|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
w biedrze i innych marketach non stop są promocje na proszki płyny itp dla dzieci. Nie ma co kupować na zapas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prywatne to tylko taka zchcianka ;-) 11 będę miała w szpitalu to porównam ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam że na prywatnych może mniej pomiarów Ci zrobili czy coś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś kończymy 16, zaczynamy 17 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez się zastanawiam czy iść.....w sumie u mnie 18 tydz. (w ogóle to w którym tyg. się robi 3d?)
|
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
A to 3d to trzeba czy tylko jak ktoś ma takie widzimisi?
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyta o 17.30 ale już się stresuje. Mnie tez łapała skurcze łydek zwłaszcza w nocy i na basenie. Brałam jakieś tabletki z magnesem i smarowalam mascia ż kasztanowckasztanowca. Tak ze też wiem co to za bol; brrrr Cytat:
My mamy w lutym szczepienie p.pneumokokom 3 dawkę . Oby zdrowa była. |
||
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ja byłam w pracy. Posiedziałam ż dziewczynami, zjadlysmy ciasto, wypiły szampana...trele morele poplotkowały. Już za nimi tęsknię. Przy okazji pogadalam z kierowniczka.
|
||
|
|
|
#4724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filmik juz teraz na polowkowtm będzie fajnie wyglądał. I ja tez z racji chęci posiadania filmiku zmieniłam lekarza na polowkowe. Najładniej dzieciątko wygląda na trzecim badaniu genetycznym. My akurat nie mamy z tego okresu filmiku, bo lekarz nie chciał nam nagrać. Cytat:
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój ma u siebie, na przed ostatniej wizycie przełączył na chwilę ale nie wiem czy na nfz jest darmowa czy prywatnie tylko robi. Pójdę z pieniędzmi i zapytam
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na płytce najbardziej mi się podoba jak mały ziewa ;-) boskie, mogłabym cały czas oglądać ;-) Umowilam się teraz na prywatne usg na marzec. A lekarza znalazłam, umieszczając post w grupie mamusiek z mojego miasta i zaraz mi podały kilka nazwisk, tylko koleżanki z męża pracy zaraz pytały czy idziemy na usg, on taki zdziwiony, a one, że czytały mojego posta ;-) Post w grupie na Facebooku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mamusia kwietniowa 2015 i Mamusia majowa 2017 Książki: 6 /2017 Edytowane przez kacperkova Czas edycji: 2017-01-03 o 12:55 |
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6921652 6]Dziewczyny mam pytanie w co można się ubrać na osiemnatskę, jestem chrzestną, impreza w tą sobotę? Nie mam kasy na nowy ciuch. Siostra, która przyzwyczajona jest do tego że na każdą imprezę kupuje sobie nową markową kieckę, biżuterię, buty i torebkę. Niestety mimo że zaproponowała mi że mi coś pożyczy - to z jej drogich ciuchów nic na mnie nie pasuje - mamy inną figurę. Z dodatków jej również nic nie pasuje do mojej garderoby i przy moich nie markowych ciuchach wygląda to jak doklejka. Ja nie mogę pozwolić sobie na takie luksusy. Czy można iść w jeansach? Nie mam innych spodni ciążowych, a zakup kolejnych na jeden raz nie wchodzi w grę. Eleganckich ciuchów również nie posiadam, bo nie wychodzimy w eleganckie miejsca, więc te ciuchy są mi zbędne. Najchętniej wcale bym nie poszła na tą imprezę. No i najgorsze że przed imprezą jest msza w kościele - więc już po niej będę mocno zmęczona i zziębnięta. Więc musi to być coś wygodnego.[/QUOTE]
według mnie, jeśli faktycznie nic nie znajdziesz na wyprzedażach to możesz iść w jeansach. Tylko do tego założyłambym jakąś "elegancką" bluzke i marynarkę...torebka chyba nie musi być kopertówka. też kiedyś kupowałam sobie zawsze coś nowego na imprezy, ale zauważyłam, że taką sukienkę zakładam tylko raz, więc teraz się poważnie zastanawiam
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z filmiku można sobie zdjęcia też wydrukować zawsze ;-) Mój prowadzący nie wie i się nie dowie, że ja sobie jeszcze dodatkowo sprawdzam wszystko. Tak też robilam w pierwszej ciąży. W moim wypadku to są 3 USG po 100 każde, więc myślę, że niedrogo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ja jutro mam wizytę. Ale się cieszę!!! Wreszcie zobaczę bejbusia! Miałam mieć o 18.50 ale jednak jadę na 15.30, bo się miejsce zwolniło ![]() no i tym razem z mężem oczywiście skorzystam z okazji i podjadę też na jakieś małe zakupki
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
Zielonymigotek- możesz założyć i spodnie. U mnie w rodzinie na 18 ubiera się normalnie jak na zwykłe urodziny.
