|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Jamaica - gratuluję Róży, frejka won
![]() Dzieci miesiąc wcześniej urodzone spokojnie mają prawo do robienia wszystkiego później ![]() ![]() Z mężem znów wojna. Tym razem zasypuje mnie pretensjami o to, co zrobiła moja mama z bratem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
no co Ty oszczędź się dla nas
![]() marhalczar Amelka jest cudna a pogoda no cóż u nas jest 6 stopni ![]() Julka witaj jak tak Was czytam i o bólach brzuszków wysypkach itp. atrakcjach po warzywkach to mi się odechciewa próbować, jeszcze mi tylko brakuje takiego maruda |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nadrabiam,nadrabiam i nadrobić nie mogę... Mam nadzieję,że kiedyś mi się to uda. Ale piszę,coby Lea mnie z listy nie usunęła ![]() Witam wszystkie nowe mamuśki ![]() Pisałyście o libido-u mnie też lipa! Wydaje mi się,że to przez tabsy.Męża nie ma 2 tyg,potem tydzień w domu i najchętniej "nadrabiałby"zaległoś ci częściej niż ja mam na to ochotę. Dziewczyny trochę zaczynam świrować. Nie karmię już dwa miesiące a okresu ani widu,ani słychu ![]() Niby wiem,że wszystko musi się unormować,ale aż tyle? Jak to u was było??? Mogłabym zrobić test dla spokojności,ale się peniam. Gdybym teraz okazało się,że jestem w ciąży to z miejsca dzwonię po biały kaftan.Chcemy drugie dziecko,ale jeszcze nie teraz....O nie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22897748]
Dzieci miesiąc wcześniej urodzone spokojnie mają prawo do robienia wszystkiego później ![]() ![]() [/QUOTE] No ja niby wiem o tym ale wciąż ktoś pyta o coś zdziwiony, ze mała tego nie robi... a szczególnie bratowa męża, która ma "dziecko wzorcowe" (uważa że jej dziecko jest idealne i wszystkie inne dzieci powinny być takie same albo są chore) i ostatnio nawet zasugerowała, że powinnam z Julia na jakąś terapię chodzić bo ona wydaje się opóźniona i wciąż płacze (no charakterek ma ale to chyba po mnie ![]() ![]() Usta Usta się zaczynają właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Raczkowanie
|
I jeszcze się pochwalę moim Łysolkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
Olivka mała super umuzykalniona
![]() Marhalczar Amelka jak zwykle śliczna ![]() Szaja a jaki Ty masz wpływa na mamę?? Masz przy niej stać cały czas?? Justin no właśnie się zastanawiam czy nie jest to jednak alergia kontaktowa?? Czy on nie śpi na czymś nowym?? Albo ma kontakt z rzeczami nie pranymi w jego proszku?? ![]() Głowa mi pęka. Jedną ustawę już przerobiliśmy (małż mi pomaga), jutro kolejna. Czekam tylko na info czy mnie wezwę na rozmowę. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Super sobie stópki chwyta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
obaj moi chłopcy na NAN-ie chowani. ![]() ![]() Cytat:
a potem frytki, dwa rodzaje sałatek i półmiski mięs- 4 rodzaje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Amelka ma zarąbisty uśmiech ![]() Cytat:
dzięki za fatygę. ![]() u nas fajny dzionek, zaliczyliśmy 1,5 godzinny spacer, bo pogoda nawet znośna. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój ze dwa tygodnie miał z rączką problemy, żeby wyciągnąć, ale sobie poradził. Będzie dobrze. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Dzieciaczki cudne
![]() A "tancerka" rewelacyjna jest ![]() Szaja to super,że nie musicie leżeć w szpitalu. Oby badanka wyszły dobrze ![]() Jamaica brawo dla córci ![]() ---------------------------- Byliśmy dziś u rodzinnego,ale ten odesłał nas do centrum dzieci zdrowych...Nawet nie pomacał dziecka ![]() ![]() Oliver wstał dziś o 6:30 i przez cały dzień wszystkiego naspał dwie godziny,czterdzieści pięć minut... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję....mój dziś zasnoł,przegłodziłam go ![]() ![]() dojadł i odleciał...ciekawe na jak długo ![]() spadam zaraz lulac... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Fajowy łysolek. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22898789]a dlaczego tak się uważa?
