|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez perfect_beauty Czas edycji: 2012-09-07 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
Ufff....nareszcie weekend! czy Wam też się tak okropnie dłużyło?
![]() U mnie dziś sporo zrobiłam: - najważniejsze, przestawiłam meble, posprzątałam i czuję się jak nowo narodzona (uwielbiam przestawiać różne rzeczy ![]() - Załatwiłam sprawę w ksero i jutro idę odebrać przesyłkę ![]() - ścięłam włosy! Teraz biorę się za picie drożdży(może), pokrzywy, skrzypu, regularnego olejowania i dbania o kłaczki;p - przeżyłam ten dzień w szkole ![]() Jutro mam do zrobienia: - posprzątać pokój - wyjść z psiakiem przynajmniej 2 razy - pościągać programy - przepisać zeszyt od bioli - zrobić fiszki do języków - zająć się matmą, polskim oraz angielskim - zrobić porządny plan nauki do matury (do języków już mam ![]() ![]() - zrobić maseczkę na twarz, depilacja, peeling itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tam parkowanie ;D? powiedz mi jak Cię uczą parkować równolegle tyłem ;p? bo u mnie każdy mówi co innego;pp Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- mysiunia81 mi strasznie zleciał ten tydzień. ale jak sie zaczną studia to też mi się będzie ciągnęło w nieskończoność ;]. ooo jutro sobota ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
mysiunia jakie programy chcesz ściągać ?
![]() A ja idę sobie poczytać jeszcze przed snem ![]() A jutro czeka mnie: *sprzątanie *ćwiczenia *wyczyścić klatkę kanarkowi *przejrzeć jeszcze raz regał, czy można coś jeszcze wyrzucić *książka *angielski !! *2 tematy z kursu *zrobić drzewko na biżu *wystawić kilka aukcji *zgrać wszystko potrzebne z komputera na USB *zrobić porządek na biurku *pomalować paznokcie
#4716 |
Raczkowanie
|
Podsumowanie dnia dzisiejszego, miałam zrobić:
-rozwiązywać testy z prawa jazdy -nie rozwiązywałam ![]() -poczytać książkę-zrobione -poczytać blog który mnie bardzo motywuje-zrobione -obejrzeć jakiś film-zrobione -odpisać na listy-odpisałam tylko na jeden -pouczyć się trochę angielskiego z fiszek-nie zrobione ![]() za to sporo czasu zajęło napisanie mi komuś referatu na studia, poświęciłam też sporo czasu mojemu królikowi ![]() ![]() Plany na jutro: -posprzątać w pokoju -rozwiązywać testy z prawa jazdy minimum godzinę -wybrać jakieś zdjęcie architektury którą narysuję -pouczyć się angielskiego z fiszek |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakręcony Chochlik
|
Hej, można się przyłączyć?
![]() Niestety dziś wstałam znów za późno. Nie wiem zupełnie jak się przestawić. ![]() Mam zamiar: 1. Pouczyć się 2ch przedmiotów na studia (minimum po 5 wykładów) i się nie rozpraszać ![]() 2. Odkurzyć pokój 3. Jeśli będę dobrze stała z nauką, powyszukiwać rzeczy do firmy ![]() 4. Nie siedzieć na wizażu ![]() 5. Zrobić jakiś dobry obiad perfect_beauty co to za blog? Ja mam straszny problem z motywacją. ![]()
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez bym chciała wiedzieć ![]()
#4720 |
Rozeznanie
|
Ale wam idzie to pisanie
![]() Mnie prawo jazdy czeka w przyszłe wakacje ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem z siebie dumna, przeżyłam ten tydzień szkoły bez większych problemów, zaspań i tak dalej ![]() ![]() Dziś już posprzątałam cały dom, zostaną tylko kosmetyczne poprawki w kuchni, ale to po kolacji ![]() Dziś chcę jeszcze: -zrobić wszystkie zadania domowe na ten tydzień -przeczytać 5 stron lektury -uzupełnić notatki z polskiego -zrobić 5 zadań z matmy -napisać jeden artykuł i umieścić go na stronie int. -wydepilować co nieco -zrobić peeling i nałożyć maseczkę na twarz i dekolt Miłej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zadomowienie
|
nie ale na zmianę pogody tak czasem mam że nie jestem w stanie się ruszyć z łóżka.. głowa mnie boli, jestem śpiąca i żadna kawa nie pomaga ;/
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
*sprzątanie
*ćwiczenia *wyczyścić klatkę kanarkowi *przejrzeć jeszcze raz regał, czy można coś jeszcze wyrzucić *książka *angielski !! *2 tematy z kursu *zrobić drzewko na biżu - nie mam zamiaru wgl robić ![]() *wystawić kilka aukcji *zgrać wszystko potrzebne z komputera na USB *zrobić porządek na biurku *pomalować paznokcie Jeszcze trochę czasu jest, więc może zdążę ![]()
#4723 |
Zakorzenienie
|
Plany na dzisiaj i jutro.
![]() - Nałożyć na włosy olej i żółtko - nałożyłam miód zamiast żółtka, ale zrobione - Posprzątać kuchnię - zrobione - Zacząć się uczyć - powiedzmy, że zrobione ![]() - Zrobić porządny plan nauki - zrobione - Zrobić chciejlistę kosmetyczną - zrobione - Pomalować paznokcie - zrobione - Kupić książki - niedziela, więc nie zrobione - Zrobić sobie koktajl bananowy ![]() - Obejrzeć jakiś film. - zrobione
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-09-09 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
O, widzę, że wątek się rozwinął kiedy mnie tu nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
Hejka,
Witam wszystkie nowe i nie Pozytywne Bojowniczki. Pare dni mnie tu nie bylo, ale naprawde nie mialam kiedy. Mialam pare bardzo intensywnych dni, Kazachstan jednak fajny jest ![]() ![]() Moje kolejne bardzo pozytywne doswiadczenie, z ktorym chcialam sie dzis z Wami podzielic dotyczy wlasnie afirmacji. Dopiero co zamieszkalam ze swoim facetem, on Anglik, ja Polka, do tego na kraj wybralismy sobie Kazachstan. Mieszkajac razem widze jak rozni mentalnie jestesmy i jak rozne wychowanie odebralismy. To co dla mnie jest normalna prosba w zwiazku (zamknij okno, wynies smieci, przynies wode, pomoz wniesc zakupy na gore, trzeba kupic to i tamto) moj mezczyzna wychowany w kraju "Please, you can do what you want", traktuje to wszystko jak rozkazy i sie wscieka, rozmawiajac ze mna uzywa bardzo irytujacego protekcjalnego tonu. Po jednej z takich jego wykladow (bij zabij nie pamietam o co poszlo, chyba wlasnie poprosilam go aby cos zrobil on odmowil, ja sie wscieklam warknelam na niego on odpowiedzial tym samym ale znacznie silniej warczac) mialam ochote wyjsc i trzasnac drzwiami, bo uwazalam ze przesadzil. Bylo mi bardzo przykro ze Luby takie rzeczy zaczal gadac i sie zachowywac w ten nie mily dla mnie sposob za jedno zle powiedziane moje zdanie. Byl jednak srodek nocy, ja nie prowadze samochodu, mieszkamy na zadupiu. Polozylam sie naprawde wsciekla, zaplakana i zmeczona spac. Weszla mi w glowe afirmacjia "I forgive and I am forgiven". Powtarzalam to w myslach poki nie usnelam. rano wstalam, sie ubralam, wyjechalam z samego rana jak on spal do miasta. Przez caly dzien powtarzalam te afirmacje tak czesto jak tylko sie dalo. Byla dla mnie jak mantra. Powoli cisnienie i zlosc zaczely mi schodzic, zrozumialam gdzie ja popelnilam blad i dalam czas Lubemu odpoczac od siebie. W chwili obecnej Luby jest dla mnie czuly i milusi. Do tej sytuacji zadne z nas nie wrocilo, ja czuje wewnetrzny spokoj i sile. Polubilam te afirmacje. Planow na dzis za bardzo nie mam, moze poza tym, aby wyjsc z domu i spedzic dzien w parku bo pogoda sliczna jest.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
Jyotika, nie stosuję (jeszcze) afirmacji, jakoś ciągle o nich zapominam, mimo że wierzę, że są skuteczne, ale mogę powiedzieć, że dokładnie wiem, co miałaś na myśli ze schodzeniem ciśnienia i daniem sobie czasu. Mam również ostatnio ciężkie przeprawy z moim TŻ, a że charakter po mamusi wybuchowy, to nieraz nie potrafiłam odpuścić i spierałam się z nim dla samego spierania się. Ale ostatnio, po poważnej kłótni, oboje sobie uświadomiliśmy, że tą drogą do niczego nie dojdziemy. Teraz od razu sygnalizujemy, gdy coś jest nie tak i rozwiązujemy to od razu. Jest dużo lepiej. Z przyjemnością przebywamy ze sobą i jest dobrze. Ale nie wątpię, że afirmacje jeszcze lepiej wpłynęłyby na nasze stosunki, jak i inne dziedziny życia
![]() Jadę dziś do akademika, a jutro do pracy. Przyznam, że za bardzo mi się nie chce, ale to z tej przyczyny, że nie znoszę wstawania rano. Nie chodzi o to, że pracuję od wczesnych godzin, ale o to, że wolę wstawać wtedy, kiedy obudzę się i stwierdzę: no to starczy spania ![]() Do zrobienia: - obiad (kapustka już się gotuje) - poczytać książkę do cywila (widzę, że pewne rzeczy muszę sobie koniecznie przypomnieć ![]() - małe pranie na jutro - ćwiczenia z Tiffany - co najmniej 1h - odcinek albo 2 The walking dead - położyć się o mądrej porze! Życzę Wam efektywnego dnia ![]()
#4727 |
Zakorzenienie
|
#4728 | |
Raczkowanie
|
Miałam na myśli blog Jyotiki, bardzo jest pozytywny i działa na mnie bardzo motywująco
![]() ![]() plany na jutro: -dentysta -załatwienie spraw na uczelni -czytanie książki -rozwiązywanie testów z prawa jazdy (2-3 godziny) -angielski ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Za dobrze siebie znam i wiem, że źle się to skończy jeśli teraz nie będę sobie robiła konkretnych planów do zrealizowania na dany dzień. Niby coś zrobię, ale w gruncie rzeczy przesiedzę cały dzień w internecie i na fb nie mogąc się na niczym skupić.
Ostatnio niby mam dużo chęci do działania, ale z drugiej strony nie mam mobilizacji żeby się za coś zabrać, chwilowo nie widzę sensu działania, jakby mi czegoś brakowało, w sumie sama nie wiem o co mi chodzi, a może i wiem, tylko sama nie chcę się sobie do tego przyznać, ale niedługo mi przejdzie, mam nadzieję ![]() W takim razie jutro muszę: -wstać koło 8 -olej na włosy -napisać jednego maila -zapisać brata do fryzjera -angielski -rosyjski -poczytać książkę -poćwiczyć -zrobić pranie -zacząć wreszcie sprzątać w szafie
#4730 |
フワフワの猫
|
Chyba przyda mi się publiczne zaplanowanie danego dnia, ostatnio nic nie robię.
![]() ![]() - wstać o 6 - książka - iść do biblioteki - załatwić sprawę z podręcznikami - zakupy - posprzątać biurko - przepisać notatki z całego tygodnia - zmodyfikować plan nauki języków - nauka włoskiego - szkic projektu - zadbać o paznokcie - olejowanie włosów |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Raczkowanie
|
Doberek (tak wiem, w PL srodek nocy, ja mam 8.25 rano) . W sumie jako takich planow na dzisiejszy dzien nie mam, ale moze jednak i to ubiore w slowa :
Co juz zrobilam: - wstalam o 7.30 (dopoki nie znajde pracy mam zamiar wstawac tak codziennie, jesli znajde prace pewnie godzina sie zmieni) ; - Poranna Medytacja z Louse Hay ; - wysprzatanie kuchni po wczorajszym dniu i paleniu kakao (odstawialam cynamon na polke, a w miedzyczasie kakao, ktore nie chcialo sie zagotowac do tej pory, postanowilo wykipiec na kuchenke elektryczna i zaczac sie palic) ; - wlasnie jestem w trakcie sluchania "How to Love Yourself" oczywiscie Louise Hay ; - wyjelam swoja karte z afirmacja na dzis ("I trust the perfection of the Universe", czyli ja robie wszystko co w mojej mocy a Wszechswiat sprawi ze to wszystko jakos sie ulozy, znaczy sie jesli ja bede siedziec i czekac z filizanka kawy robiac kompletnie nic, wszechswiat nie bedzie mial mozliwosci aby mi pomoc z czymkolwiek) Co przede mna: - wziac prysznic i umyc wlosy, nalozyc kreatyne (czekam na Pana Zlota Raczke bo cos ze sepsulo, Pan przychodzi juz 25 minut...) ; - przygotowac sniadanko dla siebie i Lubego (dzis mysle o plackach macznych moze z jablkiem, moze bez...) ; - podumowac miesiac sierpien na swoim blogu (wlasnie sobie uswiadomilam, ze tego nie zrobilam jeszcze a juz mamy prawie polowe wrzesnia ![]() - wyjsc do miasta tylko po to aby ewentualnie w porze lunchu podjechac z kolega do pewnej szkoly aby zapytac sie jakie zajecia w zakresie rysowania i malowania maja i za ile ; - wyjsc do miasta aby usiasc w spokoju w milej kawiarni i poczytac ksiazke, jesli zostane w domu przykleje sie do komputera bo tak latwiej ; - jesli jednak jakims cudem zostane w domu - zmusic sie i usiasc do Unit3 kursu BaA LVL2 ; Milego i produktywnego dnia zycze wszystkim ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-09-11 o 05:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was może próbowała 30 Days to Change? Ja od dziś zaczynam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
Jyotika, skąd ten pomysł na Kazachstan?
Wasza rodzina stamtąd pochodzi, czy jest jakiś inny powód wybrania tego kraju na miejsce zamieszkania? Przepraszam, że tak wypytuję ale chyba jesteś pierwszą osobą, o której słyszałam, że wyjechała do Kazachstanu. Wszyscy raczej na zachód ![]() I koniecznie pisz o tym jak tam wygląda życie. Ciekawa jestem strasznie. Dzisiaj, dzięki Tobie, po raz pierwszy wpisałam w wyszukiwarce Kazachstan, żeby zobaczyć jak ten kraj wygląda. Podoba mi się ![]() Czy któraś z Was może próbowała 30 Days to Change? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Tydzień 1 - Tydzień Wyrzucania Zbędnych Rzeczy Wprawdzie generalny porządek robiłam już jakiś miesiąc temu to nadal mam zbyt dużo niepotrzebnych rzeczy i mam zamiar się ich pozbyć. O, to ja się idealnie wpasowałam w klimat ![]() Właśnie jestem w trakcie przeprowadzki i robię generalną segregację rzeczy. To co niepotrzebne sprzedaję, wyrzucam, rozdaję, itp. A tylko to co niezbędne wysyłam do nowego domku ![]() Mamy też w planach w nowym mieszkaniu dążyć do minimalizmu. Żeby było mało rzeczy, dużo wolnych przestrzeni. Mebli niewiele i maksymalnie prostych ![]() No i oczywiście na bieżąco segregacja rzeczy, żeby nie zagracić mieszkania. Takie pomieszczenia są dla mnie mniej przytłaczające, lepiej się w nich czuję i wypoczywam. Dużo rzeczy mnie przytłacza, nie mówiąc już o stracie czasu na sprzątanie czegoś co tylko stoi i zbiera kurz. A co do kolorów to też wymyśliliśmy sobie maksymalnie proste: biały, czarny i zielony (roślinki ![]() Z tego co pamiętam L. Hay mówiła/pisała o takim generalnym porządku. Aby oczyścić mieszkanie i umysł z tego co zbędne oraz zrobić miejsce na nowe. Czy 30 Days to Change to właśnie jej program? No i oczywiście życzę powodzenia w realizacji ![]() Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2012-09-10 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
Jyotika ja także podłączę się do pytania, ponieważ ze względu na fakt, ze mój mężczyzna naukowo zajmuje się Kazachstanem ten temat jest mi bardzo bliski
![]() ![]() ![]() Co do moich działań : Postanowiłam dokończyć dwie rozpoczęte książki. Denerwuje mnie fakt, ze ciągle zaczynam kolejne. Później czekają na mnie dwa odcinki serialu po czesku i wprowadzanie słówek ze słowackiego do Anki. Odnośnie porządkowania życia to muszę się wybrać do Ikei po pudła na książki, bo na regale się już nie mieszczą, a paskudnie zagracają pokój kiedy leżą porozkładane wszędzie.
#4736 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Niestety przez szkołę nie będę tu często zaglądać ;p Jutro mam do zrobienia: - Oddać książki do biblioteki - skończyć w końcu książkę ![]() - zająć się chemią i angielskim - obejrzeć odc serialu ![]() - Pójść na spotkanie i zapisać się do MDK-u Dziś jeszcze mnie czeka: - umyć włosy ![]() - maseczka na twarz - depilacja ;p - poczytać z bioli i z polaka ![]() Nie wiem czy któraś z was kojarzy, ale szukałam w necie i nie mogę znaleźć. Leci w tv reklama taka z blondynką w czarnej sukience, która reklamuje jakieś peerfumy. Szukałam, ale nie mogłam znaleźć co to za reklama. Może kojarzy któraś?;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... Ogolnie mieszkalam w Londynie przez 3 lata. Poznalam swego Lubego, Anglika, pracujacego jako nauczyciel w angielskich szkolach. Pewnego dnia po prostu on dostal propozycje pracy jako prywatny tutor (opieku, guwerner) bogatego kazachskiego dziecka, ktore chodzi do angielskiej szkoly w Almatach i rodzice chca aby za 3 lata zdal egzaminy do Londynskiej High School. Luby wyjechal w styczniu. To bylo nasz byc albo bie byc - albo ja za jakis czas przenosze sie do niego albo sie rozstajemy. Postanowilam zaryzykowac - poszerzyc swoje horyzonty, do tego znam rosyjski (w przeciwienstwie do Lubego). Jestem tutaj juz 3 tygodnie. Jest fajnie - na razie sie obijam, ale powinnam sie bardziej zmobilizowac do szukania pracy ![]() Cytat:
To jest program Paula McKennego. Ja na razie zakupilam sobie jego ksiazke "Change your life in 7 days" i nie mam kiedy siegnac - ciagle w poniedzialek obiecuje sobie ze zaczne, ale zawsze mam cos innego do zrobienia ![]() ![]() *** Cytat:
Tak, okolo wiecej niz polowa ludnosci w wielkich aglomeracjach miejskich nie mowi po kazachsku. Ci co mowia z reguly pochodza z malych wiosek. W szkolach uczony jest kazachski (z tego co wiem 1 lub 2 lekcje w tygodniu). Ja porozumiewam sie w jezyku rosyjskim, moj Luby w jezyku gestow
![]() ![]() ![]() Wpadlam na pomysl bloga, wiec jesli go zaczne realizowac to sie nim podziele ![]() *** Dzis jestem sama w domu - Luby pojechal do Bishkeku (Kirgistan) po nowa wize do KZ. Ogolnie wize raz na jakis czas trzeba przedluzyc i nie mozna zrobic tego na terenie kraju, trzeba z niego wyjechac. Najblizej stad jest wlasnie Bishkek. Moje plany na dzis: - poranna medytacja Louise Hay (wlasnie jestem w trakcje sluchania) ; - codzienna afirmacja ("I love myself - body, mind and soul") ; - sniadanie ; - prysznic ; - maseczka na buzie, potem peeling, masc z witamina A ; - odzywka na paznokcie ; - zadbac o stopy ; - poczytac pare stron nowej ksiazki (w sumie nie nowej bo kiedys przeczytalam ja po polsku, teraz robie to w oryginale - Borys Akunin - Azazel) ; - zrobic obiadek ; - zajrzec do kursu Unit3 BaA LVL2 ; - napisac tygodniowy emailik do przyjaciol w PL i UK o tym co porabiam ![]() ![]() Chyba to wszystko :P Dzis spalam nad wyraz dlugo - wstalam po 9, a to tylko dlatego ze Luby mnie obudzi jak szykowal sie do wyjazdu nad ranem. Ma glupi zwyczaj ubierania sie i uzywania dezodorantow w sypialni zamiast w lazience w takich okolicznosciach. Milego i bardzo produktywnego i wesolego dnia ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-09-11 o 16:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Raczkowanie
|
co miałam zrobić wczoraj:
-dentysta - zrobione -załatwienie spraw na uczelni -zrobione -czytanie książki - zrobione -rozwiązywanie testów z prawa jazdy (2-3 godziny) -nie zrobione ![]() -angielski -zrobione plany na dziś: -rozwiązywanie testów z prawa jazdy (zaraz się za to biorę ![]() -jazda eleczką ![]() -czytanie książki -oglądanie filmu po angielsku -pozbycie się kolejnych rzeczy z mojego pokoju |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
dziś było trochę biegania, tylko od gorąca aż mi słabo się zrobiło ;/
muszę się wyżalić bo się wkurzyłam.. ![]() Poszłam dziś do biblioteki by założyć kartę (nigdy wcześniej mi nie byla potrzebna, bo książki wypożyczałam zwykle w szkolnej). Problem zaczął się w miejscu gdy pani bibliotekarka zobaczyła że nie posiadam w dowodzie adresu zameldowania. (Nie posiadam z tego względu, że od dziecka moja mama wynajmuje mieszkania, a właściciele nie są zbyt chętni by kogoś zameldować). Mówię że mogę podać adres zamieszkania, ale pani (na prawdę była nie miła) zaczęła już prawie krzyczeć, że gdybym nie oddała książki to nie mają gdzie listów gończych za mną wysyłać. ![]() 'Bo jak to można meldunku nie mieć' - no można, jak widać, czy to aż tak trudno zrozumieć ![]() dziękuję za wysłuchanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.