|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
w większości podania butli nie ma w ogóle próby pociągnięcia smoka czy butli, językiem wypycha butle, odwraca głowę, marudzi, płacze. czym bardziej ja pcham butle tym większy opór. nie mam możliwości "dac jej butle w buzię" jak napisałaś, bo po sekundzie ona wypycha smoka. z trzy razy się zdarzyło, że pociągnęła i zaczęła się krztusić, wypluwać, parskać mlekiem, za to z miłą chęcią ssie swoje rączki czy mojego palca. ja mam wrażenie, że mam takiego pecha z tym, że masakra, bo ani sen nam nie wychodzi, ani butla, ani smok, nic ![]() winie siebie, bo mam wrażenie, że coś źle zrobiłam na początku i teraz ona taka maruda będzie do końca życia i mnie wykończy ![]() ja już sił płakać nie mam dziewczyny. czasami jak Was czytam, że ktoś się bawi z dzieckiem, albo idzie na basem, że może sobie obiad ugotować, posprzątać, że w nocy budzi się 2 3 razy to normalnie aż czuję niesprawiedliwość. myślę, sobie wtedy o dominiczku o adasiu, i zaczynam jeszcze bardziej płakać, że nie doceniam tego, że mam zdrowe dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Rozeznanie
|
Ale ja mam mało...
![]() Ale mi dziecko ryczy!!! Zasnąć nie może a padnięty jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
Właśnie wklejam fotki z sesji do albumu bo przyszedł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro, że musisz się tak męczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
Domciatko,czytam z uwagą to ,co piszesz i mocno Cię przytulam
![]() ![]() Ze mnie jest straszny nerwus i furiatka.Ale moja Mama kochana zawsze mówi,że dziecko bez pudła wyczuwa nastroje rodzicielki,i że warto się przy nim wyciszyć.Nie spinam się już tak;jak się wkurzę,to oddycham kilka razy,zanim do Maleństwa podejdę,i jakoś to działa.Ja spokojna=Jasiek spokoj niejszy ![]() Ja wiem,że karmisz,ale fajnie byłoby,gdybyś znalazła trochę czasu dla siebie w końcu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- ja nie musze do malenstwa podchodzic, bo ja od niego nie odchodze ![]() paul obiecal ze jak wroci o 14 z pracy to wezmie sare do auta i pojezdzi z nia, abym ja mogla pospac z 3 godzinki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Konto usunięte
|
Kurcze Domi, sama nie wiem...
A może spytałabyś na jakimś forum eksperckim, jak postępować z tak zachowującą się Sarą? Może są jakieś metody? Skoro są różne sposoby na nauczenie niemowlaka samodzielnego spania w łóżeczku i innych czynności, to może da się okiełznać i Twoją marudę? A co do zazdrości, to chyba wiele z nas zazdrości innym ![]() Ja zazdroszczę, jak piszecie, że Wasze dzieci piją aż miło, jak Artek mi wypije całą flaszkę, to go obcałowuję z góry na dół.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się cały czas zastanawiam jak u was mierzą długość bo u mnie powiedzieli, że nie mierzy się długości bo nie można prostować nóżek dla dziecka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
Domi moze to okropne co teraz napisze ale moze powinnas zrobic odwyk od raczek tak jak bodajze En? Moze powinna poplakac toroche i sie nayczy? Albo odkladaj ja tak dlugo az sie w koncu uspokoi, przestanie plakac i polezy spokojnie w lozeczku chociaż 10 min?
