Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 21:09   #4681
Sandwichh
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

magda1706Łączysz olej lniany z miodem? W jakich proporcjach?

Macie jakieś swoje własne przepisy na domowe maski, które się u was sprawdzają?
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:52   #4682
sereniti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Skoro siedzisz w domu, i włosy wygląda na to, że masz odczyszczone, to mogłabyś zacząć olejowanie - dać na początek olej jakiś kuchenny z maską lub odżywką na pół godziny przed myciem pod czepek i ręcznik, potem umyć, ale raczej szamponem, niż odżywką i nałożyć lekką odżywkę b/s w większej ilości - jako d/s. Ja trzymam do momentu, kiedy swobodnie mogę rozczesać włosy palcami, to jest takie minimum dla odżywki d/s. Potem spłukać, potem dosłownie 2 groszki tej samej odżywki wetrzeć we włosy, sprawdzić, czy dalej się rozczesują palcami, ewentualnie rozczesać grzebieniem, odsączyć i dać im wyschnąć bez dotykania.
Idea jest taka, żeby je odżywić, uealastycznić olejem, ale nie przeciążyć po myciu.
Ja się sama kiedyś zastanawiałam, czy to działa, ale dziewczyny mnie przekonały, i sama sprawdziłam, że maski działają przed myciem. Mogę nakładać cuda-dziwy, bo wiem, że potem zmyję i jeszcze mam szansę na działanie po myciu ( w sensie jak ciężką odżywkę nałożyć po szamponie). U ciebie walczymy o odżywienie i wygładzenie bez puszenia i przyklapu
Co myślicie o takim planie?
dzięki bardzo fajny plan myślę że spróbuję, mam fale więc jak je przeciążę to wychodzą strąki a część się prostuje - muszę je odżywić najpierw tak jak piszesz, potem będę wydobywała skręt jak to dobrze że znalazłam to forum - szkoda tylko że zamiast uczyć się do zawodowych egzaminów to wertuję je ciągle
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:00   #4683
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, Magda daje Garniera A i K na 30 minut, widzicie?
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ale Magda ma inne włosy, bardziej kręcone.
Mam wrażenie, że im bardziej kręcone, tym więcej można na nie nałożyć, choć pewnie nie jest to regułą. Zresztą przy takiej objętości i takim skręcie przyklap chyba niestraszny, ja przy swoich marnych falach miałabym natychmiast.
Ale o co chodzi? Że 30 min to długo?
Ja nakądam na godzinę co najmniej, a też mam fale.
Przyklap mialam niewiele razy i to tylko w przypadku źle spłukanego oleju, więc nie wiem od czego to zależy...

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
przecież masz ładne włosiska ja zapuszczam i cały czas ta sama długośc
Nieprawda!!! Urosły Ja pilnie obserwuję Twoje wlosy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:15   #4684
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
magda1706Łączysz olej lniany z miodem? W jakich proporcjach?
pół łyżki do łyżki miodu (tj. ile mi się nabierze ale nie za dużo), pół łyżki wody do rozcieńczenia miodu i łyżka oleju. I twierdzę, że to za dużo. Miód łączę z każdym olejem. Dziwne bo kiedyś powodował puch i nieporządek..

Serenti a próbowałaś właśnie miodu? To humektant (prawda?) one są do nawilżania

Konspiracja dziękuję

Ale jutro do pracy i skończą jako jeden wielki puch
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:17   #4685
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
przecież masz ładne włosiska ja zapuszczam i cały czas ta sama długośc
ładne a ładne to różnica Ty masz takie hm... zbite i wyglądają jednocześnie tak miękko i lekko
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:40   #4686
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale o co chodzi? Że 30 min to długo?
Ja nakądam na godzinę co najmniej, a też mam fale.
Przyklap mialam niewiele razy i to tylko w przypadku źle spłukanego oleju, więc nie wiem od czego to zależy...
Tak, że jako d/s to uważam bardzo długo.
Przed myciem to wiadomo, że daję wszystko na długo i jest w porządku, ale jako d/s to max 6-7 minut i nie pod czepek tylko tak po prostu.
Też nie wiem, od czego to zależy, ale zauważyłam, że zwykle fale łatwiej obciążyć niż loki. Być może masz grube i gęste włosy, to też wiadomo że takim ciężej o przyklap/obciążenie. Ja mam cienkie piórka.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:42   #4687
wicherek1989
Zakorzenienie

Po prostowanych wariacjach czas na naturalność, moje z dziś, wczoraj olejowane ponad godzinę słonecznikowym, boskie były, no a dziś umyte alterra szampon bez SLS i potem odżywka z garnier bo swojej z pokoju zapomniałam i też w sumie się sprawdziła, nie użyłam już nic b/s palcami spokojnie rozdzieliłam włosy, jedwab na końce, troszkę same schły i dyfuzor reszta bo wychodziłam.
Oto efekt, zero żelu pianek etc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG000.jpg (84,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG001.jpg (86,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-01-05, 22:43   #4688
lubiekosmos
Przyczajenie

Cytat:
Nie wiem, jakiej używasz odżywki. Napisz. Poza tym przy suchych włosach często warto używać serum po myciu na końcówki. Zapobiega to uciekaniu wilgoci z włosów w ciągu dnia i niweluje puszenie się ich. Może to być jedwac z Green Pharmacy, CHI czy Marion. Te chyba są tu najczęściej polecane.
Uzywam Odzywki Isana Hair do wlosow kreconych. Tego i szamponu Isana. Na razie pilegenacja, powiedzlabym, ograniczona do minimum, ale mam wrazenie (stosuje te srodki od tygodnia), ze przynosi efekty. Co jeszcze moglbym do tego dodac? Jaka odzywka b/s oraz maseczka pasowalaby do moich wlosow (suche, raczej wysokoporowate)?
lubiekosmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:53   #4689
sereniti
Zakorzenienie

magda - nie próbowałam jeszcze, dzięki za cynk
wicherek - jakie cudne włosy!!!!
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:59   #4690
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
wicherek - jakie cudne włosy!!!!
Pięknie dziękuję

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Gadam dziś z babcią, którą odwiedzam min raz na tydzień i tak gadka szmatka idzie o włosach (bo ostatnio 2 razy prostowałam) i mówię że to sporadycznie rzadko robię, bo włosy niszczy bo to gorącym się robi, a ona się pyta ale jak kręcisz to też tym gorącym robisz? (Bo mam prostownicę też do kręcenia można użyć - remington sleek&curl) A ja ją oświeciłam że takie mam włosy, biedaczka myślała że kręcę je a ona tak podskoczyły odkąd ścieniowałam gdzieś chyba końcem października
Stary 2014-01-05, 23:14   #4691
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Po prostowanych wariacjach czas na naturalność, moje z dziś, wczoraj olejowane ponad godzinę słonecznikowym, boskie były, no a dziś umyte alterra szampon bez SLS i potem odżywka z garnier bo swojej z pokoju zapomniałam i też w sumie się sprawdziła, nie użyłam już nic b/s palcami spokojnie rozdzieliłam włosy, jedwab na końce, troszkę same schły i dyfuzor reszta bo wychodziłam.
Wreszcie wyglądasz jak człowiek

