|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
magda1706Łączysz olej lniany z miodem? W jakich proporcjach?
Macie jakieś swoje własne przepisy na domowe maski, które się u was sprawdzają? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nakądam na godzinę co najmniej, a też mam fale. Przyklap mialam niewiele razy i to tylko w przypadku źle spłukanego oleju, więc nie wiem od czego to zależy... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
pół łyżki do łyżki miodu (tj. ile mi się nabierze ale nie za dużo), pół łyżki wody do rozcieńczenia miodu i łyżka oleju. I twierdzę, że to za dużo. Miód łączę z każdym olejem. Dziwne bo kiedyś powodował puch i nieporządek..
Serenti a próbowałaś właśnie miodu? To humektant (prawda?) one są do nawilżania ![]() Konspiracja dziękuję ![]() Ale jutro do pracy i skończą jako jeden wielki puch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed myciem to wiadomo, że daję wszystko na długo i jest w porządku, ale jako d/s to max 6-7 minut i nie pod czepek tylko tak po prostu. Też nie wiem, od czego to zależy, ale zauważyłam, że zwykle fale łatwiej obciążyć niż loki. Być może masz grube i gęste włosy, to też wiadomo że takim ciężej o przyklap/obciążenie. Ja mam cienkie piórka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Po prostowanych wariacjach czas na naturalność, moje z dziś, wczoraj olejowane ponad godzinę słonecznikowym, boskie były, no a dziś umyte alterra szampon bez SLS i potem odżywka z garnier bo swojej z pokoju zapomniałam i też w sumie się sprawdziła, nie użyłam już nic b/s palcami spokojnie rozdzieliłam włosy, jedwab na końce, troszkę same schły i dyfuzor reszta bo wychodziłam.
Oto efekt, zero żelu pianek etc. ![]()
#4688 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
magda - nie próbowałam jeszcze, dzięki za cynk
![]() wicherek - jakie cudne włosy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Pięknie dziękuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Gadam dziś z babcią, którą odwiedzam min raz na tydzień i tak gadka szmatka idzie o włosach (bo ostatnio 2 razy prostowałam) i mówię że to sporadycznie rzadko robię, bo włosy niszczy bo to gorącym się robi, a ona się pyta ale jak kręcisz to też tym gorącym robisz? (Bo mam prostownicę też do kręcenia można użyć - remington sleek&curl) A ja ją oświeciłam że takie mam włosy, biedaczka myślała że kręcę je a ona tak podskoczyły odkąd ścieniowałam gdzieś chyba końcem października ![]()
#4691 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze jest mieć coś na zmianę, bo włosy się lubią się przyzwyczajać. Ten zestaw, który masz, jest ok, odżywka trochę słaba. Odżywka Garnier Awokado i masło Karite - chyba każdy włosmomaniak od tego zaczyna. Warto spróbować. Jeżeli Ci zależy na wygładzeniu, to fajne są maski Ziai, takie w zakręcanych pudełkach. Tanie, po 6-7 zł. I b/s też. Odżywek do spłukiwania, nawet masek możesz używać też jako bez spłukiwania, tylko minimalną ilość wetrzeć we włosy. Szampon na zmianę....ponoć alterry są fajne. Ja nie mam, bo nie lubię alkoholu wysoko w składzie. U mnie delikatne szampony się niestety nie sprawdzają. Ostatnio użyłam Timotei naturalne oczyszczanie i bardzo mi podpasował, tak samo jak odżywka do kompletu. Na przykład: Ziaja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...enerujaca.html https://www.google.pl/search?q=ziaja...w=1093&bih=489 Timotei: https://www.google.pl/search?q=timot...w=1093&bih=489 Często jest tak, że nie da rady użyć 3 razy pod rząd tego samego zestawu, bo włosy się buntują. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-01-05 o 23:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cięcie na U na pewno dobrze zrobi ![]() Cytat:
![]() ja powinnam podciąć, ale nie mam serca jakoś do tego, a komuś nie dam, bo za dużo uwalą ![]() Cytat:
![]() ale to było dawno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyobraziłam sobie kota we włosowym raju ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Tak, fajne są. Ja polecam jeszcze szampon bez SLS z Green Pharmacy, coś z łopianem w nazwie ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
A u mnie zapanował dziś na głowie busz-pusz
![]()
![]() |
#4695 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie zrobiło się bardzo paznokciowo ![]() a włosy rzadko wstawiam, chociaż często te posty są czytane, pewnie ludzie wchodzą po obrazkach i szukając koloru farby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jak myłam odżywką to nie dawałam tak bogatej odżywki Cytat:
Cytat:
![]() czekam na dalsze efekty, masz jakiś plan już? Cytat:
![]() co włos, to głos (nie pamiętam, kto to powiedział, ale hasło genialne!) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | ||
Zadomowienie
|
Czytam ze mnóstwo zdjęć do podziwiania, ale niestety z komórki nie widzę :-( .
Co do LOC - czy dobrze mi się wydaje, ze praktycznie to tylko dołożenie kapki oleju pomiędzy odżywkami a stylizatorami? Cytat:
A co do upartego loka-ja te nad czołem, które by mi tak do przodu na oczy leciały, podpinam na czas suszenia spinkami lekko na bok. Po wyschnięciu odpinam spinki, a one zostają tak z boku twarzy. Jeśli masz podatne włosy i użyjesz dodatkowo czegoś do stylizacji co dodatkowo podtrzyma włosy, to może rozwiąże problem. Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
piękne ma te włosy ![]() co za chamstwo... i z tego co widzę wycięła też nazwę naturallycurly (to samo zdjęcie jest w filmiku z obciętym dołem ![]() Cytat:
![]() lepiej ![]() tylko odrost bidny ![]() Cytat:
daj im jeść (np. keratyna hydrolizowana/jedwab hydr./pszenica hydr.) Cytat:
ja robiłam tak, możesz spróbować: z głową w dół: -odsączyć włosy z wody w koszulkę ruchami ugniatania -nałożyć żel ruchami ugniatania -pougniatać włosy z żelem w tę mokrą koszulkę wyprostowana: -delikatnie porozdzielać pasma palcami (pseudoprzedziałek) -suszyć z dyfuzorem ![]() ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na pierwszym mi się najbardziej podobają, rozczesane już nie tak może jeszcze bardziej odgnieć żel, może przez szmatkę śliską, żeby nie puszyć? Cytat:
![]() mnie kokos puszy i tłuści (średnia porowatość) ![]() ale spróbować można ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie będę powtarzała tego, co Dziewczyny już poradziły, ale czekam na zdjęcie loków ![]() miałyśmy kiedyś tutaj zakręconego pana ![]() Cytat:
szampon z sls bez silikonu wg mnie nigdy nie ułatwi czesania ![]() ale od tego jest przecież odżywka d/s i/lub b/s Cytat:
![]() w wolnej chwili chętnie pomogę ![]() o bosz ![]() zjawiskowe ![]() pięknie falują bez stylizatora ![]() podcięłabym troszeczkę najdłuższą warstwę Cytat:
![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-01-07 o 20:00 |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Przyczajenie
|
Okej, dziekuje bardzo za odpowiedzi, wszystko zaczelo mi sie rozjasniac... no, prawie wszystko. Pogubilem sie w nazwach kosmetykow i mialbym do Was ogromna prosbe. Czy moglybyscie napisac konkretne marki produktow, od ktorych powieniem zaczac pielegnacje moich wlosow (doskonale rozumiem, ze nie jest to latwe, bo jest to sprawa indywidualna i trzeba eskperymentowac, ale od czegos musze zaczac, nieprawdaz? A pojecia nie mam od czego
![]() Szukam: szamponu i odzywki (na razie mam Isana Hair), odzywki b/s (chyba skusze sie na Garnier Awokado), maski (tutaj nie mam zielonego pojecia co wziac), maselka (nawet nie wiem, co to jest) i jakiegos zelu do wlosow, ktory nie zawieralby alkoholu i nie wysuszal wlosow. Dziekuje bardzo za pomoc, chyba sie tutaj zadomowie ![]() Edytowane przez lubiekosmos Czas edycji: 2014-01-06 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
delikatny: może być Hipp https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html z SLS: prawie każdy prosty (Joanna Naturia, Barwa, Eva Natura i inne tanizny ![]() Odżywka d/s: Garnier awokado https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html Alterra granat i aloes https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aloe-vera.html Odżywka b/s: tu mi trudno dobrze doradzić, ja używam odżywki do spłukiwania w małych ilościach, a konkretnie mam Ziaję oliwkową https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...enerujaca.html można spróbować z odżywkami Joanny Naturii, ale są słabo dostępne https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html (to przykład, każda z tej serii będzie dobra, choć są to bardzo lekkie odżywki) Maska: ja od siebie bardzo bardzo polecam Scandica bananowego, jednak dostępny jest tylko na allegro lub w sklepach fryzjerskich https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nana-mask.html Masełka: to po prostu chyba masło shea czy masło kakaowe, działanie podobne do oleju Żel: Joanna mrożąca (lub inna z tej serii) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html W zasadzie wszystko dostaniesz w Rossmannie (oprócz Scandica i odżywek b/s) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Rozeznanie
|
Znów sporo mnie nie było, ale wracam do was jak bumerang za każdym razem :p. Tym razem z jakimś strasznie wzmożonym wypadaniem
![]() ![]() Dziewczęta w codzienniku same cuda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Przyczajenie
|
Okej, juz wszystko wiem, dziekuje bardzo. Przepraszam, Floria, jakos umknal mi Twoj post.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- bez SLS to dziecięce np BabyDream z Rosslub inne (czytaj skład), lub Alterra granat i costam z Ross lub szampony z GreenPharmacy lub płyn do higieny intymnej Facelle z Ross ![]() Z SLS dziewczyny podały, generalnie takie bez silikonów. Odżywka - d/s oprócz wcześniej podanych (Garnier AiK, Alterra, itp) jeszcze Mrs Potters aloesowy, Hegron - b/s Hegron (do dostania w Naturze, sa 2 rodzaje d/s i b/s. Mi Hegron b/s się sprawdza, a ten do spłukiwania nie) Maski m. in: - Alterra granat (Ross), NaturVital aloesowa (Natura), Kallos Latte (Hebe), BingoSpa (supermarkety) Stylizacja Jeśli się nie polubisz z żelem i ew. odgniataniem go ;-), to może krem do loków, np Nivea Flexible Curls Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziś fajne, teraz już troszkę spuszone ale to przez wiatr. Zdjęcia z samego rana, jeszcze w koszulce nocnej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
EDUkator
|
vidia
![]() ![]()
#4710 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.