|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
dziewczyny mam pytanie..
bo Ja nie potrafie szukac wątków ![]() a chciałabym wiedzieć czy istnieje taki .. chodzi mi o rodziców szesnastolatków.. wiecie ..chodzi o to, że cięzko jest wychowywac takiego"buntownika" i to jeszcze z takimi przejsciami(strata ojca) ... obrażonego na cały świat ![]() owszem tłumacze sobie że wyrośnie .. że tak już jest że nastolatki są "wybrykami" natury.. ale czasem przyznam bez bicia.. jego odpowiadanie mi..psychologiczne zagrywki doprowadzają mnie do łez ![]() mimo że za chwile ..zrozumie i przyjdzie przeprosic po paru minutach znowu ląduje w emocjonalnej pułapce...on sam sobie z tymi hormonami nie radzi..a Ja próbuje mu pomóc ale mi to nie wychodzi chyba.. nie czuje że docierają do niego moje "przemowy" ![]() wręcz czasami wytwarzają się z tego "gadania" wielkie przekrzykiwania... zgotowałam mu pare kar..tak..tak ..kary ..może podziałają..w co chyba nie wierze ..bo potrafi obejśc je z pozytywnym dla siebie skutkiem...przykład:zabro niłam (do odwołania) komputer..wi-fi.. ..i co na drugi dzień kupił sobie karte do telefonu z internetem..jednym słowem olał mnie..albo ma na mnie sposób..hmmm...jakkolwiek to brzmi.. ![]() jednak muszę chyba wpływac na niego rozmową i jeszcze raz rozmową...tyle że potrzebna mi jest anielska cierpliwość a z jego charakterkiem o nią coraz gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
ada32 znalazłam tylko coś takiego ale chyba raczej rzadko tam ktoś zagląda:/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593944 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=2951779 |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za zyczonka dla M. z okazji pol roczu i za mile slowa
![]() Jest juz po , tz w pracy , ae ma momenty zalamania, w domu lyka tabsy uspokajajace ehh ta chemia ale dziala ![]() Cytat:
fanie ze jestes , z ciekawoscia czyta sie twoje posty heheh Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki motylku ![]() faktycznie rzadko tam bywają .. przedawniona sprawa... no nic ..trza sobie radzic samemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
fotki z naszej psikusowo halloweenowej zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
(ostatnie to mój nr 1!) zero retuszu, żeby nie było
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
i najlepsze: na kostiumy nie wydalam majątku. jak większość Nelusiowych ciuchow...sa z lupka. za grosze, bo w kupione długo przed sezonem halloweenowym - nie wiedziałam czy trafimy rozmiarowo (dynia jest malenka). ceny smieszne, wiec wzielam na sprzedaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Wtajemniczenie
|
diabli- Nela jak zwykle modelka pierwsza klasa ! noo i kostiumy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
ekstra!!
Ja chyba nigdy nie kupię tego krzesełka do karmienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noo i materiał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
na szczęście żadne dzieci sie pod nasze drzwi nie zaplątały bo nie byliśmy przygotowani
![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę się pochwalić - kupiłam spacerowkę ![]() http://www.mothercare.com/Maclaren-T...efault,pd.html Wiec od przyszłego tygodnia będziemy się wozić inaczej. Ciekawe jak się Sofci spodoba... Mi będzie dziwnie bo nie będę jej widzieć... Ale za to ona już nie będzie zmuszona oglądać ciągle matki, a będzie mogła podziwiać świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
brawo dla Nelci za sesje!
maarchewka, ale happy snack sie ladnie sklada - nie masz gdzies tam miejsca, zeby je pod sciana postawic zlozone? nie wiem, moze ci cos wymierzyc w tym krzeselku? mnie sie ono tez wizualnie najbardziej podobalo, no i nie ukrywam, ze cena tez niczego sobie ![]() ![]()
#4664 |
Wtajemniczenie
|
zrobiłam właśnie test osobowości Wojtka wg Tracy Hogg i wyszło mi 7 razy C- czyli wrażliwiec i 6 razy D czyli żywczyk
![]() ani razy nie zaznaczyłam odpowiedzi A ![]() a kto z Was ma aniolka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Jaka świetna Nelka! A zdjęcia z wycieczki do Kraka już usunęłaś Diabli? Nie mogę się do nich dokopać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4667 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ty pozostajesz guru od brownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ba! uroczej Nelki byśmy nie chciały poznać? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Budyniek czytam ten TWój blog .. Jacek podrywacz wymiata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Rozeznanie
|
banka26
