|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
No to mamy pierwszego przedszkolaka! Jowisz, gratuluje i zazdroszczę... muszę/chcę też powoli rozglądać się za czymś.
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
witam
nie mam dziś natchnienia na pisanie u nas ponuro i zimno aż się wychodzić nie chce Mała jak masz kombinezon na styk to może poczekaj jeszcze z miesiąc i kupisz nowy z obniżki posezonowej Jowiszku super że Iga się tak szybko dostała a ona widziała jak tam jest, jaka była jej reakcja ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ciekawe jak tam dziś Piterek, mam nadzieję że się już uspokoiło |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna łza poleciała. babka wzięła ją na ręce i wszystko jej pokazała, małż został za drzwiami. już po obiedzie nie pisałam,ale w piątek sprzedałam krzesełko do karmienia z odbiorem osobistym jak ją puszczę po nowym roku na większość dnia to będę musiała gotować tylko w soboty i niedziele
|
|
|
|
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mi coś wpadnie w oko ![]() Cytat:
![]() gratulacje dla Igi jak zazdroszczę, że się dostała ![]() u mnie może nawet nie być szans od września...moja siostrzenica dostała się dopiero od 4r.ż mimo, że oboje rodzice pracowali... ![]() Cytat:
wystawiłaś na jakiejś lokalnej stronie z ogłoszeniami czy coś...
|
|||
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako patologiczna matka nie zazdroszczę
sama sobie tego nie wyobrażam, chyba najchętniej nie odpępniłabym Olgierdy nigdy ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja na kolorki też jak najbardziej zwracam uwagę Wiecie co giczały mi dziś zmarzły mam zwykłe kozaki Daichmannowe i chyba będę musiała zainwestować w takie uszczuplające mnie pewnie ok 400 zł z futrem w środku. Jeszcze się zima nie zaczęła, a ja już w nogi marznę więc dobrze nie jest
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś jej Kasia nie skrzywdziła domyślam się, że Ola pójdzie dopiero do obowiązkowej zerówki ![]() Iga usypia, ufffffffffff dziś idę do dentysty Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-11-22 o 14:38 |
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podczytalam was troche wiec tyle co pamietam:
Kasiulko gratuluje szlafroczka Ladnie kobito wygladasz ![]() Jowisz miejsce sie znalazlo jednak Moj szkrab juz od roku chodzi 2 razy w tyg. do niani i jestem mega zadowolona,bo babka jest fajna. Ostatnio bylam w naszym przedszkolu (bardzo blisko domu) i az mi sie zal zrobilo, ze od lata byc moze Edik pojdzie do przedszkola, bo jak zobaczylam tyle dzieci i ogolny balagan tam panujacy to jakos tak ... ![]() Jesli bylaby mozliwosc, to chetnie zostawilabym go jeszcze u niani...tam jest max. 5 dzieci i wspaniale warunki Zobaczymy...Kasiulko, nie martw sie, predzej czy pozniej Olgierda pojdzie do szkoly i sila rzeczy trzeba bedzie pepowine odciac U nas problemu nie bylo u niani, wiec i przedszkolem sie nie przejmuje, poza tym no kiedys trzeba zaczac...
Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2010-11-22 o 14:40 |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa ja wiem, że jestem skrzywiona pod tym względem, ale naprawdę praktyki które miałam w żłobkach zrobiły swoje
Sama poszłam dopiero do zerówki jako 6-latka (moja mama nie pracowała początkowo) i nie miałam najmniejszych problemów z aklimatyzacją, do dziś pamiętam jak mnie mama zaprowadzała i odbierała - jak brałam tam lalki i jak inne dzieci płakały przy pożegnaniach z rodzicami ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Mijuś kochana dziękuję Cieszę się że i Tobie szlafroczek wpadł w oko
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
coś na roślinach napisałam odnośnie więzi matka-córka
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Mija a czy mogę się zapytać ile płacisz niani za opiekę, i ona ma wszystkie dzieci wzięte pod opiekę czy któreś ma swoje
Kasiulka było by ci trudno za pierwszym razem a za każdym kolejnym razem było by ci coraz lżej Ja to przerabiałam z Krystianem miał iść jako 4 latek ale szczerze mówiąc nie bardzo mi się to widziało bo on jeszcze był taki mały ale jako 5 latek zmobilizowałam się i poszedł, na początku też nie wiedziałam jak ja to zniosę, czy on się tam zaklimatyzuje, a on poszedł ku dzieciom i nawet na mnie nie popatrzył, zero jakiegoś strachu, obaw, więc i ja byłam spokojna |
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsza i najwygodniejsza w tym jest dowolnosc, tzn trzeba ustalic indywidualnie na ile godzin oddaje sie dziecko, ile razy w tyg. i potem juz normalne regularne chodzenie. Podobno w Polsce tez uruchamiaja taka instytucje - moim zdaniem dobry pomysl dla tych, ktorzy nie maja miejsca w przedszkolu lub posiadaja indywidualne potrzeby (tak jak my, oddalismy dziecko poki co na 2- 3 dni w tygodniu, bo tak nam pasuje). Generalnie niania ma swoje dzieci plus obce, ale np. moja ma juz syna w wieku szkolnym, wiec jest luzz. A co do kosztow to roznie, ja mieszkam poza duzym miastem i place ok. 3,5 € za h. |
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za informacje |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi nie ma problemu
apropos niani to dzis jest organizowany wieczorek dla rodzicow, przyjda podobno same mamuski, wiec traktuje to jako rozrywkowy babski wieczor - wychodze na 20 sta ![]() Kristi no wlasnie!! Nasza niania ma imie podobne do Twojego i ja nazywam ja tak dla zdrobnienia Kristi
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
no i gdzie Ania z wieściami od gina ?
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu miałabym się obrazić ![]() no właśnie anka już dawno powinna zdać relacje a Anisi też nie ma, chyba Piterek się rozłożył i biedna nie ma kiedy zajrzeć |
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
hello
dziękuję za troskę dopiero co wróciłam od mamy, bo nie jechałam samochodem , tylko autobusem, a wiadomo jakiś jest ścisk w godzinie szczytu, wiec nie ryzykowałam,bo by mi Mikiego jaja pognietli otóż tadam jak mi wymacała (bo pisałam ze usg u niej niet) jestem prawie w 9 tygodniu ciązy jak dobrze pójdzie to będę rodzić pod koniec czerwca , więc będzie prawie 3 letnia różnica między dzieciakami ginka, jak zwykle, bardzo miła, jak do niej chodzę to jak do dobrej starszej znajomej nie chce mnie na nic naciagać itp. pogadałyśmy sobie o zdrowiu i wyborach ![]() ma mi załatwić enodkrynologa w szpitalu ( bo mi spadło TSH) , a jak nie to będę musiała iść prywatnie , bo na nfz pod koniec roku już nie ma szans moja ginka, nie uznaje suplementacji witaminami, ani hormonami, jak ktoś ma dobre wyniki, i nie ma żadnych chorobowych objawów to nie nabija kabzy koncernom dowiedziałam się że teraz wg zaleceń, jest własnie usg na początku 7-8 tydzień, żeby sprawdzić czy wszystko w środku osadzone i czy serce bije ale ginka powiedziała, że teraz to już mogę zaczekać do tego usg z przeziernością, skoro wymacała mi maciczne umiejscowienie zarodka, podpytałam o te badania prenatalne, to faktycznie nie każdemu z biegu przysługują, musi być wywiad lekarski chorobowy do tego wskazujący no w prezencie dostałam lactacyd, w sumie ok, bo mi się płyn kończył no i tyle wieści z frontu brzuszkowego zastrzelić się można , bo Miki ma już 4 katar tej jesieni cholera wie od czego, kto na niego nakichał zajada tranowe tabletki, bioaron aloesowy drinkuje, a jakoś nic go to nie uodparnia ciągle mnie woła, nioś, nioś, i leci z chusteczką
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, Anka - superowo, że wszystko z fasolką ok
ja chyba 5 razy moją córunię widziałam ![]() dumam dalej nad torebkami...bo nie mogę się teraz zdecydować
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała zobaczyć bijące serduszko, nie powiem że nie
ale trochę szkoda mi 100 zł, a za miesiąc następne ![]() spalnia Mikiego przygotowana, cebula pokrojona, skropiona olbasem, mam nadzieję że prześpi jakiś czas
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu super, że wszystko pięknie z dzidziusiem
wspaniałe uczucie jak Olgierdzia zamieszkiwała mą macicę ![]() Maluśna nio nie gadaj mi, że tż Ci torebki wyszukał toż on jest ideałem
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do ideału to mu daaaleko, że hoho doradźcie...torba ma być w miarę pojemna (wiadomo). mam takie typy: http://moda.allegro.pl/czerwona-laki...328302749.html http://moda.allegro.pl/new-look-duza...321294567.html http://moda.allegro.pl/super-torebka...334469184.html http://moda.allegro.pl/wytworna-duza...334438723.html http://moda.allegro.pl/skora-natural...324383774.html http://moda.allegro.pl/skora-natural...324383586.html http://moda.allegro.pl/skora-natural...324382631.html
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Malusna kochana jak dla mnie przedostatnia
I zmykam.
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Uszyj sama
![]() Anka bardzo bardzo i to baaardzo sie ciesze z twojego szczescia! i trzymam kciuki za pomyslny przebieg ciazy Ja z tym przedszkolem musze jeszcze troche poczekac, bo dopoki nie bdziemy mieli reguralnych przyplywow kasy, to zwyczajnie nie stac nas - na panstwowe nie ma szans, a prywatne raz ze kosztuje fortune, a drugi raz, wcale nie ejst takie super i wiele sie nasluchalam, wiec juz ewentualnie pojdzie do rpzedszkola panstwowego od wrzesnia, ktore jest obowiazkowe we Wloszech. Poki co wymieniamy sie z mezusiem, ale najbardzije sie ciesze, jak juz sama reguralnie zaczelam chodzic do rpacy |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Marti worek kupiłam w drogerii koło bloku dziś. szary, ze śliskiego materiału, i wzór na nim konika pony
Mała z tych linków tylko te torebki: http://moda.allegro.pl/skora-natural...324382631.html http://moda.allegro.pl/skora-natural...324383586.html Aniu super wieści ![]() wróciłam od denstystki, znieczulenie jeszcze działa
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Ach to Jowisz drozej by wyniosly same nici i material .. juz nie mowiac o pracy recznej, no chyba ze bys go wyhaftowala
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że wam się podobają te torby co mojemu tż
to te, które on wyszukał za eleganckie chyba. dlatego mimo, że mało praktyczna najbardziej podoba mi się ta porfelowa, cudne zapięcie ![]() Jowisz - idziesz na łatwiznę podpisać, phi proszę na worku wyhaftować dane dziecka
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze podpisywałam długopisem albo lakierem do paznokci inicjały.
anka super że ginka wymacała zdrową fasolkę będę trzymać kciuki by do samego końca było w najlepszy porządku |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ania, gratuluje zdrowej fasolki! Martiś, to nie tak, ze Piotrek ciagle cos lapie. Jemu sie czasem cos przyplata lecz szybko odchodzi. Nie wiem moze to przez to, ze nie ma tych piatek a są juz pod dziąsłami, z tego co widze jak otwiera buzie Z angina poki co pozegnalam sie juz na dobre 2 miesiace i licze ze nie przyjdzie ![]() Z Piterem lepiej. Wczoraj od 4 rano niby wszystko OK. Zjadl mleko, potem zupe, nawet troszke drugiego dania. Wieczorem tez mleko zjadl, nocka przespana. A dzis rano wypil ciutke mleka i zwrocil to po 10 minutach byla tez dosc kwasna kupa.. ![]() Nie wiem czy to zeby, czy jeszcze jakis wirus sie ostał? Dziwne, ze wczoraj caly dzien OK, a dzisiaj poczatek dnia od ![]() Dzis zaleciłam dietke. Polećcie mi dziewczyny co kupic z osłonówki i czy warto brac gastrolit w razie czego? ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Tak w ogole to wyleczylam go odgazowana coca-colą ![]() nie wierzylam, ale pomoglo... wprawdzie co wypil to zwracal, ale jak wyszlo wszystko co bylo toksyczne dla zoladka, tak potem dalam mu przegotowana wode z acidolaciem do popijania w nocy, co wydundlal bo mu sie chcialo pic i pił cokolwiek mu dalam, to o 4 rano zoladek zaczal pracowac i sie mu bolesnie skurczyl, zachcialo mu sie jesc i zrobilam mu mimo powaznych obiekcji mleko bo wrecz go histerycznie ządał. Wypil prawie cala butelke i poszedl spac. Mleko sie przyjelo i nie bylo sensacji caly dzien wczoraj.
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Anis ciesze sie, ze juz lepiej, a to tak, mzoe to te zeby
A ja juzz nie jestem cud zlocista blondynka . Znudzil mi sie widok tlenionej, stad moje wloski sa duzo ciemniejsze
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

jedna łza poleciała. babka wzięła ją na ręce i wszystko jej pokazała, małż został za drzwiami.
nie pisałam,ale w piątek sprzedałam krzesełko do karmienia z odbiorem osobistym
Podeślę mamie kilka linków chyba, żeby wiedziała o co mi chodzi. Kuźwa... ja to się zawsze wkopię 

może mi coś wpadnie w oko
za tydzień w środę debiut
jak zazdroszczę, że się dostała 
Ladnie kobito wygladasz 

byla tez dosc kwasna kupa..