|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
LIBRA potem wkleję bo teraz mnie czas goni a jeszcze nie jestem ubrana
![]() Ten tez jest ktory wkleiłas , miałam z tego 5+ , potem kupowałam 10+ a obecnie 12 + - biorę co na promocji ![]() ![]() POP ja nie wiem jakie dni sa od tego siedzenia w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Widze ze sie cieszysz na myśl o teściowej w domu , ale Zdrowka życzysz , dobra synowa jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze Wam napiszę,że kiedyś byłam przed ciążą u kilku lekarzy gin.w lux-medzie..i 4-rech zgodnie twierdziło,że mam nadżerkę,ktorą trzeba wypalić a zadnej nadżerki nie było!I co powiecie kochane?Jakich mamy lekarzy????Wiem,że nadżerki nie miałam bo poszłam prywatnie do super specjalistki od szyjki macicy poleconej przez moją bratową,ktora urodziła 5cioro dzieci i to jej lekarka od lat.Ona zrobiła mi badanie-kolkoskopię..i była zdrowa.Miałam wokół szyjki taki pierscień czerwony ,babka powiedziała,że tak mają dziewice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-05 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Curly ale moze masz juz metke w kompie dopisana jako taki problemowy.
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
#4624 | |
Wtajemniczenie
|
Moja rada to sprawdzać opinie bo to się sprawdza.Potem poszłam do innego gina 2 lata temu polecanego na znany lekarz...miał 5 gwiazek i wszystkie opinie dobre i to się potwierdziło.Sympatyczny był,kompetentny,grzeczny i wszysto jak być powinno.byłam bardzo zadowolona a muszę mu opinie chyba wystawić bo zapomniałam
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Przez długi czas byłam taka nieśmiała dziwczynka,ktorej można wciskać kity.Zycie mnie nauczyło,że niekoniecznie to co Ci mowią musi być prawdziwe i ,że trzeba walczyc o swoje.Płacisz,wymagasz kompetencji.Wtedy nie smiałam się odezwać.Zbadali mnie i wyszłam z opinią lekarza,że mam nadżerkę ale poszła do innego za miesiąc zbdac się i tak po 3ch mcach dalej nie dowierzałam,że mam nadzerke bo nie miałam objawów zadnych!i miałam racje.Poszłam do innej,zrobili mi badanie i pokazałam tylko wynik co lekarza wkurzyło bo pokazał mu palcem,że się myli...Ale nic nie komentowałam tego. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-05 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Ja jakos ok trafiam na szczescie.
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
#4626 |
Zakorzenienie
|
Cóż ja znałam dziewczynę która się upierała że nie ma nadżerki i niestety nie ma jej już z nami.
Tak swoją drogą to rozumiem że my, zwykłe szaraki idziemy do rodzinnego i nie możemy się doprosić o skierowanie na badanie albo do specjalisty ale kurczę płacić co miesiąc wcale nie małe pieniądze i nie dostać skierowania na rtg płuc to w głowie mi się nie mieści ![]() Mąż koleżanki miał wpisane na kartotece "agresywny" po tym jak doktor nie chciał go przyjąć
#4627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego zdania to ja dlatego zrobiłam kolkoskpię by mieć pewnośc.Upierać się można ale to tylko domysły ale jak się zrobi badanie to już jest pewne.Nie chciałam ingerować w szyjke macicy bez pewosci,że mam tą nadżerkę i akurat miałam rację. Tak naprawdę to dopiero dzisiaj się o cos upomniałam i odezwałam,wczesniej siedziałam cicho.Kiedys byłam tez udermatologa i też mi zle powiedziała,że mam drożdżaka na rękach,dała sterydy a moja bratowa jest dermatologiem ale akurat wyjechała i musiałam isc do innego.Okazało się,że nie miałam zadnego zdrozdzaka na rękach tylko uczulenie od zbytniego moczenia rąk i mam to nada jak zbyt często je moczę.Tez robiłam badania na to ale bratowa tylko spojrzała i powiedziała to co wyszło po badaniach.Tez jest dobra. Niestety ale jest wielu niekompetentnych lekarzy i chociażby tylko na moim przykładzie to widać.Zle zdiagnozowana nadżerka,żle zdiagnozowana grzybica na rękach.Na szczęście teraz sprawdzam specjalistów na necie zanim do kogos pójde i jestem zadowolona.Byłam u gina i u dermatologa jak bratowej nie było. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-05 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za teściową oby się udało powstrzymać ja tam nigdy nie patrzę na to jaki dzień ,że post czy coś ,przecież to kościół wymyślił ![]() Cytat:
![]() też mi się pierniczy który dzień czasami u mnie też pierogi dzisiaj ,mama robiła ,ruskie ja nie jadłam w ramach bojkotu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba zacznę coś w ogrodzie siać ,moi sąsiedzi juz pozasiewali ,a ja w lesie , marchewkę ,pietruszkę ,cebulę mogę już wsiać ,aż ręce świerzbią żeby coś podziabać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
AniaP gdzie wyszukiwałaś tanie loty? Muszę jakiś urlop na wiosnę zaplanować, a nie wiem na jaki kierunek się nastawić, to może po prostu po tanich lotach wybiorę
![]()
![]() |
#4630 |
Wtajemniczenie
|
Ja też musze wyszukać jakieś tanie loty.Chcę zabrać rodziców do Rzymu.Mój tato ma takie marzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Pl madzia luknij na moje polubienia na fb tam masz dwie strony. Bo teraz nie mam jak wrzucic
![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Mam zapalenie zatok,ta sama bakteria ale inną chorobę wywołała.I tak jak myślałam te krosty są spowodowane bakteriami.Dostałam 3ci antybiotyk w ciągu 4ch mcy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
heloł
My po kontroli dzisiejszej - gardło już bez czopów, ale rozpulchnione i nadal mamy psikać jeszcze argentinem (jezu jak on tego nie cierpi....), antybiotyk mi przepisała dalej, bo mam tylko na ostatnią dawkę wieczorną jeszcze, a musi go brać przez pełne 10 dni. Wysypka już mu schodzi, znacznie zbladła, teraz czekamy na łuszczenie skóry ![]() ![]() Iza dzisiaj ostatnia dawke antybiotyku dostnaie na noc, a kaszel nadal gdzieś tam słychać w ciągu dnia. Ale chyba idzie ku lepszemu, bo w nocy ani raz nie kaszle już, a w dzień sporadycznie (no ale jednak). Nadal mamy flavamed dawać do końca tygodnia. ehhhh wykończona jestem tym wszystkim. Cieszyłam się, ze kubuś opuścił tylko 6 dni od września, to teraz mam - nadrobi chyba ![]() ![]() ![]()
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakie popołudnie, jeszcze rano było ![]() ![]() Kupiłam dopiero dziś tapsy na owsiki ![]() Za 2 tyg znowu, muszę w tele zapisać bo zapomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Curly zdrówka życzę ,jedz jakieś jogurty czy probiotyki żeby Cię całkiem nie wyjałowiło
Bao zdrówka dla dzieciaków ,faktycznie długą przerwę będzie miał ,ale co poradzisz Monka u nas chyba też bez recepty to się kupuje ,przynajmniej kiedyś tak było pyrantelum chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Ja tam ruskie kocham i nie potrafiłabym ich bojkotować.
A Putin to mój idol. ![]() ![]() Właśnie wróciłam od lekarza z Nataszą. Jakieś dziwne uczulenie na nogach ma. ![]() ![]()
#4637 |
Wtajemniczenie
|
Pop, a co dOstalas na to odrobaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Przepisany mam Zentel. Dla dzieci syrop a dla nas tabletki. Podwójne dawki bo to po 10 dniach należy powtórzyć. Działa na larwy jak i na dorosłe.
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jednak po wizycie u lekarza.. Michalina w przedszkolu jak ją odbierałam to juz ja gardło bolało... ma całe czerwone jakies pęcherzyki itd... dostałą antybiotyk , gorączka 39,2 Dziewczyny mam termometr bezdotykowy ma dobre opinie w sieci a Michalin ma tylko 36,5, a na rtęciowym pnad 39??!!! WTF??? nawet baterie nowe wymieniłam.. ona juz pewnie rano miała gorączkę a ja wyrodna matka ją wysłałam do przedszkola chociaz nie chciała iść. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Niestety z elektronicznymi jest różnie. Ja zanim z mierze temp ogrzewam termometr w dłoni. Na szybkie sprawdzanie temp mam ten taki kliszowy na czoło.
![]() |
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- ja wyczuwam ręką jak ma powyżej 37st.Ostatnio jak miała 39,5st.i ją przytuliłam to była gorąca jak węgielek.Może przytul ją jak jest bez koszulki i poczujesz na pewno czy jest gorąca..39st.to już czuć różnicę między Twoim ciałem a jej. Dzisiaj TŻ nie poszedł do pracy,wziął wolne,coś załatwiał na miescie ,wrócił i siedzi z Alą a ja lezę w łóżku.Czuję się fatalnie ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-05 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
no własnie ja zawsze czuję że ma temperaturę bo jest gorąca teraz też dlatego nie uwierzyłąm temu bezdotykowemu bo dziecko az ciepłe a tu nic.. na rtęciowym pod razu doszło do 39 potem jeszcze trzymałąm z 5minut
![]() |
#4643 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Libra wszystkie środki na robale są u nas na receptę. Znalazłaś właściwy miód ? Zamierzam też kupić nawet okazuje się że można kupić tuż pod pracą Tża
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem na stażu, na razie zwolnienia nie biorę ale mam taką możliwość, ale staż kończy mi się 9 czerwca więc chciałabym go dokończyć normalnie co do zapachów to nie mam nic takiego co mnie drażni, po prostu mam takie dni że w nocy albo od rana mnie mdli i nawet śniadania nie mogę zjeść |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam do ojca i nadal ma zapalenie płuc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam ten http://allegro.pl/oryginalny-miod-ma...996443244.html zobaczymy może coś da ,bo już nie wiem czego się czepić jeszcze kupię ten na odrobaczanie na wszelki wypadek Madziwnia mój elektroniczny zaniża 0,5 stopnia ,miałam rtęciowy i jemu bardziej ufałam ale stłukł mi się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() codziennie młodej włoski sprawdzam. I grzebyk mam tyż sara, ja chciałam włąśnie Igę. Kalinka też ładnie Cytat:
![]() Cytat:
Z twoim tatą to sytuację ciężko skomentować, toż to masakra jakaś ![]() A z tymi pasożytami, to ponoć zależy gdzie się da do badania. Dyrektorka przrdszkolna opowiadała, że jak syn był mały kilka razy pod rząd do różnych labów woziła i dopiero przy szpitalu dziecięcym wysżło pozytywnie. I tam pani laborantka mówiła, że często źle badają. Że to trzeba szukać jakiegoś białka, które one wytwarzają czy coś. Cytat:
Cytat:
![]() bao, cieszę się, że poprawę widać ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
Evi żebys wiedziała że normę kilkuletnią odrabiam. Chyba potrzebuję morskiego powietrza
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- o! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
LIBRA teraz mam ten http://www.hollandandbarrett.com/pag...d=5309&cid=198 .
Miałam tez ten http://www.hollandandbarrett.com/pag...d=3181&cid=198 i chyba ten http://www.hollandandbarrett.com/pag...d=1620&cid=198 i jeszcze miałam jakis smakowy , na początku , ale cos go nie widze. ( nie patrz na odznaczenia , bo o firmy chodzi) Wysyłka kosztuje 7 f , teraz sa promocje . Ja zawsze na promo kupuje bo taniej wychodzi . ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- CURLY Zdrowka dla taty. MADZIWNIA Zdrowka dla małej. BAO ohaaa no rzeczywiście nadrabia ci zaległości w nieobecnościach w przedszkolu , ale oby ci wyzdrowieli. LIBRA juz chyba lapiesz sie ostatniej deski ratunku ,ze na miod Manuka jednak sie skusilas ![]() ![]() EVI - wlacha ![]() ![]() Zarzuc tu jakis nowy slang dzieciowy, co tam te dzieciaki teraz mówią ![]() Moj młody opowiadał mi dzis o krwawej mery ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-05 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.