A jesli chodzi o jedzenie to spróbuj tak jak Kejt pisala najarmic ja swoim mleczkiem ze strzykawki. Moze zrozumie ze mleczko leci nie tylko z cucusia. Albo sprobuj tym malym plastikowym kubeczkien ktore sa na zakretce syropu albo czyms podobnym |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
korolajn ale fajnie zazdraszczam
![]() ![]()
#4693 |
Rozeznanie
|
En rozmawialiśmy, dostalam wczoraj roze i na chwile obecna jest dobrze. Ciekawe jak dlugo :P Dziękuję ze pytasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Mój prywatny kotek ze Shreka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
Jeszcze mam pytanie. Przy kp najpierw podaje sie warzywa i owoce czy gluten bo zapomnialam
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Zakochalam sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta metoda na nią nie działa. ja nie mam serca tego powtarzać. ja w sumie już nie licze na rady, czasami tylko tak sobie piszę, żeby sie pożalić, wygadać i tyle, ja się chyba już pogodziłam, że tak będzie, że mam marudne dziecko że już tak zostanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Ooo
![]() ![]() ![]() ![]() En- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Katowice- Burgas, wizzair. Za nasza trójkę z bagazem/bo jest dodatkowo płatny teraz :banghead: w obie strony dalam niecale 1200zl. Chcemy do Sozopolu, moi rodzice byli dwa lata temu i maja sprawdzony maly hoteli jakby co. Wiec jak nie znajdę nic fajnego to tam pojedziemy. Ogólnie jak tak patrzylam na booking.com to za tydzien noclegi wyjdzie nam 650-700zl a na miejscu wyżywienie juz jest tanio. Strawberry- najpierw gluten ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Z buźką chyba lepiej. Chyba, bo nie wiem czy tak jest naprawdę, czy chciałabym, żeby tak było i sobie wmawiam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Rozeznanie
|
Ale bralas ja na rece podczas tego placzu czy nie? Moze powinnas ja podnosic i jak sie uspokoi to odkladac i tak w kolko az w koncu bedzie lezala w lozeczku i nie będzie plakac jakis czas.
Mysle ze predzej czy pozniej Sara wyrosnie z tego |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
u nas sen od 19:30 do 7:30 z dwoma karmieniami o 1:00 i o 4:30
pomimo ze spalam dlugo czuje sie zle, glowa mnie boli i ledwo gadam |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Karolajn, Anulka dziekuje
![]() ![]() Ale to nic ze mala jadla juz marchewke no nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez 2 miesiace podaje pol łyżeczki ugotowanej zwykłej manny przed wieczornym karmieniem. Marchewke tez zaczęłam podawac w okolicy południowego karmienia ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A no i właśnie- oglądowo bioderka ma ok, ale tak czy tak u nas są dwie kontrole bioderek, więc mamy skierowanie i na dniach będziemy robić ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurde szukam fajnej lampy wiszącej do pokoju Kacperka i nie mogę trafić na nic ciekawego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Nadrobiłam ale nie mam siły cytować. Dziś mam zabiegany dzień na maksa. Młody po szczepieniu przez sen piszczał, ale się nie budził. O 4 mu się oczy otworzyły ale dałam smoka i poszedł spać dalej do 6. Byliśmy na rehabilitacji, a zaraz lecę do gina. Suche placki pojawiły się na nogach. Nie są czerwone ale mega szorstkie. Idę zaraz odebrać z apteki to śmierdzące mleko i aż się boję czy będzie je pił. Spróbuję gdzieś do dermatologa na cito się dostać.
Współczuję Wam dziewczyny tych nieprzespanych nocy. Ja jak się nie wyśpię to jestem zła na cały świat i mega się męcze w dzień z tym moim szkrabem. Nie wiem czemu te dzieci się tak rzucają. Mój w woombie od ok.1 zaczyna rzucać głową lewo- prawo i śpi tak niespokojnie aż do rana. Mam to szczęście chociaż że się nie budzi. Domi a próbowałaś najzwyklejszych smoczków i najzwyklejszych butelek? Cóż z tego że mam jakieś cuda z TT i Dr Brownsa jak mój młody chce pić tylko ze zwykłego Dydusia za 5 zł. Calmę z Medeli też już pewnie testowałaś? Maruda wzywa idę więc. Kejt Fi na okładkę magazynu dla dzieci powinien trafić ![]()
#4710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to my tak raz na przewijaku w gabinecie tż położył w poprzek bo tam jest cm i było 62 i też tak orientacyjnie, szkoda że go teraz nie zważyłam jak byłam wczoraj a my 3x na bioderka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.