Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 10:44   #4681
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Tysia, u nas na kolki to chyba już za późno, bo kolki do tak do 3 miesiąca. Do tego czasu nic się nie działo. Zadnych kolek nie mieliśmy. Antek skonczył 4 miesiące ... może to taki wiek, bunt, skok 15-19 tydzień??? (u nas idzie 18 tydzień)

Tylko tak się zastanawiam, że mamy dzici w różnym wieku, np. Mikołaj ma 12 tygodni. A z tym wierceniem to już ma z 1,5 miesiąca
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:44   #4682
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Domcia, żeby pobudzić odruch ssania u wcześniaków zawsze podawałyśmy im mleko "po palcu", czyli palec w buzię i strzykawką przy palcu podawałyśmy mleko. Może daj jej butlę w buzię, a strzykawką podawaj swoje lub mm? Może załapie, że z butelki mleczko leci Możesz też spróbować po palcu, żeby wiedziała, że nie tylko sutek jest na świecie

w większości podania butli nie ma w ogóle próby pociągnięcia smoka czy butli, językiem wypycha butle, odwraca głowę, marudzi, płacze. czym bardziej ja pcham butle tym większy opór.

nie mam możliwości "dac jej butle w buzię" jak napisałaś, bo po sekundzie ona wypycha smoka.

z trzy razy się zdarzyło, że pociągnęła i zaczęła się krztusić, wypluwać, parskać mlekiem,

za to z miłą chęcią ssie swoje rączki czy mojego palca.

ja mam wrażenie, że mam takiego pecha z tym, że masakra, bo ani sen nam nie wychodzi, ani butla, ani smok, nic((
winie siebie, bo mam wrażenie, że coś źle zrobiłam na początku i teraz ona taka maruda będzie do końca życia i mnie wykończy
ja już sił płakać nie mam dziewczyny.

czasami jak Was czytam, że ktoś się bawi z dzieckiem, albo idzie na basem, że może sobie obiad ugotować, posprzątać, że w nocy budzi się 2 3 razy to normalnie aż czuję niesprawiedliwość.

myślę, sobie wtedy o dominiczku o adasiu, i zaczynam jeszcze bardziej płakać, że nie doceniam tego, że mam zdrowe dziecko.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:48   #4683
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
zaprosilabys kolezanki
Ale ja mam mało...
Ale mi dziecko ryczy!!! Zasnąć nie może a padnięty jest
Stary 2013-11-06, 10:49   #4684
tysia222
Raczkowanie

Właśnie wklejam fotki z sesji do albumu bo przyszedł Nie wiem czy Mikołaj wziął sobie do serca to jak mu mówiłam, że jesteśmy cały dzień sami i że ma być grzeczny ale ma już za sobą spanko 2,5 godz, wstał, zjadł, pobawił się i powoziłam go w wózku i śpi znowu- póki co 20min Ciekawe jak będzie dalej?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:53   #4685
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
w większości podania butli nie ma w ogóle próby pociągnięcia smoka czy butli, językiem wypycha butle, odwraca głowę, marudzi, płacze. czym bardziej ja pcham butle tym większy opór.

nie mam możliwości "dac jej butle w buzię" jak napisałaś, bo po sekundzie ona wypycha smoka.

z trzy razy się zdarzyło, że pociągnęła i zaczęła się krztusić, wypluwać, parskać mlekiem,

ja mam wrażenie, że mam takiego pecha z tym, że masakra, bo ani sen nam nie wychodzi, ani butla, ani smok, nic((
winie siebie, bo mam wrażenie, że coś źle zrobiłam na początku i teraz ona taka maruda będzie do końca życia i mnie wykończy

czasami jak Was czytam, że ktoś się bawi z dzieckiem, albo idzie na basem, że może sobie obiad ugotować, posprzątać, że w nocy budzi się 2 3 razy to normalnie aż czuję niesprawiedliwość.

myślę, sobie wtedy o dominiczku o adasiu, i zaczynam jeszcze bardziej płakać, że nie doceniam tego, że mam zdrowe dziecko.
a może byś spróbowała podawać swoje mleko lub mm z niekapka? mojego tz siostra tak miała, że małą jej nie chciała z butli jeść i dawała z niekapka, ja też mam zamiar nie przyzwyczajać do butli tylko jak będzie jadł kaszkę to od razu z niekapka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:58   #4686
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

Domcia, to małymi krokami, spróbuj po palcu. A później może przyswoi butelkę?
Bardzo mi przykro, że musisz się tak męczyć

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:59   #4687
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Domciatko,czytam z uwagą to ,co piszesz i mocno Cię przytulam
Ze mnie jest straszny nerwus i furiatka.Ale moja Mama kochana zawsze mówi,że dziecko bez pudła wyczuwa nastroje rodzicielki,i że warto się przy nim wyciszyć.Nie spinam się już tak;jak się wkurzę,to oddycham kilka razy,zanim do Maleństwa podejdę,i jakoś to działa.Ja spokojna=Jasiek spokoj niejszy
Ja wiem,że karmisz,ale fajnie byłoby,gdybyś znalazła trochę czasu dla siebie w końcu.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:06   #4688
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Domciatko,czytam z uwagą to ,co piszesz i mocno Cię przytulam
Ze mnie jest straszny nerwus i furiatka.Ale moja Mama kochana zawsze mówi,że dziecko bez pudła wyczuwa nastroje rodzicielki,i że warto się przy nim wyciszyć.Nie spinam się już tak;jak się wkurzę,to oddycham kilka razy,zanim do Maleństwa podejdę,i jakoś to działa.Ja spokojna=Jasiek spokoj niejszy
Ja wiem,że karmisz,ale fajnie byłoby,gdybyś znalazła trochę czasu dla siebie w końcu.
ja jestem spokojna ja jestem tak zmeczona i wyczerpana ze nie mam sil sie zloscic. jestem oazja snu w srodku. pisze do was jedna reka bo na drugiej sara siedzi. siedzi spokojnie i szczesliwie. ale gdy tylko odloze małpkę zaczyna się ryk i marudzenie

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ja nie musze do malenstwa podchodzic, bo ja od niego nie odchodze)

paul obiecal ze jak wroci o 14 z pracy to wezmie sare do auta i pojezdzi z nia, abym ja mogla pospac z 3 godzinki.

Stary 2013-11-06, 11:11   #4689
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kurcze Domi, sama nie wiem...
A może spytałabyś na jakimś forum eksperckim, jak postępować z tak zachowującą się Sarą?
Może są jakieś metody?
Skoro są różne sposoby na nauczenie niemowlaka samodzielnego spania w łóżeczku i innych czynności, to może da się okiełznać i Twoją marudę?

A co do zazdrości, to chyba wiele z nas zazdrości innym
Ja zazdroszczę, jak piszecie, że Wasze dzieci piją aż miło, jak Artek mi wypije całą flaszkę, to go obcałowuję z góry na dół....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:13   #4690
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
napisze co u nas
wczoraj bylismy u lekarza na kontroli. młody wazy 6500g równo i ma 64cm obwód główki41 cm. pieknie sie rozwija, trzyma główke i lezy na brzuszku. podobno je duze porcje jak na malucha bo po 180ml a na noc 200ml pediatra kazał spróbowac zwykłej kaszki kukurydzianej jezeliu ryzowa mu nie podpasowała. podobno zęby mu wchodzą do zębodołu i moze juz odczuwac dyskomfort, wiec dała żel do masowania. Pierwsze ząbki przebiją się mniej więcej za 2msce, czyli akurat wtedy jak ja wracam do pracy, a tz bierze urlop w nastepnym miesiacu robimy ekspozycje na gluten z racji tego ze jestesmy mm. ciemiaczko ładne, jedynie przez miesiac mamy zwiekszyc na dwie kapsułki witamine D3, bo ma trochę miękką potylicę i najwidoczniej potrzebuje więcej trochę witaminy.
Bylo szczepienie i płacz, ale potem nie było zadnej goraczki ani nic
za to nocki u nas wygladaja podobnie jak u Was ostatnio. kreci sie, kwęka, smoczka wypluwa i koniec konców chyba z 86 razy wstaje w nocy do niego
za wagę

ja się cały czas zastanawiam jak u was mierzą długość bo u mnie powiedzieli, że nie mierzy się długości bo nie można prostować nóżek dla dziecka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:13   #4691
strawberry162
Rozeznanie

Domi moze to okropne co teraz napisze ale moze powinnas zrobic odwyk od raczek tak jak bodajze En? Moze powinna poplakac toroche i sie nayczy? Albo odkladaj ja tak dlugo az sie w koncu uspokoi, przestanie plakac i polezy spokojnie w lozeczku chociaż 10 min?

A jesli chodzi o jedzenie to spróbuj tak jak Kejt pisala najarmic ja swoim mleczkiem ze strzykawki. Moze zrozumie ze mleczko leci nie tylko z cucusia. Albo sprobuj tym malym plastikowym kubeczkien ktore sa na zakretce syropu albo czyms podobnym

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:14   #4692
yevele
Zadomowienie

korolajn ale fajnie zazdraszczam , a skąd, dokąd i jakie linie lotnicze jeśli mogę podpytać?
Stary 2013-11-06, 11:17   #4693
strawberry162
Rozeznanie

En rozmawialiśmy, dostalam wczoraj roze i na chwile obecna jest dobrze. Ciekawe jak dlugo :P Dziękuję ze pytasz

Antonisia
Stary 2013-11-06, 11:17   #4694
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Mój prywatny kotek ze Shreka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8847.jpg (60,1 KB, 40 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:21   #4695
strawberry162
Rozeznanie

Jeszcze mam pytanie. Przy kp najpierw podaje sie warzywa i owoce czy gluten bo zapomnialam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Zakochalam sie Mamy chyba taka sama mate

Antonisia
Stary 2013-11-06, 11:24   #4696
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Domi moze to okropne co teraz napisze ale moze powinnas zrobic odwyk od raczek tak jak bodajze En? Moze powinna poplakac toroche i sie nayczy? Albo odkladaj ja tak dlugo az sie w koncu uspokoi, przestanie plakac i polezy spokojnie w lozeczku chociaż 10 min?

A jesli chodzi o jedzenie to spróbuj tak jak Kejt pisala najarmic ja swoim mleczkiem ze strzykawki. Moze zrozumie ze mleczko leci nie tylko z cucusia. Albo sprobuj tym malym plastikowym kubeczkien ktore sa na zakretce syropu albo czyms podobnym
strawberry najdłużej zostawiłam ją ryczącą na 40 minut, więcej nei dałam rady wytrzymać, a Sara ani na sekundę nie przestała się zanosić, w międzyczasie dostała czkawki i się obesrała, była tak spocona tym rykiem 40 minutowym, że jej pot po czole ściekał.
ta metoda na nią nie działa.
ja nie mam serca tego powtarzać.

ja w sumie już nie licze na rady, czasami tylko tak sobie piszę, żeby sie pożalić, wygadać i tyle, ja się chyba już pogodziłam, że tak będzie, że mam marudne dziecko że już tak zostanie

Stary 2013-11-06, 11:25   #4697
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo Zabieram się za robienie córeczki i rezerwuję sobie dla niej twojego Fi Postaram się zrobić ładną.

En- za wagę, rozwój i w ogóle wszystko.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:25   #4698
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ale boski!!))
do wycałowania

Stary 2013-11-06, 11:27   #4699
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
sama słodycz

Synek
Stary 2013-11-06, 11:27   #4700
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
korolajn ale fajnie zazdraszczam , a skąd, dokąd i jakie linie lotnicze jeśli mogę podpytać?
Pewnie ze możesz
Katowice- Burgas, wizzair.
Za nasza trójkę z bagazem/bo jest dodatkowo płatny teraz :banghead: w obie strony dalam niecale 1200zl.
Chcemy do Sozopolu, moi rodzice byli dwa lata temu i maja sprawdzony maly hoteli jakby co. Wiec jak nie znajdę nic fajnego to tam pojedziemy.
Ogólnie jak tak patrzylam na booking.com to za tydzien noclegi wyjdzie nam 650-700zl a na miejscu wyżywienie juz jest tanio.

