|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
7 | 21,21% |
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
0 | 0% |
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
0 | 0% |
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
0 | 0% |
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
1 | 3,03% |
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
2 | 6,06% |
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
1 | 3,03% |
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
14 | 42,42% |
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
0 | 0% |
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
0 | 0% |
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
8 | 24,24% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Ja póki co też nie kupuję wózka
![]() ![]() Dziś zauważyłam kropeczkę na dziąśle czyli mamy 7 zęba ![]() I się pochwalę - zrobiłam sobie makijaż permanentny oczu, górne kreski, moje marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
![]() Ile kosztują takie kreski? Odczuwasz jakies skutki uboczne? Nie wiem boli to czy cos? Niezły pomysł bo sama równo jeszcze nigdy nie namalowałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
300 zł. Robiłam po znajomości tzn. babeczka pracuje w salonie ale robi też w domu bo ma swój sprzęt. Na rogówkę masz nakładany żel chroniący a powieki są znieczulane kremem i sam zabieg nie boli a raczej łaskocze. ALE gdy schodzi znieczulenie to boli, inaczej - piecze. Jest to nieprzyjemne ale spokojnie do przeżycia. Brwi bolą o wiele, wiele bardziej. Oczy spuchły, opuchlizna utrzymywała się dwa dni. Potem zrobił się strupki które już mi poschodziły i teraz mam kreski. Zobaczę jak się będzie barwnik utrzymywał i na korekcie napewno je trochę pogrubię no i uzupełni się ubytki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z zakazami to hmm jest problem ![]() ![]() co do wozka to moja zapiete ma tylko wokol pasa, gornych nie urzywamy wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() witam sie i ide dospac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
wstałam i mam oko jak gołota po walce. Ehhh. dobrze, że noga mniej boli.
#4686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to witam ![]() ![]() osttanie nocki to koszmar dla mnie /tz w pracy a sebek budzi sie kilka razy i wstaje b.wcześnie/ zwalam na zęby bo ewidentnie idą dwójeczki ![]() ![]() co do wózków to myśle laryska że nikt tu nie krytykuje bo nie ma czego ![]() ![]() misia brawa dla kornela ale szczerze to wątpię w to żebyś tak szybko odpieluchowała kornika ...oczywiście trzymam kciuki ale jednak wydaje mi sie za mały jeszcze ![]() ![]() dobra juz nic nie pisze bo sie za bardzo rozpisałam ....muszę zacząc na bieżąco pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||
Zadomowienie
|
![]() Szymek wstał dziś zdecydowanie za wcześnie ![]() wzajemnie! ![]() Cytat:
![]() i podziwiam, że się zdecydowałaś na makijaż, bo jak czytałam o opuchliźnie i strupkach to ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za spacerówke nowa dalam cale 250 zl i nie jest to szajs. X-lander zas świetnie się sprawdza na lokalnych wertepach i w lesie. Młody dzis u babci, to może uda mi się później napisać, co u nas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4689 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() co do kresek to super ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4690 |
Zadomowienie
|
hej, hej witam się z rana
och kurcze nie chce mi coś ta aplikacja cytować, próbowałam 2 razy ![]() no nic, napiszę więc co pamiętam ewcia ![]() susana odważna z ciebie babeczka, ja kiedyś też chciałam zrobić sobie taki makijaż ale odpuściłam bo myślałam że to strasznie boli, skóra na oczach jest taka delikatna ![]() ![]() ![]() co do lżejszego wóżka ja na razie nie planuję żadnego zakupu, ten który mamy sprawdza się nie najgorzej choć prawda jest bardzo ciężki, dokupiłam tylko parasolkę i latamy na spacery tylko kurz! ![]() ![]() boshe nie pamiętam co miałam jeszcze napisać ![]() dobra to będzie o klusku: już tydzień definitywnie się nie karmimy mały nie raczkuje, ale ślizga się na pupie po całym domu i muszę go ciągle mieć "na oku" wczoraj majstrował przy wieży ![]() ![]() ![]() i od jakichś 3 tygodni zasypia przy kolędach (oczywiście zaśnie i bez nich) tylko mu włączę, a ten już śpi ![]() ![]() no i dzisiaj mamy gości odwiedza mnie koleżanka jeszcze z czasów podstawówki, przyleciała w pn. z Londynu i wreszcie się zorganizowała żeby zajrzeć do mnie zobaczyć małego u nas dzisiaj pogoda raczej deszczowa, troszkę mży ale jest ciepło 26 stopni ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- przypomniałam sobie misia- bidulu ty idź moze do lekarza z tym okiem ![]() loola jak tam trwasz na diecie a ja w tym tygodniu miałam manie szycia uszyłam kluskowi firankę do pokoju i 3 pary krótkich bawełnianych szortów[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
Isabell haha juz dawno porzucona dieta, mialam zaczac od pon to sie maly rozchorowal i nie miala glowy do tego, natomiast i tak prze zte upaly i z nerwow nie jadlam za bardzo, tylko wiadomo to co pod reka, chyba musze zaczac jezcze raz
#4693 |
Zadomowienie
|
badzia - hej hej ciebie tez dawno nie było
lola- och zdarza się , ale pamiętam że ty dużo schudłaś chyba 10 kg? |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pochwal się uszytkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