obaj moi chłopcy na NAN-ie chowani. ![]() ![]() [/QUOTE] Bo najwięcej dzieci po Nan ma: wzdęcia, biegunki, bóle brzuszka, zwiększone kolki, ulewania, wymioty... Ja niestety też te statystyki powiększam. Po 1ym podaniu Daniel ulał co zjadł, po 2gim zaliczyliśmy chlustające wymioty. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22899815]no nie... mój Tymek też tu często bywa. ![]() Wydawało mi się, że jednak ma więcej włosków. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdraszczam lapania stopkow ![]() ja wciaz czekam az moj leniuszek polubi swoje kwasiorki, ja je kocham calowac ![]() super odcinek ustek byl, ogarnie kuchnie i lulus
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak chcesz być złośliwa to pytaj bratową ciągle - "A twoje to to robi (tu coś wykombinuj) bo w tym wieku to już chyba powinno?? ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22898789]a dlaczego tak się uważa? obaj moi chłopcy na NAN-ie chowani. ![]() ![]() aparat Kodak, Typ pliku: QuickTime Video File (.MOV) dzięki za fatygę. ![]() [/QUOTE] Dzieciaki moich sióstr też na Nanie ale u siorek tŻ-ta były problemy po tym mleku, właśnie przez to żelazo. Fatyga żadna - to jego hobby (informatyka), jutro w domu będzie to popytam.
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, mam to w planie.
i tylko ciągle się zastanawiam, czy te 35 dni, to z 4 na żądanie, czy może dodatkowo, bo wtedy wracałąbym dopiero po świętach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() kropka bananek z Gerbera właśnie ble- domowego nie próbowałam- tak myślałam że może jej konsystencja nie pasi ale brokułki mają taką samą i wcinała dziś aż jej się uszy trzęsły ![]() bydgoś no cycowa ![]() ![]() Mała też łapką pierze po stole, po kolanie i gdzie się da. Cały czas myślałam że ona chlapie w wanience, ale to co robi od wczoraj to to jest dopiero chlapanie ![]() ![]() julka moja mała urodzona w terminie a dopiero od przeszło 2 tyg śmiga na brzuch więc się nie martw ![]() ![]() kaszpirek wiesz co ja co prawda cały czas karmię ale okresu ani widu ani słychu a mała ma już skończone 6 mies. Łysolek ![]() kumkura my catering mieliśmy i mniej więcej było tak- krem borowikowy w takich z małego chlebka miseczkach, rolada mięsna jakaś ze szpinakiem ale nie powiem jaka bo już nie pamiętam a nie jadłam bo karmiłam, zimna płyta czyli różne wędlinki robione nie kupne, śledzie 3 rodzaje po trochę, sałatki, aha na deser była szarlotka na ciepło z bitą śmietaną musem truskawkowym i gałką lodów, i danie drugie gorące już później to danie gulaszowe jakieś meksykańskie podobno super ale też nie jadłam. szaja super że nie zostałyście w szpitalu ![]() Spadam się kąpciać i spać- jutro mam zamiar odwiedzić koleżanki w pracy to trzeba się ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super chłopak....aj tam, aj tam, jakieś włoski ma ![]() Dzień dobry...jestem pierwsza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Porobiłam wczoraj fotki sukienek, które dostałam od kumpeli dla Luizy
![]() |
#4641 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak mnie nachodzą czasem jakieś wątpliwości to czytam sobie bardzo mądre zdanie w podpisie justin18061976: "Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() Cytat:
Dzieciaczki na fotkach śliczne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
chwaliłam nasze noce, to dostałam dziś koszmarek w prezencie.