Strawberry- najpierw gluten

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-06, 11:27   #4701
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie.
Z buźką chyba lepiej. Chyba, bo nie wiem czy tak jest naprawdę, czy chciałabym, żeby tak było i sobie wmawiam Odrzuciłam wszystkie chemiczności. Przemywam tylko przegotowaną wodą i nawilżam oliwą z oliwek. Mam wrażenie, że pojawiają się jaśniejsze plamy wewnątrz tej dużej czerwonej. Oby tak było

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Magda my tez dzis uslyszelismy ta diagnoze. Mamy wizyte u alergologa za ponad miesiac. Smaruje buzie linomagiem, tormentolum, nawilzam kremem i znika. Mleko kupie jutro dopiero. Dostalismy robiona masc ze sterydem ale boje sie jej uzywac. Moim zdaniem to raczej lojotok bo pojawia sie wtedy co ciemieniucha. Pojde chyba prywatnie do dermatologa. Jak nie urok to sraczka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas też pokryło się z ciemieniuchą w czasie Daj znać co wam powiedział Ja też chyba pójdę prywatnie, bo osiwieję przez te 3 tygodnie do wizyty.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Coś się dzieje z moim synem. Że noce są ciężkie, to już przywykłam, ale teraz i sen w dzień jest problemem. Wczoraj Michaś zaliczył jedną krótką drzemkę ze mną w łóżku poprzedzoną dwugodzinnym płaczem, tak przeraźliwym, że chciałam już dzwonić po męża, bo nie wiedziałam co robić. Miś był aż purpurowy, łzy jak grochy... Samej chciało mi się wyć. Dziś podobnie. Mama mi syna ululała w wózku, bo jak mnie widział, to strasznie płakał....Nie wiem co jest...

O i już się budzi.
Spokojnie. Może to po prostu zmęczenie. Wierzę, że będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Mąż mi napisał smsa że mam opróżnić pudełko od lodów bo on do czegoś będzie je potrzebował jak wróci z pracy. Tylko nie wiem czy mu chodziło o to że przełożyć te lody do innego pojemnika czy całe zjeść (1kg)...
Zjedz, co ci szkodzi

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

jak zapiekacie ryz z jablkami?
Macie jakis fajny sposob na przyrzadznie tego dania/deseru?
Ugotowany ryż i starte jabłka. Układam warstwam ryż - jabłka - ryż - jabłka - ryż. Jabłka posypuję cynamonem i do piekarnika

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
MAGDALENNE nie w temacie jestem ale rozumiem, że Twoje dziecko ma alergię pokarmową i nie chce bebilonu pepti?? odpowiednikiem jest nutramigen i jest najsmaczniejszy z tych mlek specjalnych mój Tosiek przez trochę na tym jechał i mu smakowało a wybredna bestia okrutnie jest. Nutramigen można wydębić z apteki bez recepty wtedy kosztuje ok 45 zł a na receptę kosztuje 9 zł
Dziękuję Jutro uderzam do lekarza po nową receptę

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja się cały czas zastanawiam jak u was mierzą długość bo u mnie powiedzieli, że nie mierzy się długości bo nie można prostować nóżek dla dziecka
U mnie pani mierzy od punktu do punktu przykładając metr krawiecki. Podejrzewam, że w tych pomiarach jest jakaś tam tolerancja, ale mniej więcej wiadomo
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:27   #4702
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mam pytanie. Przy kp najpierw podaje sie warzywa i owoce czy gluten bo zapomnialam
W większości źródeł zalecają zacząć od glutenu, a później warzywka.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:28   #4703
strawberry162
Rozeznanie

Ale bralas ja na rece podczas tego placzu czy nie? Moze powinnas ja podnosic i jak sie uspokoi to odkladac i tak w kolko az w koncu bedzie lezala w lozeczku i nie będzie plakac jakis czas.

Mysle ze predzej czy pozniej Sara wyrosnie z tego

Antonisia
Stary 2013-11-06, 11:28   #4704
idzia111
Zakorzenienie

u nas sen od 19:30 do 7:30 z dwoma karmieniami o 1:00 i o 4:30

pomimo ze spalam dlugo czuje sie zle, glowa mnie boli i ledwo gadam
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:31   #4705
strawberry162
Rozeznanie

Karolajn, Anulka dziekuje Gluten czyli kaszki, tak? Ciemna jestem w tym temacie. Wiem ze duzo o tym pisalyscie ale jakos nie przyswajalam tej wiedzy bi stwierdziłam ze mam przexiez jeszcze tyyyle czasu
Ale to nic ze mala jadla juz marchewke no nie?

Antonisia
Stary 2013-11-06, 11:37   #4706
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolajn, Anulka dziekuje Gluten czyli kaszki, tak? Ciemna jestem w tym temacie. Wiem ze duzo o tym pisalyscie ale jakos nie przyswajalam tej wiedzy bi stwierdziłam ze mam przexiez jeszcze tyyyle czasu
Ale to nic ze mala jadla juz marchewke no nie?
My za rada pediatry robimy tak:
Przez 2 miesiace podaje pol łyżeczki ugotowanej zwykłej manny przed wieczornym karmieniem.
Marchewke tez zaczęłam podawac w okolicy południowego karmienia

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-06, 11:41   #4707
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
za wagę

u nas to jest orientacyjnie, bo nóżek też nie prostują

Cytat:
En rozmawialiśmy, dostalam wczoraj roze i na chwile obecna jest dobrze. Ciekawe jak dlugo :P Dziękuję ze pytasz
No to się ciesze, oby tak dalej

Cytat:

A no i właśnie- oglądowo bioderka ma ok, ale tak czy tak u nas są dwie kontrole bioderek, więc mamy skierowanie i na dniach będziemy robić
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:42   #4708
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ooo Zabieram się za robienie córeczki i rezerwuję sobie dla niej twojego Fi Postaram się zrobić ładną.

En- za wagę, rozwój i w ogóle wszystko.
Już??

Kurde szukam fajnej lampy wiszącej do pokoju Kacperka i nie mogę trafić na nic ciekawego.
Stary 2013-11-06, 11:47   #4709
taribari
Zadomowienie

Witajcie! Nadrobiłam ale nie mam siły cytować. Dziś mam zabiegany dzień na maksa. Młody po szczepieniu przez sen piszczał, ale się nie budził. O 4 mu się oczy otworzyły ale dałam smoka i poszedł spać dalej do 6. Byliśmy na rehabilitacji, a zaraz lecę do gina. Suche placki pojawiły się na nogach. Nie są czerwone ale mega szorstkie. Idę zaraz odebrać z apteki to śmierdzące mleko i aż się boję czy będzie je pił. Spróbuję gdzieś do dermatologa na cito się dostać.
Współczuję Wam dziewczyny tych nieprzespanych nocy. Ja jak się nie wyśpię to jestem zła na cały świat i mega się męcze w dzień z tym moim szkrabem. Nie wiem czemu te dzieci się tak rzucają. Mój w woombie od ok.1 zaczyna rzucać głową lewo- prawo i śpi tak niespokojnie aż do rana. Mam to szczęście chociaż że się nie budzi.
Domi a próbowałaś najzwyklejszych smoczków i najzwyklejszych butelek? Cóż z tego że mam jakieś cuda z TT i Dr Brownsa jak mój młody chce pić tylko ze zwykłego Dydusia za 5 zł. Calmę z Medeli też już pewnie testowałaś?
Maruda wzywa idę więc.

Kejt Fi na okładkę magazynu dla dzieci powinien trafić

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:50   #4710
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
u nas to jest orientacyjnie, bo nóżek też nie prostują

A no i właśnie- oglądowo bioderka ma ok, ale tak czy tak u nas są dwie kontrole bioderek, więc mamy skierowanie i na dniach będziemy robić
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

U mnie pani mierzy od punktu do punktu przykładając metr krawiecki. Podejrzewam, że w tych pomiarach jest jakaś tam tolerancja, ale mniej więcej wiadomo
aa to rozwiałyście moje wątpliwości
to my tak raz na przewijaku w gabinecie tż położył w poprzek bo tam jest cm i było 62 i też tak orientacyjnie, szkoda że go teraz nie zważyłam jak byłam wczoraj

a my 3x na bioderka

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości