrwa bo przede mną przychodnia przyszpitalna, zanim będzie termin, dojdę po zabiegu to będę miała na liczniku prawie 35 lat. Odkąd wiem o tym jest mi naprawdę źle :/
Przytulam wirtualnie! Mam nadzieję, że wszystko Ci się ułoży zdrowotnie. Ja też 35 w przyszłym roku, ale nie przejmuje się tym. AMH mam ok.

Natkurka u mnie bez zmian, może 2023 będzie szczęśliwy na pewno dam znać tutaj gdy coś się zmieni.

Stary 2022-12-08, 17:12   #4634
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki!!

Ja 35 kończę za chwilę więc dziewczyny, lajcik. Wiek to nie wyrocznia
U mnie ruchy coraz wyraźniejsze, I coraz częstsze ostatnio bardziej się rozpycha, myślę że zmieniła pozycje, bo wpierw były kopniaki wyraźne prosto w pęcherz a teraz bardziej jakby duża ryba pływała i się rozpychala ale już widać ruchy jak brzuszek faluje i tata często wyczuwa nawet te subtelne dzisiaj mnie obudzila kopniakami pierwszy raz mi się to zdarzyło brzuszek mysle ze jeszcze nie jest jakiś ogromny, ale powoli widac nawet pod bluza my wchodzimy zaraz w 26 tc.20221207_212222.jpg

Stary 2022-12-08, 17:27   #4635
d63b8a062af6359c617c11f5dff2214bf44d9449_65540a02934eb
Konto usunięte

też miałam wcześniej tylko kopniaki, a od kilku dni akurat te zmiany pozycji wyczuwam no i oczywiście w nocy tego jest najwięcej
d63b8a062af6359c617c11f5dff2214bf44d9449_65540a02934eb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-08, 17:46   #4636
izan1222
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki!!

Trzymaj się! Doskonale Cię rozumiem, ale niestety nie mamy jednak realnego wpływu na to, czy i kiedy zajdziemy w ciążę, więc nie warto się zadręczać wiekiem. Dużo zdrówka!

Mnie też trochę w środku ta 3 z przodu męczy, ale jaki mam na to wpływ? Sorry, żadnego niestety .

A tak na marginesie to moja koleżanka z poprzedniej pracy zaszła w pierwszą ciążę w wieku 37 lat, a w drugą w wieku 40 lat, bo tak jej się życie ułożyło - wyszła za mąż w wieku 37 lat. Nie ma reguły niestety
izan1222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-08, 19:50   #4637
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cudnie, ze macie juz takie duze brzuszki. A btw jak ten czas leci, szok.

Ja mam 36 lat.
Kupilam test i zaraz zrobilo sie jak na okres. Jest rozowo i po zawodach... Jednak metoda z tekstem niezawodna 🤪

Stary 2022-12-08, 20:10   #4638
natkurka
Wtajemniczenie

Hehehe smiac mi sie chce z tej niezawodnej metody na wywolanie okresu - zrobic test albo przynajmniej go kupic

@wredna_loszka - jak myslisz ile czeka sie na zabieg? Czy te polipy sa ewentualnie przeciwskazaniem do ciąży? Zakazali sie starac do tego czasu?

@ateris - przypominam ze w 2023 macie zrobic badanie nasienia a to tuz tuz bede pilnowac zebyscie ogarneli temat bo moze i tutaj jest przyczyna.
Stary 2022-12-08, 20:23   #4639
wredna_loszka
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie

Dowiem się wszystkiego dokładnie 23.12 bo mam wizytę już w szpitalu - data niezbyt fajna ale chcę to ogarnąć sprawnie.
Konsultowałam to z ginem i stwierdził, że najlepiej będzie ogarnąć ten woreczek a potem się starać. Wykryli mi je jakiś czas temu, ale były małe (2mm) i zalecono mi obserwacje co rok... Teraz wyszło, że urosły jedyne co mnie pociesza, to to że robiłam w lato markery i gastroskopię i było ok....

Z nerwów mnie brzuch boli albo okres tuż tuż, zdecydowałam że testu robić nie będę, skoro to powoduje sytuację odwrotna

wredna_loszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-08, 20:31   #4640
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie

Dowiem się wszystkiego dokładnie 23.12 bo mam wizytę już w szpitalu - data niezbyt fajna ale chcę to ogarnąć sprawnie.
Konsultowałam to z ginem i stwierdził, że najlepiej będzie ogarnąć ten woreczek a potem się starać. Wykryli mi je jakiś czas temu, ale były małe (2mm) i zalecono mi obserwacje co rok... Teraz wyszło, że urosły jedyne co mnie pociesza, to to że robiłam w lato markery i gastroskopię i było ok....