misia mój starszak miał 1.5 roku jak pożegnaliśmy pieluch (na noc jeszcze zakładałam) on jest ze stycznia i pamiętam że w pierwsze lato po pierwszych urodzinach latał już w majteczkach po podwórku, no wiadomo czasami się zapomniał i się zsikał i wtedy tak stał w rozkroku i patrzył że coś tam leci a później szedł do mnie z rozstawionymi nogami, nie lubił jak było mu mokro odrazyu musiałam ściągać mu majtki i czasami leciał do domu z gołą pusią
![]() ![]() bardzo szybko opanował też robienia kupy na nocki, także wierzę że dzieci mogą bardzo szybko nauczyć się wołania na nocnik, wiadomo jedne wolniej drugie szybciej, ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- noooo, całe święta dziecko prześpi ![]() ![]() dobra pokaże moje dzieła, Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my jestesmy zasypywani pytaniami kiedy chrzest albo czy juz ochrzcilismy, a jak mowimy, ze nie to krzywe spojrzenia i glupie gadki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
klusek właśnie demoluje mi kuchnię , siedzi przed szufladą z różnymi łyżkami, chochelkami i innymi usytuowaną najniżej, wyciąga wszystko i mówi tak, tak
![]() a wczoraj jak zaczepiałam mu nową firankę w pokoju otworzył komodę i wyciągną wszystkie ubranka tak misternie przeze mnie poukładane i mówił- to to to tatata tatatatata ach i któraś dziewczyna pytała klusek rozumie słowo "nie", "zostaw" tylko zalezy jak się je wypowiada jeśli stanowczo i kilka razy powtórzę to z reguły porzuca swoje niecne plany i wołam go wtedy i daję buziaki ( choć i z tym różnie bywa) a jak tak mówię trochę ze śmiechem to raczej cieszy się, i piszczy i czasami jeszcze bardziej broi i jak mówię " a ty gdzie tam" to on ucieka i jeszcze bardziej zajmuję się swoją robótką a w domu mamy raczej porządek z racji tego że nic nie mogę zostawić w zasięgu jego rąk bo wszystko ale to wszystko wkłada do buzi, nawet okruchy z dywanu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
boshe- klusek założył sitko na głowę i poszedł w siną dal krzycząc eta eta eta ![]() Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
Zakorzenienie
|
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:
Aluś, który kończy 10 miesięcy ![]() ![]() Lola mam nadzieję, że się nie złościsz za zdrobnienie Aleksander-Aluś ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas od dwóch dni znowu pobudki ![]() ![]() ![]()
Emilka 3.10.2013 ![]() Kamil 9.03.2000 ![]() Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2014-07-25 o 07:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
![]() Motyl, u Oli wczoraj była rehabilitantka i powiedziała, żeby Oli kupić sandały i czasem jej zakładać po domu, tylko dokładnie powiedziała jakie. Mówiłą, że generalnie im dłużej dziecko chodzi boso, tym lepiej, ale Ola ma trochę krzywe stopy i bardzo podwija palce, więc że w tym przypadku może jej to pomóc wyrobić nawyk prostowania
#4700 |
Zakorzenienie
|
ja tam bym dziecka dla tzw świętego spokoju nie ochrzciła
![]() Motyl - co do butów to wg mnie najlepiej jak najwięcej boso, zwłaszcza oczywiście po domu. jeśli dziecko wykazuje jakieś nieprawidłowości w układaniu stóp (i to na tyle duże, że wymaga korekty, bo na początku to normalne że stópki układają się wręcz kosmicznie) to powinien to zauważyć lekarz i wtedy zaleca obuwie np z wkładkami. Marysia np stawiała stopy trochę do środka, kazali czekać i dać jej czas do 2 urodzin. zalecili tylko kilka prostych ćwiczeń. ponieważ po 2 ur nadal stopa leciała do wew, to wtedy już zalecili po domu kapcie z wkładką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
mały śpi, zasypiał całe 2 min. 75 s. przy kolędach
![]() ![]() no dobra" do pracy rodacy" lecę sprzatać po śniadaniu bo za jakieś 4 godz. mam gości MIŁEGO DNIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Hejo
Ja-ika współczuję nocek ![]() Misia jak tam syra? Isabel ale ten Twoj klusio zboj ![]() A dzisiaj spadl z łóżka ![]() ![]() Co do butow to ja kupiłam Mikiemu befado i sa super ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-25 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
dobroci dla Alusia-STO LAT
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
![]() w kwestii porządków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Isabel mi się wydaje że inne dzieci też takie są
![]() Dzisiaj P jest to nagram film jak on wlazi na to łóżko bo ktos musi asekurowac jak ja mam aparat w rękach
![]() |
#4708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chce wrocic ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() nie gniewam sie sama tak mowie caly czas :P oby Emilce sie poprawilo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() my tez mamy befado i wlasnei musze kupic 20 bo Alek ma wysokie podbicie i 19 go juz uciskaja ;/ ale kapcie super sa dla mnei te crocsy to przesada 60 zl dla dzieci za chodaki z ktorych wyrosnie za chwilke ;p ale moja mama kupila podroby za 19 zl tylko kurde za male ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- dziekujemy ![]()
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
ja próbuje sebka już kilka dni nagrac jak chodzi ale nie ma go kto asekurowac i nie daje rady sama bo jak mnie widzi to biegnie i robi bam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oby Emilce sie poprawilo ![]() moja juz balaganu narobila ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- dziewczyny mam pytanie, ale nie zwiazane z dziecmi ![]() kto to jest ta baletnica92 w klubie ? ![]() Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-07-25 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.