|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[QUOTE=susannahsunday;2288 9653][QUOTE=słodkie..
![]() Masz jakiś sprawdzony przepis???bo jeszcze nie robiłam.. ![]() podesle na pw jesli chcesz ale lojalnie ostrzegam ze to pochlaniajace i pracochlonne jest..za to efekty warte zachodu[/QUOTE] a chce, chcę ![]() a jak juz przy kulinariach jestesmy, to powiedzcie mi, co podawałyscie na chrzcinach??albo co zamawiałyscie w restauracjach?? bo prawdopodobnie bedziemy wczesniej sie chrzcili...
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale się moją tancereczką
![]() http://img266.imageshack.us/img266/7533/s7306525.mp4 |
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Evean, i co, maluszka zdrowa??? już nie maluszka ale owszem zdrowa samo cofnęło się w 3 roku życia i obyło sie bez operacji ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
olivka, str mi si eotworzyla cala czarna, i w dodatku zamknac nie moge... :P
evean, jak trzeba to trzeba, choc poczatki byly trudne
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-26 o 16:51 |
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muzykalne dziecko.
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kropkadziękujemy nie wiem po kim ona taka muzykalna
|
|
|
|
|
#4598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie z toba...moze to za szybko i za duzo jak na poczatek
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
...alez znowu naskrobalyscie!!!!...star am sie nadrobic czytanie ...
![]() Ladne maluszki na fotkach i jakie juz duze.... ![]() A u nas...jutro Amelia skonczy 5 miesiecy, az mi sie wierzyc nie chce, ze to juz... Ostatnio mala zmienila rytm spania: wstaje o 7:30-8, bawi sie do 9.30-10, je, spi 2 godz.obiadek okolo 14, bawi sie, o 15.30-16 podwieczorek-owoce miksowane (bardziej jej smakuja te przygotowane w domciu niz ze sloiczków).....zaraz po zjedzeniu owocków...zasypia na 2-3 godz., tak jak teraz...juz 2 godz spi. o 19:30-20 je, bawi sie, kapiel i o 21:30 je na noc. W nocy budzi sie ok.5-5.30 j je na nowo--bardzo duzo i spi do rana. Mam nadzieje, ze zaraz wstanie i wyjdziemy na spacer póki widno i slonce jeszcze... A oto fotka z wczorajszego spacerku, juz jest chlodno , 14-16 stopni i wial wiatr oraz fotka ze zmagania z lyzeczka, bo owocki sie skonczyly.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-26 o 17:46 |
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, nie wiedziałam o tym. W szpitalu mi doradzili NAN, położna nie miała co do tego uwag i pediatra też nic nie mówiła, że to nie najlepszy wybór.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna Amelcia
i zazdraszczam super spania- ja mogę o takim spaniu pomarzyć w nocy jest spoko ale w dzień 3 razy po 30 minut![]() jamaica upsss to sorki, mi się elegancko otwiera. wrzucę w takim razie na YT żeby nie było problemów z otwieraniem ![]() Mała śpi ale marud dziś straszny padam na twarz. W końcu chwyciła się picia- nie uwierzycie z czego z kieliszka chyba więc kupię jej taki kubek http://allegro.pl/lovi-kubek-nie-kap...289115837.html
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 20:01 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 |
|
Raczkowanie
|
hej wieczorni
Ja na chwle i tak nie nadrobilam was;] tyle nadrukowałyscie ![]() U nas ok, Miki własnie marudzi i biore sie za jego nakarmienie i uspienie;] Do jutra
Potrójna mama Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość...
|
|
|
|
#4603 |
|
Przyczajenie
|
uff kuchnia ogarnieta
Kremowki: składniki: 40 dag mąki 1 kostka masła 15 dag cukru 15 żółtek 1 jajko cukier waniliowy 1 l mleka ciasto francuskie: 30 dag mąki, 30 dag masła, 1 całego jajka, 1 łyżki octu i 2 łyżek wody. Z powyższych produktów zarobić ciasto, jak na pierogi. Po wyrobieniu odstawić je pod przykryciem na 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować z lekko rozsmarowanym masłem, podsypując niewielką ilością mąki. Ciasto złożyć w kwadraty i ponownie je rozwałkować, do całkowitego wyrobienia, potem ciasto podzielić na dwie polowy i upiec w temperaturze 180 stopni. Masę do ciasta wykonujemy z 15 żółtek, 15 dag cukru, 1 l mleka, 1 kostki masła, 1 szklanki mąki i 0,5 torebki cukru waniliowego. Żółtka do masy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać szklankę mleka i dobrze wymieszać. Dodać szklankę mąki nadal mieszając całość. Pozostałe mleko zagotować, a następnie wlać do niego wymieszane żółtka z mąką. Masę mieszając gotować przez 3 minuty na wolnym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić, dodać lekko rozgrzane masło i utrzeć z nim całą masę. Gotową masę nakładać na jedną z połówek wcześniej upieczonego ciasta francuskiego, którego drugą połową nakrywamy masę. Kremówki posypać cukrem pudrem i podawać schldzone. smacznego.... p.s. po wizycie szaranczy dostala mi sie pol kremowki ![]()
|
#4604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na zakupy pędź i nie daj się zbyć małżowi
|
||
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mi się przypomniało, że ktoś pytał o urlop za czas macierzyńskiego...
Oczywiście nie zmniejsza się wymiar. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
Przyczajenie
|
a wlasnie wiedzialam, ze mialam o cos zapytac...czy wasze dzieciaczki uderzaja lub uderzaly rytmicznie jedna raczka np o kolanko? Franek robi tak juz od kilku dni...
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecę liczyć datę powrotu do roboty. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
choć musze przyznać, że ulubionym zajęciem Ewci jest skrobanie pazurkami po wszystkim co w zasięgu ręki. z tego powodu, mimo częstego obcinania, ma brudek za paznokciami ![]() bardzo ciekawią ją też cienie. gdy wieczorkiem idziemy na górę do kąpieli i spania, to "ucieka" przed własnym cieniem i krzyczy z radości. pisałam ostatnio, że Ewcia się uśmiecha, gdy zakładam jej czapkę. mało tego - ona chichra się na głos, kiedy jej zawiązuję czapkę pod szyją. wdała się we mnie - ja mam łaskotki dosłownie wszędzie
|
||
|
|
|
#4608 |
|
Przyczajenie
|
Franek też ma łaskotki po mnie i u nas zaklładanie czapki to też sesja chichotów
|
#4609 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Lea i co z tym dźwiękiem? Jaki masz aparat i jaki jest format pliku?? TŻ się pyta bo mówi że to na bank sterownik. Szaja - odkrycie mam Zupka włoska z cielęciną Hippa - bez marchwi, bez mleka, bez soku jabłkowego (choć akurat z tym ostatnim problemu my nie mamy).U nas na tapecie nowości - od dzisiaj - puree warzywne z indykiem - zdziwienie, troszkę mina nietęga ale poszło - zauważyłam że konsystencja bardzo przeszkadzała - zapychające zbyt. - od trzech dni - delikatna dynia z jabłkiem - krzyk jak się kończy .Bebilon ok bólu brzuszka brak Spadam bo TŻ chce do kompa siadać .
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Radzę wziąć jeszcze opiekę, bo 1 stycznia 2 dni za 2010 przepadną.
|
|
|
|
#4611 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie martw się, u nas zimniej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agu też zaczęła się uśmiechać, gdy zawiązuję jej czapkę - łaskotki - nie pomyślałam o tym ![]() Cytat:
No też mam to odkrycie, ale przy skazie trzeba bardzo z cielęciną uważać - wszak to białko krowie. Też muszę, mam w sumie tylko grudzień w połowie do wyboru ![]() Mała śpi. Od kilku dni szybko zasypia - czyżby wyrosła z półtoragodzinnego usypiania ![]() Nogi mnie dzisiaj tak bolą, że szok. Ledwo siedzę nawet. |
||||||
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Michał po tej włoskiej z cielenciną wymiotował. Cielęcina i wołowina zakazana przy alergii na mleko. No a szkoda bo smakowała mu. W ogóle on uwielbiał te obiadki z hippa:dynia z indykiem, potem po 7 miesiącu risotto z brokułami i kurczak w pomidorach
Tyle, że ja to musiałam przebierać w tych co bez marchewki i tu właśnie hipp miał najlepszy wybór...
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
Ona no właśnie ja też bez marchewki muszę, albo takie co niewiele marchewki mają (po kolorze często patrze), marchewka u nas = ból brzuszka, na szczęście mała nie ma skazy więc z cielęciną popróbuje.
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest na spidzie.
Dalej nie śpi. Leży z ojcem, gada, odwraca się na brzuch uparcie i cieszy japkę... Co dzień to później zasypia i wcześniej wstaje. Sepuku popełnię.
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie drogie Mamy
![]() Świetne te Wasze dzieciaczki Moja ulubienica to tancereczka Jestem Mamą prawie 6 miesięcznej Julki (ur. 4 maja). Julka urodziła się miesiąc przed terminem, waży obecnie ok 7 kg i nosi rzeczy z przedziału 62/68 cm. Apetyt ma różny - zjada co 4 godziny max 120 ml (karmiona humana 1plus jeszcze) a na noc ok 23 zjada 200 ml zagęszczonego kaszką mleka. Następnie budzi się o 5-6 rano na 120 ml i śpi do ok 7-8 rano. Jak się urodziła to spała max 5-6 godzin na dobę a teraz... średnio 16 do 18! Do tego codziennie słoiczek owoców, mięsa nie chce jeść. Mała dopiero od niedawna potrafi się przewrócić na brzuszek (12 października zrobiła to pierwszy raz) ale nie radzi sobie z ręką, która zostaje pod brzuchem. Oczywiście chwyta, wyciąga rączki, podnosi się do siadania ale mam wrażenie, że jest trochę w tyle za innymi dziećmi...rodziła się 25 godzin, poród był wywoływany i ktoś mnie postraszył, że mogło dojść do niedotlenienia mózgu i dopiero teraz wychodzą pierwsze objawy. Na razie nie świruję i nie pobiegłam do lekarza ale coraz częściej o tym myślę... ehh Mieliśmy ciężkie początki z kolką i wzdęciami (wrzask przez 8-9 godzin dziennie przez pierwsze 3 miesiące plus wymioty i niski apetyt..). |
|
|
|
#4616 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem i jak Lusia nie chce soczku, to daje cycka. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]Też kiedyś na masażu byłam, tydzień cudnie wyprostowana chodziłam, super rzecz ![]() Byłyśmy rano w szpitalu, nie zostaniemy, [/QUOTE] Mam kolegę masażystę, mieszka w bloku obok mojego i czasami nas masuje. Ja to prawie zasypiam na stole do masażu ![]() Muszę się niedługo do niego wybrać. To trzymam kciuki za dobre wyniki Cytat:
Cytat:
My myślimy o sesji, jak Luiza skończy roczek. Cytat:
Cytat:
![]() Amelka jak modelka ![]() Cytat:
Zaliczyliśmy spacer o 16, bo dopiero wtedy się wypogodziło. Luizka spała dzisiaj rano ponad 2 h Chciałam ją nagrać jak gada, ale jak zobaczyła aparat to zastygła, i ani me, ani be, ani kukuryku Chyba muszę nastawić ukrytą kamerę
|
|
#4617 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zamowilismy skrzydelka w ciescie, kaczke zwarzywami, jeszcze jakies dobre miesko bylo,hmmm cielecinka (??), kurczak z warzywami slodko-kwasny sosik i kurczak z carry, pychoty!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szaja bardzo sie ciesze, ze w domku jestescie, caluski w biedna pokluta glowke Gratulacje na wszystkie rocznice Bardzo wam dziewczyny dziekuje za wszystkie odpowiedzi w sprawie wysypki, jasniejsza teraz jestem, dostalam rowniez maila od mojej pediatry z Polski, poki co wykluczyla mleko, ufff, kamien z serca w wozeczku maly ma spiworek z welny owczej, czesto ciaga fragment do twarzy...byc moze to, tak jak pisalyscie maly ma sklonnosci po nas i musze uwazac w kazdym razie zakladam zeszyt i powoli wprowadzam od piatku nowe produkty, tak jak radzilyscie, zobaczymy przed chwila zagladnelam do malego rozbojnika a ten na brzusiu i sie chichra...wypoczety, jakby 9 rano byla ![]() czekam na usta usta, a potem w bety milego wieczorku
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||||||
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Julka
![]() Ja też urodziłam miesiąc wcześniej i niektóre rzeczy Luizka robi później, ale to normalne. Olivka, tancerka super
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-10-26 o 21:16 |
|
|
|
#4619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobna reakcja na telefon, jeśli przysuwam do niego, by tatuś usłyszał jak gada. Ale mi smaka zrobiłaś... Tak bym zjadła rosołu... ![]() Cytat:
__________ Dziecko mi w końcu zasnęło. O 21ej.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

oraz fotka ze zmagania z lyzeczka, bo owocki sie skonczyly.

.