Cytat:
Napisane przez lubiekosmos Pokaż wiadomość
Uzywam Odzywki Isana Hair do wlosow kreconych. Tego i szamponu Isana. Na razie pilegenacja, powiedzlabym, ograniczona do minimum, ale mam wrazenie (stosuje te srodki od tygodnia), ze przynosi efekty. Co jeszcze moglbym do tego dodac? Jaka odzywka b/s oraz maseczka pasowalaby do moich wlosow (suche, raczej wysokoporowate)?
Mogłbyś dać jakieś zdjęcie poglądowe (włosów)?
Dobrze jest mieć coś na zmianę, bo włosy się lubią się przyzwyczajać. Ten zestaw, który masz, jest ok, odżywka trochę słaba. Odżywka Garnier Awokado i masło Karite - chyba każdy włosmomaniak od tego zaczyna. Warto spróbować.
Jeżeli Ci zależy na wygładzeniu, to fajne są maski Ziai, takie w zakręcanych pudełkach. Tanie, po 6-7 zł. I b/s też.
Odżywek do spłukiwania, nawet masek możesz używać też jako bez spłukiwania, tylko minimalną ilość wetrzeć we włosy.
Szampon na zmianę....ponoć alterry są fajne. Ja nie mam, bo nie lubię alkoholu wysoko w składzie.
U mnie delikatne szampony się niestety nie sprawdzają.
Ostatnio użyłam Timotei naturalne oczyszczanie i bardzo mi podpasował, tak samo jak odżywka do kompletu.

Na przykład: Ziaja
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...enerujaca.html
https://www.google.pl/search?q=ziaja...w=1093&bih=489

Timotei:
https://www.google.pl/search?q=timot...w=1093&bih=489

Często jest tak, że nie da rady użyć 3 razy pod rząd tego samego zestawu, bo włosy się buntują.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2014-01-05 o 23:22
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 23:16   #4692
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
widać efekty kolor teraz masz piękny

Myślę o podcięciu włosów w kształt litery U. Może wtedy lepiej zaczną się układać. Myślicie, że to dobry pomysł?

cięcie na U na pewno dobrze zrobi
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
hej Malina
extra długość kudełków
niedawno swoje podciełam też miałam najdłuższe w karierze chyba
u mnie suszarka załatwiła mi końce - suche były jak wiór

ja powinnam podciąć, ale nie mam serca jakoś do tego, a komuś nie dam, bo za dużo uwalą
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
I tu mnie masz-to dla mnie nowość i tak: boję się iść spać w sucharkach bo mam wrażenie, że się będą łamały czy co tam się może jeszcze stać
to musiałyby być pokryte żelbetonem, a nie żelem, żeby się łamać od spania w sucharkach
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Maliniarko focia po żelu i dyfuzorze jest moim faworytem
ale to było dawno
Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Witaj Ja Cię kojarzę z dawnych wątków
Włosy dalej są piękne No i jestem w podobnej sytuacji, bo też coraz mniej mi się kręcą. Zawsze miałam problem z dociążeniem włosów, a teraz jak umyję rano to po południu już są obciążone i rozprostowane Niby jest zima i powinno się więcej emolientów używać, ale ja chyba muszę je ograniczyć... Albo to ta długość...

Dołączam swoje zdjęcia, 2 pierwsze z 31.12 a trzecie zdjęcie z listopada. Co to ma być, obciążenie, zima, czy co za inne dziwactwo?
ale Twoje pięknie falują, nawet rulony się miejscami robią ślicznie!
Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Maliniarka, nie dalej jak parę tygodni temu motywowałam siebie i swoje włosy oglądając Twoje na blogu

Jedynie mój kot ma z nich radochę (lubi się potarzać we włosach).
dziękuję, bardzo mi miło to czytać

wyobraziłam sobie kota we włosowym raju
Cytat:
zdjęcia dodam jak domyję ten bajzel który mam aktualnie na głowie - myłam je wczoraj a wyglądają jakbym nie robiła tego miesiąc
czytam dalej, mam nadzieję, że jest lepiej już
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 23:19   #4693
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wreszcie wyglądasz jak człowiek

Szampon na zmianę....ponoć alterry są fajne. Ja nie mam, bo nie lubię alkoholu wysoko w składzie.
1. Nieprawdaż?

