Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 13:37   #4621
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
nauka nauką, ale dziecko samo musi dojść do tego, żeby nie robić w gacie my próbowaliśmy jak mała miała 1,5 roku na lato i nie zatrybiła, ale na następne lato jak miała 2,5 poszło gładko ja sie nie spinam, albo wydam na pampersy albo na pranie gaci
No właśnie o to chodzi.

---

Dzinek - jeszcze jedna sprawa ja pisałam to w odpowiedzi do Judki, która pisała, że zaniedbała sprawę i miała wyrzuty sumienia. To co mam jej napisać - tak jesteś wyrodną matką i najlepiej się pochlastaj, bo Tomuś nie robi do nocnika. Kiedy ona miała malutką praktycznie cały czas przy sobie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:04   #4622
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Hej Trochę czasu nie pisałam... wybaczcie!!! Próbowałam Was nadgonić ale za każdym razem jak siadałam do kompa to trzeba było juz od niego wstać Do tego kupiłam sobie soczewki kontaktowe, bo Mała zaczęła tak łapkami machać, że okulary trochę przeszkadzały i siedzenie przy kompie w tych soczewkach nie jest zbytnio komfortowe.

Ale pięknie dziś - słoneczko świeci Czuję że żyję

Chwaliłam się na fb, to tutaj tez się pochwalę... że Pati ostatnio załapała smoczek dzięki czemu ładnie sama zasypia (tzn. nie wisi na cycu) i mało tego nie trzeba jej nosić, tulić, śpiewać itd. ufffff... Najpierw smoczek przykładam z flanelką, później zabieram flanelkę i taaa daaam.. śpi. A dziś podałam jej butlę z herbatką i też już załapała o co kaman Spróbuje jeszcze dla pewności kilka razy z tą butlą i będę mogła nareszcie wyjść z domu nie martwiąc się że Mała umrze z głodu ;-))). Jestem z tego powodu niezmiernie szczęśliwa .

Przedwczoraj wykryłam dziurę w zębie i wczoraj wybraliśmy się do dentystki. Tzn. Patrysia i mąż mi towarzyszyli. Dentystkę mamy od lat tą samą i bardzo fajną. Powiedziała że mamy bardzo grzeczne dziecko. W ogóle się jej nie bała Bo przecież dzieci chyba boja się dentystów . A ja mam na razie dziurę zakrytą cementem do czasu normalnej wizyty na którą się umówiłam.

Dodałam kilka zdjęć do galerii jeśli macie ochotę to zapraszam

Może uda mi się jeszcze Was poczytać póki Młoda śpi.
Stary 2013-03-05, 14:26   #4623
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Judka a chcesz Kiedy Ty miałaś to robić. Pamiętam jak pisałaś, że nawet kibelek w biegu załatwiasz, bo nie masz chwili dla siebie. Jak Ty piszesz, że jesteś złą matką to ja chyba powinnam przez okno wyskoczyć, bo miałam lżej niż Ty a też byłam zmęczona.

A co to odpieluchowywania, to czytałam na innym wątku, że w niektórych europejskich krajach to dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach i nikogo to nie dziwi.
Nie mówię, żeby tego nie uczyć, ale nie czuj presji na sobie
Eee tam miękka klucha - najkochańsza mama pod słońcem
lofciam Cię baardzo

Cytat:
aaa przedszkole, moja ie chodzi ale za rok we wrześniu już do szkoły a dopiero co się urodziła

