|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. .....aaaaaaaaaaa......... ..własnie wygrzebalam z samego końca szafy dresiki, które mialam na sobie ostatni raz w zeszłym roku w lipcu, a potem je schowalam głeboko na dnie szafy bo byłam w nich tak opieta jak baleronik
A teraz nakładam i co widzę....ładnie leża, a na nogach to luzne sa, tzn nie obciskują mnie jaaa, jak bym mogła to bym wycałowala każdą z was z osobna za to, że jesteśmy tu razem i w ogóle to, że znalazłam taki wątek Ale mi sie humor poprawił ![]() ![]()
|
|
|
|
#4713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Tak poza tym to poległam dzis zupełnie na urodzinkach mamy. Najpierw kawałek królewca, potem w-ztka i na koniec 2 kawałki ciasta biszkpotowego z brzoskwiniami, galatetką i bitą śmietaną . Futrowałam aż mi sie uszy trzęsły...Po słodkościach sałatka, kotleciki. Jejku sama jestem zaskoczona gdzie ja to wszystko zmieściłam??? Miałam dosłownie jakiś napad obżarstwa No nic, po dzisiejszym dniu przedłużam I fazę do piatku albo nawet o cały przyszły tydzień. Dobrej nocy wszystkim.
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli można np. w ciągu jednego dnia serek wiejski, szklanke kefiru (czy mniej? Bo one sa pakowane po 400 g ..), twarog i homo? ![]() A pestki dynii/ słonecznik w jakiej ilości? Ale Wam upierdliwa plazowiczka przybyla Przepraszam.
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jjjjjjejejejeejeee gratulacje, ciesze sie razem z Toba |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale może być dzień serowy jak będziesz chciała + miliard warzyw ![]() a słonecznik i dynia to po 2 łyżki
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję dziekuję i niech mi tylko ktoś powie ze ta dieta nic nie daje - to pogryze
|
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle już mi się na I fazie znudziło, jutro już welcome back owsianko
|
|
#4720 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja sie przyzwyczailam pic szklanke dziennie wlasnie tego 0,5 % A powiedz mi traktowac to jako przekaske?? Bo tak robie. chyba ze zechce mi sie wieczorem po kolpacji bo np mnie ssie a wczesniej nie pilam to wypije.Cytat:
3mam kiuki oby tak dalej Gratulacje takie zauwazalne efekty po "starych" ciuchach bardzo mobilizuja i humor poprawiaja![]() Cytat:
Zawsze robie peeling z 4 kaw tzn z fusow po 4 kawach. Jakos tak lubie jak go duzo i wtedy na cale cialko starcza i taka sobie jestem jak by mnie mrówki oblazły![]() Cytat:
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to w co ja bym miała sie wgryźć u Ciebie Jak tam nawet tłuszczyku nie ma
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I do tego żarłok wielki.Na śniadanie zjem omleta z serkiem homo, na obiad z jakimis warzywami (albo sałatkę z soją, ciecierzycą, soczewicą), na kolacje twarog), na drugie sniadanie wiejski i bedzie git Idę układać sobie I fazę, jeszcze nigdy tego nie robiłam. Odchudzałam się, ale nie planowałam co bede jesc, zawsze na spontanie ![]() Coś czuję, że nie zrezygnuje juz z SB - strachelnie mi sie podoba. Nie usmiecha mi sie mysl powrotu do starych nawykow. Dziękuję
|
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tłuszczyku to jest jest, a jak wątpisz, to zawsze zostaje pierś
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
uważaj bo ja lubie piersi - szczególnie nadziewane i zapiekane na patelni
a ja mimo, że w centymetrach zmalałam to nie zauważyłam zeby mi piersi zmalały, tzn. nie mierzyłam sie ale widzę bo biustonoszach. No ale może nie ma co sie dziwnić bo gdyby mi zaczęly spadać to bym musiała nosić minus B, a nie B ![]() A i jeszcze jedne wielki plus SB to, to, że jest to jedyna dieta po której moje paznokcie sa w idealnym stanie. Zawsze jak probowalam sie odchudzać to zaraz mi sie łamały, a że ueiwlbiam mieć długo to odchodziłam od diet, a teraz sa super twardziutkie i cacuńcio (puk puk - odpukuje w niemalowane ) |
|
|
|
#4725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku diety sie zastanawialam jak to wpłynie na biust. Ale dziewczyny nigdy sie nie skarzyly wiec jest chyba i u innych ok. |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo nie leci jak na innych dietach... kiedyś spadł mi do B aaaaaaaaaaa
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
onaella moje gratulacje
ja jak już rano pisalam zaczelam grzesznie dzien, a wczoraj grzesznie skończyłam więc dzisiaj wieczorem to dzielnie spaliłam (przynajmniej połowę) godzina ćwiczeń kolacja juz była grzeczna sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pekinką i ogórkiem kiszonym |
|
|
|
#4729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jednak na twoim miejscu wybralabym kroliczka. albo kotka![]() ![]() Cytat:
ale jak wtedy z jedrnoscia?tak w ogole to dzien dobry i milego, plazowgo dnia ![]() menu na dzis: śn: serek wiejski z lycha fasoli, ogórek kiszony 2sn: parowka sojowa, kiszony jeden ob:pieczen z tofu i kalafior p:jeszcze nie wymyslilam, moze jogurt? ![]() k:talerz zupki porowo-cebulowej
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ratujcieeeeeee, tracę motywację!! Przez moje karmienie caly czas mam schiza ze nie bede miała mleka a tu paradoks bo ja chciałabym już powoli kończyc karmienie ale boję sie że mleka zabraknie... I przez to mleko jem żeby miało z czego być i efekty nie są oszałamiające, ale są - jednakże dziś mija 3 tydzień juz a ja jedynie schudłam po 4 cm w talii, 3 cm w biodrach i tylko 1,5 cm w udzie.
|
|
|
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Kobietki
No ja niestety cały weekend miałam zabiegany - zajęcia ze studentami zaocznymi i w sobotę i w niedzielę - dobrze, że chociaż pogoda była brzydka, to mi nie było tak żal weekendu. Wczoraj poszliśmy z moim TŻ-tem na zakupy ubraniowe. No i oczywiście złapałam megadoła - nic na mnie nie pasuje w normalnych sklepach, tzn. założę, ale wyglada to żałośnie. Nie tak jak na wystawie, czy wieszaku Po kilku przymiarkach miałam zepsuty humor i nie chciałam już nic mierzyć. Natomiast mój TŻ, który jest wysoki (190 cm) i szczupły (77 kg), wchodzi do sklepu, patrzy co mu się podoba, przymierza i wygląda zabójczo przystojnie, kupuje i wychodzi. Czemu ja tak nie mogę??!!! Kupił sobie wczoraj kurtkę, spodnie, dwa sweterki, koszulę, podkoszulek, a ja ... NIC!!! Mieliśmy 2000 przeznaczone na zakupy ciuchowe na nas dwóch, ale skoro ja nie chciałam /bo nie mogłam/ nic kupić wydał całą kasę na siebie No ale cóż ... przynajmniej on wygląda super przystojnie, a ja czekam aż schudnę, wtedy sobie kupię zabójcze ciuszki... Właśnie się ważyłam i mierzyłam. Rewelacji nie ma, bo i zeszły tydzień to była jakaś farsa diety, a nie dieta. Z ćwiczeniami też dość nieregularnie, bo zawsze coś wyskoczyło. Schudłam 1 kg, ważę 73,3 kg (ale nadal jestem przed @, który się spóźnia już 4 dzień i z tego powodu też jestem wściekła), a jeżeli chodzi o wymiary to raczej bez zmian, zleciało jedynie -1 cm w udzie, kolanie i w pasie. A reszta bez zmian ;( Dobrze chociaż, że nie przytyłam, bo naprawdę miałam niezłe wpadki dietowe. Zdecydowałam się jednak przejść na II fazę diety SB, gdyż brak owoców i innych produktów dozwolonych w drugiej fazie, strasznie mi w I doskwierał. Jadłam bardzo mało, miałam problemy, za przeproszeniem, z wypróżnianiem, więc postanowiłam się więcej nie męczyć. Widać u mnie efekty na SB I fazie /tydzień b. restrykcyjny, tydzień z grzechami/ nie są rewelacyjne, ale zawsze coś - ogólnie -3 kg. Dzisiaj walczę ze wzmożoną siłą, bo jestem na siebie okropnie wściekła. Wczoraj już myślałam, że się poddam, ale nie! Będę walczyć i będę szczupła. Poćwiczę ostro w tym tygodniu to i efekty za tydzień waga i centymetr powinny wskazać. Przepraszam za przydługiego posta, ale nie odzywałam się cały weekend i chciałam dać Wam znać, jak u mnie leci. Poczytałam co u Was słychać - o zgrozo! miałam 7 stron czytania :p Ale to znaczy, że walczycie, wspieracie się i udzielacie. Oby tak dalej! Wszystkie nowe Dziewczyny witam serdecznie, a wszystkim Dziewczynom z oszałamiającymi efektami - gratuluję bardzo ![]() Buziaczki i pozdrawiam serdecznie P.S. Dziękuję, że jesteście, bo dawno już bym się poddała, ale jak wczoraj wieczorem poczytałam o Waszych efektach i ogólnie o dietkowaniu, to się zebrałam w sobie
|
#4732 |
|
BAN stały
|
dzien dobry Kochane
![]() dzisiaj 8 dzien SB ale faaajnie wczoraj winko z okazji polmetka ;P hihiale biore sie w garsc, i walcze dalej zaraz sobie omlecika z warzywkami zrobie, wezme na uczelnie twarozek domowy i sok pomidorowy, a wieczorem... we'll see... ale zastanawiam sie czy by mięska z zamrazalnika nie wyciagnac..czy mozna zrobic rosolek na piersi z kurczaka? :P takim filecie? jesli by sie to wrzucilo do wody i ugotowalo..? hmmm ja nigdy w zyciu zupy nie gotowalam.., a cos chodzi za mna ostatnio buziaki, milego dnia
|
|
|
|
#4733 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
uda na sie na 100% trzeba myslec pozytywnie i nie dac sie temu tluszczowi ktory sprawia ze nie zyjemy pełna para, tylko ogranicza okropnie - wiec trzeba byc silnym i go zabic razem nam sie uda
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Na kostce rosolowej warzywnej (najlepiej ze zdrowej zywnosci), do tego pokrojone w kostke i nasolony kurczak, por, troche mieszanki chinskiej (tylko powybieraj marchewke ) i dodaj makaron sojowy albo z fasoli mung, dopraw przyprawami chinskimi (gotowa mieszanka, a jak ma cukier to sobie swoja skomponuj), sola i kilkoma kroplami tabsaco - pychota! ja taka bez kurczaka czesto robie
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Śniadanie za mną, i lecę pędzę, żeby Agnesce przyjść z wielkimi uściskami Złotko przecież 3 kg to bardzo ładny początek, pomyśl, że jakbyś nie zaczęła diety to nawet mniej o te trzy by nie było A po 2 nie bój sie przejść na II fazę. Pamiętam jak tu na tym wątku czytałam zmagania pewnej dziewczyny, która chyba jakoś tak mało też pozbyła sie kg na I fazie, i przeszła na II i w tym samym czasie, czyli 2 tyg, schudła dwa razy tyle co na I i dalej leciało sukcesywnie nawet więcej niż sobie zaplanowała. I tutaj tez jest indywidualne tempo. Może owoce i pełne ziarno wpłynie na Ciebie podobnie. Nikt nie powiedział, że niejedzenie węglowodanów daje najlepszy efekt. Przyjrzyj sie innym dietom redukcyjnym, wszędzie na śniadanie jest owsianka lub chleb pełnoziarnisty, na obiad ryż lub makaron pp, i do tego jeszcze owoce, czyli bardzo dużo węgli, więc nie bać się. No i jeszcze jesteś przed @ to odlicz sobie jakieś 2-3 kg, i jeszcze zaparcia tez robią swoje, bo w jelitach wszystko siedzi i tez waży. więc hop na II fazę i odwiedzisz toaletę, i @ przyjdzie i kilka dni po nim cała woda zejdzie, i wtedy zaskoczysz się spadkiem wagi. Nawet nie wiesz jakbym chciała, żeby moje wróżby sie spełniły Nie jestem autorytetem w zrzucaniu kg, ale powoli idzie. Dziewczyny w czasie o połowę krótszym niż ja zrzuciły tyle samo a nawet więcej kg, ale ja sie nie poddaje, każdy ma indywidualne tempo metabolizmu, inna aktywność w ciągu dnia, i tez sobie codziennie powtarzam, że to co, że wolno i mniej niż inni, ale jeszcze 2 miesiące temu było mnie 10 kg więcej, wyobraź sobie 10 kg cukru, lub słoniny niesionej ze sklepu Głowa do góry i 3mam kciuki!
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szynszyle tak dlugo zyja??? Agneska nos do góry ! |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczynam! Bardzo się cieszę, że skończylo mi się domowe jedzonko i wreszcie nie będzie mnie kusić
Będę jadła jajka, warzywka, serki, kotleciki sojowe, sałatki... ach rozmarzylam sie (grunt to autosugestia) ;-)Więc rozkładam kocyk i idę na śniadanko
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez myslenz ekroliczka bym chyba wolala. Taki kicajek jak by byl to by bylo fajnie![]() Witam tak na margonesie ide sobie robic przepyszne sniadanko:P omlet dzis ale nie na slodko tylk0 z serem i doprawiony.
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]() Jestem od 6 na nogach i już zdążyłam wchmulić jajecznicę z 3 jajek z pomidorem i ziołami i sokiem pomidorowym na śniadanko a przed chwilą wypiłam mały kubek jogurtu nat. Za 2 godz obiadek bo potem jak wylecę z domu to wrócę chyba o 21 więc obiadu nie bede miala gdzie zjeść Na przekąskę będą orzeszki i może jakieś warzywo. A kolajcę zjem późno oa le co poradzę. JEstem już po fitnesie wiec nie chce zapeszać ale jak na razie na te 4 godz odchudzania idzie mi całkiem nieźle ![]() Oby tak zostało do konca i żeby tlyko nie kusiło to co miałoby kusić :P Pozdrawiam i gratuluję wyników
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Od jutra ogranicze picie mleka. Bo codziennie to chyba przesada. Musze zainwestować w postacje bo dawno nie jadlam a jako przekaska miedzy sniadaniem a obiadem bardzo mi pasowały bo przewaznie niem mnie w domu o tej porze.
A teraz nakładam i co widzę....ładnie leża, a na nogach to luzne sa, tzn nie obciskują mnie
. Futrowałam aż mi sie uszy trzęsły...Po słodkościach sałatka, kotleciki. Jejku sama jestem zaskoczona gdzie ja to wszystko zmieściłam??? Miałam dosłownie jakiś napad obżarstwa
No nic, po dzisiejszym dniu przedłużam I fazę do piatku albo nawet o cały przyszły tydzień. Dobrej nocy wszystkim.

Przepraszam.
zębole

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Bo moj mis chce bym miala od niegio malutkiego futrzaka,psa mam wiec nie moze byc to zaden kotek ani piesek. WYmyslil szynszylka ale tak mysle ze fajniusi by był kroliczek miniaturka co wy na to?
No ale cóż ... przynajmniej on wygląda super przystojnie, a ja czekam aż schudnę, wtedy sobie kupię zabójcze ciuszki...