2. Tak, fajne są. Ja polecam jeszcze szampon bez SLS z Green Pharmacy, coś z łopianem w nazwie

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
ja powinnam podciąć, ale nie mam serca jakoś do tego, a komuś nie dam, bo za dużo uwalą
Ja trafiłam w końcu na fryzjerkę idealną, niby spadło dużo na ziemię, a z długości to maleńko, nic praktycznie
Stary 2014-01-05, 23:31   #4694
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

A u mnie zapanował dziś na głowie busz-pusz Nie wiem, może faktycznie coś w tym jest, że włosy jakoś reagują na fazy cyklu ...? Robiłam wszystko tak jak ostatnimi razy kiedy miałam cudeńka a tu takie coś. Tzn po umyciu ok, ale jak wstaję rano to zazwyczaj puch ale nie aż taki jak dziś. Zrobiłam mały eksperyment- lekko zwilżyłam, odrobinka b/s, ciut żelu i kropelka oleju od ucha w dół i porobiłam kilka luźnych "koczków" (luźno złapane loczki, lekko zwinięte na palcu, ale zasadniczo w miare jak się złapały i przypięte wsuwką) - zobaczymy jaki efekt będzie rano, bo z tym mam największy problem. Przed pielęgnacją nieraz jak robiłam upięcia na podobnej zasadzie to te "loczki" które miałam czy nawet z tego puszu-buszu to się robiły po rozpuszczeniu całkiem fajny skręt. Ananas u mnie odpada (za krótkie włosy) i kucyk też--> mam włosy podatne na odkształcenia, spanie z przerzuconymi przez poduszke też nie bardzo wychodzi z racji ich długości i mojej ruchliwości podczas snu. Dam znać rano co z tego wyszło
Stary 2014-01-05, 23:36   #4695
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Malinko - witaj znowu, tęskniłam troszkę Choć podczytuję Cię na blogu, to miałam Cię w miarę na bieżąco. Loczki z 2012 cudne, ale teraz ta długość - zazdroszczę
ja do Ciebie też zaglądam
u mnie zrobiło się bardzo paznokciowo
a włosy rzadko wstawiam, chociaż często te posty są czytane, pewnie ludzie wchodzą po obrazkach i szukając koloru farby
Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Ojej, Miskaaa78, Basia, Myszka, Maliniarka jak tu się znajomo zrobiło Wy tu byłyście już profesjonalistkami kiedy zaczynałam dbać o loczki
o witaj, miło Cię widzieć
Cytat:
mam pytanko - czy przy kręconych włosach mogę używać oleju Dabur Amla ?zamawiam hennę i przy okazji myślałam czy by nie wziąć tego olejku ale nie wiem czy dla CG jest niewskazany
ja używałam Amli jakiś czas, u mnie dawała fajne efekty, ładnie wygładzała i nabłyszczała, ale weź pod uwagę to, że bazą jest parafina z którą nie każde włosy się lubią
Cytat:
moje włosy - pierwsze foto - tak wyglądały dotąd czyli przed CG, nie widać tak tego puszenia ale uwierzcie że było. drugie z dziś - troche zmaltretowane czapką szalem i kurtką ale widać ze nie jest dobrze nie wiem czy walczyć dalej czy dać sobie spokój bo teraz jak widać też się puszą. dałam mniej zabezpieczenia po umyciu i żadnego stylizatora żeby nie były tłuste więc powrócił puch - już nie wiem co gorsze
tak jak dziewczyny piszą, ża dużo dobroci
ja jak myłam odżywką to nie dawałam tak bogatej odżywki
Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Witam wszystkich podczytuje was od pewnego czasu, niezobowiazujaco dzis postanowilam ze wysusze wlosy dyfuzorem, zobacze co sie z nimi stanie, bo sa falowane ale z zelem umieja sie bardzo ladnie przykrecic i oficjalnie wejde w grono fal
witaj!
Cytat:
na jednym sa mokre zeby nie bylo ze nie faluja a na drugim bez stylizatora
zdecydowanie falują, już na wilgotnych widać
czekam na dalsze efekty, masz jakiś plan już?
Cytat:
Potters w ogóle się nie chce pienić w moich dłoniach , nawet metodą kubeczkową i włosy mam nieodmyte po nim. Wolę mocne odżywienie włosków i szampon
myłam Pottersem najczęściej z odżywek kubeczkowo i świetnie się sprawdzał
co włos, to głos (nie pamiętam, kto to powiedział, ale hasło genialne!)
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Witam nowe twarze, witam stare, znane - MA-LI-NIArKo - moje guru w zapuszczaniu włosów, ciesze sie że wracasz córko marnotrwana
wzruszyłam się
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Akcja spanie w sucharkach po raz pierwszy zakończona.
Ogólnie jestem zadowolona, będę spała w sucharkach - włosy odpoczną trochę od suszarki.
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-01-05, 23:53   #4696
macka
Zadomowienie

Czytam ze mnóstwo zdjęć do podziwiania, ale niestety z komórki nie widzę :-( .

Co do LOC - czy dobrze mi się wydaje, ze praktycznie to tylko dołożenie kapki oleju pomiędzy odżywkami a stylizatorami?

Cytat:
4. Stylizacja... ugh, generalnie staram sie jej unikac, ale przodu mam cholernie wkurzajacy lok, ktory niedlugo bedzie mi wchodzil w oko... chcialbym go jakos wykrecic i przewrocic na bok, ale nie mam pojecia jak to zrobic... jest dosyc uparty? Czy jest jakas szansa, aby sobie z tym poradzic? Pianka do wlosow? Zel lniany? Cos innego?
Do stylizacji - próbuj co Ci najbardziej będzie pasować. Może żel, może żel lniany, krem do loków lub pianka. Na całe włosy. Zadaniem takiego preparatu jest ujarzmienie puszenia i lepsze zdefiniowanie skrętu loków.
A co do upartego loka-ja te nad czołem, które by mi tak do przodu na oczy leciały, podpinam na czas suszenia spinkami lekko na bok. Po wyschnięciu odpinam spinki, a one zostają tak z boku twarzy. Jeśli masz podatne włosy i użyjesz dodatkowo czegoś do stylizacji co dodatkowo podtrzyma włosy, to może rozwiąże problem.

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Tak, bo jeśli myję, nakładam odżywkę, spłuczę głową w dół, tak samo nałożę żel, to w momencie, gdy próbuję odrzucić włosy do tyłu, to one nie chcą się ułożyć i mam z tyłu splątane gniazdo. U mnie nie ma możliwości, by wszystko robić głową w dół (i potem jeszcze tak suszyć), bo one "nie opadają łagodnie" na ramiona, tylko wciąż z tyłu stoją... Oczywiście próba ułożenia ich już po nałożeniu żelu zawsze się źle kończy. Dlatego po b/s przerzucam włosy do tyłu i rozczesuję i dopiero wtedy nakładam żel, w pozycji pionowej.
Też tak mam, tylko głównie po bokach, zostają mi takie skierowane do góry. Kiedyś właśnie dlatego rozczesywalam. Teraz zmieniłam to i żeby całych nie czesać, to tylko palcami trochę przeczesuje te problematyczne.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 00:35   #4697
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
a zauwazylyscie ze zmienili sklad tego meskiego? teraz wszystkie maja alkohol denat. akurat jak chcialam w koncu kupic ._.
tak, zmienili też skład graffitti z Bielendy (pq-69 EDIT: dodano alkohol denat.), a lubiłam go mieszać z mrożącym z Joanny
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
O taka
śliczna fryzura dziewczyna i makijaż
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Pewnie część z Was słyszała o LOC, a kto nie, proszę: LOC.
nie słyszałam, ale pewnie u mnie by był jeden wielki przyklep
piękne ma te włosy zakochałam się
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Szkoda tylko, że nie podała źródła, przynajmniej nie zauważyłam.
co za chamstwo... i z tego co widzę wycięła też nazwę naturallycurly (to samo zdjęcie jest w filmiku z obciętym dołem )
Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku
Pewnie mi się oberwie ale....wyprostowałam włosy na sylwestra i bardzo mi się podobaly zachciało mi sie cześciej prostować.
uważaj, żebyś nie przesadziła
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Zdjęcie z teraz
lepiej
tylko odrost bidny
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Po olejowaniu zrobiła mi się guma, już jakoś z tego wyszłam ale jest znacznie gorzej, niż przed olejowaniem, mimo że jeszcze przed było też słabo.
brak równowagi nawilżaczy i protein
daj im jeść (np. keratyna hydrolizowana/jedwab hydr./pszenica hydr.)
Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
W ogole to mam jeszcze jedno pytanie.. od niedawna uzywam suszarki z fyfuzorem i nie moge znalezc do konca odpowiedniego sposobu.. bo jak robie koszulkowanie to po zdjeciu koszulki te wlosy z dolu sa "posklejane" z tymi z gory przez co
nie koszulkować, nie plunkingować
ja robiłam tak, możesz spróbować:
z głową w dół:
-odsączyć włosy z wody w koszulkę ruchami ugniatania
-nałożyć żel ruchami ugniatania
-pougniatać włosy z żelem w tę mokrą koszulkę
wyprostowana:
-delikatnie porozdzielać pasma palcami (pseudoprzedziałek)
-suszyć z dyfuzorem

