|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Podoba mi się tu![]() ![]() Piszecie swoje mini-plany (tak nazywam plany na najbliższe godziny, ewentualnie dni:P), więc i ja swój dołączę: Plan do realizacji na dziś: - wysłać maila do metodyczki - obejrzeć film Plan na najbliższe 7 dni: - skończyć czytać książkę - zacząć czytać drugą - zadecydować o pewnej ważnej sprawie - starać się, aby nikt nie sprawił, że z mojej twarzy zejdzie uśmiech - posłuchać kolejnych dwóch części audiobooka - ogarnąć i zapamiętać kolejną porcję włoskich słówek - zapamiętać kilka miganych zwrotów i słów - wysłać paczkę pozdrawiam, miłego dnia!!
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=828754 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1119581 Edytowane przez marie_marie22 Czas edycji: 2012-08-26 o 18:28 |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tego Ci życzymy! ))Cieszę się, że dołączyły do nas kolejne osoby, a także jestem z Was dziewczyny bardzo dumna, że realizujecie swoje plany ![]() Ja na dziś planuję pouczyć się angielskiego, a potem poczytać książkę lub wziąć się za drugi język ( zobaczymy ). Jeszcze przed snem brzuszki i na dziś starczy planów ![]() A czy macie jakieś sprawdzone książki z NLP lub coachingu? Ja mogę na początek polecić "Kto zabrał mój ser". Jest dosyć krótka i opiera się na opowiadaniu o ... "serze" ![]() Dwa cytaty (przepraszam, że caps, ale kopiowane ..) ZASMAKUJ W PRZYGODZIE I DELEKTUJ SIĘ NOWYM SEREM. SPODZIEWAJ SIĘ ZMIAN I CIESZ SIĘ NIMI. |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś obudziłam się chętką na pierogi
a to przedsięwzięcie zajęło mi pół dnia...Plan sobie rano zapisałam, by wszystko ogarnąć - ubrać się (takie niby nic, ale czasem w weekend się nie chce...) - zjeść śniadanie - umyć włosy - iść do kościoła - później do sklepu po twaróg ![]() - o 14 - zacząć pierogi ![]() ...no i teraz właśnie skończyłam. Strasznie się cieszę, że je zrobiłam, okazało się, że moja siostra też dziś miała ochotę na pierogi
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() klask i:Oj ja to dobrze rozumiem Nie żebym cały dzień przechodziła w pidżamie, ale jak nie spieszę się nigdzie to czasem walczę ze sobą haha.Któraś z Was pytała o książki - ja polecę Ci Briana Tracy słucham jego audiobooki
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj ogarnęłam półki z książkami i płytami i jestem z siebie zadowolona, bo ułożyłam je kolorystycznie przez co niesamowicie się prezentują
Do tego zrobiłam kilka zadań i zdecydowałam się w końcu wyrzucić zepsute koturny, bo tylko zagracały półkę A nawet parę CV wysłałam Mimo, że niewiele zrobiłam to jestem z siebie dumna Was też dzisiejsza pogoda zniechęciła do większych działań ?
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Ooo jak dawno nie pisałam!
![]() Jakoś ostatnio nic szczególnego nie robie żeby o tym pisać Rozkoszuje sie latem i odpoczywam, bo został mi tylko tydzień ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się nie ubiorę to cały dzień przed kompem spędzę..
|
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Agnieszka987;361295 12]
Cytat:
Ja się nie gniewam, tylko po prostu samej ciężko mi określić czy chcę czy muszę dlatego tak napisałam ![]() Co do języków to ja w nast. tygodniu jak już się ogarnę to zacznę naukę tak na poważnie :P A Ty jakich języków się uczyłaś/uczysz? ![]() Iskaoo jaki koncert?
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
A moim jeszcze większym priorytetem jest nauka
a ja dopiero połowę materiału umiem i to nie jestem pewna do końca czy perfekcyjnie ...
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie studiuję jeszcze, żeby pomóc, ale według mnie to trochę (a nawet trochę bardziej) za późno podali. Spokojnie, ja jutro mam dosyć ważny egzamin i umiem tak mniej-więcej połowę ![]() A co studiujesz?
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
ścisły umysł z ciebie ;p A gdzie studiujesz?
![]() O, dzięki, na pewno się przydadzą. |
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam, że zapisanie planu będzie takie pomocne.
Budzik zadzwonił o ósmej, miałam ochotę zostać w łóżku, za oknem deszcz, pewnie i tak nie wyjdę nigdzie. A pracuję na popołudnie, więc może lepiej się wyspać... I tak przez pięć minut aż budzik zadzwonił ponownie. Poczułam się jakbym podjęła wieczorem jakieś zobowiązanie zapisując rzeczy do zrobienia... więc wstałam, włączyłam radio, pogimnastykowałam się przy otwartym oknie, nastawiłam wodę na kawę i w tym czasie wyszykowałam się do wyjścia. Zjadłam, usiadłam do komputera i wyszukałam na stronie biblioteki ciekawą powieść do przeczytania wszystko według planu, tylko z drobną obsuwką czasową, ale to nic. Jestem z siebie dumna ![]() PS. Regina Spektor w radiu +100 do dobrego nastroju
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2012-08-27 o 09:58 |
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Czuję, że muszę zrobić plan na dziś, bo jak go nie zrobię to przesiedzę cały dzień w internecie. Boli mnie chyba wszystko co możliwe, więc ograniczę się dziś do pozycji siedzącej ( a właściwie półleżącej), na więcej mnie dziś nie stać, a przy okazji:
- zmyć paznokcie i pomalować odżywką - angielski - rosyjski - poczytać książkę - poczytać blogi i to chyba na tyle dziś
|
#4636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znoszę siedzieć w ubraniach "wyjściowych" w domu, mam kilka kompletów ubrań tylko i wyłącznie domowych, bo są wygodniejsze, luźniejsze... a w pozostałych siadam w autobusach, na różnych krzesłach, czasem i na podłodze jeśli trzeba i źle bym się czuła, przynosząc to na domowe fotele. Próbuję się zmotywować, ale ostatnio kiepsko u mnie z tym
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez w sumie dzis wzielam sie lekko za siebie - po przeczytaniu Waszych postow o pizamie i robieniu-nic, wstalam, sie wykapalam, nalozylam odzywke na paznokcie, posluchalam medytacji, wzielam swoja dzisiejsza afirmacje, przejrzalam pare stron z ogloszeniami o pracy w KZ i wyslalam pare CV, do tego wlasnie siedze z mascia Witamina A na buzi. Do tego kremik na stopki i skarpetki aby sie dobrze wchlonal.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
|
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
Eh, a mi się poplątało wszystko... Od wczorajszego wieczora robię tylko to co ewidentnie muszę zrobić... Kurde, zaangażowałam się w związek, a tu po prawie trzech miesiącach bycia razem całkiem przypadkiem okazało się, ze mój chłopak ma niedowład lewej reki spowodowany dziecięcym porażeniem mózgowym... Gdyby nie przyjechał wczoraj do mnie i mama (notabene pielęgniarka z wykształcenia) tego nie zauważyła i nie wypytywała mnie to nie wiem, kiedy bym się dowiedziała. Jak już chłopak powiedział, dlaczego tą rękę ma nie do końca sprawna poczytałam sobie trochę na temat dpm w sieci to się poryczałam... Potem do późna rozmawiałam z mamą i mam jeden wielki dylemat: zredukować nasz związek do przyjaźni, być dalej razem z całą świadomością problemów w późniejszym dorosłym i wspólnym (jeśli udało by się) życiu... Nie wiem, czy za kilka, kilkanaście lat gdy sprawność nabyta przez rehabilitacje zacznie się cofać bedę w stanie udźwignąć jego chorobę, problemy życia codziennego, pracę, żeby zarobić na utrzymanie. I nie wiem, czy kiedykolwiek ktoś powiedziałby do mnie "mamo", bo jest ryzyko,że nasze dzieci byłyby obciążone mdp. Nie wiem, czy potrafiłabym zaryzykowac i potem zgotować dziecku życie w niepełnosprawności. Sprawdza się powiedzenie: jesli jest dobrze, znaczy, że o czyms nie wiesz...A gdy chłopakowi napisałam, ze muszę to wszystko sobie jakoś ogarnąć powiedział, ze nie bedzie się jakiś czas ze mną kontaktował.
Przepraszam za ten laborat, ale musiałam się komuś wygadać... Chodzę jak cien po domu i pilnuję, zeby przy domownikach się nie poryczeć. Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-08-27 o 18:23 |
|
|
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety żadna z nas nie podejmie za Ciebie tej decyzji. Musisz to naprawdę poważnie przemyśleć przespać się z tym kilka dni. To jest na pewno ciężka decyzja, ale czasem musimy takie podejmować. Pamiętaj, żebyś po tym jak sobie wszystko poukładasz z nim porozmawiać i wyjaśnij jak się z tym wszystkim czujesz. Wygaduj się kiedy i ile tylko chcesz. Od tego tu jesteśmy |
|
|
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
mysiunia81, na koncercie zespołu Perfect
|
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Honey7, tak
Obok parku
|
|
|
|
#4644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś jesteśmy umówieni na popołudnie, mam zamiar szczerze z nim porozmawiać |
|
|
|
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
Wątek idealny dla mnie
Mam nadzieje, że mnie przygarniecie ![]() Od jakiegoś czasu próbuję się zmienić i stać się zorganizowaną osobą której życie nie przepływa przez palce i trochę efekty są ![]() plany na resztę dzisiejszego dnia: -pouczyć się mechaniki do poprawki -pójść do meblowego -poczytać książkę -pójść na spacer |
|
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
U mnie dziś malutko: - zrobić porządek na folderze o jedzeniu - dokończyć książkę - zacząć książkę - obejrzeć 2 filmy - oddać filmy koledze - nałożyć maskę na włosy ![]() A Wy co planujecie?;p |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj:
*nauka ! *zrobić obiad *książka - 50 str *poćwiczyć *porządek na jednej półce Nauka najwięcej czasu zajmuje, bo już w sobotę poprawka więc trzeba spiąć du pę
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, witam wszystkie "nowe" dziewczyny
![]() Wczoraj spotkaliśmy się, myślałam, ze porozmawiamy, ale on milczał niemal cały czas, a ja razem z nim (pilnowałam głównie, żeby się nie poryczeć...),chciał tylko wiedzieć jaką podjęłam decyzję. Sam wcześniej proponował przyjaźń, jeśli nie jestem pewna, czy przyszłość chcę spędzić z nim, więc się zgodziłam. Po czym poszedł w swoją stronę i tyle go widziałam... Plan na dziś: -podpisać książki i zeszyty swoje i brata, bo wrzesień blisko -spakować wszystko co dostałam od niego i napisać w liście to, czego nie powiedziałam mu wczoraj -pozwolić sobie na ewentualne chwile słabości (tzn. pozwolić się sobie wypłakać) -przygotować choreografię na zajęcia dla dzieci ze świetlicy socjoterapeutycznej -zacząć ponownie czytać "Uroczysko" Reszta wyjdzie w praniu Miłego dnia
|
|
|
|
#4649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
plan na dziś: -nauka, dużo nauki ![]() -czytanie książki -zrobić obiad -sprzątanie całego domu -zrobić porządek na laptopie -zrobić chociaż szkic rysunku |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niby mu tłumaczyłam, ale zasłaniał się, ze poza ręką nic mu nie jest. A ja widziałam w rodzinie znajomej przypadek taki jak jego, gdzie dziewczyna w wieku 30 lat miała nie tylko rękę, ale i nogę (tyle, ze prawą) niesprawną do tego stopnia, że nic sama zrobić nie mogła. jej facet gdy zobaczył, ze będzie musiał pełnić rolę jej, swoją i jeszcze pracować zmył się po prawie dziesięciu latach bycia razem. Dziewczyna się załamała... Tego chciałam uniknąć, chociaz wiem, ze nie jest mi obojętny. I staram się zrozumieć, ze jest mu przykro i tak dalej. W sumie już teraz byłam dla niego centrum świata, wiec nie wyobrażam sobie ewentualnego rozstania później. Może zrobiłam największy błąd swojego życia, ale chcę dla niego jak najlepiej. I tego się trzymam ![]() Koniec gadania, kuchnia czeka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

). Jeszcze przed snem brzuszki i na dziś starczy planów 
klask i:

) nie chciałoby się otwierać ksiazek do szkoły w wakacje
Ale podziw za determinację