|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
widziałyście coś takiego ??
http://www.kimono.pl/HIT-DNIA-C-stri...-GLUPOTA-a2384 co Ci amerykanie nie wymyślą |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
ten cienki koniec wkładasz sobie między pośladki to takie stringi tylko że góry nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Straszne te stringi
![]() Dziewczyny czy któraś z was może cierpi na ból nadgarstka? Najpierw myślałam, że ma to związek z tym że 3 dni z rzędu prasowałam wszystkie lumpki dla dziecka i zajmowało mi to sporo czasu. Jednak od ponad dwóch tygodni nie miałam żelazka w ręce, ani jakoś tej ręki nie przesilałam, a przy każdym ruchu boli i chrupie, jakbym miała coś połamane ![]() ![]()
#4718 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4719 | |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Ja Was od wczoraj nadrabiam, no doszlam , ale nie zaznaczalam I nawet teraz nie pamietam co mialam odpisac.
Ja juz po obiadku, siostra byla na kawie , teraz sobie troche odpoczne I do kosciola na 5 .dzidza mi dzis pod zebra weszla , jaki to bol. Wczoraj wpadlismy na pomysl ze jednak odswiezymy mieszkanie,Bo jak narazie nic nie wskazuje zebysmy sie przeprowadzali, choc takie plany mamy. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdopodobie przejdzie dopiero po porodzie, bo to jest ucisk na nerw jakiś i niestety tylko usztywniać można. Ja mam czasami to samo + drętwienie rąk, no i niestety oprócz magnezu potesu nic innego na to nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa. Myślę, że każda normalna kobieta by się zachowała "po bohatersku" gdyby jej dziecko było zagrożone. Wiadomo - lepiej spędzić czas w szpitalu leżąc w dwupaku niż patrzeć na swoje dziecko w inkubatorze pod tymi wszystkimi kablami i rurami i zastanawiać się, czy będzie zdrowe. Bo niestety nie ma takiej opcji, że się dziecko rodzi w 7 miesiącu i wychodzi od razu do domu zdrowiutkie jak donoszone. Ja wolę, żeby bolało mnie niż dziecko. Wiadomo - czasem się ryczy i wymięka, kryzysy są nieuniknione. Jedno jest niesprawiedliwe - nie wszystkim się udaje wyleżeć, ale o tym lepiej nie myśleć. Ja akurat jestem jakimś wybrykiem medycznym w tym pozytywnym sensie
![]() ![]() ![]() Jest tu jeszcze taka dziewczyna, której szans nie dawali nawet donosić kilkanaście tygodni ze względu na nietypową budowę macicy i ułożenie dziecka, w dodatku jest stałe ryzyko krwotok u wewnętrznego, który mógłby ją zabić. Uparła się, że ciąży nie usunie - chyba już prawie 30 tygodni jej stuknęło ![]()
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój P. zasnął sobie na podłodze pod kocykiem i tak słodko wygląda ![]() ![]()
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Elu doskonale Cie rozumiem. Ja jak trafiłam z cholestazą do szpitala to od razu na IP lekarz zalecł te wszytskie badania do cc (krzepliwość krwi, gbs-y itd.) i w sumie w każdej chwili mogli ciąć. Każdego ranka jak podpinali pod ktg to tylko czekałam az usłysze serduszko. I w sumie wcale nie byłam taka szczęśliwa jak mnie wypuścili (choć z drugiej strony chciałam leżeć w domu), bo tam jak mne coś zaniepokoio, mała się dlugo nie ruszała to się miałam do kogo zwrócić. Teraz tez pierwsze co robie rano to czekam, aż kopnie.
sygine ja mam tak z lewą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby Tomek jak najdłużej bezpiecznie siedział w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Ja własnie dzisiaj rano powiedziałam tz-towi że tak od około 5-7 lipca mam zamiar z nim ostro pracować żeby nie przenosić ciąży ![]() no chyba że lekarz zaleci inaczej..
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Ja własnie co wróciłam, dwa egz. z filozofii zaliczone, co prawda na 3, ale zawsze to do przodu. Jeszcze nie czytałam co u Was, więc korzystając z dzisiejszego, już wolnego dnia ide nadrobić uważnie. Kurde ale mi strasznie stopy spuchły, nie poznaję ich...wyglądają jak nadmuchane balony... To normalne, że puchną, prawda ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale było fajnie ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- no nadrobiłam ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-29 o 17:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Wtajemniczenie
|
ludzie jak sie najadłam.. zjadłam pół puszki brzoskwiń zaraz będzie mnie dzidziuś kopał ,,,,,,,kurcze Wam to fajnie jak piszecie o swoich dzieciaczkach to piszecie córka lub synek ja dopiero się dowiem przy porodzie jakos nie chce sie pokazać z córka wiedziałam od 21 tygodnia co urodzę a z drugim będzie niespodzianka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez jestem tego zdania aby gębunia mu sie bedzie cieszyc ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieje ze lekarz nie zabroni ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Wtajemniczenie
|
dobrze będzie w końcu to jakieś ćwiczenia przed porodem np. mięśnie kegla( chyba tak to się pisze)
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- poćwiczyć w trakcie oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- http://www.abcmalucha.eu/141,hartman...-s-m-l-xl.html my po porodzie to takie majty możemy nosić trochę podobne do tych stringów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Was za wasze chęci na psoty, ja może i bym chciała, ale nie mam siły i jakoś tak z tym wielki bebzonkiem nie wygodnie, nie moge znaleźć dobre pozycji ![]() A ja własnie zrobiłam liste rzeczy do szpitala, przykleje na szafke, zeby w razie w nie pakować się w chaosie i tak sie zastanawiam w co ja się spakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że to tak czasem jest w ciąży. A teraz kolana...Jak mnie ,,drą" masakra. Cytat:
![]() A ja jak zaległam, tak nie wstanę ![]() Chociaż mnie kusi winogrono w kuchni... a co ze sweet angel? Widziałam kiedyś, że czyta, bo była na pasku na dole, ale nic nie napisała. ![]() Mąż z Big Milkiem właśnie pojawił się w pokoju... ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
Kurcze a ja ostatnio wytrzymać nie mogę, bo ciągle chodzę sikać :[ W nocy wstaje kilka razy nawet.... Z domu wyjść to męka, bo jak gdzieś mnie złapie to masakra... A jak mi mój mały zacznie cisnąć na pęcherz, to już w ogóle.... Tak już do końca będzie?
![]()
#4734 |
Wtajemniczenie
|
mi się zdaje że to będzie dziewczynka bo brzuch mam taki jak z córką ale różnie może być w sumie już mi wszystko jedno najważniejsze że jest zdrowe ale tam nie dzidziuś wymęczył w tej ciąży że szok z córka nie miałam żadnych dolegliwości a z drugim zgaga od 3 tc, do 3 miesiąca wymioty, mdłości i zawroty głowy po drodze hemoroidy ponoć w drugiej ciąży tak się robi teraz jakieś skurcze łydek w nocy mam muszę pobrać magnez i potas
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- obawiam się że tak |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś w nocy wstawałam 9 razy, naprawdę, co i pół godziny się zdarzało. Ale przyzwyczaiłam się, bo fakt, tak już będzie do końca.Wiem, że niektóre dziewczyny wstają jeszcze częściej.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
http://www.abcmalucha.eu/375,hartman...llin-3szt.html
warto to kupic??
#4737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co jak będziesz wychodziła ze szpitala dadzą Ci recepte na spirytus 70% z rywanolem do pępka ja bym tego nie kupowała tylko małe gaziki w aptece |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za rade ![]() nuda mnie zjada ![]()
![]() |
#4739 |
Wtajemniczenie
|
a jakich będziecie używać kosmetyków dla dziecka ?? z używałam nivea ale teraz patrze na parabeny słyszałam że hipp jest dobry osobiście mam oliwkę hippa i jestem zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja narazie kupilam Oilatum emulsje do kapieli i mydlo z nivea do tego krem do suchej skory tez oilatum i kupie jeszcze linomag zielony a tak po za tym to nie wiem co mi jeszcze bedzie potrzebne??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.