coś się stało i między 1 a 2 był ryk, coś jakby kolka albo gazy - sama nie wiem, co to było. Ewcia tak płakała, że nawet małż się obudził, a on jak zaśnie, to jak kamień, raczej nic go nie rusza... w ogóle wczorajszy dzień był taki sobie. wszystkie karmienia z płaczem przy odbijaniu. nie jadłam nic nowego, nie wiem co jej mogło zaszkodzić. już nawet się zastanawialiśmy, czy nie połknęła jakiegoś włosa, który jej się przykleił do żołądka. a z drugiej strony - pamiętam, że ostatnio przy tym ukrytym ząbkowaniu było kilka takich dni z cyrkiem przy jedzeniu. może ten typ tak ma po prostu... mieliśmy wczoraj być u lekarza, ale coś mnie tknęło i najpierw tam zadzwoniłam. i doooopa. naszej lekarki nie ma do 5 listopada. na wizytę u dzieci zdrowych w tym tygodniu już szans nie ma, w przyszłym dzwonić. mieliśmy szczepić 3 listopada, wszystko się przesunie. a do tego czasu Ewcia wydłubie sobie oko, ale co tam... oko wczoraj wyglądało źle, dziś znów ani śladu na powiece. nie rozumiem tego wcale. ![]() wszystkie chłopaki i dziewczyny sliczne ![]() tancereczkę widzę za kilkanaście lat w You Can Dance ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Rozeznanie
|
Nie miałam dostępu do kompa przez 2 dni a wy tu tyle naskrobałyście
![]() Generalnie wszystkie dzieciaczki boskie, gratuluję miesięcznic i nowych umiejętności ![]() u nas też już po skoku (mam nadzieję) i cały czas tylko buuubuuubu na kilkanaście sposobów ![]() jamaica super, że z bioderkami wszystko w porządku ![]() szaja ![]() dziś kończymy 4 miesiące ![]()
#4645 |
Zakorzenienie
|
Urlop na żądanie jest w urlopie taryfowym. Nie jest dodatkowy. W przypadku wymiaru 26 dni to: 22 dni + 4 na żądanie. Jeśli nie wybierasz na żądanie masz po prostu 26 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |||
Rozeznanie
|
dzien doberek
Cytat:
![]() a do sklepu niestety z wóżkiem sama nie dojde, chociaz......? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22897748]Jamaica - gratuluję Róży, frejka won ![]() Dzieci miesiąc wcześniej urodzone spokojnie mają prawo do robienia wszystkiego później ![]() ![]() Z mężem znów wojna. Tym razem zasypuje mnie pretensjami o to, co zrobiła moja mama z bratem.[/QUOTE] dziękujemy ![]() tak samo dzieci urodzone po terminie moga robic niektore tematy wczesniej szaju, mój za kazdym razem jak wypije to mi truje ze moja mama to jak przyjezdza to sie sama rzadzi i do garnkow zaglada i małą zabawia, a jak jego przyjechala to ja jej zabranialam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a teraz czekam na okres, lada dzien ma byc, i ciagle mysle o tym, cykam sie jak malolata, jakis lęk mam nieiwem...chyba 1 raz w zyciu tak czekam na @ ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ach! dziękujęza wszystkie ciepłe słowa za bioderka Róży !!!! ![]() ps mala sie przyzwyczaja na nowo, fika nozkami jak szalona, w nocy sie wybudzila kilka razy...........pewnie jej dziwnie jest ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-27 o 08:09 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też dostaliśmy znów rzeczy od znajomych do wykorzystania. Tak jak pisała już któraś z Was w tym roku będzie pewnie zima tysiąclecia, bo mamy już 4 kombinezony zimowe z ociepleniem i 2 jesienne (było więcej ale już małe więc oddałam). Dobrze że w różnych rozmiarach ![]() ![]() U nas nocka super, bez kwękania, dopiero zasadnicza pobudka na jedzenie koło 4:30. Teraz mamy już pierwszą drzemkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wracam 3 stycznia. Ale muszę coś obgadać z poradnią D, bo mi szczepienie kolejne wyznaczyli na 5 stycznia. Trzy dni po powrocie urlop to tak średnio wygląda. ![]() _____________ Wy też mieliście 4te szczepienie po dłuższej niż poprzednie przerwie?? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Aha - Daniel nie tłucze w nic rączkami. ![]() ![]() Bardzo się cieszę, bo długo patrzył na zabawki, brał do ręki, gdy mu się jej dotknęło, ale rączek nie wyciągał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agatka nie mówi buuu tylko Ba-ba-aba-ba tak śmiesznie ustami rytmicznie ruszając i dolną wargę lekko do przodu wysuwając, a od wczoraj chyba przygotowuje się do pełzania ruchem robaczkowym w miejscu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.