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Jak na razie wygląda to ta, jest objętość i skręt. Włosy są nieodgniecione. Nie ma afro
Twoich włosów się nie da zapomnieć, nadal boskie
Cytat:
Na zdjęciach aż tak źle nie wygląda (zdj. 1), ale to co miałam przy twarzy na prawdę nie zachęcało do wyjścia do ludzi. Więc jednak rozczesałam i jestem nawet całkiem zadowolona (zdj. 2 i 3).
śliczne!
na pierwszym mi się najbardziej podobają, rozczesane już nie tak
może jeszcze bardziej odgnieć żel, może przez szmatkę śliską, żeby nie puszyć?
Cytat:
moje zdechlaki po nocy

postanowiłam na miesiąc całkowicie odstawić sylikony i zobaczyć czy puszenie się zmniejszy - włoski będę zabezpieczać kokosem i odżywkami b/s - wszystkie spraye i jedwabie lądują w szafie
ładnie falują, jest potencjał

mnie kokos puszy i tłuści (średnia porowatość)
ale spróbować można
Cytat:
miało być afro i nie jest, efekt miał być taki jak u Alby na zdjęciu poniżej
jaka ona jest piękna no!
Cytat:
Dzien dobry, kochane panie!

Jestem... facetem i mam krecone wlosy... nawet je lubie
to już połowa sukcesu
nie będę powtarzała tego, co Dziewczyny już poradziły, ale czekam na zdjęcie loków

miałyśmy kiedyś tutaj zakręconego pana
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
i czy mogłybyście mi polecić szampon z sls, nie puszący włosów i ułatwiający rozczesywanie?
szampon z sls, ale z silikonem to prawie każdy trochę ułatwia
szampon z sls bez silikonu wg mnie nigdy nie ułatwi czesania
ale od tego jest przecież odżywka d/s i/lub b/s
Cytat:
Przejrzałam te filmiki, zaskoczyła mnie jej szybka przemiana. Miała takie drobne loczki a tu nagle takie sprężyny Niestety mój angielski jest tak słaby, ze choćbym chciała to niewiele zrozumiem z jej rad Staram się nad tym pracować ale czasu i chęci zbyt często brak.
jeśli coś potrzeba przetłumaczyć to podeślij linka
w wolnej chwili chętnie pomogę
Cytat:
ja spróbowałam troche inaczej i jest lepiej chyba niż zwykle?
o bosz
zjawiskowe
Cytat:
pięknie falują bez stylizatora
podcięłabym troszeczkę najdłuższą warstwę
Cytat:
Ja trafiłam w końcu na fryzjerkę idealną, niby spadło dużo na ziemię, a z długości to maleńko, nic praktycznie
taka fryzjerka to skarb
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:00
Stary 2014-01-06, 09:50   #4698
lubiekosmos
Przyczajenie