o zumbie mówili dzisiaj w ddtvn
wiem oglądałam

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nie nadrobię
trzymajcie kciuki żeby szybko mi przeszło - za godzinę jadę do lekarza
38.6
aż mi mama Jaśka zabrała do siebie
jej kciuki kochana dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie było mnie chyba z miesiąc odkąd zostaje sama z małym mam coraz mniej czasu. W środku dnia odwiedza mnie teściowa albo mama, więc na net nei siądę bo nei wypada, wiosna przyszła i trzeba na spacer wyjśc - jak już idę to jest to wyprawa na 3 godziny, bo zanim zniosę mega-ciężki wózek AdamexCosmoc z 2 piętra, potem 7kilowego Kacpra w gondoli, wepnę jakimś cudem w stelaż.....ehhhh pchając wózek odpoczywam. A że Jasło jest male to prawie całe zwiedzam za jednym zamachem.
Teraz jeszcze wracam do korków - od dziś, więc wieczory również zajęte...
Uff dobrze, że przyszła wiosna, bo kisiłam się w domu od listopada (miałam wizję zamkniętej porodówki i wysłania gdzieś rodzić).
Jak juz Kacper nie śpi, oglądamy ksiązeczki, uczę go trzymać grzechotkę, obserwuje maskotki na macie...mam taką potrzebę, żeby go wszystkiego uczyć, odkąd śmieje sie i gaworzy. Wydaje mi się, że wszystko robi za wolno.....
Porażką skończyło się moje przestawianie mu głowki ma spłaszczoną z prawej strony z tyłu, śpi tylko na tej stronie, nie pomaga podkładanie i przekręcanie, budzi się i płacze albo na śpiąco odpycha od przeszkody. Mam nadzieję, ze będzie miał nasze włosy - bardzo gęste i nie będzie tego widać - Bog mi świadkiem, próbowałam.
Wróciłam do wagi sprzed ciązy, mieszczę się w dawne ubrania, teraz mamy na tapecie chrzciny - 23 marca, chciałam małe w domu, a teściowa traktuje je jak drugie wesele, chyba mnie szlag trafi do tej soboty..... no ale najwazniejsze, ze Kacperek zdrowy, jadł bebilonPepti i skaza zeszła z buzi, teraz powolutku wracamy do bebilon komfort. Ja odciagam co 3 godziny 40-60ml, ale chyba konczy sie lakatacja, bo coraz wiecej czasu mi to zajmuje.
Maly ma w nocy 5-6godzinny ciąg spania, potem jak zwykle co 3 godziny je, więc sie budzi i pozniej zasypia sam. Jak zle mu zasnac - działa suszarka lub ostatnio odkurzacz
Bardzo bym chciala bym na bieząco, ale teraz bedzie jeszcze trudniej, wiec mam nadzieje, ze mnie nie wypiszecie z watku.
Pozdrawiam
nie tłumacz się, wiadomo ze sie nie ma czasu
wpadaj częściej

Cytat:
nauka nauką, ale dziecko samo musi dojść do tego, żeby nie robić w gacie my próbowaliśmy jak mała miała 1,5 roku na lato i nie zatrybiła, ale na następne lato jak miała 2,5 poszło gładko ja sie nie spinam, albo wydam na pampersy albo na pranie gaci
dlatego nie zmuszałam go ciesze sie, ze jak posadze na nocniku czy kibelku to sie nie boi, nie placze, co w jego przypadku to baardzo duze bo to typ wrażliwca

Cytat:
Ja też jestem za uczeniem dziecka, ale każde dziecko ma swój czas.
Judka ma dwójkę dzieci o niewielkiej różnicy wieku i ma trudniej.
Ja mam wrażenie, że ostatnimi czasy robi się taki wyścig - które dziecko co pierwsze robi, a to chyba nie o to chodzi. Ja uważam, że trzeba dać dzieciom czas, żeby nauczyły się wszystkiego w swoim tempie.

Ten przykład z przedszkolakami zza granicy to takie ekstremum, ale chodziło mi bardziej o to, że chyba tylko u nas w kraju tak się spinamy z tym.
co do wyscigu, to straszne to jest, sadzanie dzieci 3 czy 4 miesiecznych i obkladanie ich poduszkami, zeby na zdjeciu pokazac, masakra, szkoda kręgosłupa, albo stawianie na nóżkach, jak dziecko samo jeszcze nie wstaje

a potem "no moje to zaczelo szybko chodzic i nie raczkowalo wcale, bo po co"

tak tylko jak sie pokazuje ze najpierw sie wstaje to sie nie ma co dziwic, tyle ze to nie jest prawidlowe i moze za kilkadziesiat lat dziecko a pozniej dorosly miec problemy ze stawami np bodrowymi, lub wczesniej z kregoslupem....
albo chodziki to samo...
jak mi rehabilitanktka poopowiadla o roznych skutkach to kazdy mial zakaz stawiania Tomka jak mial pol roku na nogach, a fakt postawilas to stal sztywno, oduczylam i najpierw bylo raczkowanie dlugie, ale za to sie nie wywaracal jak zaczal chodzic tylko pewnie stanal i poszedl

strasznie jestem wyczulona na takie popedzanie rozwoju maluchow
i nie ma dla mnie wytlumaczen w stylu bo ono sie samo rwie zeby siedziec, po to sa rodzice zeby dawkowac wszytsko, zeby rozwoj byl prawidlowy

zem sie zdenerwowala tylko

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-03-05 o 14:29
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:29   #4624
judkama
Zakorzenienie

A z nim tańczyłam dziś Sądzę, że to lepsze towarzystwo od Ewy Ch.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZumbaLoveJax_2010-0112_404-Edit-200x300.jpg (12,6 KB, 9 załadowań)

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:41   #4625
Swarovska
Zadomowienie

hej

jezeli chcecie to oblukajcie na moim blogu literki imię Nina na ścianę nad łóżeczko mojej córeczki jakie zrobiła moja bratowa na prezent coś przecudnego!
przy okazji kącik mojej Ninki
http://kuferek-blondynki.blogspot.com/
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:05   #4626
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
Ja na Bemowie, A Ty bliżej której strony jesteś?
No właśnie Sola... będzie trzeba się jakoś zgadać... ja przecież mam niedaleko Bemowo...
Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
...
a w ogóle to młoda popsuła dziś karuzelkę - tzn. nadal gra ale przestała sie kręcić. Chwyciła jedną z maskotek jak leżała na przewijaku i nie chciała puścić i coś się chyba zacięło. Niech TŻ to obejrzy jak wróci. By to szlag
a propos karuzelki to mój mąż ostatnio kupił w Lidlu cały zapas różnych baterii akumulatorków i do tego ładowarkę. Fajna sprawa przy tylu zabawkach

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
u mnie identycznie, wysypka pojawi się raz na jakiś czas ale parę kropeczek, ale kupy często są rzadkie i śluzowate, chyba bym nic nie jadła żeby było ok nie przejmuję się tym aż tak, niech się mały przyzwyczaja po troszku do różnych alergenów

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ale zdajesz sobie sprawę, że jeśli to alergia, to zwykłego mm też nie będzie tolerował? będziesz musiała podawać mieszanki dla alergików
Moją ostatnio wysypało jak się dorwałam do biszkoptów
Czyli powinno się jeść jedzenie które uczula aby przyzwyczaić? Mimo kupek śluzowatych czy krostek?

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

Dziś Dzień Teściowej!!!!!!
nie słyszałam nigdy o tym

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Dziś przychodzę do Was z nowiną. Nowiną.
Kuba wczoraj podniósł głowę leżąc na brzuszku. Co prawda lekko przytrzymywałam mu pupkę
(dzięki Ma_majka ), ale mam nadzieję, że teraz podnosi przy mojej pomocy, a za jakiś czas już się nauczy samodzielnie
żeby nie było, nie chwalę go wszystkie wiemy jakie są skutki chwalenia

u nas wczoraj ładnie świeciło słoneczko, ale wiało trochę. nie przeszkodziło nam to w spacerach dziś też świeci ładnie, ale nie ma wiatru. chyba zrezygnuję ze śpiworka, żeby małego nie przegrzać... a jak u Was pogoda?
wiosna się zbliża?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

noo, i przypominam się po raz kolejny z głosowaniem
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267
mój nick: whitelady

długo Was z tym nie będę mordować, głosowanie trwać będzie jeszcze 10 dni
dzięki dziewczyny za wsparcie
Super że podnosi główkę, moja podnosiła jakiś czas temu ładnie a ostatnio zrobił się z niej leniuszek i nie podnosi.. nie wiem jak ją przekonać..

Zagłosowałam

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
hej

jezeli chcecie to oblukajcie na moim blogu literki imię Nina na ścianę nad łóżeczko mojej córeczki jakie zrobiła moja bratowa na prezent coś przecudnego!
cudny kącik
Stary 2013-03-05, 16:05   #4627
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
Czyli powinno się jeść jedzenie które uczula aby przyzwyczaić? Mimo kupek śluzowatych czy krostek?
tak na chłopski rozum, bardzo niewielkie ilości produktów uczulających mogą podziałać jak szczepionka, tak mi się wydaje
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 16:05   #4628
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
powiedzie co najlepsze na katar! jak go się najszybciej pozbyć? bo od wczoraj wieczór mamy zawalony nosek...
Inhalacje
Chociaż na katar mojej córki nawet to nie działa

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nie nadrobię
trzymajcie kciuki żeby szybko mi przeszło - za godzinę jadę do lekarza
38.6
aż mi mama Jaśka zabrała do siebie
Kciuki!