Ja też mam mierzone ciśnienie i wagę w przychodni. Waga dużo się nie różni od tej porannej. Wy tu o płynach i proszkach a ja nie mam nawet jednego ubranka dla potomkini. Dziś byłam na zakupach i miałam coś kupić a nic mi się nie podobało wiec dałam spokój. Znalazłam dla Melki sukienkę na bal karnawałowy i w tym roku będzie roszpunką😄 o ile nie będzie za dużą dla niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez marikaxp Czas edycji: 2017-01-03 o 13:04 |
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w tym pięknym dniu
![]() Gdybym nie była taka zarąbana to wzięłabym ancymona na spacer a tak to znów siedzenie w domu. U nas zima na całego. Zrobiłam sobie herbatkę i idę Was czytać
|
|
#4735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja wczoraj mialam zwykle badanie i lekarz sam przelaczyl na 4d i wydrukowal zdjecia 3d bez dodatkowej oplaty. My filmiku nie bedziemy brali, wystarcza mi foty 3d a ze moj lekarz to drukuje i przelancza bez problemu to nie bede chodzila gdzie indziej i placila dodatkowo. Nastepna wizyte bede miala w 19 tyg to mi pow ze wtedy bedziemy myslec nad polowkowym ze to takie drugie prenatalne i on nie robi i najlepiej w tej klinice gdzie mialam pierwsze sie zapisac. Tam to usg 2 trymestru kosztuje 270 zl. Z racji tego iz mam karte medicover, to bede dzownila do centrum medicover .. 40 km ode mnie i zapytam o te polowkowe, czy tam robia i czy bedzie to bezplatne. Kolezanka tam chodzi i nie placila na zadne prenatalne tam. Musze ja podpytac. Czy te usg polowkowe bede miala 3d to mi obojetne, bo wiem ze idac na kolejna wizyte do mojego znow mnie przelaczy, a na nim nic lekarz dokladniej nie widzi, to taki fun dla nas..oni mierza na 2d wszystko |
|
|
|
#4739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6921652 6]Dziewczyny mam pytanie w co można się ubrać na osiemnatskę, jestem chrzestną, impreza w tą sobotę? Nie mam kasy na nowy ciuch. Siostra, która przyzwyczajona jest do tego że na każdą imprezę kupuje sobie nową markową kieckę, biżuterię, buty i torebkę. Niestety mimo że zaproponowała mi że mi coś pożyczy - to z jej drogich ciuchów nic na mnie nie pasuje - mamy inną figurę. Z dodatków jej również nic nie pasuje do mojej garderoby i przy moich nie markowych ciuchach wygląda to jak doklejka. Ja nie mogę pozwolić sobie na takie luksusy. Czy można iść w jeansach? Nie mam innych spodni ciążowych, a zakup kolejnych na jeden raz nie wchodzi w grę. Eleganckich ciuchów również nie posiadam, bo nie wychodzimy w eleganckie miejsca, więc te ciuchy są mi zbędne. Najchętniej wcale bym nie poszła na tą imprezę. No i najgorsze że przed imprezą jest msza w kościele - więc już po niej będę mocno zmęczona i zziębnięta. Więc musi to być coś wygodnego.[/QUOTE]
Zielonymigotek to jeszcze zależy czy masz imprezę w domu, czy klubie, czy jeszcze gdzieś indziej. Ja jestem zawsze zwolennikiem sportowej elegancji. Założyłabym zatem jeansy, zwykły szary podkoszulek, cekinową marynarkę i botki na obcasie. Poszukałabym w tym Twoim ciucholandzie jakiś fajnych rzeczy. Moja siostra ubiera się w lumpkach i czasami przynosi mega wypasione ciuchy. Może znajdziesz albo jakąś elegancką tunikę, albo np. marynarkę oversize do jeansów, kopertówki też mam ze 2 z lumpka, po złotówce były. Nawet na wesela w nich chodzę. Poszukaj, naprawdę w ciucholandach można się fajnie, modnie i niedrogo ubrać. A taka jedna elegancka stylizacja przyda Ci się jeszcze nie jeden raz ![]() Niby widzimisię, ale ja np. nie mam wyboru bo mój gin za każdym razem przełącza na 4d i 3d i zdjęcia mam praktycznie tylko takie ![]() Cytat:
Cytat:
Zadbaj o to, żebyś takie USG miała zrobione, bo to bardzo ważne badanie, nawet nie wiem czy nie ważniejsze niż to pierwsze prenatalne. Sprawdza się wtedy wszystkie narządy wewnętrzne. Niby powinien je robić lekarz z certyfikatem, tak jak to I genetyczne, ale jak Twoja lekarka takie robi to ok To nie jest zwykłe USG, tylko to jedno z trzech, które w czasie ciąży każda kobieta powinna zrobić. Monika i Vanessa - kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Zawolalam meza to sie smialismy ze duzy nos po nas i lekarz mowi ze maly nosek..jak nasze..kupa smiechu..
moge kupic pierwsze body

dziś kończymy 16, zaczynamy 17

wizyta o 17.30 ale już się stresuje.