Z nerwów mnie brzuch boli albo okres tuż tuż, zdecydowałam że testu robić nie będę, skoro to powoduje sytuację odwrotna

To data moich urodzin

Stary 2022-12-09, 12:08   #4641
natkurka
Wtajemniczenie

Ja dopiero co zaczelam kompletowac wyprawke i dostalam pierwsze zamowienia i te ubranka są takie maluuuusie. Aczkolwiek jak pomysle ze ja to malusie dziecko mam urodzic to te ubranka wydaja mi sie ogromne

Czesc z HM po prawej zamowilam z HM ( Vinted) a wiekszosc z NEXTA. Polecam Nexta, jakosc fenomenalna, lepsza nawet niz Newbie itp. Jeszcze od nich cos zamowie

IMG_8180.jpg
Stary 2022-12-09, 12:38   #4642
ateris
Zakorzenienie

natkurka na kiedy masz termin?
Słodziachne te ubranka.

Stary 2022-12-09, 12:42   #4643
natkurka
Wtajemniczenie

Na polowe kwietnia. Niby jest jeszcze czas ale jak podczytuje inne grupy po jakies porady wyprawkowe to dziewczyny juz maja prawie wszystko my oprocz paru ubranek jeszcze niwiele wiec powoli chce cos kupic bo czesc pewnie bede odsylac i tak w kolko
Stary 2022-12-09, 13:08   #4644
farfarae
Zadomowienie

Natkurka, a na jaki rozmiar kupujesz? 56? 62? Ja planuję na taki i taki. Też już trochę pozamawiałam i mam dokładnie takie same wrażenia - po wyciągnięciu z paczki „ojej, jakie maleńkie”, po przyłożeniu do brzucha „”.

Stary 2022-12-09, 13:10   #4645
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Na polowe kwietnia. Niby jest jeszcze czas ale jak podczytuje inne grupy po jakies porady wyprawkowe to dziewczyny juz maja prawie wszystko my oprocz paru ubranek jeszcze niwiele wiec powoli chce cos kupic bo czesc pewnie bede odsylac i tak w kolko
A widzisz, ja marzec a tyle pierdół zostało do kupienia ze aż strach ubranka mamy na start typowo paka z olx i zadowolona jestem, pewnie coś dokupimy ale raczej jakieś super zestawy pojedyncze, w styczniu zaczynam akcje pranie i prasowanie bo używane warto też przeprasowac. Dla mnie najgorsze te pierdy, bo finansowo strach się bać, co idziemy do dziecego sklepu pol siatki A 300zl w niej jeszcze nam zostały materace, rozki, mój się upiera że baldachim chce nad lozeczkiem, ochraniacz do łóżeczka, wyściółka do gondoli, podgrzewacz do butelek, I bóg jeden wie co jeszcze No i kosmetyki i coś do szpitala, mimo że mój akurat prawie wszystko zapewnia.

Stary 2022-12-09, 13:43   #4646
natkurka
Wtajemniczenie

Oska z tymi ochraniaczami baldachimami to poczytajcie troszke o tym.. ogolnie one zwiekszaja ryzyko smierci lozeczkowej. Wygladaja przepieknie i slodko ale dla takiego malego dzidziusia bym sie jednak bala.

Tak ja w tym Next wydalam 600zl a jeszcze musze pozamawiac. Na Vinted tez z 200 juz poszlo. Najgorsze wydatki z takich ☠☠☠☠☠☠☠owatych to dla mnie termometry, inhalatory itp bo tu kazde kosztuje z 200-250zl i z tego robi sie kwota. Ja narazie chcialam ogarnac kwestie ubranek i tekstyliow bo stwierdzilam ze gdybym jakos nagle z roznych powodow wyladowala w szpitalu to mezowi bedzie ciezko skompletowac ubranka pieluchy itp. Foteliki Wozki to w zasadzie mozna od reki dostac wiec kompletuje to w czym balabym sie zaufac mezowi ze kupi wyprawke z apteki dla mnie i syna to tez w zasadzie kwestia zamowienia na telefonie wiec zostawiam to na potem. Narazie tylko zeby te ubranka. Wogole wczoraj robilam zamowienie z Lullalove i kocyk dla dzieck to koszt 200zl. To jest chyba najdrozsza rzecz jesli chodzi o takie kwestie ubrankowo pieluchowe itp. Zamowilam dwa i jeszcze jakies dwa z ikea bo maja super sklad.

Z ubranek to wiekszosc z Nexta zamawialam na 62 czyli wrdlug icb rozpiski 56-62. Daje pro tipa ze ubranka z H&M wypadaja wieksze o rozmiar czyli jesli chcemy kupic 56 to w HM bierzemy 50, jesli 62 to w HM 56.
Ja tych na 56 tez teoszke kupune ale mniej niz na 62. Jednak tak czy siak cos trzeba miec chociaz z 7-8 body i spodenek.
Stary 2022-12-09, 13:57   #4647
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Oska z tymi ochraniaczami baldachimami to poczytajcie troszke o tym.. ogolnie one zwiekszaja ryzyko smierci lozeczkowej. Wygladaja przepieknie i slodko ale dla takiego malego dzidziusia bym sie jednak bala.

Tak ja w tym Next wydalam 600zl a jeszcze musze pozamawiac. Na Vinted tez z 200 juz poszlo. Najgorsze wydatki z takich owatych to dla mnie termometry, inhalatory itp bo tu kazde kosztuje z 200-250zl i z tego robi sie kwota. Ja narazie chcialam ogarnac kwestie ubranek i tekstyliow bo stwierdzilam ze gdybym jakos nagle z roznych powodow wyladowala w szpitalu to mezowi bedzie ciezko skompletowac ubranka pieluchy itp. Foteliki Wozki to w zasadzie mozna od reki dostac wiec kompletuje to w czym balabym sie zaufac mezowi ze kupi wyprawke z apteki dla mnie i syna to tez w zasadzie kwestia zamowienia na telefonie wiec zostawiam to na potem. Narazie tylko zeby te ubranka. Wogole wczoraj robilam zamowienie z Lullalove i kocyk dla dzieck to koszt 200zl. To jest chyba najdrozsza rzecz jesli chodzi o takie kwestie ubrankowo pieluchowe itp. Zamowilam dwa i jeszcze jakies dwa z ikea bo maja super sklad.

Z ubranek to wiekszosc z Nexta zamawialam na 62 czyli wrdlug icb rozpiski 56-62. Daje pro tipa ze ubranka z H&M wypadaja wieksze o rozmiar czyli jesli chcemy kupic 56 to w HM bierzemy 50, jesli 62 to w HM 56.
Ja tych na 56 tez teoszke kupune ale mniej niz na 62. Jednak tak czy siak cos trzeba miec chociaz z 7-8 body i spodenek.
Baldachim i ochraniacz chyba nie powodują śmierci łóżeczkowej, ochraniacz być musi, może nie na start ale na bank później, bo każde malenstwo prędzej czy później się obraca, mi to kołderki i poduszki odradzają wszyscy na początek bo one powodują nierzadko śmierć łóżeczkowa, a baldachim to duże słowo raczej moskitiera na owady, a nie taki typowy ciężki i materiałowy tym bardziej że u nast trochę tego lata wszystkiego, nowe bloki to co rok jakas plaga, muchy, biedronki, muchy, nie wiem co w następnym roku będzie

Edytowane przez Oska87
Czas edycji: 2022-12-09 o 14:02
Stary 2022-12-09, 17:59   #4648
farfarae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oska87 Pokaż wiadomość
Baldachim i ochraniacz chyba nie powodują śmierci łóżeczkowej, ochraniacz być musi, może nie na start ale na bank później, bo każde malenstwo prędzej czy później się obraca, mi to kołderki i poduszki odradzają wszyscy na początek bo one powodują nierzadko śmierć łóżeczkowa, a baldachim to duże słowo raczej moskitiera na owady, a nie taki typowy ciężki i materiałowy tym bardziej że u nast trochę tego lata wszystkiego, nowe bloki to co rok jakas plaga, muchy, biedronki, muchy, nie wiem co w następnym roku będzie

Niestety Natkurka ma rację - wszystkie dupsy w łóżeczku i wokół łóżeczka zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej. Baldachimy są niezalecane, ochraniacze też. W łóżeczku powinen być materacyk, solidnie zaczepione prześcieradło, śpiworek i dziecko w śpiworku. I tyle.

Stary 2022-12-09, 18:05   #4649
natkurka
Wtajemniczenie

My tez tak planujemy - zero udzwinien tylko jak najbardziej pusto i dziecko w spiworku a nie w poscieli. Zawsze mi sie wydawalo ze dziecku bedzie zimno ale okazuje sie ze absolutnie
Stary 2022-12-09, 18:25   #4650
farfarae
Zadomowienie

A co do wyprawki, to ja mam z kolei wrażenie, że wózek i fotelik są najważniejsze To chciałam pocisnąć szybko, póki jestem jeszcze na chodzie, na wypadek właśnie jakiegoś gorszego samopoczucia czy (tfu, tfu) szpitala. I jeszcze łóżeczko, bo chciałam dostawkę, a mamy niskie łóżko i prawie żadna nie pasowała. To są też najgrubsze wydatki i nie chciałabym utopić kasy. Z fotelikiem jest taki problem, że jak ktoś ma więcej niż jedno auto, to musi pasować do wszystkich, co nie jest takie oczywiste. My mamy toyotę i BMW i pasowały nam łącznie tylko 2 modele (z bazą obrotową).

Z ubrankami, kosmetykami i apteką mam większy luz, zawsze można coś na szybko dokupić, poza tym jak dzidzior będzie chodzić jak żul w body w kwiaty i spodniach w dinozaury, to ucierpi tylko moje poczucie estetyki

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Natkurka, a jakie kocyki w ikea zamówiłaś? Widziałam, że te z lullalove są bardzo polecane i przewiewne, ale w sumie nie wiem, czy dziecko potrzebuje aż tyle kocyków? Pielucha nie starczy w razie czego? Tak głośno myślę, zastanawiam się, ile w razie czego kupić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości