|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[QUOTE=susannahsunday;2288 9653][QUOTE=słodkie..
![]() Masz jakiś sprawdzony przepis???bo jeszcze nie robiłam.. ![]() podesle na pw jesli chcesz ale lojalnie ostrzegam ze to pochlaniajace i pracochlonne jest..za to efekty warte zachodu[/QUOTE] a chce, chcę ![]() ![]() a jak juz przy kulinariach jestesmy, to powiedzcie mi, co podawałyscie na chrzcinach??albo co zamawiałyscie w restauracjach?? bo prawdopodobnie bedziemy wczesniej sie chrzcili... ![]()
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
pochwale się moją tancereczką
![]() http://img266.imageshack.us/img266/7533/s7306525.mp4 |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Evean, i co, maluszka zdrowa??? już nie maluszka ale owszem zdrowa samo cofnęło się w 3 roku życia i obyło sie bez operacji ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Rozeznanie
|
olivka, str mi si eotworzyla cala czarna, i w dodatku zamknac nie moge... :P
evean, jak trzeba to trzeba, choc poczatki byly trudne ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-26 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kropkadziękujemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie z toba...moze to za szybko i za duzo jak na poczatek
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
...alez znowu naskrobalyscie!!!!...star am sie nadrobic czytanie ...
![]() Ladne maluszki na fotkach i jakie juz duze.... ![]() A u nas...jutro Amelia skonczy 5 miesiecy, az mi sie wierzyc nie chce, ze to juz... Ostatnio mala zmienila rytm spania: wstaje o 7:30-8, bawi sie do 9.30-10, je, spi 2 godz.obiadek okolo 14, bawi sie, o 15.30-16 podwieczorek-owoce miksowane (bardziej jej smakuja te przygotowane w domciu niz ze sloiczków).....zaraz po zjedzeniu owocków...zasypia na 2-3 godz., tak jak teraz...juz 2 godz spi. o 19:30-20 je, bawi sie, kapiel i o 21:30 je na noc. W nocy budzi sie ok.5-5.30 j je na nowo--bardzo duzo i spi do rana. Mam nadzieje, ze zaraz wstanie i wyjdziemy na spacer póki widno i slonce jeszcze... A oto fotka z wczorajszego spacerku, juz jest chlodno , 14-16 stopni i wial wiatr ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-26 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
o widzisz, nie wiedziałam o tym. W szpitalu mi doradzili NAN, położna nie miała co do tego uwag i pediatra też nic nie mówiła, że to nie najlepszy wybór.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Śliczna Amelcia
![]() ![]() jamaica upsss to sorki, mi się elegancko otwiera. wrzucę w takim razie na YT żeby nie było problemów z otwieraniem ![]() Mała śpi ale marud dziś straszny padam na twarz. W końcu chwyciła się picia- nie uwierzycie z czego z kieliszka ![]() chyba więc kupię jej taki kubek http://allegro.pl/lovi-kubek-nie-kap...289115837.html
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
hej wieczorni
Ja na chwle i tak nie nadrobilam was;] tyle nadrukowałyscie ![]() U nas ok, Miki własnie marudzi i biore sie za jego nakarmienie i uspienie;] Do jutra ![]()
Potrójna mama ![]() Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Przyczajenie
|
uff kuchnia ogarnieta
![]() Kremowki: składniki: 40 dag mąki 1 kostka masła 15 dag cukru 15 żółtek 1 jajko cukier waniliowy 1 l mleka ciasto francuskie: 30 dag mąki, 30 dag masła, 1 całego jajka, 1 łyżki octu i 2 łyżek wody. Z powyższych produktów zarobić ciasto, jak na pierogi. Po wyrobieniu odstawić je pod przykryciem na 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować z lekko rozsmarowanym masłem, podsypując niewielką ilością mąki. Ciasto złożyć w kwadraty i ponownie je rozwałkować, do całkowitego wyrobienia, potem ciasto podzielić na dwie polowy i upiec w temperaturze 180 stopni. Masę do ciasta wykonujemy z 15 żółtek, 15 dag cukru, 1 l mleka, 1 kostki masła, 1 szklanki mąki i 0,5 torebki cukru waniliowego. Żółtka do masy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać szklankę mleka i dobrze wymieszać. Dodać szklankę mąki nadal mieszając całość. Pozostałe mleko zagotować, a następnie wlać do niego wymieszane żółtka z mąką. Masę mieszając gotować przez 3 minuty na wolnym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić, dodać lekko rozgrzane masło i utrzeć z nim całą masę. Gotową masę nakładać na jedną z połówek wcześniej upieczonego ciasta francuskiego, którego drugą połową nakrywamy masę. Kremówki posypać cukrem pudrem i podawać schldzone. smacznego.... p.s. po wizycie szaranczy dostala mi sie pol kremowki ![]() ![]()
#4604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A na zakupy pędź i nie daj się zbyć małżowi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Teraz mi się przypomniało, że ktoś pytał o urlop za czas macierzyńskiego...
Oczywiście nie zmniejsza się wymiar. |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Przyczajenie
|
a wlasnie wiedzialam, ze mialam o cos zapytac...czy wasze dzieciaczki uderzaja lub uderzaly rytmicznie jedna raczka np o kolanko? Franek robi tak juz od kilku dni...
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecę liczyć datę powrotu do roboty. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() bardzo ciekawią ją też cienie. gdy wieczorkiem idziemy na górę do kąpieli i spania, to "ucieka" przed własnym cieniem i krzyczy z radości. pisałam ostatnio, że Ewcia się uśmiecha, gdy zakładam jej czapkę. mało tego - ona chichra się na głos, kiedy jej zawiązuję czapkę pod szyją. wdała się we mnie - ja mam łaskotki dosłownie wszędzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Przyczajenie
|
Franek też ma łaskotki po mnie i u nas zaklładanie czapki to też sesja chichotów
![]()
#4609 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lea i co z tym dźwiękiem? Jaki masz aparat i jaki jest format pliku?? TŻ się pyta bo mówi że to na bank sterownik. Szaja - odkrycie mam ![]() U nas na tapecie nowości - od dzisiaj - puree warzywne z indykiem - zdziwienie, troszkę mina nietęga ale poszło - zauważyłam że konsystencja bardzo przeszkadzała - zapychające zbyt. - od trzech dni - delikatna dynia z jabłkiem - krzyk jak się kończy ![]() Bebilon ok bólu brzuszka brak ![]() Spadam bo TŻ chce do kompa siadać ![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Radzę wziąć jeszcze opiekę, bo 1 stycznia 2 dni za 2010 przepadną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agu też zaczęła się uśmiechać, gdy zawiązuję jej czapkę - łaskotki - nie pomyślałam o tym ![]() Cytat:
![]() No też mam to odkrycie, ale przy skazie trzeba bardzo z cielęciną uważać - wszak to białko krowie. Też muszę, mam w sumie tylko grudzień w połowie do wyboru ![]() Mała śpi. Od kilku dni szybko zasypia - czyżby wyrosła z półtoragodzinnego usypiania ![]() ![]() Nogi mnie dzisiaj tak bolą, że szok. Ledwo siedzę nawet. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Mój Michał po tej włoskiej z cielenciną wymiotował. Cielęcina i wołowina zakazana przy alergii na mleko. No a szkoda bo smakowała mu. W ogóle on uwielbiał te obiadki z hippa:dynia z indykiem, potem po 7 miesiącu risotto z brokułami i kurczak w pomidorach
![]()
#4613 |
Rozeznanie
|
Ona no właśnie ja też bez marchewki muszę, albo takie co niewiele marchewki mają (po kolorze często patrze), marchewka u nas = ból brzuszka, na szczęście mała nie ma skazy więc z cielęciną popróbuje.
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest na spidzie.
![]() ![]() Co dzień to później zasypia i wcześniej wstaje. Sepuku popełnię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Witajcie drogie Mamy
![]() Świetne te Wasze dzieciaczki ![]() ![]() Mała dopiero od niedawna potrafi się przewrócić na brzuszek (12 października zrobiła to pierwszy raz) ale nie radzi sobie z ręką, która zostaje pod brzuchem. Oczywiście chwyta, wyciąga rączki, podnosi się do siadania ale mam wrażenie, że jest trochę w tyle za innymi dziećmi...rodziła się 25 godzin, poród był wywoływany i ktoś mnie postraszył, że mogło dojść do niedotlenienia mózgu i dopiero teraz wychodzą pierwsze objawy. Na razie nie świruję i nie pobiegłam do lekarza ale coraz częściej o tym myślę... ehh Mieliśmy ciężkie początki z kolką i wzdęciami (wrzask przez 8-9 godzin dziennie przez pierwsze 3 miesiące plus wymioty i niski apetyt..). |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem i jak Lusia nie chce soczku, to daje cycka. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]Też kiedyś na masażu byłam, tydzień cudnie wyprostowana chodziłam, super rzecz ![]() Byłyśmy rano w szpitalu, nie zostaniemy, [/QUOTE] Mam kolegę masażystę, mieszka w bloku obok mojego i czasami nas masuje. Ja to prawie zasypiam na stole do masażu ![]() Muszę się niedługo do niego wybrać. To trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
My myślimy o sesji, jak Luiza skończy roczek. Cytat:
Cytat:
![]() Amelka jak modelka ![]() Cytat:
Zaliczyliśmy spacer o 16, bo dopiero wtedy się wypogodziło. Luizka spała dzisiaj rano ponad 2 h ![]() ![]() Chciałam ją nagrać jak gada, ale jak zobaczyła aparat to zastygła, i ani me, ani be, ani kukuryku ![]() ![]()
![]() |
#4617 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zamowilismy skrzydelka w ciescie, kaczke zwarzywami, jeszcze jakies dobre miesko bylo,hmmm cielecinka (??), kurczak z warzywami slodko-kwasny sosik i kurczak z carry, pychoty!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szaja bardzo sie ciesze, ze w domku jestescie, caluski w biedna pokluta glowke ![]() ![]() Gratulacje na wszystkie rocznice ![]() Bardzo wam dziewczyny dziekuje za wszystkie odpowiedzi w sprawie wysypki, jasniejsza teraz jestem, dostalam rowniez maila od mojej pediatry z Polski, poki co wykluczyla mleko, ufff, kamien z serca ![]() w wozeczku maly ma spiworek z welny owczej, czesto ciaga fragment do twarzy...byc moze to, tak jak pisalyscie maly ma sklonnosci po nas i musze uwazac w kazdym razie zakladam zeszyt i powoli wprowadzam od piatku nowe produkty, tak jak radzilyscie, zobaczymy ![]() przed chwila zagladnelam do malego rozbojnika a ten na brzusiu i sie chichra...wypoczety, jakby 9 rano byla ![]() czekam na usta usta, a potem w bety milego wieczorku ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Witaj Julka
![]() Ja też urodziłam miesiąc wcześniej i niektóre rzeczy Luizka robi później, ale to normalne. Olivka, tancerka super ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-10-26 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mi smaka zrobiłaś... Tak bym zjadła rosołu... ![]() Cytat:
![]() __________ Dziecko mi w końcu zasnęło. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.