![]() Powiem tak, dziadek chorował i umierał miesiącami. Babcia zmarła miesiąc po operacji, męcząc się z zapaleniem płuc i świeżo wszczepione bypassy szlag wziął. Mama zmarła po trzech dniach (1 dzień popołudniu-telefon na pogotowie, bo była mętna. 2 dzień popołudniu-operacja mózgu, gipsowanie tętniaka, 3 dzień- nie wybudziła się i odruchy zmalały do zera, szanse przeżycia 5 %, 4 dzień-komisyjne stwierdzenie śmierci mózgu, nie tylko pnia.). Szczerze? wolałabym zginąć w wypadku. Poważnie. Leżeć miesiącami, świadomie, miesiąc przeżywać katusze, albo umrzeć nagle ale jeszcze swoje wycierpieć. a tak? szast prast. z tym, ze ja się nie boję śmierci, boję się cierpienia. I (może z perspektywy czasu to zauważysz) lepiej też się tą nagłą śmierć znosi. Psychicznie. Bo nie ma pytań i obwiniania siebie "może inny szpital? może inny lekarz? moze zrobiłam coś źle?", a tak? przypadek, pech, los; nie dało się nic zrobić, to niczyja wina. ada32 Przeczekać. Ani gówniarz do terapeuty nie pójdzie, bo mu to urąga, ani z gadania nie za wiele sobie zrobi. Mój Mariusz to taki właśnie ancymon był. Taki najgorszy koszmar rodzica. Piło toto, paliło toto. Ku pokrzepieniu powiem, że wyrósł na całkiem niezłego człowieka i kapitalnego ojca, a za młodu... już opowiadam! Otóż. Inauguracja pierwszych klas liceum. Mariusz odwalony w garniaku najpierw spił się winem z kolegami. Wtedy za bardzo narkotyków nie było, znaczy były, ale nie tak ogólnodostępne jak teraz, więc tylko się skuł winem. Potem wracając z kolegą zauważyli... drabinę opartą o dach kościoła. Remont robili. Genialni chłopcy wdrapali się na dach, igrając ze śmiercią, i zaczęli siać zgorszenie wśród zebranej gawiedzi. Proboszcz wezwał policję, która to urwisów ściągnęła. Ale mądry ksiundz wcześniej zakosił im drabinę, coby dziatki nie uciekły. Na proste pytanie "dlaczego?" wyszczekany 16 latek odpowiedział "Bo ksiundz mówił, że bóg jest w kościele, to by chcieliśmy być wyżej!". Zaciągnęli ich do... aresztu. Gdzie śpiewali "czarny chleb" waląc kluczami o kratki. Gdzie wmówili współosadzonemu żulikowi, że zrobili skok na bank i za to ich zgarneli, a cała komenda miała ich dość po 20 minutach. A teraz kończąc przydługą przygodę. Wyobraźcie sobie pięknie zastawiony stół. Imieniny głowy rodu. Wokół stołu wszystkie ciotki, wujasy, kuzynostwo, szwagrowie itp... i Mama M. odbiera telefon, gdzie proszą ją, żeby synka zabrała z komisariatu, a ona bezwiednie powtarza ich słowa. Tak. Telefon stał 2 metry od zastawionego stołu. Prawda, że Twój syn jakiś taki grzeczniejszy się zdaje ![]() Diabli ostatnie MEGA MEGA MEGA!!! A Kruszynka wygląda czadowo! Zrobiłam marchewkę i brokuła. gotowałam kilka godzin w durszlaku nad garnkiem. obrałam. Zmiksowałam felernym blenderem. są gdzieniegdzie grudy. nie jest takie gładkie. bez porządnego blendera się nie na, a niby Zepter MikSy taki doby, a gruduje. I CO ? ŻREĆ NIE CHCE! PLUJE, KRZYWI SIĘ, DZIOBA Z DEZAPROBATĄ OTWIERA! w doopie mam to gotowanie! ale mam dobrą wieść. Moje Małe akceptuje tylko smoczki w specyficznym kształcie. Wzgardza drogim i prozdrowym MAMem, wzgardza ortodontycznymi. Zajada tylko canpola i aventa. silikonowe, w kształcie cyca. I super, canpol wyglada jak ostatni śmieć, Avent wygląda nieciekawie, a przezroczyste giną ekspresowo. Inne firmy robią albo wisienki albo ortodontyczne, więc wyboru żadnego! Lovi robi podobne, ale z bardziej okrągłą końcówką ala mała wisienka. tzw dynamiczne. Tosty pewnie robią. Ale są bardzo ładne i porządniejsze niz canpol. I SSIE! więc nie jesteśmy skazane na wybór bezguście vs tandeta. Choć jak zacznie je przegryzać to pewnie pokocham tandetę, bo tania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |||
Zadomowienie
|
![]() te takie z cieniem jakie bosskie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
co jest leciutkie i słuzy tylko do posiłków, składasz i finito? Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4672 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę sobie zrobić jakieś ciasto na jutro, bo jak pogoda nie będzie sprzyjać wyjazdowi na wieś to będę jeść, jeść, jeść ![]()
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4675 | ||
Zakorzenienie
|
rewelacja!
Cytat:
![]() Cytat:
I. śpi już 2,5 h w foteliku samochodowym. przespał całą podróż, i śpi do tej pory. nie wiem czy nie zachorował bo zazwyczaj fotelik był złem najgorszym..no i gdzie taka drzemka w dzień.. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- takie troszku nieczyste ![]() ale to dlatego że mój mąż ma dziwne poczucie humoru, i po kolejnej nocy terrorysty zapytał się czy nie zaczynamy działać z kolejnym dzidziusiem ![]()
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diabli pieknie sie obie przerentujecie. I chyba rzeczywiscie zgubilas juz nie tylko ciazowe kg ![]() A spacerowka niech sie Sofce lepiej spodoba bo innej juz nie dostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh, pewnie od razu ucieszyłaś sie z tego pomysłu ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() My byliśmy 16:00-17:00 na cmentarzu 98% osób poruszonych naszymi światełkami led w wózku ![]() ![]()
![]() |
#4678 | |||
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Biorę się do czytania Oj Nelusiu, matka Cię na panelach położyła biedne dziecko ![]() he he, jakie ona ma oczy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Diabli Nelcia boska , slodka dyniusia i diabelek kostiumy super
Cytat:
![]() a moj wlasnie wciaga Mam smoczki hehhe i butelki ale smoczki chyba wszystkie by polubil gorzej z tymi przez ktore mleko leci heheh mam od cholery butelek , kupowalam na probe kazda innej firmy i mam wgraly heheh wlasnie jutro jade kupic zaczep do tych smoczkow bo kurde pluje na odleglosc jak by mial nagrode za to dostav heheh Cytat:
ty to masz cela zakupowego heheh hehe ciuszki boskie
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-11-01 o 20:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Współczuję gula ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.