Cytat:
Bardzo bym chciala bym na bieząco, ale teraz bedzie jeszcze trudniej, wiec mam nadzieje, ze mnie nie wypiszecie z watku.
Nie martw się kochana, coraz nas mniej tu więc i z ilością postów szaleństwa nie ma

Cytat:
Też dzisiaj poszłam Waszym tropem.
Niestety młoda mi się obudziła w momencie wypinania z fotelika - stelaż mam aucie. Ale jeszcze mam nadzieję, że padnie, bo trza mielone zrobić.
A moja dzisiaj na spacerze pierwszy raz prawie w ogóle nie spała... Poszłam z nią do Parku Bródnowskiego i zamiast kimnąć od świeżego powietrza to oczy w 5 zł. Kimnęła dopiero jak przechodziłyśmy koło stadniny gdzie z lekka waniajet końską kupą
Ja za to odżyłam, mimo że mnie buty obtarły. Kurna ja to w ogóle jestem udana - jak nie przemiękają to obcierają W każdym razie po parku zaliczyłyśmy jeszcze bazarek ze świeżymi warzywkami, mięskiem... i piekarnię i tu muszę się pochwalić bo stara ja chciała zeżreć drożdżówkę a nowa ja kupiła pasztecik wegetariański Jak to człowiekowi niewiele trzeba do szczęścia - czytaj zakupy na bazarze

Cytat:
Ja takich metraży nie mam Jaki minus - wynajmiesz sobie panią do sprzątania i git
Albo zgłoszę się do perfekcyjnej, żeby mnie nauczyła robić to samodzielnie

Cytat:
makaron z tuńczykiem
Chodzi za mną od niedawna... muszę w końcu zrobić! Masz jakiś sprawdzony przepis?
A w ogóle to chodzi za mną jeszcze papieros a ja nie paląca a wręcz tępiąca... a chodzi za mną, żeby sobie zajarać od paru tygodni już

Cytat:
Ooo! Widzę, że czytacie książeczki warto takie kupić? Dziecię faktycznie zainteresowane?

Cytat:
Śliczne! Gdyby moje dziecko miało ciut dłuższe imię niż trzyliterowe może bym jej takie sieknęła

Śpimy przy okapie żeby matka mogła zupę wstawić a matka siedzi na wizażu

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:11   #4629
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Chodzi za mną od niedawna... muszę w końcu zrobić! Masz jakiś sprawdzony przepis?
Czyli rozumiem, że tuńczyka można przy karmieniu? Bo się zastanawiałam ostatnio...
Stary 2013-03-05, 16:12   #4630
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
95 m. poza minusem ze sprzątaniem jak widać same plusy
ee no to elegancko
jaki minus- tzta zagonić

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hej laski.
powiedzie co najlepsze na katar! jak go się najszybciej pozbyć? bo od wczoraj wieczór mamy zawalony nosek...
a maść majerankowa?

Cytat:
Hej dziewczyny!
Nie było mnie chyba z miesiąc
Witaj! wpadaj do nas częściej i trzymaj się
ja chyba też do korków wrócę, muszę sobie dorobić do wypłaty z czego udzielasz?

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
ale za to kupilam mleczne buleczki, ktore wlasnie wcinam

...

macie moze jakies propozycje na szybki i prosty obiad?
bo na jutro nie mam pomyslu
zapomniałam o bułeczkach maślanych b ędę je mieć na uwadze next time w biedronce

obiad- dziś zrobiłam risotto- łatwe szybkie i przyjemne

Cytat:
Ja i nadal jest duże zainteresowanie
o widzisz. To kupimy

Cytat:
makaron z tuńczykiem
hmm.. makaRON mam, tuńczyka też.. podAJ SZCZEGÓŁY
cholerny caps

Cytat:
no jak facet, to i jaja są

Cytat:
Hej Trochę czasu nie pisałam... wybaczcie!!!
Witaj
dlA Pati. Sliczna jest

Cytat:
nie nerwuj się
tez jestem za metodą "wszystko w swoim czasie". Wiadomo, trzeba śledzić czy wszystko jest mniej więcej w tzw. normie, ale bez przesady. Będzie gotowe, to się nauczy.

Cytat:

Zdecydowanie. Ona ma jakąś taką ordynarną twarz

Byłysmy dzis na spacerze z przystankiem w mojej pracy. Ula oczywiście wzbudziła zachwyt Tak się tym przejęła, że spi do tej pory. Zdążyłam zrobić sobie obiad, umyć dwa okna, i posprzątać. Obudziła się..... teraz

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:41   #4631
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Chwaliłam się na fb, to tutaj tez się pochwalę... że Pati ostatnio załapała smoczek dzięki czemu ładnie sama zasypia (tzn. nie wisi na cycu) i mało tego nie trzeba jej nosić, tulić, śpiewać itd. ufffff... Najpierw smoczek przykładam z flanelką, później zabieram flanelkę i taaa daaam.. śpi. A dziś podałam jej butlę z herbatką i też już załapała o co kaman Spróbuje jeszcze dla pewności kilka razy z tą butlą i będę mogła nareszcie wyjść z domu nie martwiąc się że Mała umrze z głodu ;-))). Jestem z tego powodu niezmiernie szczęśliwa .

A Patunia śliczna

Cytat:
lofciam Cię baardzo
Ja lofciam tu

Cytat:

dlatego nie zmuszałam go ciesze sie, ze jak posadze na nocniku czy kibelku to sie nie boi, nie placze, co w jego przypadku to baardzo duze bo to typ wrażliwca
Będzie romantyk

Cytat:
co do wyscigu, to straszne to jest, sadzanie dzieci 3 czy 4 miesiecznych i obkladanie ich poduszkami, zeby na zdjeciu pokazac, masakra, szkoda kręgosłupa, albo stawianie na nóżkach, jak dziecko samo jeszcze nie wstaje

tak tylko jak sie pokazuje ze najpierw sie wstaje to sie nie ma co dziwic, tyle ze to nie jest prawidlowe i moze za kilkadziesiat lat dziecko a pozniej dorosly miec problemy ze stawami np bodrowymi, lub wczesniej z kregoslupem....
albo chodziki to samo...
jak mi rehabilitanktka poopowiadla o roznych skutkach to kazdy mial zakaz stawiania Tomka jak mial pol roku na nogach, a fakt postawilas to stal sztywno, oduczylam i najpierw bylo raczkowanie dlugie, ale za to sie nie wywaracal jak zaczal chodzic tylko pewnie stanal i poszedl

i nie ma dla mnie wytlumaczen w stylu bo ono sie samo rwie zeby siedziec, po to sa rodzice zeby dawkowac wszytsko, zeby rozwoj byl prawidlowy

Zgadzam się z Tobą w 100%. Nie powiem, że jestem święta, bo korzystam z bujaczka czy ostatnio z fotelika jak idę na spacer ( nie mam siły szarpać się z gondolą), ale staram się, żeby nie było to długo lub robię przerwy i ją wyciągam.

Wiadomo jak dziecko dłuższy czas nie wykonuje czegoś pomimo to trzeba to skonsultować z lekarzem czy rehabilitantem i wdrożyć rehabilitację jak jest taka konieczność, ale tak to nie ma się co spinać.

Cytat:

Co prawda nie mój typ, ale rzeczywiście lepsze towarzystwo. Narazie porobię jej ćwiczenia, bo mi się podobają, ale pewnie też potańczę z nim

Cytat:
No właśnie Sola... będzie trzeba się jakoś zgadać... ja przecież mam niedaleko Bemowo...
To kiedy i gdzie

Cytat:

Nie wiem. Ja bym chyba na trochę odstawiła i spróbowała za jakiś czas.

Cytat:

A moja dzisiaj na spacerze pierwszy raz prawie w ogóle nie spała... Poszłam z nią do Parku Bródnowskiego i zamiast kimnąć od świeżego powietrza to oczy w 5 zł. Kimnęła dopiero jak przechodziłyśmy koło stadniny gdzie z lekka waniajet końską kupą
Ja za to odżyłam, mimo że mnie buty obtarły. Kurna ja to w ogóle jestem udana - jak nie przemiękają to obcierają W każdym razie po parku zaliczyłyśmy jeszcze bazarek ze świeżymi warzywkami, mięskiem... i piekarnię i tu muszę się pochwalić bo stara ja chciała zeżreć drożdżówkę a nowa ja kupiła pasztecik wegetariański Jak to człowiekowi niewiele trzeba do szczęścia - czytaj zakupy na bazarze
A moja właśnie usnęła. Jak to miało być - miała spać do 17ej czy pójść spać o 17ej?

Cytat:

A w ogóle to chodzi za mną jeszcze papieros a ja nie paląca a wręcz tępiąca... a chodzi za mną, żeby sobie zajarać od paru tygodni już
Nie wiem co Ci poradzić

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Czyli rozumiem, że tuńczyka można przy karmieniu? Bo się zastanawiałam ostatnio...
Kiedyś w ciąży słyszałam, że można maksymalnie 2 puszki tygodniowo. A jak jest z karmieniem nie wiem.

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

Zdecydowanie. Ona ma jakąś taką ordynarną twarz
Przyznam szczerze, że nie zauważyłam, ale może dlatego że patrzę głównie na jej pośladki
Stary 2013-03-05, 17:04   #4632
sanetka
Zakorzenienie

jest ok, taka uroda mojego dziecka że drobne i wolno przybiera, teraz 4,5 kg

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:08   #4633
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
super

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:20   #4634
goomisia
Raczkowanie

Cytat:
Aj Ochota. Najchętniej bym tam mieszkała ale nas wywiało kurna w siną dal... A z tym Okęciem to śmieszna sprawa bo mieszkaliśmy na osiedlu przy skrzyżowaniu Hynka i Żwirki i Wigury i tam na dobrą sprawę krzyżuje się Ochota, Mokotów, Ursynów i Okęcie

A gdzie Cię na tą wieś wywiało? Ja w tamtych rejonach kiedyś pracowałam - w Sękocinie, no przyznam, że wygwizdów
No nie mów, że n a tym osiedlu na rogu, z takim starym samem i biblioteką Bo ja właśnie tam, w jednej z tych kosteczek pomieszkiwałam...
A teraz ciut bliżej niż Sękocin - Falenty, wieś przed Jankami

Cytat:
a bonitki to samo zdrowie bo pełonoziarniste
yyyy, może ja jakaś zacofana jestem, ale od kilku stron wciąż czytam o jakichś bonitkach a pojęcia nie mam co to to? coś dobrego?

Cytat:
Ale pięknie dziś - słoneczko świeci Czuję że żyję
Cudownie! u mnie termometr pokazywał 12 stopni I spacerek był wyśmienity, całe 2 godzinki na powietrzu, nie ma to jak się dotlenić. Tylko teraz mnie wszystko boli, jednak organizm się odzwyczaił od takiej dawki ruchu jednorazowo

Cytat:
a zdradzicie gdzie te galeryje Wasze? też bym sobie chętnie pooglądała dzidziole

Cytat:
Jaaaaaa, ale zazdroszczę, moja klucha jak się urodziła to już ponad 4 kilosy ważyła
goomisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:32   #4635
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
Ooo! Widzę, że czytacie książeczki warto takie kupić? Dziecię faktycznie zainteresowane?
Nie wiem czy warto, ale moja za każdym razem interesuje się tym może z minutkę . Woli kolorowe obrazki

Cytat:
Witaj
dlA Pati. Sliczna jest

Cytat:
Napisane przez goomisia Pokaż wiadomość
a zdradzicie gdzie te galeryje Wasze? też bym sobie chętnie pooglądała dzidziole
Dodałam Cię do kontaktów z prośbą o zaprzyjaźnienie. Jak wejdziesz na mój profil to znajdziesz galerię
Stary 2013-03-05, 17:45   #4636
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
dlatego my kupilismu przewijak na lozeczko, bo na poczatku też przewijalam na lozku, ale. moje plecy przezywaly katusze
najgorsze jest to, że moment i mój brzdac wyrosnie z tego przewijaka
Oj, mój też już jest prawie na całą długość przewijaka a jak przewijam czasami na dole w salonie na kanapie, to plecki bolą...
Cytat:
Ee tam, mój mąż pracuje w przedszkolu (na szczęście nie w najmłodszej grupie ) i mówi, że niby jest przykaz odgórny, żeby dzieci były odpieluchowane, ale sporo jest takich co często im się wpadki zdarzają
Ja też pracuję w przedszkolu, ale faceta-przedszkolanka jeszcze nie widziałam
Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
noo, i przypominam się po raz kolejny z głosowaniem
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267
mój nick: whitelady

długo Was z tym nie będę mordować, głosowanie trwać będzie jeszcze 10 dni
dzięki dziewczyny za wsparcie
Zagłosowałam, a co możesz wygrać
Cytat:
Dziś Dzień Teściowej!!!!!!
Słyszałam w radio i kupiłam jej czekoladę
Cytat:
o zumbie mówili dzisiaj w ddtvn
Widziałam

Cytat:
tak na chłopski rozum, bardzo niewielkie ilości produktów uczulających mogą podziałać jak szczepionka, tak mi się wydaje
Tak, czytałam o tym. Jak dziecko dostaje alergeny z pokarmem matki, to potem jest mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie miało alergię

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ja dziś miałam wyjazd na uczelnię i Oli został z babciami, tzn. najpierw z moją mamą, a potem przyjechała teściowa, bo mama musiała zbierać się do pracy i co - praktycznie cały czas spał

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Zajechałam też do Lidla i nakupiłam herbat rooibos - waniliową, karmelową i truskawkowo-śmietankową
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:52   #4637
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobre też jest głaskanie po czółku w kierunku oczek - tak jakbyś chciała je zamknąć, ale samych oczek nie dotykasz.
Oo, u nas też to działa. Przygaszone światło, trzymam go za rączkę i zasypia w kilka minut. Ale już po policzku nie, bo to go znów wybudza.

Cytat:
Niedługo będzie rocznica jak wyprodukowaliśmy młodą
Mój mały powstał jakoś koniec marca/pierwsze dni kwietnia, ale ciężko dokładnie określić kiedy Pęcherzykiem na USG się objawił 16. kwietnia, ostatnia @ 16. marca więc tak musiało to być. Bunga było często więc nie wiadomo z którego to

[/QUOTE]

Cytat:
porobiłam zakupy w internetowych lumpkach dla dzieci
jak nie mogę połazić i pomacać to trzeba sobie radzić tak
O kurcze, nie miałam nawet pojęcia że takie coś istnieje. Muszę pooglądać, do tej pory to szalałam na allegro.

Cytat:
A tak szczerze dziewczyny lubicie te spacery z dziećmi? Bo ja jak jestem sama to tak średnio, kiedyś lubiłam, ale teraz jakoś tak mi przeszło. Jak będzie już taka większa i będzie się np bawić w piaskownicy to bedzie fajnie. A tak to ona sobie śpi, nie ma do kogo gęby otworzyć i czuję się jak w jakimś spacerniaku zataczając te kółka. Mam nadzieję, że zmieni mi się to
Tak szczerze, to jestem przeszczęśliwa że już wiosna, bo zimą spacerów mieliśmy dosłownie kilka, teraz można zacząć intensywnie. Aczkolwiek gdyby nie mp3, radio i bujna wyobraźnia to bym zgłupiała, bo spaceruję sama jak ten palec (no chyba że z mężem) i można umrzeć z odludnienia. Nikogo tu nie znam, całe życie mieszkałam w dużym mieście, na wieść o Franku postanowiliśmy się na wieś przenieść żeby miał fajniejsze dzieciństwo - że las, sarenki, baranki, pitu pitu spokój... i z jednej strony to wszystko jest, a z drugiej od pół roku nie potrafię poczuć się tu jak w domu... do "mojego" miasta mam 60 km - za dużo troszkę żeby codziennie śmigać tam na spacery... Jak któraś pisała już, u nas też w części wsi nie ma asfaltu, gdyby nie pancerny terenowy wózek to zimą wcale byśmy nie spacerowali... a tak, to chociaż parę razy, fura dała radę przebrnąć przez zaspy.

Cytat:
heh miałam dokładnie taki sam zamiar czyli nie kupować smoczka ale Nina okazała się płaczliwym dzieciątkiem i smoczek często nas ratuje, kupiłam wczoraj właśnie smoczek taki: http://www.sklep-dla-dzieci.com.pl/s...ki-p-1020.html no i ma trochę problem z zassaniem go ale na szczeście ssie i też ją uspokaja już 4 razy ją nim uspałam więc sukces
Update: dzisiaj go przekonałam do ciamkania ortodontycznego. Chyba wyrósł z niechęci do niego i jest mu wszystko jedno co żuje

Cytat:
Cuda
U nas może być problem bo młoda ma czujnik powrotu do domu gdzie nie ma spania zwykle
A teraz mi usnęła na rękach jak szłam jej bule zrobić... no tak to se można cokolwiek zaplanować
O tak, Franek też ma taki czujnik... przejeżdżamy przez próg i oczy jak pięciozłotówki :/

Cytat:
hej

Super
Chciałam takie dla Frania, ale nie zdążyłam kupić A potem zapomniałam

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-03-05 o 17:53
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:12   #4638
goomisia
Raczkowanie

Cytat:
Dodałam Cię do kontaktów z prośbą o zaprzyjaźnienie. Jak wejdziesz na mój profil to znajdziesz galerię
o, super, dzięki Śliczna córcia!
Tez sobie zrobiłam taki albumik, a co!
goomisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:24   #4639
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Zajechałam też do Lidla i nakupiłam herbat rooibos - waniliową, karmelową i truskawkowo-śmietankową
truskawkowo-smietankowej nie widzialam, a tez sie zaopatruje w herbatki w lidlu
musze kupic
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 18:37   #4640
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
hej

świetne te iterki kącik prawdziwej księżniczki

Cytat:
to super, ze wszystko w porządku
Cytat:
yyyy, może ja jakaś zacofana jestem, ale od kilku stron wciąż czytam o jakichś bonitkach a pojęcia nie mam co to to? coś dobrego?

Jaaaaaa, ale zazdroszczę, moja klucha jak się urodziła to już ponad 4 kilosy ważyła
nie jestes jedyna

mój tak samo i lepiej nie pisać ile już waży

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:44   #4641
Sola1
Zakorzenienie

Dzika - w kwestii palenia to na paczce tz pisze, zeby nie palić bo zostanie się impotentem. Także Słońce nie pal

Cytat:

Cytat:

Ciasteczka z biedronki. Ja mam owsiane.

