|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Prasowalas ja juz? No a jak sie czlowiek kloci w swoim ojczystym jezyku ,to czasami slow brak ,a sprobujcie w obcym jezyku sie klocic, gwarantuje ze nie jest to latwe
|
|
#4623 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No mnie kiedys jeden Anglik bardzo wkurzyl i zabraklo mi slow po angielsku,wiec dorzucilam kilka epitetow po polsku
|
|
#4624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Anagat bardzo optymistyczny opis porodu
![]() Cytat:
Tylko żeby mu jeszcze troszkę zdrówko dopisało przez kilka lat ![]() Ja mogę i 13 rodzić... a najlepiej dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Oby na Ciebie te szaleństwa podziałały bo na mnie jakoś jeszcze nie działają ![]() Cytat:
Cytat:
też tak mam na karcie termin na 20.04 a wg wszystkich kalkulatorów wychodzi 18.04![]() Byli u Nas moi rodzice i wkurzyła mnie ta sąsiadka mała jak tylko zobaczyła gości to weszła do Nas do domu bez dzwonienia (teściowa tak ich nauczyła) i przychodzi do Nas... jakbym nie zareagowała to by usiadła i siedziała wkurza mnie to bo jak goście do Nas przychodzą to Ona przychodzi jak do siebie ... w ogóle goście nie goście i tak wchodzi jak do siebieTŻ sobie piwko otworzył On chyba nie myśli zapomina że ja mogę w każdej chwili rodzić...A najlepiej DZISIAJ CHCĘ RODZIĆ!! wiem jestem już z tym nudna .... ale może tak uda mi się wywołać poród. |
||||
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu miałam już łzy w oczach, że Ewelinka nadal chce do piersi. Aż wreszcie pocoiągnęła cycusia, wypluła go i usnęła.
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Nikki a skaczesz na piłce?
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam niestety piłki
chyba że zostanie mi skakanie na łóżku bo mam miękki materac... ale nie wiem czy ma takie same "właściwości" jak piłka ?? ![]() Znalazłam coś o diecie mamy karmiącej może się komuś przyda http://www.ladiesandbabies.pl/dieta-karmiacej-mamy
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-09 o 20:08 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Desiu, prasowałam (choc i tak nie jest idealnie doprasowana, bo się nie da.. bo ten materiał specyficzny taki że pewnie na mokro trzeba by było.. ja prasowałam z parą ale tak jak pisałam idealnie nie było), ale potem złożyłam razem z pościelą, także na pewno się podgniotła z powrotem.. Zobaczę co powie lekarz po ktg i wtedy pomyślę, kiedy uprasowac ją znowu ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
ciekawe czy zrozumiał![]() ale najważniejsze że Tobie było lepiej
|
||
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie zdjęć
a ta uśmiechnięta i zadowolona minka to oczywiście po jedzonku Balbinka ja też dokładnie 10 kg tylko schudłam i od kilku dni waga ciągle taka sama a jeszcze tak z 6 kg marzy mi się schudnąć ![]() Kurcze tak czytam jak się męczą te mamuśki nierozpakowane i strasznie wam współczuje... wiem co to znaczy czekać i jeszcze dodatkowo sie przeterminować, więc mnóstwa cierpliwości wam życze
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jutro KTG. Ciekawe co powiedzą
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam, że była dyskusja nt brodawek. U mnie byl na poczatku taki sam problem ,bo jedna byla tak wklesla i spora,ze Maly nie potrafił buzką uchwycic odpowiednio i w zwiazku z tym nie bardzo chcial jesc;/
Doradzono mi wyciągniecie jej laktatorem- faktycznie pomogło. Mam elektryczna Madele i naprawde jestem zadowolona, szybko sciaga ,tylko troche mycia tych wszystkich czesci Desia nie wiem,czy bedziesz miala podobne spostrzezenia jak zaczniesz korzystac z kołyski. Dla mnie umocowanie karuzeli jest ferelne. Jak się probuje wsadzic Maluszka do srodka to troche się trzeba nagimnastykowac. Dzis moja cierpliwosc sie skonczyla i zdjelismy calkiem zreszta poki co Młodego nie kreca te owieczki. Rozpracowalas juz moze jak sie chowa kólka? tak aby była kolyskEmigra oo skok 5 tyg powiadasz...nas dopadl ostatnio. Od 4 rano do 7 totalnie nie mogłam sobie z Nim poradzic ja bede musiała znowu sama wykąpac jutro,bo T leci w delegacje i wroci w srode. Oczywiscie juz mam pietra,bo zawsze kąpiemy razem;] pisalyscie jeszcze o ulewaniu. Wlasnie zastanawiam się ,bo dzis 3 razy Mu sie zdarzyło tak puscić, ze musialam bluzke przebrac ..a tak serio to wydawalo mi się lepsze takie odbijanie na raty). Nie wiem, czy przypadkiem On juz z tej zachlannosc nie je więcej niz moze i stad potem to ulewanie.Prosze o kciuki,bo jutro idziemy na USG bioderek na 12:00
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() mama za soba nie przespana noc mlody w ogole nie spal nic a nic w koncu zasnal z nami w lozku :/ ja nic nie spalam.... mozliwe ze nie spal z nadmiaru wrazen ciotek i babc??siedzielismy dzis w domu pozniej 2h spacerku po sloneczku lena i flower gdzie bedziecie rodzic?? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-09 o 20:30 |
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kolyski to jeszcze nie patrzylam jak to zrobic Fajnie ze jestes zadowolona z elektrycznej medeli bo ja tez taka mam ![]() Mam nadzieje ze unikne problemu z brodawkami bo Adas ciagnal obie wiec powinny byc juz teraz w porzadku chyba ![]() No i kciuki za jutro ![]() Bedzie napewno wszystko w porzadku! Tikki , Flowerbombka, mam nadzieje ze jutrzejsze ktg okaza sie owocne Nikki, oj ja bym byla zla na TZ bo juz teraz to naprawde nie znamy dnia ani godziny!Karolca wspolczuje, 3 godziny brzmi dosyc ekstremalnie!
|
|
#4635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mravka kciuki za usg bioderek Cytrynka na Inflanckiej ![]() A jakie fajne fotki synka...kurcze takie małe dzieciaczki to zmieniaja się z dnia na dzień.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-09 o 20:43 |
||
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
dida i anagat gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
chociaz teraz jakies krostki mu wyskoczyły na buźce
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu brązowe plamki śluzu
tym razem nie jest to spowodowane badaniem
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
czyżby cos mialo sie ruszyc
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Może może...kto wie...w końcu najwyższy czas
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
od 17 mała nie śpi (z małymi przerwami, spała może pół godziny?). prawie 3 godziny przy cycu... dostałą wreszcie mm, uspokoiła się, ale spać jej nie w głowie Mam dość dzisiejszego dnia ja w czasie pełni też spać nie mogę...
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczymy ze może uda się razem![]() współczuję nieprzespanej nocy, oby Wiktorek dał Wam tej nocy pospac. Ja myślę, że jak najbardziej nadmiar wrazeń mógl miec wpływ, mój chrześniak miał podobnie! ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze USg bioderek
|
||
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mravka dziękuję za chęć pomocy w czasie pobytu w Warszawie pewnie damy radę sami to ogarnąć,jeszcze nie znamy szczegółów ile to trwa itd, ale planujemy wlecieć i wylecieć ze stolicy ![]() A propos hafcików dzieci.... to ja robię tak jak Ty, odbijam po 2-3 razy, doświadczenie z czasów ninowego cycania mi dało wiele i Kaja zwymiotowała jak dotąd 2 razy, Nina to była etatowa hafciarka , ja mam teraz tak metodę ,że nie daje Małej jeść do woli i raczej nie daje wcześniej niż 3 h od startu karmienia poprzedniego, daje do momentu aż zauważam znudzenie czy jakby zmniejszenie zainteresowania, a już na pewno nie zostawiam cyca jak przysypia , bo przy wyciąganiu zawsze ciągnie, ale to już nie jest głód ogólnie sztuka karmienia piersią polega w dużym stopniu polega na tym , by karmić na żądanie ale też wiedzieć , kiedy płacz itp.oznaczają głód a kiedy coś innego Za bioderka kciukasy ![]() No i spadam , bo idę kąpać Młodą ![]() A tyle chciałam napisać i wrzucić fotki Trzymajcie się dwupaczki, oby to już było niebawem , krótkim niebawem
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- koniakonia kochana, ja również jestem na miejscu jakby co! Pytałam się kilka dni temu co z tą Wawą, ale chyba przeoczyłaś posta ![]() W każdym razie jest nas tu kilka i "wal" śmiało ![]() A kiedy się wybieracie? |
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie budzi się średnio co 3 godziny na jedzenie lub przynajniej sobie spokojnie lezy i próbuje się rozglądać... Normalnie na jedzenie, odbijanie, przewijanie, przebranie potrzebujemy od 30 do 50 minut - ze spokojem, bez pospiechu. Smoczek stał się wrogiem publicznym numer 1 od czasu jak mała jest tylko na piersi. Chyba zacznę Ewelinkę dopajać dwa razy dziennie herbatką lub wodą... może też o to chodzi? Chociaż jej płacz ewidentnie wskazuje na głód...
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem co mam zrobic z nim! jak dzis nie bedzie spal to ja sie pochlastam chyba |
|
|
|
|
#4646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wesołego Poświętach
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za tydzień mam wizytę - ciekawe czy coś się ruszy u mnie i młodego
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiesz ,może ma gorszy dzień jak to kobieta .... Lena dzięki bardzo , w razie co będę wołać o pomoc, rejestrować się bedziemy w przyszłym tg. terminy ok. 2 tyg. od rejestracji są, dokładnie jeszcze nie wiemy, ta klinika jest na wschodzie Warszawy ,może uda nam się jakoś tam sprawniej dojechać niż tradycyjną drogą od Poznania , bo ponoć się jedzie od nas 6 h , bo gdzieś tam korki się zaczynają
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-09 o 22:09 |
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Dzis mialam gosci wiec tylko na chwilke... Widze, ze rozmawialyscie o chustach. Ja mam taka 5-metrową, do wiązania i bylam z niej bardzo zadowolona. Wiązań nauczyłam sie dosc szybko (do chusty dolaczona jest instrukcja krok po kroku jak wiązać) i wbrew pozorom to bardzo łatwe. Z poczatku uczylam sie prostych wiazan a potem juz tych skomplikowanych ![]() I chusta byla dla mnie bardzo praktyczna przy Filipku, bo on strasznie nie lubial jezdzic w wozku do jakiegos wieku i bardzo mi plakal w wozku wiec jak z nim jechalam na zakupy to czesto wracalam trzymajac w jednej rece wozek a w drugiej Filipa na reku... ![]() Od kiedy zaczelam uzywac chusty, mialam problem z głowy i dwie rece wolne ![]() Kazdy patrzal na mnie jak na zjawisko, ale sie tym nie przejmowalam ![]() Filip byl zadowolony bo byl blisko mnie, a ja moglam w spokoju zrobic zakupy. Teraz tez sie przyda chusta pewnie nie raz przy dwojce dzieci. konia a ja Ciebie chcialam sie poradzic i zapytac jako doswiadczonej karmiacej Czy dopajalas woda Ninkę i czy Kaję dopajasz? Bo ja daje tylko cyca, a tam jest tez i picie ale chcialam wiedziec.
|
#4649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kapie mala w duzej wannie raz kapalam ja w malej wanience i bylo mi tam za ciasno, nie umialam jej trzymac tak zeby mi bylo wygodnie i jej wiec nastepnym razem wykapalam ja w duzej wannie tylko ze z lezaczkiem, teraz kapie ja bez lezaczka, bo symuluje jej basen i przesuwam nia tak w wodzie jakby plywala Jakos nie mialam do tej pory problemu z trzymaniem w jednej rece a myciem druga, ja czesto trzymam ja sobie w jednej rece a druga cos robie, wiec sie chyba przyzwyczailam ![]() my tez mamy jutro wizyte u pediatry i chyba odrazu zrobi tez skan bioderek Cytat:
Cytat:
u nas te krostki co sie ostatnio zalilam to chyba potowki wlasnie byly, juz prawie nie ma po nich sladu uuuu czyzby czyzby?? ![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
DIDA gratulacje!
Anagat miło Cię wiedzieć z powrotem ślicznego masz synka a co do kapturków to ja mam tak samo jak MoniaHan, gdyby nie one w ogóle bym Laury nie karmiła piersią, bo nie mogła swoimi małymi usteczkami ogarnąć moich bigsutów i dalej nie może mimo, że już uformowane. A mi kapturki nie przeszkadzają, mnie nic nie boli a mała ssie zadowolona i jak podawałam butlę to potem nie było problemu, że nie chciała cyca. Ale to u każdej z nas może być inaczej... Nie wiem co Ci doradzić chyba jak najwięcej próbować przystawiać bez kapturków lub zamów sobie z neta jakieś uniwersalne, bezrozmiarowe. Ja polecam TT Cytat:
tylko ja jeszcze do wagi sprzed ciąży muszę zrzucić drugie 10 Ogromne kciuki ![]() a gdzie robicie USG jak można wiedzieć? ![]() Hej dziewczyny! Ja tylko na chwilkę, jestem padnięta, bo dziś cały dzień u "teściów". Na szczęście dzidziuś był grzeczny jak zawsze (odpukać!) ale mieliśmy stracha jak się nam zachłysnęła mlekiem z cyca, chyba nazbierała w buzi, bo myślałam, że chwilę odpoczywa po intensywnym ssaniu, a ona chyba przysnęła na kilka sekund i jak się obudziła to miała za dużo. Ale nam stracha napędziła, a sama też była bardzo przestraszona na szczęście TŻ ją szybko wziął pod skosem w dół i mleko się wylało, a mała spokojnie złapała oddech. Teraz będę bardziej pilnować i nikomu nie życzę takiej sytuacji ![]() Karmimy się cycem dalej oby tak już zostało ![]() To tak tylko na szybko i lecę spać, bo padam na ryjek, a za dwie godziny pewnie będzie pobudka. Spokojnej nocki i może jakiegoś rozapkowanka?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

ale nie regularne więc dupa...
wkurza mnie to bo jak goście do Nas przychodzą to Ona przychodzi jak do siebie ... w ogóle goście nie goście i tak wchodzi jak do siebie
a jeszcze tak z 6 kg marzy mi się schudnąć 
tak aby była kolysk

chociaz teraz jakies krostki mu wyskoczyły na buźce