Okej, dziekuje bardzo za odpowiedzi, wszystko zaczelo mi sie rozjasniac... no, prawie wszystko. Pogubilem sie w nazwach kosmetykow i mialbym do Was ogromna prosbe. Czy moglybyscie napisac konkretne marki produktow, od ktorych powieniem zaczac pielegnacje moich wlosow (doskonale rozumiem, ze nie jest to latwe, bo jest to sprawa indywidualna i trzeba eskperymentowac, ale od czegos musze zaczac, nieprawdaz? A pojecia nie mam od czego ). Przypomne, ze mam krecone, suche (nigdy nie byly pielegnowane:/), lubiace sie puszyc, chyba wysokoporowate wlosy. Potrzebuje konkretnych marek, prooosze <3

Szukam: szamponu i odzywki (na razie mam Isana Hair), odzywki b/s (chyba skusze sie na Garnier Awokado), maski (tutaj nie mam zielonego pojecia co wziac), maselka (nawet nie wiem, co to jest) i jakiegos zelu do wlosow, ktory nie zawieralby alkoholu i nie wysuszal wlosow. Dziekuje bardzo za pomoc, chyba sie tutaj zadomowie

Edytowane przez lubiekosmos
Czas edycji: 2014-01-06 o 09:55
Stary 2014-01-06, 10:12   #4699
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie falują bez stylizatora
podcięłabym troszeczkę najdłuższą warstwę
Troszkę ją podkarmię, bo te końcówki wyprost lubią strasznie i się pokręcą może, a jak nie to wtedy pójdę troszkę mi tam poprawi moja fryzjerka, zresztą mi ta najdłuższa warstwa się podoba nie chcę się jej pozbywać w sumie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 10:14   #4700
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Okej, dziekuje bardzo za odpowiedzi, wszystko zaczelo mi sie rozjasniac... no, prawie wszystko. Pogubilem sie w nazwach kosmetykow i mialbym do Was ogromna prosbe. Czy moglybyscie napisac konkretne marki produktow, od ktorych powieniem zaczac pielegnacje moich wlosow (doskonale rozumiem, ze nie jest to latwe, bo jest to sprawa indywidualna i trzeba eskperymentowac, ale od czegos musze zaczac, nieprawdaz? A pojecia nie mam od czego ). Przypomne, ze mam krecone, suche (nigdy nie byly pielegnowane:/), lubiace sie puszyc, chyba wysokoporowate wlosy. Potrzebuje konkretnych marek, prooosze <3

Szukam: szamponu i odzywki (na razie mam Isana Hair), odzywki b/s (chyba skusze sie na Garnier Awokado), maski (tutaj nie mam zielonego pojecia co wziac), maselka (nawet nie wiem, co to jest) i jakiegos zelu do wlosow, ktory nie zawieralby alkoholu i nie wysuszal wlosow. Dziekuje bardzo za pomoc, chyba sie tutaj zadomowie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4691
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:14   #4701
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
B/s polecane są odżywki z Joanny, ja miałam ostatnio mleko i miód, fajna jest. Z żeli nie pomogę, bo ja nie używam prawie nigdy jak na razie szampon to bez SLS z Green Pharmacy polecam
Stary 2014-01-06, 10:18   #4702
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Szampon:
delikatny: może być Hipp https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
z SLS: prawie każdy prosty (Joanna Naturia, Barwa, Eva Natura i inne tanizny ), ja od siebie polecam Barwę żurawinową https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-witamin.html

Odżywka d/s:
Garnier awokado https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
Alterra granat i aloes https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aloe-vera.html

Odżywka b/s:
tu mi trudno dobrze doradzić, ja używam odżywki do spłukiwania w małych ilościach, a konkretnie mam Ziaję oliwkową https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...enerujaca.html
można spróbować z odżywkami Joanny Naturii, ale są słabo dostępne https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html (to przykład, każda z tej serii będzie dobra, choć są to bardzo lekkie odżywki)

Maska:
ja od siebie bardzo bardzo polecam Scandica bananowego, jednak dostępny jest tylko na allegro lub w sklepach fryzjerskich https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nana-mask.html

Masełka:
to po prostu chyba masło shea czy masło kakaowe, działanie podobne do oleju

Żel:
Joanna mrożąca (lub inna z tej serii) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html

W zasadzie wszystko dostaniesz w Rossmannie (oprócz Scandica i odżywek b/s)
Stary 2014-01-06, 10:22   #4703
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Znów sporo mnie nie było, ale wracam do was jak bumerang za każdym razem :p. Tym razem z jakimś strasznie wzmożonym wypadaniem nie wiem czemu. Ale przynajmniej przez ostatnie 3 miesiace mam wrażenie, że moje włosy w końcu coś urosły 1-2 cm przez ostatnie 3 miesiące, ale lepsze to niż nic, czyli tak jak wcześniej było

Dziewczęta w codzienniku same cuda
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:31   #4704
lubiekosmos
Przyczajenie

Okej, juz wszystko wiem, dziekuje bardzo. Przepraszam, Floria, jakos umknal mi Twoj post.
Stary 2014-01-06, 11:07   #4705
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
zdecydowanie falują, już na wilgotnych widać
czekam na dalsze efekty, masz jakiś plan już?
narazie jeszcze nic chociaz zastanawiam sie czy by nie sprobowac z oliwa z oliwek, zobaczyc jak sie wlosy po niej zachowaja, bo argan i kokos sa za lekkie dla nich (jesli maja sie falowac, bo dla prostych argan jest super )
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:27   #4706
macka
Zadomowienie

Cytat:
Szampon
- bez SLS to dziecięce np BabyDream z Rosslub inne (czytaj skład), lub Alterra granat i costam z Ross lub szampony z GreenPharmacy lub płyn do higieny intymnej Facelle z Ross
Z SLS dziewczyny podały, generalnie takie bez silikonów.

Odżywka
- d/s oprócz wcześniej podanych (Garnier AiK, Alterra, itp) jeszcze Mrs Potters aloesowy, Hegron
- b/s Hegron (do dostania w Naturze, sa 2 rodzaje d/s i b/s. Mi Hegron b/s się sprawdza, a ten do spłukiwania nie)

Maski m. in:
- Alterra granat (Ross), NaturVital aloesowa (Natura), Kallos Latte (Hebe), BingoSpa (supermarkety)

Stylizacja
Jeśli się nie polubisz z żelem i ew. odgniataniem go ;-), to może krem do loków, np Nivea Flexible Curls

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:38   #4707
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
bosko i to bez stylizacji

Cytat:
Twoich włosów się nie da zapomnieć, nadal boskie

jeśli coś potrzeba przetłumaczyć to podeślij linka
w wolnej chwili chętnie pomogę
Dziękuję za miłe słowa i chęć pomocy Na razie sesja do przejścia a później można się już edukować włosowo . Będę się kontaktować w razie problemów

Moje dziś fajne, teraz już troszkę spuszone ale to przez wiatr. Zdjęcia z samego rana, jeszcze w koszulce nocnej Efekt po maseczce z żółtka, fotki troszkę prześwietlone przez tą wiosnę za oknem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1324a.jpg (32,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1325.jpg (32,2 KB, 31 załadowań)
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 11:45   #4708
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziś fajne, teraz już troszkę spuszone ale to przez wiatr. Zdjęcia z samego rana, jeszcze w koszulce nocnej Efekt po maseczce z żółtka, fotki troszkę prześwietlone przez tą wiosnę za oknem
śliczności

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 12:27   #4709
Majka1503
EDUkator

vidia

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 12:48   #4710
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

Świetne są.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości