|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Dzieki dziewczyny. Pojechalam na ip i mnie zostawili na odziale. Niby na ktg mala za leniwa byla a ze mieli miejsce to stwierdzili ze zostawia. Juz po usg i kolejnym ktg.
#4622 | |
Zadomowienie
|
podczytuje was dzisiaj ale pogoda jakoś na mnie źle wpływa
![]() dobre że babcia wzieła Hanuśke do siebie bo już jej też sie nudziło w domu... wiedzę, że sporo was intensywnie próbuje ogarnąć sprawy wyprawkowe ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle zjadłabym coś a nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2014-09-12 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Raczkowanie
|
wiem że temat proszków do prania był juz 100 razy poruszany ale juz zgłupiałam. Co proponujecie dzidziusia, lovela, jelp?? zgłupialam juz,\ help help
#4624 |
Zadomowienie
|
Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
No to sobie pospalam jeee teraz wpierdzielam pop corn
![]() kiera a powiedz dlaczego co zabrali świadczenia i musiałaś oddawać...na zwolnieniu?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Alekaz dobrze ze pojechałam i teraz przynajmniej będziesz spokojniejsza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Kiera niesamowita historia z tym maleństwem co walczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-09-12 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
spała i jeszcze miała temp.wysoką więc jak T.wrócił pojechaliśmy do naszej p.doktor. Powiedziała, że gardło brzydkie. No ale że też przy nas kaszlących jest większe prawdopodobieństwo, że ją coś chwycić. No a nieobecność pań też swoje zrobiła. Teraz już jest lepiej. Cytat:
narazie daj sobie spokój z pracą, odpoczywaj ile się da ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze!
#4627 |
Zadomowienie
|
Kostka, Kiara, odpoczywajcie dziewczynki, na pewno wszystko będzie dobrze!
![]() alekaz, przykro mi, że jesteś w szpitalu, mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą ![]() Mój M wrócił dzisiaj wcześniej z pracy i pojechaliśmy na drugi koniec miasta do bobolandu zamówić wózek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
Tz wrocil, mam WOlne
![]() Alekaz 3maj sie tam!
#4629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
cokolwiek nie zjem to mi niedobrze.... w gardle mi stoi... co ja mam zrobić? płatki źle ryba ziemniaczki na obiad źle sok pomarańczowy źle.. mięta z cytryną..troszkę lepiej... na kolacje trochę kanapek zjadłam i znowu mi w gardle staje... Aspargin grzecznie wzięłam ![]() moja lista z gemini jest ciągle modyfikowana...w niedzielę już zamówię ostatecznie... czy na ciemieniuche żel jest niezbędny ?? kiedyś nam niczym nie smarowali i było dobrze - kupujecie ten żel ? ja chyba będę jednak gazików używać, bo za 100 szt płaci się 3,99 a waciki drożej wyjdą mam materac gryczano-kokosowy i dziś przyszedł mi monitor oddechu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Wtajemniczenie
|
hehe a w jaki sposób niby miałabym to zrobić skoro nigdy nie miałam z innego źródła ani w ogóle?
![]() ![]() Jak zapłacę i dojdą to dam znac czy doszły i czy nie otwarte - tyle co mogę powiedziec. Beata Marcina - mam 2 suszarki. 1 jest na balkonie, druga w domu na przedpokoju, bo tam jest dobry przewiew ![]() Kostka - Sorbifor nie Sorbitol ![]() Kochana, nosek do góry, bo to już zaawansowana ciąża, także wszystko będzie dobrze. Teraz trochę poleżysz i nawet jak urodzisz w 38 tc to to i tak jest norma ![]() beige - że tak powiem te od tyłka przeszły, tylko brzuch dalej napięty i taki bolesny jakbym robiła całą serię brzuszków. manieczka - jak to 11 pralkę? :P to na ile czasu Ty nastawiasz, że od rana zdążyłaś tyle prań zrobic? ![]() ![]() czekoladka - nic nie mów, jak ja to wszystko podzieliłam na "białe", "jasne", "kolorowe" itp. bo mi wyszły 3 gigantyczne kupy z czego z samego białego prania właśnie wyszły już 3 pralki, a jeszcze jedna jutro pójdzie, bo dziś już nie mam gdzie wieszać. Kolorowego jest jeszcze więcej, a jeszcze jasnego ze 3 pralki będą szły ![]() ![]() alekaz - to dobrze, że profilaktycznie Cię zostawili ![]() ![]() Mamulanda - ja mam Dziudziusia i bardzo polecam an ten moment ![]() justynaw - Mam nadzieje, że jednak okaże się, że tamta malutka ma coś uleczalnego ![]() ![]() Ja jasno dziś powiedziałam, że jutro nie wybiera się z kolegą grać w tenisa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro zamierzam zrobić zamówienie na gemini. Moja Wandzia dzisiaj prawie cały dzień się nie ruszała, tak jest ułożona że wypycha mi strasznie górę brzucha, ruszyła się jak czytałam aktualny tc na dzieciowo.pl eh uspokoiłam się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, też czytałam opinie ale podobno te 1 z dady to nowość, jakieś super coś tam i też mają wycięcie na pępek i "wskaźnik" zużycia jak te białe pampersy. Jeszcze pomyślę, może wezmę te z belli? ![]() Ja czekam na wypłatę męża i w przyszłym tygodniu zamówię wózek ![]() ![]() Eureka doszliśmy do porozumienia ws. imienia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Leze. Nie lubie szpitali ktg juz drugie wyszlo lepiej tylko jakies twardnienia wyszly i dali nospe i kroplowke jakas jeszcze. Jeszcze moze dzis ktg jedno. Jutro pewnie tez i moze wypuszcza po obiedzie bo szpitale mnie doluja.
#4634 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a wczesniej byly 3 pralki juz -posciel, pieluchy, kocyki, rozki, reczniki Cytat:
![]()
![]() |
#4635 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Byłam dzisiaj na wizycie. Z szyjką niby w miarę ok, zbadał mnie tylko normalnie, nie robił usg. Usg szyjki na kolejnej wizycie 23.09. Dzisiaj tez miałam ktg....mała tak szalała, że urządzenie zgubiło z 2 razy tętno heh Dalej mam brać nospę i magnez, ale jak widzę to jak wiele z nas ![]() Jeśli chodzi o ból spojenia łonowego, powiedział że to normalne, bo się przygotowuje do porodu. Spytałam go też o zzo...mój doktorek jest przeciwnikiem więc nie kontynuowałam tematu heh ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-12 o 20:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Rozeznanie
|
Ela, M.znów zagorączkowała i zwymiotowała. Trzymałam ją nad winną i czułam, jak nią całą wstrzasają te torsje :-(
Jeszcze dziś ta próba przed niedzielą. Skrzypce przyjechały godzinę później niż miały. Uwielbiam ludzi, którzy nie myślą o innych. Umawiają się na jedną godzinę, przychodzą o innej. A ja tu kurde chore dziecko mam w domu, nie mogę go męczyć skrzypcami o 21!!! Ehhhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
ale dzisiaj jestem leniwa... nawet się przyznam że nie nadrobiłam wszystkiego,szybko tylko przewinęłam. :-(
Kiara- mam nierefundowaną, gin mi tą zaproponował, że się bardzo dobrze wchłania, nie wypada i baaaaardzo rzadko kobity wracają z zapaleniem (a ja z tym miałam kiedyś duży problem) więc zadecydowałam że biore tą, nie bede ryzykować infekcją.
#4638 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() widziałam, ze wizyta u dermatologa się udała i wszystko się wyjasnilo! i dobrze, wiesz na czym stoisz. dzięki Dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ahhhh te dylematy! Cytat:
te tygodnie szybko mina! Cytat:
ja tez marze o balkonie!!!! w łazience schnie mi pranie długo mimo, ze wietrze, otwieram drzwi do łazienki. jak wstawie kolejne pranie, to rozstawiam suszarke w pokoju ![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie pechowy dzień, biodra mnie tak od rana bolała, ze nie mogę się prawie ruszyc, czy to to spojenie lonowe? ani się obkrecic w lozku, ledwo co wstawanie idzie... potem TZ przyjechal i powiedział, ze dostal mandat za predkosc i 200zl do zaplaty, przyznal tez, ze ostatniego mandatu tez jeszcze nie zaplacil... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
U mnie coś nerwowo, brzuch mnie pobolewa, mała malutko się rusza, dużo wydzieliny leci takiej rzadkiej, może to przez ten pessar.
Już mam nerwa. Chciałam na IP jechać, ale mala dostała teraz mega czkawki i teraz nie wiem już. Może poczekam do rana i jak jej się ruchy nie rozkręcą to podjade do szpitala.
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Kostka odpoczywaj, zdrowko dziecka najwazniejsze
![]() Alekaz dobrze, ze pojechalas ![]() ![]() Kiara 11 pralka nie dzis - w sumie, od tygodnia ![]() Zanet no to najwazniejsze, ze wszystko gra ![]() Martha tak, te warsztaty. Nie powiem, spodziewalam sie czegos wiecej, ale jak za darmo to warto isc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Indra licz ruchy - 10 w ciagu godziny, jak w jednej nie bedzie to licz kolejna od nowa. Liczy soe najmniejszy ruch, nawet taki ktorego sama bys nie czula a wyczuwasz przykladajac dlon. Dzieciaczki maja juz coraz mniej miejsca i moga miec gorsze dni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4641 |
Zadomowienie
|
magdula, ale fajnie że macie imię, Mateusz bardzo ładnie
![]() A my ciągle mamy dylemat! Nie wiedziałam że nazwanie dziecka będzie takie trudne,nic mi nie pasuje ![]() ![]()
#4642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
a wybraliście sobie już kilka/ dwa-trzy wobec których się wahacie? czy zupelna pustka?
![]() |
#4644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
tak się chwalicie łowami na allegro
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-12 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Kostka , Kiara odpoczywajcie ! Kurde no nie ma rady.... musicie dojechać do końca ciąży dla dobra maleństw.
Beata ja na szczęście mam pralnie i tam wszystko suszę. Choć moim marzeniem jest elektryczna suszarka.... Frau ![]() Sweet łączę się zTobą co do dylematu imienia... nasz dzieć też bezimienny póki co ![]() ![]() Manieczko idziesz chyba na rekord w ilości pralek ![]() Martha współczuję wydatków związanych z mandatami ![]() Swoją drogą mnie też dziś zatrzymała Policja... niby rutynowa kontrola ale tak tak się czepiał, że ewidentnie chciał wyrwać kasę... ale jak mnie już tak wymęczył pytaniami i tymi zaczepkami to zrobiło mi sie autentycznie duszno i otworzyłam sobie drugie okno... a on do mnie: Co teraz to się duszno robi ??? A ja do niego: W 8 miesiącu ciąży to często się duszno robi, ale o tym to się Pan zapewne nigdy nie przekona... On nagle spojrzał na mój brzuch i powiedział: Szerokiej drogi i niech Pani jedzie spokojnie. Ha ha ha chyba się wystraszył, że będzie musiał zaraz odebrac poród ![]() Alekaz wracaj do formy i do domciu jak najszybciej ![]() Indra spróbuj się położyć wcześniej spać. Moze do jutra wszystko wróci n=do normy ! Żanet mam nadzieję, że z szyjką nadal będzie wszystko ok ![]() Ela Ty jesteś zakupoholiczką ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- uciekło mi która z Was pytała o przyjmowanie żelaza... ja borę Tardyferon i mam go brać minimum 2 godz. po posiłku ale min. 6 godzin przed lekami na tarczyce wiec łykam przed snem ![]()
#4647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też mam nadzieję, że nadal będzie wszystko ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja wygrałam ten laktator w Rossmannie i podawali wartość 250zl, ciekawe skad taka wzięli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zadomowienie
|
Beige dziękuję za namiary na łóżeczko. o takie mi właśnie chodzi
![]() Indra super pomysł z tym kółkiem do pływania. Ciekawe czy jeszcze w sklepie gdzieś takie dostane skoro juz po sezonie wakacyjnym... Wolałabym uniknąć wydawania kilkudziesięciu złoty na poduszkę z dziurką jeśli w to miejsce kółko się sprawdzi za kilka złotych...
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tego co widziałam na allegro nowe są po min. 80 zł +wysyłka dziwnie zawyżyli cenę w konkursie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.