|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Nie polecam HM.. ja kupilam w Calzedonii nawet jeszcze takie nie ciazowe i sa fenomenalne. Dopiero teraz w 22 moze lekko za ciasne ale planuje kupic ich wersje ciążowa. Super gruby material, ani troszke nie przebijaja, no rewelka!
My dzisiaj bylismy na polowkowych. 22tc, maly wazy juz 406g. Dostał 5+ od lekarza wiec happy. Nawet dostalismy zdjecie w 3d |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Caro, kochana, mam nadzieję, że małpa nie przyszła. Jestem ostatnio głodna dobrych wiadomości, bo mam kiepski nastrój.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zadomowienie
|
Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Ja kupiłam dzisiaj te bawełniane ciążowe (za 149,99 zł), założyłam je na popołudnie i są super wygodne, nie prześwitują. Góra jeszcze troszeńkę luźna, ale nie przeszkadza mi to. Gratki z powodu udanych połówkowych, ja idę w przyszłym tygodniu. Będę w 20 tc. Czujesz już ruchy przy 400 g człowieka? Czuć na zewnątrz? Ja od dobrych paru dni czuję codziennie rano i wieczorem coś, co myślę, że jest ruchami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może niespodzianka świąteczna ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja na glukozie siedze... nie było zle, ale teraz trochę w głowie mi się kreci, ale to chyba z glodu ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ale dopiero gdzies od tygodni czuje wyrazniejsze ruchy ale glownie tylko rano i wieczorem. Mam łozysko na przedniej scianie wiec az tak mocno tego nie czuje. Troche sie martwilam ale lekarka uspokoila ze przy pierwszej ciazy pozno czuc. Na poczatku mialam takie jakby bulgotanie w jelitach, teraz czuje faktycznie dziecko ale nie czuje jakichs kopniakow itp, bardziej ze cos mi w brzuchu plywa ![]() Ateris a co u Ciebie? Karo trzymam mega kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!! ![]() Ja jestem 3 dni przed okresem, ale mam objawy jak na niego. Ból piersi i już wydęty brzuch. Nie nastawiam się... poza tym mam parszywy humor ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natkurka u mnie bez zmian, może 2023 będzie szczęśliwy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie ruchy coraz wyraźniejsze, I coraz częstsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Konto usunięte
|
też miałam wcześniej tylko kopniaki, a od kilku dni akurat te zmiany pozycji wyczuwam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też trochę w środku ta 3 z przodu męczy, ale jaki mam na to wpływ? Sorry, żadnego niestety ![]() A tak na marginesie to moja koleżanka z poprzedniej pracy zaszła w pierwszą ciążę w wieku 37 lat, a w drugą w wieku 40 lat, bo tak jej się życie ułożyło - wyszła za mąż w wieku 37 lat. Nie ma reguły niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
Cudnie, ze macie juz takie duze brzuszki. A btw jak ten czas leci, szok.
Ja mam 36 lat. Kupilam test i zaraz zrobilo sie jak na okres. Jest rozowo i po zawodach... Jednak metoda z tekstem niezawodna 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wtajemniczenie
|
Hehehe smiac mi sie chce z tej niezawodnej metody na wywolanie okresu - zrobic test albo przynajmniej go kupic
@wredna_loszka - jak myslisz ile czeka sie na zabieg? Czy te polipy sa ewentualnie przeciwskazaniem do ciąży? Zakazali sie starac do tego czasu? @ateris - przypominam ze w 2023 macie zrobic badanie nasienia a to tuz tuz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Dowiem się wszystkiego dokładnie 23.12 bo mam wizytę już w szpitalu - data niezbyt fajna ![]() Konsultowałam to z ginem i stwierdził, że najlepiej będzie ogarnąć ten woreczek a potem się starać. Wykryli mi je jakiś czas temu, ale były małe (2mm) i zalecono mi obserwacje co rok... Teraz wyszło, że urosły ![]() Z nerwów mnie brzuch boli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero co zaczelam kompletowac wyprawke i dostalam pierwsze zamowienia i te ubranka są takie maluuuusie
![]() ![]() Czesc z HM po prawej zamowilam z HM ( Vinted) a wiekszosc z NEXTA. Polecam Nexta, jakosc fenomenalna, lepsza nawet niz Newbie itp. Jeszcze od nich cos zamowie IMG_8180.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
natkurka na kiedy masz termin?
![]() Słodziachne te ubranka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Wtajemniczenie
|
Na polowe kwietnia. Niby jest jeszcze czas ale jak podczytuje inne grupy po jakies porady wyprawkowe to dziewczyny juz maja prawie wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
Natkurka, a na jaki rozmiar kupujesz? 56? 62? Ja planuję na taki i taki. Też już trochę pozamawiałam i mam dokładnie takie same wrażenia - po wyciągnięciu z paczki „ojej, jakie maleńkie”, po przyłożeniu do brzucha „
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Wtajemniczenie
|
Oska z tymi ochraniaczami baldachimami to poczytajcie troszke o tym.. ogolnie one zwiekszaja ryzyko smierci lozeczkowej. Wygladaja przepieknie i slodko ale dla takiego malego dzidziusia bym sie jednak bala.
Tak ja w tym Next wydalam 600zl a jeszcze musze pozamawiac. Na Vinted tez z 200 juz poszlo. Najgorsze wydatki z takich ☠☠☠☠☠☠☠owatych to dla mnie termometry, inhalatory itp bo tu kazde kosztuje z 200-250zl i z tego robi sie kwota. Ja narazie chcialam ogarnac kwestie ubranek i tekstyliow bo stwierdzilam ze gdybym jakos nagle z roznych powodow wyladowala w szpitalu to mezowi bedzie ciezko skompletowac ubranka pieluchy itp. Foteliki Wozki to w zasadzie mozna od reki dostac wiec kompletuje to w czym balabym sie zaufac mezowi ze kupi ![]() Z ubranek to wiekszosc z Nexta zamawialam na 62 czyli wrdlug icb rozpiski 56-62. Daje pro tipa ze ubranka z H&M wypadaja wieksze o rozmiar czyli jesli chcemy kupic 56 to w HM bierzemy 50, jesli 62 to w HM 56. Ja tych na 56 tez teoszke kupune ale mniej niz na 62. Jednak tak czy siak cos trzeba miec chociaz z 7-8 body i spodenek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Oska87 Czas edycji: 2022-12-09 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety Natkurka ma rację - wszystkie dupsy w łóżeczku i wokół łóżeczka zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej. Baldachimy są niezalecane, ochraniacze też. W łóżeczku powinen być materacyk, solidnie zaczepione prześcieradło, śpiworek i dziecko w śpiworku. I tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
My tez tak planujemy - zero udzwinien tylko jak najbardziej pusto i dziecko w spiworku a nie w poscieli. Zawsze mi sie wydawalo ze dziecku bedzie zimno ale okazuje sie ze absolutnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
A co do wyprawki, to ja mam z kolei wrażenie, że wózek i fotelik są najważniejsze
![]() Z ubrankami, kosmetykami i apteką mam większy luz, zawsze można coś na szybko dokupić, poza tym jak dzidzior będzie chodzić jak żul w body w kwiaty i spodniach w dinozaury, to ucierpi tylko moje poczucie estetyki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Natkurka, a jakie kocyki w ikea zamówiłaś? Widziałam, że te z lullalove są bardzo polecane i przewiewne, ale w sumie nie wiem, czy dziecko potrzebuje aż tyle kocyków? Pielucha nie starczy w razie czego? Tak głośno myślę, zastanawiam się, ile w razie czego kupić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.