Cytat:

Moja tez miała prawie 4 kg, ale cieszę się, bo poszło szybko.
Stary 2013-03-05, 19:06   #4642
moonie_85
Wtajemniczenie

Idąc za Waszym przykładem też sobie album stworzyłam i wrzuciłam kilka zdjęć mojego Pucusia. Któraś się ze mną zaprzyjaźni?
Stary 2013-03-05, 19:39   #4643
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Idąc za Waszym przykładem też sobie album stworzyłam i wrzuciłam kilka zdjęć mojego Pucusia. Któraś się ze mną zaprzyjaźni?
juz wyslalam zaproszenie

ja mam dzis jakis dzien lenia, nawet nie mam weny do pisania na forum
zrobilam tylko obiad, a syf w mieszkaniu taki, ze az strach

no moge sie troche wytlumaczyc tym, ze Czarus nie spal wieksza czesc dnia

teraz na szczescie zasnal, ale trudno powiedziec jak dlugo bedzie trwal ten stan

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-03-05 o 19:46
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:46   #4644
moonie_85
Wtajemniczenie

Zaprzyjaźnione
Stary 2013-03-05, 19:47   #4645
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

albo chodziki to samo...

dobrze gada, dajcie jej soczek
u nas obeszło się bez chodzika i przyznam się, że szkoda mi było kasy na nowy i wzięłam od znajomej taki z zamierzchłych czasów, ale mojej córce się nie podobał, jak wsadziłam to był ryk później się cieszyłam, że tak wyszło jak zagłębiłam temat i teraz synka nawet nie będę próbować wsadzać, niech zapitala na czterech
Cytat:
uff
Stary 2013-03-05, 19:49   #4646
moonie_85
Wtajemniczenie

U mnie podobnie, porządku to tu nie ma... Franek jęczał i stękał pół dnia, bączkowaliśmy (czyli kręciliśmy kółka nóżkami), uspokoił się dopiero jak go zamotałam w chustę - zasnął w 30 sekund i śpi już drugą godzinę... nie budzę więc, jak łaskawie oczy otworzy to się nim zajmę wieczornie...
Stary 2013-03-05, 19:59   #4647
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym razie po parku zaliczyłyśmy jeszcze bazarek ze świeżymi warzywkami, mięskiem... i piekarnię i tu muszę się pochwalić bo stara ja chciała zeżreć drożdżówkę a nowa ja kupiła pasztecik wegetariański Jak to człowiekowi niewiele trzeba do szczęścia - czytaj zakupy na bazarze

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
podsmażam lekko cebulkę i czosnek na oliwie, wrzucam puszkę lub dwie tuńczyka w sosie własnym, chwilkę podsmażam, dodaję gęstą śmietanę (ok 150 ml), chwilkę duszę (1-2 min), sól, pieprz i bazylia suszona, mieszam z makaronem (rurki, świderki lub inny ale grubszy) i gotowe

o faje za mną też łażą i to okrutnie ale ja paliłam

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
nie wiem ja jem, nie za dużo ale jem czasem

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
ja chyba też do korków wrócę, muszę sobie dorobić do wypłaty z czego udzielasz?

obiad- dziś zrobiłam risotto- łatwe szybkie i przyjemne

ja też chętnie bym wróciła do korków, ale przy moim głodomorze to nie przejdzie nie będę przecie cyca przy młodzieży wywalać

dawaj przepisa
Stary 2013-03-05, 20:00   #4648
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
o faje za mną też łażą i to okrutnie ale ja paliłam
Ja tak sporadycznie podpalałam "do piwa", ale ostatnio też mi się.. hm.. zamarzyła
Stary 2013-03-05, 20:03   #4649
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzika - w kwestii palenia to na paczce tz pisze, zeby nie palić bo zostanie się impotentem. Także Słońce nie pal
to jeszcze dla mnie wymyśl jakiego demota, bo ten na mnie nie działa ja już swoje wyprodukowałam, mogę zostać impotentem

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Ja tak sporadycznie podpalałam "do piwa", ale ostatnio też mi się.. hm.. zamarzyła
mi się marzy następująca scenka: lato, wieczór, siedzę sobie z mężusiem na balkonie, spijamy wińsko i fajeczka
Stary 2013-03-05, 20:08   #4650
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się marzy następująca scenka: lato, wieczór, siedzę sobie z mężusiem na balkonie, spijamy wińsko i fajeczka
o taak.. albo kawa i fajeczka o poranku.. (taki zwyczaj z czasów kiedy mieszkałam z przyjaciółką...)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości